Uusimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Paja / Vs: 612-kulkue Helsingissä itsenäisyyspäivänä pe 6.12.2019
« Uusin viesti kirjoittanut Emo 06.12.2019, 20:55:54 »
Lainaus
IL seuraa mielenosoituksia: Soihtukulkueessa 1500 osallistujaa, kaksi häiriköijää otettiin kiinni

Leipätekstissä:

Poliisi teki kaksi kiinniottoa kansallismielisessä 612-kulkueessa, kun henkilöt häiritsivät kulkuetta.

Katsoin IL-Liven.
Toimittaja oli niin puolueeton kuin vain mitenkään pystyi olemaan. Luulen?

Tasaisin välein selostuksessa: äärioikeistolainen, äärioikeistolaiseksi luonnehdittu, oikeistolainen, uusnatsit marssimassa, järjestäjä ei ole irtisanoutunut natseista jne...

Toimittaja kertoi olevansa letkan hännillä jossa ainakin aiemmin on rähinää enemmän tapahtunut ja miten poliisit ovat pitelemässä joukkoja käymästä toistensa kimppuun. Tunteet käyvät kuumina puolin ja toisin, mutta järkkärit ja poliisi estävät pahinta tapahtumasta.  Soihtuja nakellaan ympäriinsä joka on ollut ongelmana tässä kulkueessa aiemminkin.

Toimittaja  Kulkueessa on satoja osanottajia.

Nyt IL:n otsikossa imoitetaan tuo 1500, mutta se lienee PolPo:n joku arvio? olisko sitten oikeasti 3000-4500?

Jne jne samaa oksennusta alusta loppuun...


PS: Toimittaja pongaa lopussa Junes Lokan ja tietävänä selostaa katsojille, että tuossa on näissä piireissä tunnetuksi tullut Junes Lokka tekemässä omaa streamiaan...

On tainnut mennä aika kattavasti höpömedioiden toimittajien ihon alle tuo Junes :D

Mistähän näkisi Juneksen skriimin joko live tai nauhoitetun tämän päivän tapahtumista?
92
Tupa / Vs: Kirkon karkeimmat mokutukset
« Uusin viesti kirjoittanut Vaniljaihminen 06.12.2019, 20:54:40 »

Ihan ilman kannanottoja kristinuskon ja homoseksuaalisuuden suhteestakin voi tuon työn tyrmätä kirkkoympäristössä. Olettaen siis, että taiteilijalta on tilattu jokin raamatullinen aihe. Jos tarkoitus on kuvata paratiisia, niin kuvaushan on ihan pielessä. Mitä kuva esittää? Keitä kaikkia nuo ihmiset muka ovat? Taiteilija on säveltänyt ihan omiaan. Yhtä hyvin maalauksessa voisi olla kohtaus Kalevalasta tai Harry Potterista.

No en tiedä, Jouko Turkan mielestä alttaritaulujen pitäisi kuvata pultsareita joita viedään mustaan maijaan. Puliukot ovat kuulemma lunastajiamme. Tuo Malmön alttaritaide saattaa sittenkin olla raamatullisesti paikkaansa pitävä riippuen siitä näkökulmasta, että katsotaanko sen sympatisoivan karkoitettavia vai karkoittajaa.
93
Kylänraitti / Vs: Itsenäisyyspäiväketju 2019
« Uusin viesti kirjoittanut ikuturso 06.12.2019, 20:53:42 »
Linnan juhlilla oli suurlähettiläiden seassa joku kutistanut Päivi Räsäsen... Outoa.

Olisi hienoa, jos Sebu menisi hakemaan Antonio Floresia tanssiin ja Sebun poikaystävä hakisi Haavistoa. Kheh. :roll:

-i-
94
Tämä kuulostaa täysin tutulta, jos on kuullut RHC:n, Antifan ja muiden tahojen ulostuloja. Esimerkiksi miekkareissa on pikkulapsia usutettu samaan toimintaan, mitä Veijo teki aivopesemilleen seksikulttinsa tytöille. Fasisteja, natseja ja rasismia näkyy kaikkialla.

Lainaus
Äidin tuskainen tarina: Veijo Baltzar rikkoi tyttäreni ja perheeni – ”Hänet oli aivan aivopesty”

Teatteriproduktion huipennuksen piti olla nähtävillä Aleksanterin teatterin lavalla sykysllä 2015. Ensimmäisen kerran Mira muistaa hämmästyneensä kuullessaan tyttäreltään, että harjoitukset olivatkin jääneet väliin.

– Sen sijaan tyttäreni oli lähtenyt Helsinkiin syömään Baltzarin ja tämän sukulaismiehen kanssa. Muita produktiossa olevia nuoria ei mukana ollut. Se tuntui kummalliselta.

Äidin mukaan sama toistui muutaman kerran. Tytär kuitenkin vakuutti, että miehet olivat kohdelleet häntä hyvin herrasmiesmäisesti. Mira ei jäänyt asiaa sen suuremmin murehtimaan.
...
Miran mukaan tyttären ulkonäkö muuttui selvästi: hän lopetti meikkaamisen lähes kokonaan, alkoi käyttää omituisia vanhoja mekkoja ja antoi tukkansa liehua vapaana. Mira kuvailee tämän näyttäneen aivan ”1980-luvun sihteeriköltä”.

– Tyttäreni seisoi keittiössä sellaisessa mekossa ja huusi, ettei halua enää syödä kanssamme fasistista ruokaamme. Hän sanoi, että olimme rasistisia fasisteja, eikä hän todellakaan söisi meidän kanssamme samaa ruokaa. Se tuntui ihan hullulta. Teini-iässäkään hän ei ollut puhunut meille niin julmasti.

Vanhempien puheet kaikuivat kuuroille korville – jopa silloin, kun Mira löysi netistä artikkeleita Baltzarin aiemmista rikoksista.

– Tyttäreni huusi, että Veijo on nämä kaikki selittänyt, hän on syytön! En tiedä miten hänet oli onnistuttu niin puhumaan, tyttäreni on fiksu ja etsi ennen aina totuutta.

Lopulta Miran tytär muutti Baltzarin tuolloin tuolloiseen taloon – hän oli päätöksensä tehnyt.

Kun vanhemmat yrittivät viestitse taivutella tytärtään, vastaus oli järisyttävä.

– Hän kertoi, että jos tekisimme Baltzarin suhteen jotain, elämämme tuhottaisiin.
...
Tätä ennen Mira oli kirjoittanut Baltzarin Facebook-seinälle julkaisun, jossa pyysi miestä päästämään hänen tyttärensä kotiin.

– Hän vastasi minulle runolla, joka päättyi sanoihin ”minä kuljen siellä, minne äitien itkut eivät kuulu”. Se tuntui uskomattoman tuskalliselta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a9164563-d0ec-4b69-8d40-62e2facc3b1b
Lainaus

Veijo Baltzaria epäillään nyt myös seksuaalirikoksesta – törkyvyyhti ulottuu Kuopioon ja Raaseporiin asti


Baltzaria epäillään törkeästä ihmiskaupasta vuosien 2016-2019 välillä. Poliisi on ilmoittanut käräjäoikeudelle, että epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingin lisäksi Raaseporissa ja Kuopiossa asti. Seksuaalista hyväksikäyttöä koskeva rikosepäily kohdistuu nimenomaan Baltzariin ja samoihin kaupunkeihin. Käräjäoikeus hyväksyi lisävangitsemisvaatimuksen, ja Baltzar on tutkintavankina todennäköisin syin epäiltynä.

Naisepäillyn vangitsemisen jatkosta ei ollut tietoa vielä kello 15 aikaan iltapäivällä. Poliisi vaatii häntä vangittavaksi ainoastaan törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/abfd5476-ff2a-46e6-9cd9-a103425a692b

Lainaus
Kohuotsikoissa jo 1970-luvulla – lehden kannessa kysyttiin, kuka kirjoittaa Veijo Baltzarin kirjat


Kohulehden toimittaja ryhtyi vuonna 1970 penkomaan kirjailija Veijo Baltzarin roskapönttöä. Kyseinen media oli muutaman nimenvaihdoksen jälkeen 2000-luvulla Nykyposti-nimisenä lopetettu Nyrkkiposti. Julkaisu oli aikoinaan päätynyt lehtikeisari Urpo Lahtisen yhtiölle lehtikaupassa, jossa mukana oli myös legendaariseksi noussut nuortenlehti Suosikki sekä eräs miesten- ja naistenlehti.


Baltzarin roskapöntöstä olikin löytynyt joitain käsikirjoituksen tapaisia. Lehdessä väitettiin, että teksti oli melkoisen avutonta ja ihmeteltiin, miten moinen on ylittänyt julkaisukynnyksen. Nyrkkipostin 13/1970 kannessa kysyttiinkin ”Veijo Baltzar, kirjoitatko itse romaanisi?”. Itse artikkelissa kysymysmerkki oli vaihtunut jo huutomerkkiin julistuksessa: ”Veijo Baltzar ei itse kirjoita romaanejaan!”

Lehti nimesi kirjojen oikeaksi tekijäksi haamukirjoittajan, joka asiasta kysyttäessä ”häkeltyi”, Veijo Baltzar puolestaan ”kiihtyi”. ”Romaanikirjailija ei olekaan romaanikirjailija”, lehti pilkkasi jutun esirivin sanaleikissään.

Lehdistön ylilyöntien johdosta yksityiselämän loukkaamista koskevia kohtia kirjattiin 1970-luvulla rikoslakiin. Veijo Baltzar puolestaan julkaisi kolmannen romaaninsa Mari. ”Baltzar edustaa niitä harvoja uskaliaita suomalaisia mieskirjailijoita, jotka ovat rohjenneet tarttua naisen kuvaamiseen”, arvioi Turun Sanomat. ”Mari ei kanna vain yhden heimon kahleita, vaan koko naissukupuolen”, kirjoitti Aamulehti.

https://www.paivanlehti.fi/kohuotsikoissa-jo-1970-luvulla-lehden-kannessa-kysyttiin-kuka-kirjoittaa-veijo-baltzarin-kirjat/
95
Paja / Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Uusin viesti kirjoittanut törö 06.12.2019, 20:42:05 »
SoO tilaisuudessa suurin osa puhujista tuuletti kainaloaan puheensa lopuksi.

Noista voisi erottua tuulettamalla vasempaa kainaloa ja sanomalla "ave" niin kuin roomalaiset asterixeissa.
96
Lainaus

Toimittajat kuulivat aiheesta samoihin aikoihin
Kallionpää ja Teittinen saivat aiheen eteensä samoihin aikoihin, noin vuosi sitten, toisistaan tietämättä.


Kallionpää ihmetteli, miksi kukaan ei ollut puuttunut Baltzarin tekoihin aiemmin.
– Meillä Suomessakin on ollut sitä, että tämän tyyppisiä asioita ei olla ymmärretty, vaikka ne on nähty. Vasta #metoo -liike on opettanut meitä tunnistamaan tämänkaltaisia asioita, hän sanoo.

Juttua varten Kallionpää ja Teittinen haastattelivat 18 nuorta naista. He kertoivat kipeitä ja henkilökohtaisia asioita, ja osa pelkäsi Teittisen mukaan Baltzaria. Nuoret ihmiset kertoivat kipeitä ja henkilökohtaisia asioita. Siksi lähteitä oli suojeltava.
– Haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset pitää huomioida haastattelussa. Pitää olla sensitiivinen sille, mitä hän haluaa sanoa, antaa aikaa, sanoo Teittinen

Lisäksi kyse on lähdesuojasta. Lähdesuoja on lain toimittajalle turvaama oikeus pitää tietolähteet salassa. Se on olemassa siksi, että esimerkiksi väärinkäytösten paljastajille ei kosteta.

Baltzarista kertoneiden naisten nimiä ei kerrottu jutussa heidän suojelemisekseen. Jotkut kieltäytyivät kokonaan haastattelusta pelkoon vedoten.
– Jos puhutaan lähdesuojan takaa, toimittajan pitää varmistaa, että ihmistä ei voi tunnistaa. Se on ennen kaikkea toimittajan tehtävä, ei missään tapauksessa lähteen, Teittinen painottaa.

Nimettömät lähteet pitää syynätä tavallistakin paremmin
Teittisen mukaan lähteisiin pitää suhtautua journalistisen kriittisesti. Jutun lähteet ymmärtävät sen, koska löysä juttu on huono asia myös heidän kannaltaan.

Kertomusten johdonmukaisuus käytiin läpi ja niiden tueksi haettiin muuta materiaalia, kuten asiakirjoja.
– Emme koskaan julkaise vakavia väitteitä yksittäisten kertomusten pohjalta.

Kun riittävän moni toisistaan riippumaton henkilö kertoo samaa, se yleensä tuo painoa jutulle, Teittinen toteaa.

Baltzarin uhreja neuvottiin olemaan yhteydessä rikosuhripäivystykseen
Baltzaria epäillään törkeästä ihmiskaupasta. Hänet pidätettiin jutun julkaisua edeltävällä viikolla. Oliko se sattumaa?
– Me ollaan kerrottu jutussa, että me ollaan muistutettu näitä Baltzarin toiminnasta kärsineitä naisia, että he saavat apua rikosuhripäivystyksen ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelusta, Teittinen vastaa.

...
https://yle.fi/uutiset/3-11094371
97
Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat / Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Uusin viesti kirjoittanut KTM 06.12.2019, 20:40:51 »
Eipä näkynyt yhtään Sinistä tulevan linnan juhliin, onkohan niistä kukaan mahtanut enää saada kutsua?
98
Paja / Vs: 612-kulkue Helsingissä itsenäisyyspäivänä pe 6.12.2019
« Uusin viesti kirjoittanut Veikko 06.12.2019, 20:31:53 »
Olisi muuten kova vastaveto tältä 612 kulkueelta huutaa "ei natseja Helsinkiin, ei natseja minnekään".... suvakeilla menisi ainakin pasmat sekasin, niin kuin myös osalla toimittajista!  ;D

Ottaen huomioon kulkueen luonteen, niin minkäänlainen huutelu kulkueesta ei ole mielestäni sopivaa.
99
Paja / Vs: 612-kulkue Helsingissä itsenäisyyspäivänä pe 6.12.2019
« Uusin viesti kirjoittanut mamuman 06.12.2019, 20:30:26 »
Tuo SoO pölvästiporukka ois syytä potkia helvettiin jokaisesta älli-ihmisten tilaisuudesta. Mokomat pässit eivät tee muuta, ku hallaa maltillisille kansallismielisille.
100
Paja / Vs: 612-kulkue Helsingissä itsenäisyyspäivänä pe 6.12.2019
« Uusin viesti kirjoittanut Saturnalia 06.12.2019, 20:28:12 »
Reissu tehty jälleen ja mukavaa oli. Kiitos seurasta Pullervo, Alaric, Arkontti ja muut joiden nikkiä en tiedä. Tiina ja Juneskin marssi vieressä yhdessä vaiheessa.
Porukkaa ehkä saman verran kuin viime vuonna, vähintään saman verran. Kriitikoita kuului vähemmän kuin viime vuonna mutta he vähät olivat aika äänekkäitä.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]