UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Jos Junes tuomitaan niin juttu kannattaa katsoa loppuun vaikka EITssä. Siellä Suomi joutuisi naurun alaiseksi kun vielä Junes on vadonnut tuohon EITn päätökseen. Juneshan sanoi että oikeudenkäynnistä tulee hauska ja piti sanansa. Siitä tuli hauska ja jos olisi saanut kuvausluvan ja videolle tekijänoikeudet niin hänestä oli voinut tulla vielä rikas.
Juneksesta olisi tullut hyvä asianajaja.
2
Kylänraitti / Vs: 2020-01-15 Jyväskylä aikoo yksityistää 30-40 % vesihuollostaan
« Uusin viesti kirjoittanut Alaric tänään kello 12:45:12 »
Tässä lisää asiantuntijanäkemystä tähän vesihuollon yksityistämiseen liittyen.

Kilpailuoikeuteen erikoistunut Aalto-yliopiston professori Petri Kuoppamäki, analyysiyhtiö Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén ja Tampereen teknillisessä yliopistossa pitkän uran vesihuoltoasioiden parissa tehnyt tekniikan tohtori Pekka Pietilä pitävät kaikki tätä yleisesti ottaen huonona ideana.

Tällaiselle kehitykselle on laitettava stoppi. Caruna on oivallinen esimerkki siitä mitä tapahtuu, kun luonnollisia monopoleja yksityistetään. Hintojen nousun lisäksi päätäntävallan myyminen pois on ihan pelkästään periaatteellisesti hyvä syy vastustaa tätä touhua.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006386557.html (28.1.2020)

Lainaus
Kannattaako Suomen vesi­huoltoa yksityistää? ”Näimme mitä tapahtui sähkön siirto­verkkojen kanssa”, sanoo Aalto-yliopiston professori

VESIHUOLLON kaltaisten luonnollisten monopolitoimintojen yksityistämiseen tulisi suhtautua varovaisesti, arvioivat HS:n haastattelemat asiantuntijat.

(...)

”Minä olen ollut sitä mieltä, että luonnollisia monopoleja ei kannattaisi yksityistää. Ne kannattaisi pitää julkisissa käsissä”, sanoo kilpailuoikeuteen erikoistunut Aalto-yliopiston professori Petri Kuoppamäki.

KUOPPAMÄKI ei halua ottaa kantaa Jyväskylän tai Ähtärin tapauksiin, koska ei tunne niitä riittävästi. Hän toteaa kuitenkin yleisellä tasolla, että luonnollisen monopolin toimintoja yksityistettäessä riskinä on, että yritys käyttää asemaansa väärin kuluttajan tappioksi.

Luonnollisella monopolilla tarkoitetaan juuri vesihuollon kaltaista toimintaa, jossa tietylle alueelle saadaan alhaisimmat tuotantokustannukset siten, että vain yksi tietty taho tuottaa palvelun. Kilpailevat vesiputket tai junaraiteet toisten vieressä eivät toisin sanoen laskisi palvelun hintaa tai parantaisi sitä.

Näimme mitä tapahtui sähkön siirtoverkkojen kanssa. Yksityistäminen johti kuluttajien ja yritysten merkittäviin maksujen korotuksiin”, Kuoppamäki sanoo viitaten tapaukseen, jossa Fortum myi sähkönsiirtoliiketoimintansa Caruna-yhtiölle vuonna 2014.

Hän korostaa, että tavallisesti kilpailu pitää huolta hinnoista. Luonnollisen monopolin tapauksessa niin ei pääse kuitenkaan käymään. Riskinä on Kuoppamäestä myös, että julkinen palvelu ajautuu yksityistämisen myötä demokraattisen kontrollin ulkopuolelle.

(...)

”Jos joku yksityinen siihen investoi, niin kaiken todennäköisyyden mukaan sillä on tavoitteena tehdä hyvä sijoitus ja voittoa. Silloin kysymys on, että kasvaako tehokkuus siinä määrin, että pystytään maksamaan isompia marginaaleja”, Kuoppamäki sanoo.

Kuoppamäki arvioi myös, että vähemmistöosuuksien yksityistäminen voi avata portit isommille yksityistämisille Suomessa. Erityisesti näin saattaa käydä, koska monet kunnat Suomessa ovat tällä hetkellä suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.

”Kun monet kunnat ovat heikossa taloudellisessa tilanteessa, on niillä tietenkin kova paine saada jostakin lisärahaa. Osittain se on tehty nostamalla kunnallisveroja, mutta osittain tällaiset keinot saattavat tulla käyttöön. Riski on, että rahapulassa saatetaan tehdä sellaisia ratkaisuja, jotka pitkällä aikavälillä eivät ole parhaita mahdollisia”, Kuoppamäki sanoo.

(...)

Vilén ei halua ottaa kantaa Jyväskylän tapaukseen. Yleisellä tasolla hän pitää kuitenkin keskustelua vesihuollon yksityistämisestä huolestuttavana.

”Jos puhutaan monopolistisia piirteitä omaavista omaisuuseristä, on hyvin vaikeaa nähdä, että yksityinen omistus olisi järkevä pohja. Siinä ei ole mahdollisuuksia luoda terveen kilpailun edellytyksiä, mikä taas johtaa siihen, että riskit monopolistisen aseman väärinkäytöstä ovat liian suuret”, hän sanoo viitaten niin ikään Carunan tapaukseen.

”Kun maito on pöydällä, sitä ei saa enää pulloon.”

Vilén ei suosittelisi edes vähemmistöosuuksien myyntiä.

”On mielestäni kyseenalaista, mitä se vähemmistöomistaja voi tuoda pöytään, kun kyseessä on täysin monopolistinen omaisuuserä.”

(...)

”Eihän vähemmistöosakas tule sinne hyväntahtoisuuttaan vaan sen takia, että näkee siinä mahdollisuuden tehdä voittoa. Silloin kysymys kuuluu, miksi kunnan kannattaa antaa yksityisen viedä voitto eikä ottaa sitä itselleen?” Pietilä sanoo.

Pietilä viittaa myös huonoihin kokemuksiin maailmalla. Esimerkiksi Pariisissa ja Berliinissä yksityistämisiä on vedetty takaisin.

(...)
3
Kotimaa / Vs: 2016-07-28 IL: Poliisi vaatii MV-sivuston sulkemista / MV katosi netistä
« Uusin viesti kirjoittanut sattuma tänään kello 12:39:19 »

Terhokodissa potilaan ranteeseen laitetaan hälyytyskello.

Tosiassa kello kertoo jos potilas tippuu  sängystä yöllä.

Kello myös kertoo, koska potilas kuolee, koska kello lähettää yöhoitajien työtilaan tiedon pulssista tai tässä tapauksessa sen katoamisesta.  Terhokodissa pääsee saunaan sekä saa halutessaan saunakaljan.
4
Täysin vakuuttunut siitä että tuomari haluaisi olla jossain muualla. Junes vie kyllä oikeutta kuin mätää kukkoa. Syyttäjä ei taatusti osannut odottaa että hommasta todella tulisi näytösoikeudenkäynti. Junes on osoittanut todeksi koko kiihotuspykälän mielettömyyden.
5
Kylänraitti / Vs: 2013-11-24 YLE: Uusi koronavirus todettu yli 150 ihmisellä
« Uusin viesti kirjoittanut RP tänään kello 12:36:23 »
Dailymailin juttu väittää, että coronavirus olisi levinnyt tuolta labrasta, ja että tieto siitä olisi ollut pormestarilla joka nyttemmin sen paljastaa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7933405/Wuhan-mayor-admits-withholding-information-coronavirus-outbreak.html
Väittää missä kohtaa?
6
^^ Help us to continue pyytävät. "Antakaa meille rahanne" tarkoittavat.
7
Kotimaa / Vs: 2016-07-28 IL: Poliisi vaatii MV-sivuston sulkemista / MV katosi netistä
« Uusin viesti kirjoittanut koojii tänään kello 12:31:26 »
Ei tässä mitään asianosaisseurantoa tapahdu.

Iljan kuoleman jälkeen luultavasti tehdään niinsanottu varattoman ihmisen perunkirjoitus, jotta vanhemmat eivät joudu vastuuseen Iljan veloista.

Eli rangaistusta ei määrätä, mutta vahingonkorvauksia voidaan määrätä.
Arolta voi tulla vielä iso ulina, kun tajuaa ettei hän saa rahaa, vaan joutuu maksamaan omat AA-kulut.
Myös dosentilta on käsittääkseni vaikea periä mitään.

Lehden uutisesta ei tarkasti käy ilmi mitä lääkäri sanoi Terhokodista. Jos lääkäri tarjosi Terhoon lähetettä, niin Iljan olisi kannattanut ottaa lähte. Terhokodissa pidetään huolta, ettei kuolevalla ole kipuja. Kotihoidossa tätä ei voida taata.

Terhokodin saattohoitoa kuukauden seuranneena, niin tuo kaksi viikkoa on aika pitkä aika Terhokodissa.
En muista kysyinkö tätä Terhokodissa ja vastaus keskimääräiselle ajalle oli kymmenen päivää.
Omien havaintojen mukaan, Terhossa oli myös potilaita vain muutaman päivän.

Tiistaina näin "terveeltä" näyttävän ihmisen ruokatilassa. Seuraavana päivänä ovessa oli lappu, mene varovasti sisään.
Potilas oli siis kuollut.

Terhokoti taitaa olla Suomen paras paikka saattohoidon osalta. Hoitovastuu voidaan siirtää Terhokotiin jolloin ne pitävät huolen potilaan kyseisen potilaan muun muassa kipulääkityksistä vaikka potilas asuisikin kotona kuukausia.

Terhokodista ei itselläni ole omakohtaisia kokemuksia. Muissa saattohoito-osastoilla kuitenkin olen valitettavan usein joutunut aikaa viettämään. Vaikka keskimääräinen aika olisi niissä se kaksi viikkoa joka niissä ehditään asua, niin koskaan etukäteen siitä ei voi sanoa mitään varmaan. Joskus joku kuolee vuorokauden sisään osastolle tulosta ja joskus taas siellä voi vierähtää useampikin kuukausi kun sairauden eteneminen pysähtyykin joksikin aikaa ja välillä saatetaan siirtää kuukausiksi kotihoitoonkin.

Mitä saattohoito-osastolla vuosikymmeniä työskennelleitä hoitajiakin olen jututtanut, niin yhtään ainoaa ihmeparanemista he minun jututtamat eivät ole koskaan nähneet siellä vaan joka ikinen sinne potilaaksi tullut on kuollut. Muutamia tapauksia ollut vuosikymmenten mittaan jossa omaisten vaatimuksesta sinne tullut potilas on siirretty muualle eikä tietoa myöhemmistä vaiheista ollut heillä.

Kunnioitan itse kyllä todella paljon niitä hoitajia ja lääkäreitä sekä muuta henkilökuntaa jotka työskentelevät saattohoitoyksiköissä. Minä itse en varmaan jaksaisi sellaista työtä jossa joka ikinen hoitoon tuleva aina kuolee ja nuorimmat saattavat olla hyvinkin nuoria. Tähän saattohoitoon toivoisin kyllä lisääkin resursseja ja rahaa Suomessa.
8
Ulkomaat / Vs: 2009-04-01 Italia: Välimeren vaarat ja Lampedusan liikenne (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Alaric tänään kello 12:25:54 »
^ Päivitys: Nyt Open Armsin kyydissä onkin jo 158 laitonta läpsyttelijää.

Ihmissalakuljetusjärjestöillä on tällä hetkellä näköjään aika hyvät apajat tuolla Libyan suunnalla.

https://twitter.com/openarms_fund/status/1222054674896949248


Konekäännös:

Lainaus
Finished at dawn 2nd rescue of a boat in danger with 102 people in international waters.
On board #OpenArms 158 shipwrecked, saved from probable death.
We are the only humanitarian ship in the area and almost 500 expect safe harbor
9
Kovin huvittavaa on ollut seurata Twitteriä yms. keskustelua, koska etnonationalistiporukka vaikuttaa oikeasti uskovan, että PS:n kannatuksen nousu on ollut joiltain osin heidän ansiotaan. He myös pitävät selvänä, että tähän välirikkoon ei ole johtanut mikään ideologinen ero, vaan heidän ainoa virheensä on Halliksen "kritisointi". Sakeaa settiä.

Tämä on ehdottomasti hyvä päätös. Lukemattomat politiikkaa vähemmän seuraavat kaverini myötähäpeilivät esim. YLE:n saunapätkälle, jossa Sean Ricks haastatteli etnonuoria (eli PERUSSUOMALAISIA nuoria). Monet kavereista potentiaalisia persujen äänestäjiä. Ihan järkyttävää PR:ää perussuomalaisille. Kuten moni on todennut, näille tietyille tyypeille vaikuttaa olevan tärkeintä jokin teoreettinen puhdasoppineisuus nettirotuopissa ilman mitään käsitystä reaalipolitiikasta tai todellisuudesta. Luottoni puolueen johtoon vankistui huomattavasti tämän peliliikkeen myötä.

Lisäys: Olen myös liberaalin demokratian kannattajana sitä mieltä, että näitä tyyppejä ei ihan jo ideologisista syistä kannata pitää mukana. Eli kyseessä ei tarvitse olla pelkkä kyyninen julkisuuskuva-analyysi, kyllä tässä voi vedota jo kuuluisaan arvopohjaan. Yksilönoikeudet ovat kuitenkin ihan kiva juttu.
10
Kotimaa / Vs: 2016-07-28 IL: Poliisi vaatii MV-sivuston sulkemista / MV katosi netistä
« Uusin viesti kirjoittanut sattuma tänään kello 12:04:21 »
Ei tässä mitään asianosaisseurantoa tapahdu.

Iljan kuoleman jälkeen luultavasti tehdään niinsanottu varattoman ihmisen perunkirjoitus, jotta vanhemmat eivät joudu vastuuseen Iljan veloista.

Eli rangaistusta ei määrätä, mutta vahingonkorvauksia voidaan määrätä.
Arolta voi tulla vielä iso ulina, kun tajuaa ettei hän saa rahaa, vaan joutuu maksamaan omat AA-kulut.
Myös dosentilta on käsittääkseni vaikea periä mitään.

Lehden uutisesta ei tarkasti käy ilmi mitä lääkäri sanoi Terhokodista. Jos lääkäri tarjosi Terhoon lähetettä, niin Iljan olisi kannattanut ottaa lähte. Terhokodissa pidetään huolta, ettei kuolevalla ole kipuja. Kotihoidossa tätä ei voida taata.

Terhokodin saattohoitoa kuukauden seuranneena, niin tuo kaksi viikkoa on aika pitkä aika Terhokodissa.
En muista kysyinkö tätä Terhokodissa ja vastaus keskimääräiselle ajalle oli kymmenen päivää.
Omien havaintojen mukaan, Terhossa oli myös potilaita vain muutaman päivän.

Tiistaina näin "terveeltä" näyttävän ihmisen ruokatilassa. Seuraavana päivänä ovessa oli lappu, mene varovasti sisään.
Potilas oli siis kuollut.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10