Uusimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut repsikka tänään kello 15:56:50 »
"kouluruokailu ei saa valtion tukia, ellei maito ole rasvatonta ja rasva kasvispohjaista, kuten suosituksessa lukee."

Tyhmä kysymys :
Mihin se maitorasva eli voi sitten pannaan, kun sitä ei saa kerran  syödä ?
Koulubussin polttoaineeksiko ?
12
Tupa / Vs: Hussein al-Taee (sdp)
« Uusin viesti kirjoittanut Lumiukko Jeti tänään kello 15:51:55 »
Ohhoh! Nyt on niin kovia väitteitä että todella toivon Anterilla olevan vedenpitävät todisteet, ei tosin ennenkään ole tuuli huulia lepattanut.

Ps. Suomimedia on lauma uskomattoman surkeita vätyksiä ja pelkureita.
13
Tupa / Vs: Hussein al-Taee (sdp)
« Uusin viesti kirjoittanut Billy Hill tänään kello 15:49:45 »
Kyllä. SDP ei voi antaa potkuja altaeelle koska se olisi muuten paikkamäärässä tasoissa PerusSuomalaisten kanssa. ArvoPohja joutuu sijaiskärsijäksi ja se senkun vain venyy venymistään. Muistaakseni erä osaava ja menestyvä poliitikko sanoi vuosia sitten, että Demarit ovat kaikkein vastenmielisin selkärangaton otus politiikassa. Voi hemmetti kuin hän oli oikeassa!!!! Tuo venkoilu tämän al-taeen kanssa on oksettavaa.
On aivan 100% varmaa että Rinne on ehdottanut kansanedustajan toimesta eroamista jolloin demareiden osalta olisi kiusallinen tilanne taputeltu ja varaedustaja noussut tilalle. Yhtä selvää on myös mikä on ollut Al-taeen vastaus. Ei tämä ole mikään nöyrä nuhdeltava ollut siellä "puhuttelussa" vaan tietää tarkkaan mikä ässä hihasta löytyy eduskunnan paikkamäärien muodossa.
14
Kylänraitti / Vs: Ilmastouskonto, väärät profeetat ja tapaus Greta Thunberg
« Uusin viesti kirjoittanut Finka tänään kello 15:47:03 »
^Saattaa maksaakin. Onhan Haavistokin pärjännyt ihan hyvin lukiopohjilla.

 
15

Liittyen ym 2000 vihjettä tutkimatta juttuun:

Krp:n kaksituhatta avaamatonta vihje­viestiä lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista ovat vain pinta­raapaisu: Suurin osa teoista jää aikuisilta piiloon
Psykologi Hanna Lahtisen mukaan erityisen heikosti lapset ilmoittavat verkossa tapahtuvista rikoksista.

POLIISIN 2 000 avaamatonta vihjeviestiä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ovat ainoastaan jäävuoren huippu, selviää tutkimustiedosta. HS uutisoi torstaina vihjeviesteistä, jotka muhivat avaamattomina keskusrikospoliisin (krp) sähköpostissa.

”Lapsiin ja nuoriin kohdistunut seksuaaliväkivalta ei tule yleensä aikuisten tietoon. Varsinkaan netissä tapahtunut”, psykologian yliopisto-opettaja Hanna Lahtinen Itä-Suomen yliopistosta kertoo.

Lahtinen tekee tällä hetkellä väitöskirjaa lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ilmoittamisesta. Aineistona hän käyttää vuoden 2013 lapsiuhritutkimusta, jossa kuultiin yli 11 000:ta eri-ikäistä lasta. Lahtisen mukaan erityisesti lievimmät lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat verkossa niin yleisiä, että nuoret eivät usein edes osaa hahmottaa niitä rikoksiksi.

”Näyttää tosiaan siitä, että vielä vähemmän kerrotaan nettimaailmassa tapahtuneista rikoksista. Niitä ei edes oteta vakavasti.”

koko juttu:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006207701.html


Huomiona,  2013 tutkimus on auttamatta vanhentunut tilastojen ja olosuhteiden puolesta.

16
Tupa / Vs: Hussein al-Taee (sdp)
« Uusin viesti kirjoittanut Elemosina tänään kello 15:33:49 »
Omien teknisten ongelmien vuoksi linkki twiittiin ja kuvakaappaus twiitistä.
https://twitter.com/yasaanter/status/1162702416908828672
17
Kylänraitti / Vs: 2019-08-16 YLEn Sanna Ukkola: Kuplautuminen tyhmentää
« Uusin viesti kirjoittanut anha tänään kello 15:25:17 »
Olen esimerkiksi miettinyt, että lisäsikö aikoinaan  "tykkäys-napin" käyttöönotto Hommalla laumautumista ja vähensi viestien tasoa Hommaforumilla.

Olen huomannut tuon saman, että tietynlaiset viestit saavat täällä aina eniten tykkäyksiä... Olivat ne sitten fiksuja tai vähemmän fiksuja. (Ja se että viestillä on jo pari tykkäystä tuntuu vain lisäävän uusien tykkäysten määrää, ja päinvastoin, eli laumamentaliteetista tosiaan kyse ;))

Tykkäyksiä voi myös tulla siitä, jos joku osaa esittää asiansa nasevasti tai hauskasti. Tykkäys ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi samaa mieltä.
18
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Luka Mokonesi tänään kello 15:13:21 »
Kuinka vannoutuneet lihansyöjät saadaan syömään ilmastoystävällisemmin? Hielm kehottaa ottamaan mallia kiinalaisista.

– Lihaa kannattaa laittaa enemmänkin mausteeksi ruokaan kuin pääosaan. Kokonaista pihviä ei tarvitse syödä, riittää että pistää vähän suikaleita vihannesten joukkoon.

Idiootti.

Charts of the Day: China’s Growing Meat Consumption

Hesarin kirjeenvaihtaja valistaa myös, että pitäisi ottaa mallia kiinalaisista:

Perheemme lihankulutus pieneni, kun aloimme syödä kiinalaisittain kokattua arkiruokaa

Lainaus
Kiinalla on lihanahne maine. Silti, kun perheemme muutti kolmisen vuotta sitten Pekingiin, syömämme lihan määrä liki puolittui. Emme tehneet erillistä päätöstä asiasta, niin vain kävi.

Se johtuu alussa mainitusta kiinalaisesta kokkaustavasta, joka on kasvissyöjän kauhistus mutta kestävämpää elämän­tapaa tavoittelevalle mahtava: lihaa käytetään ruoissa ikään kuin mausteena.

Se on elementti lootuksen juurien välissä, papujen seassa ja pannulla piipahtaneiden kasvisten keskellä.

Lihansyöntiä voi vähentää ilman kasvisruokapäiviä tai totaalikieltäytymistä. Voi vain pienentää lihapalan kokoa.

Lainaus
Muutosta toki selittää alhainen lähtötaso: uutistoimisto Xinhuan mukaan Kiinassa oli vuonna 2017 noin 50 miljoonaa kasvisruokavaliota noudattavaa. Se on alle neljä prosenttia väestöstä.

Euromonitorin ennusteen mukaan Kiina on kuitenkin maailman nopeimmin kasvava vegaanituotteiden markkina vuosina 2015–2020.

Vaikka viime vuosina kansainvälinen huoli kiinalaisten lihansyönnistä on kasvanut, yksilöinä meillä on heiltä opittavaa. Jos suomalaisen vuotuista lihakasaa vertaa kiinalaisen pöydällä olevaan, suomalainen voittaa aina.

Siksi tarjoilen teille pekingiläisen arkiruokahaasteen: Ajattele kiinalaisittain viitenä päivänä viikossa. Sadan gramman pala riittää kolmihenkiselle perheelle, kun lihan ei ole tarkoituskaan olla annoksen päätähti. Pieni ajatus, iso muutos.

Sitten taasen toisaalla kuitenkin kerrotaan että:

The Chinese Are Eating More Meat Than Ever Before and the Planet Can’t Keep Up

Lainaus
Fueled by rising incomes rather than urbanization, meat consumption in China grew sevenfold over the last three decades and a half. In the early 1980s, when the population was still under one billion, the average Chinese person ate around 30 pounds of meat per year. Today, with an additional 380 million people, it’s nearly 140 pounds. On the whole, the country consumes 28 percent of the world’s meat—twice as much as the United States. And the figure is only set to increase.

With the world’s largest population and a rising craving for meat, China will be one of the biggest sources of increased demand. Experts at the advocacy group WildAid say that average annual meat consumption in China is on track to increase by another 60 pounds by 2030.

With around 20 percent of the world’s population, the country has only 7 percent of the world’s arable land, which is barely enough to keep up with the government’s goal of being self-sufficient for strategic commodities such as rice, corn, and wheat—a goal that has been at the heart of the national food security agenda for decades.

Vai että siis pieniä suikaleita kiinalaisittain? Valtio yrittää sielläkin ohjata ravitsemussuosituksilla ruokailutottumuksia, mutta kun samaan aikaan elintaso on noussut toistaiseksi jatkaa nousemistaan ja ihmiset pääsevät paremman ruoan makuun niin mitä mallia sitä pitäisi ottaa? Sitä, että tuodaan yhä enemmissä määrin ruokaa omien rajojen ulkopuolelta koska kotimaan tuotanto ei pysty vastaamaan kysyntään? Pitää suomalaisten unohtaa porsaanlihan vienti Kiinan markkinoille tässä samalla?
19
Kylänraitti / Vs: Sensuuri sosiaalisen median alustoilla (Facebook, Twitter)
« Uusin viesti kirjoittanut Golimar tänään kello 15:11:28 »
Tässä on jälleen yksi syy lisää miksi ei kannata olla Facebookissa.


20
Kylänraitti / Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Nikolas Ojala tänään kello 14:44:47 »

Sen sijaan on hyvin mahdollista, että karjan laidunnus saa maan orgaanisen aineksen hajoamaan ja vapauttamaan hiilen.


Kiertelevien paimenten pikku vuohet ovat luonnostaan taitavia löytämään kaikki maasta ylös pukkaavat idut, jotka tulevat heti syödyiksi.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10