Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Johan on  mahtava keksintö, sotun rakennetta tuntematon tavallinen kansalainen ei edes tiedä sieltä löytyvän sukupuolenkin. Se nyt vaan on syntymässä lääkärin havainto. Ei nyt niin paha, jos laitoksella havaitaan sukupuoli ja tunnus tulee sen mukaan. Syntymäpäivä yksilöi ihmisen, sitä ei voi vaihtaa muut kuin matut. Sukupuolen salainen tunnus sotussa kai sitten pitäisi olla jatkuvasti muutettavissa vaihteluiden mukaan. Toisaalta olisihan se oikein hyväkin, jos homot ja lesbot ynnä muut vastaavat erottuisivat reilusti. Työryhmä toki häpeää suuntautumisiaan. Ovat varmaan syntyneet sukupuolettomina. Tai sitten haluavat salata syntyessään määritellyn sukupuolen. Big Deal. Eikä maksa paljon.
Tosin syntymäaikoja vielä riittää ja pelkällä hallinnollisella päätöksellä voidaan numeroida lapset ilman sukupuolta. Pistää tilastot iloisesti päreiksi.
2
Tupa / Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Uusin viesti kirjoittanut Skeptikko tänään kello 02:04:15 »
EU-uutissivusto onkin Venäjän propagandaa - Ulkomaat | HS.fi
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006270240.html

Lainaus
Lähes puolet EP today -sivuston artikkeleista on peräisin Venäjän hallituksen rahoittamasta uutismediasta.

EUROOPAN parlamentin kuukausittainen uutiskooste tähtilogoineen näyttää ihan pätevältä uutissivustolta. Se lupaa tietoa erityisesti Euroopan parlamentin jäsenille, ja lupaa että osa teksteistä on peräisin europarlamentaarikoilta.

Todel­lisuudessa 47 prosenttia EP Today -uutis­sivuston artikkeleista on peräisin suoraan Venäjän hallituksen rahoittamalta Russia Today -uutiskanavalta.
...
EU:n Venäjän disinformaatiota paljastavan East Stratcomin mukaan noin kahden vuoden aikana julkaistuista yli 17 000 artikkelista valtaosa tuli muualta kuin itse EU-sivustolta. ”On epäselvää, mihin sivusto pyrkii, mutta ainakaan se ei ole se, mikä väittää olevansa”, yksi analysoijista kertoo.
...
Eivät mepit aivan sivusta seuraa uutissivustojensa muuttumista Venäjän informaatiokanavaksi. Edustajat äänestivät tällä viikolla läpi päätöslauselman, jossa vaaditaan lisää rahoitusta disinformaation tutkimiseen, jatkoa yhteistyöhön sosiaalisen median yritysten kanssa sekä kansainvälistä oikeudellista pohdintaa hybridiuhkien torjumiseksi. Päätöslauselmassa mepit korostivat huoltaan Venäjän propagandan ”todella vaarallisesta luonteesta.”

LÄHES kaikki suomalaismepit äänestivät päätöslauselman puolesta, mutta esimerkiksi perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen äänestivät sitä vastaan. Lauselmassa todetaan, että erityisesti vaaleihin kohdistuva ulkomaalainen sekaantuminen hyödyttää EU:n vastaisia, ääriliikkeisiin kuuluvia ja populistisia ehdokkaita.

Kätevästi Hesarin jutussa "unohdettiin" kertoa, että päätöslauselmassa (P9_TA-PROV(2019)0031) oli kyse paljon muustakin kuin disinformaatiosta ja Venäjästä, eikä edes linkittänyt siihen. Tässä esimerkiksi joitain poimintoja 38 eri kohdasta:

Lainaus
5.  ilmaisee syvän huolensa siitä, että todisteita häirinnästä ilmenee jatkuvasti ja että usein niissä on viitteitä ulkomaisesta vaikuttamisesta ennen kaikkia merkittäviä kansallisia vaaleja ja EU-vaaleja ja että suuri osa tästä häirinnästä hyödyttää EU:n vastaisia, äärioikeistolaisia ja populistisia ehdokkaita ja että häirintätoimet kohdistuvat tiettyihin vähemmistöihin ja heikossa asemassa oleviin ryhmiin, kuten muuttajiin, hlbti-henkilöihin, uskonnollisiin ryhmiin, romanitaustaisiin henkilöihin, muslimeihin tai muslimeina pidettyihin henkilöihin, mikä puolestaan palvelee laajempaa pyrkimystä heikentää demokraattisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan vetovoimaa;

6.  on tietoinen huolestuttavasta suuntauksesta, jossa maailmanlaajuiset äärioikeistolaiset ryhmät käyttävät disinformaatiota laajamittaisesti sosiaalisen median alustoilla; on huolissaan, että tällainen disinformaatio on vaikuttanut sukupuolten tasa-arvon ja hlbti-henkilöiden oikeuksien heikentymiseen;
...
10.  tuomitsee lisäksi jyrkästi kolmansien maiden valtiollisten ja valtiosta riippumattomien toimijoiden yhä aggressiivisemmat toimet, joilla pyritään horjuttamaan eurooppalaisten demokratioiden normatiivista perustaa ja periaatteita sekä kaikkien EU:hun liittymisestä neuvottelevien Länsi-Balkanin valtioiden ja itäisen kumppanuuden piiriin kuuluvien maiden itsemääräämisoikeutta, vaikuttamaan vaaleihin ja tukemaan ääriliikkeitä, kun otetaan huomioon, että kyberhyökkäysten mittakaava kasvaa jatkuvasti;

11.  panee merkille palveluntarjoajien ja alustojen vapaaehtoisten toimien myönteisen vaikutuksen disinformaation torjuntaan, mukaan lukien uudet käytännesäännöt, joilla lisätään vaalimainonnan läpinäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, sekä komission ja jäsenvaltioiden kuluneen vuoden aikana toteuttamat toimenpiteet ja muistuttaa näitä toimijoita siitä, että vastuu disinformaation torjunnasta on niiden yhteinen;

12.  muistuttaa 25. lokakuuta 2018 antamastaan päätöslauselmasta, jossa se kehotti Facebookia panemaan Cambridge Analytica -skandaalin seurauksena täytäntöön useita toimenpiteitä, joilla estetään alustan käyttö vaaleihin sekaantumiseen; toteaa, että Facebook ei ole toteuttanut suurinta osaa näistä pyynnöistä;
...
17.  kehottaa jälleen komissiota ja jäsenvaltioita luomaan innovoinnille suotuisan ympäristön, joka perustuu markkinatalouden ja perusoikeuksien suojaamisen periaatteisiin, jotta eurooppalaiset yritykset voivat käyttää koko potentiaaliaan ja hyödyntää näiden oikeuksien suojaa kilpailuetuna;
...
30.  kehottaa komissiota arvioimaan mahdollisia lainsäädännöllisiä ja muita toimenpiteitä, jotta sosiaalisen median alustat voivat ryhtyä toimiin, joiden tarkoituksena on merkitä järjestelmällisesti bottiohjelmien jakamat sisällöt, tarkastella algoritmeja ja tehdä niistä mahdollisimman puolueettomia sekä sulkea sellaisten henkilöiden tilit, jotka osallistuvat demokraattisten prosessien horjuttamiseen tai vihapuheen lietsomiseen tähtäävään laittomaan toimintaan, kuitenkaan sananvapaudesta tinkimättä;

Tuossahan on rivien välissä nähtävissä, että kyse on tosiasiassa  halusta rajoittaa sananvapautta entisestään vihapuheen ja disinformaation varjolla ja tarkoitus on kohdistaa vaino nimenomaan maahanmuuttokriittisiä ja "populistisia" tahoja kohtaan. Sen sijaan esimerkiksi vasemmistolaisten liikkeiden, viherliikkeiden yms disinformaatio ja propagandalla ja rahavilloilla ulkomailta käsin vaikuttaminen ei tunnu olevan vastaavan huolen kohteena...

Hieman vastaava tapaushan oli vähän aikaa sitten ollut toinen päätöslauselma, josta kokoomuksen Verkkouutiset (joka kuuluu tiettävästi JSN:n sääntelyn piiriin, joten käsiteltäköön sitäkin tiedotusvälineenä, vaikka onkin kokoomuslehti) kirjoitti seuraavaa:

PS:n mepit eivät tukeneet Venäjää arvostellutta lauselmaa – verkkouutiset.fi
https://www.verkkouutiset.fi/psn-mepit-eivat-tukeneet-venajaa-arvostellutta-lauselmaa/

Lainaus
Lauselmassa tuomittiin natsi-, kommunisti- ja muiden totalitaaristen hallintojen rikokset. Lisäksi todettiin muun muassa, että ”Venäjä on edelleen kommunistisen totalitarismin suurin uhri ja että se ei pysty kehittymään demokraattiseksi valtioksi niin kauan kuin sen hallitus, poliittinen eliitti ja poliittinen propaganda jatkavat kommunistien rikosten kaunistelua ja Neuvostoliiton totalitaarisen hallinnon ihannointia; (Euroopan parlamentti) kehottaa tästä syystä Venäjän yhteiskuntaa hyväksymään traagisen menneisyytensä”.
...
Ainoana parlamentin ryhmänä lauselmaa vastaan päätti äänestää vihervasemmiston GUE-NGL. Siihen kuuluva Suomen Silvia Modig pidättyi äänestämästä.

Identiteetti ja demokratia -ryhmä (ID), johon perussuomalaiset kuuluvat, päätti tukea lauselmaa. Sen 73 mepistä kuitenkin 16 pidättyi äänestämästä.

Heidän joukossaan olivat PS:n Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen. ID-ryhmään myös kuuluvan Viron EKRE:n Jaak Madison pidättyi niin ikään äänestämästä.

Huhtasaari kirjoitti tästä Facebookissa:

Lainaus
Venäjä jälleen sisäpoliittisena lyömäaseena kansallismielisiä vastaan.

ENSINNÄKIN Kyseessä oli päätöslauselma toisen maailmansodan 80-vuotispäivän syttymisestä ja uhrien muistamisesta.

Kohdissa 3,4 ja 6 oli mahdollisuus äänestää erikseen, ja niissä kohdissa tuomitsimme natsismin ja stalinismin. Kohdissa 15 ja 16 ei ollut mahdollisuus äänestää erikseen, jossa käsiteltiin Venäjän nykytilaa. Lopullisessa äänestyksessä pidättäydyimme Teuvon kanssa äänestämästä, koska päätöslauselmaan oli lisätty kehotus jäsenvaltioille puuttua vihapuheeseen, mikä tarkoittaa sensuuria. En halua tukea demareiden poliittista agendaa väärinajattelijoiden hiljentämisestä, koska se on yksi totalitarismin muoto.
3
Kylänraitti / Vs: Puolan vaalit sunnuntaina 13.10.2019
« Uusin viesti kirjoittanut internetsi tänään kello 01:23:27 »
Lainaus
- Z punktu widzenia Węgier bardzo ważne wybory odbyły się dziś w Polsce, gdzie polska partia rządząca zdobyła większość mandatów parlamentarnych i jest w stanie samodzielnie stworzyć rząd. Gratuluję polskim przyjaciołom - powiedział premier Węgier Viktor Orban.
Vapaa käännös: "Unkarin näkökulmasta katsottuna Puolassa pidettiin tänään erittäin tärkeät vaalit, joissa Puolan hallitseva puolue voitti suurimman osan parlamentin mandaateista ja pystyy siis muodostamaan itsekseen hallituksen. Onnittelen puolalaisia ystäviä - sanoo Unkarin pääministeri Viktor Orban."

Unkarissakin oli vaalit, mutta pysytään tässä nyt Puolan vaaleissa.Itänaapurimme media kuulemma uutisoi, että "Puolalaiset valitsivat zlotyn".Frankfurter Allgemeine kirjoittaa, kuinka Puolan vaalitulos tarkoittaa EU:n ja Puolan kiistan jatkumista sekä sitä, että Puolan ja Saksan suhteet pysyvät jännittyneinä, koska PiS pyytää Saksalta korvauksia. [Oma huomio: En tiedä mihin saksalaislehti viittaa, mutta todennäköisesti joko koheesiorahastoon tai sosialismin ajan korvauksiin.]

Sueddeutsche Zeitung taas nostaa riman korkeammalle, kun kirjoittaa, ettei PiS:n kannata nyt kovin iloinen olla, koska eivät saavuttaneet maksimitavoitettaan 2/3 enemmistöä parlamenttiin, jolla olisi pystytty muuttamaan perustuslakia ja estämään presidentin veto-oikeus. Tiedä sitten, onko PiS:stä kukaan edes koskaan kommentoinut, että tavoitteena olisi 2/3 enemmistö. Luulisin tuon olevan kommarilehden omia fakenewsejä, en tiedä.

Die Zeit taas on realisti, kun kirjoittaa, että PiS:n vaalitulos on paras, mitä yksikään puolue on saavuttanut sitten kommariaikojen ja joka tuli vielä korkeimmalla äänestysprosentilla sitten kommariaikojen.

@akez tässä vaan muutama täky.Reporadio on myös tehnyt oman juttunsa:
Lainaus
Puolassa hallitsevan puolueen Laki ja oikeus puheenjohtaja julisti puolueensa parlamenttivaalien voittajaksi
Virallisia tuloksia vaaleista odotetaan tiistaiksi.

Puola14.10.2019 klo 00.16

Ovensuukyselyiden mukaan konservatiivinen Laki ja oikeus -puolue on saamassa enemmistön Puolan parlamentin alahuoneeseen. Puolue on hallinnut maata vuodesta 2015 asti.

Tutkimuslaitos Ipsosin mukaan puolue on saamassa lähes 44 prosenttia äänistä. Tällä puolue saisi 239 edustajaa parlamenttiin. Parlamentissa on yhteensä 460 edustajaa, joten tämä tarkoittaisi Laki ja oikeus -puolueelle ehdotonta enemmistöä.

Puolueen puheenjohtaja Jaroslaw Kaczynski muistutti kuitenkin, että tulokset eivät vielä ole lopullisia. Virallisia tuloksia vaaleista odotetaan tiistaiksi.

Enemmistö parlamentissa antaisi tälle kansallismieliselle oikeistopuolueelle vahvan mandaatin jatkaa kiistanalaisia uudistuksia muun muassa oikeuslaitoksen ja median suhteen.

Oikeuslaitoksen itsenäisyys ja median valvominen ovat aiheuttaneet ongelmia EU:n kanssa. Unionin mukaan Puolan uudistukset murentavat oikeusvaltiota.

– Puolan demokratia on vahva ja vakaa riippumatta poliittisista jännitteistä, kommentoi maan tilaa puolalainen Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk.
Reporadio/Ismo Savolainen

IS taas vain muokkasi oman uutisensa alkuosaa ja otsikkoa.
4
Ei Kokoomuksessa, SDP:ssä eikä muissakaan puolueissa ole vastaavaa?

Ainakin kokoomuksestahan on kuulunut riitelyistä ja ainakin yhdestä rikoksestakin viime vuosina, kuten vaikkapa:

Harvinainen temppu Tuusulassa – kokoomus jätti kunnanhallituksen puheenjohtajan pois ehdokaslistaltaan | Keski-Uusimaa
https://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/491415-harvinainen-temppu-tuusulassa-kokoomus-jatti-kunnanhallituksen-puheenjohtajan-pois

Lainaus
Tuusulan kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jyri Paavola teki rajun tempun kahdelle kokoomuksen istuvalle kunnanvaltuutetulle tiistaina.

Hän jätti kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaiden listalta pois kunnanhallituksen puheenjohtajan Sanna Kervisen ja kunnanvaltuutettu Lauri Untamon ilmoittamatta näille mitään.

– Heillä on oma poliittinen agenda. He ovat repineet ryhmää rikki, Paavola perusteli.

Kervinen pääsee kuitenkin ehdokkaaksi huhtikuun vaaleihin, vaikkakaan ei kokoomuksen listalle.

Hän oli sattumalta Tuusulan kunnantalolla tiistaina hetkeä ennen ehdokasluetteloiden jättämisen määräaikaa ja sai tietää jääneensä rannalle kokoomuksen listalta. Hän onnistui noin 10 minuutissa keräämään itselleen kymmenen nimeä omaan kannatusyhdistykseensä.
...
Untamo ei ehtinyt koota omaa kannattajalistaa. Hän ei pääse lainkaan ehdokkaaksi vaaleihin.

– Tulen käymään läpi rikosoikeudellisen polun, millä perusteella päätös ehdokaslistasta on kunnallisjärjestössä syntynyt, ja jos siinä on jotain moitittavaa, varmasti teen rikosilmoituksen, Untamo sanoo.

Uudenmaan kokoomuksessa repivä riita – ehdokkaat nimetään lauantaina 1,5 kuukautta myöhässä - Politiikka - Ilta-Sanomat
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005875867.html

Lainaus
Kokoomuksen eduskuntavaalien ehdokaslistat täyttyvät jo hyvää vauhtia ympäri Suomea, mutta Uudenmaan kokoomuksen lista ammottaa edelleen tyhjyyttään. Syynä on piiriä repivä oikeuskiista vaalien ehdokasasettelusta ja siitä, rikkoiko piirihallitus puolueen sääntöjä ja vaalilakia, kun se päätti helmikuussa jättää jäsenäänestyksen järjestämättä asiassa.

Toukokuussa Tapiolan, Matinkylän ja Karakallio-Kilon kokoomuksen paikallisyhdistykset jättivät Espoon käräjäoikeuteen kanteen piirihallituksen toiminnasta sekä ”jäsenäänestyksen ja jäsendemokratian sabotoimisesta”.

Uudenmaan piiri on kokoomuksen suurimpia ja merkittävimpiä eduskuntavaalien kannalta, ja sen ehdokaspaikoista onkin perinteisesti käyty kiivasta taistelua.
...
Kansanedustajat Kari Tolvanen, Pia Kauma, Veera Ruoho ja Mia Laiho sekä sisäministeri Kai Mykkänen päätyivätkin vetämään pois omat ehdokkuutensa. Vain Elina Lepomäki kieltäytyi vetämästä nimeään pois vedoten siihen, ettei hän halua ”manipuloida ehdokastilannetta”.

Sittemmin kansanedustajien nimet ovat ilmestyneet listalle takaisin.

Kokoomuksen entiselle piirijohtajalle syyte törkeästä kavalluksesta | Yle Uutiset | yle.fi
https://yle.fi/uutiset/3-10376443

Lainaus
Kylä-Harakka kertoi oikeudessa, että tuhansien eurojen ostokset liittyivät hänen työhönsä toiminnanjohtajana. Tuomio sai lainvoiman marraskuun lopussa.

Kokoomuksen Harri Jaskarin vanhan rikosjutun erikoinen jälki­näytös jatkui oikeudessa – entinen pääministeri Vanhanen kävi kertomassa oikeudessa, että ei vaikuttanut juttuun
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006097122.html

Lainaus
HELSINGIN käräjäoikeudessa kuultiin tiistaina muun muassa todistajakertomuksia kokoomuksen entisen puoluesihteerin Harri Jaskarin vanhan rikosjutun erikoisesta jälkinäytöksestä. Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen vaatii oikeudessa poliisille sakkorangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta, virkasalaisuuden rikkomisesta ja kunnianloukkauksesta.

Hämäläisen mukaan poliisi meni selvittelyssään poliisirikossyyttäjän alueelle.

Jaskari tuomittiin vuonna 2007 entiseen seurustelukumppaniinsa kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta. Vuonna 2006 kihlakunnansyyttäjä Jouni Peräinen ei löytänyt todennäköisiä syitä epäillä Jaskaria muista tutkituista rikoksista eli entisen naisystävänsä parituksesta, kolmesta pahoinpitelystä ja kolmesta laittomasta uhkauksesta.

VIRKARIKOKSESTA nyt syytetty poliisi kuuli kollegaltaan kertomuksen, jonka mukaan Jaskarin juttu olisi aikoinaan osin haudattu poliittisten paineiden vuoksi. Kollegalle syyttäjä vaatii vankeusrangaistusta, joka voidaan tuomita ehdollisena. Rikosnimikkeinä ovat perätön lausuma viranomaismenettelyssä ja kunnianloukkaus. Molemmat syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikokseen.
5
Kylänraitti / Vs: Puolan vaalit sunnuntaina 13.10.2019
« Uusin viesti kirjoittanut internetsi tänään kello 00:57:08 »
Vaikka äänestys ei mene voivodikuntien mukaan, niin tässä on kuva siitä, kuka voitti missäkin voivodikunnassa:

Edit: Laitan tähän tekstinkäsittelyn vuoksi tämän lainauksen puolaksi:

Lainaus
Wyniki wyborów w województwie mazowieckim
W czasie wyborów parlamentarnych wybraliśmy łącznie 460 posłów. Z każdego województwa do Sejmu wchodzi ich określona liczba. Z województwa mazowieckiego wybranych zostało 63 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 67.8 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. mazowieckim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 41.3 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 29.8 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 12.6 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 9.6 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 5.7 proc

Inne - 1.0 proc.

Wyniki wyborów w województwie śląskim
Z województwa śląskiego wybranych zostało 55 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 61.6 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. śląskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 41.6 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 32.0 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 12.8 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 6.3 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.5 proc

Inne - 0.8 proc.

Wyniki wyborów w województwie małopolskim
Z województwa małopolskiego wybranych zostało 41 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 63.5 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. małopolskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 50.8 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 21.3 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 9.9 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 10.0 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 7.4 proc

Inne - 0.6 proc.

Wyniki wyborów w województwie wielkopolskim
Z województwa wielkopolskiego wybranych zostało 40 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 63.2 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. wielkopolskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 36.4 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 32.6 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 14.2 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 10.7 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.1 proc

Inne - 0.0 proc.

Wyniki wyborów w województwie dolnośląskim
 Z województwa dolnośląskiego wybranych zostało 34 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 59.9 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. dolnośląskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 37.2 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 29.9 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 15.6 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 8.3 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.2 proc

Inne - 2.8 proc.

Wyniki wyborów w województwie łódzkim
Z województwa łódzkiego wybranych zostało 31 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 61 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. łódzkim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 46.1 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 26.1 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 13.6 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 7.7 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 5.7 proc

Inne - 0.8 proc.

Wyniki wyborów w województwie lubelskim
Z województwa lubelskiego wybranych zostało 27 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 59.5 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. lubelskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 58.2 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 16.4 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 6.1 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 11.8 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.4 proc

Inne - 1.1 proc.

Wyniki wyborów w województwie podkarpackim
 Z województwa podkarpackiego wybranych zostało 26 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 59.4 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. podkarpackim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 62.1 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 14.5 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 5.3 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 10.5 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 7.3 proc

Inne - 0.3 proc.

Wyniki wyborów w województwie pomorskim
Z województwa pomorskiego wybranych zostało 26 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 62 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. pomorskim:

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 38.8 proc.

KW Prawo i Sprawiedliwość - 33.0 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 12.7 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 8.7 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.8 proc

Inne - 0.0 proc.

Wyniki wyborów w województwie kujawsko-pomorskim
Z województwa kujawsko-pomorskiego wybranych zostało 25 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 58.2 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. kujawsko-pomorskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 38.5 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 30.3 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 13.5 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 10.1 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.6 proc

Inne - 1.0 proc.

Wyniki wyborów w województwie zachodniopomorskim
Z województwa zachodniopomorskiego wybranych zostało 20 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 58. proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. zachodniopomorskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 35.3 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 34.3 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 13.5 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 9.5 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 7.4 proc

Inne - 0.0 proc.

Wyniki wyborów w województwie warmińsko-mazurskim
Z województwa warmińsko-mazurskiego wybranych zostało 18 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 54 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. warmińsko-mazurskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 42.8 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 23.6 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 10.8 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 12.8 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 7.4 proc

Inne - 2.6 proc.

Wyniki wyborów w województwie świętokrzyskim
Z województwa świętokrzyskiego wybranych zostało 16 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 57.6 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. świętokrzyskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 55.4 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 15.7 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 10.8 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 9.4 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.4 proc

Inne - 2.5 proc.

Wyniki wyborów w województwie podlaskim
Z województwa podlaskiego wybranych zostało 14 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 54.4 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. podlaskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 52.5 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 19.1 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 7.9 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 12.6 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 6.4 proc

Inne - 1.5 proc.

Wyniki wyborów w województwie lubuskim
Z województwa lubuskiego wybranych zostało 12 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 58.2 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. lubuskim:

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 32.5 proc.

KW Prawo i Sprawiedliwość - 31.9 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 17.3 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 11.1 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 7.2 proc

Inne - 0.0 proc.

Wyniki wyborów w województwie opolskim
Z województwa opolskiego wybranych zostało 12 posłów, którzy będą zasiadać w Sejmie w kolejnej kadencji. Frekwencja w regionie wyniosła 54.2 proc.

Wyniki wyborów do parlamentu w woj. opolskim:

KW Prawo i Sprawiedliwość - 35.4 proc.

KW Koalicja Obywatelska PO .N IPL Zieloni - 27.7 proc.

KW Sojusz Lewicy Demokratycznej (Lewica) - 12.6 proc.

KW Polskie Stronnictwo Ludowe (Kukiz) - 11.3 proc.

KW Konfederacja Wolność i Niepodległość - 5.6 proc

Inne - 7.4 proc.
Linkki


PiS siis hävisi kahdessa voivodikunnassa. Suurimpi tappio tuli Pommerissa. Kyseisellä alueella sijaitsee Gdansk, joka on vahvaa Donald Tuskin aluetta. Lisäksi tuota tappiota selittää se, että Tusk on etnisyydeltään kasubi ja tuo on juuri sitä aluetta, missä kasubit asuvat. Tappiota 5,8%.

Toinen tappio tuli Lubuszin voivodikunnassa, joka siis on noin miljoonan asukkaan "lääni" Saksan rajalla, entistä saksalaista aluetta. Sielläkin tappiota tuli vain 0,6%.
6
Kylänraitti / Vs: Puolan vaalit sunnuntaina 13.10.2019
« Uusin viesti kirjoittanut akez tänään kello 00:39:12 »
Puolan tv:n juttua (13.10.2019) Puolan vaaleista.

Lainaus
Näin äänestettiin koulutuksen mukaan jaoteltuna

PiS voitti ammattioppilaitoksissa koulutettujen äänistä 63,9% - ilmenee Ipsoksen exit poll tutkimuksesta. Hallitseva puolue sai vähän vähemmän kannatusta (63,8%) peruskoulutettujen keskuudessa. Enemmistö korkeakoulututkinnon suorittaneista äänesti Koalicja Obywatelskaa (KO) antaen puolueelle tässä ryhmässä 36,6% äänistä, kun PiS sai heiltä 29,9% äänistä. PiS saattoi iloita myös sen johdosta, että he saivat suurimman kannatuksen keskiasteen ja keskiasteen jälkeisen tutkinnon suorittaneiden keskuudessa saamalla 45,5% tämän ryhmän äänistä, kun KO sai 25,5%.
(…)

EU:n ja Soroksen tukeman Puolan opposition takana ovat siis lähinnä "intellektuellit", kun muilla on taas jalat paremmin maassa. 

Liitekuvan selite:

Otsikko: Äänestäminen koulutuksen mukaan
Koulutus vaakatasossa vasemmalta oikealle: perusaste / ammattioppilaitos / keskiaste ja keskiasteen jälkeinen / alempia tai ylempi korkeakoulututkinto
7
Kylänraitti / Vs: Puolan vaalit sunnuntaina 13.10.2019
« Uusin viesti kirjoittanut Julleht tänään kello 00:38:54 »
Tuossa yllä oli puhetta äänestäjien liikkeistä, ja foorumin päivystävänä sankey-intoilijana tempaisin menemään. Elävät puoluekoalitiot sun muut vähän hankaloittivat, mutta tuosta saa ihan kivan kokonaiskuvan siitä kuka on siirtynyt minnekin.
8
Tupa / Vs: Turkki uhkaa Eurooppaa 3,6 miljoonalla pakolaisella
« Uusin viesti kirjoittanut ikuturso tänään kello 00:34:56 »
Pohdiskentelen tässä, mitähän mahtaa tuumailla nyt entinen euroopan yhdyntäkomissaari evpt Olli Rehn, jonka päätehtävä oli yrittää muiluttaa Turkki Euroopan Unioniin.
Voi sitä itkua arvopohjasta ja siitä kuinka Turkki ei ihan ollut vielä EU-kondiksessa, ja että kun arvomaailmaa vähän viilataan, vapautetaan pari poliittista ja uskonnollista vankia, poistetaan kuolemantuomio ja ryhdytään edes leikkimään demokratiaa, niin tervetuloa.
Turkki on mennyt täysin eri suuntaan ja on EU:n vihollinen ja rajanaapuri. Pahempi kuin Venäjä tällä hetkellä.
Putinin kanssa saattoi sentään neuvotella itärajan pakolaisvirroista. Erdogan vain nauraa oikeuksistaan ja uhkailee eurooppaa, mikäli hänen toimiaan pidetään sinä mitä ne ovat, eli jonain muuna kuin miksi hän itse tekemisensä kuvittelee.

-i-
9
Kylänraitti / 07.10.2019 Valtion virastojen ostolaskut ...
« Uusin viesti kirjoittanut pectus3 tänään kello 00:31:21 »
https://www.avoindata.fi/data/fi/dataset/valtion-virastojen-ostolaskut


Valtion virastojen hankinnat

Aineistoon kuuluvat kaikki valtion hankintoihin liittyvät ostolaskut vuoden 2016 alusta alkaen. Poikkeuksen muodostavat Suojelupoliisi, rajavartiolaitos, poliisihallitus sekä puolustusministeriön hallinnonala, joiden hankinnat eivät ole mukana aineistossa.

Aineisto koostuu valtion budjettitalouteen kuuluvien kirjanpitoyksiköiden hankintojen ostolaskujen tiedoista. Budjettitalouteen kuuluvat valtion ministeriöt sekä valtion eri hallinnonaloilla toimivat virastot ja laitokset. Lisäksi aineistossa on mukana valtion yhteishankintayksikkö Hansel Oy:n hankinta-aiheiset ostolaskut.

Palveluun on poimittu kaikki sellaiset ostolaskut, jotka on kirjattu valtion hankintatileille*. Laskut ovat käyneet läpi hyväksymis- ja tarkastuskierrot, mutta mikäli laskuille on tämän jälkeen tehty korjauksia tai ne on poistettu kirjanpidosta, ei tieto korjaannu enää tähän aineistoon.

Julkaistava aineisto on yhdistelty laskujen otsikkotasoisista ja tiliöintirivitasoisista tiedoista. Aineistossa yksi rivi vastaa siis laskun yhden tiliöintirivin tietoja, ja yhdellä laskulla tiliöintirivejä voi olla useita. Aineistoa on rikastutettu tiedolla hallinnonalasta. Mikäli alkuperäisessä laskussa on ollut toimittajan Y-tunnus, on se tuotu myös tähän aineistoon. Käsittelyn helpottamiseksi liikekirjanpidon tilit on ryhmitelty myös eri hankintakategorioihin.

Julkaistavan aineiston tietokentät

· case_id (ostolaskujärjestelmän antama yksilöivä tunnus laskulle)

· Kirjanpitoyksikkö (kirjanpitoyksikko) ja kirjanpitoyksikön tunnus (kirjanpitoyksikko_tunnus) (sama kuin Valtiokonttorin ylläpitämässä listauksessa)

· hallinnonala ja hallinnonala_tunnus (sama kuin Valtiokonttorin ylläpitämässä listauksessa)

· toimittaja_nimi ja toimittaja_y_tunnus

· tili ja tilinumero

· hankintakategoria

· tositepvm

· tiliointisumma

Salatut tiedot

Aineistoon eivät kuulu lain perusteella salaisiksi määritellyt hankinnat. Lisäksi joitain toimittajatietoja on anonymisoitu julkisuuslain perusteella. Anonymisoinnissa toimittajan nimi ja Y-tunnus on korvattu termillä ”Salassa pidettävä”.

Toimittajatiedot on anonymisoitu myös sellaisilta laskuriveiltä, joilla laskuttajana on yksityishenkilö. Anonymisointi on tehty myös siinä tapauksessa, ettei ole ollut mahdollista määrittää, onko kyseessä toiminimi vai yksityishenkilö. Näissä tapauksissa nimen kohdalla lukee ”Toimittajatietoa ei julkaista”. Anonymisoinnin teknisen toteutuksen takia joissain tapauksissa on saatettu anonymisoida myös sellaista tietoa, joka ei ole salassa pidettävää.

Aineisto on jaettu vuosittaisiin tiedostoihin, ja sitä päivitetään noin kuukausittain. Saman aineiston pohjalta toteutettu visualisoitu verkkosivusto on tarkasteltavissa osoitteessa Tutkihankintoja.fi.

*Valtion hankintatilit on listattu Valtion hankintatoimen kehittämishankkeen (HANKO) loppuraportin liitteessä 7, sivuilla 91 - 93.

Muutosloki

6.10.2017

· julkaistu päivitetyt tiedostot (v02)

· 2017 kattavuus nyt 5.10.2017 asti

13.12.2017

· julkaistu päivitetyt tiedostot (v03)

· 2017 kattavuus nyt 11.12.2017 asti

· Aineistoon lisätty uutena organisaationa Hansel Oy:n laskut (ml. 2016)

22.1.2018

· julkaistu päivitetyt tiedostot (v04)

· tiedostomuoto korjattu muotoon tsv, vastaten datan sisältöä

· julkaistu ensimmäinen vuoden 2018 tiedosto

14.6.2018

· julkaistu päivitetyt tiedostot (v05)

9.10.2018

· julkaistu päivitetyt tiedostot, myös kieliversiot (englanti ja ruotsi)

· päivitetty kenttien nimet koneluettavampaan muotoon (snake case, ei ääkkösiä)

· luovuttu aineiston versionumeroinnista

13.11.2018

· julkaistu päivitetyt tiedostot

29.1.2019

· julkaistu 2019 ensimmäiset luvut

· julkaistu päivitetyt tiedostot

15.3.2019

· julkaistu päivitetyt tiedostot

· korjattu 2018 ja 2019 datoissa virheellisesti tuplana ollut data (näiden osuus melko pieni)

5.4.2019

· julkaistu päivitetyt tiedostot

25.4.2019

· julkaistu päivitetyt tiedostot

5.7.2019

· julkaistu päivitetyt tiedostot

7.10.2019

· julkaistu päivitetyt tiedostot


Data-aineistot (12)


 Valtion virastojen ostolaskut 2016 TSV Suosittu 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Valtion virastojen ostolaskut 2017 TSV Suosittu 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Valtion virastojen ostolaskut 2018 TSV Suosittu 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Finnish Government Procurement Spend 2016 TSV 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Finnish Government Procurement Spend 2017 TSV Suosittu 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Finnish Government Procurement Spend 2018 TSV Suosittu 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Upphandlingar av statens ämbetsverk 2016 TSV 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Upphandlingar av statens ämbetsverk 2017 TSV 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Upphandlingar av statens ämbetsverk 2018 TSV 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa Valtion virastojen ostolaskut 2019 TSV Suosittu 
Data-aineistolla ei ole kuvausta

Avaa

 Finnish Government Procurement Spend 2019 TSV 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


Avaa
 Upphandlingar av statens ämbetsverk 2019 TSV 
Data-aineistolla ei ole kuvausta


https://www.avoindata.fi/data/fi/dataset/valtion-virastojen-ostolaskut   

Kaikki Suomen avoin data yhdestä paikasta. Avoindata.fi on kaikille tarkoitettu palvelu avoimen datan julkaisemiseen ja hyödyntämiseen.

Palvelusta vastaa Väestörekisterikeskus.


10
Kylänraitti / Vs: Puolan vaalit sunnuntaina 13.10.2019
« Uusin viesti kirjoittanut Methodios tänään kello 00:25:36 »
Kiitokset jäsen internetsille hyvästä uutisoinnista  :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 10