UmmaGumma

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Nikolas Ojala

Sivuja: [1] 2
1
Lainaan Iltalehden jutusta pienen hommarelevantin pätkän:
Lainaus

Maailmanluokan koodareista on kova pula. Tapahtuman yhteistyökumppanin aTalent Recruitingin toimitusjohtaja Niklas Huotari sanoo, että joidenkin arvioiden mukaan Suomesta puuttuu jopa 10 000 koodaria. Yritys on erikoistunut nuorten korkeakoulutettujen rekrytointiin.

- Maailma on muuttunut niin kovaa vauhtia digitaaliseksi viime vuosina. Kaikki liiketoiminta muuttuu digitaaliseen muotoon. Koulutusjärjestelmä ei ole pysynyt perässä, sanoo Huotari.

• Kauppinen, Kari: Liki 1500 huippukoodaria lennätettiin Suomeen - yli 80 prosenttia halukkaita jäämään tänne töihin Iltalehti, 2017-11-25.

Heeeeeeeeetkinen, jos nämä siis ovat todellisia huippuosaajia, enkä epäile etteivätkö he olisi, mitäs väkeä Suomeen tuli syksyllä 2015, niitä Vartiaisen ja Kataisen työvoimapulan paikkaajiako? (1,8 miljoonaa ja pian kiitos, sanoi Katainen.)

Taitaapa ollakin niin, että blondityttöjen kuvilla, pääministerin asunnolla ja avokätisellä sosiaaliturvalla houkutellaan maahan vain järjestelmän hyväksikäyttäjiä ja konnia. Jos todellisia huippuosaajia halutaan, heitä voi yrittää houkutella Hackathon-tapahtuman kaltaisilla älyä ja luovuutta vaativilla kisoilla.

2
Lainaus

Onko äärikristittyjäkin olemassa? Ääriliikkeitä löytyy kaikista maailmanuskonnoista

Vaikka väkivaltaa harjoittavista ääriliikkeistä eniten julkisuudessa ovat islamilaiset ääriliikkeet, mitä tahansa uskontoa voidaan käyttää perusteluna väkivallalle. Uskonnolla rakennetaan ryhmähenkeä, identiteettiä ja viholliskuvaa.

• Pärssinen, Minna: Onko äärikristittyjäkin olemassa? Ääriliikkeitä löytyy kaikista maailmanuskonnoista Yle Uutiset, 2017-09-11.

Artikkeli perustuu virheelliseen päätelmään. Selitän sen tässä: On eri asia tehdä jokin rikos jonkin uskonnon nimissä kuin tehdä rikos siksi että uskonto todellisuudessa yllyttää siihen.

3
Tupa / Meillähän on 200 kansanedustajaa
« : 19.08.2017, 19:02:06 »
Katsokaa tätä nimiluetteloa:
 • Juho Eerola
 • Teuvo Hakkarainen
 • Laura Huhtasaari
 • Olli Immonen
 • Rami Lehto
 • Jani Mäkelä
 • Jari Ronkainen
 • Sami Savio
 • Ville Tavio
Siinä on yhdeksän kansanedustajan nimeä aakkosjärjestyksessä.

Eduskunnassa on 200 kansanedustajaa, mutta vain nämä edellämainitut yhdeksän vaativat hallitusta kiirehtimään ja pitämään kiinni hallitusohjelmaan kirjatuista maahanmuuttopolitiikan tiukennuksista.

Lähde: Karjalainen 2017-03-29
Lähde: Suomenmaa 2017-03-29

En tiedä sanoa muiden puolesta, mutta ainakin minusta on ylevää ja erinomaista että nämä samat yhdeksän kansanedustajaa ovat yhä lujasti Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä. Yksikään heistä ei loikannut.

Tietenkään yhdeksän kansanedustajan vaatimus ei mennyt läpi, koska koko muu eduskunta vastusti.

4
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3621502/Kauppiaskadun+ymparistossa+vakivaltatilanne

Lainaus

Turun Kauppiaskadulla on Turun Sanomien saamien silminnäkijätietojen mukaan useita ihimisiä liikkeellä teräasein. Alustavien tiettjen mukaan ainakin yksi ihminen on puukotettu. Turun Sanomiin yhteyttä ottaneen silminnäkijän mukaan osa miehistä on ollut liikkeellä pesäpallon näköisten  ??? astaloiden kanssa.


5
Kylänraitti / Henkilökohtainen valintasi
« : 17.08.2017, 11:32:12 »
Tässä ei nyt ole kyse mistään tulevaisuuden ennustamisesta. Tässä kysytään kunkin omaa toivetta ja tahtoa.

Valitse näistä:
 • Valkoinen tulevaisuus
 • Musta tulevaisuus

6
Koska jutusta ei käynyt ilmi että monikulttuurin osuus tapauksessa olisi täysin poissuljettu, arvoin hiukan ja laitoin kotimaan uutisiin.

Lainaus

Auto räjähti itsestään Turussa - Poliisin mukaan kyseessä tavallinen autopalo

Turun keskustassa henkilöauto räjähti itsestään torstai-iltana.

Torstai-iltana kello 21 jälkeen Turun Hämeenkadulla räjähti henkilöauto. Pelastuslaitos sai autopalon sammumaan. Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut. Varsinais-Suomen poliisin mukaan kyseessä oli tavallinen autopalo, ja auto oli syttynyt itsestään tuleen.

Silminnäkijän mukaan auto oli räjähtänyt keskellä tietä. Paikalta tuli paljon mustaa savua.


• Leinonen, Nina: Auto räjähti itsestään Turussa - Poliisin mukaan kyseessä tavallinen autopalo Iltalehti, 2017-05-18.

Kommentoijat ovat huomauttaneet että kyseessä ei ole Hämeenkatu vaan Vähä Hämeenkatu.

7
Lainaus

Perustuslakia muutettava – Suomen kansalaiset etusijalle

Olen tänään 17.3. jättänyt eduskunnassa poikkeuksellisen lakialoitteen perustuslain muuttamiseksi. Lakialoitteessani ehdotan Suomen perustuslain alkuun lisättävän, että Suomen valtion tehtävä on ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeuksien turvaaminen.

Vain ensisijaisesti omien kansalaistensa oikeudet turvaamalla Suomi voi olla olemassa myös seuraavat 100 vuotta, ylläpitää hyvinvointia ja nousta uusiin ennennäkemättömän upeisiin saavutuksiin.

Omien kansalaisten etusijan mainitseminen perustuslaissa lisäisi Suomen kansalaisuuden merkitystä ja osaltaan estäisi tulkitsemasta perustuslakia tulkinnallisissa rajatilanteissa niin, että Suomen oikeuspiirissä olevat toisten maiden kansalaiset ovat täysin samanarvoisesti oikeutettuja kaikkiin oikeuksiin ja etuuksiin kuin Suomen kansalaiset.

Suomen valtiollinen suvereniteetti oikeuttaa siihen, että valtio päättää ensisijaiseksi tehtäväkseen omien kansalaistensa oikeuksien turvaamisen.

Luottamus järjestäytyneeseen yhteiskuntaan edellyttää, että suomalainen veronmaksaja tietää, että hänen maksamansa verot käytetään ensisijaisesti omaa yhteiskuntaansa edistävään toimintaan. Veronmaksu vieraiden valtioiden kansalaisten hyvinvoinnin tukemiseksi on niin kaukana järjestäytyneen valtion ydintehtävästä, että on jo syntynyt vakavaa luottamuspulaa Suomen valtion kykyyn huolehtia omista kansalaisistaan. Tämä on nähty esimerkiksi miljardien eurojen käyttämisenä laittomien maahanmuuttajien elättämiseen ja ylivelkaantuneen Kreikan valtion tukemiseen.

Perustuslakivaliokunta päätti 24.11.2016 työttömän maahanmuuttajan kotoutumistuen pienenkin alentamisen olevan vastoin perustuslakia, jos se kohtelisi erilaisesti työtöntä maahanmuuttajaa suhteessa työttömään Suomen kansalaiseen. Näin ollen nykyinen perustuslain muotoilu on jo osoittautunut Suomen kansalaisille ja veronmaksajille varsin epäedulliseksi.

On oikeus ja kohtuus, että jokainen kansallisvaltio vastaa ensisijaisesti omista kansalaisistaan ja heidän hyvinvoinnistaan.

Suomen kansalaisuus menettää vähitellen merkityksensä ja hyvinvointivaltio rappeutuu, jos perustuslaista johdetut oikeudet annetaan täysimääräisesti vieraiden valtioiden kansalaisille. Suomen kansalaisuus täytyy uudelleen asettaa ansaitsemaansa arvoon.

Lakialoitteessani ei ole kyse perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien heikentämisestä, vaan siitä, millä valtiofilosofialla ja mitä ihmisjoukkoa varten Suomen valtio on olemassa.

Ehdottamani perustuslainmuutos on askel vuoden 1995 perustuslakiuudistusta edeltäneeseen vahvempien kansalaisoikeuksien suuntaan. Tuolloisessa perustuslakiuudistuksessa ei riittävästi hahmotettu, miten hyvinvointivaltiota uhkaavaksi ja epäoikeudenmukaiseksi olotila alkaa muodostua, kun Suomen kansalaisten oikeudet ulotettiin koskemaan jokaista Suomen oikeudenkäyttöpiirissä olevaa henkilöä.

Suomen perustuslain nykymuotoa voidaan tältä osin pitää epäonnistuneena ja universaalissa mittapuussakin poikkeuksellisen vähättelevänä valtion omia kansalaisia kohtaan.

Tavio, Ville: Perustuslakia muutettava – Suomen kansalaiset etusijalle Uusi Suomi, 2017-03-17.

Veikkaan ja arvaan että Ville ei pahastu vaikka lainasinkin hänen tekstinsä kokonaan.

Uuden Suomen kommenttiosastoa en tähän lainaile, mutta havaitsen useissa kommentaattoreissa kyvyttömyyttä ymmärtää kansallisvaltion olemassaolon tarkoitusta tai sitä että suomalaiset eivät elä mistään runsaudensarvesta, josta voisi ammentaa kaikille.

Olen asiaa käsitellyt myös omassa kirjoitelmassani Maailman sosiaalitoimisto.

8
Kalle Isokalliolla on asiaa.

Lainaus

Herra pääministeri, pitäkää tunkkinne

Olette sitä mieltä, ettei julkisen sektorin menoja tarvitse enää järkeistää hallituskautenne aikana. Oletteko ihan tosissanne? Jos olette, pitäkää tunkkinne. Kerron miksi.

1) Tällä hetkellä julkisen sektorin velan korot maksetaan ottamalla niiden maksamiseen uutta velkaa entisen päälle. Jo Niskavuoren Heta tiesi miten tilalle käy, jos korkojen maksuun tarvitsee ottaa lisä-velkaa. Samoin sen tietävät kaikki pikavippikierteeseen joutuneet. Ette kai halua, että teidät muistetaan pikavippi-Sipilänä?
2) Tällä hetkellä julkisen sektorin ottamien lainojen keskikorko on hieman yli prosentin ja niiden juoksuaika on keskimäärin viisi vuotta. Jos korot nousevat viiden vuoden kuluessa normaalitasolle 5-6 prosenttiin, korkomenot nousevat 5-6 miljardilla. Eli joudumme ottamaan joka vuosi viisi miljardia vielä enemmän velkaa vanhojen lainojen korkojen maksuun.
3) Oppositio ja Yleisradion toimittajat ovat sitä mieltä, että velkaantuminen voitaisiin lopettaa verottamalla hyvätuloisia ankarammin. Valtiovarainministeriö tekee teille tunnissa laskelman siitä, että ei voida. Suomessa on noin kuusi tuhatta ihmistä, jotka tienaavat yli 200 000 euroa vuodessa. Jos kaikkien kuudentuhannen veroaste nostetaan sataan, siitä kertyisi noin puolitoista miljardia. Eli julkinen sektori jatkaisi silti velanottoa.
4) Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan maassa on noin 330 000 työtöntä. Oletetaan että heille kaikille löytyy yksityiseltä sektorilta työpaikka ja he saavat mediaanipalkkaa työstään.
Julkisen sektorin tulot kasvaisivat silloin tulo- ja kunnallisveroina noin neljä miljardia ja arvonlisä- ja muina veroina miljardilla. Eli julkinen sektori velkaantuisi edelleen, vaikka silloin säästyisimme myös työttömyyskorvauksilta.
5) Julkinen sektori kerää eri tavoin itselleen noin puolet burottokansantuotteestamme. Jotta velanotto loppuisi pitäisi bruttokansantuotteen kasvaa yli kymmenen prosenttia. Niin ei varmaankaan edes Teidän päiväunissanne tapahdu hallituskautenne aikana, vai kuvitteletteko todella, että niin voisi tapahtua? Velanoton loppuminen vaatisi lisäksi sen, etteivät julkiset menot kasvaisi eurollakaan sinä aikana.

Olisitteko ystävällinen ja kertoisitte miksi Teidän mielestänne julkinen sektori saa edelleen elää kuin pellossa? Minulla kun on vaikeuksia selittää nuorille noin yleensä ja lapsenlapsilleni erityisesti, miksi me vuosi vuoden perään kasvatamme sitä velkaa, jonka me jätämme heidän maksettavakseen.

Edustatte käsitykseni mukaan puoluetta, jonka juuret ovat itsenäisissä talonpojissa. Kysykää joltain alkiolaisuuteen perehtyneeltä kokeneemmalta puolueenne konkarilta, miten käy isännälle, joka pitää tilaa yllä velkarahalla. Todennäköisesti kyselijälle vastataan, että pidä tunkkisi, jos et tiedä.

Isokallio, Kalle: Herra pääministeri, pitäkää tunkkinne IL Blogit, 2016-03-06.

9
Kylänraitti / Millä ehdoilla henkeään saa puolustaa?
« : 13.02.2017, 14:54:29 »
Valitettavasti otsikon kysymys ei ole viallinen. Normaali oikeustaju sanoo tavalliselle ihmiselle, että itsepuolustus on ehdottomasti oikein. Kuitenkin Suomi-nimisessä oikeusvaltiossa asiaa tulkitaan eri tavoin.

Lainaan melko tuoreesta lehtijutusta olennaisen osan:
Lainaus

"Puolustautuessaan vastaaja (36-vuotias) on tosin käyttänyt ampuma-asetta, mutta toisaalta kyseessä on sama väline, jolla häneen kohdistettu hyökkäys tehtiin", toteaa oikeus.

"Käytetty voimakeino ei siten ole liiallinen".

Oikeuden mukaan edes jälkimmäinen laukaus ei ollut hätävarjelun liioittelua, koska tilanne oli nopea ja uhkaaja seisoi vielä tässä vaiheessa. Syyte siis hylättiin.

Elonheimo, Petri: "Ampui haulikolla pistoolimiehen – ei tuomiota" Iltalehti, 2017-02-11. s. 24.

Suomessa oikeus tulkitsee näin: Hyökkääjällä oli ampuma-ase (pistooli) ja itseään puolustaneella oli myös ampuma-ase (haulikko), ja näin itsepuolustuksessa käytetty voima oli samaa tasoa kuin hyökkäyksessä.

Äkkiseltään ajateltuna tilanne vaikuttaa kohtalaisen tasavahvalta, eli oikeuden perustelussa olisi jotain järkeä. Mutta asiaa täytyy katsoa tältäkin kannalta: Mitä jos hyökkääjä olisikin aseistautunut pistoolin sijasta esimerkiksi kirveellä tai viidakkoveitsellä? Nämähän ovat alkeellisempia aseita kuin esimerkiksi haulikko. Olisiko siinä tapauksessa itseään ja perhettään puolustaneen miehen pitänyt kiireesti hakea keittiöstä veitsi tai varastosta vesuri?

Oikeuden perustelusta on luettavissa päättely, joka on selvää suomen kieltä. Kuvitellaanpa että hyökkääjä olisi todellakin tullut päälle viidakkoveistä huitoen. Miltä perustelut siinä tapauksessa olisivat näyttäneet? Muokkaan lainattua tekstiä hieman:
Lainaus

"Puolustautuessaan vastaaja on käyttänyt ampuma-asetta, joka on huomattavasti voimakkaampi kuin se teräase, jolla häneen kohdistettu hyökkäys tehtiin", toteaa oikeus.

"Siten käytetty voimakeino oli liiallinen".

Oikeuden mukaan haulikon käyttö oli hätävarjelun liioittelua, koska uhkaajalla oli vain viidakkoveitsi. Syyte hätävarjelun liioittelusta ja taposta katsottiin siten toteen näytetyiksi.


Ihmisestä lähtee henki teräaseellakin. Jos ei puolustaudu jollain keinolla, mikä nyt sattuu käsillä olemaan, henkensä saattaa menettää. Siispä Suomessa oikeus itsensä puolustamiseen on ehdollista ja riippuu siitä, mitä puolustautujalla sattuu olemaan käytettävissään.

10
Kylänraitti / 2017-02-10 Bryssel pimeänä
« : 10.02.2017, 03:59:40 »
Bryssel ollut jo monta tuntia pimeänä. Syytä ei vielä tiedetä.

Lähde: Useita ulkomaisia tiedotusvälineitä.
Hakusanat: Brussels blackout

https://www.google.fi/#q=brussels+blackout

11
Tupa / Australian mallin soveltaminen ja kehittäminen
« : 17.10.2016, 18:21:44 »
Australia suhtautuu maahan saapuviin turvapaikanhakijoihin hyvin eri tavalla riippuen siitä miten turvapaikanhakijat pyrkivät maahan:
 • Laillisia reittejä saapuvat turvapaikanhakijat saavat hyvän kohtelun.
 • Salaa maahan yrittävät (tavallisesti veneillä) kuljetetaan Nauruun.
Menetelmää kritisoidaan lähinnä sen perusteella että Naurulla olosuhteet ovat liian huonot.[1][2][3]

Suomi voisi ottaa oppia Australian mallista. Sitä ei tarvitsisi yrittää soveltaa ja matkia 1:1 mutta siitä voisi ottaa parhaat palat. Esimerkiksi Suomeen saapuu kiintiöpakolaisia laillisia reittejä ja näiden lisäksi kutsumattomia maahantunkeutujia Suomen naapurimaista. Näihin Suomi voisi suhtautua eri tavoin maahantulon tavasta riippuen.

Suomen ei tarvitse lähettää maahantunkeutujia Huippuvuorille, Ahvenanmaalle tai mihinkään saareen. Halvimmat tontit Suomesta löytynevät harvaan asutuista kunnista. Harvimmin asutut kunnat ovat Utsjoki, Enontekiö ja Savukoski, joissa asuu keskimäärin vain 0,2 asukasta/km².[4] Riittävän suuren aidatun leirin rakentamisen ei luulisi olevan ylivoimainen tehtävä. Maahantunkeutujat asuisivat leirillä ja heidän hakemuksiaan käsiteltäisiin kaikessa rauhassa ja kiireettömästi. Odotteluun kyllästyneet voisivat poistua Suomesta pysyvästi.

Lähteet:

12
Lainaus
Ihmisoikeuksien mallimaa pyrkii nyt pohjalle
Turvapaikanhakijoiden aseman heikentäminen murentaa koko ihmisoikeusjärjestelmää.
Pääkirjoitus 7.10.2016 2:00
Helsingin Sanomat

Suomi on perinteisesti halunnut esiintyä maailmalla ihmisoikeuksien mallimaana. Suomen ihmisoikeustilanne on ollut verraten hyvä, ja suomalaiset päättäjät ovat halunneet edistää ihmisoikeuksia myös muualla maailmassa. Kansainväliseen oikeuteen perustuva järjestelmä ihmisoikeussopimuksineen on ollut Suomelle tärkeä.

Parin viime vuoden kuluessa ilmapiiri ja asenteet ovat kuitenkin kiristyneet selvästi. Nykyisin julkisessa keskustelussa kyseenalaistetaan jopa Suomen mahdollisuudet noudattaa maata oikeudellisesti sitovia ihmisoikeussopimuksia.

Ihmisoikeuksien sivuuttamista perustellaan usein huonolla taloustilanteella, mutta eniten käytetty tekosyy näyttää olevan maailman pakolaistilanne ja viimevuotinen poikkeuksellisen suuri turvapaikanhakijoiden määrä.

Suomen turvapaikkapolitiikan johtotähdeksi on noussut sen viestittäminen, ettei tänne ei kannata tulla. Perinteisesti Suomen tavoitteena on ainakin virallisissa puheissa ollut kansainvälisen suojelun tarjoaminen sitä tarvitseville.

Suomi käy turvapaikkapolitiikassaan kilpajuoksua kohti EU-oikeuden edellyttämää absoluuttista minimitasoa. Myös kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia sovellettaessa yritetään mennä sieltä, missä aita on matalin, eikä törmäykseltä vältytä aina silloinkaan. Ajatus ihmisoikeuksien jatkuvasta edistämisestä näyttää unohtuneen täysin erityisesti pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeuksista puhuttaessa.

Euroopassa ei ole pakolaiskriisiä, vaan johtajuuskriisi. Suomen pitäisi edistää turvapaikanhakijoita koskevan vastuun oikeudenmukaista jakamista EU-maiden välillä ja työskennellä sen puolesta, että EU kantaisi nykyistä suuremman vastuun poikkeuksellisesta tilanteesta.

Nyt EU ei toimeenpane edes omia päätöksiään. Vuosi sitten unionissa sovittiin 66 000:n Kreikassa olevan turvapaikanhakijan uudelleensijoittamisesta. Tähän mennessä vain 4 000 heistä on uudelleensijoitettu.

Mitä tekee Suomen hallitus? Äänestää tyhjää EU:n neuvostossa, kun päätetään pakollisista turvapaikanhakijoiden jakamista koskevista kiintiöistä. Vastustaa EU-komission tekemää ehdotusta turvapaikanhakijoille annettavan oikeusavun laajentamisesta. Väläyttelee oman vuosittaisen pakolaiskiintiönsä nostamista, kunhan turvapaikanhakijoiden ”hallitsematon” tulo saadaan tyrehdytettyä, muttei lisää kiintiöpaikkoja turvapaikanhakijoiden määrän vähennyttyä merkittävästi.

Suomi on monesti pikavauhtia kiristänyt turvapaikkalainsäädäntöä arvioimatta, miten muutokset vaikuttavat turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksiin. Viranomaiset ovat perusteettomasti arvioineet turvallisuustilanteen parantuneen niissä maissa, joista on tullut eniten turvapaikanhakijoita Suomeen. Siksi kansainvälistä suojelua saavien joukko supistuu. Ilman oleskelulupaa jääneet joutuvat kadulle paperittomina. Perheenyhdistämisen kriteerejä on kiristetty: jopa turvapaikan saaneiden on käytännössä mahdotonta saada lapsiaan, vanhempiaan tai puolisoitaan Suomeen.

Loput linkin takaa: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1475726372455

13
Kylänraitti / Homman puoluebarometri
« : 01.09.2016, 19:54:11 »
Mitä puoluetta äänestäisit jos olisi sen aika, tai äänestäisitkö lainkaan? Perusteleminen on vapaaehtoista ja aiheesta keskusteleminen on suotavaa. Pysytään asiassa.

Toisin kuin eduskuntavaaleissa, tässä äänestyksessä äänensä voi poistaa ja vaikka äänestää uudelleen jos siltä tuntuu.

14
Sweden says tougher asylum stance means more money for jobs, schools

http://news.trust.org/item/20160824165542-u2uq7

Lainaan tähän pätkän:
Lainaus

HARPSUND, Sweden, Aug 24 (Reuters) - Sweden's crackdown on immigration will save up to 100 billion crowns ($12 billion) in the next four years, the government said on Wednesday, promising in the run-up to elections in 2018 to redirect money to welfare, schools and jobs.

Sweden reversed decades of generous immigration policies after 163,000 people sought asylum last year. It imposed border controls, temporary residence permits and tougher rules for family reunion, reinforced by EU controls.

"We see significantly lower costs for migration and integration," Finance Minister Magdalena Andersson said on Wednesday as she gave new economic forecasts.

"Between 2017 and 2020 we expect costs to fall by 100 billion crowns compared to our earlier forecast."


In July, the Migration Agency cut its forecast for asylum applications, expecting up to 50,000 from from a previous estimate of up to 100,000.

Andersson said savings on immigration and reduced costs for sickness benefits would give the government room to boost spending by 24 billion crowns in the budget, to be presented on Sept. 20. The government has already earmarked 10 billion of this for local authorities.

"The government has clear priorities: jobs, schools and the environment," Andersson said.

Whether under centre-right or centre-left governments, Sweden has long had among the healthiest public finances in Europe, with public debt at 43 percent of GDP, compared with around 91 percent in the euro zone, according to Eurostat.

Some analysts say low interest rates and strong finances give the government an opportunity to tackle high unemployment, a housing shortage and sluggish productivity growth.

Despite the extra spending, Andersson said public finances would move from a small deficit this year to a surplus of 1.4 percent of GDP by 2020.

"It is important that we have tight fiscal policy during good times," she said. "There are also many who think that in the current situation we should borrow in order to make big investments, but I do not think that is responsible policy."

Growth will continue to outpace the average in Europe, with output expected to expand 3.5 percent this year against a forecast in April of 3.8 percent. The government revised up its growth forecast for 2017 slightly to 2.3 percent.

The budget will also include an extra 100 million crowns for measures in 2017 and 2018 to slow climate change and around 500 million over the next four years to fund 3,600 extra teacher-training places.


Onpas nyt kerettiläistä puhetta Anderssonilta. Eikö hän usko unelmaan? Mamuthan rikastuttavat Ruotsin taloutta valtavasti.

15
Presidentti Niinistö: ”Islamilainen terrorismi herättää huolta, radikalisoituminen näyttää olevan vasta alussa”

https://www.suomenuutiset.fi/presidentti-niinisto-islamilainen-terrorismi-herattaa-huolta-radikalisoituminen-nayttaa-olevan-vasta-alussa/

16
http://yle.fi/uutiset/turkulaiskansanedustaja_torjuisi_terrorismia_lakkauttamalla_turvapaikkajarjestelman/9056489

Turkulaiskansanedustaja torjuisi terrorismia lakkauttamalla turvapaikkajärjestelmän

Perussuomalaisten Ville Tavio eväisi ensi vaiheessa yksin saapuvilta turvapaikanhakijoilta turvallisuussyistä maahanpääsyn. Hän kannattaa siirtymistä hallittuun pakolaiskiintiöjärjestelmään.

Turkulainen Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio torjuisi terrorismia estämällä turvapaikanhakijoiden maahanpääsyn. Hän aikoo ottaa asian esiin eduskunnassa.

Tavio näkee terrorismin ja kasvavan väkivallan ajavan Eurooppaa hätätilaan. Suomen pitäisi omalta osaltaan ryhtyä käytännön toimiin pikaisesti ennen kuin on liian myöhäistä. Hän ei usko suojelupoliisin pystyvän enää valvomaan nykyisiäkään riskihenkilöitä

Järjestely merkitsisi yksin saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemusten välitöntä tutkimista rajalla ja pikakäännytystä. Tavion mielestä yksinäiset ääriuskovaiset miehet ovat profiloituneet terrori-iskujen tekijöiksi.

Turvapaikkajärjestelmään tulisi Tavion mielestä ottaa vain perheellisten hakemuksia. Käytäntö voisi olla tilapäinen, kunnes varmistutaan siitä, ettei yksin saapuvien joukko kasvata terrorismiuhkaa.

Ville Tavio ilmoittaa olevansa ensisijaisesti koko turvapaikkajärjestelmän lakkauttamisen kannalla. Hän tukee siirtymistä yksinomaan hallittuun pakolaiskiintiöjärjestelmään.

Hannu Vähämäki
Yle

17
Tupa / Yleinen ratkaisu maastapoistamisen ongelmiin
« : 20.07.2016, 15:18:55 »
Liiankin tavallinen tarina on se, kuinka joku päätettiin poistaa maasta, mutta käytännön toteutuksesta ei tullut mitään jostain syystä. Tämä on ongelma, johon Suomessa on suhtauduttu väärällä asenteella: Ollaan niin vieraskoreita, että vieraalle ostetaan lentomatka ja hoidetaan asiat kuntoon diplomaattisesti vastaanottavan maan kanssa. Yksinkertainen asia on tehty niin vaikeaksi, että on ihme, jos ylipäätään joku saadaan joskus poistettua maasta. Silloinkin se tulee kalliiksi, ja suomalaiset maksavat koko lystin.

Vaihtoehtoinen menetelmä ratkaisee kaikki ongelmat: Maasta poistettavat henkilöt suljetaan leirille, kunnes he itse saavat järjestettyä kaikki maastapoistamiseen liittyvät asiat kuntoon. Ei ole suomalaisten ongelma, mikä maa suostuu ottamaan vastaan. Ei ole suomalaisten asia järjestää poistettaville matkalippuja. Poistettava henkilö saa itse vaivautua järjestämään asiansa kuntoon. Siihen asti hän saa nauttia leirin kasarmi- tai parakkityylisestä majoituksesta, kasvisaterioista arkipäivisin, yhteissaunasta kerran viikossa ja possun lihasta sunnuntaisin.

18
Toimittaja: Kappaleen nimi tuskaa ja huuda. Annetaan sun vähän vielä tässä vetää henkeä. Mä kerron sillä välin tosiaan aivan upouusi bändi, Tommy Lindgren Metropolis ja levy tänään julki nimeltään Sininen kaupunki. Tossa oli aika sanoisin rajut sanat. Miten toi kappale sai alkunsa?

Lindgren: Ääh, miten kappaleet saa alkunsa, se on aina vähän mysteeri, ömm. No siis tää on leimallisesti tuon Sininen kaupunki -albumin ihan selkeesti sanotaan niinku vihaisin biisi, tai jollain lailla ehkä kantaaottavin biisi. Ööh, siinä kuvattava yksittäisen ihmisen turhautuminen ööh vihapuheen vallitessa ja ja tota roiskuessa ympäri yhteiskuntaa on niinku varmaan se se tota ensimmäinen tunnetila tai voima josta noi biisin sanat on kummunnut, ja sitten kun tuota biisiä työstettiin tai tuota levyä työstettiin, niin tavallaan ääh oli selvää että toi kappale jossa Jarmon ää kitaran aika semmonen aggressiivinen soundi, ööh tommonen tremoloefekti joka siinä on niin tuntuu siltä että se on niinku luonteva paikka yhdistää sitte ton tyyppistä ton tyyppistä viestiä, mutta mutta siis turhautuminen siihen että että tota ihan avointa ihmisvihaa ja rasismia meidän yhteiskunnassa joutuu päivästä toiseen katselemaan ja ja ehkä nimenomaan se turhautuminen ja oma vihan synnyttämä viha joka sitten niinku tuossa biisissä puretaan ja se kohdistuu nimenomaan niihin poliitikkoihin jotka tätä pelon ilmapiiriä on lietsonut, että vastuu on minun nähdäkseni heillä.

Toimittaja: Ahaa, se lähtee sieltä. Monet ajattelee sillä tavalla että kun vihapuhe pulppuilee vaikkapa somessa ja näkyy välillä valitettavasti katukuvassakin niin ...

Lindgren: No, mun mun mielestä siis meillä on poliitikkoja hallituspuolueita myöten jotka on jotka on rakentanu koko poliittisen uransa sille että on luotu tällainen pelon ilmapiiri ja lietsottu sitä vihaa ja pelkoa ja kohta esimerkiksi Jussi Halla-ahon kohdalla niinku vuosikymmenen ajan ööh vaahdottu niinku samoista samoista asioista siitä kuinka minkälainen synkkä tulevaisuus Eurooppaa tai meitä odottaa jos tänne tänne tota väärän väriset tai vääräuskoiset ...

Toimittaja: Onko se alkanut se puhe sitten tehota tavallaan ja saada semmoista vastakaikua?

Lindgren: Ääh, mun mielestä aivan selvästi on on havaittavissa että että tämän tyyppinen puhe poliitikoilta vastuullisessa asemassa olevilta olevilta henkilöiltä on johtanut siihen että polttopullot lentelee vastaanottokeskuksiin ja ja yleisesti ottaen niinku kaikenlaiset todella todella härskit ja ja räikeät ääh yhteiskunnan heikoimpiin kohdistuvat vihanilmaukset ööh ovat arkipäivää.

Toimittaja: No, miten sä arvioit sitten muusikkona että pystytkö tällä tavalla vähän herättämään ja havahduttamaan siihen että pitäisi jotain tälle asialle tehdä?

Lindgren: En. (Naurua)

Toimittaja: Mut sä haluat yrittää?

Lindgren: No tottakai mä haluan yrittää ja ja toisaalta haluan myöskin pitää sen fokuksen siinä että muusikkona tai taiteilijana tai luovana työntekijänä niin mun tehtävä on niinku ilmaista itseäni sellaisella tavalla kuin itsestäni tuntuu hyvältä ja ja ja tuntuu jotenkin merkitykselliseltä. Ääh, tolla levyllä on monentyyppisiä biisejä ja nää tässä biisissä ilmenevät tuntemukset ei välttämättä putkahtele putkahtele siellä sen levyn biiseissä tai niinku kovin monella muulla raidalla mutta ehkä siis mä katsoisin että musiikin tehtävä enemmänkin on ihmisille tarjota eskapismia kuin mitään tota yhteiskunnallisia luentoja tai pamfletteja.

Toimittaja: Eli pakoa todellisuudesta?

Lindgren: No jonkinlaista pakoa todellisuudesta, sitä että saa semmoista niin kun ööh tunteiden ja ajatusten ööh samaistumispintoja, joita mä itse ainakin koen hyvin voimakkaasti, että en mä keikalle mennessä tai levyä kuunnellessa välttämättä lähde niinku koskaan sillä ajatuksella että katsotaanpas nyt miten tämä vaikuttaa minun maailmankatsomukseeni enkä usko että muusikoilla tai taiteilijoilla yleensäkään sellaista valtaa on mutta mä uskon että muusikoiden ja taiteilijoiden tehtävä on yrittää kuitenkin jollain lailla peilata tai heijastella sitä mitä tässä yhteiskunnassa ja tässä maailmassa tapahtuu, ja jos joskus joskus ne omat ääh ilot ja tunteet joita sitten reaktioina tavallaan ilmaisee, niin ne saattaa olla vähän tämmöisiä laajemmin maailman tilaa käsitteleviä aiheita ja joskus ne on hyvin hyvin yksityisiä ja pieniä aiheita.

Haastattelu jatkui muista aiheista. Koko haastattelu on nähtävissä Ylen areenassa.

EDIT: Korostin joitain kohtia.

19
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkimus-pakolaisten-tulva-suomeen-pysaytettava/KmjB6SpG

Tutkimus: ”Pakolaisten tulva Suomeen pysäytettävä”

Pakolaisten tulva Suomeen on suomalaisten mielestä padottava, ilmenee EVAn torstaina julkaisemasta arvo- ja asennetutkimuksesta.

Pakolaiskriisi on tiukentanut yleistä asennoitumista maahanmuuttoon: 74 prosenttia vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Tieto selviää vuoden 2016 EVAn arvo- ja asennetutkimuksesta Sovinnon eväät. Tutkimuksesta ilmenee, että pakolaisasenteet ovat kuitenkin melko maltillisia.

”Suomalaiset haluavat pakolaiset töihin, eivätkä aseta heitä työmarkkinoilla vastakkain kotimaan työttömien kanssa”, summaa EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto.

Työttömistäkin yli puolet hyväksyy töiden tarjoamisen pakolaisille. Kansa kuitenkin epäilee vahvasti niitä taloudellisia etuja, joita maahanmuutosta koituu.

Tutkimus selvitti suomalaisten suhtautumista maamme rajoilla ja niiden ulkopuolella myllertäviin kriiseihin. Pakolaisiin suomalaiset suhtautuvat sinänsä pragmaattisesti: 60 prosenttia suomalaisista antaa tukensa pakolaisten työllistämiselle ja vain 38 prosenttia leikkaisi sosiaalietuja pakolaisilta.

”Suomalaiset ovat pakolaisasenteissaan kohtuullisen maltillisia”, EVAn Haavisto sanoi aamun tiedotustilaisuudessa.

Uhkia maailmalta

Maailman tilanteen suomalaiset näkevät uhkaavana. Jopa 80 prosenttia suomalaisista arvioi, että Lähi-idän viimeaikaiset tapahtumat ovat lisänneet terrorismin uhkaa myös meillä. Vain 32 prosenttia katsoo, ettei maallamme ole todellisia sotilaallisia uhkakuvia ja enemmistö, 52 prosenttia, uskoo uhkakuviin.

EVAn arvo- ja asennetutkimus kertoo, että yleisasenteet pakolaisuutta ja maahanmuuttoa kohtaan ovat hieman tiukentuneet. Suomalaisista 47 prosenttia ei usko, että lisääntyvä maahanmuutto synnyttää hyödyllisiä vaikutteita.

”Maahanmuuton hyödylliset vaikutteet ponnekkaimmin kiistävien määrä on kasvanut”, EVAn Haavisto tulkitsee.

EVAn tutkimus tehtiin tammikuun puolivälissä, kun yhteiskunnallinen tunnelma pakolaiskriisin suhteen oli muuttunut aiempaa jännitteisemmäksi. Kansasta 64 prosenttia arvioi, että keskustelu maahanmuutosta ei ole riittävän suorapuheista.

Miehet suhtautuvat hieman naisia epäilevämmin maahanmuuttoon, EVAn tutkimuksesta ilmenee.

EVAn julkaisemat tutkimusraportit ovat ladattavisa EVAn kotisivuilta.

21
Paja / Kansalaisaloite: Yle-vero on lakkautettava
« : 12.02.2016, 15:22:08 »
Uuden kansalaisaloitteen keräysaika alkaa maanantaina 2016-02-15.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1818

Kansalaisaloitteen otsikko
Yle-vero on lakkautettava

Aloitteen päiväys
15.2.2016

Aloitteen muoto
Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero
OM 15/52/2016

Aloitteen sisältö
Eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin, jotta Yle-vero lakkautetaan. Jatkossa Yleisradio voi hankkia rahoituksensa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla. Lähtökohta on, että jos ei halua katsoa Yleisradion ohjelmia, ei tarvitse maksaa. Kun Yle-vero lopetetaan, suomalaisille jää enemmän rahaa käteen.

Perustelut
Yle-vero on epäoikeudenmukainen muun muassa seuraavista syistä.
 • Yleisradion palveluiden ylläpito tulee kalliiksi suomalaisille. Yle-vero voi olla yksityishenkilölle 143 euroa ja yhteisölle jopa 3 000 euroa. Tämä on täysin kohtuuton maksu ottaen vielä huomioon ohjelmiston tason.
 • Kun Yle lähettää heikkoa ohjelmistoa, ihmiset eivät voi äänestää lompakollaan ja vaihtaa parempaan palveluntarjoajaan. Vaikka koko kansa ryhtyisi täydelliseen Yle-boikottiin, sekään ei auttaisi, koska rahat otetaan veroista. Koska Yleisradio ei toimi markkinaehtoisesti, sillä ei ole taloudellista pakkoa muuttaa ohjelmistoa vastaamaan paremmin katselijoiden toiveita.
 • Ylen vuoksi kaupalliset maakunta- ja paikallismediat joutuvat kamppailemaan yhä kovemmin selviytymisestään. Monet maakuntamediat jo ilmaisseet huolensa Yleisradion huolestuttavasta asemasta. Näillä toimialoilla on jo muutenkin tarpeeksi haastavaa, joten Yleisradiolle on pakko laittaa jotain rajaa. Miksi tilata maksullista paikallislehteä, jos samat uutiset saa ”ilmaiseksi” Ylen nettisivuilta? Miksi maksaa digilehdestä, jos samat asiat voi kuunnella ”ilmaiseksi” Yleisradion maakuntaradiosta?
 • Yleisradio ei ole poliittisesti sitoutumaton. Yleisradiota johtaa poliittisesti valittu hallintoneuvosto. Lisäksi Yleisradion lakisääteisiin tehtäviin kuuluu monikulttuurisuuden tukeminen, mikä on ristiriidassa uutisoinnin puolueettomuusvelvoitteen kanssa. On kohtuutonta, että ihmiset joutuvat maksamaan veroa siitä hyvästä, että Yleisradio julkaisee poliittisesti väritettyjä uutisia. Lisäksi erityisesti vaalien alla pienpuolueet eivät saa samanlaista kohtelua kuin eduskuntapuolueet, vaikka pienpuolueiden kannattajat maksavat muiden kansalaisten lailla Yle-veroa.
 • Verorahoilla ylläpidettävä Yleisradio on nykyaikana yksinkertaisesti tarpeeton, koska internet, tv ja radio tarjoavat valtavat määrät maksutonta ohjelmistoa ja palvelua. Suomalainen kulttuuri ei ole riippuvainen verorahoin ylläpidetystä Yleisradiosta.
 • Suomessa ei ole myöskään valtiollista sanomalehtitaloa. Hyvin on pärjätty ilman sitäkin, sillä yksityiset yritykset hoitavat niitä tehtäviä. Mihin siis tarvitaan valtiollista radio- ja televisioyhtiötä? Kuluttaja tietää itse parhaiten, millaista ohjelmistoa hän haluaa televisiosta katsoa.

22
Tupa / Palauttamisen vaikeus
« : 28.01.2016, 19:38:51 »
Sanotaan, että maahantunkeutujien palauttaminen lähtömaihin voi olla vaikeaa. Myönnetään, että vaikeuksia voi tulla.
(Viittaan tähän artikkeliin: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/168854-ruotsi-kaannyttaa-jopa-80-000-myos-pakolla-maan-alle-meno-suuri-riski )

Ensisijaisesti tietenkin satunnaisten paperittomien tulijoiden ei edes pitäisi antaa tulla maahan, vaan heidät pitäisi pysäyttää rajalla. Näin olisi pitänyt toimia jo vuonna 1990 ensimmäisen somaliaallon rantautuessa. Suomalaiset yllätettiin silloin täysin.

Nyt meillä on kumminkin sellainen tilanne, että Suomeen on päässyt lähi-idästä äijiä, joiden motiivi täällä oleskeluun on parempi elintaso, mahdollisuus riskittömään perseilyyn ja joillain heistä myös terrorismi ISIS-järjestön leivissä.

Eli siis lyhyesti sanottuna, palauttaa pitäisi suurin osa, lähes kaikki. Ongelmia voi siis tulla.
 • Jotkut lähtömaat, esimerkiksi Irak, eivät välttämättä huoli maahantunkeutujia takaisin. Jos esimerkiksi Irak ottaa tällaisen asenteen palautuksiin, ei meidänkään tarvitse olla asiassa mukavia. Kuljetetaan talteen otetut maahantunkeutujat laivalla Irakin rannikon tuntumaan ja annetaan heidän soutaa kumiveneillä kotiin.
 • Joitain maahantunkeutujia ei huvita lähteä mihinkään eikä tehdä Suomen viranomaisten kanssa yhteistyötä. Piileskelijöiden paikallistamista ja kiinniottoa voidaan helpottaa ilmiantopalkkioilla ja julkisilla etsintäkuulutuksilla. Monien palvelujen saatavuutta voitaisiin rajata niille, jotka kykenevät todistamaan Suomen kansalaisuuden tai laillisen oleskelun. Tässä on vähän poliisivaltion makua, mutta minkäs sille voi?
 • Hankalimmat ja liukkaimmat tapaukset vastustavat kaikkia palautuskeinoja. Heidät voidaan sijoittaa turvallisesti aidatuille ja vartioiduille leireille. Lopulta hekin haluavat lähteä.
 • Jotkut maahantunkeutujat saivat jo Suomen kansalaisuuden, vaikka ehdottomasti ei olisi pitänyt kansalaisuutta myöntää. Maan kansalaista ei tietenkään voi karkoittaa. Lait ovat kuitenkin ihmisten säätämiä ja niitä voidaan säätää uudelleen, aina tarpeen mukaan. Nykyisten lakien perusteella ulkomaalaiselle jo myönnettyä kansalaisuutta ei voisi peruuttaa. Perustuslaitkin voidaan säätää uusiksi.
EDIT: Lisäsin neljännen kohdan.

23
Lainaus
Janne Luoto 30.11.2015

Amerikkalaiset löysivät keinon, joka vähentää rikollisuutta – Erityisen kätevä Suomessa

Mitä enemmän ihmiset ovat yhteydessä luontoon, sitä turvallisemmin ja sosiaalisemmin he toimivat toistensa kanssa.

Amerikan biologisten tieteiden tutkimuslaitos on todennut useiden tutkimusten perusteella, että yhteys luontoon lisää ihmisyhteisön yhtenäisyyttä ja vähentää rikollisuutta. Tämä lienee hyvä uutinen Suomelle, jossa on verrattain paljonkin luontoa myös kaupungeissa.

Yhteys luonnon ja myönteisten sosiaalisten vaikutusten välillä havaittiin sekä tutkimuksissa, joissa asiaa selvitettiin kyselytutkimuksilla, että tutkimuksissa, jotka perustuivat objektiivisiin mittauksiin.

Pääsy luontoon selitti kahdeksan prosenttia tutkimuksessa havaitussa varianssista yhteisön yhtenäisyydessä.

Tämä on huikean suuri luku verrattuna muihin muuttujiin, kuten tuloihin, sukupuoleen, ikään ja koulutukseen. Nämä selittävät vain kolme prosenttia varianssista.

Tutkijat päättelevät laitoksen tiedotteen mukaan, että luonnon säilyttäminen ihmisasutuksen ympärillä ehkäisee rikollisuutta paremmin kuin mitkään poliittiset suoraan rikollisuuden vähentämiseen tähtäävät toimet.

Lähde: Tekniikka & Talous

Ruuhkia, paikoitusongelmia, melusaastetta, valosaastetta, hengitysilman epäpuhtauksia, korkeat asumiskustannukset, etäisyys luontoon, vilkkaan liikenteen aiheuttamat rajoitukset, lasten leikkipaikkojen vähäisyys, niukka yksityisyys ja kapea henkilökohtainen elintila ovat kaikki urbaanin elinympäristön ongelmia. Edellä luetellut ovat sellaisia, jotka jokainen kaupungissa asuva voi tarkistaa ja todentaa. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet keskittämisen aiheuttamat turvallisuusongelmat kriisien yhteydessä.

Tietenkin kaupungeissa on etunsakin – eihän niitä muuten olisi.

24
Lainaus
Janne Luotola 30.11.2015

Britit vapauttivat anniskeluajat 10 vuotta sitten – Yllättävä lopputulos

Kymmenen vuotta sitten Britannia salli alkoholin ostamisen mihin tahansa aikaan vuorokaudesta, kun baarien aukioloajat vapautuivat, kertoo Vice.

Tony Blairin hallitus vapautti alkoholin kulutuksen ja maalaili sen johtavan "mannermaisen kahvilakulttuurin" syntymiseen saarivaltioon.

Keltainen lehdistö revitteli kauhuotsikoita, kun ihmisiä ei saanut enää heittää ulos pubista kello 23 illalla tai yökerhosta kello kolmelta aamuyöstä. Lakia paheksuttiin, koska sen ajateltiin johtavan "holtittomaan hedonismiin" ja "juopuneen nuorison parveiluun". Nuoriso saattaisi liikkua kadulla, huudella, syödä kebabia ja virtsata suihkulähteisiin.

Kun laki tuli voimaan, Britanniasta ei tullut ehkä kahvilakulttuurin kehtoa mutta mitään muutakaan aiemmasta poikkeavaa ei juuri tapahtunut.

Taloudellisten asioiden tutkimuslaitoksen IEA:n selvityksen mukaan alkoholin kulutus henkilöä kohden kuitenkin väheni 17 prosenttia. Erityisesti väheni juominen kotibileissä. Kännitappeluiden määrä sen sijaan romahti jopa 40 prosenttia.

Lähde: Tekniikka & Talous

Ainoa asia, mitä jäin ihmettelemään, on Tony Blairin osuus. Ei nimittäin kuulosta kovin sosialistilta jos alkaa purkaa turhia määräyksiä.

25
Tupa / Kirjoitin vähän väestönvaihdosta
« : 13.09.2015, 10:57:00 »
Kirjoitin vähän väestönvaihdosta käyttämättä kertaakaan sanaa "väestönvaihdos", vaikka se oli alunperin aikomus:

Suomen perilliset

Kirjoitelman keskeinen sisältö on graafinen esitys ulkomaalaistaustaisten ihmisten määrästä Suomessa.

26
Kylänraitti / 2015-09-04 T&T: Demokratia ei takaa rauhaa
« : 04.09.2015, 16:27:30 »
En lainaa juttua tähän (ainakaan heti) mutta sen keskeinen sanoma on, että kansainvälinen kaupankäynti ja yhteistyö ehkäisevät sotia tehokkaammin ja varmemmin kuin demokratia.

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/demokratia-ei-takaa-rauhaa-2-asiaa-varmistaa-sen-paremmin-3482192

Uskon kyllä sen, että kansainvälinen kaupankäynti ja yhteistyö ehkäisevät sotia, ja olen muutenkin ollut tätä mieltä, mutta sitä ihmettelen, kuinka voidaan mitään sanoa demokratian vaikutuksesta, kun Sveitsi on tietääkseni ainoa demokratia.

Edustuksellista järjestelmää usein nimitetään erheellisesti demokratiaksi, vaikka se ei täytä demokratian tärkeintä kriteeriä, jonka mukaan demokratia toteuttaa kansan tahtoa. Kansan tahdon toteutumatta jääminen on helppo todentaa.

27
Linkki alkuperäiseen juttuun: Millions of African migrants threaten standard of living, Philip Hammond says

Lainaus
Millions of African migrants threaten standard of living, Philip Hammond says

Philip Hammond, the Foreign Secretary, says 'maurauding' migrants around Calais pose risk to security of Channel Tunnel and that sending them to their home countries must be 'number one' priority

By Steven Swinford

Millions of African migrants pose a threat to the standard of living and social structure of the UK and the rest of Europe, the Foreign Secretary has warned.

Philip Hammond said under EU laws migrants can be "pretty confident" that they will never be returned to their home countries, adding that it will not be "sustainable" if Europe has to "absorb" millions of African migrants.

He also said that there will always be a threat to the security of the Channel Tunnel as long as there are still large numbers of "pretty deperate" migrants who are "maurauding" in the Calais area.

 Speaking during a visit to Singapore, Mr Hammond said the gap in living standards between Europe and Africa meant there would always be an "economic motivation" for Africans to try to make it to the EU.

He told BBC News: "We have got to be able to resolve this problem ultimately by being able to return those who are not entitled to claim asylum back to their countries of origin. That's our number one priority.

"As long as the Europe Union's laws are the way they are, many of them will only have to set foot in Europe to be pretty confident that they will never be returned to their country of origin.

"Now, that is not a sustainable situation because Europe can't protect itself and preserve its standard of living and social structure, if it has to absorb millions of migrants from Africa."

 Mr Hammond said that ensuring migrants could be returned to their country of origin was also the key to resolving the "crisis" at Calais, where hundreds are gathered in the hope of being able to make it across the Channel to Britain.

"Having reviewed the situation in the light of the crisis it is clear that there is more that can be done to enhance the physical security of the tunnel," he said.

"But we also have to work with our French colleagues to try to deal with the root cause of the problem. So long as there are large numbers of pretty desperate migrants marauding around the area there will always be a threat to the tunnel's security."

 His comments came after Greek prime minister Alexis Tsipras warned that his country was being overwhelmed by the influx of arrivals crossing the Mediterranean from the Middle East and Africa.

Last month alone almost 50,000 migrants arrived in the EU through Greece compared to a total of 41,700 in the whole of last year, according to the latest figures from Frontex, the EU border agency.


Tällaisia puheita on alkanut tulla eri puolilta Eurooppaa.

28
Enpäs lainaakaan jutusta muuta kuin sen pätkän, joka pisti silmään:
Lainaus

Kuluttavia ihmisiä yhä vähemmän

Ilmeisin ongelma ovat väestörakenteen muutokset.

Lapsia ei tehdä enää entiseen tapaan, ja kun väestö pienenee, kuluttavia ihmisiä on entistä vähemmän.

Työikäisistä ihmisistä on tulevaisuudessa pula, mutta Suomella on silti elätettävänään niin sanotut suuret ikäluokat.

Lähde: Peräsalo, Laura. Yhdysvaltalainen Business Insider lyttää Suomen talouden Iltalehti, 2015-04-08.

Jos se olisikin vain kuluttavien ihmisten määrästä kiinni, olisi helppo tilata Afrikan sarvesta miljoona sosiaalielättiä kuluttamaan. Pulaa on ensisijaisesti tuottavista yrityksistä, tuottavasta työstä ja työpaikoista. Muuta lääkettä ei ole kuin järjestää näille olosuhteet paremmiksi, mikä arvatenkin tarkoittaa veroasteen ja työvoimakustannusten kutistamista. Kyllä sitten maksukykyisiä kuluttajia taas riittää.

29
Otsikko tarkemmin sanottuna: Jospa seuraavaksi saataisiin Suomeen tasa-arvohallitus nykyisen feministihallituksen sijaan.

2015-03-08 Iltalehti: Puoluejohtajat IL-tentissä: Feministi vai tasa-arvon kannattaja?
Lainaus
Iltalehti kysyi puoluejohtajilta naistenpäivän kunniaksi kolme kysymystä.

1. Millä keinoin edistäisitte naisten ja miesten palkkatasa-arvoa?

2. Oletteko a) feministi, b) sovinisti, c) tasa-arvon kannattaja?

3. Huomioitteko lähipiirissänne olevia naisia naistenpäivän johdosta?

Tässä rajatussa kyselyssä minua kiinnosti eniten kysymys numero 2.

Lainaus

Päivi Räsänen (kd)
...
2. Olen tasa-arvon kannattaja. Feminismiin liitetään tasa-arvon lisäksi sellaisia tavoitteita, joita en kannata, esimerkiksi syntymättömien lasten ihmisoikeuksien vähättely.

Timo Soini (ps)
...
2. Olen tasa-arvon kannattaja. Feministi on mielestäni naissovinisti siinä kun mies on miessovinisti. Minä en hyväksy kumpaakaan äärilaitaa. Mies ja nainen ovat erilaisia, Luojan kiitos, ja samanarvoisia.

Antti Rinne (sd)
...
2. Olen feministi, jos se määritellään sillä tavalla, että feminismillä halutaan rakentaa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Ja koska olen tämän näköinen ihminen, olen sitten äijäfeministi.

Carl Haglund (r)
...
2. Olen tasa-arvon aktiivinen edistäjä. Feminismin, naisten ja miesten tasa-arvon, tulisi mielestäni olla itsestään selvä tavoite, mutta samaistun paremmin käsitteeseen "tasa-arvon edistäjä".

Paavo Arhinmäki (vas)
...
2. Olen feministi. Yhteiskunnassa on paljon sukupuolittuneita rakenteita, jotka sortavat sekä naisia että miehiä. Haluan purkaa ne muun muassa koulutuksesta ja työelämästä.

Alexander Stubb (kok)
...
2. Olen aiemminkin kertonut olevani feministi, siitä näkökulmasta, että kannatan sukupuolten välistä tasa-arvoa. Uskon vahvasti ihmisten yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon laajemminkin. Sukupuoli ei saa olla este tai hidaste esimerkiksi työuralla etenemiseen.

Ville Niinistö (vihr)
...
2. Olen feministi. Yhteiskunnassa pitää tunnistaa epätasa-arvoa ylläpitävät rakenteet ja muuttaa niitä. Se vapauttaa jokaisen ihmisen olemaan omanlaisensa. Miehet tarvitsevat tilaa pehmeiden arvojen valinnoille ja naiset oikeuksia työelämässä. Pelkkä puhe tasa-arvosta ei riitä, jos miehet valitsevat pörssiyhtiöiden hallituksiin vain miehiä ja isät eivät uskalla arvottaa lapsiaan työn edelle. Kiintiöillä murretaan lasikattoja.

Toisaalta pienten lasten isät tekevät Suomessa pisimpiä työpäiviä. En ole tavannut ketään isää, joka olisi katunut sitä, että on viettänyt pitkän vanhempainvapaan lastensa kanssa.

Juha Sipilä (kesk)
...
2. Kannatan miesten ja naisten välistä tasa-arvoa niin töissä kuin kotona. Yhdessä työpaikassani meillä oli samapalkkaisuusohjelma eli kaikilla työntekijöillä oli sama palkka. Kotona kotityöt on aina jaettu.


Näköjään aika moni puoluejohtaja pitää feminismiä tasa-arvon edistämisenä.

30
Tupa / Öljyriippuvuuden merkitys
« : 23.01.2015, 01:41:40 »
Olen vuosien kuluessa toisinaan pohtinut, kuinka epäedullista maailman turvallisuuden kannalta on se, että maailman öljyntuottajista ja nettoviejistä valtaosa on islamilaisia maita. Robert Zubrinin teos Energy Victory näyttää vahvistavan arvelujani.

Siinä missä Amerikan Yhdysvallat ovat riippuvaisia arabien öljystä, Suomi on riippuvainen Venäjän öljystä. Voisi ajatella, että eihän tämä sitten meitä koske, mutta laajemmassa tarkastelussa samoista öljymarkkinoista on kyse. Suomen kysyntä on osa maailman öljyn kokonaiskysyntää.

Saudi-Arabia myy öljyä Yhdysvalloille ja saa myymästään öljystä kelpo maksun. Mihin arabit käyttävät öljykaupassa hankkimiaan rikkauksia? Ne tukevat wahhabisteja ja wahhabismin leviämistä kaikkialla maailmassa. Wahhabismi on juuri se islamin suuntaus, joka synnyttää ja tukee terroristiliikkeitä, kuten Al-Qaida ja ISIS. Islamin levittäminen ja koko maailman kattava islamisaatio on näiden yhteinen tavoite.

Jotkut ovat sanoneet, että wahhabismi olisi jotenkin väärää ja harhautunutta islamia, mutta lähteiden valossa näyttää kuitenkin siltä, että Wahhab on islamille sama kuin Luther kristinuskolle, eli wahhabismi on juurikin puhdistettua islamia.

Niin tai näin, olipa mitä mieltä tahansa wahhabismista, näyttää siltä, että öljystä riippuvaiset öljyn nettotuojamaat kaikessa hiljaisuudessa tukevat wahhabismia Saudi-Arabian öljybisneksen kautta. Tämä voisi loppua vain lopettamalla raakaöljyn ostaminen, ja sehän ei käy noin vain. Raakaöljy on kysyttyä kaikkialla. Hyvin pieni osa kaikesta liikenteestä kulkee jollain muulla kuin raakaöljyn jalosteilla. Öljyä tarvitsevat kaikki. Islamilaisen maailmanvallankumouksen käyttövoima on öljy. Samaan tapaan kuin Japani ja Saksa olivat lähtökohdiltaan alakynnessä 1930-luvulla, koska niillä ei ollut omia öljyvaroja, myös sivistyneet länsimaat ovat alakynnessä nyt, kun Pohjois-Amerikan ja Euroopan maat eivät enää ole öljyn nettoviejiä eikä edes omavaraisia.

Mikä neuvoksi? Jollain tapaa öljyriippuvuudesta pitäisi päästä irti. Mutta miten?
 • Nykyään on muotia hehkuttaa sähköautojen tulemista, vaikka sähköautot ovat edelleen kalliita, niiden toimintasäteet pieniä ja kalliiden akkujen käyttöikä lyhyt. Olisiko raskas maantieliikenne, laivaliikenne tai lentoliikenne muutettavissa sähkökäyttöiseksi? Näillä näkymin edelleen tarvitaan polttoaineita.
 • Energian säästäminen voi olla sinänsä hyvä asia, mutta sekään ei ratkaise mitään. Liikennepolttoaineita tarvitaan edelleen.
 • Vetytalous näyttää paperilla periaatteessa lupaavalta, mutta matala kokonaishyötysuhde, varastoinnin ja kuljetuksen ongelmat tekevät siitä taloudellisesti kilpailukyvyttömän.
 • Alkoholipolttoaineista voi olla apua, edellyttäen, että niitä ei tuoteta välillisesti tai välittömästi raakaöljystä.
Muut fossiiliset polttoaineet ovat kivihiili, maakaasu ja ns. epätavanomaiset öljylähteet. Ne kelpaavat väliaikaisesti öljyriippuvuuden vähentämiseen, samoin kuin turve. Uusiutuvan biomassan kuten puujätteen käyttö tuotannossa on kestävämpää. Lopulta öljyriippuvuuden lopettamisessa täytyy turvautua aurinkoenergiaan ja ydinenergiaan, olipa kyseessä ydinfissio tai ydinfuusio. Ydinfuusio olisi lopullinen niitti, sillä fuusiopolttoainevarat ovat käytännöllisesti katsottuna ehtymättömät, ja tuotettua energiaa voidaan käyttää alkoholipolttoaineiden ja dimetyylieetterin tuotantoon.

Mitä puuttuu? Vain poliittinen tahto puuttuu. Euroopan unioni voisi säätää direktiivin, joka merkitsisi nopeaa siirtymistä flexifuel-ajoneuvoihin siten, että kaikissa uusina myyntiin tulevissa autoissa pitäisi voida käyttää polttoaineena metanolia, etanolia ja bensiiniä mielivaltaisissa sekoitussuhteissa. Myöhemmin voitaisiin poistaa vaatimus, että ajoneuvon polttoaineeksi pitää kelvata myös bensiini. Vastaavasti dieselajoneuvoissa siirryttäisiin dieselöljystä dimetyylieetteriin. Tällä tavoin voitaisiin siirtyä maantieliikenteen polttoaineissa täydestä öljyriippuvuudesta täydelliseen riippumattomuuteen. Metanolin, etanolin ja dimetyylieetterin tuotannon hyväksi voitaisiin myös panostaa tuotantomenetelmien kehittämiseen. Poliittista tahtoa tarvitaan myös primäärienergian tuotannon vaihtoehtojen lisäämiseen. Kansainvälinen fuusiovoimahanke ITER on periaatteessa hyvä hanke, mutta hidas. Lockheed Martin Skunk Works aikoo päästä omassa ydinfuusio-ohjelmassaan tuloksiin ja kaupallistettavaan ydinfuusioreaktoriin huomattavasti nopeammin.

Jos me ja muut länsimaat pääsemme eroon öljyriippuvuudesta, pääsemme helpommin eroon myös islamisaatiosta.

Sivuja: [1] 2