HOMMAN KESKUSTELU => Kylänraitti => Aiheen aloitti: B52 - 05.01.2014, 09:13:06

Otsikko: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: B52 - 05.01.2014, 09:13:06
http://www.hs.fi/datajournalismi/Hetki+ennen+tuskaa++suomalaisvalokuvaaja+todisti+kahden+tytön+ympärileikkausta+Keniassa/a1305766700849?ref=hs-art-new-1 (http://www.hs.fi/datajournalismi/Hetki+ennen+tuskaa++suomalaisvalokuvaaja+todisti+kahden+tytön+ympärileikkausta+Keniassa/a1305766700849?ref=hs-art-new-1)

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi pääsi seuraamaan kahden teini-ikäisen tytön ympärileikkausta maasai-heimon kylässä Keniassa joulukuussa 2013. Ympärileikkaukset eli käytännössä tyttöjen sukuelinten silpomiset ovat Keniassa laittomia, mutta niitä tehdään runsaasti varsinkin maan koillisosassa. Siellä 80 prosenttia tytöistä ja naisista on ympärileikattu.

LAPSEN KÄDESSÄ oli taskulamppu. Se oli savimajan ainoa valonlähde. Lapsi osoitti lampulla tyttöä, joka makasi majan lattialla. Valokeila osui tytön paljaiden reisien väliin.

Ympärileikkaaja valmistautui tehtäväänsä taskulampun valossa.

Lamppua pitelevä lapsi ei jaksanut keskittyä. Hänen katseensa harhaili pitkin majaa, ja samalla taskulampun valokeila heilui holtittomasti.

VALOKUVAAJA Meeri Koutaniemi oli saapunut kenialaiseen maasai-kylään edellisenä päivänä. Monta tuntia oli ajettu kärrypolkua. Lähin kaupunki on Narok.

Koutaniemen matkakumppani oli maasai-heimoon kuuluva mies. Koutaniemi oli tutustunut häneen Facebookissa. Mies työskenteli opettajana kenialaisessa turvatalossa, johon ympärileikkausta pakenevat maasai-tytöt voivat tulla. Siellä he pääsevät kouluun.

Koutaniemi oli selittänyt miehelle, että hän halusi valokuvata tyttöjen ympärileikkauksen. Hän halusi taistella ikivanhaa perinnettä vastaan ja aikoi tehdä aiheesta kirjan.

Yllättäen mies oli palannut asiaan sähköpostitse. Kuvaus voisi onnistua.

Koutaniemi lensi Keniaan.

LÄNSI-AFRIKASTA Arabian niemimaalle Jemeniin kulkee nauhamainen alue, jolla tyttöjen sukuelinten silpominen kuuluu perinteiseen kulttuuriin. Alueella on sellaisia maita kuin Sierra Leone, Senegal, Guinea, Mauritania, Mali, Sudan, Egypti, Djibouti, Etiopia, Eritrea, Somalia ja Jemen. Vanhaa tapaa noudattavat muslimit, mutta yhtä lailla kristityt ja luonnonuskontojen harjoittajat.

Perinne lienee saanut alkunsa siksi, että naisen sukuelimiä on pidetty epäpuhtaina. Tarkoitus on myös ollut vähentää naisten seksuaalista nautintoa ja siten naisten aviorikoksia.

Joissain paikoissa tytöt leikataan vauvoina, toisissa vasta teini-iässä.

Lievimmillään klitoriksesta leikataan pieni pala. Väkivaltaisimmissa operaatioissa tytöiltä poistetaan kaikki ulkoiset sukupuolielimet: klitoriksen huppu, klitoris sekä pienet ja suuret häpyhuulet. Joskus emättimen suu ommellaan kiinni niin, että virtsaa, kuukautisverta ja yhdyntää varten jää pieni aukko. Esimerkiksi Somaliassa tällaiset leikkaukset ovat yhä tavallisia, vaikka ympärileikkauksia vastaan on kampanjoitu vuosia.

Leikkaukset tehdään alkeellisissa oloissa, ja niihin liittyy monenlaisia riskejä. Tyttö voi saada kipusˇokin tai verenmyrkytyksen. Myöhemmin naiset voivat kärsiä jatkuvista tulehduksista, ja virtsaaminen ja yhdyntä voivat olla kivuliaita ja synnyttäminen hengenvaarallista.

Maailman terveysjärjestön WHO:n arvion mukaan silvottuja naisia on 140 miljoonaa.

Joka vuosi Afrikassa silvotaan kolme miljoonaa tyttöä. Unicefin mukaan Somaliassa, Guineassa, Djiboutissa ja Egyptissä vähintään yhdeksän naista ja tyttöä kymmenestä on ympärileikattu.

Esimerkiksi Egyptissä leikkaukset kiellettiin vuonna 2008, ja sen jälkeen ne ovat vähentyneet. Silti jopa maan pohjoisosan kehittyneemmissä kaupungeissa puolet tytöistä joutuu edelleen ympärileikattaviksi. Näillä alueilla asuu paljon niin sanottuja koptikristittyjä. Myös he noudattavat tapaa.

Keniassakin tyttöjen ympärileikkaukset ovat laittomia. Joissain heimoissa, kuten maasaiden keskuudessa, ne ovat silti arvostettu perinne. Sellaista on vaikea saada lopetetuksi.

Valtaosa maasaista harjoittaa luonnonuskontoa, mutta kristittyjäkin on. Vanhan tavan mukaan ajatellaan, että vain leikattu tyttö on normaali, puhdas ja kunniallinen.

KUN VALOKUVAAJA Meeri Koutaniemi viimein saapui perille, kylän miehet olivat humalassa, suorastaan umpikännissä. Ympärileikkaukset ovat tärkeä juhla, kiljua näytti riittävän.

Koutaniemi puheli kyläläisten kanssa ja kuvasi savimajoja, kotieläimiä ja rituaaleja. Pari eläintä teurastettiin juhlan kunniaksi.

Ympärileikkaukset tehtäisiin seuraavana päivänä.

Tällä kerralla leikattaisiin erään miehen kaksi tytärtä ja kaksi poikaa, jotka olivat keskenään sisarpuolia. Heillä oli siis eri äidit.

Koutaniemi kutsuu tyttöjä Isinaksi ja Nasirianiksi. Asia on vaikea, eikä tytöistä voi käyttää heidän oikeita nimiään. He ovat noin 14-vuotiaita.

Koutaniemi sai seurata sisällä majassa, kun heidän päänsä ja kulmakarvansa ajeltiin paljaiksi. Sen jälkeen tytöt pidettiin majassa odottamassa aamua.

Poikien ympärileikkauksen tekisi lääkäri. Tyttöjä varten paikalle oli kutsuttu perinteinen ympärileikkaaja samasta kylästä. Kuten tapana on, hän oli nainen.

Poikien ympärileikkauksia tehdään eri kulttuureissa kaikkialla. WHO:n mukaan noin joka kolmas mies maailmassa on ympärileikattu. Lääketieteellisesti poikien ympärileikkaukset ovat melko vaarattomia ja ongelmattomia, jos ne tehdään steriileissä oloissa.

AURINKO LASKI, ylängön kyliin putosi kylmä yö. Lämpötila painui alle kymmenen asteen.

Koutaniemi sai yösijakseen yhden kylän majoista. Puulaverin päällä oli viltti. Aamulla hänen ihonsa oli pienillä paukamilla, jotka kutisivat.

Ympärileikkaus tapahtui aikaisin aamulla. Kumpikin tyttö leikattiin kotonaan.

Oli sovittu, että Koutaniemi sai seurata toimitusta ja kuvata vapaasti, kunhan ei ottaisi kuvia tyttöjen sukupuolielimistä.

Hän pani merkille, että kylän majat koostuivat kahdesta ikkunattomasta huoneesta: toisessa asuivat ihmiset, toinen oli eläimiä varten. Ihmisten puolella poltettiin avotulta. Savua varten oli vain pieni reikä seinässä.

Naiset kokoontuivat eläinten puolelle. Maalattialle levitettiin eläimen talja, jonka päälle Nasirianin tuli käydä makaamaan.

KAIKKI TAPAHTUI nopeasti.

Huoneessa oli pimeää, ja se oli niin täynnä savua, että sisällä oli vaikea hengittää. Nasirian sidottiin käsistään ja jaloistaan.

Tyttö oli vahva ja rimpuili. Kuusi naista oli kontallaan maassa ja yritti pitää häntä aloillaan. Häntä ei puudutettu, eikä mitään kivunlievitystä käytetty. Päälle kaadettiin sangollinen kylmää vettä.

Ympärileikkaaja otti esiin tavallisen partakoneenterän.

Koutaniemi yski ja kuvasi. Hän näki, että Nasirianista alkoi vuotaa valtavasti verta.

Pieni lapsi piteli taskulamppua. Sen valokeila harhaili ympäriinsä.

Nasirian huusi.

Koutaniemi oli tukehtua. Hänen oli pakko juosta välillä savuisesta huoneesta ulos yskimään ja pidättämään pahoinvointia.

Sisältä majasta kuului hirvittävää huutoa.

TULI ISINAN VUORO, ja Meeri Koutaniemi siirtyi toiseen majaan.

Kun toinen ympärileikkaus oli jo alkanut, majan luo tuli vanhoja maasai-miehiä. He olivat vihaisia ja käskivät Koutaniemeä lopettamaan kuvaamisen. He sanoivat, että Koutaniemi oli rikkonut sopimuksen ja kuvannut sukuelimiä. Koutaniemi joutui poistumaan majasta.

Leikkauksen jälkeen verta valuvat tytöt vietiin lepäämään. Koutaniemi sai vierailla vain lyhyesti Nasirianin luona. Tämä makasi majassa peittojen alla.

Koutaniemelle selitettiin, että tyttöjen piti maata aloillaan neljä viikkoa, syödä lihaa ja juoda lehmän verta. Niin oli aina tehty.

Sen perusteella, mitä hän näki, tytöiltä poistettiin valtaosa ulkoisista sukuelimistä. Emättimen suuta ei kuitenkaan ommeltu kiinni.

”Se oli paljon brutaalimpaa kuin olin kuvitellut”, Koutaniemi sanoo. ”Tytön sukuelin oli silpomisen jälkeen täysin tunnistamaton.”

Kun kaikki oli ohi, hän tunsi olonsa lamaantuneeksi ja vihaiseksi. Oli vaikea yrittää olla reipas ja ystävällinen, vaikka hyvät tavat vaativat sitä. Hän kuvasi kylässä vielä muutamia tunteja. Sitten oli pakko päästä pois.

KUMMALLEKAAN ympärileikatulle tytölle ei ollut vielä valittu aviomiestä. Niin Koutaniemelle ainakin sanottiin.

Tyttöjen vanhemmat halusivat, että tytöt ympärileikataan, jotta nämä pääsevät naimisiin, ja sitä varten he järjestivät seremonian.

Kun Koutaniemi kysyi, miksi he halusivat ympärileikkauksen, vanhemmat toistelivat samaa asiaa:

Tämä on hieno perinne, he sanoivat. Tahdomme tyttöjen parasta, he perustelivat.

Toisen äidin viidestä tyttärestä neljä vanhinta oli jo leikattu. Yhden heistä Koutaniemi tapasi Narokin kaupungissa.

Tyttö oli lähetetty sinne lukioon.

Sama mies, joka vaati tyttärensä ympärileikattaviksi, oli siis valinnut yhden lapsistaan koulutettavaksi. Ja tämä oli tyttö.

Isä ei kuitenkaan tiennyt, mitä kaupungissa oli tapahtunut. Lukiossa tämä tyttö oli alkanut vastustaa ympärileikkauksia. Hän oli päättänyt ryhtyä puhumaan niiden vaaroista myös kotikylässään.Ihan "hyviä" kuvia.

Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: ilkka75 - 05.01.2014, 09:16:14
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014010517898767_ul.shtml (http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014010517898767_ul.shtml)

Lainaus
HS: Suomalaiskuvaaja todisti järkyttävää tapahtumaa - tytöt ympärileikattiin

Sunnuntai 5.1.2014 klo 08.55

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti Afrikkaan kuvaamaan ympärileikkauksia, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi tutustui Facebookissa kenialaiseen opettajaan, jonka onnistui järjestää tälle harvinainen kuvausmahdollisuus maasai-heimon kylässä. Tyttöjen sukupuolielintn silpomista vastaan taisteleva Koutaniemi pääsi seuraamaan vierestä kahden tytön ympärileikkausta.

Molemmat tytöt olivat tekohetkellä noin 14-vuotiaita. Koutaniemi seurasi molempien leikkauksia majan sisäpuolella kuvaten. Operaation toimitti perinteinen ympärileikkaajanainen samasta kylästä, poikien ympärileikkaukset suorittaa Keniassa taas usein lääkäri.

- Se oli paljon brutaalimpaa, kuin olin kuvitellut, Koutaniemi kertoo Helsingin Sanomissa.

Kaikki tapahtui Koutaniemen mukaan nopeasti. Lapsi sidottiin käsistä ja jaloista, ja hänen päälleen kaadettiin kylmää vettä. Muuta kivunlievitystä hän ei saanut. Sitten otettiin esille partakoneenterä.

Lapsesta alkoi vuotaa valtavasti verta. Hän myös huusi kovasti. Kuvaaja yski ja kuvasi, ja alkoi voida pahoin. Lopulta hänen oli lähdettävä teltasta. Samana päivänä Koutaniemi seurasi vielä samanlaista operaatiota tehtävän toiselle tytölle.

Koutaniemi kertoo, että sen perusteella, mitä hän näki, tytöiltä poistettiin valtaosa ulkoisista sukupuolielimistä.

- Tytön sukupuolielin oli silpomisen jälkeen täysin tunnistamaton.

Afrikassa silvotaan joka vuosi kolme miljoonaa tyttöä. WHO:n arviolta ympärileikattuja naisia on maailmassa noin 140 miljoonaa.

Lähde: Helsingin Sanomat
IL

Laatta lentää.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: foobar - 05.01.2014, 09:20:25
Ammutaan viestintuoja.

Toisaalta mocut epäilemättä nostavat hattua sille, ettei kuvattu somaleja. Heidän keskuudessaanhan ympärileikkaukset (tai pikemminkin silpomiset) ovat vain sekopäiden työhypoteesi, näin virallisen mielipiteen mukaan. Kukaan ei vahingossakaan erehdy kysymään yhdeltäkään suomensomalilta onko heitä silvottu. Tieto kun voisi lisätä tuskaa siitä, ettei todellisuus olekaan pakkoajettavan agendan mukainen.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: ilkka75 - 05.01.2014, 09:21:14
Hieno on perinne, joo. Kaikki kulttuurit ovat samanarvoisia. Pistetäänkö nämä karkelot samalle viivalle vaikka rippileirin kanssa? Suuhun nousi vähän oksennusta just nyt.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Tabula Rasa - 05.01.2014, 09:25:16
Onhan noita videoitujakin. Se sitten ettei jaksa goresivujen kierto kiinnostaa. Älytöntä hommaa joka tavalla. Mutta ei kai sitten tuolla äly riitä parempaan. Yksi mikä ärsytti myös oli tuo että miehet/pojat ohitetaan sivulauseessa vaikka saman lauseen mukaan kolmannes pallon miespuolisista ihmisistä ympärileikataan. Tuossa ole sen enempää tolkkua kuin ainoastaan joissain harvinaisissa lääketieteellisissä tapauksissa.

Mutta minkäs teet. Ruokitaan lisää silpojia ja silvottavia ja tuetaan näitä kulttuureita miljardeilla ja järjestetään toki oman kulttuurin koulutusta ja kursseja tännekin tuotua. Järjettömyyden huippu. Moku on. 
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JmR - 05.01.2014, 09:28:33
Kyllähan kristitytkin leikkaavat
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Sietäjä - 05.01.2014, 09:30:40
Edit: kommentti lähti väärään ketjuun.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Tabula Rasa - 05.01.2014, 09:31:48
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Hölmöydestä ei tee yhtään vähemmän hölmöä että muutkin hölmöt sitä harjoittavat.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Machine Head - 05.01.2014, 10:07:45
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Niinhän sitä luulis..
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Golimar - 05.01.2014, 10:21:02
Eiköhän tuonkin artikkelin perimmäinen tarkoitus ole puolustella hirviöiden rahtaamista eläteiksi Suomeen.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 05.01.2014, 10:22:04
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Eivät leikkaa.

Tiedätkö Suomessa yhtään sellaista tapausta, että kristityt olisivat silponeet tytön sukuelimiä?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Dr Lecter - 05.01.2014, 10:25:12
Artikkelissa toki muistutettiin muutamaan otteeseen, että kristitytkin tekevät niin. Poikien ympärileikkaus sai jostain syystä yliolkaisen kohtelun.

Ihmeellisintä näissä alkukantaisissa heimoissa on niiden muuntautumiskyky: a) Sillä siunaamalla hetkellä kun neljää vaimoa hallitseva heimopäällikkö saapuu Suomeen, hän muuttuu mahdollisuudeksi ja voimavaraksi. Juuri sellaiseksi, jota suomalainen työtön ei koskaan ole eikä tule olemaan. b) Pari vuotta Suomeen saapumisen jälkeen he ovat jo tuottavassa työssä, kun taasen suomalainen litkii siellä peräkammarissaan edelleen keskiolutta, koska ei opi uimaan.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JmR - 05.01.2014, 10:32:33
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Eivät leikkaa.

Tiedätkö Suomessa yhtään sellaista tapausta, että kristityt olisivat silponeet tytön sukuelimiä?
Hyysäri muistuttaa, että kristitytkin leikkelevät Afrikassa

Lainaus
LÄNSI-AFRIKASTA Arabian niemimaalle Jemeniin kulkee nauhamainen alue, jolla tyttöjen sukuelinten silpominen kuuluu perinteiseen kulttuuriin. Alueella on sellaisia maita kuin Sierra Leone, Senegal, Guinea, Mauritania, Mali, Sudan, Egypti, Djibouti, Etiopia, Eritrea, Somalia ja Jemen. Vanhaa tapaa noudattavat muslimit, mutta yhtä lailla kristityt ja luonnonuskontojen harjoittajat.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Juho V.N. - 05.01.2014, 10:33:32
Miksi Koutaniemen tarvitsi afrikkaan asti lähteä? Vartin matka metrolla stadista itäänpäin olisi riittänyt.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 05.01.2014, 10:37:10
Lainaus
Hyysäri muistuttaa, että kristitytkin leikkelevät Afrikassa

Hyysäri olisi myös voinut muistuttaa, että vain afrikkalaiset leikkelevät Afrikassa, eivät eurooppalaiset. Ja että sama pätee Suomessakin: suomalaiset eivät leikkele, mutta afrikkalaiset saattavat sen tehdäkin.

Toisekseen meitä kiinnostaa se, mitä Suomessa tapahtuu. Afrikassa afrikkalaiset saavat toki tehdä, mitä heidän päihinsä pälkähtää, kunhan eivät tule Suomeen tekemään sitä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Rusinapulla - 05.01.2014, 10:43:02
Mikä tämänKIN rapparin tarkoituksena oli? Esitellä eksoottisia afrikkalaisia perinteitä? Miten kauan hyysärin lukijat sietävät paskan hieromista naamaansa? Mitä suomalainen mies/nainen/Atlas voi tehdä tämän kuvottavuuden lopettamiseksi? Rakennetaanko lastensairaala Keniaan? Hopi hopi Justus lentokoneeseen ja missit perään.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: käpyQaarti - 05.01.2014, 10:49:45
Lainaus
Poikien ympärileikkauksia tehdään eri kulttuureissa kaikkialla. WHO:n mukaan noin joka kolmas mies maailmassa on ympärileikattu. Lääketieteellisesti poikien ympärileikkaukset ovat melko vaarattomia ja ongelmattomia, jos ne tehdään steriileissä oloissa.

Kait ne tyttöjenkin silpomiset olisivat ookoo toimittajan mielestä jos ne tehtäisiin steriileissä oloissa. Ko? Onhan niitä kauneusleikkauksia tuheroille. Tämä silpominen on sitten vaan puutteellisissa oloissa harjoitettua kauneuskorjailua. Ja toki KELA-korvauksen piikkiin pitää mennä.

Rasismia tätä vastustaa on. Ihmisen olla ihminen anna, imperialistipaska.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Finka - 05.01.2014, 11:02:57
Afrikkalaisten väestönkasvun hillitseminen vähentäisi myös niiden lasten  määrää, jotka silvotaan.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Michael in memoriam - 05.01.2014, 11:03:02
Eiköhän tuonkin artikkelin perimmäinen tarkoitus ole puolustella hirviöiden rahtaamista eläteiksi Suomeen.

Juurikin näin, miten muuten voimme pelastaa nuo tyttöparat? Onhan meillä varaa!
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Parsifal - 05.01.2014, 11:33:37
Toisekseen meitä kiinnostaa se, mitä Suomessa tapahtuu. Afrikassa afrikkalaiset saavat toki tehdä, mitä heidän päihinsä pälkähtää, kunhan eivät tule Suomeen tekemään sitä.

Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: kummastelija - 05.01.2014, 11:37:56
Miksi Koutaniemen tarvitsi afrikkaan asti lähteä? Vartin matka metrolla stadista itäänpäin olisi riittänyt.
Matka lähimpään synnytyssairaalaan olisi riittänyt. Tiedossa on että kätilöt näkevät suomessa ikänsä asuneiden synnyttäjien silvottuja toosia vähän väliä. Mutta kun ei voi, ei saa ja ei pysty ilmoittamaan viranomaisille. Vaitiolovelvollisuus, mokutuskoneiston uhka ja suunsa avaaville kätilöille yllättäviä ongelmia tulevien työtehtävien osalta, koska rasismi.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jurvakainen - 05.01.2014, 11:42:59
Tuonkin sairaan perinteen harjoittajille tekisi eetvarttia työntää vessaharja perseeseen.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 05.01.2014, 11:45:59
Suomesta viedään tyttöjä silvottavaksi? – ”Epäilyksiä on”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia

Lainaus
Vantaan kaupungin maahanmuuttajien terveydenhoitaja Hannele Rauha uskoo, että Suomessa syntyviä tyttöjä joutuu yhä ympärileikkauksen eli sukupuolielinten silpomisen uhriksi. Virallista näyttöä asiasta ei kuitenkaan ole.

–Olen kuullut, että Suomestakin on viety tyttöjä ulkomaille ympärileikattavaksi, maahanmuuttajien parissa vuosikymmeniä työskennellyt Rauha sanoo Uudelle Suomelle.

Joissakin Afrikan, Lähi-idän ja Aasian maissa harjoitettava tyttöjen ympärileikkaus katsotaan Suomessa kaikissa muodoissaan väkivaltarikokseksi. Ympärileikkauksista ei kuitenkaan ole annettu tuomioita eikä tapauksia ole myöskään poliisin rikostutkinnassa.

Muissa Pohjoismaissa maahanmuuttajataustaisia tyttöjä on viety ulkomaille silvottavaksi, minkä vuoksi sosiaali- ja terveysministeriö on pyrkinyt selvittämään ja ehkäisemään ympärileikkauksia Suomessa. Varsinaista näyttöä uhkakuvien todenperäisyydestä ei ministeriön mukaan kuitenkaan ole.

Kenttätyötä tekevän Hannele Rauhan mielestä ei voida olettaa, että Suomi olisi poikkeus.

–Meidän viranomaisten tietoon ei ole tullut tietoa. Epäilyksiä on ollut ja niihin on puututtu heti. Yksikään niistä ei ole kuitenkaan johtanut rikostutkintaan. On ollut väärinkäsityksiä ja uhkia, Rauha kertoo.

Rauhan mukaan synnytyssaleissa on törmätty ympärileikattuihin, Suomessa syntyneisiin naisiin.

–Jos papereista näkee, että synnyttäjä on itse syntynyt Suomessa ja huomataan, että hänet on ympärileikattu, voi vain ihmetellä, että missä välissä se on tapahtunut, Rauha sanoo.

Moni kätilö ei Rauhan mukaan edes tiedä, että ympärileikkaus on Suomessa rikos. Tämä siitä huolimatta, että ministeriö on toimintaohjelmallaan pyrkinyt levittämään tietoa asiasta.

Helsingin Naistenklinikan synnytyslääkärin Erja Halmesmäen mukaan ympärileikattuja naisia kohtaa Suomessa yhä harvemmin. Hän ei vahvista Hannele Rauhan havaintoa.

–Suomessa syntyneet tytöt ovat yleensä säästyneet ympärileikkauksilta. En ole törmännyt tällaiseen, Halmesmäki sanoo.

Halmesmäen mielestä lääkärin ei ole aiheellista viedä asiaa eteenpäin ilman potilaan toivomusta, jos huomataan, että nainen on ympärileikattu.

–Jos nainen haluaa alkaa hakea oikeutta tällaisesta asiasta, joka hänelle on tehty ehkä vuosia sitten, se kyllä meille sopii, mutta emme ala hänen puolestaan riitelemään asiasta, Halmesmäki sanoo.

–Ei ole todellakaan sopivaa tai asiallista käytöstä alkaa synnytystilanteessa kysellä naiselta, että mitä sinulle on tehty.

Sisäministeriön ympärileikkauksia vastustavalla KokoNainen-hankkeella on Rauhalan mielestä ollut iso merkitys tiedon levittämisessä.

–Se on vaikuttanut asenteisiin. Pääpaino on ollut ruohonjuuritasolla ja tieto asiasta on levinnyt, Rauha sanoo.

Hänen mukaansa kaikista äärimuotoisin ja julmin ympärileikkaustyyppi on selvästi vähentynyt.

–Suomesta kotimaassaan käyvät ihmiset kertovat siellä, mitä täällä ajatellaan ympärileikkauksista, joten tieto leviää, Rauha kertoo.

Rauha arvioi, että Suomessa asuvien maahanmuuttajien asenteet tyttöjen ympärileikkauksia kohtaan ovat muuttuneet selvästi viimeisen 20 vuoden aikana.

–Silloin ajateltiin, että totta kai se pitää tehdä. Se on ainoa keino päästä naimisiin, Rauha kertoo.

Rauhan mukaan esimerkiksi suuri osa Suomessa asuvista somaleista ajattelee nykyisin, että ympärileikkausta ei missään nimessä pidä tehdä. Jotkut kannattavat edelleen lievimpiä ympärileikkauksia.

–Joillekin se voi olla pelkkä pisto. Toisilta otetaan klitoris pois, Rauha sanoo.

Rauha toivoo, että kouluterveydenhoitajat keskustelisivat vanhempien kanssa ympärileikkauksista.

–Tärkeää olisi tietää, onko somalivanhemmat ympärileikattu ja miten he suhtautuvat asiaan, Rauha kertoo.

Pahimmassa tapauksessa ympärileikkaukseen voi kuolla.

–Suurimmalle osalle ei tule hirveitä haittoja, mutta joillain asiakkaillani on ollut ongelmia virtsaamisen kanssa. Rakon paikka ja anatomia muuttuvat kun ne suljetaan ja silvotaan, Rauha kertoo.

–Ääritapauksissa ympärileikkaus voi aiheuttaa kuoleman. Kun suljetaan, tulee infektioriski. Entä jos kuukautiset eivät tulekaan ulos? Rauha sanoo.

Lisäksi ympärileikkaus vaikuttaa seksuaalisuuteen.

–Jos otetaan klitoris pois, se vaikuttaa aika paljon naisen mielihaluun. Ensimmäinen seksisuhde on äärimmäisen pelottava, kun paikat pitää uudelleen avata. Synnytykset ovat vaikeita, Rauha sanoo.

Miten ympärileikatut naiset puhuvat asiasta?

–He yleensä toteavat, että tiedetään sen olevan kiellettyä, mutta heille se kuuluu kulttuuriin, eikä ole ollut vaihtoehtoa, Rauha vastaa.

–Naiset usein sanovat, että eivät missään nimessä hyväksy ja tekevät paljon työtä sitä vastaan. Asenne on muuttunut valtavasti, hän lisää.

Jotkut kertovat ympärileikkausten kuuluvan uskontoon. Varsinaisesti näin ei ole, sillä silpominen on islamin uskoa vanhempi perinne.

–Olemme ottaneet yhteyttä moskeijoihin. He ovat kertoneet vastustavansa ympärileikkauksia. Se ei kuulu uskontoon, Rauha kertoo.

Hän korostaa, että ongelma on maailmanlaajuinen, eikä ympärileikkauksia pidä yhdistää pelkästään somaleihin.

Kommenteista:

Lainaus
Ei muuta kun tarkistuksia tietyn ikäisille tytöille.
 Tarkistetaanhan sitä poikien kiveksiäkin. Ei se sen kummempaa.
 Jos ympärileikattuja löytyy, niin samantien syyte vanhemmille.
 Heidän vastuu on suojella alaikäistä lasta.

Ja reippaat tuomiot. Vähintään törkeä pahoinpitely ja pysyvän vammantuottamisesta korvaukset. Ja korotukset vielä siitä, jos huoltajan hyväksynnällä lasta silvottu.

Juuri näin pitäisi toimia. Tavanomaisten terveystarkastusten yhteydessä ei tulisi edes mitään lisäkuluja.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jepulis - 05.01.2014, 11:59:07
Kannatan tarkistukisa. Katsomisesta ei ole vahinkoa ja samalla myös tietysti tarkastetaan ikäluokan terveydentila tältäosin. Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella saadaan koko ikäluokan tarkastus todennäköisesti hoidettua, jos puhutaan vain katsomisesta. Tietenkin tarkastus voi yhdistyä kouluterveydenhoitoon käytännöllisyyssyistä. Mikäli oppilas kieltäytyy, asia siirtyy heti viranomaisille. Tässä voitaisiin toteuttaa käännetty todistustaakka siinä kuin ns. Harmaan työvoiman kysymyksissä.

Tämän seurauksena Suomeen muuttavat ottavat joko ison askeleen kohti integroitumista tai vaihtoehtoisesti eivät muuta tänne. Kaikki voittaa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 05.01.2014, 12:03:58
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Muuttohaukka - 05.01.2014, 12:09:18
Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.

 Tämä hirviömäisyys pitää kyetä lopettamaan keinolla millä tahansa. Onhan olemassa YK:n lastenoikeuksien julistus, jonka pitäisi koskettaa kaikkia maailman maita ja kansoja. Eikö noita saada vastuuseen teoistaan? Yksi silpoja kun annettaisin pohjoiskorealaiseen tapaan 120 koiran revittäväksi, niin ehkä bongorummut kertoisivat muillekin ja leikkaajat vähenisivät.
 Yhtään senttiä kehitysapua ei noihin maihin ja yhtään ainoaa "pakolaista" ei noista maista tänne.

 Siinä vain jotain niin groteskia, että kuvaaja löytää tämän Facebookin välityksellä. Miten edes kehtaa sen mainita ja vielä lennot ja muut. Tuokin kuvaaja sai vielä juttunsa lehteen.

Inhotuksen ja kuvotuksen määrää ei voi enää lisätä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JT - 05.01.2014, 12:23:10
Naisten sukuelimiä silvotaan selvästi eniten Afrikassa, jonkin verran myös Lähi-idässä sekä Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Silpominen on yleisintä Somaliassa, jossa 97 prosenttia naisista silvotaan. Yli tai lähes 90 prosenttia naisista silvotaan lisäksi Egyptissä, Eritreassa, Malissa, Etiopiassa, Sierra Leonessa ja Sudanissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Matias Turkkila - 05.01.2014, 12:33:48

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia

Lainaus
Helsingin Naistenklinikan synnytyslääkärin Erja Halmesmäen mukaan ympärileikattuja naisia kohtaa Suomessa yhä harvemmin. Hän ei vahvista Hannele Rauhan havaintoa.

–Suomessa syntyneet tytöt ovat yleensä säästyneet ympärileikkauksilta. En ole törmännyt tällaiseen, Halmesmäki sanoo.

Halmesmäki ei ehkä ole törmännyt, mutta ilmiö on silti erittäin yleinen. THL:n vuonna 2012 toteuttaman maahanmuuttajien terveyttä ja hyvinvointia kartoittaneen tutkimusraportin mukaan tutkimukseen osallistuneista kurdinaisista 31,8 % oli ympärileikattu. Somalinaisista hurjat 69,8 %. Somaleilla ympärileikkaukset olivat sitä yleisempiä, mitä vanhemmista naisista oli kyse, mutta nuorimmassa 18.29 ikäryhmässäkin yli puolet oli ympärileikattu.

Tutkimuksen mukaan merkittävä osa tämän toimenpiteen läpikäyneistä naisista oli kokenut leikkauksesta aiheutuvia terveysongelmia.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 05.01.2014, 12:36:44

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia

Lainaus
Helsingin Naistenklinikan synnytyslääkärin Erja Halmesmäen mukaan ympärileikattuja naisia kohtaa Suomessa yhä harvemmin. Hän ei vahvista Hannele Rauhan havaintoa.

–Suomessa syntyneet tytöt ovat yleensä säästyneet ympärileikkauksilta. En ole törmännyt tällaiseen, Halmesmäki sanoo.

Halmesmäki ei ehkä ole törmännyt, mutta ilmiö on silti erittäin yleinen. THL:n vuonna 2012 toteuttaman maahanmuuttajien terveyttä ja hyvinvointia kartoittaneen tutkimusraportin mukaan tutkimukseen osallistuneista kurdinaisista 31,8 % oli ympärileikattu. Somalinaisista hurjat 69,8 %. Somaleilla ympärileikkaukset olivat sitä yleisempiä, mitä vanhemmista naisista oli kyse, mutta nuorimmassa 18.29 ikäryhmässäkin yli puolet oli ympärileikattu.

Tutkimuksen mukaan merkittävä osa tämän toimenpiteen läpikäyneistä naisista oli kokenut leikkauksesta aiheutuvia terveysongelmia.

Tuota juuri minäkin mietin, että eikö Erja Halmesmäki enää tee muuta kuin hallinnollisia hommia vai eikö hän poliittisesti korrektina halua nähdä naisten silvottuja alapäitä; nimittäin jokainen äitiysneuvola- ja synnytyssalityötä tekevä silvottuja sukuelimiä varmasti näkee. Tiedän tämän varmasti ja omakohtaisesti.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Make M - 05.01.2014, 13:02:58
Tässä linkki (http://hommaforum.org/index.php/topic,874.msg11392.html#msg11392) viiden vuoden takaiseen aihetta sivuavaan ketjuun.

Viestissä oleva linkki Mopedin "kulttuurisivulle" on nykyisin http://www.moped.fi/kulttuurit/somalia4.html

Lainaus
Varsinainen yhdessä asuminen alkaa vihkijuhlasta. Tytön toivotaan olevan neitsyt ja tytön "aukaisu" hääseremonioiden jälkeen on miehen miehisyyskoe.

Kiitos Hesarille ja valokuvaaja Meeri Koutaniemelle raakalaismaisen totuuden näyttämisestä ja kertomisesta!

Milloin näemme päivän, jolloin myös Opetushallituksen tukema Monikulttuurisen opetuksen virtuaalikoulu Moped jakaisi "tietona" muuta kuin siloiteltua diipadaabaa? Ai niin, mutta sehän edellyttäisi, että ensin pitäisi virallisesti luopua monikulttuuri-ideologiasta ja päästä irti totuudenpelosta.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Mursu - 05.01.2014, 13:04:54
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Millä asiantuntemuksella kommentoit? Mutullako?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Muuttohaukka - 05.01.2014, 13:17:52
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.


Millä asiantuntemuksella kommentoit? Mutullako?
Ei taida pelkkää mutua olla.
 
Takaisinsiiro tai-korjaus omalla mututuntumalla on kyllä tuon hermotuksen alueella mahdoton.
Kaverin käsi irtosi onnettomuudessa olkapäästä. Se on liitetty paikoilleen mutta monen vuodenkaan jälkeen ei hermoradat toimi.

 Mutuilen, että kosmeettinen leikaus on mahdollinen. Kuuluisa somalimalli on pienenä ympärileikattu ja hänellä varmasti olisi varaa leikkauttaa itsensä "takaisin", jos se olisi mahdollista. Luin hänen haastattelunsa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Make M - 05.01.2014, 13:21:54
Mikä tämänKIN rapparin tarkoituksena oli? Esitellä eksoottisia afrikkalaisia perinteitä? Miten kauan hyysärin lukijat sietävät paskan hieromista naamaansa? Mitä suomalainen mies/nainen/Atlas voi tehdä tämän kuvottavuuden lopettamiseksi? Rakennetaanko lastensairaala Keniaan? Hopi hopi Justus lentokoneeseen ja missit perään.

Tarkoituksena totuuden näyttäminen?

Hymistelyä, hyssyttelyä, valehtelua ja ala-arvoisten kulttuurien rikkauksiksi ylistämistä on ollut ihan tarpeeksi. Se on paskan hieromista naamaan.

Eikös tämä Hommaforumikin ole perustettu vaihtoehdoksi valehtelulle? Näin minä ainakin olen ymmärtänyt.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: RP - 05.01.2014, 13:31:09
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Millä asiantuntemuksella kommentoit? Mutullako?
Varmaankin mutulla. Jos on väärässä, tämä lienee (yhä mutua, mutta voinet viitata vastaesimerkkiin jos itse olen väärässä) sitten ainoa amputaation muoto, joka jälkikäteen kyetään tekemään tekemättömäksi, poislukien nämä tuoreeltaan operoidut silpoutumiset, jossa kiinnitetään irronnut oma kudos takaisin paikoilleen (toimenpiteet jotka kai ainakin toisinaan onnistuvat varsin hyvin).
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 05.01.2014, 13:53:04
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Millä asiantuntemuksella kommentoit? Mutullako?

Riittävällä asiantuntemuksella, paperini eivät ole hukassa  :D

Täysin maalaisjärjelläkin tuon tajuaa, ettei tehtyä saa tekemättömäksi. Mutta terveystarkastusten yhteydessä on helppoa ja halpaa tarkistaa, onko tyttö/nainen jotunut tämän väkivaltaisen perinteen uhriksi. Vaan kun ei, länsimainen hyvinvointivaltio on voimaton. Kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla verukkeilla.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Mehud - 05.01.2014, 15:57:16
"Valokuvaaja Meeri Koutaniemi tutustui Facebookissa kenialaiseen opettajaan, jonka onnistui järjestää tälle harvinainen kuvausmahdollisuus maasai-heimon kylässä. Tyttöjen sukupuolielinten silpomista vastaan taisteleva Koutaniemi pääsi seuraamaan vierestä kahden tytön ympärileikkausta."

Veikkaanpa että Meerin kuvat eivät kovin helposti pääse julkisuuteen.

"- Tytön sukupuolielin oli silpomisen jälkeen täysin tunnistamaton, hän sanoo Helsingin Sanomissa."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014010517898767_ul.shtml
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Ari-Lee - 05.01.2014, 16:03:37
Afrikkalaisilla on vielä vaikea ja pitkä tie ihmiskuntien joukkoon ja sitä tietä ei silpomalla kuljeta. Afrikka on rikas ja kaunis mutta pilattu afrikkalaisilla. Kuvottavaa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Sitruunamelissa - 05.01.2014, 16:54:38
Vastustaa kyseistä asiaa, mutta menee kuitenkin katsomaan, kuin sirkusesitystä. Ihan kuin ei muuten tietäisi mikä on seuraus. Tekisi mieli sanoa tähän pari sanaa kyseisestä valokuvaajasta, mutta parempi, etten sano.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 05.01.2014, 17:02:35
Toisekseen meitä kiinnostaa se, mitä Suomessa tapahtuu. Afrikassa afrikkalaiset saavat toki tehdä, mitä heidän päihinsä pälkähtää, kunhan eivät tule Suomeen tekemään sitä.

Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.

Tokihan Eurooppa voi asiaan puuttua, mutta se on kovin vaikeaa, miltei mahdotonta, ellei Eurooppa ota Afrikkaa siirtomaana hallintaansa. Pelkkä jeesustelu ja rahansiirtely ei auta, vaan tarvitaan myös eurooppalaisen vallan siirtymistä Afrikkaan, mikäli aidosti haluamme Afrikkaa auttaa. Tähän tietysti liittyy sekin, että auttamista vastaan Euroopan tulee hyödyntää Afrikan luonnonvaroja - onhan niin, että tällainen valtaisa operaatio maksaa ja kuluttaa resursseja, joten Euroopan on välttämätöntä myös saada afrikkalaisten auttamisesta jotakin itselleen.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Muuttohaukka - 05.01.2014, 17:17:14
Vastustaa kyseistä asiaa, mutta menee kuitenkin katsomaan, kuin sirkusesitystä. Ihan kuin ei muuten tietäisi mikä on seuraus. Tekisi mieli sanoa tähän pari sanaa kyseisestä valokuvaajasta, mutta parempi, etten sano.

Ihan samaa mietin myös. Inhottaa koko kuvaaja ja kuvaus. Jos olisi jotain edes tehnyt, olisi vaikka rääkynyt ja huutanut ja haukkunut ja , ja...Mitä tahansa mutta menee vain ja kuvaa ja sitten kuvailee oman oksetuksensa ja HS julkaisee.

 Sirkusesitys- sitä tuo meni todellakin katsomaan ja rypemään omassa mukainhossaan. Itse en varmaan ikinä selviäisi henkisesti moisen näkemisestä, kun tämäkin ottaa jo lujille. Saati, että kuvaisin koko kaameuden. En edes katso kuvia, videoita mistään sellaisesta, johon en kuitenkaan voi vaikuttaa tai jota en voimestää. Koskettaa ihmiseten ja eläinten julmaa kohtelua. Onneksi en ole kätilö tai lääkäri.

 Kysyin tuosta tutulta neuvolakätilöltä ja hän sanoi, että tuohon törmää nykyisin liian usein, eikä siihen ikinä totu.
Kyllä jokkainen mamutyttö pitää tarkistaa vaikka vuosittain. Vanhemmat rikosoikeudelliseen vastuuseen ja lapsi huostaan.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: elven archer - 05.01.2014, 17:21:27
Vastustaa kyseistä asiaa, mutta menee kuitenkin katsomaan, kuin sirkusesitystä. Ihan kuin ei muuten tietäisi mikä on seuraus. Tekisi mieli sanoa tähän pari sanaa kyseisestä valokuvaajasta, mutta parempi, etten sano.
Hyvä, että et sano. Mitä ihmettä yksi naisihminen voisi tehdä (ilman raskasta aseistusta) tuolle tilanteelle? Ainakin saattaa sen maailman tietoisuuteen ja siitä kunnia hänelle. En tiedä, onko siitäkään loppujen lopuksi mitään apua, tuskinpa, mutta enpä kävisi syyttelemään tuosta ketään muita kuin itse julmuuden tekijöitä.

Voisinpa vielä lisätä, että tämähän menee ihan samaan kastiin kuin uutiskuvaaminen. Onhan noita järkyttäviä tapahtumia kuvattu esim. katastrofi- tai sota-alueilla. Tiedonvälitystä, sitä tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja on hyvä, että afrikkalaisen "iloisen yhteisöllisyyden" vastapainoksi näytetään vähän sitä toistakin puolta.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Muuttohaukka - 05.01.2014, 17:25:34
Hyvä, että et sano. Mitä ihmettä yksi naisihminen voisi tehdä (ilman raskasta aseistusta) tuolle tilanteelle? Ainakin saattaa sen maailman tietoisuuteen ja siitä kunnia hänelle. En tiedä, onko siitäkään loppujen lopuksi mitään apua, tuskinpa, mutta enpä kävisi syyttelemään tuosta ketään muita kuin itse tekijöitä.

Miksi sitten mennä koko tilaisuuteen. Vielä FB:n kautta löytynyt riittijuhla. Kyllä se asia on jo nykymaailman tiedossa muutenkin.
Syyllisiä ovat tietenkin ne tekijät ja koko kaameuden mahdollistajat. Tämä FB-kaverikin voisi tehdä asialle paikallistasolla enemmän kuin tämä kuvaaja.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Faidros. - 05.01.2014, 17:29:14
Vastustaa kyseistä asiaa, mutta menee kuitenkin katsomaan, kuin sirkusesitystä. Ihan kuin ei muuten tietäisi mikä on seuraus. Tekisi mieli sanoa tähän pari sanaa kyseisestä valokuvaajasta, mutta parempi, etten sano.

Täh! Tämähän on hieno asia, että tekee asiasta julkisen.
 
Vielä kun joku pääsisi salaa kuvaamaan lestadiolaisten pedofiilien syntien poissaarnaamisen.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: elven archer - 05.01.2014, 17:29:37
Miksi sitten mennä koko tilaisuuteen.
Kuvissa on voimaa. On eri asia tietää kuin nähdä koskettava kuvaraportaasi. Kyllä tämä varmasti tuntuu ihan eri lailla vatsanpohjassa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Ari-Lee - 05.01.2014, 17:31:59
Toisekseen meitä kiinnostaa se, mitä Suomessa tapahtuu. Afrikassa afrikkalaiset saavat toki tehdä, mitä heidän päihinsä pälkähtää, kunhan eivät tule Suomeen tekemään sitä.

Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.

Tokihan Eurooppa voi asiaan puuttua, mutta se on kovin vaikeaa, miltei mahdotonta, ellei Eurooppa ota Afrikkaa siirtomaana hallintaansa. Pelkkä jeesustelu ja rahansiirtely ei auta, vaan tarvitaan myös eurooppalaisen vallan siirtymistä Afrikkaan, mikäli aidosti haluamme Afrikkaa auttaa. Tähän tietysti liittyy sekin, että auttamista vastaan Euroopan tulee hyödyntää Afrikan luonnonvaroja - onhan niin, että tällainen valtaisa operaatio maksaa ja kuluttaa resursseja, joten Euroopan on välttämätöntä myös saada afrikkalaisten auttamisesta jotakin itselleen.

On suorastaan sula mahdottomuus lopettaa alkukantaisia taikauskoisia riittejä.

Afrikkalaiset ovat kovia neuvottelupöydässä. Katsoin mielenkiinnolla yle:n kanavalta dokumenttisarjaa kuinka muutama britti miljonääri eteni pienen afrikkalaisen kylän markkinatalouteen viemisessä. Eräs aamu kylän miespuoliset osuusosalliset olivat pois työmaalta pitämässä omaa kokoustaan. He saapuivat sitten vihaisina viidakkoveitset käsissään. Tilanne oli uhkaava. Kyläläiset vaativat miljonääreiltä suurempaa panosta eli silkkaa rahaa kylän keskusvaraston rakentamiseksi valmismateriaaleista. No eivät kyläläiset tietenkään saaneet rahaa vaan heidät taas puhuttiin töihin. Koko markkinatalousprojekti kuivui hiljalleen kasaan koska laiskuus. On helpompaa syytellä muita kuin laittaa itse tikut ristiin.

Afrikkalaisten kanssa Afrikassa täytyy edelleen asioida tismalleen samaan tapaan kuin Edgar Rice Burroughs kirjoittaa Tarzan kirjoissaan. Sieltä voidaan osoitella keihäällä tai veitsellä mutta hämääntymättä on osoiteltava .45:lla takaisin.

Itselläni on kyllä visio Afrikasta maailman vilja-aittana ja loppumattoman aurinkoenergian tuottajana. Vettä on syvällä Saharassakin ja se kyllä saadaan sieltä nykytekniikoilla kun tahtoa vain löytyisi. Taitaa vain jäädä scifiksi koko visio.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Muuttohaukka - 05.01.2014, 17:33:28
Miksi sitten mennä koko tilaisuuteen.
Kuvissa on voimaa. On eri asia tietää kuin nähdä koskettava kuvaraportaasi. Kyllä tämä varmasti tuntuu ihan eri lailla vatsanpohjassa.

Vielä enemmän saisi sitä "voimaa", kun olisi videoinut äänetkin mukaan. Puistattavaa. Kyllä se tuntuu ihan ilman kuviakin. Pelkkä ajatus saa voimaan pahoin.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: elven archer - 05.01.2014, 17:39:14
Vielä enemmän saisi sitä "voimaa", kun olisi videoinut äänetkin mukaan. Puistattavaa. Kyllä se tuntuu ihan ilman kuviakin. Pelkkä ajatus saa voimaan pahoin.
Ja millä lailla se on huono asia? Eikö tällaisen pidäkin saada voimaan pahoin? Mitä enemmän, sen parempi.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JoKaGO - 05.01.2014, 17:39:44
Ammutaan viestintuoja.

Niin yököttävä ajatus kuin että miksei valokuvaaja puuttunut raakalaismaisuuteen, kiteytyy juuri tuohon "ammutaan viestintuoja". Eli jos kuvaaja olisi alkanut ryppyillä tilanteessa, todennäköisesti hänetkin olisi ympärileikattu - kaulan ympäri, pää irrotettu muusta ruumiista. Ja nyt sitten täällä sivistysmaassa on vaarana "tulla ammutuksi viestintuojana".

Kiitos Meeri Koutuaniemelle, että useiden ihmisten silmiltä putoavat suomukset.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Golimar - 05.01.2014, 17:45:00
Eurooppalaisten valkoihoisten ihmisten ja mustien afrikkalaisten välillä on kymmeniä tuhansia vuosia, lajit ja rodut eriytyvät ja kehittyvät lyhyemmässä ajassa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: B52 - 05.01.2014, 17:46:19
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Millä asiantuntemuksella kommentoit? Mutullako?

Jos vastaisin tähän jäsen Mursun kysymykseen niin kuin oikeasti haluaisin, bannia tulisi 18 vuotta ja kolme viikkoa, vähintään.

Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Sitruunamelissa - 05.01.2014, 17:47:54
Vastustaa kyseistä asiaa, mutta menee kuitenkin katsomaan, kuin sirkusesitystä. Ihan kuin ei muuten tietäisi mikä on seuraus. Tekisi mieli sanoa tähän pari sanaa kyseisestä valokuvaajasta, mutta parempi, etten sano.
Hyvä, että et sano. Mitä ihmettä yksi naisihminen voisi tehdä (ilman raskasta aseistusta) tuolle tilanteelle? Ainakin saattaa sen maailman tietoisuuteen ja siitä kunnia hänelle. En tiedä, onko siitäkään loppujen lopuksi mitään apua, tuskinpa, mutta enpä kävisi syyttelemään tuosta ketään muita kuin itse julmuuden tekijöitä.

Voisinpa vielä lisätä, että tämähän menee ihan samaan kastiin kuin uutiskuvaaminen. Onhan noita järkyttäviä tapahtumia kuvattu esim. katastrofi- tai sota-alueilla. Tiedonvälitystä, sitä tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja on hyvä, että afrikkalaisen "iloisen yhteisöllisyyden" vastapainoksi näytetään vähän sitä toistakin puolta.
Aina voi olla menemättä katsomaan toisen ihmisen kidutusta, varta vasten järjestettyyn tilaisuuteen. Sotia ei yleensä järjestetä kuvaajaa varten sopivalle hetkelle. Tottakai tämä silpominen olisi tapahtunut myös ilman kuvaajan läsnäoloa, mutta läsnäolo oli kyllä ihan erikseen häntä varten järjestetty. Uutiskuvaaminen sodista ja muista ikävistä asioista menee ymmärtääkseni hieman eri tavalla. Sinne paikan päälle mennään kuvaamaan, jos suhteellisen turvallisesti millään päästään, ja kuvataan sitten sitä mitä sattuu tapahtumaan juuri sillä hetkellä kun kuvataan.

En usko että tätä kuvattua materiaalia tulee esille kansainväliseen mediaan. Mitä kyseisen kiduttamisen valokuvaaminen siis hyödytti, noin laajemmalti? Näistä ihmisoikeusrikkomuksista on tiedetty jo kauan, eikä yhden henkilön yleisönä olo ja valokuvaaminen mielestäni tuo olennaista lisätietoa asiaan kansainvälisellä tasolla. Se, että pienen Suomen mediassa on joku yksi pieni juttu asiasta ei todennäköisesti myöskään luo minkäänlaista painetta silpomista harjoittaville lopettaa toimintansa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Ari-Lee - 05.01.2014, 17:49:41
Ei pidä myöskään unohtaa kuinka Pohjois-Afrikan sivistysvaltionakin pidetty Egypti romahti Anvar Sadatin jälkeen. Sivistyksen tilalle tuli alkukantaiset riitit ja taikauskot, naiset säkkeihin ja miehet raiskaamaan. n.90% egyptin naisista on ympärisilvottu. Enää sinne ei kannata mennä pyramideja bongailemaan.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 05.01.2014, 18:18:27
Ehkäpä Wali Hashi, joka niin kärkkäästi puuttuu yhteiskunnallisiin epäkohtiin, voisi kirjoittaa reportaasin tyttöjen ympärileikkauksista Suomessa?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: elven archer - 05.01.2014, 19:01:13
Tottakai tämä silpominen olisi tapahtunut myös ilman kuvaajan läsnäoloa, mutta läsnäolo oli kyllä ihan erikseen häntä varten järjestetty.
Niin. Hän pääsi katsomaan tilaisuutta, joka olisi tapahtunut muutenkin. Mitä sitten? Mikä on tässä se kauheus sen ilmeisen lisäksi?

Lainaus
Mitä kyseisen kiduttamisen valokuvaaminen siis hyödytti, noin laajemmalti?
Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, sanoo kiinalainen sananlasku.

Mikä tässä on nyt se ongelma? Ei ole pakko selata niitä kuvia, jos ei tahdo. Mikä oli haitta? Selvästi on huomattavissa sosiaalisesta mediasta, että ei ainakaan myönteisyys ympärileikkauksille lisääntynyt. Luulisi hommalaisellekin kelpaavan, että vähän leviää tällainen konkreettisempi tietoisuus muista kulttuureista, kun normaalistihan Hesari lähinnä ihannoi afrikkalaista iloista ja välitöntä menoa. Siellä ihmiset ovat kuulemma niin ihquja luonnonlapsia yms. Eikö tämä ole tiedonvälityksellisestikin ihan hyvää vastapainoa?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: J.M - 05.01.2014, 19:04:34
Ensinnäkin, pointsit HS:lle jutun julkaisusta. Ei ole meinaan ihan itsestäänselvyys tällainen näkökanta afrikkalaisuuteen siltä lafkalta.

http://www.hs.fi/datajournalismi/Hetki+ennen+tuskaa++suomalaisvalokuvaaja+todisti+kahden+tytön+ympärileikkausta+Keniassa/a1305766700849?ref=hs-art-new-1 (http://www.hs.fi/datajournalismi/Hetki+ennen+tuskaa++suomalaisvalokuvaaja+todisti+kahden+tytön+ympärileikkausta+Keniassa/a1305766700849?ref=hs-art-new-1)
...
Kun Koutaniemi kysyi, miksi he halusivat ympärileikkauksen, vanhemmat toistelivat samaa asiaa:

Tämä on hieno perinne, he sanoivat. Tahdomme tyttöjen parasta, he perustelivat.
...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia
Lainaus
–Suurimmalle osalle ei tule hirveitä haittoja, mutta joillain asiakkaillani on ollut ongelmia virtsaamisen kanssa. Rakon paikka ja anatomia muuttuvat kun ne suljetaan ja silvotaan, Rauha kertoo.

Ei oikein osaa olla vihainen vanhemmille, koska he saattavat oikeasti luulla tekevänsä tytöilleen palveluksen. Emme tiedä heidän koulutus- tai sivistystasoaan (mutta oletettavasti eivät järin korkeat).

Mutta sivistystä olisi syytä ruveta jakamaan tuostakin asiasta, mikäli tyttöjen tuska kiinnostaa oikeasti pätkääkään tai jos tavan kitkeminen Afrikasta ei syystä tai toisesta onnistu pitkälläkään aikavälillä, ainakin tehdä työtä sen eteen, että tapa ei jatku Euroopan mantereella. Mikä ei taida tosin onnistua, kiitos tyttöjen tuskasta piittaamattomalle moku-koneistolle ja kehitysmaalaisten tapojen naiiveille kotimaisille puolustelijoille. Sivistystä, joka on kerran saavutettu, ei ole mikään pakko ruveta murentamaan antamalla tilaa kehitysmaalaisten tavoille!
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Myrkkymies - 05.01.2014, 19:11:47
Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.

Millään siirtomaavallalla ei käsittääkseni ollut mitään muita kuin taloudellisia intressejä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: kummastelija - 05.01.2014, 19:17:01
Jos nyt jotakin pitää Suomessa sormella osoittaa, minun sormeni kohdistuu kansalliseen mokutuskoneistoon, joka tällaisetKIN perversiydet verhoaa uuskulttuurin kaapuun. Ja se verhoaminen ja perversioiden puolustaminen on niin voimakasta että vastuuntuntoiset Suomalaiset eivät uskalla rasisti- ja muukalaisvihasyytösten vuoksi tuomita tällaista.

Olen usein miettinyt että mikä voisi olla niin sadistinen ja ihmisarvon vastainen uuskulttuurinen teko, minkä kansallinen mokutuskoneisto yksimielisesti ja välittömästi tuomitsisi. Lasten sukupuolielinten silpominen partaveitsellä ei sellainen vielä ole.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: RP - 05.01.2014, 19:23:10
Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.

Millään siirtomaavallalla ei käsittääkseni ollut mitään muita kuin taloudellisia intressejä.
Kyllähän niitä myös valta/sotilaallinen voima kiinnosti. Toiseksi, vaikka isäntämaa ei olisi ollutkaan mitenkään altruistinen, niin tulihan silti Suomessakin käyttöön monia hyödyllisiä ja myöhemminkin säilyneitä asioita tuolloin.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Muuttohaukka - 05.01.2014, 20:04:25
Ammutaan viestintuoja.

Niin yököttävä ajatus kuin että miksei valokuvaaja puuttunut raakalaismaisuuteen, kiteytyy juuri tuohon "ammutaan viestintuoja". Eli jos kuvaaja olisi alkanut ryppyillä tilanteessa, todennäköisesti hänetkin olisi ympärileikattu - kaulan ympäri, pää irrotettu muusta ruumiista. Ja nyt sitten täällä sivistysmaassa on vaarana "tulla ammutuksi viestintuojana".

Kiitos Meeri Koutuaniemelle, että useiden ihmisten silmiltä putoavat suomukset.

Höpöhöpö. Ei sitä kuvaajaa olisi tapettu. Eihän sitä hänen FB-kaveriakaan ole tapettu, vaikka tuo tuollaisen länsimaalaisen katsomaan. Ei ne kyläläiset sentään mitään villejä ihmissyöjiä ole.

Suomuksia on tippunut jo paljon ennen tätä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 05.01.2014, 22:38:00
Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.

Millään siirtomaavallalla ei käsittääkseni ollut mitään muita kuin taloudellisia intressejä.

Oli muitakin "intressejä", mm. britit omissa siirtomaissaan kehittivät näiden maiden koululaitosta, terveydenhuoltoa ym. ym., eli pyrkivät sivistämään villejä hyvin monipuolisesti eivätkä pelkästään pyrkineet hyödyntämään näitä ihmisiä taloudellisesti.
Pyrkivät siis viemään kulttuuria ja tiedettä.

Tästä oli kokonainen jakso BBC:n dokumenttisarjassa "Länsimaiden illankoitto", muistaakseni osassa nro 4.

Historia: Länsimaiden illankoitto

http://yle.fi/ohjelmat/1437231
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Muuttohaukka - 05.01.2014, 22:56:39
Vielä enemmän saisi sitä "voimaa", kun olisi videoinut äänetkin mukaan. Puistattavaa. Kyllä se tuntuu ihan ilman kuviakin. Pelkkä ajatus saa voimaan pahoin.
Ja millä lailla se on huono asia? Eikö tällaisen pidäkin saada voimaan pahoin? Mitä enemmän, sen parempi.

 Mitä hyötyä on saada minut tai muu suomalainen voimaan pahoin? Vielä enemmän sitä parempi! Ei kai se nyt voi olla tavoite. Kyllä tiedän ilman tätäkin täsmäiskua. Pitäisi saada nuo afrikkalaiset voimaan pahoin. Se on ainoa mahdollisuus voittaa tämä iljettävyys.
 
Suomessa asuvat ja olevat tietävät rikoksen mutta eivät tajua ja mikään lehtijuttu ei asiaa muuta. Tuskin se edes tavoittaa oikeaa kohderyhmää. Ehkäpä kohderyhmä on luku- ja kirjoituistaidotonta.
 Ellei henkilökohtainen valistus mene läpi, miten tämä sitten. Jos se rele puuttuu, ei sitä sinne voi kytkeä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JoKaGO - 05.01.2014, 23:40:00
Ei pidä myöskään unohtaa kuinka Pohjois-Afrikan sivistysvaltionakin pidetty Egypti romahti Anvar Sadatin jälkeen. Sivistyksen tilalle tuli alkukantaiset riitit ja taikauskot, naiset säkkeihin ja miehet raiskaamaan. n.90% egyptin naisista on ympärisilvottu. Enää sinne ei kannata mennä pyramideja bongailemaan.

Egypti on mainio esimerkki. Mutta mielestäni se oli Nasserin aikaa, kun Kairon kaduilla naiset kulkivat muodikkaissa kesämekoissa. Nyt 30-set naiset säkin sisältä katselevat ihmeissään valokuvia isoäideistään tuolta ajalta.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: far angst - 06.01.2014, 03:02:01
Kun katselee kuvia 1950-luvun Afganistanista, Egyptistä, Libanonista, Pakistanista, Somalaista ja vaikkapa Syyriasta, ymmärtää hyvin, minkälainen siunaus islam on.  Samalla ymmärtää kertakaikkiaan ja kokonaan, ettei "maltillista islamia" ole. 

Maltillinen islam on propagandatermi, jolla yritetään naamioida todellinen islam.  Se, joka silpoo, on epätasa-arvoinen, kykenemätön uudistukseen ja itsekritiikkiin, joka sanelee, ei neuvottele ja joka refleksinomaisesti valehtelee ja kieroilee aina, kun siitä vain hyötyä on.

Noissa yhteiskunnissa oli vallalla "maltillinen islam", joka on islam-ruton dormanttivaihe.  Mikä tahansa alkukantainen mullah milloin tahansa pystyy saarnaamaan laumojensa "maltillisesta islamista" esiin todellisen islamin.  Sen verivaahtoisen letaalivaiheen, joka hetkessä vetää saatuttamansa yhteiskunnat keskiajalle.

Niin, suvis,  opi ensiksi perusasiat!
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: norske - 06.01.2014, 03:49:14
Mikä tahansa alkukantainen mullah milloin tahansa pystyy saarnaamaan laumojensa "maltillisesta islamista" esiin todellisen islamin.  Sen verivaahtoisen letaalivaiheen, joka hetkessä vetää saatuttamansa yhteiskunnat keskiajalle.

Niin, suvis,  opi ensiksi perusasiat!

Vaikkakaan ei voitane puhua Iranista Pahlavin dynastian aikoina kovin mairittelevin sanoin, niin kuitenkin verrattaessa nyky-Irania sen aikaiseen kohtuullisen länsimaiseen elämäntyyliin ja -arvoihin, on melko vaikeaa uskoa sitä, että nykyinen tilanne olisi enemmistön mielestä aivan sitä mitä ajatollah Khomenein kannattamisella haluttiin.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: flammee - 06.01.2014, 05:20:33
http://www.hs.fi/datajournalismi/Hetki+ennen+tuskaa++suomalaisvalokuvaaja+todisti+kahden+tyt%C3%B6n+ymp%C3%A4rileikkausta+Keniassa/a1305766700849?ref=hs-art-new-1

Lainaus
Tyttöjen sukuelinten silpominen on Suomessa rikoslain mukaan rangaistava teko, josta voi saada useiden vuosien vankeusrangaistuksen, myös silloin, jos Suomessa asuva tyttö viedään operaatioon ulkomaille. Myös avustaja ja yllyttäjä voidaan tekijän lisäksi tuomita. Tyttölapsi on mahdollista ottaa jopa huostaan, jos epäillään, että hänet aiotaan viedä ympärileikattavaksi ulkomaille.

Onkohan ketään ikinä otettu huostaan tai onko tekijöitä/avustajia/vanhempia ikinä rankaistu mitenkään?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: P - 06.01.2014, 05:45:37
Ammutaan viestintuoja.

Toisaalta mocut epäilemättä nostavat hattua sille, ettei kuvattu somaleja. Heidän keskuudessaanhan ympärileikkaukset (tai pikemminkin silpomiset) ovat vain sekopäiden työhypoteesi, näin virallisen mielipiteen mukaan. Kukaan ei vahingossakaan erehdy kysymään yhdeltäkään suomensomalilta onko heitä silvottu. Tieto kun voisi lisätä tuskaa siitä, ettei todellisuus olekaan pakkoajettavan agendan mukainen.

Ei sovi kysyä, montako Suomessa syntynyttä somalialaistyttöä on Suomen harkinnanvarainen "sosiaaliturva" lähettänyt vastaavaan "operaatioon" Somaliassa suomalaisella verorahalla?  :facepalm:
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Panopticon - 06.01.2014, 06:26:02
Ymmärtääkseni kaikki monikulttuurisen kaupungin synnärin läpikäyneet naiset tietävät for a fact että kaikkien somppujen lapset otetaan ulos sektiolla. En ole lääketieteilijä, mutta veikkaisin, että silpomisella ja synnytyskäytännöllä on keskinäinen yhteys.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Rusinapulla - 06.01.2014, 09:39:34
Omaan kulttuuriin pitää päästä tutustumaan nuorena, ettei unohda juuriaan ja perinteitä. Toivotan tytöille antoisaa lomaa, ehkä juurtuvat omaan kulttuuriinsa ja perustavat perheen sinne, niin meidän ei tarvitse tulevaisuudessa kustantaa kuuden lapsen yksinhuoltajan vohveliaamiaisia.

Vakavastipuhuen, onhan tämä nyt erittäin kummallista ettei tällaisiin kulttuuriretkiin pystytä, tai haluta vaikuttaa mitenkään viranomaisten taholta jos kyse on oppivelvollisuuden laiminlyömisestä ja mahdollisesti tyttöjä vielä uhkaavasta ympärileikkauksesta.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Takinravistaja - 06.01.2014, 10:11:41
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Eivät leikkaa.

Tiedätkö Suomessa yhtään sellaista tapausta, että kristityt olisivat silponeet tytön sukuelimiä?

En tiedä Suomessa yhtään tapausta, että minkään muun uskonnon tunnustajat Suomessa olisivat tyttöjä leikelleet, poikia kyllä.

Kyllä tuossa jutusakin selvästi käy imi, että tuolla aluueella leikkavat maasait kuuluvat kristittyihin ka luonnonuskontoihin, mutta muslimit leikkaavat yhtä lailla. Ja mm. Egyptin koptikristittyjenkin perinteeseen kuullu naisten(kin) ympärileikkaus.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Takinravistaja - 06.01.2014, 10:16:02
Lainaus
Hyysäri muistuttaa, että kristitytkin leikkelevät Afrikassa

Hyysäri olisi myös voinut muistuttaa, että vain afrikkalaiset leikkelevät Afrikassa, eivät eurooppalaiset. Ja että sama pätee Suomessakin: suomalaiset eivät leikkele, mutta afrikkalaiset saattavat sen tehdäkin.

Toisekseen meitä kiinnostaa se, mitä Suomessa tapahtuu. Afrikassa afrikkalaiset saavat toki tehdä, mitä heidän päihinsä pälkähtää, kunhan eivät tule Suomeen tekemään sitä.

Eiköhän tuo tyttöjen leikkely ole Suomessa aika hyvin kontrollissa. Koska saadaan pojille oikeus pitää esinahkansa aikuiseksi saakka? Monet sairaalat ovat kyllä kieltäytyneet siitä, vaikka periaatteessa laki sallii.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Takinravistaja - 06.01.2014, 10:26:36
Vastustaa kyseistä asiaa, mutta menee kuitenkin katsomaan, kuin sirkusesitystä. Ihan kuin ei muuten tietäisi mikä on seuraus. Tekisi mieli sanoa tähän pari sanaa kyseisestä valokuvaajasta, mutta parempi, etten sano.

Ihan samaa mietin myös. Inhottaa koko kuvaaja ja kuvaus. Jos olisi jotain edes tehnyt, olisi vaikka rääkynyt ja huutanut ja haukkunut ja , ja...Mitä tahansa mutta menee vain ja kuvaa ja sitten kuvailee oman oksetuksensa ja HS julkaisee.

 Sirkusesitys- sitä tuo meni todellakin katsomaan ja rypemään omassa mukainhossaan. Itse en varmaan ikinä selviäisi henkisesti moisen näkemisestä, kun tämäkin ottaa jo lujille. Saati, että kuvaisin koko kaameuden. En edes katso kuvia, videoita mistään sellaisesta, johon en kuitenkaan voi vaikuttaa tai jota en voimestää. Koskettaa ihmiseten ja eläinten julmaa kohtelua. Onneksi en ole kätilö tai lääkäri.

 Kysyin tuosta tutulta neuvolakätilöltä ja hän sanoi, että tuohon törmää nykyisin liian usein, eikä siihen ikinä totu.
Kyllä jokkainen mamutyttö pitää tarkistaa vaikka vuosittain. Vanhemmat rikosoikeudelliseen vastuuseen ja lapsi huostaan.

Mutta eikö ole hyvä että tällaisia asioita tuodaan julkisuuteen ja muistutetaan asiasta yhä uudelleen? Miksi pitää syyttää viestin tuojaa "sirkusesityksestä"? Eivät toimittaja ja kuvaaja sinne menneet esityksestä nauttimaan, eikä heillä olisi ollut mahdollisuutta sitä toimenpidettä estää.
Eivät pahat asiat sillä poistu, että työntää pään pensaaseen ja kieltäytyy näkemästä. Sama koskee niin eläinten kuin ihmisten julmaa kohtelua.

Hesarin kuukausiliitteessä Euroopassa vuosikaudet ajellut rekkakuksi sanoo, miten pahalta tuntuu nähdä karmeata eläinten rahtaamista ahtaissa rekoissa päiväkausia pitkin Eurooppaa..
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: norske - 06.01.2014, 10:36:15
En ehtinyt(viitsinyt/ei kiinnostanut) lukea kaikkia kommentteja, mutta jospa joku mahdollisesti ympärileikkauksien, poikien tai tyttöjen, puolustaja kertoisi miten hän suhtautuisi asiaan silloin kun sen oman kullannupun sukupuolielimet olisivat seuraavaksi silvottavien listalla?

Lapsi on ihminen, jolla on täysin samat oikeudet kuin kenellä tahansa muulla, iästä, sukupuolesta tai yhteiskunnallisesta(vanhempien) asemasta riippumatta. Lapsen rankaisu esim. avokämmenellä läpsäisemällä voi pahimmassa tapauksessa viedä vanhemmilta huoltajuusoikeuden, eli lapsi erotetaan vanhemmistaan ja  otetaan ns. huostaan. Samaan aikaan sama lasten oikeuksien turvaamiseksi tehty laki sallii lasten silpomisen! Eihän tämä voi olla totta, eihän?!
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JT - 06.01.2014, 10:44:24
Mutta eikö ole hyvä että tällaisia asioita tuodaan julkisuuteen ja muistutetaan asiasta yhä uudelleen? Miksi pitää syyttää viestin tuojaa "sirkusesityksestä"?

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi teki juuri niin kuin pitikin. Kuvasi ja välitti kuvat eteenpäin. En tiedä tämän jutun taustoista tarkemmin, mutta sinänsä on ihme, että Hesari julkaisi näin "muukalaisvihamielistä" materiaalia. Olen arvaillut syytä:

a) Meeri Koutaniemi tarjosi juttua ensin Hesarille, jossa laskettiin, että jos Hesari kieltäytyy julkaisemasta kuvia, niin Meeri Koutaniemi myy ne esimerkiksi Aamulehdelle.

b) Kuvat esittävät "jotain eksoottisia hottentotteja", eikä esimerkiksi egyptiläisiä tai somalialaisia muslimeja, joiden keskuudessa tyttöjen ympärileikkaukset ovat lähes yhtä yleisiä.

Tyttöjen rituaalisten ympärileikkaamisten tuomitseminen, ilman että samalla tuomitsee myös poikien vastaavat, on puhdasta hurskastelua.

Poikien rituaalisilpomisesta ei ole lievää muotoa olemassakaan. Terveen kudoksen amputaatio on aina lopullinen ja peruuttamaton toimenpide. Tästä tekopyhä Hesari haluaa yhä vaieta.

Asiasta on keskusteltu eduskunnassa 2012. Asia ei tuolloin kiinnostanut valtamediaa lainkaan. Tässä hyvä kooste muistin virkistämiseksi:

http://puheenvuorot.kansanmuisti.fi/istunnot/86-2012/17053-laki-rikoslain-21-luvun-muuttamisesta
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Gommi - 06.01.2014, 12:41:30
Televisiosta tulee täll hetkellä myös parempaa ohjelmaa: "Flamingojen arvoitus"; jossa hämmästellään Maasaiden luonnonkaunista aluetta Tansaniassa ja sitä, miten he runollisesti kutsuvat flamingoja "järven lapsiksi". Parempaa kulttuuria  :)

Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: J.M - 06.01.2014, 13:38:32
En ehtinyt(viitsinyt/ei kiinnostanut) lukea kaikkia kommentteja, mutta jospa joku mahdollisesti ympärileikkauksien, poikien tai tyttöjen, puolustaja kertoisi miten hän suhtautuisi asiaan silloin kun sen oman kullannupun sukupuolielimet olisivat seuraavaksi silvottavien listalla?

HeSarin jutussa silvottujen tyttöjen vanhemmat totesivat:

Lainaus käyttäjältä: HS
Kun Koutaniemi kysyi, miksi he halusivat ympärileikkauksen, vanhemmat toistelivat samaa asiaa:

Tämä on hieno perinne, he sanoivat. Tahdomme tyttöjen parasta, he perustelivat.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JKN - 06.01.2014, 14:34:32
Kiinnitin vain huomiota, että 14 vastaajaa pystyy olemaan erimieltä tästäkin kommentista:
"Tämä karmaiseva kirjoitus on hyvä muistutus siitä, ettei kaikki mikä Suomen rajojen ulkopioleta tulee, ole kulttuurillista rikkautta! Terve kritiikki on syytä säilyttää, ja asioista on voitava avomesti puhua".

En ymmärrä millä järkiargumentilla tuonkin kanssa voi olla erimieltä. Mutta se kertoo siitä, että dialogi joidenkin ihmisten kanssa on absoluuttisen mahdotonta ja silloin on turha alentua edes väittelemään vastuuttoman ja holhouksen alaiseksi kuuluvan kanssa, sillä ei se siitä miksikään muutu.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Venne - 07.01.2014, 10:16:40
Ehdoksi kehitysavun lopettaminen, jos raakuus ei lopu. Ja Suomen päässä terveystarkastus ja rangaistukseksi karkoitus, mikäli Suomessa syntynyt tyttö tai poika on silvottu. Keinot on kyllä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Lumina - 07.01.2014, 11:38:54
Pidin joulukuussa koulussa esitelmän tyttöjen ja naisten ympärileikkauksista. En ole muuten ikinä puhunut yhtä vihaisennäköiselle yleisölle. Tietoa oli saatavilla todella vähän, varsinkin Suomen osalta. Yhden kokemuksen löysin, jossa Suomessa asuva somalityttö oli varhaisteini-ikäisenä leikattu kotimaassaan. Oli silloin itse pyytänyt, koska oli lapsesta saakka opetettu, että muuten ei pääse naimisiin. Ko. tyttö on tällä hetkellä naimisissa suomalaisen miehen kanssa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilla on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus AINA epäillessään, että alaikäinen ollaan leikattu tai leikkausta suunnittellaan. Haluan uskoa sen verran alalla työskenteleviin, että ilmoituksia tehdään, jos epäilys herää. Eiköhän nuo sukujen miehet vaan tiedosta tilanteen, että pitävät huolen, ettei epäilyksiä pääse syntymään.

Ympärileikkaus on rikos aina, jos tekijä tai kohde asuu pysyvästi Suomessa, riippumatta siitä, missä maassa toimenpide tehdään. Rikosnimikkeenä taitaa olla törkeä pahoinpitely. 
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Maailmanmies - 07.01.2014, 11:49:12


"- Tytön sukupuolielin oli silpomisen jälkeen täysin tunnistamaton, hän sanoo Helsingin Sanomissa."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014010517898767_ul.shtml
Jo joskus 90-luvulla juttelin kätilön kanssa joka sanoi melkein jokaisen somalinaisen alapään olevan silvotun. Kuka muuten muistaa sen (tai jaksaa kaivaa) jossa meidän oma joko ministerimme tai oliko se joku korkea lääkintöviranomainen, itsekin nainen, sanoi, että tyttöjen ympärileikkauskulttuuriin tulee meillä "suhtautua myönteisesti"

Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Nuivanlinna - 07.01.2014, 12:00:31
Pidin joulukuussa koulussa esitelmän tyttöjen ja naisten ympärileikkauksista. En ole muuten ikinä puhunut yhtä vihaisennäköiselle yleisölle.

Kiinnostaa kuulla lisää tuosta vihaisennäköisyydestä. Tekivätkö koululaiset kysymyksiä jne.....?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Lumina - 07.01.2014, 12:35:08
Pidin joulukuussa koulussa esitelmän tyttöjen ja naisten ympärileikkauksista. En ole muuten ikinä puhunut yhtä vihaisennäköiselle yleisölle.

Kiinnostaa kuulla lisää tuosta vihaisennäköisyydestä. Tekivätkö koululaiset kysymyksiä jne.....?

Siis opiskelutoverit. Meillä on luokassa vielä yksi musliminainenkin, joka tyrmäsi täysin, että silpominen kuuluisi islamiin. Hän on maltillinen ja kunnioitan täysin hänen uskontoaan. Saatiin hyvä keskustelu esityksen jälkeen aikaan siitä, johtuuko tämä muinaisen tavan elossa pysyminen eteläisten kansojen älykkyyden tasosta vai miesten julmuudesta. Yleisin puolustus eri lähteissä, miksi leikkauksia tehdään oli, että sillä voidaan varmistaa, että tyttö on neitsyt mennessään avioon.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 07.01.2014, 12:45:34
Lainaus
Yleisin puolustus eri lähteissä, miksi leikkauksia tehdään oli, että sillä voidaan varmistaa, että tyttö on neitsyt mennessään avioon.

Keskiaikaisten kulttuureiden logiikka ei nyt aukene: miten ihmeessä ympärileikkaus takaisi neitsyyden?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 07.01.2014, 12:48:07
Lainaus
Yleisin puolustus eri lähteissä, miksi leikkauksia tehdään oli, että sillä voidaan varmistaa, että tyttö on neitsyt mennessään avioon.

Keskiaikaisten kulttuureiden logiikka ei nyt aukene: miten ihmeessä ympärileikkaus takaisi neitsyyden?

Varmaan siten että kun koko alapää on paksun arpikudoksen peitossa niin näkeehän sen ainakin onko siellä joku arpeutumisen jälkeen käynyt ronkkimassa ja onneaan koittamassa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Lumina - 07.01.2014, 12:56:36
Lainaus
Yleisin puolustus eri lähteissä, miksi leikkauksia tehdään oli, että sillä voidaan varmistaa, että tyttö on neitsyt mennessään avioon.

Keskiaikaisten kulttuureiden logiikka ei nyt aukene: miten ihmeessä ympärileikkaus takaisi neitsyyden?

Ei ainakaan vapaaehtoisesti tyttö hakeudu seksuaaliseen kanssakäymiseen...

On näitä tyttöjen ja naisten ympärileikkauksia tehty länsimaissakin. Syinä ollut mm. seksuaali- ja mielenterveyshäiriöiden hoito, lesbouden hoito, masturboinnin ehkäisy, seksuaalisen haluttomuuden hoito ja nymfomanian hoito. Onneksi meillä on osattu hyödyntää lääketieteen kehittymistä...
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 07.01.2014, 13:03:33
Lainaus
Ei ainakaan vapaaehtoisesti tyttö hakeudu seksuaaliseen kanssakäymiseen...

Ikäänkuin noissa kulttuureissa naiselta muutoinkaan kysyttäisiin mielipidettä asiaan..
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Nrsisti - 07.01.2014, 13:19:46
Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Kyllä jotain korjauksia pystytään genitaalien silpomisen uhreille tekemään. Klitoris on laaja elin, eikä rituaalisessa silpomisessa poisteta siitä yleensä kuin pieni osa. Arpikudosta poistamalla pystytään palauttamaan tuntoa ja seksuaalista toimintakykyä. WHO kertoo aiheesta: http://www.who.int/reproductivehealth/topics/fgm/fgm_repair_after_excision/en/
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Lumina - 07.01.2014, 13:26:54
Jotain ehkä pystytään korjaamaan, mutta Emo taisi tarkoittaa, että ennalleen ei pysty palauttamaan. Lisäksi psyykkiset seuraukset voivat olla tosi pahoja.

Nappasin suoraan meidän raportista eri ympärileikkaus tyypit:

Lainaus
Tyyppi I: Klitoriksen hupun postaminen ja/tai klitoriksen osittainen tai täydellinen poistaminen

Tyyppi II: Klitoriksen poistaminen sekä pienten häpyhuulien poistaminen osittain tai kokonaan

Tyyppi III: Ulkoisten sukupuolielimien osittainen tai kokonaan poistaminen sekä typistettyjen häpyhuulten ompeleminen yhteen jättäen vain pienen aukon vitsalle ja kuukautisvuodolle

Tyyppi IV: Luokittelemattomat tavat: klitoriksen ja/tai häpyhuulien pistely, lävistäminen tai    viiltely; klitoriksen ja/tai häpyhuulten venyttäminen; klitoriksen ja ympäröivien    kudosten polttaminen; emätinaukon raaputtaminen tai emättimen viiltäminen; veren    vuodattaminen emättimeen laitettavien syövyttävien aineiden avulla; emättimen    ahtauttaminen, sinne laitettavien yrttien avulla

Yleisimpiä ovat I ja II tyypit (n. 80%), tyypin III osuus noin 15%.


Tyyppi III oli muistaakseni erityisesti Somaliassa käytössä. Varmaksi en muista, eikä sitä ole tähän työhön kirjattu ylös.

Ja vielä lisäyksenä seurauksista:

Lainaus
  Yleensä ympärileikkauksesta jää haava, joka ei parane. Tytöt kärsivät jatkuvista tulehduksista ja virtsaaminen on äärimmäisen kivuliasta. Sukupuoliyhdyntä on ympärileikatuille naisille äärimmäisen tuskallinen kokemus. Lapsen synnyttäminen on usein hengenvaarallista niin äidille kuin syntyvälle lapselle. Altistuminen hiv-tartunnalle ja aidsille lisääntyy, jos toimenpide on suoritettu likaisilla välineillä. (Unicef, 2013)
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: falco - 07.01.2014, 13:31:54
Harva asia aiheuttaa minulla sellaista raivoa ja toisaalta voimattomuuden tunnetta kuin tämä.

Yllättävää, että hesari näin näyttävästi julkaisi Meeri Koutaniemen raportin aiheesta. Toki jutussa oli tyypilliset "ei kuulu islamiin" yms. argumentit, mutta on hyvä, että tästä asiasta edes silloin tällöin muistutetaan, vaikka johtopäätökset ja analyysi Suomen tilanteesta jäävätkin aina kesken.

Raivoa ja voimattomuutta minussa aiheuttaa se, että keskuudessamme Suomessa elää Suomessa syntyneitä Suomen kansalaisia, jotka ovat joutuneet saman alkukantaisen, brutaalin ja ihmisarvoa mitä suurimmassa määrin loukkaavan rituaalin uhreiksi. Rikollisia ovat näiden tyttöjen vanhemmat, jotka sallivat kammottavan perinteen jatkumon. Ehkä tapa on (toivottavasti) maahanmuuttajaryhmien keskuudessa harvinaistumassa, mutta tässäkin ketjussa esitetyt tutkimukset osoittavat, että silpomisia edelleen tapahtuu. Yksikin silvottu tyttö on totisesti liikaa.

Raivoa ja voimattomuutta kuitenkin eniten minussa aiheuttaa se, että suomalainen yhteiskunta ei tee tälle asialle kerta kaikkiaan mitään. Tyydytään ainoastaan velttoon valistamiseen, jos edes siihenkään.

Keinoja olisi. Sairaanhoidon ammattilaisilla on asiasta ilmoitusoikeus (onko velvollisuuskin, jos ei ole niin se pitäisi viipymättä säätää), mutta onko sitä koskaan käytetty? Jossain aiemmassa aihetta käsitelleessä ketjussa mainittiin, että Ranskassa tyttölapsia tarkastettaisiin silpomisen varalta, tähän pitäisi mennä Suomessakin. Lainsäädäntöä pitäisi muuttaa siten, että silvotun lapsen vanhemmat voitaisiin saattaa siitä edesvastuuseen silpojan ohella. Poliisi voisi tutkia ja syyttäjä syyttää rikoksesta. Poliisi voisi pitää jämäköitä tietoiskuja valituille maahanmuuttajaryhmille ja kertoa rikoksen seurauksista. Maahanmuuttajajärjestöt voisivat lyödä aiheesta rumpua ja ottaa tavoitteekseen, että yksikään lapsi Suomessa ei enää joudu silvotuksi.

Nythän on niin, että yhteiskunta ei kohdista oikeastaan minkäänlaista pelotevaikutusta silpomista suunnitteleville vanhemmille, koska teosta on lähes mahdotonta jäädä kiinni (vanhemmilla ei ole rikosoikeudellista vastuuta eikä silpojan henkilöllisyys paljastu ilman ilmiantoa, jota ei yhteisön sisältä tule).

Ainakin Somaliassa vallitseva "perusteellisin" silpomistapa vie naiselta kyvyn ja halun nauttia seksistä, se kai lienee tämän toimenpiteen motiivina. Kyse on siis törkeän vammantuottamisen ja pahoinpitelyn lisäksi seksuaaliseen itsemääräämiseen kajoamisesta ja alastomasta patriarkaalisesta vallankäytöstä.

En heti keksi toista ilmiötä, joka niin perustavalla tavalla loukkaisi tyttöjen tai naisten oikeuksia. Silti länsimaiset ihmisoikeus- ja feministijärjestöt tuntuvat olevan aiheesta hiljaa. Median tulisi edes kysyä niiltä, kuka ajaa silvotun tytön ihmisoikeuksia, jos ne eivät sitä tee.

Toivottavasti jossain vaiheessa julkisuuteen nousisi joku nuorena silvottu nainen, joka kysyisi, miksi suomalainen yhteiskunta ei suojellut häntä.

Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 07.01.2014, 13:32:36
Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Kyllä jotain korjauksia pystytään genitaalien silpomisen uhreille tekemään. Klitoris on laaja elin, eikä rituaalisessa silpomisessa poisteta siitä yleensä kuin pieni osa. Arpikudosta poistamalla pystytään palauttamaan tuntoa ja seksuaalista toimintakykyä. WHO kertoo aiheesta: http://www.who.int/reproductivehealth/topics/fgm/fgm_repair_after_excision/en/

Arpikudoksen poistaminen ei todellakaan palauta tuhoutunutta hermotusta, eli esim. tunto ei arpikudosta poistamalla palaa. Päinvastoin, kun arpikudosta poistetaan niin tehdään vain lisää kudostuhoa ja entistä enemmän tuhoa hermotukselle. Ihan sama mitä kansainväliset mokupropagandajärjestöt sanovat.Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Ari-Lee - 07.01.2014, 13:38:12
Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Kyllä jotain korjauksia pystytään genitaalien silpomisen uhreille tekemään. Klitoris on laaja elin, eikä rituaalisessa silpomisessa poisteta siitä yleensä kuin pieni osa. Arpikudosta poistamalla pystytään palauttamaan tuntoa ja seksuaalista toimintakykyä. WHO kertoo aiheesta: http://www.who.int/reproductivehealth/topics/fgm/fgm_repair_after_excision/en/

Arpikudoksen poistaminen ei todellakaan palauta tuhoutunutta hermotusta, eli esim. tunto ei arpikudosta poistamalla palaa. Päinvastoin, kun arpikudosta poistetaan niin tehdään vain lisää kudostuhoa ja entistä enemmän tuhoa hermotukselle. Ihan sama mitä kansainväliset mokupropagandajärjestöt sanovat.

Meinaako ne että kun potilailla on amputoitujen raajojen tilalla haamukipuja tuonelaan asti että silvotuilla naisilla olisi haamunautintoa?  >:(
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Nrsisti - 07.01.2014, 13:40:47
Jotain ehkä pystytään korjaamaan, mutta Emo taisi tarkoittaa, että ennalleen ei pysty palauttamaan. Lisäksi psyykkiset seuraukset voivat olla tosi pahoja.

Nappasin suoraan meidän raportista eri ympärileikkaus tyypit:

Lainaus
Tyyppi I: Klitoriksen hupun postaminen ja/tai klitoriksen osittainen tai täydellinen poistaminen

Tyyppi II: Klitoriksen poistaminen sekä pienten häpyhuulien poistaminen osittain tai kokonaan

Tyyppi III: Ulkoisten sukupuolielimien osittainen tai kokonaan poistaminen sekä typistettyjen häpyhuulten ompeleminen yhteen jättäen vain pienen aukon vitsalle ja kuukautisvuodolle

Tyyppi IV: Luokittelemattomat tavat: klitoriksen ja/tai häpyhuulien pistely, lävistäminen tai    viiltely; klitoriksen ja/tai häpyhuulten venyttäminen; klitoriksen ja ympäröivien    kudosten polttaminen; emätinaukon raaputtaminen tai emättimen viiltäminen; veren    vuodattaminen emättimeen laitettavien syövyttävien aineiden avulla; emättimen    ahtauttaminen, sinne laitettavien yrttien avulla

Yleisimpiä ovat I ja II tyypit (n. 80%), tyypin III osuus noin 15%.


Tyyppi III oli muistaakseni erityisesti Somaliassa käytössä. Varmaksi en muista, eikä sitä ole tähän työhön kirjattu ylös.

Tarkoitinkin siis sitä, että vaikka silpojat luulevat poistavansa koko klitoriksen, todellisuudessa siitä on vielä osa jäljellä lantion sisällä. Klitoriksen kokonaispituus voi olla jopa 9 cm, josta suurin osa on piilossa. En tietenkään tarkoita, että sukupuolielimiä saisi korjattua täysin ennalleen tai seksuaalista toimintakykyä täysin palautettua. Itselleni oli vain yllätys, kun kuulin, että korjausleikkauksia voidaan tehdä. Tämä tulee harvemmin esille keskusteluissa ja toivoisin, että tieto leviäisi. :)

En itse ole lääketieteen asiantuntija enkä osaa tutkimustuloksien oikeellisuutta analysoida (etenkin kun ne ovat minulle vieraalla kielellä), mutta en nyt ihan kaikkea WHO:n julkaisemaa ryhtyisi kyseenalaistamaan vain sen julkaisijan takia. Tuo oli ensimmäinen linkki, jonka löysin aiheesta.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Oho - 07.01.2014, 15:10:55

Eiköhän tuo tyttöjen leikkely ole Suomessa aika hyvin kontrollissa.

Toki se on moitittava mutta todellisuudessa sallittu operaatio, vähän niinkuin perjantaipullon kumoamisella tuotettu kumara.

Vai onko yhtään syytettä nostettu? Saatikka annettu tuomiota? Niin pitkään kun "valistusta" kummempiin keinoihin ei ilmiön kitkemiseksi ryhdytä on älyllisesti epärehellistä väittää toimenpidettä rangaistavaksi.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Ano Nyymi - 07.01.2014, 21:50:27
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Niinhän sitä luulis..

Ja lentäväthän linnutkin, saati klisut ja muut pimppalirpakkeet.

Mutta suvaita pitää ja peitellä asiaa, "ei meillä Suomessa" jne...


Mielestäni olisi enemmän kuin reilua että jokaiselle naisten ympärileikkauksiin suvaitsevaisesti suhtautuvalle, ja sen esiintymistä Suomessa vimmatusti peittelevälle mokutädille tehtäisiin tuo operaatio.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jepulis - 08.01.2014, 19:02:07
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tus
Toki tuollaiset itsestäänselvyydet kukin varmasti tajuaa mutta pointti on, että nimestään huolimatta ja leikkauksen erillisistä tavoitteista huolimatta näitä leikkauksia tehdään, niiden alkulähtökohta on sukuelinten silpominen ja se pointti, että ne maksaa. 

Olennaista suomalaisesta näkökulmasta on kustannukset ja myös yhtä painoarvoisesti kulttuurinen järkytys, jonka aihepiiri tuottaa yksistään siksi, että kyse on pikkulasten äärimmäisyyteen menevästä henkisestä ja fyysisestä kiduttamisesta, joka nyt kukkahattujen toimesta on asetettu asemaan missä se muka pitää hyväksyä. On siten kysymys siitä, että tulijoissa on ihmisiä joille silpominen on ihan okei.

Ei voi olla järkevää kohdistaa maahanmuuton houkutustekijöitä juuri niihin maihin, joissa kulttuurien erot on niin suuria kuin Somalian ja Suomen välillä. Pelkkä kulttuuriero tässä tapauksessa tuottaa kokonaan uuden konkreettisen leikkaustarpeen koko tulijoiden ikäpolvelle kerrallaan, jopa näiden lapsille sekä trauman hoidollisia tarpeita. Sehän on absurdia mutta se on erittäin totta. Saadaan painetta ennestään liitoksistaan rakoilevalle terveydenhuoltokoneistolle potilasjonojen massakasvuna ja vastapainoksi, niin mitä saamme vastapainoksi, lisää kulttuuria? Ainakin kauhufilmeihin varmaankin saataisiin normaaliakin ahdistavampaa kuvamateriaalia.

On turha kysyä minne rahat menevät. Voidaan kysyä jo ihan reilusti että miksi?

Somalialainen maahanmuutto on aivan erityisen vahingollista. Mikäli naista ei korjata millään tavalla, seuraavaksi hoidetaan naisen lisäksi jopa miestä, hänen penisruhjeitaan sekä muuten ylläri sentään myös hänen henkisiä ruhjeita. Tässäkin dokumentissa viitataan asiaan:
http://kirjastot.diak.fi/files/diak_lib/Helsinki1999/OsmanDeqaRoblehArman1999.pdf

Somalit ilmeisesti varsin usein siirtyvät anaaliyhdyntään, koska normihommat on molemmille osapuolille hankalia.

Ja tietenkään normaaliin länsimaiseen tapaan ei ole olemassa mitään "etnistä rekisteriä", josta voitaisiin tarkistaa paljonko ryhmien hoitaminen nupista pyllyyn länsimaiseen terveydentasoon maksaa, joten siitä puolesta ainoa keskustelu mitä saa aikaiseksi on kukkahattupuolen perusilmaisu, "ei se paljoa maksa". Joka on lisäksi väärä vastaus väärään kysymykseen. Oikea kysymys on miksi maksamme pikkutyttöjen sukuelinten SILPOMISESTA. Jos sinulta kysyttäisiin rahoitusta Argenton kauhufilmin uusfilmatisointiin, keskimäärin et suostu. Tähän kukkahattutodellisuuteen suostut pakolla mutta edes keinoveri ei ole käytössä. Jäävuoren päälle suomalainen veronmaksaja hoitaa silpoutumismatkakustannuksia.

Enää puuttuu, että otamme tästä häpeän kannettavaksi. Orjalaivojen terva vaihtuu pikkutyttöjen vulviin. Tekisi mieli sanoa, että kyllähän me olemmekin yhteisönä syyllisiä kun sallimme, emmekä estä. Emme edes lievennä.

Olisi hyvin paljon reilumpaa, halvempaa ja tytölle kivuttomampaa tehdä koko homma kerralla täällä kun tyttö on noin 6 vuotias, eli iässä jolloin hän ei pysty eikä osaa itse kieltäytyä. Siis kertaoperaatio alaikäisen tytön muuttaminen kirurgisesti frigidiksi niin, että hänen muu terveydentilansa etukäteen asetetuin rankoin fyysisin ja psykologisin rajoin säilyy. Ongelmana on vain ne rajat. Tämä ääriradikaalinen ehdotus on kyllä paljon inhimillisempi ajatus kuin nykytila mutta mikä myrsky nousisikaan, jos joku vähänkään vakavammin otettava taho kehtaisi pohtia julkisesti mikä olisi asiassa hyväksyttävän rajoissa. Voin jo kuvitella otsikot, Tertska Vulvonen*) fantasioi pikkutyttöjen sukuelinten silpomisella. Ja ihan oikeassa olisivatkin kohutessaan, koska mikään myönnytys asian suhteen on täysin ehdottoman väärin. Mutta sekin on siis parempi kuin nykytila.
(*Nimi keksitty)

Nykyinen tilanne on maahanmuuton kannattajille tyypillinen kaksinaismoralistinen todellisuus. Saarnataan lasten hyvinvoinnin puolesta ja kylmä ilme kasvoilla lähetetään saarnan jälkeen pedofialiankin toiseksi jättävän kohtelun piiriin likaiseen savimajaan.

Rasismia eli ei, somalialaisten Suomeen tulo tulisi yksiselitteisesti kieltää mikäli perheeseen liittyy tätä toimintaa. Silloin ja vain silloin tämä saataisiin loppumaan välittömästi. Esimerkiksi käytännössä vain niiden perheiden tulo sallitaan, joiden jälkikasvussa ei ole merkkejä pahoinpitelystä. Jos Suomeen tulo koetaan yleisesti siellä päin maailmaa välttämättömäksi, ehkä se koetaan niinkin välttämättömäksi, että ollaan valmiit muuttumaan, eikä lähtiessä esimerkiksi silvota perheen pienimmän emätintä toimintakyvyttömäksi muuhun kuin virtsaamiseen liittyen. Nythän silpominen tehdään päinvastaisesta syystä ennakkoon. Epäilevät, että Suomessa estetään se. Väärin epäilevät.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 02:13:09
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10 (https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10)

En koske, liikaa tabuja. Ja kyllähän kaiken ikäisten tyttöjen pillua saa puukottaa, jos kulttuuri.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Seal - 11.01.2014, 02:15:35
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10 (https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10)

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Tosiasiallinen Nuiva - 11.01.2014, 02:22:09

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.

Englannissa joku Somali FGM aktivisti teki kokeen ja vetosi ihmisiä hyväksymään ajatuksen poliittiseen korrektiuteen vedoten.

Puolen tunnin urakalla hän sai 19 kannattajaa. Ihan järkyttävää.

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2478822/Female-circumcision-campaigner-horrified-shoppers-sign-pro-cutting-petition--theyre-scared-culturally-insensitive.html (http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2478822/Female-circumcision-campaigner-horrified-shoppers-sign-pro-cutting-petition--theyre-scared-culturally-insensitive.html)
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 02:37:28
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10 (https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10)

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.

Arvasin, joten en edes lukenut. Kamalia nämä ennakkoluulot.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: KeiKei - 11.01.2014, 02:41:47
Perushuttua: Asiasta saa ja pitää keskustella, mutta ei siten kuin nyt on keskusteltu. Ja keskustelijakin oli ihan väärä, väärän värinen ja ylimielinen vielä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elcric12 - 11.01.2014, 02:47:46
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10 (https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10)

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.

Arvasin, joten en edes lukenut. Kamalia nämä ennakkoluulot.

Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.

Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 02:52:31
***
Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.

Pähkinänkuoressa: vitut uhreista, kilpailevia naaraita. VHM on syyllinen. Ollaan hiljaa vaan, niin uhrit eivät vaikene täysin, so. kuole omiensa toimesta,
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elcric12 - 11.01.2014, 02:57:24
Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.

Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.
Jep, avaa silmiä suvakkifemakkojen aarvomaailmasta. Arfikkalaiset neekerit voivat tehdä vaikka mitä julmuuksia, aina täytyy miettiä miten niitä kommentoisi ettei vain kaikkialle levittäytynyt rasismi lisääntyisi.

Myöskin valkoisten täytyy kantaa häpeätaakkaa omasta ihonväristään ja tiedostaa oma positionsa yms. paskaa. Miksi ei vain voi tuomita julmuuksia, oli ne sitten afrikassa tehtyjä tai ei? Jos valkoisten naisten vittuja leikeltäisiin, niin olen aika varma, että tämä(kin) tiedostava pohdinta oltisi jäänyt kirjoittamatta. Suvakit kun näkevät afrikkalaiset aina uhreina - ihan sama mitä tekevät.

Siinähän nimenomaan kritisoitiin länsimaisia suvakkifemakkoja:
Lainaus
afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 03:07:12
***
Jos valkoisten naisten vittuja leikeltäisiin, niin olen aika varma, että tämä(kin) tiedostava pohdinta oltisi jäänyt kirjoittamatta. Suvakit kun näkevät afrikkalaiset aina uhreina - ihan sama mitä tekevät.

Ainakin Oulussa joku ammattiylpeä kraatarin oppipoika tarjosi saksia feminiimisiin genitaaleihin taannoin, pyytämätä ja yllätyksenä, tosin vasta suoritettuaan sen oppiarvon, jonka torjumiseen leikkely liitetään.

Missähän mahtaa liikettään pitää, kraatari, nykyään?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 03:09:46
***
Siinähän nimenomaan kritisoitiin länsimaisia suvakkifemakkoja:
Lainaus
afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde.

Miten tämä muuten illmenee? Vähän konkretiaa?

Taitaa olla sellainen stealth-operaatio, ja sitten ennen loppua Chuckina Norris putsaa pöydän?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elcric12 - 11.01.2014, 03:14:51
Siinähän nimenomaan kritisoitiin länsimaisia suvakkifemakkoja:
Lainaus
afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde.
Nyt lainasit hieman tarkoitushakuisesti. Ei hän suoraan kritisoinut, vaan kirjoitti afrikkalaisten femakkojen kritisoineen. Koko kohta menee näin:
Lainaus
Mieleen tulee monta ongelmaa, jossa seuraavassa muutama. 1) Mm. afrikkalaiset feministitutkijat ja –aktivistit ovat pitkään kirjoittaneet siitä, kuinka afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde. Tässä hyvää tarkoittavassa operaatiossa tyttöjen ja naisten ruumiillisuutta, seksuaalisuutta ja näihin liittyvää itsemääräämisoikeutta harvoin kunnioitetaan. Ympärileikkauksen ajatellaan olevan kerta kaikkiaan niin barbaarinen asia, että tytöt ja naiset ollaan valmiita uhraamaan länsimaisen voyerismin näyttämölle. Puhutaan ”silpomisesta” vaikka esim. YK on uhrien kunnioittamisen vuoksi suositellut käyttämään termiä ympärileikkaus. Mutta ”silvottu tyttö” on shokeeraava termi ja se väistämättä luo kuvan ympärileikatuista vajavaisina ja puolikkaina naisina.
Todellisuudessa länsimaiset femakot pitävät laput silmillään mitä tulee muslimien ja muiden varsinaisten tekoihin naisia kohtaan.

Että kritiikki ei voi olla validia, jos sen tekee feministi, vai mitä tarkoitat? Afrikassa ja muualla ei-länsimaissa feminismille vielä ihan aidosti on tilausta, länsimaissa tapahtuvana se varmaan monesti on juuri sellaista hyvän tahtoista egon pönkittämistä vailla varsinaista asiantuntemusta (esimerkiksi afrikassa tapahtuvasta fgm:stä), ja sitähän tuossa kritisoitiin.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 03:19:00
***
Että kritiikki ei voi olla validia, jos sen tekee feministi, vai mitä tarkoitat? Afrikassa ja muualla ei-länsimaissa feminismille vielä ihan aidosti on tilausta, länsimaissa tapahtuvana se varmaan monesti on juuri sellaista hyvän tahtoista egon pönkittämistä vailla varsinaista asiantuntemusta (esimerkiksi afrikassa tapahtuvasta fgm:stä), ja sitähän tuossa kritisoitiin.

Eli sitten vain toimittamaan, reippaasti ja sassiin!

TULTA MUTAWEENEILLE, julistaa VULVA!
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elcric12 - 11.01.2014, 03:24:01
Edelleen, mikä ihmeen kritiikki? Hänhän vain kirjoitti afrikkalaisten femakkojen kritisoineen ympärileikkauksia. Länsimaissa suvakit eivät uskalla yhtään puuttua muslimien ja muiden varsinaisten naisia alistaviin käytäntöihin. Rikkaus & voimavara nääs. Ettei vaan rasismi leviä.

Mitä ihmeen egon pönkittämistä? Ei ole meidän vika jos emme käyttäydy yhtä barbaarisesti kuin afrikkalaiset. Totta kai saamme heidän barbaarisia käytäntöjä kritisoida. Suvakkien mielestä emme, koska uhrius ja toiseus + VHM. MOT.

No eikö vaikkapa tuo hesarin juttu ja tuo äsköinen Honkasalon kritiikki ja koko tämä keskustelu ole sitä kritiikkiä? Mielestäni kukaan ei ole missään sanonut etteikö saisi ja pitäisikin kritisoida, vaan kyse oli siitä, että mikä on paras ja järkevin tapa kritisoida.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 03:35:08
Yllättävän vaikea oli löytää hotlinkattavaa versiota tästä klassikosta: voiko feminismi jopa sensuroida nettiä?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elcric12 - 11.01.2014, 03:39:29
Honkasalo kuitenkin päättää pitkähkön kirjoituksensa näin:
Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.
Eli aina jos tekijänä on varsinainen, niin ei voi kritisoida samalla tapaa kuin pottunokkaa. Koska uhrius ja orjalaivojen terva. En vain ymmärrä mikä siinä on niin vitun vaikeaa, että ihonväriin katsomatta julmuukset tuomitaan. Ja jos joku etninen ryhmä korostuu näissä julmuuksissa, niin voi voi.

Jätit nuo boldaamatta: "vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. ". Jos noin käy, niin kritiikki ei ole onnistunut. Eikä edelleenkään ole ollut pienintäkään epäselvyyttä tekojen tuomittavuudesta, ainoastaan tavasta tehdä kritiikkiä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 03:44:26
Honkasalo kuitenkin päättää pitkähkön kirjoituksensa näin:
Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.
Eli aina jos tekijänä on varsinainen, niin ei voi kritisoida samalla tapaa kuin pottunokkaa. Koska uhrius ja orjalaivojen terva. En vain ymmärrä mikä siinä on niin vitun vaikeaa, että ihonväriin katsomatta julmuukset tuomitaan. Ja jos joku etninen ryhmä korostuu näissä julmuuksissa, niin voi voi.

Jätit nuo boldaamatta: "vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. ". Jos noin käy, niin kritiikki ei ole onnistunut. Eikä edelleenkään ole ollut pienintäkään epäselvyyttä tekojen tuomittavuudesta, ainoastaan tavasta tehdä kritiikkiä.

Jalusta sille, kelle jalusta kuuluu. Kuuulisin mielelläni ehdotuksiasi rrrakentavasta kritiikistä, snap crackle pop. Ritisevän rapeaa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: RP - 11.01.2014, 04:37:39
Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.
Silmiäavaava Veronika Honkasalosta. Alkaen nyt vaikka siitä, että kuinka valheellisesti alkoi sönköttämään kuinka "silpominen" on väärä termi.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 05:03:34
Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.
Silmiäavaava Veronika Honkasalosta. Alkaen nyt vaikka siitä, että kuinka valheellisesti alkoi sönköttämään kuinka "silpominen" on väärä termi.

Veronika voisi lähteä elämysmatkalle, kokemaan asioita muutoin kuin "valkoisen asiantuntijan" silmin. Demo varmaan järjestyisi pientä korvausta vastaan. Osallistun kyllä matkakuluihin, jos Veronikalla proletaarina on vähän tiukkaa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jääpää - 11.01.2014, 07:42:15
Verinican seinän viimeisin kommentti:
 Ahmed Al-Nawas
Ymmärrän hyvin tämän moniulotteisen keskustelun paradoksaalisuutta. Mutta silti itselleni herää montaa naiivikysymystä. Onko dokumentaristi missään vaiheessa yrittänyt pelastaa uhrit? Jos kerran Kenian valtio kieltää ympärilakkauksen, onko kuvaaja myös syyllistynyt Kenian lain mukaan rikokseen kun hän osallistui rikostapahtumaan? Olisiko valokuvaaja/sosiologi/etnograafikko/tutkija ilmoittanut asiasta viranomaisille jos se olisi tapahtunut esim. Suomessa? 

Meeri kirjoitti että tytöltä sahattiin koko vagina tunnistamattomaksi, vaikka Maasaiden parissa yleisin leikkausmalli on klitoriksen poisto. Voiko tämä poikkeuskäyttäytyminen olla osaa niin sanottua "tarkkailijan efekti"?Muokattu
 · ""1
 · 3 tuntia sitten""

Syyllinen oli taas vh..no valkoinen. ""Ihan vähän olis nipistäny muuten ja vaan korvasta, mutta kun..


Oma vaatimaton valistusohjeeni olisi : Koskepa pilluun saksilla, revin pääsi irti raksilla" , mutta se on kait liian valkoinen ja kulttuuria huomioimaton, joten mikäs minä puuttumaan ja neuvomaan parempia,
 yhteisöllisempiä, pulppuilevia..
Näin se vaan meillä menisi. Ihan terävät koukut, ei satu yhtään..
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: pingviini - 11.01.2014, 08:59:35
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan mukaan ongelma ei ole leikkauksissa vaan siinä että silvottujen tyttöjen kasvot näkyivät kuvissa.  Ei merkkiäkään siitä, että olisi kritisoinut itse ympärileikkaustapaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/unicef%20silpominen-14185
http://unicef.typepad.com/main/2014/01/h%C3%A4net-silvottiin-suomalaisten-lukijoiden-edess%C3%A4-sunnuntaina.html
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 09:02:43
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan mukaan ongelma ei ole leikkauksissa vaan siinä että silvottujen tyttöjen kasvot näkyivät kuvissa.  Ei merkkiäkään siitä, että olisi kritisoinut itse ympärileikkaustapaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/unicef%20silpominen-14185
http://unicef.typepad.com/main/2014/01/h%C3%A4net-silvottiin-suomalaisten-lukijoiden-edess%C3%A4-sunnuntaina.html

Ihonvärin näkyminen oli varmaan paha kanssa. Ruotsissakin on valkopikselöintikurssit jäissä, kun joku epäili, että valkoinenkin on väri.

Täydellinen häivytystekniikka on vielä vähän hakusessa, mutta siihen päästänee.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jari Leino - 11.01.2014, 09:31:59
Lainaus
Veronica Honkasalo: Mikä olisi ollut kuvien vastaanotto, jos kohteena olisi valkoinen tyttö, joka on seksuaalisen väkivallan uhri, jonka naama huutaa tuskasta ja jossa jalat ovat levällään ja lattialla verta?

Tarkoittaako Veronica Honkasalo tuolla sitä, että Hesarin toimittajien ei välttämättä olisi tarvinnut lähteä lasitalostaan Afrikkaan asti elämysmatkalle, vaan pienempikin kierros Kiasman nurkilla ja Kaisaniemen puistossa olisi saattanut tuottaa tuloksenaan järkyttävää kuvamateriaalia aiheesta, josta Suomessa yritetään vaieta?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elcric12 - 11.01.2014, 09:34:54
Lainaus
Veronica Honkasalo: Mikä olisi ollut kuvien vastaanotto, jos kohteena olisi valkoinen tyttö, joka on seksuaalisen väkivallan uhri, jonka naama huutaa tuskasta ja jossa jalat ovat levällään ja lattialla verta?

Tarkoittaako Veronica Honkasalo tuolla sitä, että Hesarin toimittajien ei välttämättä olisi tarvinnut lähteä lasitalostaan Afrikkaan asti elämysmatkalle, vaan pienempikin kierros Kiasman nurkilla ja Kaisaniemen puistossa olisi saattanut tuottaa tuloksenaan järkyttävää kuvamateriaalia aiheesta, josta Suomessa yritetään vaieta?

Vai viittasiko yksityisyyden suojaan?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jääpää - 11.01.2014, 10:05:00
Niin, kyllä yksityisyydensuoja on ensiarvoisen tärkeää sivistyneessä yhteiskunnassa.
Hienoa, että Verinica pohtii ja opastaa meitä tässä erittäin tärkeässä ihmisoikeuskysymyksessä.
 http://vimeo.com/m/47510079
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 11.01.2014, 10:13:56
Niin, kyllä yksityisyydensuoja on ensiarvoisen tärkeää sivistyneessä yhteiskunnassa.
Hienoa, että Verinica pohtii ja opastaa meitä tässä erittäin tärkeässä ihmisoikeuskysymyksessä.
 http://vimeo.com/m/47510079

Veronica taitaa pohtia omaa oikeuttaan sulkea silmänsä, ja samalla haistattaa VHM:lle.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elcric12 - 11.01.2014, 11:26:41
Veronica taitaa pohtia omaa oikeuttaan sulkea silmänsä, ja samalla haistattaa VHM:lle.

Oletetaan, että ongelmana on pedofilia. On minusta aiheellinen kysymys pohtia sitä olisiko paras tai tehokkain tapa ehkäistä lapsien raiskaamista se, että teosta julkaistaan kuvamateriaalia, josta uhri on tunnistettavaissa (eikä ainoastaan uhrin yksityisyydensuojan kannalta). Tämä ei tarkoita silmien sulkemista ongelmalta.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: demonomaniac - 11.01.2014, 11:30:47
Aika jännää huomata, että Hesarissa on juttu, joka kuitenkin on hyvin näiden ympärileikkausten vastainen, saadaan kääntymään mokutukseksi. Voi elämän kevät.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: B52 - 11.01.2014, 12:03:52
http://www.hs.fi/mielipide/Lukijoilla+on+oikeus+tietää+totuus+myös+vaikeista+ja+vastenmielisistä+asioista/a1389334570057?ref=hs-art-new-1 (http://www.hs.fi/mielipide/Lukijoilla+on+oikeus+tietää+totuus+myös+vaikeista+ja+vastenmielisistä+asioista/a1389334570057?ref=hs-art-new-1)

Lukijoilla on oikeus tietää totuus myös vaikeista ja vastenmielisistä asioista

Nina Suomalainen kirjoitti mielipidesivuilla (HS 10. 1.) valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja toimittaja Anu Nousiaisen sunnuntaisivuilla (HS 5. 1.) julkaistusta jutusta, joka käsitteli tyttöjen sukupuolielinten silpomiskäytäntöä Keniassa. Suomalainen nosti esiin keskeisiä kysymyksiä, joissa journalisteilta vaaditaan aina tarkkaa eettistä harkintaa.

Sukupuolielinten silpominen on vakava ihmisoikeusloukkaus. Lukijoilla on oikeus tietää totuus myös vaikeista ja vastenmielisistä asioista. Se, miten asiat kerrotaan ja esitetään, on toinen asia. Uhreja täytyy kunnioittaa, eikä yleisöä pidä järkyttää tarpeettomasti. Erityisesti rikoksissa, onnettomuuksissa sekä kriisialueilla jokaisen kuvan ja jutun julkaisun kohdalla tehdään perusteellinen harkinta.

HS halusi julkaista reportaasin, koska jos silpomisista kerrotaan pelkästään tilastoin, aihe jää etäiseksi. Kuvat herättivät esimerkiksi sosiaalisessa mediassa laajaa keskustelua siitä, miten ympärileikkauksia vastaan voisi toimia. Ilmiö ei ole vain kaukana tapahtuva hirveys, vaan silpomisia on tehty myös Suomessa asuville naisille. On tärkeää, että myös suomalaiset tunnistavat ilmiön ja pystyvät toimimaan sitä vastaan esimerkiksi terveydenhuollossa.

HS sai paljon yhteydenottoja lukijoilta, jotka halusivat muun muassa lahjoittaa rahaa ympärileikkauksien vastaista työtä tekeville järjestöille.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi oli puhunut tyttöjen ja heidän vanhempiensa kanssa, ja he sallivat kuvaamisen. Tyttöjen yksityisyyttä suojeltiin vaihtamalla heidän nimensä ja häivyttämällä tapahtumapaikka.

Keniassa tytöille ei koidu vahinkoa siitä, jos joku tunnistaa heidät kuvista. Heidän kulttuurissaan ympärileikkaus on ikävä kyllä yleinen toimenpide. Paikallisessa kulttuurissa se nostaa tyttöjen sosiaalista statusta, mikä länsimaisesta näkökulmasta tuntuu vieraalta.

Nina Suomalaisen kysymys siitä, kohteleeko suomalaismedia ulkomaisia uhreja eri tavalla kuin suomalaisia, on tärkeä keskustelunaihe. Tasapainoilu käydään totuuden kertomisen velvoitteen, uhrin kunnioittamisen ja lukijoiden turhan järkyttämisen välttämisen välillä. HS julkaisi kuvia esimerkiksi Syyrian sodan kaasuiskujen lapsiuhreista viime syksynä.

Rehellinen vastaus kysymykseen erilaisesta kohtelusta voi siis olla myös kyllä, riippuen siitä, millaisia asioita juttu käsittelee. Totuus on, että media joka puolella maailmaa käsittelee paikallisia asioita eri tavoin kuin kaukana tapahtuvia. Tämä on tärkeä pohtimisen aihe meille journalisteille.

Kysymykseen siitä, saako valokuvaaja kuvata rikollista tekoa puuttumatta siihen, ei ole yleispätevää vastausta. Jokainen kuvaaja tekee päätöksen tapauskohtaisesti ja jokainen tiedotusväline julkaisupäätöksen tapauskohtaisesti.

Tässä tapauksessa kuvaaja ei olisi mitenkään voinut estää silpomisia. Tärkeintä, mitä hän saattoi tehdä, oli dokumentoida tapahtuman ja kertoa siitä.

Riikka Venäläinen
päätoimittaja
Helsingin Sanomat
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jääpää - 11.01.2014, 12:37:38
Tapelkaa mokuttajat, saatte khattia, pjähpjähpjäh!
Ei vaan, kiitos Riikka Venäläinen selväsanaisesta vastineesta.
Kyllä varmaan menee perille..
Totuuden kertojan kannattaa hankkia kuitenkin tukeva sadeasu,
helvetin iso vastapyörteytystuuletin ja asianajaja.
PS. Uusi työpaikka unohtui. Kyllä pravda o ni.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Punaniska - 11.01.2014, 12:47:50
Hesari ei olisi Hesari,  jos heti tämän silpomisjutun jälkeen ei olisi kolmen sivun juttua lestadiolaisista pedofiileista. Oikea han-ilmiö - kiduttavathan suomalaisetkin lapsia.

Muistutan kuitenkin,  että mittakaava on ehkä hieman toinen: silvottuja pääasiassa muslimilapsia satoja miljoonia, lestapedofiilien uhrit lasketaan sadoissa.

Samoin minua ihastutti hesarin tyylinäyte:  jotkut Egyptin koptikristitytkin silpovat. Okei, siellä on kristittyjä muistaakseni noin 10 % kansasta, ja jos jotkut koptit silpovat, niin montakohan silvottua koptityttöä löytyy. Hesarin on aina loppuvetona esitettävä han-kortti, muuten rasismi.

Taitaa olla kyse uudesta suomalaisesta neuvostoliturgiasta. Jos HS olisi julkaissut silpomisjutun, niin 1001 ammatti-idioottia oli aloittanut saman tien tärykalvot rikkovan rääkymismyrskyn. Nyt kun seuraavalla sivulla päästiin kauhistelemaan lestoja, niin silpomisjuttu muuttui osaksi suurempaa kokonaisuutta. Tehot pysyivät kuitenkin ennallaan.

Tämä on sitä naisasiaa, mitä soisin enemmänkin tehtävän. Nämä akuliinasaarikosket ja muut ovat kaapanneet koko liikkeen ajat sitten ja omalla käytöksellään varmistavat, että kadunmies pysyy mahdollisimman kaukana koko aihealueesta. SCUM ja silleen.


EDIT: Honkasalo entinen Naisasialiitto Unionin johtaja, ja nykyisin muslimin kanssa naimisissa. HS sai yhdellä jutulla enemmän aikaan kuin Honkasalo koko urallaan Unionissa ja nyt itkee tätä "väärin sammutettua". Jos ryhmä X harrastaa kuvottavia käytäntöjä, niin miten niitä Honkasalon mukaan vastustetaan? Koulutuksella? Tai tauluilla EA:n tyyliin "älä raiskaa naista, nainen on ystäväsi"?.

EDIT2: Hommalla aiemmin: http://hommaforum.org/index.php/topic,45310.msg613235.html#msg613235
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elemosina - 11.01.2014, 13:44:52
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan mukaan ongelma ei ole leikkauksissa vaan siinä että silvottujen tyttöjen kasvot näkyivät kuvissa.  Ei merkkiäkään siitä, että olisi kritisoinut itse ympärileikkaustapaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/unicef%20silpominen-14185
http://unicef.typepad.com/main/2014/01/h%C3%A4net-silvottiin-suomalaisten-lukijoiden-edess%C3%A4-sunnuntaina.html

Tämä on perinteistä lillukanvarsiin tarttumista kun itse asia ja ongelma on liian vakava. Ja ongelman aiheuttavat suvaitsevaisten kunnioittamat ja suojelemat paremmat kansalaiset, monikulttuuriset. Sama asia tuossa Veronika Honkasalon avautumisessa.

Toisaalta tämä hyvin kuvaa suvaitsevaisten ajatusmaailmaa ja ennenkaikkea asioiden tärkeysjärjestykseen laittamista: viis tyttöjen silpomisesta kun on väärin raportoitu ja kuvattu.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Maailmanmies - 11.01.2014, 14:24:45
Lainaus


Kysymykseen siitä, saako valokuvaaja kuvata rikollista tekoa puuttumatta siihen, ei ole yleispätevää vastausta. Jokainen kuvaaja tekee päätöksen tapauskohtaisesti ja jokainen tiedotusväline julkaisupäätöksen tapauskohtaisesti.


Rikollista tekoa? Teko tuskin on Keniassa rikollinen. Onko joidenkin tieto asioista niin vähäinen, että se mikä on kielletty Suomessa ei välttämättä ole kielletty muualla.

Ai niin. Seksin osto. Seksiä ei suomalainen saa osta Suomesta eikä muualtakaan.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: J.M - 11.01.2014, 15:02:46
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan mukaan ongelma ei ole leikkauksissa vaan siinä että silvottujen tyttöjen kasvot näkyivät kuvissa.  Ei merkkiäkään siitä, että olisi kritisoinut itse ympärileikkaustapaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/unicef%20silpominen-14185
http://unicef.typepad.com/main/2014/01/h%C3%A4net-silvottiin-suomalaisten-lukijoiden-edess%C3%A4-sunnuntaina.html

Unicefin jutusta omia kommentteja (kaikki lihavoinnit omia):

Koko jutun on siis kirjoittanut Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki. Ensin hän puhuu asiaa:
Lainaus
Meeri Koutaniemen vaikuttaviin valokuviin perustuva Anu Nousiaisen reportaasi tyttöjen ympärileikkauksesta sunnuntain Helsingin Sanomissa (5.1.2014) on herättänyt runsaasti huomioita ja keskustelua sosiaalisessa mediassa. Eikä ihme, sekä kuvat että maailma niiden takana ovat kaikessa epäoikeudenmukaisuudessaan karmaisevia. Toimittaja Nousiainen on tehnyt hyvän taustatyön: ongelman syyt pääkohdittain ja ilmiön laajuus käy ilmi. Kuvat ovat kaikessa karmivuudessaan myös koskettavia. Reportaasin tarkoitus on varmasti vilpitön: tehdä jotain tämän epäinhimillisen ilmiön kitkemiseksi.

Sitten jutun sävy muuttuu:
Lainaus
Tietoisuus on ensiaskel asioiden muuttamiseksi. Tunteisiin vetoaminen on siinä hyvä keino. Jutusta syntynyt jyrkkäsävyinen keskustelu kertoo kuitenkin, että mustavalkoisuutta olisi voinut hälventää kertomalla siitä työstä, jota tehdään kansainvälisesti yhdessä kyläyhteisöjen, vahvojen naisten ja uskonnollisten johtajien kanssa, ja täällä kotimaassakin maahanmuuttajien tukemana. Tämä työ on kantapään kautta osoittanut, että ongelma ei ratkea sormin syyttämällä, vaan koko yhteisö on sitoutettava miettimään kuinka edistää jokaisen ihmisen ihmisarvoa. Tätä työtä edes lyhyesti esittelemällä lukijan tunnekuohut olisi voitu ohjata konkreettisesti näitä hyviä toimintoja tukemaan.

Tytöiltä silvotaan partaterällä alapäät tunnistamattomiksi. Miten siitä saa mustavalkoisen sijasta kirjavaa, jos nyt käyttää Inkan sanamuotoja?
Ongelma ei ratkea sormin syyttämällä (onpa sanavalinta). Inka hyvä, länsimaalaiset ovat olleet 50-60-luvulta asti viemässä tietouttaan ja kaatamassa rahojaan afrikkalaisille. Eli noin 50-60 vuotta. Jos 50-60 vuodessa ei vielä olla keksitty, kuinka tuollaiset tavat saa opetettua afrikkalaisista pois, miten luulet sen onnistuvan vielä nyttenkään? On tuettu, on paapottu, on rahoitettu, on sivistetty. Ei ihminen opi mitään, jos ihminen ei halua oppia. Minä ymmärrän hyvin, että keskustelu asian tiimoilta on vähän jyrkkää.

Lainaus
Vakavampi eettinen ongelma jutussa oli tyttöjen kasvojen näyttäminen. Lasten käyttöä mediassa ohjaavat monet säännöt, myös Helsingin Sanomilla on oma ohjeistuksensa. Näissä vahvistetaan, että lasten suojelun edistämiseksi tehtävä työ ei saa itsessään olla lasten suojelun vastaista. Tarkoitus ei koskaan pyhitä keinoja, ei edes, vaikka tavoitteena olisi edistää yleisesti lapsen oikeuksia.

Tunnistettavat kasvokuvat ovat suurempi eettinen ongelma kuin tyttöjen alapään silpominen muodottomaksi. Vai mitä Inka yrittää sanoa? Ei siinä mitään, olisi jutun voinut tehdä ja kuvat julkaista ilman, että tyttöjä olisi voinut tunnistaa, mutta sekö nyt on suurin murheen aihe, että kenialaisten tyttöjen kasvot ovat suomalaisessa mediajulkaisussa? Mitä käytännön haittaa tästä voi olettaa tytöille tulevan?

Lainaus
Keskeistä on kysyä lapselta tämän tietoinen suostumus, niin että hän ymmärtää, mistä on kysymys, mihin ja kuinka laajasti hänen kuviaan käytetään. Huoltajan suostumus ei riitä teini-ikäisen kohdalla. Realiteetti toki on, että tällaisen yhteisön tyttö ei saa itse päättää, saatikka että hän ymmärtäisi, mitä tarkoittaa olla esillä pahoinpideltynä Helsingin Sanomien 380 000 suuruisessa sunnuntailevikissä.

Lihavoin yhden jutun. Pätee toki myös kuvien käyttöön sanomalehdessä. Tällaisissa tapauksissa minua kiinnostaa enemmän, oliko teini-ikäisten alapään silpomiseen, joka vaikuttaa loppuelämään, kenties vain huoltajien suostumus? Jos siihen oli tyttöjen oma suostumus, olivatko tytöt ymmärtäneet, mistä on kysymys?


Edit: ylimääräinen "puhuu" poistettu.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Roope - 11.01.2014, 16:16:39
Lainaus
Keskeistä on kysyä lapselta tämän tietoinen suostumus, niin että hän ymmärtää, mistä on kysymys, mihin ja kuinka laajasti hänen kuviaan käytetään. Huoltajan suostumus ei riitä teini-ikäisen kohdalla. Realiteetti toki on, että tällaisen yhteisön tyttö ei saa itse päättää, saatikka että hän ymmärtäisi, mitä tarkoittaa olla esillä pahoinpideltynä Helsingin Sanomien 380 000 suuruisessa sunnuntailevikissä.

Lainaus käyttäjältä: Facebook
Lasten kasvojen näyttämiseen minulla on ollut lupa lapsilta ja lasten vanhemmilta. Myös heidän kasvojensa peittämisestä puhuttiin, mutta Isinan ja Nasirianin isä vahvisti, että kaikki kuvattu voidaan näyttää sellaisenaan. Vanhempien kanssa on sovittu, että kuvia ei julkaista kenialaisessa sanomalehdessä. En ole myöskään suostunut paljastamaan kylän olinpaikkaa, enkä henkilöiden nimiä.

Jatkan keskustelua mielelläni tämän pohjalta.

Meeri.

Tällaisissa tapauksissa minua kiinnostaa enemmän, oliko teini-ikäisten alapään silpomiseen, joka vaikuttaa loppuelämään, kenties vain huoltajien suostumus? Jos siihen oli tyttöjen oma suostumus, olivatko tytöt ymmärtäneet, mistä on kysymys?

Juuri näin. Aika masentava tuo alkuperäinen ruotsalaistyyppinen Facebook-keskustelu. Kuvaajaa ja/tai Hesaria epäiltiin kolonialismista, rasismista, rikoksesta, rodullistamisesta, etnososiaalipornosta ja uhriproblematiikan uusintamisesta. Judith Butlerin kohdalla luovutin.

e: selvennystä sanamuotoon
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: demonomaniac - 11.01.2014, 16:18:52
Lainaus


Kysymykseen siitä, saako valokuvaaja kuvata rikollista tekoa puuttumatta siihen, ei ole yleispätevää vastausta. Jokainen kuvaaja tekee päätöksen tapauskohtaisesti ja jokainen tiedotusväline julkaisupäätöksen tapauskohtaisesti.


Rikollista tekoa? Teko tuskin on Keniassa rikollinen. Onko joidenkin tieto asioista niin vähäinen, että se mikä on kielletty Suomessa ei välttämättä ole kielletty muualla.

Ai niin. Seksin osto. Seksiä ei suomalainen saa osta Suomesta eikä muualtakaan.

Teko on sielläkin rikollinen. Se sitten taas on eri asia, että miten lakia valvotaan.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jepulis - 11.01.2014, 18:17:51
Siis Unicef Suomen ohjelmajohtajalle on hyväksyttävä tilanne, että pikkulapsilta silvotaan kysymättä alapää italiansalaatiksi mutta häntä järkyttää epäily siitä, että mahdollisesti tytöt ei hiffanneet kuviensa päätyvän Suomen kokosen maan suurimpaan sanomalehteen...

 :facepalm:
Tiedoksi vaan, en tule antamaan latiakaan mihinkään rikollista toimintaa peittelevän järjestön työhön. Erittäin hyvä tietää Unicefin kanta näihin kysymyksiin. Ei todellakaan puolueetonta.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Roope - 11.01.2014, 18:20:43
Verinican seinän viimeisin kommentti:
 Ahmed Al-Nawas
Ymmärrän hyvin tämän moniulotteisen keskustelun paradoksaalisuutta. Mutta silti itselleni herää montaa naiivikysymystä. Onko dokumentaristi missään vaiheessa yrittänyt pelastaa uhrit? Jos kerran Kenian valtio kieltää ympärilakkauksen, onko kuvaaja myös syyllistynyt Kenian lain mukaan rikokseen kun hän osallistui rikostapahtumaan? Olisiko valokuvaaja/sosiologi/etnograafikko/tutkija ilmoittanut asiasta viranomaisille jos se olisi tapahtunut esim. Suomessa?

Paljon parempi kysymys on, miksi Suomessa hiljaisesti sallitaan tyttöjen ympärileikkaukset, kun tapauksia ei tutkita eikä syytteitä nosteta. Mikä on terveydenhoitohenkilökunnan, viranomaisten ja poliitikkojen vastuu? Mikä on niiden suomalaisten alan toimijoiden vastuu, jotka vähättelevät ongelmaa vetoamalla siihen, että he eivät ole henkilökohtaisesti törmä (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia)nneet (http://www.iltalehti.fi/nainen/2014011017915271_na.shtml) Suomessa syntyneisiin ympärileikattuihin? Hyvin vähälle on jäänyt myös ympärileikkausta harjoittavan yhteisön vastuu, koska sehän tätä kulttuuria pitää yllä tai sitten päättää lopettaa sen.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: RP - 11.01.2014, 21:09:47
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan mukaan ongelma ei ole leikkauksissa vaan siinä että silvottujen tyttöjen kasvot näkyivät kuvissa.  Ei merkkiäkään siitä, että olisi kritisoinut itse ympärileikkaustapaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/unicef%20silpominen-14185
http://unicef.typepad.com/main/2014/01/h%C3%A4net-silvottiin-suomalaisten-lukijoiden-edess%C3%A4-sunnuntaina.html

Lainaus
Ota lähtökohdaksesi kaikissa lapsista raportointitilanteissa ajatus  "Mitä jos tämä olisi minun lapseni?" Miten haluaisin tietoja ja kuvia hänestä käytettävän, vai haluaisinko laisinkaan?

Olisin putkassa tai jo vankilassa, eikä minulta enää kukaan koskaan kysyisi mielipiettä mistään häneen liittyvästä asiasta?

Jos nyt olisi vuosi 1945, Inka Hetemäki ei haluaisi Auschwitzissa kuvattavan sen enempää eläviä kuin kuolleita uhreja, koska tämä loukkaisi heidän yksityisyyttään?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Jepulis - 12.01.2014, 00:02:32
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan

Jos nyt olisi vuosi 1945, Inka Hetemäki ei haluaisi Auschwitzissa kuvattavan sen enempää eläviä kuin kuolleita uhreja, koska tämä loukkaisi heidän yksityisyyttään?
Polttouhrit kortti kerrankin oikeassa paikassa. Nämä sivistyneeksi itsensä kuvittevat suvaitsevaiston jäsenet eivät vain halua nähdä miten valheelle rakennettu monikulttuuripalatsi murenee.

Kyllä ihmisellä pitää aina olla sen verran ihmisarvoa, että hän pystyy sanomaan mikä on ehdottoman väärin. Vieraskoreudelle on oma aikansa ja paikkansa. Kun pikkytön elimet silvotaan, se ei todellakaan ole minkäänlaista kulttuuria vaan ylittää kaikki mahdolliset rajat joissa jokainen ihmisolento sisimmässään tietää, että nyt on se paikka kun tehdään oikeasti väärin. Eivät maailman ihmisuhrausta harrastaneet kulttuurit ole koskaan kestäneet. Ei mikään sellainen ole koskaan päässyt pannasta.

Somalitkin tietävät että se on väärin. Islamilaiset tietävät että se on väärin. Kaikki näkee että se on väärin. On aina nähneet. Silpojakin tietää sen.

Tosin Inkalle homma käy - kunhan siitä ei toki liikoja puhuta. Unicef järjestö kertoo: "Varmistamme, että lapsen oikeudet terveyteen, koulutukseen ja suojeluun toteutuvat." Suomennettuna, kun pikkupala sipaistaan tyllerön pyllystä, niin varmuus toteutuu täydellisesti, siis varmuus siitä, että ei ollut oikeutta sukupuoliterveyteen ja on varmasti elinikäinen vamma, koulutuksesta putoaa vähintään toipumisajan vuosi ja ehkäpä sitten lapsiavioliiton kautta oppia tulee kantapään kautta lisää, tehokkuustavoitteiden mukaista kaikki tyyni ja mitä suojeluun tulee, se vasta toteutuu perusteellisesti. Lasta Inkan kannanotoin persoonakohtaisesti suojellaan viimeiseen asti joutumasta tässä ikävässä maailmassa lehtien palstoille. Samalla kaikki lapset kautta maailman estyvät näkemästä toveriensa leikeltyjä elimiä, mikä olisi heitä kohtaan julmaa. Inka kyllä varmistaa onnellisten häpy-endien sekä oman rahoituksensa jatkumisen.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: JT - 13.01.2014, 12:37:34
Poikien silpomisesta: Penn & Teller - Bullshit - Circumcision
http://www.youtube.com/watch?v=TY5g4fFhxWA
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: J.M - 13.01.2014, 14:47:45
Lainaus
HS:n ympärileikkauskuvat JSN-käsittelyyn


Julkisen sanan neuvosto käsittelee kantelun Helsingin Sanomien julkaisemista ympärileikkauskuvista. Meeri Koutaniemen ottamissa valokuvissa oli kenialaisia tyttöjä.

Kuvat ovat herättäneet vilkasta keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa.

- Nämä ovat kuvia, jotka herättävät voimakkaita tunteita, ja on perusteltua, että JSN pohtii tätä eettistä puolta sananvapautta vasten, sanoo neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen.

Uimonen huomauttaa, että asiassa on ratkaistava, kumpi painaa enemmän: tarve suojella alaikäisiä tyttöjä vai ilmiöstä kertomisen yhteiskunnallinen merkittävyys.

Journalistin ohjeissa sanotaan, että yksityiselämään kuuluvia arkaluonteisia asioita voi julkaista joko asianomaisen suostumuksella tai niiden yhteiskunnallisen merkityksen takia. Alaikäiset nauttivat erityistä suojaa.

Päätös asiassa on odotettavissa kevään kuluessa.

Länsi-Savo (http://www.lansi-savo.fi/uutiset/kotimaa/hsn-ymp%C3%A4rileikkauskuvat-jsn-k%C3%A4sittelyyn-93718)
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 15.01.2014, 23:58:21
Tämän illan A-Studiossa:

Lainaus
Venäjältä vapautettu Sini Saarela. Uuteen lastensairaalaan lahjoitusvaroja, mutta kuka omistaa sairaalan? EU:n ja USA:n vapaakauppasopimus. Suomessa asuvien naisten ympärileikkaukset. Paavo Arhinmäki ja Sotsin boikotti? Suomen kieli Karjalassa.

http://areena.yle.fi/tv/2105735

Kohdasta 32:30 eteenpäin -> somalitaustainen itsekin silvottu Fadumo Dayib vastustaa ympärileikkauksia mutta ihmettelee keskustelua (mitä taas minä ihmettelen että mitä ihmettelemistä siinä on).

Vapaasti lainaten ja lyhennellen Fadumon Dayibin haastattelusta:

"Koen että on tarpeetonta loukkaantua minun puolesta, se että olen käynyt läpi prosessin ei tarkoita, että minun puolesta voidaan puhua. Keskustelussa mentiin henkilökohtaisuuksiin... jätetty pois miten ahdistava ja alistava kokemus on..."

Sairaanhoitaja Fadumo Dayib on kyllästynyt puolestaan puhujiin ja haluaa sanoa, että hän ei ole uhri eikä halua että häntä nimitetään uhriksi.

No ok, mutta hänetkin on leikattu 6-7 vuotiaana ja hän kertoo, että hän syyllisti itseään kun ei kyennyt pienenä lapsena juoksemaan nopeammin että olisi päässyt silpojiaan pakoon ja kyläläiset sekä miehet että naiset katselivat silpomista, että kyllä minä sanon hänen olleen silpomisen uhri. Mitä tästäkin selvästä asiasta vänkäämään, varmaan kohta kuullaan sen olevan rasismia että pitää silvottuja silpomiskulttuurin ja silpojien uhreina?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Råg - 22.01.2014, 18:30:41
Sairaanhoitaja Fadumo Dayib on kyllästynyt puolestaan puhujiin ja haluaa sanoa, että hän ei ole uhri eikä halua että häntä nimitetään uhriksi.
Fadumon blogissa (http://fqdayib.com/2014/01/12/dont-worship-my-hurt-feelings-for-the-road-to-fgm-is-paved-with-good-intentions/) on asiaa avaava kirjoitus. Käsittääkseni kritiikki kohdistuu ensisijaisesti näihin Honkasaloihin ja muihin, joiden mielestä pääasia on jokin muu kuin pääasia.  Pari lainausta:

Lainaus
Anyway, the discussions’ escalated from insidious insinuations to downright accusations of racism, colonialism, exploitation, opportunism, incompetence and arrogance etc. See any projections here? As a result, a lot of negative energy was and continues to be invested in shifting the focus from this abhorrent practice, in diluting its importance and in silencing others.

Lainaus
This discussion minefield is shrouded in double standards. [...] If we are going to bring up the issue of exploitation, of making a living out of the misery of others, how about the migrants here? How about tackling the million dollar integration business that we have going on here? How about broaching the disempowerment of the black migrant communities by the integration business people? How about questioning the over-representation of the indigenous Finns in the integration and development focused NGOs? How about their exclusive right to leadership and management positions in these initiatives? How about their over-representation in development projects? How about questioning this white privilege?

Lainaus
Continue to speak over her and for her in your researches, in your projects, in your documentaries and in your writings. After all, you’re the expert, right? [...]  Isn’t that exploitation, modern day slavery, colonialism, racism, opportunism? If that isn’t exploitation, then what is?

Hyvä kirjoitus. Vai saako näin sanoa, kun on valkoinen feministi, joka ei rotunsa takia saisi puhua mustien puolesta? Olen kolonialisti, kunnes toisin todistetaan, ihan vain ihonvärin takia.


Oma henkilökohtainen mielipidehän näistä akateemisista, vasemmistolaista leikkivistä "intellektuellirouvista" tyyliin Honkasalo on se, että he ovat vain luontainen jatkumo ikiaikaiselle porvarisrouvien tarmolle neuvoa ja paijata alempiarvoisia. Nyt kun yhteiskunnan keskiluokkaistumisen myötä ei enää ole niitä itsestään ja taloudestaan huolehtimaan kykenemättömiä työläisnaisia, on siirryttävä tähän uuteen, eksoottisempaan ryhmään.

Sama meininki kuin aikoinaan: Monopoli siihen, miten asiat pitää hoitaa, on tietysti tällä paremmin tietävällä luokalla - koska eihän nuo kouluttamattomat mitään ymmärrä. Muuten he eivät luonnollisesti olisi siinä heikossa asemassaan. Tilannetta pystyy tiedostavan porvarisrouvan mukaan tietysti parantamaan - ei saattamalla heikomman omaa ääntä kuuluville - vaan mm. syyttelemällä kuppikuntamaisesti muita. Ja vielä toistan: sitä objektia, eli paijattavaa kohdetta ei tarvitse kuunnella, koska eihän se raasu tiedä edes mitä kolonialismi tarkoittaa. Pari lemmikkiä sitten komppaa taustalla uskottavuuden vuoksi näitä ulkoa opetettuja juttuja.

Ja kun tiedostava älymystö haluaa auttaa konkreettisesti niitä eksoottisia kaukomaalaisia siellä kotimaassaan, voi sen tehdä näppärästi esim. ostamalla nepalilaiselta käsityöläiseltä luonnonläheisessä osuuskunnassa tehdyn ihkun huivin. Viis siitä, että tuollaisella ei ole mitään todellista merkitystä näidenkään naisten asemalle. Päinvastoin. Pääseekö ne ikinä kouluun, kun väkertävät länkkärieliitille kaiket päivät huiveja? Mutta hyvähän se on sieltä yliopistosta huudella, kun ei ole itse se, joka on pakotettu asioihin. Siinä onkin kiva kantaa huivia kuin aateliset turkispuuhkaa aikoinaan. Tuleepahan kerralla oma paikka selväksi.Sori rönsyily offtopic-avautumiseen ja olkiukko. Mutku  >:(
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: kummastelija - 23.01.2014, 12:50:57
Veronica taitaa pohtia omaa oikeuttaan sulkea silmänsä, ja samalla haistattaa VHM:lle.

Oletetaan, että ongelmana on pedofilia. On minusta aiheellinen kysymys pohtia sitä olisiko paras tai tehokkain tapa ehkäistä lapsien raiskaamista se, että teosta julkaistaan kuvamateriaalia, josta uhri on tunnistettavaissa (eikä ainoastaan uhrin yksityisyydensuojan kannalta). Tämä ei tarkoita silmien sulkemista ongelmalta.
Kyllä. Siinä tapauksessa jos pedofilia olisi kansallinenperinne, pedofiliaa tukisi ja sitä vähättelisi maan vaikutusvaltaiset poliitikot, poliitikkoja tukeva media,  ja oikeuslaitos ajaisi syytteitä pedofiliaa kritisoivia aktiivikansalaisia kohtaan niin kyllä - viimeisimpänä keinona poistaa tällainen mädännäisyys on tuoda se esille kaikkine sairaine ilmiöineen. Sinun pitäisi kysyä: miksi sairasta silpomista pitää piiloitella, vähätellä ja hyväksyä. Älä kysele silvottujen tyttöjen perään. Kysele niiden perään jotka odottavat vuoroaan silvottavaksi.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: rölli2 - 23.01.2014, 13:56:00
jos mokuttajat  ja somput suomessa ovat sitä mieltä että tätä korkeakulttuuria ei tarvitse suomalaisten kritisoida niin siinä tapauksessa pysykööt kulttuureineen siellä afrikan peräkylissä ja tehkööt mitä lystäävät. mutta kun ei, noista paskastanoista otetaan ihkuja moniosaajia jopa lääketiedettä lukemaan vähintäänkin kyseenlaisella menestyksellä. aamuteeveeseen kusutaan somaleja kertomaan kuinka suomalaiset ryyppäävät ja sortavat heitä. eikö se ole jo järjen köyhyyttä jos somalinainen televisiossa ylimielisesti toteaa ettei ole uhri tyyliin ,että  suomalaiset hiljaa me määräämme täällä ja jatkossakin teemme mitä tahdomme. kyseinen leikattu nainen totesi että hänen lapsiaan ei ole silvottu. päättääkö hän ihan itse että pysyvät jatkossakin ehjinä?
milloinkas muuten tulee A kakkosen silvontailta
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Oho - 24.01.2014, 10:29:00


Oletetaan, että ongelmana on pedofilia.

Niin no lapsen raiskaaja voi kiinni jäätyään oikeasti joutua lusimaan, tyttärensä ulkosynnyttimet silvotuttaneet vanhemmat, jos tulevat sopivasta kulttuuripiiristä saavat kiinni jäätyään korkeintaan moitteet, että semmonen ero.

Ai niin mutta ei joudukaan, siis lusimaan ainakaan jos tulee sopivasta kulttuuritaustasta siitä samasta, jolle suodaan tytärten alapäiden karkeahko muokkaus skalpellilla tai tarvittaessa lasinsirulla...... my bad.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: elven archer - 24.01.2014, 12:16:37
Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.
Kannattaa tosiaan lukea. Kirjoitus avaa silmät sille, että on todellakin ihmisiä, joiden mielestä tällaisissa kysymyksissä on tärkeintä huutaa: "Väärin sammutettu! Lopettakaa!"
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: B52 - 07.02.2014, 21:52:26
http://www.hs.fi/kulttuuri/Time-lehti+julkaisi+Meeri+Koutaniemen+kuvat+tyttöjen+ympärileikkauksista/a1391745451747 (http://www.hs.fi/kulttuuri/Time-lehti+julkaisi+Meeri+Koutaniemen+kuvat+tyttöjen+ympärileikkauksista/a1391745451747)

Time-lehti julkaisi Meeri Koutaniemen kuvat tyttöjen ympärileikkauksista

Yhdysvaltalainen uutislehti Time julkaisi eilen torstaina verkkosivuillaan valokuvaaja Meeri Koutaniemen kuvasarjan kahden kenialaisen tytön rituaalisesta ympärileikkauksesta. Samoja kuvia julkaistiin Helsingin Sanomien Sunnuntaiosaston sivuilla 5. tammikuuta.

Time-lehdessä julkaisun ajankohdaksi oli valittu kansainvälinen sukuelinten silpomisen vastainen päivä.

Kuvien yhteyteen toimittaja Andrew Katz oli kirjoittanut tekstin, jossa kerrottiin tyttöjen brutaalien ympärileikkausten yleisyydestä maailmassa.

Hän myös haastatteli Koutaniemeä tämän kuvausmatkasta kenialaiseen maasai-kylään.

Koutaniemi kertoi ottaneensa kuvat muistuttaakseen maailmaa siitä, miten laajalle levinnyt rituaali tyttöjen sukuelinten silpominen yhä on.

Suomessa kuvien julkaisemisesta on tehty kantelu Julkisen sanan neuvostoon. Time-lehdessä kuvasarjan verkkokommenteissa kritisoitiin rituaalisilpomista, ei kuvien julkaisemista.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: MW - 07.02.2014, 22:11:29
http://www.hs.fi/kulttuuri/Time-lehti+julkaisi+Meeri+Koutaniemen+kuvat+tyttöjen+ympärileikkauksista/a1391745451747 (http://www.hs.fi/kulttuuri/Time-lehti+julkaisi+Meeri+Koutaniemen+kuvat+tyttöjen+ympärileikkauksista/a1391745451747)
***

Suomessa kuvien julkaisemisesta on tehty kantelu Julkisen sanan neuvostoon. Time-lehdessä kuvasarjan verkkokommenteissa kritisoitiin rituaalisilpomista, ei kuvien julkaisemista.

"Hear no evil, see no evil, speak no evil". Hyvä Soumi!
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Elemosina - 07.02.2014, 22:49:41
http://www.hs.fi/kulttuuri/Time-lehti+julkaisi+Meeri+Koutaniemen+kuvat+tyttöjen+ympärileikkauksista/a1391745451747 (http://www.hs.fi/kulttuuri/Time-lehti+julkaisi+Meeri+Koutaniemen+kuvat+tyttöjen+ympärileikkauksista/a1391745451747)

Time-lehti julkaisi Meeri Koutaniemen kuvat tyttöjen ympärileikkauksista

Yhdysvaltalainen uutislehti Time julkaisi eilen torstaina verkkosivuillaan valokuvaaja Meeri Koutaniemen kuvasarjan kahden kenialaisen tytön rituaalisesta ympärileikkauksesta. Samoja kuvia julkaistiin Helsingin Sanomien Sunnuntaiosaston sivuilla 5. tammikuuta.

Time-lehdessä julkaisun ajankohdaksi oli valittu kansainvälinen sukuelinten silpomisen vastainen päivä.

Kuvien yhteyteen toimittaja Andrew Katz oli kirjoittanut tekstin, jossa kerrottiin tyttöjen brutaalien ympärileikkausten yleisyydestä maailmassa.

Hän myös haastatteli Koutaniemeä tämän kuvausmatkasta kenialaiseen maasai-kylään.

Koutaniemi kertoi ottaneensa kuvat muistuttaakseen maailmaa siitä, miten laajalle levinnyt rituaali tyttöjen sukuelinten silpominen yhä on.

Suomessa kuvien julkaisemisesta on tehty kantelu Julkisen sanan neuvostoon. Time-lehdessä kuvasarjan verkkokommenteissa kritisoitiin rituaalisilpomista, ei kuvien julkaisemista.

Niin ne laatulehdet toimii;kritisoidaan itse asiaa, eikä työnnetä päätä pensaaseen ja pureskella lillukanvarsia.
Mutta eikös Hesarissa myös vinguttu siitä kuvien julkaisemisesta?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: RP - 08.02.2014, 06:35:18
Niin ne laatulehdet toimii;kritisoidaan itse asiaa, eikä työnnetä päätä pensaaseen ja pureskella lillukanvarsia.
Mutta eikös Hesarissa myös vinguttu siitä kuvien julkaisemisesta?
Hesarihan siis ne kuvat julkaisi. Myöhemmin mielipidepalstalla julkaistiin tätä kritisoiva kokoomuslaisen "kansainvälisen kehityspolitiikkaan ja ihmisoikeuksien asiantuntijan" kirjoitus: http://www.hs.fi/mielipide/Silpomisen+kuvaamisessa+on+eettisi%C3%A4+ongelmia/a1389244569509


Tähän sitten vastineet Koutaniemeltä:
http://www.hs.fi/mielipide/V%C3%A4kivallan+piilottaminen+olisi+vastuutonta/a1389735230730
ja päätoimittajalta:
http://hommaforum.org/index.php/topic,90756.msg1529324.html#msg1529324

Sääli ettei JSN kerinnyt kantelua vielä käsittelemään. Tuskinpa ne sitä nyt enää kehtaavat hyväksyä, mutta jää tietämättä, mitä olisivat muuten päättäneet.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Micke90 - 08.02.2014, 07:31:34
Kun Meeri Koutaniemi pääsi vihdoin tutustumaan rakastamaansa kulttuuriin, niin mitä mieltä hän on nyt näiden ihmissaastojen maahantuonnista? Veikkaisin, ettei ole kovin suurta muutosta tapahtunut Koutaniemen asenteessa.  >:(
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: kekkeruusi - 09.02.2014, 13:53:38
Näin Meeri Koutaniemi kommentoi kohua ympärileikkauskuvista
Kuvasarja kenialaistytöistä valmistautumassa sukuelinten silpomiseen oli monelle suomalaiselle liikaa. Helsingin Sanomien jutun jälkeen yksi halusi lahjoittaa rahaa lapsien auttamiseen, toinen paheksui kuvien julkaisua, kolmas valitti Julkisen sanan neuvostoon.
Valokuvien ottajaa Meeri Koutaniemeä, 26, harmittaa, että monet silmäilivät kuvia pikaisesti, tekivät yksipuolisen johtopäätöksen eivätkä antaneet sijaa vaihtoehtoisille tulkinnoille. Jos yhden kuvan kertomiseen olisi oikeasti käyttänyt ne kuuluisat tuhat sanaa, tulkinnasta olisi tullut monipuolisempi.

– Kuinka moni onnistui lukemaan kuvista, että myös Suomessa tehdään väkivaltaa lapsille? Kuinka moni suomalainen kysyi, miten voimme olla väkivallattomampia tai vaihtoehtoisesti osallistua ympärileikkauksien lakkauttamiseen? Koutaniemi kysyy Helsingin Hakaniemessä sijaitsevassa ravintolassa ja maistaa lounastaan.
....
Koutaniemi on kuvannut ihmisiä eri puolilla maailmaa. Karuista kuvista huolimatta hän kokee todistaneensa, kuinka samanlaisia ihmiset ovat. Näin kävi esimerkiksi Meksikossa, jossa hän kuvasi hiv-positiivisia transsukupuolisia intiaanimiehiä, jotka elävät yhteiskunnan marginaalissa.

– Tutustumisen jälkeen tunsin olevani näiden miesten kanssa hyvin samanlainen. Keskustellessamme tunnistin heissä ja itsessäni saman rakkauden tarpeen ja yhtäläiset pelon tunteet.

Koutaniemen mukaan Meksikon-kuvissa on myös linkki suomalaiseen yhteiskuntaan.
– Myös Suomessa on paljon rasismia ja syrjintää seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

boldaukset minun
http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194873655304/artikkeli/nain+meeri+koutaniemi+kommentoi+kohua+ymparileikkauskuvista.html (http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1194873655304/artikkeli/nain+meeri+koutaniemi+kommentoi+kohua+ymparileikkauskuvista.html)

Han-suomalaisetkin. Ja kämmentä otsaan .. lyö!
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Micke90 - 09.02.2014, 14:32:04
Ai, miten "me voimme olla väkivallattomampia"?  :o ??? :roll: :-\ >:( :facepalm:
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: kekkeruusi - 09.02.2014, 15:03:18
Ai, miten "me voimme olla väkivallattomampia"?  :o ??? :roll: :-\ >:( :facepalm:
Kun kysytään afrikkalaisten kivikautisista lastensilpomisista, niin tokihan kunnon suvis muistaa muistuttaa han-suomalaisista ja heidän pahuudestaan.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: guest8788 - 09.02.2014, 15:59:10
Vaikuttava kuvasarja. Kuvien julkaisu Time-lehdessä on myös hieno saavutus. Barbarismin ja yhteisöllisen pahuuden todistaminen aitiopaikalta ei kuitenkaan riittänyt ilmiselvien asioiden näkemiseen. Voi myös olla että Koutaniemen hämärä han-kortti oli hätäkakka.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: J.M - 09.02.2014, 19:11:31
Voi voi. Pidin Koutaniemestä, koska uskalsi nostaa aihetta esille. Vaan sieltä ne pisteet romahti pohjalukemiin han-kortin väkinäisestä käytöstä.  :(
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: elven archer - 09.02.2014, 22:14:29
Näin Meeri Koutaniemi kommentoi kohua ympärileikkauskuvista
– Kuinka moni onnistui lukemaan kuvista, että myös Suomessa tehdään väkivaltaa lapsille?
Koko kylän siunauksellako?

Minä onnistuin lukemaan kuvista, että myös Suomessa jotkut tahot teettävät ympärileikkauksia lapsille, yleisimmin pojille, mutta laajemmin en suomalaista väkivaltaa pohtinut. Miksi olisinkaan? Suomessa väkivallasta ovat vastuussa yksilöt. Yhteisö ja kulttuuri tuomitsevat jyrkästi lapsiin kohdistuvan väkivallan, pois lukien toki uskonnolliset ympärileikkaukset hyväksyvä oikeuslaitoksemme (aika ironista). Eli kun näen tuollaista kollektiivista perinteillä puolusteltavaa äärimmäistä väkivaltaa, niin ei, en todellakaan ajattele Suomea.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Emo - 09.02.2014, 22:18:03
Näin Meeri Koutaniemi kommentoi kohua ympärileikkauskuvista
– Kuinka moni onnistui lukemaan kuvista, että myös Suomessa tehdään väkivaltaa lapsille?
Koko kylän siunauksellako?

Koko Suomen siunauksella. Eihän näitä mitenkään seurata että mitä tehdään tai tehdäänkö, ja jos jotain havaitaan tehdyksi niin ketään ei rangaista tytön pahoinpitelystä.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: elven archer - 09.02.2014, 22:31:26
Miten voin osallistua tyttöjen ja poikien ympärileikkausten lakkauttamiseen Suomessa? Nykyisin minä pidän asioista meteliä Internetissä. Mitä muuta voin tehdä? Asiahan on poliitikkojen käsissä. Muistaakseni Korkein oikeuskin toivoi, että laki ottaisi asiaan yksikäsitteisen kannan, koska heille ei nykyisin jostain syystä ilmeisesti riitä lait törkeästä pahoinpitelystä yms.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Iloveallpeople - 07.04.2014, 16:18:39
Lainaus
Meeri Koutaniemi esiintyy 7. huhtikuuta klo 21.30 Yle Teeman Tekijät-ohjelmassa (http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/tekijana-valokuvaajat). Ohjelman jälkeen hänen kanssa voi keskustella Ylen-sivuilla (http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/28/tekijana-meeri-koutaniemi-kysy-meerilta-netissa-ohjelman-jalkeen) hänen työstään ja sen ehdoista, sekä valokuvauksesta yleensä.

YleX (http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/katso-tyttojen-ymparileikkausrituaalin-kuvannut-meeri-koutaniemi-brasiliassa)
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Iloveallpeople - 09.05.2014, 19:05:02
Lainaus
Meeri Koutaniemi valittiin Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi

Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi (s. 1987) on valittu Vuoden 2014 nuoreksi eurooppalaiseksi. Eurooppanuorten myöntämä tunnustus annetaan henkilölle, joka antaa positiivisen kuvan eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevaisuutta edistävällä tavalla.

"Koutaniemi tuo rohkeasti kuviensa kautta ajankohtaisia aiheita ihmisten kahvipöytään, eikä pelkää nostaa keskusteluun vaikeitakaan asioita. Eurooppa tarvitsee juuri tällaisia nuoria vaikuttajia, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Mariam Rguibi.
...

Helsingin Sanomat (http://www.hs.fi/kotimaa/Meeri+Koutaniemi+valittiin+Vuoden+nuoreksi+eurooppalaiseksi/a1399608472610)
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Iloveallpeople - 21.05.2014, 17:11:55
Lainaus
Helsingin Sanomille vapauttava päätös silpomiskuvien julkaisusta – Tässä JSN:n perustelut

Helsingin Sanomat on saanut Julkisen sanan neuvostolta vapauttavan päätöksen kuvajournalisti Meeri Koutaniemen ottamien sukuelinten silpomiskuvien julkaisemisesta. Neuvosto päätti asiasta äänin 13–1.

Lehti julkaisi Koutaniemen kuvia kenialaisten tyttöjen sukuelinten silpomisesta tammikuussa.

Neuvoston mukaan kuvien ottaminen ja julkaisu eivät vaarantaneet uhrien hienotunteista kohtelua. Neuvoston mukaan Helsingin Sanomilla olivat painavat yhteiskunnalliset perusteet julkaista kuvareportaasi.

Koutaniemellä oli silvottujen tyttöjen ja heidän vanhempiensa suostumus kuvaamiseen.

Tässä JSN:n koko ratkaisu:
...

Helsingin Sanomat (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194902611832/artikkeli/helsingin+sanomille+vapauttava+paatos+silpomiskuvien+julkaisusta+tassa+jsn+n+perustelut.html)
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Rusinapulla - 21.05.2014, 18:14:51
Loukkaantuneen ja valituksen tehneen imaamin nimen voisi myös julkaista.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: hemppa11 - 10.06.2014, 01:33:38
Miksi somalien (ja muidenkin) maahanmuuttajien tekemiin ympärileikkauksiin ei puututa Suomessa. Voima lehdessä nuori somalinainen sanoo että kaikki ystävät joiden kanssa hän on asiasta keskustellut ovat ympärileikattuja.
Journeyman tv:n ohjelmassa kerrotaan että kesälomat ovat otollista aikaa viedä tyttö ympärileikattavaksi Somaliaan. Tosin nykyään leikkaajat tulevat myös Britanniaan leikkelemään tyttöjä. Somaliassa pitää maksaa hieman extraa jotta leikkaaja käyttää uutta partaterää. Tyttöjen kärsimysten lisäksi seurauksena voi olla tulehduksia tai hiv. Alempana linkki videoon ja voiman artikkeliin. Nykyisin Ujuni haastattelun mukaan asuu Englannissa.

Omaa somalialaissuomalaista identiteettiään Ujuni työsti tehdessään videoprojektia muutaman muun Tyttöjen Talon ryhmäläisensä kanssa.

“Tein haastatteluja siitä näkökulmasta, että miten suomalaiset ovat maahanmuuttajien rasismin kohteena. Siitäkin minulle on sanottu, että ei siitä saisi puhua, mutta tottahan se on. Omaa alkuperäistä kulttuuria halutaan korostaa, ja jos vaikka leffassa joku valkoinen sanoo somalialaisille, että olkaa hiljaa, niin kyllä sille sanotaan, että vitun valkonaama.”

https://www.youtube.com/watch?v=y0NuCMKaRpY

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2007/numero-1/vaiennettu-vakivalta
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: hiltunen - 10.06.2014, 01:58:05
Kerro toki jotain ratkaisuehdoituksia ongelmaan. Somalityttöjen passit takavarikkoon kunnes he täyttävät 18v, ja Syyttäjänvirasto voisi lähettää haasteen silpojalle Somaliaan? Kannattaisi varmaan painaa vessapaperille, niin ei ihan hukkaan menisi.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: RP - 10.06.2014, 10:28:27
Kerro toki jotain ratkaisuehdoituksia ongelmaan. Somalityttöjen passit takavarikkoon kunnes he täyttävät 18v, ja Syyttäjänvirasto voisi lähettää haasteen silpojalle Somaliaan? Kannattaisi varmaan painaa vessapaperille, niin ei ihan hukkaan menisi.

Alkajaisiksi, humanitääriset oelskeluluvat voisi peruuttaa perheen aikuisilta, jos perheen lapset voivat käydä lähtömaassa lomalla. Rinnastetaan nämä silpomiset sukupuolisiin hyväksikäyttöihin siten, että syyteen vanhenemisaika alkaa vasta lapsen täytettyä 18 v; haetaan siis vanhemmat rautoihin jos Suomessa syntynyt myöhemmin synnytyslaitoksella paljastuu leikellyksi. Jos ongelmaa pidetäisiin riittävän vakavan kouluterveydenhoidon yhteydessä sitä kai voisi jopa tarkkailla.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: kummastelija - 10.06.2014, 20:37:37
Sillä pääsee alkuun kun määrätään laissa kouluterveydenhoitajat/kätilöt/gynekologit ilmoittamaan poliisille, mikäli tällainen tappaus tulee vastaan. Eikös pimpsan silpominen ole jonninmoista pahoinpitelyä, luulisin?
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: hemppa11 - 10.06.2014, 20:42:07
Artikkelissa toki muistutettiin muutamaan otteeseen, että kristitytkin tekevät niin. Poikien ympärileikkaus sai jostain syystä yliolkaisen kohtelun.

Ihmeellisintä näissä alkukantaisissa heimoissa on niiden muuntautumiskyky: a) Sillä siunaamalla hetkellä kun neljää vaimoa hallitseva heimopäällikkö saapuu Suomeen, hän muuttuu mahdollisuudeksi ja voimavaraksi. Juuri sellaiseksi, jota suomalainen työtön ei koskaan ole eikä tule olemaan. b) Pari vuotta Suomeen saapumisen jälkeen he ovat jo tuottavassa työssä, kun taasen suomalainen litkii siellä peräkammarissaan edelleen keskiolutta, koska ei opi uimaan.
Kristityt yhteisöt joissa tyttöjä leikataan sijaitsevat muslimialueilla tai niiden välittömässä läheisyydessä joissa harjoitetaan tyttöjen sukupuolielinten silpomista.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: hemppa11 - 10.06.2014, 20:47:44
Ujuni Ahmedia haastateltiin Voima lehteen, hänet ympärileikattiin kaksi vuotiaana:

“Se on pahin väkivallan merkki, ja siihen Suomen valtio ei puutu mitenkään. Jos tyttö on tuotu niin pienenä Suomeen, ettei hänelle ole tehty ympärileikkausta, tytöt viedään matkoille.”

Sukupuolielinten silpomisesta on seurauksena kovat kivut, erityisesti synnytys on usein hengenvaarallinen äidille.

“Moni ei uskalla mennä gynekologille”, Ujuni huomauttaa. Jokainen kaveri, jonka kanssa asia on tullut puheeksi, on ympärileikattu, vaikka nämä olisivat asuneet pienestä pitäen Suomessa.

Kuitenkin Meeri Koutaniemen piti lähteä Afrikkaan asti tätä toimenpidettä katsomaan. Lehdet jeesustelevat kuinka afrikassa ympärileikataan tyttöjä vaikka sitä tapahtuu täälläkin (tai täällä asuvia tyttöjä lähetetään silvottavaksi ulkomaille).
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: hemppa11 - 10.06.2014, 20:55:39
http://jamesgonzo.wordpress.com/2013/01/15/tyttojen-ja-naisten-ymparileikkaus-suomessa/


"Sosiaali- ja terveysministeriö on loppuvuodesta 2012 käynnistänyt nelivuotisen toimintaohjelman nimeltä Tyttöjen ja naisten ympärileikkauksen estämisen toimintaohjelma 2012-2016.

Virkamiehille tyypilliseen tyystiin selkärangattomaan tyyliin STM ei tarjoa minkäänlaisia konkreettisia ratkaisuja ongelmalle. Ympärileikkaus katsotaan lapseen kohdistuvaksi väkivaltateoksi ja siksipä lastensuojelulakiin vedoten mainitaan mahdollisuus viranomaisten väliinpuuttumiseen ja viitataan jopa lapsen huostaanottoon, mutta sen kummemmin asiaa ei käsitellä. Lasten ympärileikkausta harjoittavien vangitsemisesta ja esim. maasta karkoittamisesta ei tietenkään ole puhe. Sen sijaan erinäisiten turhanpäiväisiten sukanpyörittäjäbyrokraattien suojatyöpaikkojen ylläpitämistä varten kyllä tuputetaan tuutin täydeltä puutaheinää. Täsatä hyvänä esimerkkinä mm. toteamus, että ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen toivotaan ohjaavan eri tieteenalojen opiskelijoita (mm. sosiaalitieteet, antropologia, lääketiede, hoitotiede) tekemään opinnäytetöitä ja tutkimuksia tyttöjen ympärileikkaukseen liittyvistä ja sitä sivuavista aiheista. Esimerkkejä tarpeellisista tutkimuskohteista ovat mm. palvelujärjestelmän toimivuuden sekä tyttöjen ympärileikkausilmiön laajuuden kartoittaminen Suomessa. Parhaillaan meneillään olevassa THL:n johtamassa maahanmuuttajien terveys- ja hyvinvointitutkimuksessa (Maamu-hankkeessa) on ollut myös tyttöjen ympärileikkaukseen liittyviä kysymyksiä. Nämä tullaan analysoimaan ja miettimään jatkotoimenpiteitä ja lisäselvityksiä niiden pohjalta."
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: kummastelija - 10.06.2014, 20:56:40
^^ Ehkäpä juttu olisi parasta tehdä ihan Suomessa - seuraten suomalaista silpomisoperaatiota. Ja tietysti juttuun pitää lisätä suvaitsevaisuuden erikoisasiantuntijan lausunto: "Myös kristityt tekevät tätä". Ja sitten me kaikki nyökyteltäisiin samassa kumbayan tahdissa....
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Golimar - 10.06.2014, 21:08:05
Jokainen pakolaisena, turvapaikanhakijana tai perheenyhdistämisen myötä Suomeen tullut joka lähtee itse tai jonka perheenjäsen lähtee tai lähetetään pois Suomesta, menettäköön oikeutensa oleskella Suomessa.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: hemppa11 - 10.06.2014, 21:37:56
Kerro toki jotain ratkaisuehdoituksia ongelmaan. Somalityttöjen passit takavarikkoon kunnes he täyttävät 18v, ja Syyttäjänvirasto voisi lähettää haasteen silpojalle Somaliaan? Kannattaisi varmaan painaa vessapaperille, niin ei ihan hukkaan menisi.

Alkajaisiksi, humanitääriset oelskeluluvat voisi peruuttaa perheen aikuisilta, jos perheen lapset voivat käydä lähtömaassa lomalla. Rinnastetaan nämä silpomiset sukupuolisiin hyväksikäyttöihin siten, että syyteen vanhenemisaika alkaa vasta lapsen täytettyä 18 v; haetaan siis vanhemmat rautoihin jos Suomessa syntynyt myöhemmin synnytyslaitoksella paljastuu leikellyksi. Jos ongelmaa pidetäisiin riittävän vakavan kouluterveydenhoidon yhteydessä sitä kai voisi jopa tarkkailla.
Tässä on sellainen ongelma että jos täysi-ikäinen ei halua nosta syytettä perhettään vastaan kun silpominen havaitaan synnytyslaitoksella niin syytettä ei nosteta. Sukupuolielinten silpomisen ei pitäisi olla asianomistajarikos täysi-ikäisen kohdalla vaan siitä pitäisi nostaa automaattisesti syyte jos sellainen havaitaan. Norjassa ehdotettiin riskiryhmiin kuuluville tytöille gynekologisia (somalit lähinnä?) tarkastuksia mutta sellainen ei sovi koska ihmisoikeudet jne.
Otsikko: Vs: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta
Kirjoitti: Roope - 16.10.2016, 14:55:21
Kipinkapin Kiasmaan katsomaan kännykän läpi infografiikkaa pakolaistilanteesta ja selvittämään Suomesta turvapaikkaa hakeneiden määrä:

Lainaus
Tämä kuva herää eloon, kun katsot sitä paperilehdestä kännykkäsi läpi

ENSIVILKAISULLA taulu Kiasman kakkoskerroksen Pahan jälkeen -näyttelyssä ei herätä suurempaa huomiota. Eri värisine viivoineen se näyttää abstraktilta taideteokselta, sellaiselta kirjavalta tyylittelyltä.

Tarkemmin katsottuna teos paljastaa salaisuutensa.

Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen näyttelyyn tehty taulu nimittäin kuvaa niitä 65 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa olosuhteiden pakosta.

Vielä kiinnostavammaksi infografiikka muodostuu, kun kävijä katsoo teosta kännykkänsä läpi. Silloin se herää eloon, ja lukijaäänellä varustettuna esittelee paossa elävien määrät. Lisäksi selviää esimerkiksi, kuinka moni 65 miljoonasta on hakenut turvapaikkaa Suomesta.

Luku ei ole suuri.

Kiasman johtaja Leevi Haapala on museonsa ensimmäisestä lisätyn todellisuuden teoksesta innoissaan.

”Näen lisätylle todellisuudelle museossa paljonkin käyttömahdollisuuksia”, hän sanoo. ”Se voi tarkoittaa joko taiteilijan itsensä suunnittelemaa, teosta laajentavaa sisältöä, tai sitten sen avulla voidaan esimerkiksi tarjota lisätietoa teoksesta ja taiteilijasta.”

[...]

Arilynin kaltaiset lisätyn todellisuuden sovellukset tekevät todennäköisesti läpimurtonsa viimeistään virtuaalilasien yleistymisen myötä. Tuolloin esimerkiksi ulkomainoksissa voi nähdä erilaista sisältöä paikasta ja vuorokaudenajasta riippuen,

Ja sanomalehteä lukea aivan uudella tavalla.

Kun katsot alla olevaa kuvaa Arilyn-sovelluksen läpi, kuva herää eloon.

Kiasmassa pakolaistilanne esitetään neljän taulun voimin. Niistä ensimmäinen laukaisee kännykkäsovelluksen.

Infografiikka: Tiedot koonnut: Jeanette Björkqvist. Visualisointi: Sami Valtere ja Uolevi Holmberg Lähteet: The Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC), UNHCR, Unicef, Globalis, Maahanmuuttovirasto, International Organization for Migration (IOM). Tiedot koskevat vuotta 2015.
Helsingin Sanomat (http://www.hs.fi/kulttuuri/a1476414941350) 15.10.2016

Tuota mainittua Arilyn-sovellusta ei pidä asentaa. Vaatii pääsyn kaikkiin puhelimen tietoihin, joihin sillä ei pitäisi käyttötarkoituksensa puolesta olla mitään asiaa.

Ja toimittaja Jussi Lehmusvedelle tiedoksi, että turvapaikkaa Suomesta hakeneiden määrä on suuri riippumatta siitä, verrataanko lukua mielivaltaiseen toiseen lukuun. Tulijoiden lähtömaat, Suomen maantieteellinen sijainti ja matkareittien varrella olevat turvalliset maat huomioiden luku on suorastaan valtava.