Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ulkomaat / Vs: 2018-03-23: ISISin soturi otti panttivankeja ranskalaisessa supermarketissa
« Uusin viesti kirjoittanut Fincum tänään kello 15:03:21 »
Lainaus
Hesari:  ”Allahu akbar, tapan teidät kaikki!” kerrotaan tekijän huutaneen

Jännää miten Hesari kyllä kääntää suomeksi miehen -ilmeisesti- ranskaksi huutaman uhkauksen loppuosan, mutta ei käännä alkuosaa.
Miksiköhän? :roll:
2
Ulkomaat / Vs: 2018-03-23: ISISin soturi otti panttivankeja ranskalaisessa supermarketissa
« Uusin viesti kirjoittanut Ari-Lee tänään kello 15:03:04 »
Lainaus
Ranskan pääministerin Edouard Philippen mukaan tilanne on ”erittäin vakava”. Hän luonnehti tekoa terrorismiksi. Paikalle oli menossa Ranskan sisäministeri.

Hyvä juttu, että sisäministeri on menossa paikalle panttivankien tilalle. Olen kyllä epäuskoinen ja todennäköisesti poliisi estää paikalle menon.
3
^ Vastaavaa on tuotu esille myös Eviran materiaaleissa liittyen Kalojen tainnutukseen ja hyvinvointiin:

" Lohikala menettää tajunnan hiilidioksidivedessä n.kuudessa minuutissa. Tänä aikana kaloilla esiintyy voimakkaita pakoreaktioita ja stressiä.

Stressi ja rajut pakoliikkeet hiilidioksiditainnutuksen yhteydessä johtavat myös huonompaan lihan laatuun lihaksen rigor mortiksen eli kuolinjäykkyyden alkaessa aikaisemmin kuin ei-stressatulla kalalla.
""Yleisimmät jo käytössä olevat sekä OIE:n suosittelemat menetelmät hiilidioksiditainnutuksen sijaan ovat sähkötainnutus ja mekaaninen tainnutus. Nämä luokitellaan nk. nopeisiin tainnutusmenetelmiin jotka johtava syvään tajuttomuuteen sekunnin sisällä. "

https://www.evira.fi/globalassets/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/elintarvikehuoneistot/koulutukset/eriksson-kallio-salminen-kalojen-tainnutus-24102017.pdf

Suomessa ollaan tässäkin jäljessä, eli suurin osa kaloista tainnutetaan edelleenkin epävarmalla(kalat menevät tajuissaan vatsanaukaisuun) ja kivuliaalla hiilidioksiditainnutuksella. Esim. Norjassa vastaava tainnutusmetodi on ollut kielletty jo n. 11 vuotta.

Tosin hiljattain Suomessa aloitti toimintansa Finnforel Oy jolla on käytössä huomattavasti parempi sähkötainnutus. Eli kotimaista kalaa ostettaessa, kannattaa valita Finnforelin Saimaan tuore-tuotteita muiden sijaan: https://www.saimaantuore.fi/. Kiertovesijärjestelmä on myös luonnolle parempi.
4
Kotimaa / Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Uusin viesti kirjoittanut Ville Hämäläinen tänään kello 15:00:01 »
Emme voi sulkea rajoja sulkeutumatta itse, oppi tekisi hyvää terroristillekkin

Tuosta ’halusin näyttää että meillä on miehiäkin’ voi vetää ohkaisen langan pelon luomiseen
5
Onko tässä kyse samasta jutusta?:

Lakitoimiston johtaja tehtaili valtiolle laskuja turvapaikanhakijoiden avustamisesta – Oikeus tuomitsi viisi kuukautta ehdollista vankeutta
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005615398.html

Lainaus
Oikeus ei pitänyt petosta törkeänä toisin kuin syyttäjä.
...

HELSINGIN käräjäoikeus on tuominnut helsinkiläisen lakitoimiston johtajan viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen oikeusaputoimistoon tehdyistä perusteettomista laskuista.

Nainen oli laskuttanut oikeusaputoimistolta yhteensä noin 12 400 euroa väittäen, että toimisto oli avustanut turvapaikanhakijoita sekä hoitanut tulkkausta.

Tapauksia oli kaikkiaan kahdeksan. Toimenpiteet oli kirjattu tehdyiksi sellaisina aikoina, jolloin turvapaikka-asiat eivät olleet enää vireillä. Lisäksi hän lähetti laskuja sellaisista tulkkaustehtävistä, joita ei ole todellisuudessa tapahtunut.

Rikosepäilyt kohdistuvat oikeudellisen avustamisen osalta Novolex Finland -lakitoimistoon ja tulkkauksen osalta Global Interpreter Finland -yhtiöön. Nainen on toiminut molempien yhtiöiden toimitusjohtajana.
6
Kyllä minusta tuo poliisin ohje oli ihan asiallinen ja selkeä. Tietenkin jos joku känniääliö esim. uhkailee vetävänsä maahanmuuttajaa turpaan niin soitan 112:een. Ja tietenkin kaikenlaiseen törkeään käytökseen pitää puuttua, mahdollisuuksien rajoissa toki. En todellakaan halua kuunnella julkisella paikalla tai joukkoliikennevälineessä mitään möykkäämistä ja ihmisille vittuilua, oli kohteena sitten kuka tahansa. Ei ole millään tasolla hyväksyttävää, että julkiset paikat muuttuvat yöllisiksi nakkikioskijonoiksi joissa kirosanat ja herjat lentelevät ja nyrkit heiluvat. Eivätkä tietenkään maahanmuuttajatkaan saa olla niitä muuttamassa sellaisiksi.

Kaiketi kukaan ei ole puolustamassa huonoa käytöstä saati henkilöön käypää uhkaa. Poliisin ulostulo ansaitsee ja saa kritiikkiä. Poliisihan (päinvastoin kuin aikaisemmin) neuvoo puuttumaan yhdessä rasismiin (mitä tarkoittaneekaan tässä) ja uhkaavaan tilanteeseen.  Aikaisempi ohjeistus neuvoi rauhoittamaan tilannetta joutumatta itse vaaraan.

https://www.poliisi.fi/rikokset/pahoinpitely

Lainaus

Jos näet jotain toista pahoinpideltävän:
Pyri rauhoittamaan tilanne, jos se on mahdollista ilman, että myös sinä joudut pahoinpidellyksi.
Anna tarvittava ensiapu ja hälytä apua, jos se on tarpeellista.
Ilmoita tapauksesta poliisille ja kerro henkilötietosi. Kerro nimesi myös pahoinpitelyn uhrille.


Rauhallinen kokoontuminen kadulla kävelyyn on poliisille ankara nou, mutta rasisminvastainen kokoonpano saa melkoisen epäsuoran valtuutuksen.

7
Kotimaa / Vs: 2017-08-18 Terrori-isku Turussa - 2 kuollut, 8 loukkaantunut
« Uusin viesti kirjoittanut Mikko pa tänään kello 14:57:13 »
Emme voi sulkea rajoja sulkeutumatta itse, oppi tekisi hyvää terroristillekkin
8
Kylänraitti / Vs: Cambridge Analytica
« Uusin viesti kirjoittanut Skeptikko tänään kello 14:55:32 »
Lainaus
Jos sama asia olisi tehty Hillaryn puolesta,
Luultavasti on tehtykin. Olisi ollut typerää olla tekemättä Obaman kampanjan onnistuessa samassa asiassa.

Cambridge Analytica -yritystä on myös syytetty jossain kehitysmaiden vaaleissa siitä, että se olisi lähettänyt vakoojia kaivelemaan erilaista likapyykkiä reporteltavaksi vastustajista. Hillaryn vaalikampanjahan yritti tehdä tätä Trumpille palkkaamalla entisen vakoojan, joka raportoi mm. väitteen sänkypissajutuista.
9
Ulkomaat / Vs: 2018-03-23: ISISin soturi otti panttivankeja ranskalaisessa supermarketissa
« Uusin viesti kirjoittanut Kni tänään kello 14:55:06 »
Hyvää AA-kerhon pyhäpäivää vaan kaikille. Taas.  >:( :(
10
Kylänraitti / Vs: Pansion VOK:issa vaihdetaan huumeita seksiin.
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Kemppainen tänään kello 14:54:38 »
Bai tö vei, Pansion vokkilaisiako kirkko ja partio kuljetuttivat tyttöjen kanssa metsään?

https://pt-media.org/2016/03/06/turun-partiolaiset-tarjoilivat-pikkutyttoja-turvapaikanhakijamiehille/
Sivuja: [1] 2 3 ... 10