HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Kotimaa => Aiheen aloitti: Skeptikko - 10.08.2017, 20:34:02

Otsikko: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 20:34:02
Juuri äsken etnoväkivaltaa Helsingissä Pengerkadulla! Mahdollisesti pizza-mafian hyökkäys. En saanut kovin paljoa kuvia. Lisää tietoa kohta.

En nähnyt tapahtumia alusta. Auto ajoi mielipuolisesti Pengerkadulla, törmäili autoihin, oli vähällä ajaa ihmisten yli jalkakäytävällä. Joku hyppäsi autoon jälkikäteen, toiset osallistujat löivät puukepillä ilmeisesti auton sivupeilin ja kuskin ikkunan rikki. Myös autosta päin vaikutti heitettävän jotain (lasista?) mahdollisesti etnoravintolan suuntaan.

Poliisin saapuessa paikalle oli hyökkäysauto juuri kaasuttanut tiehensä. Paikalla ollut etnomies puhui minusta poliisille jotain sen suuntaista, että hyökkäyksen syynä on se, että he eivät ole maksaneet mafialle.

Ajatella - Hommakerhohan kokoontui suunnilleen vain kivenheiton päässä tästä rikospaikasta - vain vähän aikaa sitten.

PS, en tainnut saada itse hyökkäyshetkeltä yhtään onnistunutta kovaa, mutta jotain jälkiselvittelykuvia kylläkin. Sensuroin niistä vähän yksityiskohtia, ennen kuin alan lähettää.

PS 2, ensimmäinen kuva, missä näkyy kahdesta autosta ruttaantuneita peltejä. Eivät olleet välttämättä ainoat autouhrit. Huomatkaa myös maassa olevat puunkappaleet, jotka saattavat liittyä astaloon, jolla auton kimppuun hyökättiin.

PS 3, Pengerkadulla kolme poliisiautoa selvittämässä asiaa. Lisäksi Piritorilla yksi poliisiauto, mutta se ei tainnut osallistua tähän selkkaukseen, vaan johonkin toiseen.

PS 4, kadulla oli autohyökkäyksen jälkeen jotain nestettä. En tiedä oliko nestejälki syntynyt hyökkäyksen seurauksena vai oliko se kadulla jo sitä ennen.

En kai voi olla ainoa Hommaforumilta, joka sattui näkemään tämän? Ihmisiä oli Piritorilla melko runsaasti seuraamassa tapahtumaa. Minä näin vain sen loppupään, joten olisi mielenkiintoista kuulla miten tuo selkkaus on alkanut. Joku supisuomalainen silminnäkijä sanoi, että olis nähnyt jotain epämääräistä touhua (suojelusrahojen perintäyrityksiä (?), en hoksannut kysyä tarkemmin, kun en ollut vielä tuolloin kuullut väitteitä suojelusrahojen perinnästä) noilla kohdin jo joskus aiemmin.

Siirsin tämän omaksi ketjukseen tuolta kokoomaketjusta.

-Alaric
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Titus - 10.08.2017, 21:14:11
Kallion fb-ryhmässä oli tästä myös juttua, eli arabinoloista vietiin rullatuolissa ambulanssiin ja ilmeisesti
afrikkalaisen oloinen oli hyökännyt sen katumaasturin kimppuun. Katumaasturin porukan poliisi oli motittanut
ja laittanut rautoihin.

Juttu elää koko ajan. Joku oli juuri ladannut vdeon missä pitserian edestä lähtevä auto ajaa pitkin jalkakäytävää ja hesarille.
Täysin piittaamatta mihin tai kehen osuu = ihan armeijameininkiä https://www.facebook.com/bringonthegays/videos/771712499682044/

https://www.facebook.com/groups/4798813191/

Siinäpä sitä monigylddyyriä olkaapa hyvä kallion hipsterit ja suvakit
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 10.08.2017, 21:22:08
Hienoa kansalaisjournalismia, @Skeptikko ja @Titus ansaitsee myös kiitokset. Sitten vain odottelemaan uutisointia tästä.

"Miesporukka kaahasi autolla Pengerkadulla ja toiset miehet tulivat paikalle nahinoimaan astaloiden kera. Välikohtauksesta ei aiheutunut sivullisille mitään vaaraa. Poliisi ei kommentoi tapausta."
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 21:26:48
En nähny tapahtumia alusta. Auto ajoi mielipuolisesti Pengerkadulla, törmäili autoihin, vähällä oli ajaa ihmisten yli jalkakkäytävällä, joku hyppäsi autoon jälkikädessä, toiset osallistujat löyvät puukepillä ilmeisesti auton sivupeilin ja kuskin ikkunan rikki. Myös autosta päin vaikutti heitettävän jotain (lasista?) mahdollisesti etnoravintolan suuntaan.

Kävin äsken tutkimassa. Ilmeisesti kyseessä oli (kuohu?)viinipullo, joka oli osunut porttikäytävän kohdalle, levittäen sirpaleet ja sisällön ympäristöönsä En tiedä, että oliko sitä heittämällä yritetty osua johonkuhun.

Vaikutti myös vähän siltä, että keskellä katua olisi saattanut olla jonkun toisen alkoholijuomapullon jäänteet. Pitää tutkia vähän tarkemmin kuvia.

Saa nähdä, että kuinka pian nämä monikulttuuriset edesottamukset eskaloituvat mielenkiintoiseksi muuttuneen Ruotsin tapaan käsikranaattien ja automaattiaseiden tasolle. Tuleepahan vihdoin Helsinkiinkin vähän jännitystä ja monikulttuurista värinää ja BKT:kin tunnetusti kasvaa rikottujen ikkunoiden myötä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pullervo - 10.08.2017, 21:31:33
Tuolta Fb:n Kallio-ryhmästä:

Lainaus
Pyöräilin siitä ohi klo 20.30 ja näin, kun tumma mies hakkasi putkella tai ketjulla isoa mustaa maasturibemaria. Huuto oli kova. Pientä tappelua. Kolme maijaa paikalle. Poliisit halusivat nähdä kuvia ja videoita, jotka ihmiset olivat ottaneet tapahtumasta. Huhuiltiin, että aiemmin joku olisi jäänyt auton alle/loukkaantunut. Kun jatkoin matkaani pitkin Hesaria, huomasin Roskiksen kohdalla, että se musta maasturibemari oli pysäytetty ja poliisit tutkivat sitä ja kuulustelivat autossa olleita. Tapahtuma ylittää selkeästi uutiskynnyksen. Varmasti HS:ssä jotain kohta.
Lainaus
Joo, poliisi kurvas vastaan tulevalta kaistalta ton mustan auton eteen Brakun kohdalla ja laittoi kuskin rautoihin melkosen maailmanluokan elkein. Aseet tai jotku lamautinpistoolit niillä oli käsissään.
Lainaus
Kytät otti tän hullun kyllä kii brakun kohdalla!

e: Videon bemari Brahenkentän kulmalla kiinnioton jälkeen (edelleen samasta Fb-ryhmästä)
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 21:35:32
Lainaus
Pyöräilin siitä ohi klo 20.30 ja näin, kun tumma mies hakkasi putkella tai ketjulla isoa mustaa maasturibemaria. Huuto oli kova. Pientä tappelua. Kolme maijaa paikalle. Poliisit halusivat nähdä kuvia ja videoita, jotka ihmiset olivat ottaneet tapahtumasta. Huhuiltiin, että aiemmin joku olisi jäänyt auton alle/loukkaantunut.

Nuo heitetetyt viinipullot voisivat puhua vähän sitä vastaan, että kyseessä olisi mafian suojelurahan perintä. Mitäpä, jos kyseinen autoilija on ollut päihtynyt ja ajanut jonkun yli - ja sitten sivulliset ovat yrittäneet pysäyttää autoilijan, ennen kuin hän ajaa vielä jonkun muunkin päälle. Toisaalta tähän teoriaan sopii puolestaan hieman huonommin se, että minusta näytti, että jossain vaiheessa hyökkäysauton sisään hyppäsi henkilö ja muistikuvani mukaan kyseessä tuskin olisi voinut olla kuski, kun se auto oli kuitenkin liikkeessä niinä aikoina.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Titus - 10.08.2017, 21:36:34
Sitten vain odottelemaan uutisointia tästä.

sanojen asettelu voi olla hesarissa niin vaikeaa, että löydetään jostain maailmalta rasistinen rikos jota uutisoidaan tämän sijaan.
olen ollut käsityksessä, että ko alueen toisessa ketjussa mainittu huumekauppa on jo aiheuttanut vastaavia tilanteita eli
matut ryöstää toisiaan sivullisista välittämättä ja autot kaahaa miten sattuu. viimeisin männä viikolla kun kaksi matua ajoi
porthaninkatua alas autolla josta oli kaikki renkaat puhki... kiire oli kova.

tuo tilanne oli ilmeisen pitkään päällä koska porukkaa oli aika paljon ihan vaan katsomassa.

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pullervo - 10.08.2017, 21:41:02
Oho, Yle uutisoi.

Lainaus
Helsingin Kalliossa yritettiin ajaa ihmisen päälle – tapahtunut liittyy pahoinpitelyyn

Silminnäkijä kuvasi puhelimellaan dramaattisen tapahtuman.

Helsingin Kalliossa Pengerkadulla yritettiin tänään torstai-iltana ajaa ihmisen päälle. Poliisin mukaan tapahtunut liittyy alueella tehtyyn pahoinpitelyyn, johon osallistui useampi ihminen.

Tapahtumien tarkempi kulku on tässä vaiheessa vielä hieman epäselvä. Tapahtumia selvitellään kuvanauhoista ja tutkinnann avulla huomenna, poliisista kerrotaan

Tapahtumassa yksi ihminen loukkasin polvensa. Kaikkiaan kolme ihmistä on otettu kiinni, yksi näistä on autoa ajanut. Tapahtumia tutkitaan nimikkeellä törkeä pahoinpitelyn yritys.

Poliisin partiot ovat paikalla ja puhuttavat asianomistajia ja todistajia.

Välikohtauksen silminnäkijä ja yliajosta

Jenny Elisabeth kertoo Ylelle, että tilanne alkoi nyrkkitappeluna ja jonkinlaisella kepillä hakkaamisella.

Välikohtauksessa ollut henkilö yritti ilmeisesti poistua tilanteesta, ja lähti kohti autoa, joka oli ollut pysäköitynä paikalle. Autoa mentiin edelleen hakkaamaan kepillä.

Autoon mennyt henkilö lähti liikkeelle, kolhi sillä tämän jälkeen muita autoja ja ajoi jalkakäytävälle siten, että kadulla olleita oli vaarassa jäädä alle.
https://yle.fi/uutiset/3-9769512
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: MW - 10.08.2017, 21:45:02
Oho, Yle uutisoi.
***

"Ihminen". Aiemmin puhuttiin kai henkilöistä, tai jopa miehistä/naisista? Onko tämäkin jotain ohjeistusta?

Luuleeko joku, että koirat siellä mafiareviireistä tappelevat?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: internetsi - 10.08.2017, 21:46:51
Ei täällä enää mitään näy. Paitsi hemmetisti kehareita, narkkareita, hippiäisiä ja muita kummajaisia Piritorilla ja ympäristössä. Yksi siviilimallinen poliisiauto lähti juuri tuosta, mutta ovat varmaan poistuneet jo paikalta ja jatkavat sitten taktista tutkintaa.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 21:49:39
Ei täällä enää mitään näy. Paitsi hemmetisti kehareita, narkkareita, hippiäisiä ja muita kummajaisia Piritorilla ja ympäristössä. Yksi siviilimallinen poliisiauto lähti juuri tuosta, mutta ovat varmaan poistuneet jo paikalta ja jatkavat sitten taktista tutkintaa.

Onko muuten kukaan käynyt jommassa kummassa noissa etnosyömälässä noilla seuduin? Jos on entuudestaan tuttu, niin uudestaan käymällä saattaisi saada vakoiltua mitä syömälöissä (etenkin tuossa tapahtumapaikkaa lähemmässä) sanotaan asiasta.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: internetsi - 10.08.2017, 22:05:56
Ei tästä saa selvää, että mikä ryhmittymä voisi olla kyseessä, kun tätä "heikompaa ainesta" on täällä kuin porukkaa Nasserin hautajaisissa, sillä poikkeuksella että hautajaisissa ollaan useinkin selvänä.

Tuossahan on pari ravintelia. Varmaan liittyy sitten tuohon kebabbilaan, joka on tuossa missä autoissa oli peltivaurioita. Ylempänä samalla kadulla, samalla puolella on joku paikka ja vastapäätä jokin baari sekä jo kiinnioleva patonki&salaattipaikka. Tuossa nurkan takana on sitten Helsingin Pippuri, joka voi liittyä asiaan.

Nyt tuossa nurkalla on jotakin porukkaa noin 20 henkeä, kuukereita ja muita aavikkotaustaisia. Vastapäätä Piritorilla on sitten kolme vartijaa, todennäköisesti katsomassa että jos uusia tappeluita tulee niin eivät pääse metroon.

Jututin vähän porukkaa, mutta vain yksi tiesi edes koko tapahtumasta mitään muuta kuin sen, että jotakin "kähinää" on ollut (ei käyttänyt tuota sanaa).

Eli ei tästä saa nyt selvää mikä on taustalla. Ainoat viitteet kulttuurin rikastumisesta olisi sellaisia, että tuon tapahtumapaikan eteen kerääntyi tosiaan noin parinkymmenen hengen porukka matuja. Enää ei ole jäljellä kuin kuusi tai seitsemän.

Poistun paikalta...

Onko muuten kukaan käynyt jommassa kummassa noissa etnosyömälässä noilla seuduin? Jos on entuudestaan tuttu, niin uudestaan käymällä saattaisi saada vakoiltua mitä syömälöissä (etenkin tuossa tapahtumapaikkaa lähemmässä) sanotaan asiasta.
Harmi, kun ei ollut nälkä, muuten olisi voinut käydä syömässä ja kysellä asiasta.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pullervo - 10.08.2017, 22:10:02
^ Suomalaiset kilvet siinä bemarissa oli, mutta sehän ei kerro yhtään mitään. Vähän epäselvä rekkari videolla, joten ei jaksa selvittää enempää. Kyllä Yle meille kertoo tapauksen taustat... Eikös?

^^ Nuo etnohelvettipizzeriat ovat olleet boikotissa - viimeisetkin - jo kymmenkunta vuotta. Itse pitää pizzat vääntää valkoisen miehen, vaikka ei noista pizzerioista ole todellakaan pulaa näillä seuduilla, naapurikortteleissakin on pari. Viimeinenkin muun kuin no-tiedätte-kyllä-kenen pyörittämä pizzapaikka meni kiinni. Asustelen kivenheiton päässä tuosta bemarin pysäytyspaikasta. Kyllä noista "ravintoloista" varmasti tarinaa kuulisi kysellessään, mutta olisiko totta edes toinen puoli?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 10.08.2017, 22:10:09
Silminnäkijän mukaan ennen autoilusattumusta oli noin 10 hengen joukkotappelu ja kaikki taisivat olla ulkomaalaisia.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/auto-yritti-ajaa-ihmisen-paalle-helsingin-kalliossa/6532676#gs.BdDKQks (10.8.2017)

Lainaus
Video: Auto yritti ajaa ihmisen päälle Helsingin Kalliossa – mies pidätetty

Auto ajoi Helsingin Kalliossa jalkakäytävällä Pengerkadulla. Poliisi sai hälytyksen illalla kello 20.20.

Poliisin mukaan paikalla oli useamman hengen tappelu, ja yliajon yritys liittyy edeltäviin tapahtumiin.

Poliisi kertoo, että yksi henkilö loukkasi polvensa.

Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä, joista yksi on auton kuljettaja. Poliisi tutkii tapausta törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Tapahtumien kulku on poliisin mukaan epäselvä.

Silminnäkijä kertoo: "Ei niitä kukaan saanut rauhoitettua"

Silminnäkijöiden mukaan Pengerkadun lähistöllä oli käynnissä nyrkkitappelu, josta episodi sai alkunsa.

– Muutamalla ihmisellä oli pitkiä keppejä, joilla he hakkasivat toisiaan, Jenny Hämäläinen kuvailee tapahtunutta.

Hänen mukaansa tappelu alkoi kahden miehen välisenä, mutta siihen liittyi myös muita.


– Joku huuti, että lopettakaa, mutta ei niitä kukaan saanut rauhoitettua. Tappelijoita oli noin kymmenen, kaikki taisivat olla ulkomaalaisia.

Kesken tappelun yksi miehistä juoksi autoon, ja muut juoksivat perässä hakkamaan autoa.


– Sen jälkeen hän ajoi jalkakäytävlle ja lähti ajamaan poispäin.

Hämäläinen arvelee, ettei miehen tarkoituksena ollut ajaa kenenkään päälle, vaan lähteä vain pois tilanteesta.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: nutsy - 10.08.2017, 22:24:36
Mtv näyttää olevan ainoa joka mainitsee muutakin kuin henkilöitä, ihmisiä ja kuskeja.

IL ja Hyyssäri jatkaa Ylen viitoittamaa linjaa, toistaiseksi IS ei ole katsonut aihelliseksi moista nahinaa edes uutisoida. Niin se vaan UnelmaTM on vallannut Kallionkin, paluuta ei enää ole.

Kallion facebook ryhmässä osa naisista valitteli jo perään huuutelemisesta ja vislailuista miesjoukoilta jotka notkuvat joidenkin partureiden edessä, keitä lie.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 10.08.2017, 22:29:03
Voisin melkein lyödä vetoa, että joku "triggeröityy" tuosta silminnäkijän ulkomaalaisluonnehdinnasta ja alkaa heittää asian vuoksi paskaa ihan julkisesti somessa hänelle.

"Minkä näköinen on muka ulkomaalainen, v***n rasisti?"
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: foobar - 10.08.2017, 22:46:50
Olisi erittäin suotavaa etteivät nämä autot osuisi rasistisesti Kallion seudun ulkomaalaisiin vaan jokaiseen suomalaiseen toimittajaan joka alueella tykkää oleskella ja erinäisiä rikollisia bisneksiä tukea. Vai kuinka, Nyt-liitteen toimitus?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 22:48:34
Kallion facebook ryhmässä osa naisista valitteli jo perään huuutelemisesta ja vislailuista miesjoukoilta jotka notkuvat joidenkin partureiden edessä, keitä lie.

Kadulla on kaksi parturiliikettä, Newroz (vai olikohan sen nimi Newroz(1), kun toinen on Newroz(2)) ja Newroz (2). Toinen on aviistuksen verran lähempänä Helsinginkatua ja toinen eri puolella katua. Helsinginkatua lähemmässä parturissa leikkaus maksaa muistaakseni 12 euroa ja siinä vähän ylemmässä 10 euroa (ja käsittääkseni hintaan sisältyy myös kahvi). Minulle on jäänyt vähän epäselväksi, että onko näillä liikkeillä sama omistaja, kun kerran tai pari tuosta halvemmasta on normaalia aikaisemman sulkeutumisen tms takia ohjattu siihen toiseen liikkeeseen - ja joitain muitakin yhdistäviä tekijöitä on ollut havaittavissa. Jostain syystä tuossa halvemmassa versiossa on lisäksi yleensä vähemmän jonoa, joten olen yleensä käynyt tuossa halvemmassa.

Parturiliikkeen edessä on enemmän miehiä tuossa alemmassa, Helsinginkatua lähemmän ja kalliimman liikkeen edessä. Voi olla, että he joskus ovat huudelleet tai vislanneet jonkun naisen perään, mutta väittäisin, ettei se nyt mitään kovin yleistä ole, kun en ole sattunut koskaan sellaista huomaamaan, vaikka kuljen sen kohdan ohi tyypillisesti useamman kerran päivässä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: valla_valla - 10.08.2017, 22:54:28
Onko tietoa oliko kehareita? En pääse sisään kallio-ryhmään. Bemarista päätellen eivät kuitenkaan olleet mitään juuri-tulleita, ainakin hetken olleet jo maassa...
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pöllämystynyt - 10.08.2017, 22:55:09
Lainaus
Pyöräilin siitä ohi klo 20.30 ja näin, kun tumma mies hakkasi putkella tai ketjulla isoa mustaa maasturibemaria
Tuttuni, joka on tapauksen silminnäkijä, koki myös autossa olleen hyökkäyksen uhriksi, joka pyrki pakoon ajamalla jalkakäytävällä. Tosin hän näki tapahtumat vain siitä lähtien, kun autoa hakattiin.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: foobar - 10.08.2017, 22:59:05
Paikalta on suhteellisen olematon etäisyys tunnetusti Afrikan miesten hallinnoimiin, suomalaisten päämedioiden kehumiin huumeenmyyntipaikkoihin. Viimeistään huomenna lukenemme lehdistä kehua siitä, kuinka nämä ryhmät rakentavat uutta, parempaa Suomea.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 10.08.2017, 22:59:25
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005321700.html?ref=rss (10.8.2017)

Lainaus
Vaarallinen välikohtaus Helsingin Kalliossa – auto ajoi jalkakäytävällä kohti ihmisiä, yksi loukkaantui lievästi

Poliisin mukaan välikohtausta tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.

Helsingin Kalliossa sattui torstai-iltana erikoinen välikohtaus (:roll:), jossa henkilöauto ajoi hetken aikaa jalkakäytävää pitkin. Silminnäkijän tilanteesta kuvaamalla ja sosiaalisessa mediassa levinneellä videolla näkyy, että musta BMW-merkkinen auto ajaa jalkakäytävällä ja lähes osuu muutamaan ihmiseen.

Auto osuu myös aukinaiseen talonoveen ennen kuin se poistuu vauhdilla pitkin Helsinginkatua ja pois kuvasta.

Yleisjohtaja, komisario Riku Korpela Helsingin poliisilaitokselta kertoo IS:lle, että poliisi sai ilmoituksen Pengerkadun ja Helsinginkadun kulmassa sattuneesta välikohtauksesta kello 20.20 torstaina.

– Siellä on ollut tämmöinen useamman henkilön pahoinpitely, ja tämä autolla ajelu jalkakäytävällä liittyy siihen. Meillä on tapahtumien kulku vielä hiukan epäselvä, Korpela sanoo.

Korpela ei kommentoi sitä, kuinka tilanne on edennyt.

– Siellä on yksi henkilö lievästi loukkaantunut, ja kolme otettu kiinni. Rikosnimike millä tätä tässä vaiheessa lähdetään tutkimaan, on törkeän pahoinpitelyn yritys. Koko tapahtumakokonaisuus liittyy tähän.

Korpela ei tässä vaiheessa kommentoi tapausta tarkemmin.

Facebookissa leviävän videon Pengerkadulla sattuneesta tilanteesta kuvannut naispuolinen silminnäkijä kertoo Ilta-Sanomille, että auton jalkakäytävällä ajoa edelsi sanaharkka sekä tappelu.

– Menin ystäväni kanssa kauppaan ja olimme siellä viisi minuuttia. Ennen kauppaan menoa emme huomanneet mitään erikoista.

Nainen kertoo, että kun he tulivat kaupasta, miesten riita eteni nyrkkitappeluksi ja painiksi. Naisen mukaan tilanteessa oli 5-10 miestä.

– Suomea he eivät puhuneet, enkä ymmärtänyt, mistä oli kyse.


Ainakin yksi mies alkoi naisen kertoman mukaan hakata puuesineellä, ilmeisesti harjanvarrella, mustaa autoa, jonka kuljettaja pakeni autoon.

– Autosta hajosi kuljettajan puoleinen peili ja ikkuna. Myös toinen auto sai osumia harjanvarresta, nainen kuvailee tilannetta.


Tapahtumista kertoi ensimmäisenä Yle.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Riukulehto - 10.08.2017, 23:02:03
Poliisi ei ole julkaissut tapahtumista toistaiseksi minkäänlaista tiedotetta. Esim. rattijuopoista julkastut tiedotteet näköjään tärkeämpiä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: internetsi - 10.08.2017, 23:02:26
@Titus postasi linkin videoon joka näyttää tuon kun musta BMW lähtee. Videolta ei näy se, että mitenkä tuo auto oli tuossa kun video alkaa.

Nimittäin jos se on tullut tuolta yläpuolelta eli samasta suunnasta mistä video on kuvattu, niin silloin jos haluaa poistua, niin ajaa suoraa tietä ja kääntyy sitten pois. Löydän kaksi syytä sille, että miksi koukkaisi jalkakäytävän kautta, ellei halunnut liiskata ketään. Eli jos autolla on käännytty tuolta risteyksestä ylämäkeen Pengerkadulle ja pysäytetty siihen, jonka jälkeen on tullut tarvis poistua. Silloin ei välttämättä kääntösäde olisi riittänyt ja pitäisi koukata jalkakäytävän kautta. Toinen on sitten se, että tuossa on ollut joku muu auto perässä tukkeena.

Mutta vaikuttaa hieman siltä, että yrittää liiskata tuossa tuota yhtä, muttei osu. Sen jälkeen sitten ajaa pois ja ainakin kaksi kertaa käyttää jalkaa jarrulla niin että jarruvalot syttyy. Eli varmaan yritettiin liiskata, muttei ihan Nizza/Antwerpen/Lontoo/Pariisi/Tukholma-tyylisesti sivullisia vaan jotakin henkilöä tai joitakin.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 10.08.2017, 23:11:46
Kallio-ryhmästä hetki sitten bongattua. Vissiin ollut vähän nahinaa tässä aiemminkin. "Reviirikiistat" menossa, ihanan monigylddyyristä.

https://www.facebook.com/groups/4798813191/permalink/10155117302183192/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155444732502752&set=p.10155444732502752&type=3&theater

(eivät vaadi kirjautumista)

Lainaus
Mikko

No eipä oo monta yötä, kun nää tappeli niin, että paikalle piti hommata 5 maijaa ja pari lanssia.

Jorma

Hyvä kulma, mutta kuvasta mahdoton sanoa että ketkä "nää"?

Mikko

Jos mä sanon, ni oon rasisti. Joudut päättelemään. Ei kuitenkaan kantasuomalaisia.

Jorma

Nii eli siis meinaat näitä samoja sakkeja ku tän päivän episodissa? Halusin ihan vaa rehellisesti tarkistaa. Omien kulmien meininki kiinnostaa, ja etenki sieltä poissa ollessa. Onhan toi sit aika vahvasti just täällä mainittuun reviirikiistelyyn tjsp. viittavaa jos olivat samat tyypit...

Mikko

 Juu - kyllä mä kuulin luotettavasta lähteestä, että juuri samaa porukkaa. Joku reviiritaisto on nyt vissiin menossa. Ei kannata sekaantua.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pöllämystynyt - 10.08.2017, 23:14:51
@Titus postasi linkin videoon joka näyttää tuon kun musta BMW lähtee. Videolta ei näy se, että mitenkä tuo auto oli
Mutta vaikuttaa hieman siltä, että yrittää liiskata tuossa tuota yhtä, muttei osu. Sen jälkeen sitten ajaa pois ja ainakin kaksi kertaa käyttää jalkaa jarrulla niin että jarruvalot syttyy. Eli varmaan yritettiin liiskata, muttei ihan Nizza/Antwerpen/Lontoo/Pariisi/Tukholma-tyylisesti sivullisia vaan jotakin henkilöä tai joitakin.
Auton saattoi pakottaa jalkakäytävälle myös se, että tiellä oli ihmisiä, jotka halusivat estää sitä pääsemästä pois. En viitsi enää tänään tuttavaani häiritä varmistaakseni asian, mutta tällaisen kuvan sain siitä, mitä hän lyhyesti selosti.

Tuttavani ei siis nähnyt, mitä tapahtui ennen auton hakkaamista. Siten hänen näkökulmansa on välttämättä rajoittunut. Hän aloitti kertomalla, että jotkut hullut hakkasivat jonkun autoa.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 23:15:39
@Titus postasi linkin videoon joka näyttää tuon kun musta BMW lähtee. Videolta ei näy se, että mitenkä tuo auto oli tuossa kun video alkaa.

Nimittäin jos se on tullut tuolta yläpuolelta eli samasta suunnasta mistä video on kuvattu, niin silloin jos haluaa poistua, niin ajaa suoraa tietä ja kääntyy sitten pois.

Näin itse tuota videota edeltäviä hetkiä (mutta en kuitenkaan tapahtumia alusta asti). Mielikuvani ovat vähän kaoottisesta tilanteesta hataria, mutta minulle tuli se vaikutelma, että tuota videolla näkyvää ajoa edelsi kaikenlaista sellaista pitkittynyttä toimintaa ja melskausta, mikä sotisi sitä vastaan, että tarkoituksena oli vain ajaa pakoon paikalta. Muistaakseni jo ennen tuota videon osuutta joku paikalla minua pidempään ollut nainen myös kommentoi, että tällä menolla joku jää vielä pian auton alle.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Aallokko - 10.08.2017, 23:18:48
Eräiden ryhmien veri kiehahtaa helposti. Kaikki sen tietävät.

Tämä ongelma on tieten tahtoen hankittu Suomeen. Minkään tällaisen ei pitäisi yllättää.

Monikulttuuri on päässyt käyntiin. Sen kanssa eletään - yhä enemmän kärsien - tai sitten äänestetään valtaan sellaiset, jotka alkavat luutia ongelmaa ulos maasta.

Tällä foorumilla tämä on hyvin tuttua. Kansan suuren enemmistön on aika herätä. Pienistä pisaroista syntyy suuri joki.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: foobar - 10.08.2017, 23:19:06
Hesarin moderaatio panostaa paremman maailman luomiseen. Kaikista selkein ja informatiivisin kommentti, virkkeen mittainen lainaus MTV:n uutisesta on haihtunut kuin pieru Saharaan. Moderaattori tuntee epäilemättä tekevänsä tärkeää työtä paremman maailman puolesta.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 10.08.2017, 23:23:24
Lasse Aapio päällikköviran saa
mafia ja terroristit naurahtaa
vain vapaa lehdistö kavahtaa
ei suomalaista stadikyttä suojaakkaan.

:; Lasse Aapio yliajajo onni;:
:; Lasse Aapio Schengen pommi;:

Hirviö Risikko vainoa vaatii
kaverista poliisijohtajat laatii
Jos sinut raiskataan älä itke lapsi
ota Paulan purkista tabletti...

:; Lasse Aapio yliajo onni:;
:; Lasse Aapio Schengen pommii;:
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: ISO - 10.08.2017, 23:28:17
Huomisesta roskalehti Helsingin sanomista saadaan varmasti lukea miten ovat provosoituneet Hommafoorumin rasistisista kommenteista ja purkaneet pahaa oloaan alkamalla joukkotappelun keskenään.

Syypäitä on kantasuomalaiset rasistit, kuten aina ja kaikessa.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 23:29:28
Kävin äsken tutkimassa. Ilmeisesti kyseessä oli (kuohu?)viinipullo, joka oli osunut porttikäytävän kohdalle, levittäen sirpaleet ja sisällön ympäristöönsä En tiedä, että oliko sitä heittämällä yritetty osua johonkuhun.

Vaikutti myös vähän siltä, että keskellä katua olisi saattanut olla jonkun toisen alkoholijuomapullon jäänteet. Pitää tutkia vähän tarkemmin kuvia.

Itse asiassa, vaikuttaa siltä, että porttikäytävän kohdalla olisikin jäänteet kahdesta eri pullosta (joku kuohuviinipullo ja sitten Jacob's Creek -viinipullo). Voi toki olla, että toiset jäänteet ovat vanhempaa perua. Keskellä katua oli ilmeisesti vielä etiketti ja sirpaleita vielä jostain kolmannesta pullosta, mutta en tunnista logoa.

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: nimetönkeskustelija - 10.08.2017, 23:30:41
Miettikää nyt oikeasti kuinka absurdia. Joku vuosikymmen sitten nakkikioskit ei varmaan pyörittäneet mitään mafiatouhuja täällä. Näiden mamujen on vaan annettu rauhassa juurtua tähän maahan ja tehdä ihan mitä huvittaa. Vuosina 39-45 pysäytimme puna-armeijan ja ajoimme maasta pois saksalaiset. Nyt piipitetään jotain roskaa ja mennään piiloon kun maahamme pakolaisina tulleet mamut alkaa riehua jonkun autonrähjän kanssa. Tommoset jätkät pitäisi heittää maasta niskaperseellä saman tien ja muille viestinä että täällä ei todellakaan sekoilla jos meinaa maahan jäädä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: foobar - 10.08.2017, 23:37:26
Vaikken seudulla paljoa pyörikään voisin mustien miesten osallisuuden ja esim. Pengerpuiston läheisyyden perusteella veikata että kuvioon liittyy jollain tapaa huumekauppa. Toisin kuin Espoon ravintolapalossa josta media hiljeni tajuttuaan kyseessä olevan heille tärkeiden eturyhmien tekemän rikoksen, tässä tapauksessa veikkaan etukenossa nimenomaan kauppaa, en käyttöä riehumisen syyksi. Enemmän rikollisen osapuolen tunnistanee siitä kumman puolelle Nyt-liitteen ja muiden aatteellisten sosialistilehtien toimittajat jutuissaan enemmän asettuvat.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 10.08.2017, 23:38:20
Skeptikko jyrää. Kun halutaan oikeasti selvittää rikoksia, tehdään se itse eikä luoteta enää Helsingin politisoituneeseen poliisiin ja sen valmiuksiin tasapuolisesti ja rehellisesti selvittää rikoksia.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Jochanan - 10.08.2017, 23:38:38
No jo on tarkkaa tilanneraporttia taas Hommalla, aina pullonjämiä myöten!  ;D

Eikä siinä mitään! Tää on Hommalla just parasta, että aina kun sattuu ja tapahtuu, täältä saa tarkat tilannekuvaukset paikan päällä olleilta silminnäkijöiltä. Tulen Hommalle aina, kun jotain tapahtuu. Täältä saa lukea, mitä todella tapahtui. Keep up the good work!  ;)

Mutta tästä se pikku hiljaa alkaa, rakkaat ystävät! Pientä nujakointia ensin, lisää huumeita ja mafiaa, ja pian noille kulmille ei enää kantasuomalaisilla ole asiaa, ei edes viranomaisilla. Kurvista on kovaa vauhtia muodostumassa no-go-zone.

Tämä on vasta alkua!

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: internetsi - 10.08.2017, 23:40:01
On hankala sanoa, että mitä tuo kuski yrittää, mutta tuossa on joitakin vaihtoehtoja.

Samoin on hieman hankalaa sanoa, että mitä tuossa sen jälkeen sitten tapahtui, kun porukka kerääntyy paikalle. Sen verran voin sanoa, ettei ne keharit siinä olleet vaurioituneita autoja katsomassa. Keharikulttuuriin kuuluu se, että joka kerta kun on "kähinä", niin siihen kerääntyy koko jengi/klaani/heimo/suku. Sverigestaniassa aina kun joku saa maistaa lyijyä, niin dialogipoliisi eristää myös sairaalan kun keharit tulee mölisemään siihen. Nyt en tiedä onko tästä kyse, koska tuolla pyörii noita kehareita niin maan prkleesti. Se porukka väheni siitä kyllä noin vartissa. Samasta ilmiöstä saattaa olla kyse, mutta pienemmässä mittakaavassa täällä, jossa emme vielä ole niin monikulttuurisia.

Tuossa kuulemma R-Kioskin ympärillä ja sisällä pyörii kaiken maailman sekaisin olevia kehareita ja pottunokkiakin. Joku show siellä oli R-kioskillakin sisällä, kun pari sekaisin olevaa keharia pyöri sielläkin. Pointti on se, että tuo alue on niin täynnä kaikkia sekopäitä, ettei tiedä mitä on milloinkin meneillään.

Ainoat jotka eivät olleet vetäneet mitään aineita olivat tuolla tapahtuman jälkeen paikallaolleista minä sekä todennäköisesti kaksi muuta hompanssia. Koitin kysellä ihmisiltä että mitä on tapahtunut, mutta vain yksi tiesi jotain "hämminkiä" olleen. (Yksi jolta kysyin alkoi vielä pummia tupakkipapereita, muttei minulla sellaisia ole.)

Voisi käydä huomenna tuolla vetämässä kebanin ja kysellä epistolasta, jos on aikaa siihen.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Uimakoulutettava - 10.08.2017, 23:47:17
Itse asiassa, vaikuttaa siltä, että porttikäytävän kohdalla olisikin jäänteet kahdesta eri pullosta (joku kuohuviinipullo ja sitten Jacob's Creek -viinipullo).

Jaha, no siellä on sitten varmaankin kokoontunut Irja Askolan/Kari Mäkisen valtiokirkollinen tai Petteri Orpon valtiollinen työryhmä? Tai ehkä Helsinkiä kohti Monikulttuuria johtanut Ritva Viljanen on kollegoineen kippistänyt tulevaisuudelle, joka realisoituu yleiseurostoliittolaiseen tapaan myös Suomessa.

Kippis ja kulaus! 

Ehtisikö joku sulkea MV-lehden, ettei YLE:n kiillottaman Unelman totuudellisuus vain hämärtyisi kansalaisilta? Kiitos.

:) :flowerhat:
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: valla_valla - 10.08.2017, 23:51:35
Saako joku tuosta Bemarin rekkarista selvää? "Netissä" löytyi jo ote, mutta siitä oli jostain kumman syystä sensuroitu omistajatiedot ja tuo rekkari....
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 10.08.2017, 23:55:02
Tuossa kuulemma R-Kioskin ympärillä ja sisällä pyörii kaiken maailman sekaisin olevia kehareita ja pottunokkiakin. Joku show siellä oli R-kioskillakin sisällä, kun pari sekaisin olevaa keharia pyöri sielläkin. Pointti on se, että tuo alue on niin täynnä kaikkia sekopäitä, ettei tiedä mitä on milloinkin meneillään.

Ainoat jotka eivät olleet vetäneet mitään aineita olivat tuolla tapahtuman jälkeen paikallaolleista minä sekä todennäköisesti kaksi muuta hompanssia. Koitin kysellä ihmisiltä että mitä on tapahtunut, mutta vain yksi tiesi jotain "hämminkiä" olleen. (Yksi jolta kysyin alkoi vielä pummia tupakkipapereita, muttei minulla sellaisia ole.)

R-kioskin sisällä ja niillä nurkilla on tuntunut notkuvan pidempään mm. afrikkalaisia, oliivi-ihoisia (joiden puheessa on tuntunut olevan useampaakin kieltä, kuten italiaa ja ehkä arabiaa) ja sekaisin olevia suomalaisia. Osa näistä ilmeisesti päivät pitkät pelaili jotain veikkaamista tma R-kioskissa, mutta epäilen pitkäaikaisen päivystyksen ja sen rahoittamisen osalla liittyvän jollain tavalla huumeisiin (muistaakseni joku toinen hommaforumilainen oli tehnyt tarkempiakin havaintoja menettelytavoista). Tämä jengi ei minusta ainakaan mitenkään kovin selkeästi ole läheisyydestä huolimatta ainakaan missään jatkuvissa tekemisissä, ehkä ei ollenkaan, parturiliikkeiden väen kanssa. Tänäisen mekkalan jälkeen kylläkin ainakin yksi R-kioskin päivystäjistä vaikutti olevan syömässä siinä mekkalan viereisessä etnosyömälässä.

Omien havaintojeni aikaan suurin osa Piritorilla yms pyörineistä ihmisistä ei ollut sekaisin päihteistä. Mutta kyllä niitä päihdehörhöjäkin pyörii. Ilmeisesti se Piritorilla jo mekkalan aikaan valmiiksi ollut poliisiauto oli paikalla juuri noutamassa kaupassa näpistyksestä kiinnijäänyttä ja/tai päihdekäyttäytymisen takia poistettavaa henkilöä ja poliisiauto oli tämän takia juuri sillä hetkellä tyhjä.

Lainaus
Voisi käydä huomenna tuolla vetämässä kebanin ja kysellä epistolasta, jos on aikaa siihen.

Voisi olla tosiaan mielenkiintoista ja valaisevaa kuulla heidän versionsa asioista, vaikka ei tietenkään kannata sokeasti luottaa senkään totuudenmukaisuuteen.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Kim Evil-666 - 10.08.2017, 23:58:00
Täytyy nyt vain näin yleisellä tasolla todeta, että vaikka syntyperäinen stadilainen olenkin, olen tyytyväinen siihen, että jätin tuon alati mokuttuvan läävän taakseni maisemaa vaihtaen. En ole hetkeäkään päätöstäni katunut ja suosittelen kaikkille muillekin kynnelle kykeneville.

Helsinkiläiset (todella nuivat) pärinäpojat kävivät eilen vierailulla luonani ja kun kyselin mietteitään kaupungistaan, sanoivat sen olevan yksi stanan moku-rikastamo. Nämä etnokähinät ovat jatkuvasti paisuva ilmiö moku-pääkaupungissamme. Onnea Helsinki!
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: valla_valla - 11.08.2017, 00:00:20
Oliko tää filmi jo täällä...

https://www.facebook.com/mata.suomalainen.7/videos/101547930569272/
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Tabula Rasa - 11.08.2017, 00:04:19
Vaikken seudulla paljoa pyörikään voisin mustien miesten osallisuuden ja esim. Pengerpuiston läheisyyden perusteella veikata että kuvioon liittyy jollain tapaa huumekauppa. Toisin kuin Espoon ravintolapalossa josta media hiljeni tajuttuaan kyseessä olevan heille tärkeiden eturyhmien tekemän rikoksen, tässä tapauksessa veikkaan etukenossa nimenomaan kauppaa, en käyttöä riehumisen syyksi. Enemmän rikollisen osapuolen tunnistanee siitä kumman puolelle Nyt-liitteen ja muiden aatteellisten sosialistilehtien toimittajat jutuissaan enemmän asettuvat.

Pitäähän rikollisliigan yläpään suojella liigan alapäätä. Kun pelkkä ihmissalakuljetus tuottaa italian mafialle enemmän kuin huumeet, niin ei tarvitse kuin seurata ketkä tätä rikollisuutta puolustavat nähdäkseen ketkä tähän rikollisliigaan kuuluvat. Sama suomessa. Mukahumanistit ihmissalakuljetusbisneksineen ja siihen päälle kaikki muu laiton bisnes. Koska kaikki on ylhäältä johdettua, niin mitään rikollista ei rangaista koska kuuluvat samaan liigaan. Eikä edes lehdistö mainitse asiasta faktoilla koska jokainen raaputuskin tuohon kuonakasaan tuo loputtomasti lisää rikollista paskaa näkyviin. Mitään muuta syytä ei rikollisten suojelulle lehdistössä ole kuin samaan liigaan kuuluminen. Lehdistö, tietyt rikollisten suojelupuolueet, mätä oikeuslaitos, virkanilkit. Kaikki samaa nilkkikoplaa joita suojaa vain ihmisten usko propagandaan.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Eisernes Kreuz - 11.08.2017, 00:13:01
Esimakua tulevaisuuden Suomesta. Meillä ei tällaiseen ole vielä kovin paljon totuttu, mutta kehityksen kulkusuunta on selvä. Rinnakkaisyhteiskunnat ja mamugetot tekevät meillekin vahvasti tuloaan.

Hienoa hommaraportointia taas!
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 00:14:46
Saako joku tuosta Bemarin rekkarista selvää? "Netissä" löytyi jo ote, mutta siitä oli jostain kumman syystä sensuroitu omistajatiedot ja tuo rekkari....

Ylilaudalla olevassa keskustelussa, murha.infossa ja MV-lehdessä tästä selkkauksesta on mainuttu ainakin jokin rekisteritunnus ja siihen liitetty lähi-itäläinen nimi. Näiden väitteiden paikkaansapitävyys lienee kysymysmerkki.

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Beenari - 11.08.2017, 00:23:39
Oliko tää filmi jo täällä...

https://www.facebook.com/mata.suomalainen.7/videos/101547930569272/

Mikähän video siellä mahtaa olla?
You must log in to continue.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 11.08.2017, 00:26:58
Oliko tää filmi jo täällä...

https://www.facebook.com/mata.suomalainen.7/videos/101547930569272/

Mikähän video siellä mahtaa olla?
You must log in to continue.

Prkl, äsken vielä näkyi.

Siinä oli kuvattu tuon autoilijaporukan kiinniottotilannetta takana olleesta autosta. Ei sinänsä toki mitään ihmeellistä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 00:30:00
Siinä oli kuvattu tuon autoilijaporukan kiinniottotilannetta takana olleesta autosta. Ei sinänsä toki mitään ihmeellistä.

Tämän jutun lopussa näkyy muuten nyt sensuroituna ilmeisesti kyseinen video:

Vaarallinen välikohtaus Helsingin Kalliossa – auto ajoi jalkakäytävällä kohti ihmisiä, yksi loukkaantui lievästi
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005321700.html

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 00:34:25
Itse asiassa, vaikuttaa siltä, että porttikäytävän kohdalla olisikin jäänteet kahdesta eri pullosta (joku kuohuviinipullo ja sitten Jacob's Creek -viinipullo). Voi toki olla, että toiset jäänteet ovat vanhempaa perua. Keskellä katua oli ilmeisesti vielä etiketti ja sirpaleita vielä jostain kolmannesta pullosta, mutta en tunnista logoa.

Nyt YLEn uutisessakin mainitaan viinipullolla heittäminen. Tämä kyseinen porttikäytävä ei kuitenkaan ole aivan ravintolan kohdalla, vaan vähän ylempänä mäessä:

Auto oli ajaa useiden ihmisten päälle jalkakäytävällä Helsingissä – tapahtunut liittyy pahoinpitelyyn
https://yle.fi/uutiset/3-9769512

Lainaus
Toinen, paikalle hieman ennen yliajoyritystä tullut silminnäkijä kertoi STT:lle, että kuski vaikutti jo aiemmin siltä, että hän yrittäisi ajaa jonkun päälle.

– Autoilija ajoi Pengerkadulla edestakaisin, törmäillen parkissa oleviin autoihin. Näytti siltä kuin hän olisi yrittänyt ajaa jonkun päälle jo silloin.

Silminnäkijän mukaan ennen yliajoyritystä kuski olisi noussut autosta ja heittänyt pitserian edessä olevia ihmisiä viinipullolla.

Sen jälkeen joku pitserian edessä seisseistä oli ottanut kepin ja käynyt hajottamassa autosta kuljettajan puoleisen sivulasin, STT:n tavoittama silminnäkijä kertoi.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Mr.Reese - 11.08.2017, 00:51:19
Oikeassa mocuonnelassa ei rasistiset poliisit tule pilaamaan kulttuurien kohtaamisia. Nyt paikalliset, yhteisöllisyyttä peliin.  8)

Liian vikkelä blatte, ei jäänyt bemun alle. Ehkä hyvä niin, nykyautojen turvapuskureiden yms. ansiosta olisi vain rampautunut eläkkeelle. Nyt on edelleen mahdollista kenties kuolla rakastamansa ammatin(oletettu katudiileri) parissa.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: internetsi - 11.08.2017, 01:01:08
Kertokaas autoalan hompanssit, että mikä baijerilainen tuo musta auto oli ja paljonko sellainen maksaa?

Jossakin mainittiin joku reviirikiista tai pizzankääntäjien mafiaverkoston kähinä. Onhan näitä ollut mm. Oulussa ja Turussa, muistaakseni myös Tampereella. Helsinki tai pääkaupunkiseutu on vaan sen verran isompi, että kattavaa ja vaikuttavaa pizzareviirimafiaa on hieman hankalampi luoda. Kyseessä saattaa olla joku tuollainen reviirikiista, mutta ei välttämättä liity pelkkään pizzaan/kebabbiin.

Näillä etnisillä rikollisjengeillä on myös tapana kokoontua jossakin, esim. jossakin pizzeriassa missä sitten hengaillaan oman jengin kesken. Itse pizzankääntämisessä ei sinänsä tarvitse olla mitään sen isompaa rikollisuutta kuin veronkierto. Kyseessä saattaa olla jokin muukin reviirikiista, vaikka huimausainekaupasta tai muuten vaan etnisen rikollisuuden hallinnasta.

Sellainen skenaario tulee mieleen, että tuossa oli kyseessä jokin yritys periä jotakin reviirirahaa tai käydä vaan muuten kukkoilemassa. Suomessa monikulttuurisuus ei ole vielä sillä asteella, että olisi ammuskeltu, kuten rikkaamaassa Sverigestaniassa. Täällä vielä nuo kukkoilutapaukset on pientä läpsyttelyä hieman kättäpidemmällä, mutta lisää on tulossa, koska rikkaus ja voimavara on ihqua.

Juuri maahan saapuneista kehareista ei ole kyse, ellei sosiaalitoimisto sitten ole maksanut baijerilaista. Pidempään maassa notkuneella voi sitten olla pestynä sen verran rahaa, että pystyy hankkimaan tuollaisen. Matulle, erityisesti aavikkotaustaiselle kunniakulttuuriganstalle on tärkeää tuo auto. Koti voi olla kaupungin vuokraluukku, mutta auton on oltava sellainen millä saa rispektiä. Mitä isompi ego, sitä pienempi pippeli ja baijerilainen on tunnetusti mulkunjatke. (Pyydän anteeksi kaikilta baijerilaishompansseilta, näin kansanautomiehenä.)

Tuossa kiinniottovideossa ei näy kuin se, kun ilmeisesti ylikonstaapeli Pasi Kotro parinsa kanssa ottaa kuskin kiinni. Se pitäisi saada tietoon, että montako tyyppiä tuolla autossa oikein kaikkiaan oli. Tuskin tuolla välillä ovat poimineet ketään kyytiin, joten nuo on sitten eri porukkaa kuin Pengerkadun pizzerian porukka.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Aeon - 11.08.2017, 01:06:34
BMW X6. Nettiautosta (https://www.nettiauto.com/bmw/x6) löytyy hintoja.

edit. hevosmiesten tietotoimiston mukaan auto olisi vuosimallia 2008, joten hinta pyörii halvimmillaan 30 000 euron tienoilla.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Melbac - 11.08.2017, 06:14:55
Täytyy nyt vain näin yleisellä tasolla todeta, että vaikka syntyperäinen stadilainen olenkin, olen tyytyväinen siihen, että jätin tuon alati mokuttuvan läävän taakseni maisemaa vaihtaen. En ole hetkeäkään päätöstäni katunut ja suosittelen kaikkille muillekin kynnelle kykeneville.

Helsinkiläiset (todella nuivat) pärinäpojat kävivät eilen vierailulla luonani ja kun kyselin mietteitään kaupungistaan, sanoivat sen olevan yksi stanan moku-rikastamo. Nämä etnokähinät ovat jatkuvasti paisuva ilmiö moku-pääkaupungissamme. Onnea Helsinki!
Täytyy sanoa että osa osaa ihan oikeasti käyttäytyä kunnolla mutta osa on juuri tollaista porukkaa jotka on joka vaiheessa tappelemassa milloin mistäkin.Jos olet täällä asunut koko ikäsi niin tiedät että kyllä osa suomalaisistakin on ihan tarkoituksella lähtenyt tonne aihettamaan "pahennusta" kännissä.Tollaista rähinöintiä tapahtui varsinkin nuorison keskuudessa jos joku vanha fabu tuli valittamaan niiden niiden käytöksestä.:D
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alapo - 11.08.2017, 07:40:58
Kertokaas autoalan hompanssit, että mikä baijerilainen tuo musta auto oli ja paljonko sellainen maksaa?Murha.infossa oli auton tiedot ja auton omistaja on santander ja haltijana monikulttuurinen henkilö. Velaksi otettuna ilmainen.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Histon - 11.08.2017, 10:07:04
Hienoa kansalaisjournalismia, @Skeptikko ja @Titus ansaitsee myös kiitokset. Sitten vain odottelemaan uutisointia tästä.

"Miesporukka kaahasi autolla Pengerkadulla ja toiset miehet tulivat paikalle nahinoimaan astaloiden kera. Välikohtauksesta ei aiheutunut sivullisille mitään vaaraa. Poliisi ei kommentoi tapausta."

Nauroin tälle kun tuo arvaamasi lainaus on melkein kuin suoraan tännekin jo kopioidusta YLE:n jutusta.  ;D
https://yle.fi/uutiset/3-9769512
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: K.L.O - 11.08.2017, 10:37:48
Pahaksi menee!

Pyörin paljon pääkaupunkiseudulla ja lähes jokainen kaupunginosa on muuttunut silmissä, mikäli edellisestä käynnistä on parikin kuukautta kulunut.

Aikaisemmin pääkaupunkiseudun kuntien vuokrataloissa saattoi olla monenkirjavien asukkaiden johdosta usein ongelmia.
Nykyisin kalliit vuokratalotkin on miehitetty ylimielisillä ja kaikista säännöistä piittaamattomilla matuilla.

Kukaan ei ilmeisesti ole nähnyt tarkempaa raportointia esim. muutaman viikon takaisesta Laajasalon rasvapalosta.
Voin kertoa, että kysymyksessä oli Helsingin kaupungin vuokratalo ja kokkien postiluukussa lukee Muhammed ja Ahmed!
Iältään sopisivat 90-luvun somppujen jälkeläisiksi. Hyvin on kotitaloustunnilla skarpattu.

Kaikki mahdollinen peitellään.

Valta on luisumassa tänne päästetyille rikollisille ja hallitus olisi heti saatava nurin. Ei ole aikaa odotella vuoden 2019 vaaleja.
Me häviämme taatusti tämän, ellei pian jotakin tehdä!

Eiköhän tämäkin autoasia taputella pian tähän tyyliin:

Lainaus
Helsingin Kallion kaupunginosassa eilen tapahtunut peltikolari, jossa menestyvä monialayrittäjä
Halmat Othman Ali Al-Jaf pakeni kateellisten kalliolaisten raivoa, on selvitetty.

Järkyttynyt toimitusjohtaja Al-Jaf kieltäytyi tarjotusta kriisiavusta, saatuaan tietää Santanderin vaatiman autovakuutuksen korvaavan Bemarinsa naarmut.
Toimitusjohtaja on jälleen ennakkosuosikkina Verohallituksen Vuoden yrittäjä-palkinnon saajaksi.
Yritystähän kannattaa vaihtaa aina noin vuoden välein.

Poliisi on tutkinut kuvanauhoja tapahtumasta, eikä niistä löytynyt mitään nähtävää.

Tutkimusten perusteella kiinniotettuna on kuitenkin kantasuomalainen henkilö, joka häiritsi oleellisesti poliisin toimintaa kuvaamalla ja kieltäytymällä hajaantumasta.
Kiinniotettu henkilö tunnetaan Skepsis ry:n propagandistina, käyttäen maan alla toimivaa rassistista tiedotuskanavaa. Poliisin tietojen mukaan sivustoa hallinnoi entisen Neuvostoliiton tiedustelupalvelu.

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Blanc73 - 11.08.2017, 11:03:53
Eli tämä oli klassinen "ullatus-tapaus"  PallerotTM keppostelemassa...
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Titus - 11.08.2017, 11:04:55

Nauroin tälle kun tuo arvaamasi lainaus on melkein kuin suoraan tännekin jo kopioidusta YLE:n jutusta.  ;D
https://yle.fi/uutiset/3-9769512

jäin kaipaamaan täydentävää ja kansalaisia rauhoittavaa "tapausta ei tutkita terroritekona"-mainintaa...

 8)
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 11:25:40
Silminnäkijän mukaan ennen yliajoyritystä kuski olisi noussut autosta ja heittänyt pitserian edessä olevia ihmisiä viinipullolla.

Kyseinen etnosyömälä ei ole minusta ole ollut tuossa kohtaa kovin kauaa. Olisikohan ollut muutaman kuukauden. En muista koskaan aiemmin huomanneeni mitään järjestyshäiriötä siihen liittyen eikä se muistaakseni edes ole auki mitenkään tolkuttoman myöhään, toisin kuin moni muu paikka.

Mikäköhän on mahtanut olla motiivina hyökkäykselle? Jäin edelleen miettimään sitä ensimmäiseksi motiiviksi mielestäni väitettyä versiota, jonka mukaan kyse olisi ollut siitä, että mafia kostaisi, kun sille ei ole maksettu suojelurahaa. Jos näin on, on se huolestuttava merkki vaarallisen järjesträytyneen rikollisuuden leviämisestä entisestään. Muuallahan Suomessa ilmeisesti vastaavaa tiedetään jo tapahjuneen ns. pizzeriamafian yhteydessä ja viranomaiset lähinnä vain levittelevät käsiään:

2015-02-06 Kaleva: Pitseriasukua epäillään yrittäjien pai­nos­tuk­ses­ta
https://hommaforum.org/index.php/topic,98660.0.html

2015-07-29 IL: Oulussa joukkotappelu - pesäpallomaila heilui
https://hommaforum.org/index.php?topic=102036.90

Tämä pizzamafia-vyyhtihän on ollut huomattavan laaja, mutta en tiedä mikä sen tilanne on nykyään:

Poliisi: "Pitsamafia-vyyhdissä" jopa satakunta yritystä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020619155864_uu.shtml
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: valla_valla - 11.08.2017, 11:35:38
Auto ei länsimaissa suoraan kerro ihmisen taustasta ja se voi monesti jopa hämätä. Niin Suomessa, Ruotsissa kuin missä tahansa vastaavassa maassa henkilö, jolla on luotot kunnossa, voi ostaa osamaksulla melkein auton kuin auton, kunhan vielä pystyy toteennäyttämään maksuvalmiutensa. Kun taas jossain Mulitaniassa tai Filisteassa ihminen ostaa juuri sellaisen auton kuin on varaa. Ei yhtään prameampaa kuin mitä lompakossa on rahaa.

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Realisti99 - 11.08.2017, 11:35:58
Kyseinen etnosyömälä ei ole minusta ole ollut tuossa kohtaa kovin kauaa. Olisikohan ollut muutaman kuukauden. En muista koskaan aiemmin huomanneeni mitään järjestyshäiriötä siihen liittyen eikä se muistaakseni edes ole auki mitenkään tolkuttoman myöhään, toisin kuin moni muu paikka.

Minkäniminen ravintola kyseessä?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Golimar - 11.08.2017, 11:37:36
Joskus kuulin kiristystapauksesta jossa pitsanvääntäjät olivat tehneet pitserian ja seinänaapurin nepalilaisen tjsp. ravintolan välille oviaukon ja pakkomyivät mörmelöitään uhrille joka joutui myymään niitä asiakkaille ja pian muutti pois kiinteistöstä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 11:48:05
Minkäniminen ravintola kyseessä?

En ole aivan varma nimestä, kun en ole niin tarkkaan koskaan pannut merkille. Nimi on kirjoitettu kaunokirjoitusta muistuttavasti, mikä tekee myös ensimmäisen kirjaimen tulkinnasta hieman haasteellista kuvasta. Voisiko olla Hokan Food, Ilokan Food tms:

PS, olisikohan sittenkin tämä:

Ravintola Nokau, Helsinki: Reviews | Eat.fi
http://eat.fi/en/helsinki/ravintola-nokau

PS 2, taitaa olla. Eli nimi on ilmeisesti siis Nokau Food.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Kni - 11.08.2017, 12:23:50
Bemarin haltijan nimellä ei löydy mitään kaupparekisteristä, mikä voisi viitata huumekauppaan. Ne kun harvemmin rekisteröityvät mihinkään.

Mikä rooli Newroz-partureilla mahtaa olla tapauksessa vai onko mikään. Newroz tarkoittaa kuitenkin uudenvuoden juhlaa mikä antaa viitteen että parturit ovat todennäköisesti iranilaisia ja/tai kurdeja.

Lainaus
Newroz on kurdien ja persialaisten uudenvuodenjuhla. https://fi.wikipedia.org/wiki/Noruz

Ravintola Nokau sijaitsee osoitteessa Pengerkatu 29: http://eat.fi/fi/helsinki/ravintola-nokau/menu Nokaun virallinen nimi on Laui (https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/#text=nokau&) ja sen virallinen toimiala (https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2448192&tarkiste=287DFB7516BED7D7B624760900131F1179C01B4D) on parturit ja kampaamot  :roll: Firman omistaa 23-vuotias irakin kansalainen.

En sano että millään olisi mitään tekemistä minkään kanssa, kunhan vain huvikseni pengoin esille tulleita asioita.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 12:30:48
Bemarin haltijan nimellä ei löydy mitään kaupparekisteristä, mikä voisi viitata huumekauppaan. Ne kun harvemmin rekisteröityvät mihinkään.

Se, että auto oli ilmeisesti osamaksulla tms ostettu kai kuitenkin viittaa siihen, että jonkinlaisia todistettavia virallisia tuloja on? Luulisi, ettei rahoitusyhtiö suostu lainaan ellei jotain tällaisia virallisia tulonlähteitä ole.

Lainaus
Mikä rooli Newroz-partureilla mahtaa olla tapauksessa vai onko mikään. Newroz tarkoittaa kuitenkin uudenvuoden juhlaa mikä antaa viitteen että parturit ovat todennäköisesti iranilaisia ja/tai kurdeja.

Ei välttämättä mitään. En ole ainakaan tähän mennessä pannut merkille mitään selvää yhteyttä näiden partureiden ja tämän Nokau-ravintolan välillä.

Muitakin Newroz-nimisiä yrityksiä näyttää muuten olevan aika paljon. Ilmeisesti nykyään tällä newrozilla näyttää olevan kurdeille myös poliittinen merkitys kurdilaisen identiteetin vaalimisesta ja mahdollisesti myös kurdien itsenäistymispyrkimyksistä:

Nowruz
https://en.wikipedia.org/wiki/Nowruz#Kurds

Lainaus
Newroz (or Nevruz) is largely considered as a potent symbol of Kurdish identity in Turkey, even if there are some Turks (including Turkmens) celebrating the festival.
...
As the Kurdish Newroz celebrations in Turkey often are theater for political messages, the events are frequently criticized for being political rallies rather than cultural celebrations.

Until 2005, the Kurdish population of Turkey could not celebrate their New Year openly.[108] "Thousands of people have been detained in Turkey, as the authorities take action against suspected supporters of the Kurdish rebel movement, the PKK.[109] The holiday is now official in Turkey after international pressure on the Turkish government to lift culture bans. Turkish government renamed the holiday Nevroz in 1995.[110] In the recent years, limitations on expressions of Kurdish national identity, including the usage of Kurdish in the public sphere, have been considerably relaxed.
...
Kurds in the diaspora also celebrate the New Year; for example, Kurds in Australia celebrate Newroz, not only as the beginning of the new year, but also as the Kurdish National Day. The Kurds in Finland celebrate the new year as a way of demonstrating their support for the Kurdish cause.[117] Also in London, organizers estimated that 25000 people celebrated Newroz during March 2006.[118]

Newroz as celebrated by Kurds
https://en.wikipedia.org/wiki/Newroz_as_celebrated_by_Kurds

Lainaus
The Kurdish association with Newroz has become increasingly pronounced since the 1950s when the Kurds in the Middle East and those in the diaspora in Europe started adopting it as a tradition.[4] Following the persecution the Kurds suffered in Turkey, the revival of the Newroz celebration has become more intense and politicized and has also become a symbol of the Kurdish resurrection.[4] By the end of the 1980s, Newroz was mainly associated with the attempts to express and resurrect the Kurdish identity.[4]
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Kni - 11.08.2017, 12:39:53
Mikä rooli Newroz-partureilla mahtaa olla tapauksessa vai onko mikään. Newroz tarkoittaa kuitenkin uudenvuoden juhlaa mikä antaa viitteen että parturit ovat todennäköisesti iranilaisia ja/tai kurdeja.

Ei välttämättä mitään. En ole ainakaan tähän mennessä pannut merkille mitään selvää yhteyttä näiden partureiden ja tämän Nokau-ravintolan välillä.

Muuta kuin se, että k.o. ravintolan toimialaksi on ilmoitettu parturi. Se voisi viitata siihen, että ovat samaa yritystä, mutta virallinen yrittäjä voi olla bulvaanikin. Tituksen linkkaamassa fb:n Kallioryhmässä (https://www.facebook.com/groups/4798813191/) parturiin suhtaudutaan lievästi epäillen.

Lainaus
Anna
Kaikki mahtuu Kallioon joo...mutta siinä vaiheessa kun esim: naisten häirintä lisääntyy huomattavasti niin tilanteeseen saa ja pitää puuttua. Oli se sitten parturi"jengin" toimesta tai kantahörhöjen.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Mikko pa - 11.08.2017, 12:46:03
Mikä rooli Newroz-partureilla mahtaa olla tapauksessa vai onko mikään. Newroz tarkoittaa kuitenkin uudenvuoden juhlaa mikä antaa viitteen että parturit ovat todennäköisesti iranilaisia ja/tai kurdeja.

Ei välttämättä mitään. En ole ainakaan tähän mennessä pannut merkille mitään selvää yhteyttä näiden partureiden ja tämän Nokau-ravintolan välillä.

Muuta kuin se, että k.o. ravintolan toimialaksi on ilmoitettu parturi. Se voisi viitata siihen, että ovat samaa yritystä, mutta virallinen yrittäjä voi olla bulvaanikin. Tituksen linkkaamassa fb:n Kallioryhmässä (https://www.facebook.com/groups/4798813191/) parturiin suhtaudutaan lievästi epäillen.

Lainaus
Anna
Kaikki mahtuu Kallioon joo...mutta siinä vaiheessa kun esim: naisten häirintä lisääntyy huomattavasti niin tilanteeseen saa ja pitää puuttua. Oli se sitten parturi"jengin" toimesta tai kantahörhöjen.

Tämä bemarikuski istuu fb kuvissa parturitiloissa, ja tykkää Yasmin nimisestä parturiliikkeestä  olisko tullut kiistaa leikattavista päistä?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 12:54:20
Tämä bemarikuski istuu fb kuvissa parturitiloissa, ja tykkää Yasmin nimisestä parturiliikkeestä  olisko tullut kiistaa leikattavista päistä?

Vaikuttaa siltä, että ainakin Yasmin-parturi on Vuosaaressa (ellei näitäkin ole useampia) - eli varsin kaukana Kalliosta:

Yasmin Kampaamo - Home | Facebook
https://www.facebook.com/yasmin.parturikampaamo/

Sen sijaan pari muuta etnoparturia on Helsinginkadun ja Hämeentien puolella, hyvin lyhyen etäisyyden päässä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Mikko pa - 11.08.2017, 13:13:23
Tämä bemarikuski istuu fb kuvissa parturitiloissa, ja tykkää Yasmin nimisestä parturiliikkeestä  olisko tullut kiistaa leikattavista päistä?

Vaikuttaa siltä, että ainakin Yasmin-parturi on Vuosaaressa (ellei näitäkin ole useampia) - eli varsin kaukana Kalliosta:

Yasmin Kampaamo - Home | Facebook
https://www.facebook.com/yasmin.parturikampaamo/

Sen sijaan pari muuta etnoparturia on Helsinginkadun ja Hämeentien puolella, hyvin lyhyen etäisyyden päässä.

Bemarikuski ei taida istua kuvissa Yasmin parturissa, sisustus on erilainen.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 13:35:46
Bemarikuski ei taida istua kuvissa Yasmin parturissa, sisustus on erilainen.

Voitko laittaa kuvan sisustuksesta, niin siitä voisi ehkä päätellä onko kyse Pengerkadun partureista vaiko ei?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pullervo - 11.08.2017, 13:47:43
Taustaa tapahtumille. Alueen asukaat ja yrittäjät kertovat.

Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat
Kallion yliajoyritys: Pengerkadun asukkaat osasivat pelätä jotakin tapahtuvan – ”Tuossa ne aina ovat, jotain reviiripeliä se on”

Henkilöautoilija kaahasi jalkakäytävällä torstai-iltana Pengerkadulla. ”He ovat täällä joka päivä”, kadulla yritystä pitävä sanoo.

Tapahtumapaikalla liikettä pyörittävä yrittäjä väittää HS:lle, että yliajoa yrittänyt henkilö kuuluu nurkalla päivittäin pyörivään ulkomaalaistaustaisten miesten joukkoon.

”He ovat täällä joka päivä”, yrittäjä sanoo.

Yrittäjän mukaan tapahtuman taustalla on pitkään jatkuneita tappeluita. Hänen mukaansa torstaina kadulla oli kolme vastaan kolme -joukkotappelu, joka päättyi siihen, että miehiä nousi autoon ja yritti ajaa muiden päälle.

Poliisi otti eilen kolme tapaukseen liittyvää miestä kiinni.

Samanlaista tarinaa kertovat muut Pengerkadun asukkaat ja ohikulkijat.

”Tuossa ne aina ovat, jotain reviiripeliä se on”, sanoi kadun toisella puolella aamukahvia juonut mies, joka ei halunnut antaa nimeään julkisuuteen.

Toinen henkilö, joka asuu kadulla, toteaa odottaneensa jotakin sattuvan.

”On ollut vain ajan kysymys koska juuri sillä kohdalla tapahtuu, jotain dramaattista, jopa traagista”, asukas kertoo.

koko juttu: http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005322239.html
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Blanc73 - 11.08.2017, 14:43:57
Tuossa Hesarin uutisen kommenttiosiossa ollut viisaus sai melkein kahvit näppikselle..
Lainaus
Kyllä Väinämöinenkin ajoi veneellä ja laski koskia miten sattuu.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Riukulehto - 11.08.2017, 14:52:32
Lainaus
Lisätietoa Helsingin Pengerkadun joukkotappelusta ja autolla törmäilystä

11.08.2017
Helsinki

Helsingin poliisi sai torstaina 10.8.2017 klo 20.20 aikaan tehtävän Pengerkatu 27:n kohdalle. Ilmoituksen mukaan kadulla oli menossa joukkotappelu.

- Tapahtumapaikalla saatujen tietojen ja myöhempien tutkimusten perusteella on selvinnyt, että paikalla olevan pizzerian edustalla on tapellut useampi henkilö. Tappelussa on käytetty muun muassa lautaa ja rautaputkea, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta.

Tappelun aikana paikalta on poistunut henkilöauto, joka kuitenkin palasi hetken kuluttua tapahtumapaikalle, törmäsi kahteen pysäköityyn autoon ja ajoi tämän jälkeen jalkakäytävälle.

- Auto oli osunut avoinna olevaan liikkeen oveen, joka oli edelleen osunut autoa väistäneeseen ihmiseen. Loukkaantuneen vammat ovat lievät. Tapahtumaan johtaneita syitä selvitetään edelleen esitutkinnan edetessä, Kruskopf jatkaa.

Asian johdosta on otettu kiinni kolme henkilöä, joista yksi on auton kuljettaja. Häntä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi tutkii tapausta törkeän pahoinpitelyn yrityksenä, kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/lisatietoa_helsingin_pengerkadun_joukkotappelusta_ja_autolla_tormailysta_62514
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 11.08.2017, 15:00:22
Tärkeää on huomata että Helsingin poliisi EI tutki järjestäytynyttä rikollisuutta liittyen ravintoloiden laittomiin reviirijakoihin rikä näiden ravintoloiden kärsimiä vahinkoja eikä uhkauksia.

Jokainen pahoinpitely tai uhkaus on yksinkertaisesti yksittäistapaus. Helsingissä ei ole järjestäytynyttä rikollisuutta ravintolaliiketoiminnan ympärillä tai jos on, ainakaan poliisi ei kykene eikä HALUA tutkia sitä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: internetsi - 11.08.2017, 15:01:06
Tuossa Hesarin uutisen kommenttiosiossa ollut viisaus sai melkein kahvit näppikselle..
Lainaus
Kyllä Väinämöinenkin ajoi veneellä ja laski koskia miten sattuu.
Tulkaas hompanssit pois sieltä Правдаn sivuilta trollaamasta, vaikka olettekin saattanut jo nauttia kiljua...@Skeptikko , onko siellä kebabbilassa ollenkaan syötävää sapuskaa? Jos kävisi kyselemässä asioista. Muualta ei varmaan lisää tietoa tule, koska jo eilen siellä oli kaikki kännissä ja aineissa, niin tänään ne on vetäneet sitten kamaa ja viinaa vielä enemmän.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Mr.Reese - 11.08.2017, 16:05:33
Lainaus
Tapahtumapaikalla liikettä pyörittävä yrittäjä väittää HS:lle, että yliajoa yrittänyt henkilö kuuluu nurkalla päivittäin pyörivään ulkomaalaistaustaisten miesten joukkoon

...tanan rasssisti väittää, että asialla olisi kultamunat.  :'( Kaikkihan sen nyt tietää, että kiljua ryystävä heilaaja siellä huitonut rautaputkella ja yliajellut bemulla.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 16:30:38
@Skeptikko , onko siellä kebabbilassa ollenkaan syötävää sapuskaa? Jos kävisi kyselemässä asioista. Muualta ei varmaan lisää tietoa tule, koska jo eilen siellä oli kaikki kännissä ja aineissa, niin tänään ne on vetäneet sitten kamaa ja viinaa vielä enemmän.

En osaa sanoa, sillä en ole koskaan käynyt siellä, enkä myöskään siinä suunnlleen vastapäätä kadulla olevassa toisessakaan etnosyömälässä. Sen sijaan kummassakin Newroz-parturissa olen käynyt.

Ja omien havaintojeni mukaan sen enempää näissä partureissa kuin syömälöissäkään, ei ole koskaan silmiini sattunut mitään järjestyshäiriöitä - ennen tätä autoselkkausta. En tosin seuraa niitä pitkin päivää, vaan olen havainnoinut vain muutaman kerran päivässä ohi kulkiessani.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 17:58:03
Trust, but verify:

Pengerkadulla yliajoa yrittänyt murjoi Radhwan Simko Salehin polven – ”Olin menossa syömään, mutta auto tuli päin”
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005322998.html

Lainaus
Simko Saleh työskentelee Pengerkadulla veljensä parturiliikkeessä ja asuu saman talon yläkerrassa. Tapahtumahetkellä hän oli menossa työpäivän päätteeksi syömään viereiseen pizzeriaan.

”Olin menossa syömään, mutta auto tuli päin, en ehtinyt sisään”, Simko Saleh kertoo. Hän yritti kiirehtiä auton alta pois pizzerian ovesta sisään, mutta auto osui oveen ja ovi pamahti häntä jalkaan suurella voimalla.
...
Simko Saleh kertoo nähneensä torstai-illan edetessä Pengerkadulla tappelua. Hän päätti siitä huolimatta mennä syömään seinän takana sijaitsevaan ravintolaan. Simko Saleh ei kertomansa mukaan tunne kadulla tapelleita miehiä eikä yliajoa yrittänyttä kuljettajaa.

LOUKKAANTUNEEN miehen veli, parturiliikkeen omistaja Kewan Simko kertoi jo aiemmin HS:lle, että Pengerkadun ja Helsinginkadun kulmauksessa on ollut paljon tappeluita ja hälinää. Hän puhui myös ulkomaalaistaustaisesta porukasta, joka hengailee aina kyseisellä paikalla.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: rooster - 11.08.2017, 18:18:51
Lähistöllä kun asun, niin aina kun tuosta ohi kävellyt, niin juuri tuossa kohtaa hengailee aina vähintään viisi irakia ja joskus jopa tummaa afrikkalaista. En yhtään ihmettelisi jos kyse on nimenomaan huumekaupasta koska tuskin siinä pitsareviireistä päivästä toiseen sovitaan.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: 2nd_generation_refugee - 11.08.2017, 19:51:18
Joukkotappelu ja auto ajoi jalkakäytävällä. Poliisi tiedottaa, oikea media julkaisee ja ilmeisesti oikeat ihmiset tietävät.
Nyt Hyysärikin on herännyt ja etsinyt auton tönäisemän, ullatus ullatus, maahanmuuttajan. Very fine. Mutta edelleenkin jää epäilys, että rasismiahan tämä on, ajaa maahanmuuttajataustaisen päälle jalkakäytävällä. Täytyy olla kantasuomalainen.
Vaan elämä on ihmeellinen.
Voisiko tässä sanoa, että tämän vuotisten tapausten perusteella, että autolla ajo ihmisten päälle on geneettinen ominaisuus eräillä roduilla?
Nämä rodut taistelevat henkeen ja vereen saakka kotimaassaan ja kyllähän ne tuovat tapansa myös Suomeenkin.
Hyysäri on nyt "löytänyt" uhrin, mutta jo yleisesti tiedossa olevan auton omistajasta ei muisteta kirjoittaa mitään. Hesarin artikkelissa oli jo kommentteja, mutta yllättäen hävinneet bittiavaruuteen.
On se niiiiin perseestä. 
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: no future - 11.08.2017, 20:50:54
Tasan vuosi sitten samalla mestalla pyöri vauhdikas kantisromani, useampana iltana bongasin bisneksenteosta. Muutenkin varmaan Kallion vilkkain sekoilukulma tuo. Poliisit ja vartijat päivystävät aukiolla, mutta siinä ärrän edessä ja pengerkadun puolella on aina meno päällä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Mikko pa - 11.08.2017, 21:10:13
Bemarikuski ei taida istua kuvissa Yasmin parturissa, sisustus on erilainen.

Voitko laittaa kuvan sisustuksesta, niin siitä voisi ehkä päätellä onko kyse Pengerkadun partureista vaiko ei?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Java - 11.08.2017, 22:43:48
Tasan vuosi sitten samalla mestalla pyöri vauhdikas kantisromani, useampana iltana bongasin bisneksenteosta. Muutenkin varmaan Kallion vilkkain sekoilukulma tuo. Poliisit ja vartijat päivystävät aukiolla, mutta siinä ärrän edessä ja pengerkadun puolella on aina meno päällä.
OK, eli ei mitään hätää, normi monikultturista meininkiä :o vai mitä ajat takaa?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 11.08.2017, 22:50:57
Voitko laittaa kuvan sisustuksesta, niin siitä voisi ehkä päätellä onko kyse Pengerkadun partureista vaiko ei?

Ei sovi ainakaan siihen Pengerkadun 10 euron Newrozin nykysisustukseen. En ole varma 12 euron Newrozin osalta, mistä muistikuvani eivät ole niin tuoreita, mutta yritän selvittää.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: no future - 11.08.2017, 23:33:35
Tasan vuosi sitten samalla mestalla pyöri vauhdikas kantisromani, useampana iltana bongasin bisneksenteosta. Muutenkin varmaan Kallion vilkkain sekoilukulma tuo. Poliisit ja vartijat päivystävät aukiolla, mutta siinä ärrän edessä ja pengerkadun puolella on aina meno päällä.
OK, eli ei mitään hätää, normi monikultturista meininkiä :o vai mitä ajat takaa?
Lähinnä ihmetellyt tota menoa mestalla jo pitkän aikaa. Ja sitä, että poliisit tosiaan lähes päivystävät Vaasanaukiolla, mutta tossa Hesarin toisella puolella saa touhuta varsin avoimesti mitä haluaa.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: MacGyver - 12.08.2017, 00:29:02
Jos ei aiemmin ollut BMW X6 kuski esitelty, niin mvlehdessä;
"Valokuvissa ihmisen päälle ajanut BMW-kuski Halmat Othman Al-Jaf eli Jaf Halmat"
http://mvlehti.net/2017/08/12/valokuvissa-ihmisen-paalle-ajanut-bmw-kuski-halmat-othman-al-jaf-eli-jaf-halmat/
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 12.08.2017, 00:29:25
Pengerkadun rähinä ei yllättänyt asukkaita – meno ollut levotonta: ”Ovat saattaneet teleskooppipampun kanssa heilua”
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005323309.html

Lainaus
– Ravintolasta tuli ihmisiä, jotka huitoivat kepin kanssa. Meno alkoi käydä levottomaksi, joten menin sisälle. Hetken päästä kuulin ylemmältä parvekkeelta huudon, että ”se yrittää ajaa niiden yli”.

Pariskunta sanoo, että Pengerkadun ja Helsinginkadun kulmassa hengailee päivittäin joukko ulkomaalaistaustaisia miehiä, joiden naamat ovat tulleet kadulla asuville tutuiksi.

– Siinä hengailee miehiä. Olen nähnyt kun ne ojentelevat jotain jollekin, tai ainakin kättelevät paljon. Veikkaisin, että siinä käydään huumekauppaa, nainen pohtii.

Nujakkaa todistanut mies sanoo, ettei hän tunnistanut tappeluun osallistuneita ulkomaalaistaustaisia miehiä kulmilla päivittäin pyöriviksi naamoiksi.

Parin mukaan kulmalla hengailevilla miehillä saattaa ajoittain olla keskenään kärhämää, mutta se ei heidän kokemuksensa mukaan kohdistu ulkopuolisiin. He kertovat, etteivät itse ole joutuneet kadulla ongelmiin.

– Joskus ne siinä keskenään painivat. Jos niillä on joku tilanne päällä, niin sitten vaihdan kadun puolta. Välillä on ollut sellaista, että ne ovat saattaneet esimerkiksi teleskooppipampun kanssa heilua tuossa, mies kuvailee.
...
– Kyllähän täällä majailee tällaista värikästä ryhmää. Mutta en sitten tiedä, että mitä he hääräilevät. Töissä he tuskin ovat. He ovat ulkomaalaisia, mutta kyllä siinä on aina välillä suomalaisiakin sekoilemassa.
...
Pengerkatua kävelee mies, joka kertoo asuneensa kadulla vuosia. Hän sanoo niin ikään, että Pengerkadun Helsinginkadun päässä pyörii päivittäin samoja ulkomaalaistaustaisia miehiä.

– He keskustelevat keskenään, ja sitten siinä käy välillä kantasuomalaisiakin. Joka päivä he ovat siinä aamusta iltaan.

Hänen mukaansa meno Pengerkadulla on muuttunut viime vuosina huonompaan suuntaan.

– Tämä on mennyt parin viime vuoden aikana aika paljon levottomammaksi. Jengi piikittää tuossa ihan näkösällä, porttikongissa esimerkiksi. Ainahan tämä on ollut levotonta seutua, mutta ei ihan tällä lailla.

Pengerkatua päivittäin eestaas kulkeva mies kertoo näkemänsä perusteella uskovansa, että hänen kotikulmillaan puuhataan muutakin kuin vain hengaillaan.

– Oman tulkintani mukaan päihteiden myynti on lisääntynyt täällä kulmilla. Tämä on vähän sellaista leffameininkiä, mies kuvailee.

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 12.08.2017, 00:32:58
Videolle tallentunutta jalkakäytävällä kaahailua Kalliossa edelsi usean henkilön tappelu – poliisi: ”On käytetty lautaa ja rautaputkea
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005322576.html

Lainaus
– Tapahtumapaikalla saatujen tietojen ja myöhempien tutkimusten perusteella on selvinnyt, että paikalla olevan pizzerian edustalla on tapellut useampi henkilö. Tappelussa on käytetty muun muassa lautaa ja rautaputkea, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta kertoo.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: käpyQaarti - 12.08.2017, 00:41:30
Pengerkadun sattumuksista vasikoineet ihmiset voivat olla rasisteja. Eli ei kannata ottaa ihan todesta näitä juttuja. Pitäis olla enemmän kameravalvontaa kaikkialla. Sitten vois aina tarkistaa tekijät.

Ja mitä nyt oon kuullu juttua mun turvapaikanhakijaystäviltä, niin aika paljon kyllä on rasismia. Enemmän ku Irakissa.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: ISO - 12.08.2017, 00:55:34
Ihanaa kun maahantunkeutuneet on keksineet kivan tavan elättää itsensä itsenäisinä yrittäjinä.

On myös mahtavaa kun pitävät aina puoliaan porukalla yhtä vastaan, ihana tapa, miten ne voikaan olla noin ihania, voi että sentään, pikkupallerot.

Mainitsinko jo riisistä? Ne siis keittää maailman ihaninta riisiä, suomalaiset ei pääse edes lähelle, voi että ne osaa, meidän rakkaat palleroiset.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: kummastelija - 12.08.2017, 08:09:08
HS, IS:
Lainaus
Pariskunta sanoo, että Pengerkadun ja Helsinginkadun kulmassa hengailee päivittäin joukko ulkomaalaistaustaisia miehiä, joiden naamat ovat tulleet kadulla asuville tutuiksi

Ulkomaalaistaustaisia miehiä on maailmassa 3 498 000 000. Loput 2 000 000, jotka muutenkin tunnistaa jo perunanenästä ja rasistisesti katsovista silmistä.

On se hienoa kun näinkin selkeää termiä kuin ulkomaalaistaustainen mies käytettiin.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: no future - 12.08.2017, 13:41:14
On se hienoa kun näinkin selkeää termiä kuin ulkomaalaistaustainen mies käytettiin.

Mikä sana sitten sinusta olosi ollut parempi, kun siinä tuppaa pyörimään useamman eri etnisen ryhmän edustajia? Tai no - monikulttuurinen olisi ehkä vielä täsmällisempi, kun välillä mukana on suomalaisiakin narkkarioletettuja.
Tämähän se. Jos jokin on Helsingissä monikulttuurista ja kansainvälistä, niin huumerikollisuus. Rasistisimmatkin moottoripyöräjengit tekevät kiltisti yhteistyötä ihonväriin katsomatta.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 12.08.2017, 13:48:48
Tämä on uutisalueen ketju. Täällä ei lässytetä mitään metapaskaa ketjujen otsikoinnista. Tiedoksi jäsenelle @Huolestunut Kansalainen. (viestejä poistettu)

Raapaisin tämän ketjun otsikon kasaan, kun ulkomaalaisten osallisuus tapahtumiin oli jo tiedossa.

Helsingin yliajosta on oma ketjunsa: 2017-07-28 Yksi kuollut yliajossa Helsingin keskustassa - useita loukkaantunut (https://hommaforum.org/index.php/topic,122407.0.html)
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 12.08.2017, 13:58:53
Eihän tässä mitään ongelmaa ole, kyseessä on monikulttuurinen tapahtuma ja monikulttuurisuuttahan tänne on tilattu viimeiset 20 vuotta äänestämällä pää märkänä Kokoomusta, Vihreitä, Demareita, Vasemmistoliittoa, RKP:tä, Kristillisiä ja sun muita kulttuurimarksilaisia, yhteiskunnan tuhoon tähtääviä puolueita.  :)

Tätä on tilattu, tätä on saatu  :)

Iloitaan nyt ja tanssitaan kaduilla  :)

Kumbajaa, hah hah haa!  :-*
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 12.08.2017, 14:32:20
Jos joku vaikka työpaikan ruokalassa kauhistelee tätä tapahtumaa, pitää kysyä, mitä puoluetta kauhistelija äänesti viimeksi. On muistutettava, että kaikki, jotka eivät äänestäneet Persuja, ovat osasyyllisiä tähän tapahtumaan.

( Noh, eihän se nyt näin yksioikoista ole, mutta jos ihminen kannattaa punavihreää ideologiaa ja vaaleista toiseen äänestää sen mukaan, hänen voi sanoa antavan tukensa esimerkiksi joukkoraiskauksille, vaikkei niitä aktiivisesti kannattaisikaan. )
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pullervo - 14.08.2017, 13:12:48
Joko tämä bemaristi on vangittu KäO:ssa? Ei ole silmiin osunut yhtään seurantajuttua tapauksesta. Luulisi tarinaa riittävän nyt Charlottesvillen jälkimainingeissa.

Vaatiiko syyttäjä tuomioon rasistisen motiivin perusteella koventamisperustetta? Vai tehdäänkö tuomiosta vähennyksiä tapauksen saaman julkisuuden vuoksi?
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 15.08.2017, 16:58:38
Kuulusteluja on nyt suoritettu. Rikoskomisario Teemu Kruskopfin mukaan auton kuljettaja on sanonut kuulusteluissa, ettei yrittänyt tilanteessa ajaa ihmisten päälle, vaan yritti päästä pois paikalta, kun autoa oli ruvettu hakkaamaan.

Kruskopf:

"Kuulustelujen perusteella vaikuttaa siltä, että se liittyy kahden henkilön velkasuhteeseen. Henkilöautolla on kuljetettu paikalle henkilö, joka on alkanut selvittää epäselvää velka-asiaa, ja se on sitten eskaloitunut joukkotappeluksi, jossa on mätkitty puolin ja toisin."

Poliisin mukaan osa kolmesta epäillystä on poliisille tavalla tai toisella entuudestaan tuttuja.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005326943.html?ref=rss (15.8.2017)

Lainaus
Mies kaahasi vaarallisesti jalkakäytävällä Helsingissä – poliisi: ”Liittyy kahden henkilön velkasuhteeseen”

Poliisin mukaan jalkakäytävällä hurjastellut mies on selittänyt kuulusteluissa lähteneensä autolla pakoon nujakkatilanteesta.

Helsingin Kalliossa sattui viime torstaina välikohtaus, jossa henkilöauto ajoi hetken aikaa jalkakäytävää pitkin. Poliisin mukaan ajovälikohtausta edelsi pizzerian edustalla tapahtunut usean henkilön joukkotappelu, jossa välineinä on käytetty muun muassa lautaa ja rautaputkea.

Poliisi sai torstai-iltana klo 20.20 aikaan tehtävän Pengerkatu 27:n kohdalle.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta sanoo, että poliisi on suorittanut asian suhteen kuulusteluja. Se on kuullut muun muassa tilanteessa autolla jalkakäytävällä ajanutta henkilöä.

Poliisin mukaan auto osui kahteen pysäköityyn autoon ja ajoi tämän jälkeen hetken jalkakäytävää pitkin Pengerkadulla. Auto jatkoi Helsinginkatua Brahenkentän suuntaan. Silminnäkijän kuvaamalla ja sosiaalisessa mediassa levinneellä videolla näkyy, kuinka vauhdilla etenevä auto lähes osuu muutamaan ihmiseen jalkakäytävällä.

Kruskopfin mukaan kuljettaja on sanonut kuulusteluissa, ettei yrittänyt tilanteessa ajaa ihmisten päälle.

– Kuljettaja on kertonut, että hän ja toinen henkilö ovat paenneet autoon, ja autoa on alettu mätkimään niin että se on vaurioitunut. Hän on sanonut yrittäneensä pois paikalta ja siinä yhteydessä törmänneensä kahteen muuhun autoon. Hän on sanonut olleensa sitten näkevinään, että jalkakäytävän kautta oli väylä poistua paikalta.

Poliisi on kuulustelujen perusteella alkanut saada käsitystä syistä tapahtumien taustalla. Kruskopfin mukaan tutkimuksissa ei ole tullut ilmi, että päihteillä olisi osuutta tapahtuneeseen.

– Kuulustelujen perusteella vaikuttaa siltä, että se liittyy kahden henkilön velkasuhteeseen. Henkilöautolla on kuljetettu paikalle henkilö, joka on alkanut selvittää epäselvää velka-asiaa, ja se on sitten eskaloitunut joukkotappeluksi, jossa on mätkitty puolin ja toisin.


Poliisi ei ota tällä hetkellä kantaa miesten välisen velkasuhteen laatuun.

Kruskopf kertoo, että asian johdosta kolme henkilöä on ollut pidätettynä. Poliisin mukaan osa kolmesta epäillystä on poliisille tavalla tai toisella entuudestaan tuttuja.

– Siinä on sellaisia henkilöitä, joilla on saattanut olla jotain tekemistä poliisin kanssa, asiakkuuskontakti poliisiin niin sanotusti.

Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä törkeän pahoinpitelyn yrityksenä, kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kuljettajaa epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Auton jalkakäytävällä ajamisen aikana loukkaantui lievästi yksi henkilö, kun auto osui avoimeen liikkeen oveen, joka puolestaan osui autoa väistäneeseen ihmiseen. Lisäksi muutama henkilö sai vähäisiä vammoja joukkotappelun aikana.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Pullervo - 15.08.2017, 18:20:00
Eli bemaristia ei ole vangittu, eikä edes esitetty vangittavaksi, vaan pidätetty (ja päästetty vapaalle viimeistään kolmantena päivänä, kun ei ole esitetty vangittavaksi) ja suoritettu kuulustelut. Toisaalta jatkamis- ja sotkemisvaaraa ei ole sitten tulittu olevan, eikä ilmeisesti pakovaaraakaan. Kaksi muuta osallista erikseen epäityinä pahoinpitelyistä. Entä muut joukkotappelijat?

Velkomusasian hoitaminen käräjillä tai velkomusasian hoitaminen  kadulla ja siitä käräjille - elämä on valintoja. Liekö tuosta velkasuhteesta velkakirjaakaan - ei kai ole "alan piireissä" tapana. Toisaalta, korkohan ei juokse, koska koron ottaminen lainasta on haram, sanoo imaami. Mitäköhän tästäkin tapauksesta vielä keriytyy auki? Aika näyttää, ehkä.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Skeptikko - 13.05.2019, 11:26:03
Helsingin Kallion epäillystä yliajo­yrityksestä syytteet: Mies ohjasi auton jalka­käytävälle, jolla oli useita ihmisiä
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006103630.html

Lainaus
Helsingin Kallion epäillystä yliajoyrityksestä on nostettu syytteet. Autoa kuljettanutta miestä syytetään tapon yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vahingonteosta, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä kahdesta pahoinpitelystä.
...
Silminnäkijä kertoi tuolloin STT:lle, että ennen yliajoyritystä kuski oli noussut autosta ja heittänyt pitserian edessä olevia ihmisiä viinipullolla. Sen jälkeen joku pitserian edessä seisseistä oli ottanut kepin ja käynyt hajottamassa autosta kuljettajan puoleisen sivulasin.

Tämän jälkeen kuljettaja hänen mukaansa hermostui ja ajoi jalkakäytävälle.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 13.05.2019, 15:47:44
^ Hienosti tosiaan tänään julkaistuissa uutisissa on feidattu pois tuo seikka, että mamuthan siellä perseilivät. Piti käydä muistuttamassa asiasta Twitterissä, jottei totuus unohdu.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1127912654637621249

Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 23.10.2019, 18:07:39
Tästä perseilystä vaaditaan nyt pääsyytetylle 3½ vuoden vankeusrangaistusta. Lisäksi syytteessä on kolme muuta ihmistä. Uutisista on taas unohtunut maininta ulkomaalaisuudesta.

Yllä olevan viestin twiitissä on video tapahtumasta, jos ei nyt heti muistu mieleen mistä oli kyse.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006282413.html (23.10.2019)

Lainaus
Syyttäjä vaatii Helsingin Kallion yliajon pääsyytetylle ehdotonta vankeutta tapon yrityksestä

Syyttäjä vaatii kolmen ja puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta miehelle, joka ajoi elokuussa 2017 ihmisiä kohti Helsingin Kalliossa.

Miestä syytetään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja tapon yrityksestä.

Syyttäjän mukaan mies kiihdytti autolla aggressiivisesti niin, että törmäsi ensin kahteen pysäköityyn autoon. Tämän jälkeen mies ajoi jalkakäytävällä, jolla kävelleet ihmiset joutuivat väistämään. Lopulta hän törmäsi ravintolan oveen. Syyttäjä katsoo, että mies yritti tappaa kaksi ihmistä ajamalla heitä kohti.

(...)
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Kemolitor - 14.11.2019, 13:45:34
Eipä tullut yliajoyrityksistä vankilatuomiota:

Lainaus
Miestä pahoinpideltiin ja hänen autoaan hakattiin kepeillä, kaahasi sen jälkeen jalkakäytävällä Helsingin Kalliossa – oikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen

Helsingin Kallion yliajoyrityksestä syytetty tuomittiin keskiviikkona ehdolliseen vankeuteen Helsingin käräjäoikeudessa.

Tuomittu mies törmäsi toissa vuoden elokuussa kahteen pysäköitynä olleeseen autoon ja jatkoi ajoaan niin, että kaksi jalkakäytävällä ollutta joutui väistämään. Syyttäjä katsoi, että mies yritti tappaa nämä aiemman riitatilanteen takia.

Kaahaamista edeltäneessä kahakassa kuskia oli oikeuden mukaan pahoinpidelty ja kaksi miestä oli hakannut tämän autoa kepeillä.

Oikeus totesi, ettei hitaasti ajanut kuski kuitenkaan yrittänyt tappaa ketään, mutta syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja pahoinpitelyn yritykseen. Hänet tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Autoa vahingoittaneille miehille luettiin syyksi vahingonteko, ja toinen sai lisäksi tuomion pahoinpitelyistä.

MTV: Miestä pahoinpideltiin ja hänen autoaan hakattiin kepeillä, kaahasi sen jälkeen jalkakäytävällä Helsingin Kalliossa – oikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
 (https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miesta-pahoinpideltiin-ja-hanen-autoaan-hakattiin-kepeilla-kaahasi-sen-jalkeen-jalkakaytavalla-helsingin-kalliossa-oikeus-tuomitsi-ehdolliseen-vankeuteen/7624158)
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Alaric - 14.11.2019, 14:23:25
Kelataanpa tilannetta, että vaikkapa joku valkoinen suomalaiskuski olisi joukkokähinän jälkeen lähtenyt suutuspäissään autollaan kaahailemaan jalkakäytävälle tarkoituksenaan ajaa maahanmuuttajien yli.

Olisiko tullut puoli vuotta ehdollista liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä, kun olisi vain sanonut, ettei yrittänyt tappaa ketään? No ei helvetissä. Raskaimman mukaan todnäk ja useampi vuosi istumista. Nyt tuli läpsyttelijälle mukavasti ihonvärialennusta.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: internetsi - 14.11.2019, 15:06:54
Rikosnimikkeiden muuttuminen selittää tuon lyhyen tuomion. Syyttäjä haki 42:a kuukautta, mutta sai 6. Harvoin näkee tällaista, että syyttäjä saa 14% siitä mitä vaatii. Toki kun tuollainen osuu kohdalle, niin kuinkas ollakaan, se osuu matun kohdalle.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: no future - 14.11.2019, 17:38:43
Kelataanpa tilannetta, että vaikkapa joku valkoinen suomalaiskuski olisi joukkokähinän jälkeen lähtenyt suutuspäissään autollaan kaahailemaan jalkakäytävälle tarkoituksenaan ajaa maahanmuuttajien yli.

Olisiko tullut puoli vuotta ehdollista liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä, kun olisi vain sanonut, ettei yrittänyt tappaa ketään? No ei helvetissä. Raskaimman mukaan todnäk ja useampi vuosi istumista. Nyt tuli läpsyttelijälle mukavasti ihonvärialennusta.
Montako linkkiä haluat törkeältä vaikuttaviin yliajoihin, mistä on selvitty ehdollisella?

https://www.aamulehti.fi/a/c8c58c0e-e316-447b-b0f6-eb16cc9adf9e
Joensuussa tapahtunut kohtalokas yliajo olisi voinut jäädä selvittämättä, ellei paikalta paennut yliajaja olisi myöhemmin ajanut toista kolaria: Auton rikkoontuneesta maskista löytyi menehtyneen naisen irtokarkkeja.

https://www.aamuposti.fi/artikkeli/127063-suojatiella-kulkeneen-paalle-ajaneelle-nuorelle-ehdollista
19-vuotiaalle naiselle on tuomittu ehdollista vankeutta Riihimäellä sattuneesta suojatieonnettomuudesta, jossa iäkäs jalankulkija sai surmansa.

Onnettomuus sattui kuluvan vuoden tammikuussa Riihimäellä Kirjauksentien ja Länsitien risteyksessä.

Suojatietä ylittämässä ollut nainen oli syntynyt vuonna 1929.

Auton kuljettaja tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Hyvinkään käräjäoikeuden tuomio oli seitsemän kuukauden pituinen ehdollinen vankeusrangaistus.


Käräjillä ehtoollista, hovissa kovaa:
https://yle.fi/uutiset/3-11041581
Sukulaismies tuli traktorilla ajanutta tuomittua pyörällä vastaan kapealla tiellä, kun keskellä ajorataa ajanut tuomittu käänsi hovioikeuden mukaan traktorin kohtaamishetkellä pyöräilijää päin jarruttamatta lainkaan. Miehillä oli ollut vuosia jatkuneita erimielisyyksiä, ja tuomittu oli hänelle murhatuomiota ajaneen syyttäjän mukaan aiemmin uhannut uhria tappamisella.

Tuomitun mukaan polkupyörällä vastaan tullut sukulaismies ajoi tiellä mutkitellen ja kääntyi kohtaamishetkellä traktorin eteen.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu vain laiminlöi tien antamisen pyöräilijälle ja tuomitsi miehen tapon sijaan törkeästä kuolemantuottamuksesta vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Hovioikeus päätteli kuitenkin toisin, ja tekijä tuomittiin 9,5 vuoden vankeuteen.


3kk ehdollista, kun ajelet tarpeeksi usein kännissä ja läpällä:
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Ajokiellossa-jo-ollut-mies-ajoi-jalankulkijan-yli-suojatiell%C3%A4-%E2%80%93-oikeus-katsoi-ehdollisen-riitt%C3%A4v%C3%A4n/1033238
Vanhuksen päälle suojatiellä henkilöautolla ajanut kuopiolaismies selvisi ehdollisella vankeusrangaistuksella, vaikka hän oli syyllistynyt aiemminkin liikennerikoksiin ja oli yliajon aikaan jo ennestään ajokiellossa


Kännissä saakin vähän sekoilla:
https://yle.fi/uutiset/3-10989168
Nainen oli ajanut alkoholin vaikutuksen alaisena ja kääntynyt Nyystöläntieltä kärkikolmion takaa valtatie 24:lle muusta liikenteestä välittämättä. Vastaantulevien kaistalle ajanut nainen törmäsi moottoripyörään.

Moottoripyörää ajanut mies kuoli onnettomuudessa tulleisiin vammoihin. Hänen kyydissään ollut nainen loukkaantui hengenvaarallisesti. Alkoholipitoisuus tuomitun veressä oli yli puolitoista promillea.

Autoa kuljettanut nainen tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.


Kerrankos sitä on aamulla pikku hönössä töissä:
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/299248-6-vuotias-sai-surmansa-yliajossa-hs-humalaiselle-lumiauran-kuljettajalle-ehdollista
6-vuotias sai surmansa yliajossa – HS: Humalaiselle lumiauran kuljettajalle ehdollista
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: Risto A. - 14.11.2019, 17:46:06
Montako linkkiä haluat törkeältä vaikuttaviin yliajoihin, mistä on selvitty ehdollisella?


No laita vaikka yksi linkki missä kantis on kaasutellut matuja päin ja selvinnyt ehdollisella.
Otsikko: Vs: 2017-08-10 Joukkotappelu ja yliajon yritys Helsingin Kalliossa - ulkomaalaisia osallisina
Kirjoitti: no future - 14.11.2019, 20:22:14
Montako linkkiä haluat törkeältä vaikuttaviin yliajoihin, mistä on selvitty ehdollisella?


No laita vaikka yksi linkki missä kantis on kaasutellut matuja päin ja selvinnyt ehdollisella.
Missä vastaavassa todellisessa tapauksessa valkonaama on saanut tällaisesta kovennettua, koska maahanmuuttajat?

Autolla törttöilystä nyt ylipäätään tuntuu saavan oikeudessa ymmärrystä, mutta ainakin kaikkia rattisankareita kohdellaan samalla lailla ihan ihonväriin katsomatta.