UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Kylänraitti / Vs: 2009-09-20 US Pian rapsahtaa: 7km/h ylinopeussakot tulevat
« Uusin viesti kirjoittanut Jaska-70 tänään kello 10:37:00 »
Eilen sitten räpsähti. Ei niin tuttu tie, ja nopeusrajoituksia kyttäsin. Mutta kun oli pimeeää. Ilemisesti juuri sillä hetkellä, kun 60 km/h kyltin ohi ajoin. Tuli joku vastaan. Ja kun lyhkäsillä ajoin ja keskityin vastaan tulevaan tms... En sitä liikennemerkkiä nähnyt. Ja vakkarilla päästelin tasan 80 kmh.
Eli 20 kilometrin ylitys, valtio saa taas ylinopeusveronsa. Ja meikäläistä harmittaa ankarasti.   

Tästä lähtien ajelen Tompan solvellus päällä aina kun on oudot tiet. Ilman apuvälineitä, ei voi näköjään sakkoja välttää.
2
Kylänraitti / Vs: YLE: StepUp tanssikoulun opettaja kouri ja pani oppilaita vuosia
« Uusin viesti kirjoittanut Tabula Rasa tänään kello 10:36:22 »
Se on muuten jännä että melkein jokainen monikulttuurinen rahastaa mediajulkisuudella saamansa tyhjäpäiden huomion näitä raiskailemalla. Ehkä monikulttuuria ylistävät mediatalot ovat varsinainen syypää näihin raiskauksiin? Muuten nuo idiootitkaan eivät menisi lankaan.
3
Kylänraitti / Vs: 2009-09-20 US Pian rapsahtaa: 7km/h ylinopeussakot tulevat
« Uusin viesti kirjoittanut Murkula tänään kello 10:30:02 »
Tuosta löytyy netistä ihan tutkimuksia ja testauksia, että maantienopeuksissa ilmanvastus nousee suurimmaksi muuttuvaksi tekijäksi kulutuksen suhteen.
Ja yleisesti kulutus testien perusteella on pienimmillään automaattiautoillakin 45-55 mailin nopeuksissa.
Kuten tuossa tuumasin jo aikaisemmin, samojen "tutkimusten" mukaan yli 6 litraa kuluttava katumaasturi tuottaa vähemmän hiilidioksidia, kuin 4 litraa kuluttava pikkumersu. Laitoin tuossa jo aikaisemmin omat käytännössä mittaamani kulutuslukemat. Kulutus oli käytännössä sama ajoi sitten 80 vai 100, 90 ollessa optimi, sekä autolla jossa ilmanvastuskerroin ei varmasti ollut kohdallaan. Tuo oli siis lisäksi 2 litrainen diesel manuaali.

Vaan pointtina tässä ei ole se, että vastus ei lisäänny. Pointtina on se, että tuo on reiluin autoni tähän vertailuun ja jo sekin saavuttaa tuon testisi 55 mailin ylärajan. Haluatteko jatkaa siitä, mitä kulutuslukemat olivat autom. 2,5 tdi Volvolla, joka söi aina sen tappavan tasaisen 7 litraa, eikä kulutus siitä muuttunut jos ei päästellyt yli 110 (+65 mailia), mikä toki itsellekkin tuntui varsin surrealistiselta. Niin paljon siitä kottikärryssä oli kierroksia siinä vauhdissa.
4
En pysty käsittämään Ruotsin ja USA:n äänestystapoja.
5
Tupa / Vs: 2016-01-23 IL: Vainottu Saku Timonen: Tällä menolla joku kuolee
« Uusin viesti kirjoittanut l'uomo normale tänään kello 10:20:36 »
TIMonen vaikuttaa julistajalta. Viesti on ideologinen, ja sisältö tiedetään etukäteen. Totuus ei vaikuta narratiiviin, vaikka sitäkin välillä tulee.

Pääasiallisesti Timonen vastustaa 9€ lounaskorvauksella palkittua kuntouttavaa työtoimintaa ja työkokeiluja, mistä aiheista hänellä on tullut kirjoitus lähes joka päivä. OK, valtiososialistinen tempputyöllistäminen romahtaa joskus, mutta sosialistien tapaan Timonen ei esitä mitään muita ratkaisuja kuin että työstä pitäisi maksaa palkkaa. Se on tietty itsestäänselvää, mutta miten palkkaaminen tehtäisiin kilpailukykyisemmäksi puuhasteluun nähden. Siihen Timonen ei ole puuttunut.
6
Kylänraitti / Vs: Homman suuri ja kaikenkattava kaupunki- ja liikennesuunnitteluketju
« Uusin viesti kirjoittanut K.L.O tänään kello 10:19:40 »
Nyt olisi tilaisuus tehdä ehdotuksia rahasäkin käyttämiseen.
Vaatii rekisteröitymisen eikä palvelussa saa vihapuhua.  :roll:

https://omastadi.hel.fi/pages/about


Spämmään täältä noukittuja ehdotuksia palveluun maanantaina.

7
Tupa / Vs: 2018-07-22 Islamilaisen teologian opetus alkaa Helsingin yliopistossa
« Uusin viesti kirjoittanut ISO tänään kello 10:07:04 »
Musulmaanien kannustaminen reformoimaan uskontoaan on hullun hommaa, siinä puuhassa päätyy fatwan alle, ja pääsee suoraan kuoppaan jos hyvin käy. Jos käy huonosti päätyy kidutettavaksi ja sitten kuoppaan.

Eikös se ole peräti EU-tuomioistuimen mukaan rasismia arvostella islamia, että kyllä täällä Euroopassa on asiat hullulla mallilla.
8
Tupa / Vs: 2016-01-23 IL: Vainottu Saku Timonen: Tällä menolla joku kuolee
« Uusin viesti kirjoittanut Leijona78 tänään kello 10:05:19 »
Juuan kunnassa on sekä kunnahallituksen että kunnanvaltuuston jäsenenä henkilö nimeltä

Lainaus
Timonen Sakari, SDP


https://www.juuka.fi/fi/p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6ksenteko/toimielinten-j%C3%A4senet/
https://www.juuka.fi/fi/p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6ksenteko/toimielinten-jasenet/kunnanhallitus/

Juuan kunnan kotouttamisohjelmassa vuodelta 2016, jolloin Timonen oli jo noissa positioissa, eli oli jo aktiivinen kuntavaikuttaja, todettiin:

Lainaus
Ulkomaalaistaustaisten osuus Juuan väestössä

Juuan kunnan ulkomaalaistaustaisen väestön määrä on vähäisempi kuin suuressa osassa Joensuun seudun kuntia ja kuntaan muuttavien ulkomaalaisten osalta puhutaan vuosittain lähinnä yksittäistapauksista.

http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/Dynasty/Juuka/kokous/20162098-14-1.PDF  (haettu: 21.11.2017)

Nyt tuosta dokumentista todetaan:

Lainaus
404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Oma aikaisempi juttuni asiasta täällä.

(cue here: "Noin viikon uutiset"-tyylinen vitsailu siitä mitä kuntapoliitikko vaatii muilta ja mitä kunta itse -ko poliitikon ajamana- tekee.)

Siis vuonna 2016? Vuosi maahanmuuttovyöryn jälkeen aktiivisen kuntapoliitikko Sakari Timosen kotikunnassa Juukassa oli vielä (eikä taida tilanne olla mitenkään muuttunut) "ulkomaalaistaustaisen väestön määrä vähäisempi kuin suuressa osassa Joensuun seudun kuntia ja kuntaan muuttavien ulkomaalaisten osalta puhuttiin vuosittain lähinnä yksittäistapauksista". Eli Juuka on siis yksi Suomen valkoisimpia kuntia, jos katsotaan ihonväriä?

Vai niin? No mitä sanoi asiaan Timonen?

Lainaus käyttäjältä: Sakari Timonen
Ei ole pienintäkään aikomusta sijoittaa vieraista oloista tulevia ihmisiä asumaan joukolla jonnekin syrjäkylän tyhjään kouluun ilman liikenneyhtyksiä ja ilman järkevää tekemistä.

No mutta laitettiinhan esimerkiksi Kirkkonummen Evitskogiin tai Siikarantaan -keskelle metsää- laumoittain noita joita Juuassa on lähinnä yksittäistapauksina, josta seurasikin kaikkea kivaa mökkinaapureille. Eivätkä nämä sijoitukset kauas keskustasta toki olleet mitään poikkeuksia.

Miksei siis Juukaan? Voisiko olla niin että Timonen käytännössä pitää oman kunnan (ja sen äänestäjät) tyytyväisinä pitäessään kunnan valkoisena, mutta vaatii kaikkea muuta multa kunnilta?

Pelkäätkö Timonen jotakin? Sitäkö, että nämä voisivat tuoda epäjärjestystä kuntaan ja sitä kautta sitä, että kunnassa omat kyseenalaistaisivat noita kommenttejasi? Ehkä pelkäät että joku turvis aiheuttaisi sinullekin "haasteita"?

Tästä ei kannattane lähteä keskustelemaan, sillä Timonen ei tule vastaamaan (koska ei yksinkertaisesti pysty).

Kunnanhallituksen puheenjohtaja oli myös hieman aiemmin mennyt mokaamaan YLElle asian todellisen syyn:

Lainaus käyttäjältä: YLE 4.9.2015
Juuan kunnanhallituksen puheenjohtaja Joni Kortelainen (sd.) tasapainoilee auttamisen halun ja erilaisuuden suvaitsemisen välillä.

– Jos tiedetään varmasti, että ihmisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin paeta kotoaan, silloin auttaminen on perusteltua. Pienessä pitäjässä yleensä kaikki uudet ja erilaiset asiat aiheuttavat ristiriitaisia tunteita, joka sitä kautta vaikeuttaa ihmisten elämää. Siitä näkökulmasta pitäisi ottaa kuntalaisten mielipide huomioon, Kortelainen pohtii.

https://yle.fi/uutiset/3-8277044

Ja onhan niitä muitakin samanhenkisiä juukalaisia.

Lainaus
Heidi, 33: "Nyt on reittä pitkin isännän paikka auki..."

(...)

Pohjois-Karjalassa Juuassa asuva Heidi Nevalainen, 33, on muutaman kuukauden ajan viettänyt sinkkunaisen elämää - mutta tuskin viettää sitä kauan.

(...)

Uuden isännän ei sovi olla mikään rasisti."

Ei sovi olla kapeakatseinen

Vaatimustasoa tulevalle isännälle nostaa se, että hänen ei sovi olla rasisti tai liian kapeakatseinen.

- Minä olen niin sanottu "suvakkihuora", tai jos olet hiljaa niitten mielipiteiden kanssa niin saat vaikka ollakin rasisti. Minä olen harvoin hiljaa.

- Neitsyttä tai lähiaikoina poikuutensa menettänyttä en huoli, itse kun olen semmonen seksihurjastelija, että heikompia hirvittää, tunnustaa juukalaisnainen.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2435233

Ei löytynyt Heidiltä tervetulokutsua turvikselle tuossa jutussa, vaikka "suvakkihuoraksi" itsensä kuvaili. Hmmm....

Onkohan siellä Juukassa yleisestikin tätä liikkeellä, että vaaditaan muilta kaikenlaista ja ollaan "hyvin suvaitsevaista" mutta jos omalle kohdalle osuisi....(no ei tästä nyt puhuta, kun ette kuitenkaan halua).

Sori nuivat Juukalaiset, mutta oli pakko ottaa tämä juttu taas esille.
9
Tupa / Vs: 2018-07-22 Islamilaisen teologian opetus alkaa Helsingin yliopistossa
« Uusin viesti kirjoittanut Jorma Teräsrautela tänään kello 10:03:42 »
Alan Salehzadeh ei ehkä ole paras henkilö arvioimaan islamia, koska hänellä on vahva lukkarinrakkaus oppia kohtaan mikä näkyy tässäkin sitaatissa (11.6.2018):

Lainaus
”Silloin kun sharia-lait säädettiin noin 1 500 vuotta sitten, olivat ne sen aikaisiin olosuhteisiin nähden tasa-arvoiset sillä takasivat myös naisille pieniä oikeuksia. Siihen asti naisilla (varsinkaan Arabian niemimaalla) ei ollut mitään omia oikeuksia.”

https://salehzadeh.wordpress.com/2018/06/11/ei-shariaa-lanteen-vaan-lansimaiden-tasa-arvoinen-lainsaadanto-muslimimaihin/

Sama väite toistuu usein, mutta ilman merkintää kuka sen tietää ja millä perusteella. Itää on paljon tutkittu ja tieteellisten kirjastojen hyllyt notkuvat pölyisistä Orientalische Studien – niteistä. Pelkään vain, että historiallisia lähteitä väitetystä naisten aseman parantumisesta ei ole olemassakaan eikä aiheesta tiedetä yhtään mitään.

Alan Salehzadehin uusin blogipäivitys käsittelee islamin uudistamistarpeita (10.11.2018):

Lainaus
Islam ei ole täydellinen ja profeetta Muhammedin elämää ja hallintoa saa ja täytyy asiallisesti kritisoida. Oikea suunta on kannustaa maltillisia muslimeita reformoimaan uskontoa ja korostamaan sen hyviä puolia, kuten kristinuskossa tehtiin renessanssin alla. Samalla tulee jättää tilaa uskonnon negatiivisista ilmiöistä keskustelulle.
Kun kritisoidaan profeetta Muhammedia tai islamin käytäntöjä, on hyvä muistaa että tuskin yksikään pyhä kirja tai profeetta läpäisisi modernin tasa-arvon normeja. Sekä kristittyjen, juutalaisten että muslimien pyhät tekstit ovat monin paikoin sovinistisia, väkivaltaisia jne. Kaikki on kyse tulkinnasta. Sen sijaan että leimataan tietty uskonto huonoksi tai hyväksi, tulee kannustaa maltilliseen tulkintaan.”


https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2018/11/10/uskonnon-kritisoinnin-pitaa-olla-sallittua-kaikkialla-maailmassa   

Näin sen kai pitäisi mennä - kristinuskon tarjoaman esikuvan mukaan, mutta islam ei kulje sen kanssa samaa kehityskaarta vaan on kokonaan omalla radallaan.  Islamin sisällä ei ole yhtään maltillista sharia -koulukuntaa.  Sen täytyy johtua musulmaani –opin omista sisäisistä esteistä. Tietyt kehityskulut on lukittu. Sen sijaan yksilöt voivat maallistua ja viitata kintaalla koko jutulle, mutta se on eri asia. Tässähän se toivo on eikä missään ”uudessa islamissa”. Kristinuskon ja islamin rinnastaminen (kuten Salehzadeh tekee) kätkee niiden ratkaisevat erot ja on siksi väärin. 
10
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Velmu tänään kello 10:01:28 »

Päätöksiä energiasta tekevät poliitikot, joilla ei ole hajuakaan todellisuudesta. Malliesimerkki on Helsingin päätös luopua kiviiilestä ja että turve ei missään tapauksessa ole vaihtoehto sille. Vuonna 2017 oli energian kokonaiskulutus Suomessa 375,9 TWH, joka jakaantui näin:
- puupolttoaineet 27 %
- öljy 23 %
- ydinenergia 17 %
- kivihiili 9 %
- maakaasu 5 %
- vesi- ja tuulivoima 5 %
- sähkön tuonti 5 %
- turve 4 %
- muut 5 %
Noin 70 % energiasta tuotetaan polttamalla jotain, josta syntyy aina CO2 päästöjä. Täytyy olla poliitikko, jos kuvittelee että esimerkiksi tuulivoimalla voisi korvata tämän 70 %.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10