UmmaGumma

Uusimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Kotimaa / Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut turjake tänään kello 18:16:34 »
Romani nimillä haettuja työpaikkoja on kyseenalaistettu artikkelin jälkeen.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005902762.html
muutama huomio asiasta.
- Romanit ja CV yleensä ottaen ? Kuinka paljon romanit hakevat työpaikkoja CV:tä lähettämällä ?
- muille ei anneta mahdollisuutta arvioida CV:tä
-  "Niitä ei julkaista, koska niillä ei ole mitään lisäarvoa tähän asiaan" <-- eikö asia ole juuri päinvaistoin ?
- CV:tä on muokattu eli eivät ole todellisia. käytännössä siis valehenkilöitä joihin on vain liitetty julkisten nimet huomioarvon lisäämiseksi.
- CV:n muokkauksessa pois totuudesta on voinut tehdä sellaisen mokan jonka kokenut CV:den lukija heti näkee, ettei voi pitää paikkaansa tuo tieto ja hylkäys on tapahtunut liittymättä romaninimeen mitenkään.

No, varmaan ei ole mennyt läpi jos cv:ssä on kirjoitettu että juonsin Hyvät pahat ja rumat -ohjelmaa Simo Rantalaisen kanssa t. Kyösti Hagert. Nykyään jää aivan varmasti nettiin jälkiä vaikka olisi käytetty cv:ssä muutettuja tietoja niin että se olisi paperilla uskottava, eli kun näitä lähtee yhtään googlettamaan niin jos mitään yhteyttä väitetyn firman ja keksityn nimen välillä ei ole niin roskiinhan se hakemus lentäisi. Etenkin jos kaikki firmat on sellaisia että asioita ei voi enää tarkistaa. Olikohan näille tehty edes mitään LinkedIn-profiileja tms. Sellainen hakija josta ei voi löytää puolueetonta ja vahvistettavaa taustatietoa ei kyllä pitkälle pääse. Ehkä jossain perusduunissa, mutta ei mihinkään näkyvämpään paikkaan johon on paljon päteviä hakijoita.
22
Tupa / Vs: 2018-11-17 IS: Mirkalla, 43, oli syvä ennakkoluulo irakilaisia miehiä kohtaan
« Uusin viesti kirjoittanut Totti tänään kello 18:16:08 »
Noin yleensä todettakoon, että naisilla on taipumus mennä laidasta laitaan mielipiteidensä kanssa. Naisen tapa kollektivisoida asioita, johtaa myös siihen, että joku ihminen helposti nähdään koko ryhmänsä edustajana.

Jutun tarinassa kerrotaan naisen olleen skeptinen maahanmuuton suhteen. Kun hormonit otti vallan ja nainen rakastui ulkomaalaiseen, maahanmuutto muuttuikin maailman parhaimmaksi jutuksi. Jutun nainen siis projisoi omat kokemuksensa koskemaan kaikkia maahanmuuttajia ja koska oma mamu on hyvä, kaikki mamut ovat hyviä.

Jutun nainen piti myös mamuja naistennaurattajina, mutta on sittemmin muuttanut mielipiteensä. Jutun tarina on kuitenkin sellainen, että kaikki eväät puhallukselle ovat olemassa: facebookpoka, nopea avioliitto, puuttuva oleskelulupa, yliystävällisyys, kovin avulias kotia hoitava muslimimies jne. jne.

Kriittiselle lukijalle tarinassa on niin monta punaista hälytysvaloa, että helposti voisi veikata naisen onnellisen liiton hajoavan heti kun oleskelulupa on taskussa. Aika näyttää miten menee, ehkä tässä onkin yksi harva poikkeus tilastoihin.

Jutussa nainen myös kertoo ystävien kaikkoavan häntä. Hyvin usein kun rakastutaan, käytös muuttuu nopeasti torjuvaksi ympäristölle. Aikaa vietetään paljon uuden rakkauden kanssa ja ystävyyssuhteet viilenevät. Jos lisäksi poliittiset näkemykset muuttuvat (tässä tapauksessa nuivasta suvakiksi), on hyvin tyypillistä, että kaveripiiri menee uusiksi.

Tämä on luontevaa koska ystävät aina valikoidaan sen mukaan miten luonteenpiirteet sopivat yhteen. Jos luonne muuttuu, ystäväpiiriä joutuu sopeuttamaan uudelleen ja yleensä se tapahtuu vaihtamalla heidät.

Jutun nainen haluaa tulkita tätä rasismiksi. Todellisuudessa kyse voikin olla siitä, että yhteistä pohjaa kaveruudelle ei enää ole naisen oman käyttäytymisen takia ja ystäväpiiri on sen takia hajoamassa.
23
Kylänraitti / Vs: Syntyvyys putoaa kuin kivi, tärkeänä syynä miesten syrjäytyminen
« Uusin viesti kirjoittanut JNappula tänään kello 18:12:27 »
Tweetti on jo muutaman vuoden takaa mutta kyllä tuosta näkee mielestäni hyvin taloudelliset nousu- ja laskukaudet. Näin maallikosta näyttäisi että syntyvyys seuraa niitä hyvin vuoden tai parin viiveellä.


90-luvun alun laman vaikutukset näkyivät hyvinkin koko vuosikymmenen loppuun asti, vaikka talous suht nopeasti kääntyikin silloin nousuun niin kyllä työttömyys yms. oli suurta vielä pitkään. Vuonna 2008 alkanut taantuma alkoi näkyä vasta vuoden 2009 puolella irtisanomisina, itsekin vaihdoin työpaikkaa 2008/2009 vuodenvaihteessa ja sain neuvoteltua hyvän liksan, mutta keväällä 2009 alkoi firmassamme monta vuotta jatkunut vähintään puolivuosittaisten YT-neuvottelujen sarja. Jos vuonna 2009 lakataan lasten teko, niin syntyvyys alka alentua vasta vuonna 2010. Niin kuin tilastoista päätellen kävikin.

Henkistä maisemaa 90-luvun lopulta voi vakoilla vaikka mainiosta Autobonus-dokkarista:
https://www.youtube.com/watch?v=LBCZ9Z9-8Yc

Kyllä luulen, että mikäli täällä Suomessa nousisi jonkinlainen positiivinen ja optimistinen "Make Finland Great again"-liike, jonka agendalla olisi verojen lasku, työllisyyden nosto ja yleensäkin suomalaisten puolella oleminen, ja ko. liike saisi valtaa ja pääsisi toteuttamaan ohjelmaansa menestyksekkäästi, niin syntyvyyskin kääntyisi nousuun.

24
Sitä saa, mitä tilaa.
25
Kylänraitti / Vs: Presidentti Macronin valtakausi ja Ranskan parlamenttivaalit 2017
« Uusin viesti kirjoittanut Pamfletti tänään kello 18:01:36 »
https://yle.fi/uutiset/3-10513229

Lainaus
Yli 100 000 lähti bensan takia kaduille Ranskassa – Macronin veropolitiikka suututtaa

Yhden mielenosoittajan kerrotaan jääneen auton alle protesteissa, joihin on sisäministeriön mukaan osallistunut tähän mennessä 124 000 ranskalaista.

(…)

Mielenilmauksille laaja tuki

Mielenosoitusten takana on laaja kansanliike, joka on pettynyt Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallituksen politiikkaan.

Hallitus on korottanut tänä vuonna bensiinin ja dieselin verotusta. Yhdistettynä maailmanlaajuiseen polttoaineen hinnannousuun tilanne on suututtanut ranskalaiset autoilijat.

Bensiinin hinta on noussut kolmen vuoden aikana noin seitsemän prosenttia, dieselvero puolestaan vajaat 15 prosenttia.

– Macron on rikkaiden presidentti, ei köyhien. Hänen pitää ajatella myös köyhiä, mielenosoitukseen Dolessa Itä-Ranskassa osallistunut 38-vuotias André sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Tällä viikolla julkaistun mielipidekyselyn perusteella lähes kolme neljäsosaa ranskalaisista hyväksyy keltaliivien mielenosoitukset. Niille on laajempi kannatus kuin muille Macronin politiikan vastaisille mielenilmaisuille.

Macron sanoi aiemmin viikolla televisiohaastattelussa, ettei aio perua bensiinin hinnankorotuksia, joiden on määrä jatkua tammikuussa.

Macronin hallitus on perustellut erityisesti dieselveroa ilmastonmuutoksen ehkäisemisellä.
26
Kotimaa / Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut WinstonSmith tänään kello 18:00:14 »
Hiukan pitkälle haiskahtaa koko systeemi, on haettu tiettyä tulosta mikä ei ole millään perusteella minkäänlaisen johdonmukaiseen ajatelmaan.

Samaa luokkaa, kuin "minulla on kymmenen vuoden tukeva työkokemus, valmistuin kahdeksan vuotta sitten."

Miksi romanit eivät tehneet itse CV:tä ja hakeneet paikkaa? Vai oliko riski työllistyä liian suuri?
27
Ihan kuin Iikka Kivi, maahanmuuttajavastaisuudesta eheytynyt kiihkosuvaitsevaistolainen.

Nuivahan Mirka ei ole koskaan ollutkaan, kuten ei Iikkakaan, vaan ovat jostain ulkoisesta syystä seuranneet jotain ideologiaa, ilman ymmärrystä. Tällaisen ihmisen on helppoa muuttaa ideologiaansa lennossa, vaikka sen 180 astetta.

Tuon näköiset skippaan kyllä Tinderissä heti.
28
Kotimaa / Vs: 2010-06-01 Romanit - tuntematon vähemmistömme (yhdistetty)
« Uusin viesti kirjoittanut Luka Mokonesi tänään kello 17:56:03 »
Tutun tutun kaverin kissa työllisti tuntemattoman vähemmistön edustajan joksikin aikaa. Koeajalla oli kyllä hoitanut hommat ja käynyt töissä, mutta heti kun koeaika oli päättynyt, oli koko ajan ollut jos jonkinlaista vaivaa. Yhteisessä ymmärryksessä purkivat sopimuksen.

Sitten muita tuntemattoman vähemmistön kohtaamisia. Tuusulassa alkusyksynä tapahtui kahden seurueen kohtaaminen. Jutusta ei käy ilmi, mutta ainakin toinen osapuoli oli tuntemattoman vähemmistön edustaja.

https://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/700918-puukot-ja-pyssyt-kaytossa-kellokosken-kahakassa-kaksi-miesta-vangittiin
29
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut Lahti-Saloranta tänään kello 17:54:54 »
Ehdotan uutta termiä suurelle romahdukselle eduskuntapaikoissa (yli 10 paikkaa ja yli 90% puolueen paikoista): skypitys.

Tähänastinen skypityksen ennätyshän on itse SKYP:llä, jonka paikkamäärä putosi 1975 kolmestatoista yhteen:   
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Kansan_Yhten%C3%A4isyyden_Puolue

Nyt uuvateilla on hyvät mahdollisuudet rikkoa tuo ennätys!
SKYP oli uuvatteihin nähden jo syntyessään säädyllisempi viritelmä. Skyppiläiset irtautuivat SMP:stä riitauduttuaan puoluejohdon ja lähinnä puolueessa valtaa käyttävän Veikko Vennamon kanssa. Siinä ei oikeastaan petetty ketään eikä kyseessä ollut yhdenkään SKYPpiläisen henkilökohtainen hillotolppa. Myöhemminhän toki sitä hilloa jaettiin puoluetukilain muutoksella. SKYP:piä taidettiin käyttää ainoastaan Kekkosen poikkeuslain läpiviemiseksi.

Uuvateiden synnyn perustana oli Soinin hillotolpan säilyttäminen. Erikoiseksi tuon loikkauksen tekee se että loikkaus tehtiin hävityn äänestyksen jälkeen ja loikkaajina oli vanhan puoluejohdon, lähinnä Soinin kannattajat. Petosta kuvaa tuo puheenjohtajavaalin hävinneen Sampo Terhon yhdessä eteenpäin toivotukset ja seuraavana päivänä selkään puukotus. SKYP:llä ei ollut ministereitä hallituksen myötäilijöinä kuten uuvateilla. Koko hallitus ja eduskunnan enemmistö oli uuvattien varassa joiden kannatus oli marginaalinen ministereiden ja kansanedustajien lukumäärään nähden.

Tuo ehdottamasi sana skypitys on kyllä osuva mutta mielestäni mielistelee liikaa uuvatteja.
30
Tupa / Vs: 2018-11-17 IS: Mirkalla, 43, oli syvä ennakkoluulo irakilaisia miehiä kohtaan
« Uusin viesti kirjoittanut pulikka tänään kello 17:37:36 »
Olen hieman huolestunut Mirkan suhtautumisesta afganistanilaisiin ja somalialaisiin miehiin. Onko hän ollut syvästi ennakkoluuloinen myös näitä kohtaan ja ovatko ennakkoluulot edelleen voimissaan - jutussa ei ainakaan mainita hänen seurustelleen saati avioituneen näiden kansallisuuksien kanssa.

Voiko Mirka inhimillisen kehityksensä kehittyessä enää jatkaa natsipuolueessa Persuissa?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10