UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut sivullinen. tänään kello 02:36:50 »
Hauskahkosti kirjoitettu kommentti, mutta lienet kuitenkin täysin päinvastaista [...]

Tutkasi oli kohdallaan. Halusin vain tuntea, miltä tämä erittäin yleinen keskustelutapa tuntuu. Pakko myöntää, että se tuntuu ihan hyvältä. Siitä vaan en ole aivan varma, tuoko tämä mitään sisällöllistä lisäarvoa keskusteluun. Täytyy tässä nyt muutama päivä sulatella ja miettiä tätä. Vastavuoroisesti joku innokas sinisiä solvaava yksirivistelijä voisi kokeilla kirjoittaa sinne yhteen ketjuun sellaisen kirjoituksen, jollaisia minä olen sinne aiemmin kirjoitellut. Mestari Tzu kehoitti aikanaan tuntemaan vihollisensa. Se on yhä pätevä neuvo. Hetkeksi vihollisen housuihin asettuminen on hyvä keino tämän tavoitteen saavuttamiseksi.
2
Trumpin aloittama kauppasota on muuttumassa kovan luokan toiminnaksi sen aiheuttamien sivuvaikutusten vuoksi. Sivuvaikutukset tajuttiin jo kauan sitten ja osin ne jopa olivat koko kauppasodan syy -- ja ainakin WTO:lle esitetty peruste terästulleille --. Kauppasodan tässä vaiheessa amerikan talous on todella kovassa nousussa ja vauhdissa. Se on hieno asia ja erityisen hieno asia se on amerikkalaisille. Eurostoliitossa ei ole samanlaista nousua tapahtunut vaikka EKP yritti koko viime vuoden hurjalla setelielvytyksellä sellaista saada aikaan; ainoastaan rakentaminen saatiin sillä nousuun ja nyt on rakennettu jo enemmän kuin vuosikymmeniin tarvitaan. Eurostoliiton suunnitelmatalous ei toiminut yhtä hyvin kuin amerikan markkinatalous. Muistan miten jopa Raimo Sailas varoitteli elvytysrakentamisbuumista Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa; sen jälkeen hänestä ei olekkaan kuulunut yhtään mitään. Amerikassa talous nousi Trumpin selkeiden ja tehokkaiden toimien takia, ja siksi että innokas kansa halusi valitsemansa johtajan avulla palauttaa amerikan suuruuden. Eurostoliitossa eurostobyrokraattien toimet ovat salaisia ja huonoja, ja kansa vihaa eurostobyrokraatteja ja heittää aina hiekkaa rattaisiin. Näin nämä kaksi järjestelmää ovat ajautuneet täysin eri linjoille vaikka vielä pari vuotta sitten kulkivat samaa tietä. Selkein todiste tästä on amerikan keskuspankki Fedin tekemät ohjauskorkojen nostot, jotka ovat nostaneet korot jo 2%:tiin; Eurostoliiton keskuspankilla EKP ei ole korkoja nostanut ja tarve olisi oikeastaan elvyttää vielä lisää ja laskea korot useita prosentteja miinukselle.

Uusin tapaus kauppasodassa on Trumpin päätös laittaa puolelle Kiinan tuonnista 10% tulli. Se tekee 25 miljardin tuloja heti amerikalle -- ja jos Kiina ei maksa, niin toinen vaihtoehto on lopettaa kauppa näillä tavaroilla ja se on se sivuvaikutus, josta mainitsin --. Amerikka tuo Kiinasta tavaraa 500 miljardin dollarin edestä joka vuosi. Kiina tuo tavaraa amerikasta 100 miljardin dollarin edestä. Tämä on lopulta se epätasapaino, jonka Trump haluaa korjata. Hän lupasi myös korottaa nyt tullutta 10% tullia 25%:tiin vuoden vaihteeseen mennessä -- eli parin kuukauden päästä --, jos kauppaneuvottelut eivät etene. Jos taas Kiina vastaa vastatulleilla, niin Trump laittaa loputkin Kiinasta tuodut tavarat samaan 25% tulliin. Nopeasti laskettuna 25% 500 miljardista dollarista on aika paljon. Kiina ei voi vastata, koska sillä ei riitä panokset; se joutuisi laittamaan 125% tullit amerikan tuonnille vastavetona ja se lopettaisi kaiken tuonnin tosi nopeasti. Kyse on nyt isoista rahoista ihan oikeasti. Terästullit olivat alkusoittoa -- kuten arvattiin --. Eurostobyrokraatit ehtivät jo tuomita Trumpin toimet ja vaatia Kiinan tullien peruuttamista. Eurostoliitto on nyt niin huonossa kunnossa, ettei se halua minkäänlaista horjuntaa maailmantalouteen. Vesa Vihreälä ehti myös kertoa mielipiteensä asiasta: "Näyttää siltä, että hän todella tekee, mitä lupaa. Se on kiusallinen piirre näissä uusissa populisteissa."

Meidän kannaltamme Kiinan ja amerikan välinen taisto ei ole hirvittävän merkittävää. Voi olla, että Kiina lyhyellä ajalla alkaa dumpata vientiin tarkotettuja tavaroita nyt halvalla eurostoalueelle -- ja kaikkialle --, koska amerikkaan vientiin tuli nyt iso lisämaksu, jota ei edes periaatteellisista syistä haluttaisi maksaa. Eurostoliitto on kuitenkin tätä ennen halunnut olla amerikan kanssa samalla puolella kauppasodassa Kiinaa vastaan ja erityisesti vaatinut Kiinalta tekijänoikeusmaksuja. Nyt Eurostoliitto on siirtymässä Kiinan rinnalle. Tässä on tapahtunut enemmänkin. Putin varoitti amerikkalaisia viime sunnuntaina Kiinan ja Eurostoliiton olevan aikeissa lopettaa dollarin käytön kansainvälisessä kaupassa. Kiina on jo pitkään halunnut tehdä yuanistaan kansainvälisen reservivaluutan dollarin ja euron rinnalle. Eurostoliitto alkoi taas Iranin sopimuksen hajoamisen jälkeen kehitellä keinoja kiertää amerikan asettamia pakotteita ja on huhuiltu Eurostoliiton jopa pyrkivän tekemään oman swift-järjestelmänsä tätä varten. EKP itseasiassa aika suoraan on tämän kaltaista keinoa luvannut ja Juncker sanoi jäähyväispuheessaan eurostoparlamentissa jotain tähän suuntaan tulkittavissa olevaa tapahtuvan jo tänä vuonna.

Taloudellisessa mielessä Eurostoliitto ja Kiina voisivatkin helposti haastaa amerikan ja dollarin aseman reservivaluuttana. Mutta sotilaallisesti ei. Amerikan sotakalusto, jonka jotkut sanovat olevan olemassa vain dollarin suojelemiseksi, on Eurostoliiton sotakalustoon verrattuna aivan ylivertainen ja edes Kiina ei jo vuosikymmenen jatkuneesta vahvasta panostuksesta huolimatta ole paljoa parempi. Amerikka voi halutessaan säilyttää swiftin monopoliaseman ja siten pakotteidensa tehon. Jos mietitään nyt syntynyttä tilannetta sotilaalliselta kannalta, niin amerikka ja Venäjä -- ja mahdollisesti muita maita, kuten vaikka eurostoeroaan tekevä britannia, -- voisivat halutessaan pakottaa Kiinan ja Eurostoliiton -- ja näiden vasallit -- tanssimaan ripaskaa ilman merkittäviä tappioita. Trump onkin ilmoittanut amerikan alkavan kulkea Natossa omaa polkuaan tammikuusta lähtien, jos Saksa ei maksa satojen miljardien dollarien velkojaan Natolle. Putin voisi puolustaa Eurostoliittoa halutessaan, mutta näyttäisi, että Trump on tehnyt Putinille paremman tarjouksen. Trump ja Putin ovat selvästi jakamassa eurooppaa keskenään; Helsingissä sen pelättiin käyneen ja Helsingissä se kävi. Saksalle on jäämässä musta pekka käteen. Kiina näyttäisi olevan tällä hetkellä Eurostoliiton viimeinen ja ainoa oljenkorsi -- afrikan "potentiaalisten" maiden lisäksi --. Putin piti jo suunnattomat 300 000 miehen sotaharjoitukset toiminnan aloittamiseksi; sen kokoisia harjoituksia itsenäinen Venäjä ei ole koskaan pitänyt ja edellisvuosien suunnattoman suuret suursotaharjoituksetkin ovat olleet vain noin puolen tästä kokoisia. Eurostoliiton loppu alkaa olla lähellä. Ei tullut tästäkään sitä saksalaisten jo useampaan kertaa yrittämää uutta roomaa; neljäskin valtakunta hajosi saksalaisten ylimielisyyteen ja liian suuriin kuvitelmiin omasta itsestään.
3
Mylly / Vs: Kansalaispalkka/perustulo (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Alligaattori tänään kello 02:20:19 »
Ihmettelen hieman kun radiossa sanottiin, että tähän valittiin 2000 työtöntä, eikä palkka vaikuta summaan. Miten työttömillä on mitään palkkaa muutenkaan?

Sehän tässä nimenomaan on ideana, että kun työttömät saavat töitä, heidän töistä tienaamansa palkka ei vaikuta heidän perustuloonsa.

Tämä on koko perustulojärjestelmän idea. Etkö ole tätä ollenkaan tajunnut?!

Tässä kokeilussa palkkatulolla ei ole merkitystä, mutta jos tuo järjestelmä olisi käytössä oikeasti, niin kyllähän palkkatulon täytyy vaikuttaa silloin, kun palkkatulo nousee riittävän isoksi.Muutoinhan järjestelmä kaatuisi samantien omaan mahdottumuuteensa. Tai siis kyllä perustulon, mutta verotetaan se pois tai muulla tavoin peritään perustulo pois, kun palkka on riittävän iso.
Se oli jo ennalta tehty tarkoituksella epäonnistumaan, eli summa oli sama mitä työtttömyyskorvaus mutta ylläripylläri niitä töitä vain ei satu olemaan tarjolla huolimatta pulauutisista.
Tässä ketjussa on nyt 3844 + 1 viestiä. Perustulosta on jauhettu aika pitkään. Mikä vielä on epäselvää?
Ennen Filatovia joka toi orjatyöt suomessa oli perustulo. Kutsuttiin sosiaalitueksi. Koska maa oli vielä silloin lähinnä suomalainen, jokainen etsi töitä ja lähti niihin heti kun löytyi (paitsi jotkut joilla korvaukset koska palkka korkea ollut) vaan sitten asiat muuttui.

Mikä sinusta on epäselvää, en tiedä.
Minusta ei ole mitään epäselvää, perustulo on typerä. Ihan sillä perusteella että nykysellään on väkeä jotka ei tahdo töihin koska suomalaisille on osoitettu paikka, eikä monikaan pidä siitä. Ja rikkauksien mielestä olemme palvelijoitaan.
Josko palattaisiin 80-luvulle jolloin asiat vielä toimi?

Suurimmaksi osaksi, ei sitä tukea osa silloinkaan saanut vaan roskakatoksissa kautta pöntöissä, jotka vielä silloin ei olleet lukittuja kuten nykyisin, asusteli väkeä joille sitä ei annettu, miehiä toki kaikki koska täällä ei vihollisen, väärärotuisen jne. miehistä silloinkaan pidetty. Suurin osa täysin työkykyisiä oli silloinkin, vaan töitä rajallinen määrä. Mitä nykyisin tempputyöllistämiset vähentää.

Lakiin voisi määrätä virkamiehille sama rankaisu mitä itse määräävät orjille, mikäli määräävät, niin johan alkaisi asiat toimiin. Vaan ei orjakansan lakimiehet sellaista ehdota edes. Eikä täällä mitään oikeuksiakaan ole.
Vaaleissa ehdotan äänestämään ainoastaan kansanvaltaa kannattavia ehdokkaita, jos semmoisia sattuu tarjolla olemaan.

Sveitsiä sanovat sveitsiläiset vittumaiseksi maaksi mutta nyyh. Ehkä tahallaan jottei muita menisi sinne, en tiedä. Pääsevät pois jos tahtovat pienemmän elintason pariin ja töitäkin oisi jos viittisivät tehdä. Siis heille, hankala täältä oisi sinne mennä vaikka jotkut ovat onnistuneetkin ja pitävät kovin.

E: Ja sopiva summa nykyisellä hintatasolla olisi 2500 euroa, tuoksi sosiaalitueksi. Sitä voisi kutsua vaikka köyhäintueksi jotta asia olisi selvä kaikille.
4
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut Pullervo tänään kello 02:16:16 »
Hah. Naurattaa sinisten kannatus joka on vähemmän kuin virhemarginaali. Sinisten kannatus on ihan nolla. Sinisillä ei ole kannatusta yhtään. Sillä kannatuksella ei yksikään sininen pääse eduskuntaan seuraavalla vaalikaudella. Ei kannata äänestää sinisiä.

Sitten on sinisten puheenjohtaja Terho. Hän on naurettava tapaus. Hän häviää aina väittelyt. Hän ei ole yhtään karismaattinen ja hyvä johtaja. Sinisillä on tosi huono johtaja. Timo Soini on toinen sinisten johtaja. Hänkin on tosi huono. Ei kannata äänestää sinisiä.

Olen katsellut näitä sinisten ehdotuksia. Tosi huonoja ja naurettavia ehdotuksia. Siniset kiusaavat ihmisiä. Heillä on huonoja ja naurettavia ehdotuksia. Miten kukaan voi äänestää puoluetta, jolla on noin huonoja ja naurettavia ehdotuksia? Ei kannata äänestää sinisiä.

Hauskahkosti kirjoitettu kommentti, mutta lienet kuitenkin täysin päinvastaista mieltä, ja sinisten tulisi ottaa nöyränä katuva persupuolue takaisin siipiensä suojaan ja yhdistyä yhdeksi, suureksi uudemman tulevaisuuden puolueeksi. Tai ainakin jokin aika sitten esitit yhdistymistä.

En tiedä, voiko kukaan äänestää sinisiä, mutta toistaiseksi kukaan ei ole voinut äänestää puoluetta, koska ei ole ollut vaaleja, joissa heillä olisi ollut ehdokkaita. Seurakuntavaalit ilmeisesti tuloillaan, että josko niissä.

Toki siniset ovat ansiokkaasti toiminnallaan alleviivanneet sitä, mikä on suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa vikana: maan tapa ja oma napa. Sanottiin, ettei kyse ollut rahasta, vaan arvoista ja oltiin isänmaan asialla, kun kyse ei ollut arvoista, vaan rahasta ja oltiin vain oman itsensä asialla.
5
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut dothefake tänään kello 01:51:48 »
Tulee suorastaan vaikutelma, että persut ovat parempia kuin uuvatit sivullisen mielestä.
6
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut Hohtava Mamma tänään kello 01:31:08 »
Onko @sivullinen. olemassa ketään poliitikkoa tai mitään puoluetta, joka olisi sinun mielestäsi onnistunut millään lailla?

Ellei sellaista ole, voisitko listata ydinkohdat, joita sinun oma, vielä olematon imaginääripuolueesi ajaisi? Jätä reduktio pois, koska kukaan ei äänestä oman omaisuutensa poisottajia.

Listaa ne ydinkohdat mieluiten ranskalaisin viivoin eikä sivullisena tekstiä, jota kukaan ei jaksa lukea. Varsinkin, jos se on jäsentymätöntä tajunnanvirtaa ilman selkeää pointtia mihin tarttua.

Ellei politiikka ole mielestäsi ratkaisu, voisitko kertoa mitkä ne keinot tilanteen korjaamiseksi olisivat? Tietysti kerrot myös sen, mistä saadaan ne lihakset toimenpiteiden (kuten reduktio) toteuttamiseksi? Ja miten värväät ne lihakset toteuttamaan ideoitasi.

Kiitos.
7
Sitä enemmän hiiltä ilmakehässä niin sitä paremmin metsät yms kasvaa. Tämä sitoo ison osan päästöistä ja samalla keinon korvata fossiilisia polttoaineita.
8
Lainaus
Trump harkitsee pysyvän sotilastukikohdan perustamista Puolaan - Venäjä todennäköisesti ärsyyntyy
Tänään klo 8:59
Puola on valmis maksamaan sotilastukikohdan perustamisesta yli kaksi miljardia dollaria.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/becac2f2-ab39-4cb1-b5a1-9606e40fd595_ul.shtml

Trumpia eivät haittaa Puolan taantumukselliset arvot.
9
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut sivullinen. tänään kello 01:19:02 »
Hah. Naurattaa sinisten kannatus joka on vähemmän kuin virhemarginaali. Sinisten kannatus on ihan nolla. Sinisillä ei ole kannatusta yhtään. Sillä kannatuksella ei yksikään sininen pääse eduskuntaan seuraavalla vaalikaudella. Ei kannata äänestää sinisiä.

Sitten on sinisten puheenjohtaja Terho. Hän on naurettava tapaus. Hän häviää aina väittelyt. Hän ei ole yhtään karismaattinen ja hyvä johtaja. Sinisillä on tosi huono johtaja. Timo Soini on toinen sinisten johtaja. Hänkin on tosi huono. Ei kannata äänestää sinisiä.

Olen katsellut näitä sinisten ehdotuksia. Tosi huonoja ja naurettavia ehdotuksia. Siniset kiusaavat ihmisiä. Heillä on huonoja ja naurettavia ehdotuksia. Miten kukaan voi äänestää puoluetta, jolla on noin huonoja ja naurettavia ehdotuksia? Ei kannata äänestää sinisiä.
10
Kotimaa / Vs: 2015-09-30 IS: Soini neuvottelee sopimuksesta irakilaisten palauttamiseksi
« Uusin viesti kirjoittanut Alligaattori tänään kello 01:17:15 »
Lainaus
Irak ei tällä hetkellä suostu lainkaan ottamaan palautettavia henkilöitä vastaan, vaikka EU-on sitoutunut miljardiluokan rahoitukseen yhteistyösopimuksen kautta.

- Se (Irakiin palautus) on ihan jumissa, Irakin kanssa on tehty sopimus ja kumppanuussopimuksen yksi osa on se, että myös palautukset sujuisivat paremmin ja aion tämän kokouksessa ottaa esille, Sipilä sanoi.
https://m.iltalehti.fi/politiikka/8003e6e4-6ee5-4c09-b730-5a501670e210_pi.shtml
Juha Sipilä pyrkii nyt vaalien alla luomaan vaikutelman, että hän yrittäisi palauttaa irakilaisia laittomia siirtolaisia Irakiin.

Mutta kyllähän Sipilä tiesi tarjotessaan taloaan laittomille siirtolaisille vuonna 2015, että heitä on vaikea palauttaa.

Sipilän tarkoituksena on koko ajan ollut luoda laittomien siirtolaisten luokka Suomeen. Nyt hän EU-kokouksessa teeskentelee muuta.

EU toki saisi palautettua siirtolaiset Irakiin, jos Irakin avustamisen ehtona olisi palautus. Se, että EU ei vaadi palautusten sujumista, tarkoittaa että EU ei haluakaan niiden sujuvan. Tarkoitus on pitää irakilaiset laittomina siirtolaisina mm. Saksassa ja Suomessa.

Joku vielä äänestää tuota kieroa valehtelijaa Juha Sipilää. Perussuomalaisten on vaalikampanjassa nostettava esiin Juha Sipilän jatkettu lainvastainen toiminta.
Ei niitä tarvitse Irakiin asti viedä, ruotsistahan ne tulivat.
Bussilippu käteen ja sinne takaisin. Kuka ei lähde suosiolla, sitten voi viedä parin vartijan avustamana, työttömiä riittää jotka hommaan voi palkata.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10