HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Pohjoismaat => Aiheen aloitti: internetsi - 27.12.2017, 16:08:11

Otsikko: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 27.12.2017, 16:08:11
Nyt on se aika vuodesta, kun alkaa taas pari viikkoa kestävä rakettisota. Nyt kun joululomat on lusittu, niin ilotulitteita on markkinoilla, siis ostettavana ja varastettavana. Tätä voisi seurata erikseen pari viikkoa, koska viimeksi oli aivan kamala kaaos.

Ilmiön vuoksi päätin perustaa tälle uuden ketjun ja toivoisin siihen sitten erityisesti kirjoittajia @valla_valla , @Roope2 , @Titus , @Aksiooma , @sine qua non , @Tosiasiallinen Nuiva  , @Golimar  , @Nikke Nakuttaja  , @RP  ja @Leijona78   sekä kaikkia muitakin,  jotka seuraatte Sverigestanian uutisia.

Viimeksi Malmöh'n Möllenvångstorgetilla ammuskeltiin ihan päättömästi kaikkialle. Samoin Jöötiborgissa ammuskeltiin sisällä kauppakeskuksessa niin että se jouduttiin sulkemaan sekä rakettitulella pysäytettiin spåraliikenne. Samoin dialogipoliiseja ja palokuntaa ammuttiin useassa paikassa. Muutama hieman isompi roihukin syttyi näiden vuoksi. Illalla voisin laittaa muutaman linkkikokoelman niistä mitä löydän viimekerralta. Tilanne meni siis niin pitkälle, että joku ilotuliteliiton puheenjohtaja ja muutama muu vaati ilotulitteiden täyskieltoa Sverigestaniaan, koska niitä ammuskellaan kuin hullut.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Titus - 27.12.2017, 16:15:25

Joku aika sitten sattui silmiin uutinen Tanskan ja Ruotsin rajalta jossa oli pysäytetty kontillinen ilotulitteita (kuskeina oli pohjoisafrikkalaisen oloisia palleroita).

Eli kyllä valmistelut ovat lleet pitkällä jo jonkun aikaa  ;D

Jos sattuu olemaan kotosalla uudenvuoden aikaan, niin kannattaa seurata malmon, göteborgin ja tietty tukholmabadin facebook-live lähetyksiä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Syämmistynyt - 27.12.2017, 16:35:48
Onkohan tällä kolmen ruotsalaiskaupungon pyrkimyksellä rajoittaa rakettien pauketta sittenkin jotakin muutakin syytä takana kuin koirien säikkymisen estäminen?  Pidemmällä tähtäyksellä raketeista luopuminen voi olla noissa oloissa ihan järkevää.

Lainaus
Ainakin kolme kuntaa Ruotsissa on perunut uuden vuoden ilotulitukset. Ne korvataan näyttävillä laseresityksillä.

Syynä on se, että monet lemmikit, erityisesti koirat pelästyvät rakettien pauketta pahanpäiväisesti.

Lasershow järjestetään Lidköpingissä, Linköpingissä ja Bodenissa.

...


Ruotsissa hemmotellaan lemmikkejä - lasershow uuden vuoden rakettien sijaan http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201712272200629868_ul.shtml
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Pöllämystynyt - 27.12.2017, 17:39:19
Eläinten vuoksi ilotulitusta ei tarvitsisi vähentää, sitä tulisi vain muuttaa. Käytettävissä olisi monenlaisia vähä-äänisiä, paukkeettomia tulitteita. Jotain suhinoita ja sihahduksia vain.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: foobar - 27.12.2017, 18:41:07
Itse odotan mielenkiinnolla sitä, miten Suomi, varsinkin Helsinki selviää rakettisodasta ja puukkokansannoususta. Luulisin poliisin olevan asian tiimoilta melko kusi sukassa. Ruotsi on toki menetetty maa, mutta toisaalta Suomessa lienee paljon ihmisiä jotka eivät  tajua että ananastukat voivat hyvinkin ampua raketteja kenen tahansa silmiin ja puukotella ihan vain koska muhamettilaisten mielestä se on kivaa ja ehkä jopa jaloa.

Itse suosittelen ihmisiä vähintäänkin hankkimaan kunnolliset suojalasit itselleen ja lapsilleen jos aikovat olla ulkosalla kaupunkiympäristössä kuuden jälkeen uudenvuodenaattona. Tai välttelemään koko ulos menoa.

En olisi myöskään yllättynyt jos virkavalta pidättäisikin kaikista eniten itselleen mainetta hankkineita allahinuskojia strategisesti juhlallisuuksien ajaksi. Siinä onkin suomalaismedialle pulma: kertoako tällaisesta jos sitä tapahtuu vai vaietako kuin muuri?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: PannuHattu - 27.12.2017, 19:16:31
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow

https://yle.fi/uutiset/3-9994893 (https://yle.fi/uutiset/3-9994893) (27.12.2017)

Lainaus
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow

Ainakin kolme ruotsalaiskuntaa on päättänyt peruuttaa julkiset uudenvuoden ilotulitukset tältä vuodelta.

Rätinän ja paukkeen sijaan kuntalaisille tarjotaan valojen välkettä hiljaisen lasershow'n muodossa.

Syynä lasershow'n järjestämiseen on se, että se ei säikytä lemmikkieläimiä toisin kuin ilotulitteiden räiske.

Uudenvuoden lasershow'ta järjestetään ainakin Pohjois-Ruotsin Bodenissa sekä eteläisissä Lidköpingissä ja Linköpingissä. Sellaisesta keskustellaan myös Växjössä.

– Vuosien kiihkeiden väittelyiden päätteeksi haluamme kokeilla muita vaihtoehtoja kuin ilotulitteet ja sitten arvioida ne, sanoo Lidköpingin lasershow'n järjestäjä Anna Ohlin EK Lidköpingsnytt-lehdelle.

Järjestäjät toteavat, että ilotulitukset eivät ole olleet myöskään hyväksi ympäristölle.

Rahaa laserspektaakkeleihinkin palaa reilusti, sillä Lidköpingissä kymmenen minuutin show'n hinnaksi tulee rapiat 20 000 euroa.

Ruotsin kenneljärjestö on suhtautunut ilotulitusten korvaamiseen myönteisesti.

– Joukoittain koiria ja koiranomistajia voi joka vuosi huonosti ilotulitteiden räjäyttelyn takia, sanoo järjestön tiedottaja Hans Rosenberg Dagens Nyheter -lehdelle.

(...)

Oletan "lemmikkieläimen" olevan freudilainen tai ylen käyttämä poliittisesti korrekti kiertoilmaisu reippaista nuorukaisista jotka paikkaavat etnisuskonnolliskultuurisen tyhjiön swerabiassa, mistä sitä nykyään tietää.

Vuodentakaista tyylinäytettä:
https://www.youtube.com/watch?v=d1KzCa7E7hk (https://www.youtube.com/watch?v=d1KzCa7E7hk)

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005030283.html (https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005030283.html) (3.1.2017)

Lainaus
Video näyttää kaaoksen Malmön keskustassa – raketteja ammuttiin silmittömästi väkijoukkoon

Uudenvuodenyön juhlinta äityi paikoitellen hurjaksi Ruotsin Malmössä.

Mälmön keskustassa Möllevångstorget-torilla uutta vuotta vastaanottamassa ollut Jash Doweyko-Jurkowski kuvasi videon, jolla innokkaat juhlijat ampuvat ilotulitteita silmittömästi keskelle väkijoukkoa.

Mikäli YouTube-video ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä.

Doweyko-Jurkowski, 27, kertoo ruotsalaislehti Expressenille, että tunnelma juhlapaikalla oli hyvä, vaikka väkijoukon sekaan lennelleet raketit aiheuttivat ajoittain hämminkiä ja myös pelkoa.

– Välillä ilmassa oli pientä paniikkia, kun jotkut ampuivat raketteja väkijoukkoon. Yhdessä vaiheessa näin naisen makaavan maassa. Jonkinlainen ilotulite oli ilmeisesti osunut häntä jalkaan. Kysyin häneltä, kuinka hän voi, ja hän vastasi kaiken olevan kunnossa, Doweyko-Jurkowski kuvailee.

(...)

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/ruotsin-ilotuliteliiton-kriisikokous-perinteiset-raketit-kiellettävä-uuden-vuoden-väärinkäytösten-vuoksi-1.174504 (http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/ruotsin-ilotuliteliiton-kriisikokous-perinteiset-raketit-kiellettävä-uuden-vuoden-väärinkäytösten-vuoksi-1.174504) (5.1.2017)

Lainaus
Ruotsin ilotuliteliitto ehdottaa perinteisten rakettien kieltoa, kertoo Ruotsin televisio SVT verkkosivuillaan.

Liitto ehdotti asiaa tämänpäiväisessä kriisikokouksessaan, joka pidettiin uutenavuotena tapahtuneen rakettikaaoksen vuoksi. Eri puolilla Ruotsia ihmisiä, autoja ja taloja päin ammuttiin ilotulitteilla.

Liitto haluaa kieltää klassiset raketin näköiset ilotulitteet, jotka ovat tikun päässä ja jotka ammutaan taivaalle. Tämäntyyppiset ilotulitteet on jo kielletty Norjassa, SVT kertoo.

Poliisin mukaan rakettien ampumisesta ihmisiä, taloja ja autoja päin on muodostunut Malmössä viime vuosina jo perinne, kertoo SVT.

Pelkästään Göteborgin alueella poliisi sai uutenavuotena puhelimitse noin 90 ilmoitusta siitä, että raketteja oli ammuttu vaarallisella ja piittaamattomalla tavalla.

Länsi-Ruotsin poliisin mukaan ilmiö ei ole uusi, mutta rakettien suuntaaminen poliisia ja pelastuslaitosta kohti on yleistymään päin.


Lainaukset kuntoon. Laiskuus oli näemmä iskenyt.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Skeptikko - 27.12.2017, 19:50:26
Oletan "lemmikkieläimen" olevan freudilainen tai ylen käyttämä poliittisesti korrekti kiertoilmaisu reippaista nuorukaisista jotka paikkaavat etnisuskonnolliskultuurisen tyhjiön swerabiassa, mistä sitä nykyään tietää.

Itsekin arvelen, ettei tässä vain koiria suojella, mutta myös ihmisten silmien ja koirien kannalta pidän tätä kyllä myös ihan hyvänä suuntana, mikäli tämä saa vähenemään olennaisesti holtitonta ilotulitusten räiskintää.

Asiallisesti tehtyä ilotulitteiden ammuskelua vastaan minulla ei ole mitään, mutta valitettavasti aivan liian monelle tuntuu olevan liian vaikeaa ensinnäkin ampua ilotulitteita vain annetun aikaikkunan sisällä, käyttää niitä turvallisesti ja vastuullisesti ja ilman vahvaa humalatilaa. Nämä ääliöt eivät tunnu tajuavan ollenkaan miten suurta haittaa oikein aiheuttavat touhuillaan.

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: MW - 27.12.2017, 20:02:53
Arabiinojen uudenvuodensodilla ei taida olla paljon tekemistä vanhan koulun känni-idioottien rakettien kanssa läträämisellä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Supernuiva - 27.12.2017, 20:52:55
Arabiinojen uudenvuodensodilla ei taida olla paljon tekemistä vanhan koulun känni-idioottien rakettien kanssa läträämisellä.

Kantasuomalaisetkin ovat sytyttäneet ilotulitteilla rakennuksia, joissa on jopa kuollut ihminen tai ihmisiä. Ainakin yksi puolijulkisuuden henkilö kuoli joitain vuosia sitten, kun omakotitalo syttyi palamaan ulkopuolisten ihmisten ampuman raketin vuoksi. (Hän taisi olla jonkun koulun rehtori tms.)

Kerrostalojen ikkunoihin on ammuttu raketteja jo 1980-luvun vuosina. (Onneksi en ole kuullut moisesta nyt muutamiin vuosikymmeniin, enkä toivottavasti tule koskaan kuulemaankaan.) Tämän saman kerrostalon toisen huoneiston ikkuna oli ammuttu sisään kesäaikana ampuma-aseella joskus vuonna 87-89. Että miksi pelkään tulevaa monikulttuurista kaaosta, jossa ei ole ihmisten käyttäytymisellä samanlaisia pidäkkeitä kuin oli wanhan liiton impiwaaralaisilla?

Muistan puhuneeni puhelimessa uutena vuotena 2001/2002 erään turkulaisen kanssa, joka sanoi pelkäävänsä kotonaan (asui kerrostalon ylimmässä kerroksessa), koska raketteja oli lentänyt hänen asuntonsa ulkoseiniin ja yksi oli räjähtänyt aivan parvekkeen vieressä. Hänellä oli tuolloin kaksi vesisankoa valmiina sammutustoimiin. (Että miksi ne suomalaiset jonottavat niitä ämpäreitä...)

Väitteeni on, että myös uskontoterrorin nimissä raketteja voidaan ampua tuollaisella tavalla.

Onko uutisoitu siitä, että Suomessakin on linja-autoja kohti ammuttu raketteja kantasuomalaisten toimesta siten, että ikkunoita on mennyt rikki? On myös ollut sellaista, että teinit ovat juosseet bussista ulos ja jättäneet rakettipatasysteemin paukkumaan bussin matkustamoon penkin alle. Pysäkeillä seisovien bussien alle on myös työnnetty ilotulitteita. Voisi olla monikulttuurista, mutta tiettävästi nämä "yksittäistapaukset" olivat impiwaaralaistaustaisten vähemmistöjen ja kantasuomalaisten tekemiä.

Helsingin ydinkeskustaa pidetään levottomana, vaikka joissain lähiöissä meno voi olla vielä paljon levottomampaa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: foobar - 27.12.2017, 22:53:33
Arabiinojen uudenvuodensodilla ei taida olla paljon tekemistä vanhan koulun känni-idioottien rakettien kanssa läträämisellä.

Kantasuomalaisetkin ovat sytyttäneet ilotulitteilla rakennuksia, joissa on jopa kuollut ihminen tai ihmisiä. Ainakin yksi puolijulkisuuden henkilö kuoli joitain vuosia sitten, kun omakotitalo syttyi palamaan ulkopuolisten ihmisten ampuman raketin vuoksi. (Hän taisi olla jonkun koulun rehtori tms.)

Kerrostalojen ikkunoihin on ammuttu raketteja jo 1980-luvun vuosina. (Onneksi en ole kuullut moisesta nyt muutamiin vuosikymmeniin, enkä toivottavasti tule koskaan kuulemaankaan.) Tämän saman kerrostalon toisen huoneiston ikkuna oli ammuttu sisään kesäaikana ampuma-aseella joskus vuonna 87-89. Että miksi pelkään tulevaa monikulttuurista kaaosta, jossa ei ole ihmisten käyttäytymisellä samanlaisia pidäkkeitä kuin oli wanhan liiton impiwaaralaisilla?

Muistan puhuneeni puhelimessa uutena vuotena 2001/2002 erään turkulaisen kanssa, joka sanoi pelkäävänsä kotonaan (asui kerrostalon ylimmässä kerroksessa), koska raketteja oli lentänyt hänen asuntonsa ulkoseiniin ja yksi oli räjähtänyt aivan parvekkeen vieressä. Hänellä oli tuolloin kaksi vesisankoa valmiina sammutustoimiin. (Että miksi ne suomalaiset jonottavat niitä ämpäreitä...)

Väitteeni on, että myös uskontoterrorin nimissä raketteja voidaan ampua tuollaisella tavalla.

Onko uutisoitu siitä, että Suomessakin on linja-autoja kohti ammuttu raketteja kantasuomalaisten toimesta siten, että ikkunoita on mennyt rikki? On myös ollut sellaista, että teinit ovat juosseet bussista ulos ja jättäneet rakettipatasysteemin paukkumaan bussin matkustamoon penkin alle. Pysäkeillä seisovien bussien alle on myös työnnetty ilotulitteita. Voisi olla monikulttuurista, mutta tiettävästi nämä "yksittäistapaukset" olivat impiwaaralaistaustaisten vähemmistöjen ja kantasuomalaisten tekemiä.

Helsingin ydinkeskustaa pidetään levottomana, vaikka joissain lähiöissä meno voi olla vielä paljon levottomampaa.

Niissä lähiöissä ei kukaan selväjärkinen kävele perheensä kanssa puoliltaöin uudenvuodenaattona. Helsingin keskustaan jengiä suorastaan hankkiutuu.

Primäärinen epäilykseni on että asemakäytävässä tulee olemaan satojen henkien allahinuskojien fraktioiden välisiä tappeluita, ja sen ulkopuolella ehkä sellaista pikkukivaa rakettien ammuskelua kantisten joukkoon, mutta näyttö tekijöiden rauhanuskoisuudesta jää toimituksilta selvittämättä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: ismolento - 27.12.2017, 23:27:22
Eläinten vuoksi ilotulitusta ei tarvitsisi vähentää, sitä tulisi vain muuttaa. Käytettävissä olisi monenlaisia vähä-äänisiä, paukkeettomia tulitteita. Jotain suhinoita ja sihahduksia vain.

Tekosyyhän tuo on. Mamut tuota holtitonta rakettiräiskintää harrastavat. Kotieläimiä on Ruotsissakin ollut iät ja ajat, eikä niiden vuoksi ennen ole tarvinnut ilotulituksia kieltää.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: foobar - 28.12.2017, 08:12:55
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow
https://yle.fi/uutiset/3-9994893 (https://yle.fi/uutiset/3-9994893)

Enää puuttuisi että ananastukat alkaisivat hankimaan suurtehoisia laser"osoittimia". Onkohan kukaan kertonut ruotsalaisille kuinka helppoa sellaisilla on aiheuttaa silmävaurioita? On totta ettei niillä saa aikaan suoranaisesti verta ja suolenpätkiä mutta pysyviä vammoja kuitenkin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Bona - 28.12.2017, 09:02:07
^Sama kävi mielessä, yllyttävät mokomat  >:(
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 28.12.2017, 11:14:32
Ruotsissa suojellaan lemmikkieläimiä rakettimelulta: Ilotulitusten tilalle lasershow
https://yle.fi/uutiset/3-9994893 (https://yle.fi/uutiset/3-9994893)

Enää puuttuisi että ananastukat alkaisivat hankimaan suurtehoisia laser"osoittimia". Onkohan kukaan kertonut ruotsalaisille kuinka helppoa sellaisilla on aiheuttaa silmävaurioita? On totta ettei niillä saa aikaan suoranaisesti verta ja suolenpätkiä mutta pysyviä vammoja kuitenkin.
Sverigestaniassa on paljonkin tapauksia, missä sohitaan voimakkaalla laserilla. Mutta katsoin vain dialogipoliisin tiedotteet eilen läpi, ennen kuin vaihtoivat vuoroa. Ensimmäiset tulipalot on jo sytytetty raketeilla:

Lainaus
2017-12-27 21:32, Brand, Söderköping - Aktuellt

Brand misstänks ha orsakats av raketer.

21.05 SOS-larm till polisen om att en brand ska ha uppstått under några baracker i anslutning till Ramunderskolan. Misstanke finns att någon kan ha skjutit fyrverkeriraketer under baracken, enligt larmet. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

21.25 polisen är på plats.

21.42 polisen har varit på platsen och det verkar som att någon har skjutit fyrverkeriraketer som har gått in under barackerna och förorsakat en mindre brand. Inledningsvis blir brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ännu ingen misstänkt.

Polisen är intresserad av tips eller iakttagelser om någon kan ha setts skjuta fyrverkerier på platsen strax för klockan 21. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret: https://polisen.se/Kontakta-oss/kontaktformular/Kontaktformular-region-Ost/
Pitää seurata illalla, että miten tämä etenee.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Rauno Murju - 28.12.2017, 11:32:19
Mitäs meinaatte dialogipoliisin tekevän kun rakettikiellosta huolimatta väkijoukosta ammutaan ns. täyslaidallinen ja meno jatkuu aamuun asti?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: rooster - 28.12.2017, 14:23:53
Hesarissa oli vastaava juttu ja kieltoa siinäkin perusteltiin koirilla, vaikka tosiasialliset syyt taitaa olla aivan muita. Huvitti kun jutussa mainittiin, että kun ammuttiin ihmisiä kohti, niin ketään ei otettu kiinni. Se tuntuu olevan Ruotsin poliisilla aika vakio, että etnoja ei oteta kiinni, koska tietävät, että saisivat vielä selkäänsä ja kaupungit enemmän liekkeihin kun arabiinot lähtee puolustamaan kunniaansa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Mr.Reese - 28.12.2017, 15:04:09
Keksivätkö raketti-inssit, että tässä voi yhdistää Israel-kritiikin ja uudenvuoden muita kulttuureja rikkaamman juhlinnan?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: migri - 28.12.2017, 16:07:00
Itse odotan mielenkiinnolla sitä, miten Suomi, varsinkin Helsinki selviää rakettisodasta ja puukkokansannoususta. Luulisin poliisin olevan asian tiimoilta melko kusi sukassa. Ruotsi on toki menetetty maa, mutta toisaalta Suomessa lienee paljon ihmisiä jotka eivät  tajua että ananastukat voivat hyvinkin ampua raketteja kenen tahansa silmiin ja puukotella ihan vain koska muhamettilaisten mielestä se on kivaa ja ehkä jopa jaloa.

Itse suosittelen ihmisiä vähintäänkin hankkimaan kunnolliset suojalasit itselleen ja lapsilleen jos aikovat olla ulkosalla kaupunkiympäristössä kuuden jälkeen uudenvuodenaattona. Tai välttelemään koko ulos menoa.

En olisi myöskään yllättynyt jos virkavalta pidättäisikin kaikista eniten itselleen mainetta hankkineita allahinuskojia strategisesti juhlallisuuksien ajaksi. Siinä onkin suomalaismedialle pulma: kertoako tällaisesta jos sitä tapahtuu vai vaietako kuin muuri?
Hyvä veruke on taas tässä keksitty jotta saadaan ongelma lakaistua maton alle. Laser show my ass.

Isoin kysymys:
Annetaanko tässä periksi sulkeutumalla kotiin vai aletaanko antamaan takaisin samalla mitalla jos joku perseilee?

Minun käsitys dialogiapoliisista on jotakuinkin näin:
Raketti kohti minua -> ammun sinua (ylävartaloa kohti). Jos et osaa tähdätä rakettia taivaalle ja olla ihmisiksi niin minulla on aseenkäytön kanssa samanlainen "ongelma".
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: epäonnistunut abortti - 28.12.2017, 19:48:53
ihan vitun off topic(ehkä). Heinolan cittarin rakettimyyntipisteen rekan perävaunun omaisuus vaihto omistajaa
toissa yönä. Voimapihdeillä oli pitäny avata ku ilkeet omistajat pannu nuppiin kunnon lukot.
Joko Heinolas on Suomen kovin uusvuos ilotulitus tai jossain lähipitäjissä saa halpoja jytkyjä vai saako Gävle
kunnon muistutuksen islamista?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 28.12.2017, 23:02:38
Järfällassa (eli Tukholmabadin naapurikunnassa) nuorukaiset ammuskelivat raketteja ja pienempiä jytkyjä. Muutamilta löytyi huimausaineita. Eli kyseessä siis ovat matut, jotka vetää ties mitä aineita päivittäin ja perseilevät erilaisin keinoin, tähän aikaan vuodesta näin. Oikeat narkkarit käyttäisi rahat aineisiin tai laittaisi raketit myyntiin että saisivat huimausainerahaa.
Lainaus
2017-12-28 20:28, Narkotikabrott, Järfälla - Aktuellt

Ungdomar som smäller smällare och skjuter raketer i Jakobsberg.

Patrullerna kontrollerar flera personer efter anmälan om att de skjutit raketer och smällt smällare.

Vid kontrollerna visar det sig att tre av de kontrollerade misstänks vara drogpåverkade. De är medtagna för kroppsbesiktning och misstänkta för narkotikabrott/eget bruk.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 00:09:28
Afrobladetissa on juttu siitä, että ilotulitteista nimenomaan raketit laitetaan kieltoon, muttei siis kaikkia ilotulitteita. Jutussa on myös lukuja siitä, että paljonko porukkaa vammautuu ilotulitteista.

Näst sista nyåret med raket på pinne (https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article27118824.ab)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Supernuiva - 29.12.2017, 00:26:26
Afrobladetissa on juttu siitä, että ilotulitteista nimenomaan raketit laitetaan kieltoon, muttei siis kaikkia ilotulitteita. Jutussa on myös lukuja siitä, että paljonko porukkaa vammautuu ilotulitteista.

Näst sista nyåret med raket på pinne (https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article27118824.ab)

Ruotsin suunniteltu rakettikielto astuu voimaan vuoden 2019 puolivälissä, joten vielä kaksi uutta vuotta ennen sitä. Uutisen mukaan Ruotsissa noin 100 henkeä hakeutuu vuosittain päivystykseen ilotulitteista tulleiden vammojen vuoksi, noin puolet näistä on aiheutunut raketeista. Näistä noin 20 on vammautunut niin pahoin, että heidät on siirrettävä sairaalaan jatkohoitoon. 95 prosenttia vammautuneista on miehiä ja 40 prosenttia alle 18-vuotiaita. (Kun ollaan Hommalla, niin jotenkin tulee aina mieleen 17 vuoden "korkea" ikä.  :flowerhat:) Vammautuneiden määrä on kuitenkin noin puolittunut viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana.

Ruotsissa on myös kuollut ihmisiä ilotulitusonnettomuuksissa, viimeisin tapaus on vuodelta 2013.

Jutussa todetaan myös, että Svea Fireworks ei enää tuo maahan uusia raketteja vaan keskittyy varastojen tyhjentämiseen ennen kiellon voimaanastumista. (Aika isot varastot, jos niistä riittää kahdeksi vuodeksi! Lisäksi "kruuti" taitaa kuivua varastoinnin yhteydessä, koska pahvi ei taida olla kovin hyvä kosteudensäilyttäjä, jos varasto on kuiva, kuten sen kaiketi pitäisi olla.)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 07:47:40
Tukholmabadin naapurissa taas jytkytelty, siis sisällä kauppakeskuksessa. Koska kyseessä on Vadelmavuori ja "nuorukaiset", niin varmaan arvaatte ketkä on asialla. Mikäli nyt muistan oikein, niin tuolla keskuksessa on samassa myös metron sisäänkäynti eli siellä on porukkaa kulkemassa jatkuvasti:
Lainaus
2017-12-28 19:46, Ofredande/Förargelse, Sundbyberg - Aktuellt

Ungdomar som smäller smällare i Hallonbergens Centrum.

Anmälaren berättar att ungdomarna smäller smällare och skjuter raketer inne i centrum. Nu är det rökigt och brandlarmet har utlösts.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Aika vähäistä tämä on vielä ollut, enkä ole laittanut tänne niitä tapauksia jossa pikkupojat on räjäyttänyt postilaatikon. Mutta tänään alkaa pidennetty viikonloppu ja itse pommituspäivä on sitten sunnuntai, jonka jälkeen rakettiperseilyt jatkuu noin 10-15 päivää ennen kuin laantuu normaalille tasolle.

Edit: Haningessa autosta ammuskeltiin raketteja muita autoja kohti, vartijat seurasi autoa, niin dialogipoliisi pääsi pysäyttämään auton:
Lainaus
2017-12-29 03:55, Trafikbrott, Haninge - Aktuellt

Bil skjuter raketer mot bilister på Haningeleden.

Väktare följer efter den misstänkta bilen och kan guida polisen. Polispatrull stannar bilen med fem personer.

Samtliga blir misstänkta för framkallande av fara för annan. En anmälan skrivs även om vårdslöshet i trafik.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 18:42:49
Gävlen alueella nuoriso ammuskelee raketteja miten sattuu.
Lainaus
2017-12-29 10:08, Övrigt, Gävleborg - Aktuellt

Under natten har det inkommit rapporter från hela länet om att ungdomar skjuter raketer och smäller bomber.

På flera orter i Gävleborgs län har ungdomar skjutit raketer och smällt bomber under natten. Det här är ett problem som alltid uppstår vid den här tiden på året. Det som är oroväckande är att man skjuter med raketer på människor och egendom. Risken är att det kan uppstå allvarliga skador både på människor och egendom.

I bifogad länk kan man läsa om vad som gäller för fyrverkerier.

Läs även 10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Ja lähes samat sanat Uppsalan läänistä:
Lainaus
2017-12-29 12:36, Övrigt, Uppsala Län - Aktuellt

Under natten har det inkommit samtal om att det har avfyras raketer och smällare på flertal orter i länet.

På flera orter i Uppsala län har man skjutit raketer och smällt bomber under natten. Det här är ett problem som alltid uppstår vid den här tiden på året.

Det som är oroväckande är att man skjuter med raketer på människor och egendom. Risken är att det kan uppstå allvarliga skador både på människor och egendom.

I bifogad länk kan man läsa om vad som gäller för fyrverkerier

Läs även 10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Ja Västeråsin alueelta:
Lainaus
2017-12-29 12:44, Övrigt, Västmanland - Aktuellt

Alltid kring Nyår så smäller man smällare och skjuter fyrverkerier innan Nyårsafton, det sker även i år.

Det som är oroväckande är att man skjuter med raketer på människor och egendom. Risken är att det kan uppstå allvarliga skador både på människor och egendom.

I bifogad länk kan man läsa om vad som gäller för fyrverkerier

Läs även 10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Polisen Västmanland
Mielenkiintoista, että dialogipoliisi laittaa dialogitiedotteeseen dialogiohjeet siitä, miten ilotulitteita pitäisi käsitellä.

No, ainakaan nuorukaiset ei Södertäljessä olleet tätä noteeranneet, koska paukuttelivat ilotulitteilla bussia Saltskogissa. Pommeja jytkyteltiin niin bussin ulko kuin sisäpuolellakin:
Lainaus
2017-12-29 17:13, Larm Överfall, Södertälje - Aktuellt

Larmet kommer från en buss i linjetrafik i Saltskog.

Föraren har uppgett för sin ledningscentral att ungdomar har smällt smällare både inne i och utanför bussen. Bussen står nu stilla på en hållplats och ungdomarna har lämnat.

Ingen har skadats vid händelsen och bussen har åkt vidare.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Myös Expressen (https://www.expressen.se/nyheter/just-nu-ungdomar-smaller-smallare-inne-pa-buss/) kirjoittaa tästä keppostelusta.

Kello on kohta kuusi ja pidennetty viikonloppu starttaamaassa. Tästä se laulu ja leikki sitten alkaa ihan kunnolla...
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 19:18:24
Kristianstadissa dialogipoliisi hälytettiin paikalle, kun nuorukaiset ammuskelivat ohikulkevia autoja ja ihmisiä raketeilla. Asiaa tutkiskellaan törkyisenä pahoinpitelynä. Kun siis dialogipoliisi saapui, nuorukaiset ottivat hatkat, mutta vain siksi, että kävivät hakemassa uuden tuliannoksen. Sen jälkeen alkoivat tulittamaan dialogipoliisia entistä kovemmin.

Tapaus ei kuulemma ole ainut laatuaan, vaan viimeisen muutaman päivän aikana on tehty ilmoituksia, kun nuoriso tulittaa autoja ja ihmisiä samalla tavalla. Ketään ei tietenkään ole otettu kiinni asiassa. Dialogipoliisin tiedottajan mukaan tämä on iso ongelma, kun hän katsoo hälytyslistoja parilta päivältä.

Ilmoittajien mukaan nämä tulittajat ovat "poikia" (killar) tai jengejä (gäng). Olivat ammuskelleet Netto kaupassa asioivia, ohiajavia autoja, grillillä olleita ihmisiä ja bussikuskeja kohti. Siis toissapäivänä. Ongelmia on myös muissa kaupungeissa. Malmöh'ssa jonkun parveke oli tuikattu ilotulitteilla tuleen ja asiaa tutkitaan murhapolttona (siis nimikkeenä, ketään ei sentään vielä kuollut). Helsingborgissa taas palokunta ei lähde rakettikeikoille ilman dialogipoliisia, koska tietävät mitä on luvassa.

Dialogipoliisi itkee, että näissä tapauksissa on tutkinta lähes mahdotonta, koska ei tiedetä tai voida osoittaa joukosta juuri sitä, kuka ampui.

Jutussa on myös mainittu viimevuotisia tapauksia, jossa viranomaisia hälytettiin paikalle feikkihälytyksillä sen vuoksi, että niitä voitaisiin tulittaa.

Lukekaa loput Expressenin/Kvällspostenin jutusta. (https://www.expressen.se/kvallsposten/ungdomar-skot-raketer-mot-folk-och-polisen/)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 19:32:01
Landskronassa palokunta sai hälytyksen ja meni paikalle. Nuorukaiset hyökkäsi heitä vastaan ampuen raketteja niin, että palokunta joutui lähtemään karkuun. Hälytys osoittautui feikkihälyksi, jolla oli vaan tarkoitus saada tulitettava kohde paikalle.

Palolaitokselta kerrotaan, että he menevät keikoille kuulosuojaimet ja suojalasit päässä, kypäräthän heillä on jo ja ne pidetään päässä noiden lisäksi. Nuorukaiset ovat kuulemma hankkineet uusia ja jytkympiä paukkupommeja, kuin edellisinä vuosina.

Afrobladet (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L0nyrQ/brandkaren-akte-ut-pa-larm--attackerades-med-fyrverkerier)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Pölhökustaa - 29.12.2017, 20:02:49
Nuorukaiset
Lainaus
palokunta joutui lähtemään karkuun.

Ruotsi.

Kun nuorukaiset pitävät kaikkea pilkkanaan, ja lisäksi elää elostelevat niiden muiden varoilla :facepalm:

Monikulttuurisuus on rikkaus, sanoi taannoinenkin ministerismies, joka sittemmin siirtyi jakamaan verorahoja EU-tason "pankkiin".


Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: chacha2 - 29.12.2017, 20:15:02
Svedalassakin nuorukaiset häiriköivät raketeilla. Ja huutelevat rivouksia.
Ja kunnolliset ihmiset pelkäävät:
Lainaus
Svedala29 december 2017 10:52
Tio unga identifierade efter raketterror

Ungdomsgänget sköt raketer mot människor, bilar och fönster. Nu har polisen identifierat tio av dem som tros ha deltagit.

– De skrek ”hora” och sköt mot mig, berättar Anna som råkade ut för gänget. ...
https://www.sydsvenskan.se/2017-12-29/tio-unga-identifierade-efter-raketterror

Tämän jälkeen kauppa Svedalassa on päättänyt olla myymättä raketteja.
Jotta eläimet Svedalassa eivät tarvitse pelätä

Lainaus
Svedala29 december 2017 14:54
Svedalahandlare ratar raketer för djurens skull

Bolist i Svedala stoppar all försäljning av fyrverkerier.
– Det är ett beslut vi tar för djurens skull. Vi bor i en djurtät kommun och vi måste göra det som känns rätt, säger Helen Walldén, som är en av delägarna. ...
Lisätty unohtunut linkki: https://www.sydsvenskan.se/2017-12-29/svedalahandlare-ratar-raketer-for-djurens-skull

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 20:42:34
Sitten ammuskellaan Tukholmabadin naapurissa, Järfällassa, kunnan keskuksessa eli Jakobsbergissä lähijuna-asemalla. Nuorukaiset laittavat rakettia maahan ja ampuvat niillä ihmisiä. Kukaan ei ole loukkaantunut, dialogipoliisi on paikalla usean partion voimin.
Lainaus
2017-12-29 19:02, Ofredande/Förargelse, Järfälla - Aktuellt

Ungdomar som skjuter fyrverkeripjäser vid pendeltågsstationen i Jakobsberg.

Flera anmälare berättar att ungdomarna skjuter raketerna längs marken så att de smäller runt fötterna på förbipasserande. Ingen verkar vara skadad men det upplevs som mycket obehagligt.

Flera patruller har beordrats och finns i området.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Java - 29.12.2017, 22:17:12
Tätä meininkiä en ihan oikeasti kaipaa tänne suomeen, mutta vissiin tulossa on, ja jopa tilattu..
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 22:25:41
Median huomio on kiinnittynyt nyt tähän Malmöh'n neljänteen joukkorikastukseen ja dialogipoliisiauton räjäyttämiseen. Eli varmaan ne vie nyt dialogpolisenin tiedotuskapasiteettia ja mediahuomiota, niin tätä rakettisotaa ei pysty niin hyvin seuraamaan.

Muutenkin nuo median jutut on tulleet parin päivän viiveellä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: chacha2 - 29.12.2017, 22:37:47
Landskronassa palokunta sai hälytyksen ja meni paikalle. Nuorukaiset hyökkäsi heitä vastaan ampuen raketteja niin, että palokunta joutui lähtemään karkuun. Hälytys osoittautui feikkihälyksi, jolla oli vaan tarkoitus saada tulitettava kohde paikalle.

Palolaitokselta kerrotaan, että he menevät keikoille kuulosuojaimet ja suojalasit päässä, kypäräthän heillä on jo ja ne pidetään päässä noiden lisäksi. Nuorukaiset ovat kuulemma hankkineet uusia ja jytkympiä paukkupommeja, kuin edellisinä vuosina.

Afrobladet (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L0nyrQ/brandkaren-akte-ut-pa-larm--attackerades-med-fyrverkerier)

Landskronassa poliisikin joutui vaikeuksiin rakettinuorukaisten kanssa,
joutui turvautumaan virka-aseeseensa:

Lainaus
Polis hotades med smällare – tvingades dra sitt vapen

En polis kände sig så ansatt av ungdomarnas fyrverkeriskjutande att polisen drog sitt tjänstevapen.

Händelsen har fått lokalpolischefen Anders Olofsson i Kristianstad att rikta en allvarlig uppmaning till föräldrarna att prata med sina barn.

...
Bekymrad polischef

Anders Olofsson är mycket bekymrad över situationen i Kristianstad. I flera dagar har ungdomar ägnat sig åt att skjuta fyrverkerier mot personer, bilar och bussar.

– I ungdomarnas värld är detta kanske en trivial lek, men de begriper uppenbarligen inte vad de sysslar med, de går över en gräns och det är helt oacceptabelt, säger han till tidningen.
...
https://www.expressen.se/kvallsposten/polis-hotades-med-smallare-tvingades-dra-sitt-vapen/  oma alleviivaus

Poliisijohtajan mukaan nuorukaiset ylittävät rajan rakettileikillään .
Tilanne on täysin hyväksymätön...
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 29.12.2017, 22:39:30
Mitä Ruåtsissa nämä raketit maksavat? Meillä yleensä vähänkin isommat alkaen noin 2€ kpl. Aikas kallista leikkiä jos eivät ole pöllineet tai tilanneet ulkomailta.
Näköjään Svea fireworksilla saman hintaisia
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Titus - 29.12.2017, 22:54:14

Kas, Suomenkin mediassa puhutaan jo reaaliajassa mitä tapahtuu:

Malmössä räjäytettiin poliisiauto aivan poliisiaseman vieressä – kaksi epäiltyä pidätetty
Tapausta tutkitaan tuhotyönä. Pommiryhmä on kutsuttu paikalle tutkimaan autoa.

https://yle.fi/uutiset/3-10000024

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 29.12.2017, 23:01:45
Nuorukaiset ampuvat ympäristöä ja ihmisiä raketeilla, lohdutukseksi paikalle kutsuttu dialågipåliisi vetää esiin virka-aseensa. Paikallispåliisin päällikkö pitää "ilotulitusraketilla poliisin ampumista sietämättömänä".

1. Paikalle rakettien ampujia varten kutsuttu påliisi ei lehtijutun mukaan ottanut ketään kiinni.
2. Paikalla ollut rakettien ampujajoukko, tuli ja meni ilman että poliisipari, mies ja nainen, saivat mitään aikaiseksi.
3. Virka-aseen esittäminen ei ollut lopulta kuin kenttäpåliisin ainoa vaihtoehto, kiitos ja ylistys monikulttuuriväkivallan.

Olisi kiva tietää mitä påliisi aikoi virka-aseella tehdä, kun heitä ammuttiin ilotulitusraketeila? Mikäli olisivat ampuneen Länsi-paskastanin työvoimapulan paikkaajan, ampujapoliisi olisi ollut enemmän kuin kusessa. Jos heitä olisi ammuttu varsikin isolla tähti-raketti-pommilla, miten virka-ase olisi muka toiminut ko uhkaa vastaan? Virka-aseen näyttö on näköjään aivan turhaa, aseen käyttö ilotulitteilla aseistetuja jengiläisiä vastaan on turhaa koska ääni peittyy ilotulitteiden paukkeeseen. Ainoa vaihtoehto olisi ampua heti ja kohti, jonka jälkeen kenelläkään ei olisi kivaa, mutta monikulttuuriväkivaltaa vaatineen suvakkisaatanan verenhimo ja kunniantunto tulee tyydytettyä.

Jotenkin veikkaan että rakettien ampujien joukossa on rpg (rocket powered grenades)-koulutettuja tai rpg-koulutukseen haluavia joille dialågipåliisin ampuminen ja ammuttaminen ilotulitusraketeilla toimii alkeellisena koulutuksena sotatoimiin joihin aikovat osallistua. Ilotulitusrakettien kielto on todennäköisesti tyhmä ja vaarallinen veto joka vetoaa pahantahtoisiin ja lyhytnäköisiin länsi-paskastanin äänestäjiin. Maassa jossa ihmisiä heitellään käsikranaateilla ei yksinkertaisesti kannata siirtyä ilotulitekieltoihin, koska vaikka 95% lopettaa, 5 % heittäjistä siirtyvät vahvempiin aseisiin ja ammuksiin käytännössä omatekoisin pommeihin ja lopulta rpg-ammuksiin.

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 29.12.2017, 23:16:04
^Minun käsitykseni on se, että koska Sverigestanian dialogipoliisi joutuu useimmin ns. "tiukkoihin tilanteisiin", niin ottavat virkadialogiaseen useammin esille. Samoin olen saanut sellaisen käsityksen, että länsinaapurin dialogipoliisi ampuu hieman herkemmin varoitusdialogilaukauksen ilmaan kuin itänaapurin virkaveljet.

Katsotaan nyt mitä uutista huomenna tulee rakettisodasta, kun joukkoraiskuut ja isommat pommit hallitsee mediatilaa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: foobar - 30.12.2017, 00:06:41

Kas, Suomenkin mediassa puhutaan jo reaaliajassa mitä tapahtuu:

Malmössä räjäytettiin poliisiauto aivan poliisiaseman vieressä – kaksi epäiltyä pidätetty
Tapausta tutkitaan tuhotyönä. Pommiryhmä on kutsuttu paikalle tutkimaan autoa.

https://yle.fi/uutiset/3-10000024

Tosiaan, auto saattoi olla rasistinen. Sitä kannattaa tutkia!
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Eisernes Kreuz - 30.12.2017, 00:17:14
Mahtaa olla turhauttavaa työskennellä ruotsalaisena dialogipoliisina. Mitään et voi tehdä, eikä millään ole mitään väliä.

Hakisivat töitä Suomen poliisin vihapuheyksiköstä. Pääsisivät helpommalla.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 00:31:49
Jos jätettäisiin tämä ketju rakettisodalle. Muutenkin pitäisi saada selvyys tähän, että mitä laitetaan minnekin. Tuo dialogipoliisiauton räjäytys ei ollut mikään pikku papatin tussahdus, vaan joko dynamiitti tai kranaatti. En tarkoittanut tällä ketjulla tuollaisia terrori-iskuja, vaan ilotulitteilla perseilyjä.

Btw, täällä Helsingin Kannelmäessä kuulin tänään ensimmäistä kertaa jonkun ampuvan ilotulitteen. Muuten en ole kuullut mitään. Kai täälläkin pojat paukuttelee hieman ennen aikojaan, itsekin niin tein kloppina. Mutta tässä Sverigestanian rakettijutussa onkin kyse ihan jostain muusta kuin siitä, että pojat käy metsässä vetäisemässä papattimaton.

Ja se varsinainen kliimaksi on tulossa vasta huomenna...
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 30.12.2017, 00:55:49
80-90 lukujen stadin keskustassa oli vielä hurja meno. Ennenkuin raketit kiellettiin keskustassa, niin niitä ammuttiin täysin holtittomasti. Toisaalta onko kapeilla kaduilla mitään muutakaan tapaa?

Rakettien ampuminen manskua pitkin oli yleistä hupia. Raketteja pahempia oli alkuperäiset tykinlaukaukset eli tykärit. Sellanen jos räjähti kädessä, niin sormet lähti. Niitä lensi keskustassa ihmisten jalkoihin jatkuvalla syötöllä. Poliisiautotkin saivat osuutensa.

Montakohan sataa postilaatikkoa ehti räjähtää ennenkuin tykärit kiellettiin?
Rakettikauppiaat onnistuivat kiertämään kieltoa kahden vuoden ajan tuotteella nimeltä: Thunder King. Se oli käytännössä tykäri mikä lensi ilmaan. Ne oli oikeastaan vielä pahempia, kun niitä pistettiin menemään maata pitkin niin ei voinut tietää missä kohtaa pamahtaa.

Thunder King brandi on edelleen olemassa, mutta pamauksen sijaan tulee vaisua säihkettä.

Voidaankin sanoa että rakettikielto keskustassa toimi aika hyvin. Ekoina vuosina vielä oli ammuskelua, mutta sen jälkeen jos joku ampui niin jäi heti kiinni, kun oli ainoa. Jos kieltoa ei olisi tullut, niin veikkaan että homma olisi lähtenyt lopulta ihan lapasesta.

Onkohan muuten tykäreiden tuominen omaan käyttöön kiellettyä? Virosta varmaan löytyy ja saksasta kai ainakin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 30.12.2017, 01:40:59
80-90 lukujen stadin keskustassa oli vielä hurja meno...

Taas se alkaa se hurja 80-luku.

Lainaus
Voidaankin sanoa että rakettikielto keskustassa toimi aika hyvin. Ekoina vuosina vielä oli ammuskelua, mutta sen jälkeen jos joku ampui niin jäi heti kiinni, kun oli ainoa...

Tyypillinen monikulttuuriväkivallan kannattajan luoma "aivopieru". Jos joukko A, koulutettu ja maan alkuasukkaita, toimii tietyllä tavalla juhlatilanteessa joten, joukko B, maahantuotu, integraatiohaluton ja monilta osilta itseään ja kulttuuriaan arvokkaampana (tai täysin arvottomana) pitävä toimii samalla tavalla samassa tilanteessa?

Virhe. Ihmiset eivät ole samanlaisia, kulttuurit ja tavat eivät ole yhtäläisiä. Tässä rakettisodassa nimenomaan homma ei mene niin että voit edes kuvitella dialogipåliisin tekevän kiinniottoja. Eivät tee. Eivät kykene tekemään. Haloo, puhumme länsi-paskastanista jossa påliisi ei edes uskalla mennä yhdellä yksiköllä monikulttuurigettoon. Ja Don Natzo puhuu kuin joku jäisi kiinni? Hitto eivät ole saaneet kiinni edes käsikranaattien heittelijöitä niin miten hitossa laittoman ilotulitteen ampujia?

Lainaus
Onkohan muuten tykäreiden tuominen omaan käyttöön kiellettyä? Virosta varmaan löytyy ja saksasta kai ainakin.
On jos tilaajalla ei ole panostajan tutkintoa ja maahantuontilupaa ilotulitteille.

Räjähteet on aina "omaan käyttöön" joten säännöt ja rajoitukset koskevat kaikkea maahantuontia ja käyttöä. Myös sitä minkä henkilö kokee vain omaksi asiakseen.

Isoin pysäyttämäni ilotulitelataus jonka olen ulkomailta tulevan tavaran mukana löytänyt oli n 5 kg pakkaus josta ruutia oli n 2,3 kg ja joka syttyessään olisi ollut varsin iloinen tulite. En usko että laitteen kantaja edes ymmärsi mitä oli tuomassa ja mitä tapahtuisi jos olisi sytyttänyt harmittoman näköisen tulilangan.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: epäonnistunut abortti - 30.12.2017, 01:51:20
R400 näyttäs olevan Satans Gävlen uuenvuoden suosikkilelu jos ymmärssin oikein paikallista
aviisia.
No mitä se meille kuuluu mitä uusruottalaiset häärää?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 02:37:26
No täällä taas on tämä han-kortti, että "kyllähän täälläkin". Vähän kuin Palenaaman "aina on potkittu mummoja" argumentti.

Nyt ei ole tosiaan kyseessä mikään pikkupoikien postilaatikkojen paukuttelu. Pojan on poikia aina, niin suomalaiset kuin ruotsalaisetkin. Ei ole kyse tästä. Varmaan 80-luvulla niitä ammuttiin holtittomasti myös keskustassa, mutta nyt puhutaan jostakin ihan muusta. Vai ammuttiinko Don Natsin mielestä 80-luvulla niitä niin, että soitettiin feikkihälytyksiä viranomaisille, odotettiin että ne tulee paikalle ja sitten hyökättiin niitä vastaan? Tai ammuttiinko niitä sisällä busseissa, urheiluhalleissa ja kauppakeskuksissa? Koitettiinko niillä pysäyttää tarkoituksella busseja ja raitiovaunuja?

Kysehän on siitä, että tämä aika vuodesta tuo vaan näille sopeutumattomille maahantunkeutujille ja heidän jälkeläisilleen uuden tavan vandalisoida heitä elättävää yhteiskuntaa. Kyseessä on vain väline, jonka käyttökynnys on vuodenajasta johtuen matalampi, siitähän tässä rakettisodassa on kyse. Autoja palaa keskimäärin 23 kappaletta päivässä eli kahdessa viikossa se määrä mitä Suomessa 365 päivän aikana, niin vahingontekoa ilotulitteilla on siten enemmän, koska vahingot ei ole kuitenkaan samoja jos sytyttää auton palamaan. Näitä siis ampuu vahingoittamis/tuhoamistarkoituksessa isompi joukko kuin ne ketkä polttaa autoja. Samoin busseja/spåria/metroja kivitetaan (ja ammutaan aseilla) jatkuvasti. Nyt sitten vaan on saatu uudet "kausilelut" käyttöön ja niitä käyttää isompi joukko. Samoin viranomaisia kohti hyökkäillään viikottain kivillä ja trukkilavoilla, koska viha on suurta elättäjäyhteiskuntaa vastaan, niin nyt sitten näitä tehdään enemmän ilotulitteilla.

Lainaus
Voidaankin sanoa että rakettikielto keskustassa toimi aika hyvin. Ekoina vuosina vielä oli ammuskelua, mutta sen jälkeen jos joku ampui niin jäi heti kiinni, kun oli ainoa. Jos kieltoa ei olisi tullut, niin veikkaan että homma olisi lähtenyt lopulta ihan lapasesta.
Viimeksi kun tarkistin, niin autojen tuhopolttaminen, viranomaisten kimppuun käyminen, joukkoliikenteen estäminen on ollut kiellettyä Sverigestaniassa. Silti tätä tapahtuu jatkuvasti ja suuressa mitassa. Touhu on kielloista huolimatta lähtenyt lapasesta ihan täysin, kun maahan on päästetty pesiytymään kehitysmaalaisia.Tässä taas yksi sattumus:
Lainaus
2017-12-29 21:01, Ofredande/Förargelse, Värmdö - Aktuellt

Någon kastat in smällare i en sporthall i Gustavsbergs Centrum.

Anmälaren berättar att ett gäng unga personer i 12-15 årsåldern kastar smällare och skjuter raketer i centrum.

Nu har de kastat in en smällare i ventilationssystemet till tennishallen vilket har orsakat rökutveckling i hallen där det pågår aktivitet.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 30.12.2017, 03:18:41
Lainaus
Nu har de kastat in en smällare i ventilationssystemet till tennishallen vilket har orsakat rökutveckling i hallen där det pågår aktivitet.

Eli suomeksi: joukko on työntänyt papatteja tennishallin ilmanvaihtoluukkuun, mistä on syntynyt savua halliin jossa oli väkeä pelaamassa.

Tämä sinänsä harmittomalta kuulostava perseily on kaikkea muuta kuin harmitonta koska ilmanvaihtokanavat on usein pölyn ja/tai rasvan peitossa joka syttyessään polttaa koko tönön hyvin nopeasti. Koska ilmanvaihtokanava muuttuu hetkessä hormiksi jossa tulipalo pääsee etenemään läpi koko rakennuksen. Syttyäkseen ei tarvitse kuin kipinän ja papattimatto on tällainen palolähde. Sammuttaminen on varsin vaikeaa ja suurtöistä. Jos meillä on tällainen palo, väki pelatessaan ei välttämättä edes tajua että koko yläpuolella oleva katto yms materiaali on tulessa ja ilmanvaihtokanavissa edennut tulipalo voi sytyttää useasta kohdasta niin että pakeneminen on syytä tehdä joutuisasti.

Jos heität papatteja, heitä ne lattialle tai maahan, älä ikinä ilmastointiluukusta (tai postiluukusta)  sisään...
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 30.12.2017, 08:32:52


Lainaus
Voidaankin sanoa että rakettikielto keskustassa toimi aika hyvin. Ekoina vuosina vielä oli ammuskelua, mutta sen jälkeen jos joku ampui niin jäi heti kiinni, kun oli ainoa. Jos kieltoa ei olisi tullut, niin veikkaan että homma olisi lähtenyt lopulta ihan lapasesta.
Viimeksi kun tarkistin, niin autojen tuhopolttaminen, viranomaisten kimppuun käyminen, joukkoliikenteen estäminen on ollut kiellettyä Sverigestaniassa. Silti tätä tapahtuu jatkuvasti ja suuressa mitassa. Touhu on kielloista huolimatta lähtenyt lapasesta ihan täysin, kun maahan on päästetty pesiytymään kehitysmaalaisia.
Kyllä se kielto sielläkin toimisi. Se on aika helppo napata koppiin ihminen joka ampuu raketin. Ensimmäiset pari vuotta jatkuisi ja sitten loppuisi. Samoin kuin täällä. Ei niitä autoja polteta poliisien silmien edessä. Noi tyhmään kommenttiin voisi listata että mikäs kaikki maailmassa onkaan kiellettyä mutta silti sitä tehdään jatkuvasti.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 09:15:45
Kyllä se kielto sielläkin toimisi. Se on aika helppo napata koppiin ihminen joka ampuu raketin. Ensimmäiset pari vuotta jatkuisi ja sitten loppuisi. Samoin kuin täällä. Ei niitä autoja polteta poliisien silmien edessä. Noi tyhmään kommenttiin voisi listata että mikäs kaikki maailmassa onkaan kiellettyä mutta silti sitä tehdään jatkuvasti.
Niin mikä ihmeen kielto toimisi Sverigestaniassa, että tämä kaikkialla tapahtuva noin kolmen viikon ammuskelujakso laantuisi parissa vuodessa? Suomessa kuin Sverigestaniassa ilotulitteita saa ampua ilmaan huomenna tiettynä aikana, muulloin ne ovat kiellettyjä.

Tätä on tämän sinun kieltosi aikana nyt harrastettu useampi viikko. Ja ihan jokapuolella maata.Expressen kirjoittaa taas yhdestä alueesta lisää (https://www.expressen.se/nyheter/raketer-skots-mot-polis-fyra-personer-gripna/ ). Jutussa harvinaista on se, että henkilöitä on otettu kiinni. Normaalisti menevät paikalla vain pällistelemään ja vaikka saisivatkin jutulle jonkun, niin eivät tiedä onko juuri hän laumasta se joka on ampunut.

Tällä kertaa siis alueena on Eskilstuna. Siellä ollaan myös viime päivien aikana jouduttu satsaamaan dialogipoliisivoimia siihen, kun nuorukaiset ja nuoret miehet ammuskelee raketteja holtittomasti. Niitä on ammuttu ihan yleisesti ihmisiä päin ja myös dialogipoliisia on tulitettu.

Eilen siis Årbyn alueella oli jälleen vihaporukka kokoontunut ja he ammuskelivat raketteja dialogipoliiseja kohti. Sama meiniki on jatkunut nyt pari päivää, että dialogipoliisia ja dialogipoliisiautoja kohti ammuskellaan, kertoo dialogipoliisin nokkamies.

Dialogipoliisi onnistui kuitenkin nappaamaan neljä henkilöä kiinni, iältään 17-21 vuotiaita. Kolmea heistä epäillään mellakoinnista tai vaihtoehtoisesti törkyisestä pahoinpitelystä, neljättä sitten taas virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Årbyssa rakettisodankäynnin kiivaimmat taistelut hieman hellitti, mutta ne siirtyi sitten toiselle alueelle. Edelleen ne sitovat paljon dialogipoliisivoimia.

Dialogipoliisin nokkamiehen mukaan on puhdasta sattumaa, ettei mitään henkilövahinkoja ole sattunut.

Jutussa mainitaan myös Gävlen alue, jossa samaa perseilyä harrastetaan. Siellä tosin alaikäisiä pieniä rakettimiehiä on viety kotiin ja vanhempia ollaan puhutettu.

Eilen "nuoriso" oli ammuskellut papatteja bussin sisällä. Toisen dialogipoliisin nokkamiehen mukaan tämä on ongelma kaikkialla läänissä ja että ongelma on jatkunut jo pari viikkoa.

Västmanlandin dialogipoliisi on pitkin viikkoa saanut useita ilmoituksia tästä rakettisodankäynnistä. Heille tulee jatkuvasti ihmisiltä yhteydenottoja, jotka ovat nähneet nuorukaisten heittelevän autoja ilotulitteilla ja ampuneet koulujen pihoilla, kertoo kolmas dialogipoliisin nokkamies.GP kirjoittaa myös samasta aiheesta (http://www.gp.se/nyheter/sverige/m%C3%A5nga-raketattacker-runt-om-i-landet-1.4995459), en toista sitä mitä tuli jo tuossa edellä.

Nuoriso siis ampuu raketteja ihmisiä, eläimiä, busseja ja viranomaisia kohti. Jutun mukaan tämä on alkanut jo muutama päivä ennen jouluaattoa.

En toista nyt mitä äsken Eskilstunasta tuli kirjoitettua, mutta yksi asukas kertoo, että raketteja ammutaan suoraan taloihin ja kaikkialle, eikä ulos voi mennä.

Sandvikenissa nuorukaiset myös tähtäävät rakettitulensa suoraan jalankulkijoita kohti. Tätä on sielläkin jatkunut jo viikon ajan. Ampuvat myös koirien ja lastenvaunujen kanssa kulkevia. Marie nimellä esiintyvä henkilö (ei halua kertoa nimeään) ei voi edes uskoa tätä todeksi.

Jutussa mainitaan myös Landskrona, josta oli puhetta jo edellisissä kommenteissa. Helsingborgissa myös sisälle kouluun on heitetty ilotulitteita viime viikolla.

Tukholmabadin läänissä kuulemma dialogipoliisin puhelin soi aivan jatkuvasti, kun ihmiset ilmoittaa rakettisodankäynnistä. Puhelua tulee niin paljon, etteivät osaa edes laskea montako eri rakettihyökkäystä on tehty.Dialogipoliisi kertoo, että koska tätä perseilyä harrastetaan aukeilla paikoilla, niin kiinniottoja on vaikea suorittaa. Lisäksi porukka lähtee usein hatkaan kun dialogipoliisi saapuu paikalle (elleivät jää ampumaan heitä raketeilla), mutta palaavat uudestaan pommittamaan kun virkavalta poistuu.

Hyvin näyttää Don Noches sinun kieltosi toimivan. Viranomaisten kivittäminen on käsittääkseni nytkin kielletty ja hyvin harva kivittäjä laitetaan koppiin, vaikka kivittäminen tapahtuu viranomaisten silmien edessä. Hyvin se sinun kieltosi näyttää toimivan siinäkin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 09:31:49
Ehkä kannattaisi myös kieltää murrot ja niiden yritykset, ettei nuorukaisille tule mieleen koittaa murtautua ilotulitekonttiin. Tässä varmaan on jokin porsaanreikä jäänyt, ainakin Håbossa:
Lainaus
2017-12-30 04:01, Stöld, Håbo - Aktuellt

Ett vittne iakttog hur två personer bröt sig in i en container innehållandes fyrverkerier i Bålsta tidigt på lördagsmorgonen. En patrull var snabbt på plats och kunde gripa två personer som fortfarande var kvar i containern.

De gripna är i 16-årsåldern och fördes till polishuset i Enköping för förhör.

Polisen Uppsala län

Oho, myös Jöötiborgissa on varmaan unohtunut kieltää murrot ilotulitekontteihin. Samoin varmaan murrosta ilmoittavien uhkaaminen pesäpallomailalla pitäisi kieltää, ehkä myös pakeneminen rikospaikalta autolla voisi olla kiellon alainen juttu:
Lainaus
23.31 Göteborg, inbrott
I Backadalens industriområde har vittne sett hur några personer brutit upp en container innehållande fyrverkeripjäser.  Gärningsmännen försvann från platsen i två olika bilar. Vittnet hotades med ett basebollträ när han konfronterade tjuvarna. Polisen sökt efter de två bilarna men ingen gripen. Oklart hur mycket som stulits vid inbrottet.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 09:41:05
Kun nyt Don Nochen innoittamana mietittäisiin samaa mystistä kieltoa kuin Suomessa, niin ehkä samalla voitaisiin kieltää Helsinkiporissa ilotulitteiden heittäminen sisälle ja Malmöh'ssä voitaisiin kieltää myös ilotulitteiden heittäminen parvekkeelle:
Lainaus
2017-12-30 00:31, Skadegörelse, Helsingborg - Aktuellt

Smällare kastad i entré.

Polis beordras med anledning av att någon kastat in smällare i en entré på Närlundavägen i Helsingborg.

Smällaren orsakade rökutveckling men inga skador att rapportera. En anmälan om skadegörelse har upprättats. Ingen person är gripen.2017-12-30 01:19, Skadegörelse, Malmö - Aktuellt

Smällare kastad in på balkong, Storgatan.

Polis skickas till Storgatan i Malmö med anledning av att okända personer kastat någon form av smällare in på målsägandes balkong. Smällaren orsakade en mindre brand på balkongen.

Polisen skriver anmälan om skadegörelse genom brand samt framkallande av fara för annan.

Polisen Skåne
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Titus - 30.12.2017, 09:55:34
Kyllä se kielto sielläkin toimisi.

miksei ne kiellä samalla joukkoraiskaamista ja autojen polttoja ? poliisin kivittämistä / poliisiautojen räjäyttelyä ? sosiaalitukien väärinkäyttöä ?
väärillä papereilla esiintymistä ? laittomia aseita ? kunniamurhia ( ja miksei samalla muutakin murhaamista ) ?

kieltäis vaan ja laittais koppiin  :o

niinq tosi tyhmii noi ruotsalaiset
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Bellerofon - 30.12.2017, 10:09:09
Suomessa on hoidettu noin 500 silmävammaa 2000-luvulla johtuen ilotulitteista. Määrä on jatkuvasti vuosittain vähentynyt. Mikähän luku mahtaa olla lahden toisella puolen? En usko, että suojalasien käyttö tai varovaisuus on siellä rakettikansalla ensisijaisesti mielessä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 30.12.2017, 10:16:11
Kyllä se kielto sielläkin toimisi.

miksei ne kiellä samalla joukkoraiskaamista ja autojen polttoja ? poliisin kivittämistä / poliisiautojen räjäyttelyä ? sosiaalitukien väärinkäyttöä ?
väärillä papereilla esiintymistä ? laittomia aseita ? kunniamurhia ( ja miksei samalla muutakin murhaamista ) ?

kieltäis vaan ja laittais koppiin  :o

niinq tosi tyhmii noi ruotsalaiset
Mitä jos suomessa kiellettäisiin ylinopeudet ja kännissä ajaminen?
Varmasti laskisi liikenne kuolemia.

 :facepalm:
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 10:21:07
En tiedä varmasti mitä @Don Nachos tarkoitat, kun kerran jollakin kiellolla Suomessa on saatu muka rauhoitettua meininki ihan parissa vuodessa. Varmaankin sitä, että Suomessa on periaatteessa alueita, jossa saa ilotulittaa ilmaan 31.12 klo 18.00 - 1.1 klo 02.00 välisenä aikana ja sitten on joitakin kaupunkien keskustoja, joissa ei saa ilotulittaa lainkaan, edes tuolloin. Nämä ovat Suomen kiellot, ajallisesti ja paikallisesti.

En nyt muista oliko Sverigestaniassa samat ajat, enkä ole aivan varma siitä, onko kaupunkien keskustoissa joitain samanlaisia rajoituksia. Vaikka olisikin, niin epäselväksi jäi se, miten samoilla kielloilla voitaisiin vaikuttuu kymmenen päivää ennen ja kymmenen päivää uuttavuotta ennen tapahtuviin holtittomiin ammuskeluihin. Tai siihen, että järjestelmällisesti jokapuolella maata yritetään ampua vahingoittamistarkoituksessa kaikkea mikä liikkuu ja kaikkea mikä ei liiku.

Mitä tulee alueelliseen kieltoon, niin kuinkahan hyvin esimerkiksi Malmöh'n keskustassa toimisi sellainen kielto, ettei ilotulitteita saa ampua esimerkiksi Möllevångstorgetilla? Don Nochesin mukaan dialogipoliisin olisi helppo napata ilotulittavat ihmiset. Tällaista (https://youtu.be/ppfcTA8aSYw) oli meinikin viimeksi. Helppohan dialogipoliisin oli silloinkin napata edes ne, jotka kiellon vastaisesti ampui ihan miten sattui. Näyttääkö videossa siltä, että se on helppoa?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 30.12.2017, 10:27:43
Kyllähän toi rakettisota lakkaa kun tuotteet poistuu myynnistä. Tiedä sitten että rupevatko hakemaan suomesta ja Tanskasta. Pitäisi poistaa myös roomalaiset kynttilät ja ehkä jopa padat että perseily loppuisi kokonaan. Tai kaikki ilotulitteet.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 30.12.2017, 10:30:59
Lainaus käyttäjältä: Don Nachos link=topic=124359.msg2800977#msg2800977
Mitä jos suomessa kiellettäisiin ylinopeudet ja kännissä ajaminen?
Varmasti laskisi liikenne kuolemia.

 :facepalm:


Tiedoksesi: ylinopeudet ja humalassa ajaminen on kielletty ja kieltoa valvotaan niin teknisesti kuin pistokokein että ilmoituksista. En suosittele kokeilemaan että toimiiko valvonta. Ei varmaan 100% sti mutta valvonta toimii. Usko pois. Jos poliisi saa tietää kännikuskista, se otetaan kyllä kiinni Suomessa eikä häntä pelasta se että ajaisi johonkin lähiöön.

Don Natzo ei oikeasti tajua hevon vittua siitä mitä puhuu. Todennäköisesti ei ole ottanut yhtään ihmistä kiinni epäiltynä rikollisesta teosta mutta esiintyy kuin tyypillinen tv-katsoja. Nähtyään otteen telkkarissa kuvittelee olevansa heti joku asiantuntija. Ei se niin mene ja vielä vähemmän länsi-paskastanin monikulttuurihelvetissä.

Lainaus käyttäjältä: Don Natcho
helppo napata koppiin

Tämä...väittäisin että todistaa ettei Don Natzo ole ottanut ketään rikoksesta epäiltyä tai verekseltään rikosta tehnyttä kiinni. Olisi kiva jos olisi niin lopettaisi paskanpuhumisensa. Ei ole helppoa napata ihmistä koppiin. Paitsi natsi-natzon mielestä. Ei teknisesti eikä henkisesti mutta joskus ei muuta vaihtoehtoa ole. Helppoa? Ei todellakaan.

ps kun lailliset ilotulitteet loppuu, siirtyvät ilmaan ammuskeluun yms. Ei yhtään hyvä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 30.12.2017, 10:34:20
Suomessa kielto koskee keskustaa eli sitä paikkaa missä on eniten ihmisiä. Kielto on ehdoton joten kiinnijääminen on varmaa. Keskustan sisällä on vielä alue mihin ei saa tuoda ilotulitteita edes repussa.

Tänään on aika vaikea mennä (suomessa) ampumaan rakettia ihmisjoukkoon sillä ei ole mitään ihmisjoukkoa. Raketin ampuminen kohti on tietenkin ollut aina kiellettyä mutta sitä ei ole voitu valvoa mitenkään. Ainoa tapa oli totaalikielto siellä missä on eniten ihmisiä. Kyllä huomennakin ammuttaan vaikka mitä ihmisiä päin, mutta ei suurimmissa tungoksissa.

Helpompaa olisi kieltää raketit kokonaan.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Siili - 30.12.2017, 10:34:56
En tiedä varmasti mitä @Don Nachos tarkoitat, kun kerran jollakin kiellolla Suomessa on saatu muka rauhoitettua meininki ihan parissa vuodessa. Varmaankin sitä, että Suomessa on periaatteessa alueita, jossa saa ilotulittaa ilmaan 31.12 klo 18.00 - 1.1 klo 02.00 välisenä aikana ja sitten on joitakin kaupunkien keskustoja, joissa ei saa ilotulittaa lainkaan, edes tuolloin. Nämä ovat Suomen kiellot, ajallisesti ja paikallisesti.

Kiellot tepsivät joten kuten niin kauan, kun desperadojen väestöosuus on riittävän alhainen.  Kun näiden kriittinen massa (paikallisestikin) ylittyy, tarvitaan vanhankin järjestyksen ylläpitoon lähes totalitaaritaarisia keinoja, ja siihen ei Ruotsissa ole valmiuksia, ainakaan vielä.

Tuskinpa Suomessa ollaan sen taitavampia käsittelemään tällaisia uudenlaisia desperadoja, vaikka meillä onkin pari varsin pätevän tuntuista twitterpoliisia.  Pitäisi vain yrittää pitää desperadojen osuus alle kriittisen massan.  Mitenköhän se tulee onnistumaan?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 30.12.2017, 10:36:24
Lainaus käyttäjältä: Don Nachos link=topic=124359.msg2800977#msg2800977
Mitä jos suomessa kiellettäisiin ylinopeudet ja kännissä ajaminen?
Varmasti laskisi liikenne kuolemia.

 :facepalm:


Tiedoksesi: ylinopeudet ja humalassa ajaminen on kielletty ja kieltoa valvotaan niin teknisesti kuin pistokokein että ilmoituksista. En suosittele kokeilemaan että toimiiko valvonta. Ei varmaan 100% sti mutta valvonta toimii. Usko pois. Jos poliisi saa tietää kännikuskista, se otetaan kyllä kiinni Suomessa eikä häntä pelasta se että ajaisi johonkin lähiöön.

Don Natzo ei oikeasti tajua hevon vittua siitä mitä puhuu.
Lue koko keskustelu niin ei tarvitse alkaa puhumaan paskaa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 30.12.2017, 10:40:16
Rakettien täyskielto toimisi sillä Norjassa on vastaava ja raketteja on vaikeat salakuljettaa jos rajalla edes joku valvoo.
Rakettien myynnistä saatavat voitot ovat sen verta pieniä että tuskin isoa bisnestä tulisi.
Tosin jos ostaisi raketteja varastoon ja salakuljettaisi vasta kesällä niin voisi onnistuakin.
Rakettien ampuminen loppuisi todennäköisesti liki kokonaan jos ne kiellettäisiin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Golimar - 30.12.2017, 10:47:12
Jos väkijoukko alkaa riehumaan kehitysmaissa niin se pistetään kuriin joko hakkaamalla tai ampumalla tai sitten levottomuudet jatkuvat ja johtavat anarkiaan. Ruotsissa tulisi ottaa oppia kehitysmaista.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 30.12.2017, 10:47:39
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Celebratory_gunfire

Kun maahan otetaan runsaasti ilmaan-ampumis-kulttuurien väkeä, saadaan monikulttuurista juhlaa. Jostain oudosta (tai tunnetusta) syystä Don Nazos kuvittelee että omat kulttuuriset arvot (mm se että tehdään kuten poliisi ja lainsäätäjä määrää) koskisivat monikulttuurisessa yhteisössä eläviä kulttuuriklaaneja. Ei koske.

Jos tai kun lailliset ilotulitteet loppuvat, seuraavaksi otetaan aseet esiin ja ammutaan ilmaan. Tämä on kertaluokkaa vaarallisempi harrastus kaupungeissa eikä sitä ole pystytty kitkemään vaikka poliisin poliittinen tiedottaja näin väittäisi. Ruotsissa on jo niin paljon laittomia aseita ja ilmaan ampujia että poliisi ei kykene menemään näiden kortteleihin yksinkertaisilla partioilla.

Paljon onnea rakettikiellosta ja onnea putoilevien luotien väistelyyn.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 10:52:33
Suomessa kielto koskee keskustaa eli sitä paikkaa missä on eniten ihmisiä. Kielto on ehdoton joten kiinnijääminen on varmaa. Keskustan sisällä on vielä alue mihin ei saa tuoda ilotulitteita edes repussa.
Epäselväksi vain jäi se, miten tällainen kielto sitten vaikuttaisi ihan parissa vuodessa mm. siihen, että viranomaisia tulitetaan joulukuun loppu ja tammikuun alku raketeilla.

Lainaus
Tänään on aika vaikea mennä (suomessa) ampumaan rakettia ihmisjoukkoon sillä ei ole mitään ihmisjoukkoa.
Älä puhu paskaa. Tässäkin ketjussa on jo niin monta esimerkkiä siitä, että sitä on harrastettu naapurissa mm. juna-asemilla jossa on suuria ihmisjoukkoja.

Lainaus
Raketin ampuminen kohti on tietenkin ollut aina kiellettyä mutta sitä ei ole voitu valvoa mitenkään. Ainoa tapa oli totaalikielto siellä missä on eniten ihmisiä. Kyllä huomennakin ammuttaan vaikka mitä ihmisiä päin, mutta ei suurimmissa tungoksissa.
No katso nyt millaista oli meininki (https://youtu.be/ppfcTA8aSYw) viimeksi Malmöh'ssä. Näihinkö se ampumiskielto sitten muka vaikuttaisi, kun jo nyt eivät noudata sääntöjä ja virkavalta ei voi yhtään mitään. Ja kielto ei edelleenkään koskisi mm. lähiöitä, missä sitten saisi pitää hallussa ilotulitteita ja vastuullisesti tulittaa, joten siellä edelleen räiskittäisiin sitten kaikkea koirista virkavaltaan ja lastenvaunuista busseihin. Tämä on jatkunut jo usean viikon ajan lähiöissä.

Lainaus
Helpompaa olisi kieltää raketit kokonaan.
Tässä tullaan taas tähän matu-moku-filosofistiseen kysymykseen. Sivistysmaissa kun on sallittu ilotulitteet, tehty säännöt, ajat ja muut rajoitukset sekä välillä pieniä viilauksia, niin homma pysyy kuitenkin hallinnassa ja yleisesti on kivaa. Sitten kun maahan päästetään näitä jotka ei piittaa mistään tuon taivaallista, niin käy kuten Sverigestaniassa on jo käynyt. Silloin sitten on tietenkin ainoa vaihtoehto se, että tulee totaalikielto, kaikille kollektiivisesti sen vuoksi, kun kehitysmaalaiset eivät voi olla perseilemättä.

Tässä on se syy, miksi minä vastusta haittamaahanmuuttoa. Minä haluan säilyttää vapauteni ja oikeuteni vaikka ilotulittaa uutenavuotena (vaikken paukkuja ostakaan), mutta en halua minun vapauttani kavennettavan vain siksi, että kehitysmaalaiset ei osaa elää ihmisiksi.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Khalifatta - 30.12.2017, 11:13:08
Kyllähän toi rakettisota lakkaa kun tuotteet poistuu myynnistä. Tiedä sitten että rupevatko hakemaan suomesta ja Tanskasta. Pitäisi poistaa myös roomalaiset kynttilät ja ehkä jopa padat että perseily loppuisi kokonaan. Tai kaikki ilotulitteet.

Suoraviivaisempi ja lopullisempi ratkaisu olisi poistaa tuotteiden väärinkäyttäjät maasta. Evidenssiä väärinkäyttäjäkunnasta taitaakin olla tarpeeksi, etten sanoisi liikaakin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Bellerofon - 30.12.2017, 11:16:52
Kielletään kaikki, että kehitysmaalaiset osaavat olla ihmisiksi. Tässä on aivan järkyttävä ristiriita ns. suvaitsevaiston ajatusakrobatiassa. Kaikki pitäisi kieltää, mutta täydellinen vapaus pitäisi olla. Vastuusta ei ole koskaan kuultukaan. Itse kannatan suurelta osin vapautta tehdä lähes mitä tahansa, mutta vastuu teoista pitää myös kantaa. Jos vapautta käyttää väärin, niin silloin vapaus on vietävä kyseiseltä henkilöltä, koska ei sitä vastuullisesti osaa käyttää.
 Puukot, autot, lannoitteet... kaikki voidaan kieltää, mutta ei pahuus kieltämällä lopu.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 30.12.2017, 11:18:29
Ilotulitteet voidaan myydä ainoastaan ammatti/panostajakäyttöön, jossa ryhmä A maksaa ilotulituksen järjestäjälle B summan C rahaa, että B hoitaa luvat, virittää kentän ja siivoaa roskat kun ilotulitus on ohi. Tämä sinänsä hyvä malli karahtaa kiville kun A huomaa että heidän pitäisi maksaa raha C B:lle. Mieluummin säästetään ja ammutaan/ostetaan/säilötään itse. Lisäksi mokulähiössä ilotulituksen jälkien siivoaminen ei yleensä ole kiinnostanut ketään.

Ilotulitteiden kielto on tyypillistä monikulttuurifasismia jossa perseilykuttuuri pyrkii kainin keinoin tekemään ihmisten elämästä ikävää ja kieltojen täyttämää. Ihan vain voidakseen hieroa toisten naamaan omaa erinomaisuuttaan rikkomalla kaikkia sääntöjä sekä kieltoja seurauksista vapaana. Samalla monikulttuurifasisti keksii aina uusia rajoitteita sekä lakeja kuin Neuvostoliiton parlamentti joita mitenkään ei pystytä valvomaan mutta jotka ääneen lausuttuna kuulostavat kuin kaatuvalle yhteiskunnalle muka tehtäisiin jotain.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Titus - 30.12.2017, 11:33:44


 :facepalm:

entä jos hetken miettisit kehen näitä kieltojasi oltaisiin kohdistamassa:

-känniörveltämisestä huolimatta fiksuihin ihmisiin (yhteiskunnallisesti kokonaisuutena)

-vajakkikehareihin väärässä yhteiskunnassa ilman mitään auktoriteettia (paitsi mukana tuomansa uskonto jota voi soveltaa kun huvittaa)

toki jengipotkimiset ja raketin ampumiset pellemiljoonan konsertissa tai manskulla -80-luvulla on ihan sama asia kuin kehareiden ghettomeininki ?


melkoista hartoilua nää sun jutut

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 11:43:52
Rakettien täyskielto toimisi sillä Norjassa on vastaava ja raketteja on vaikeat salakuljettaa jos rajalla edes joku valvoo.
Rakettien myynnistä saatavat voitot ovat sen verta pieniä että tuskin isoa bisnestä tulisi.
Tosin jos ostaisi raketteja varastoon ja salakuljettaisi vasta kesällä niin voisi onnistuakin.
Rakettien ampuminen loppuisi todennäköisesti liki kokonaan jos ne kiellettäisiin.
No ainakin vähentyisi ja sen jälkeen raketteja olisi vain erikoisen luvan saaneilla ja rikollisilla. Aivan kuten aseita.

En lähde tässä nyt keskustelemaan siitä, miten kielto toimisi, jos Sverigestaniassa tehtäisiin kuten Norjassa. Ja minua ei hetkauta juuri lainkaan se, jos Suomessa olisi tehty samoin kuin Norjassa eli kielletty ilotulitteet (muistaakseni vuonna 2008). Kyseessähän on kirjaimellisesti rahan ampuminen taivaalle.

Minua risoo Sverigestanian tulevat syyt kieltää ilotulitteet. Jossakin vaiheessa tulee se kielto, koska keharit perseilee niiden kanssa. Hieman verrannollinen asia olisi kieltää alkoholi kokonaan, niin että minä en saisi juoda saunakaljoja siksi kun jollakin alkkis-Antilla lähtee ryyppäminen lapasesta.

Toinen syy tämän ketjun aukaisemiselle on se, että paukut ovat vain väline.@Bellerofon tuossa yllä kirjoitti hyvin. Aina löytyy joku promille vastuutonta porukkaa ja joitakin tahattomia onnettomuuksia sattuu, mutta yleisesti homma pysyy hallinnassa ja paukkuja käytetään oikein. Ne ovat kuten nimensä, ilotulitus, ilon välikappaleita.

Osalle kehareista ne ei ole ilotulitteita, vaan vihatulitteita. Kehitysmaalaisten viha elättäjiään kohtaan ei poistu kieltämällä vihatulitteet, vaan silloin heiltä viedään työkalupakista vaan yksi vihan välikappale pois ja jatkavat sitten vihaamistaan toisilla välikappaleilla, kuten kivittämällä. Mutta samalla lähtee normaaleilta ihmisiltä ilon välikappaleet. En tykkää lainkaan siitä, että minulta viedään (teoreettinenkin) oikeus käyttää jotain asiaa omaksi ilokseni vain siksi, että jotkut käyttää sitä omaan vihaansa.

Kolmanneksi minua risoo kaikki kaaos ja anarkia. Sverigestaniassa on nyt rakettianarkia. Kyllä mielelläni katselen kaunista ilotulitusta, mutta järjetöntä ympäriinsä ammuttavaa anarkiaräiskimistä en siedä. En pidä kaaoksesta. En siedä sitä, että keharien vuoksi kaunis asia muuttuu rumaksi anarkiaksi.Lanseeraankin tässä nyt käyttöön sanan vihatulite. På svenska, hatfyrverkeri.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 30.12.2017, 12:00:39
Toki sekin on mahdollista että jos ilotulitteet kielletään niin keharit rupeavat polttamaan autoja urakalla tai viskomaan polttopulloja.
Tai keppostelemaan muuten. Varsinkin välipäivät ovat yleensä todella tylsiä.
Kynnys ampua raketteja on varmasti pinempi kuin muu perseily. Taas jos perseily vaihtaa muotoaan niin tuho voi olla totaalisempaa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: ämpee - 30.12.2017, 12:45:46
Puukot, autot, lannoitteet... kaikki voidaan kieltää, mutta ei pahuus kieltämällä lopu.

Pelkkä kieltäminen ei muuta ihmisten tapoja käyttäytyä mitenkään, huono käyttäytyminen vain joutuu etsimään uusia tapoja toteuttaa itseään.
Paras tapa muuttaa huonoa käytöstä on pitää huolta siitä, että epämieluisaa palautetta varmasti saadaan, eikä kyse ole dialogista tai pohjattomassa ymmärtämisessä.
Yhteiskunta kun asettaa rajoja sen on myös pidettävä huolta siitä, että ne rajat ovat kaikille samat ja niiden rajojen rikkomisesta seuraamukset ovat myös kaikille samat, ja seuraamuksia pitää olla valmis koventamaan mikäli yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta tarpeellinen viesti jää ymmärtämättä.

Ongelmana on, että jo vastuulliseksi koulittuun yhteiskuntaan tuotetaan massoittain vastuuttomuuteen taipuvaisia yksilöitä, jolloin kovempien otteitten markkinoiminen saattaa tuntua suuren enemmistön kannalta kohtuuttomilta, varsinkin jos vielä kaikkialla kovaan ääneen väitetään kovempien otteitten olevan kohtuuttomia, vaikka kyse on välttämättömyydestä.

Ehkä internet tarjoaa välineet yhteiskuntaa puolustavalle kapinaliikkeelle jota heikot yhteiskunnat tarvitsevat tullakseen taas vahvemmiksi.
Ehkä liian vähän ja liian myöhään.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 13:16:42
Toki sekin on mahdollista että jos ilotulitteet kielletään niin keharit rupeavat polttamaan autoja urakalla tai viskomaan polttopulloja.
Tai keppostelemaan muuten. Varsinkin välipäivät ovat yleensä todella tylsiä.
Kynnys ampua raketteja on varmasti pinempi kuin muu perseily. Taas jos perseily vaihtaa muotoaan niin tuho voi olla totaalisempaa.
Keharit perseilee monesta syystä, mutta tässä nyt on kyseessä joko yleinen kaaoksen aiheuttaminen tai suoranainen viha, tai jotain näiden väliltä. On ihan selvää, että nämä vihatulitteet on vain helpompi väline, eräänlainen "kausilelu", milloin niitä on enemmän saatavilla. Niiden käyttökynnys on matalampi ja viehettävämpää siksi, ettei niitä ole niin paljoa muulloin käytettävissä.

Sverigestaniassa on sana "kaosblatte". Suomentakaa itse. Jos se kehari-wannabe-gansta hakee rispektiä muulloin vetämällä röökiä bussin sisällä, niin nyt kausituotteen ollessa ajallisesti "in" voi sitten lisäksi paukutella vihatulitteilla bussin sisällä. Tai muuten, nyt on vaan niin mageeta räiskiä ja aiheuttaa yleistä kaaosta. Ja saada rispektiä, kun svennehora loikkii lastenvaunujen kanssa karkuun tulituksessa.

Toinen käsite on sitten "polisfishing". Soitetaan feikkihälytys, mennään asemiin, odotetaan kun dialogiauto tulee ja aletaan kivittää. Nyt on nähtävillä sama ilmiö, kivien sijaan vaan on vihatulitteet. Ja jos ensin räiskii ympäriinsä, niin ei tarvi edes soittaa, kun dialogiauto saattaa kurvata soittamattakin ja sitten tulitus vaan sitä kohti.

Tämä menee kokoajan pahempaan suuntaan, niin jos helpot kausilelut viedään, tietenkin saattaa syntyä illuusio siitä, että meno rauhoittuu. Muttei se mene niin, koska kehitystrendi menee rankempaan suuntaan jatkuvasti. Kyse on siitä, että kynnys räiskiä vihatulitteilla on matala, niin jos se viedään pois, madaltuu seuraavan lelun käyttöönoton kynnys. Se vie vaan aikaa eikä kaikki siirry siihen heti, mutta trendi osoittaa sitä kohti. Tosin tässä on sekin ero, että vihatulitteet on "kausituote", joten niiden poisottamisella ei ole siinäkään suhteessa niin suurta merkitystä.

Tämän ketjun yksi idea on myös se, että tehdään havaintoja siitä, miten matala kynnys vihatulitteet ovat.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 30.12.2017, 14:56:19
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Celebratory_gunfire

Kun maahan otetaan runsaasti ilmaan-ampumis-kulttuurien väkeä, saadaan monikulttuurista juhlaa. Jostain oudosta (tai tunnetusta) syystä Don Nazos kuvittelee että omat kulttuuriset arvot (mm se että tehdään kuten poliisi ja lainsäätäjä määrää) koskisivat monikulttuurisessa yhteisössä eläviä kulttuuriklaaneja. Ei koske.

Jos tai kun lailliset ilotulitteet loppuvat, seuraavaksi otetaan aseet esiin ja ammutaan ilmaan. Tämä on kertaluokkaa vaarallisempi harrastus kaupungeissa eikä sitä ole pystytty kitkemään vaikka poliisin poliittinen tiedottaja näin väittäisi. Ruotsissa on jo niin paljon laittomia aseita ja ilmaan ampujia että poliisi ei kykene menemään näiden kortteleihin yksinkertaisilla partioilla.

Paljon onnea rakettikiellosta ja onnea putoilevien luotien väistelyyn.
Olet aika harhainen hahmo kun kuvittelet jokaisella ei-ruotsalaisella olevan ampuma-aseita ja halua räiskiä niillä ilmaan. Lyö todisteita pöytään tai ole hiljaa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Pölhökustaa - 30.12.2017, 15:12:22
Olet aika harhainen hahmo kun kuvittelet jokaisella ei-ruotsalaisella olevan ampuma-aseita ja halua räiskiä niillä ilmaan. Lyö todisteita pöytään tai ole hiljaa.

Minulta ei kysytty, mutta kommentoin silti, vieläpä vailla ensikäden omakohtaista kokemusta. Uskon  että Ruotsissa lähes jokainen jolla on ampuma-ase ja joka haluaisi räiskiä sillä ilmaan ihmisjoukoissa -  tai esim. ilotulitteilla päin ihmismaaleja - on ns. ei-ruotsalaista alkuperää.

Nimimerkkisi takana on ymmärtääkseni suvaitsevainen ihminen, joten saatat ajatella yleistävän uskomukseni olevan vain yksinkertaisen rasistista riekkumista. Niin tekee myös suurin osa ruotsalaisista, ainakin vielä nyt. Ymmärtääkseni tuuli on silti kääntymässä sielläkin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Tabula Rasa - 30.12.2017, 15:13:49
Ainakin rauhankäsikranaatteja siellä paukkuu urakalla.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 16:00:09
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Celebratory_gunfire

Kun maahan otetaan runsaasti ilmaan-ampumis-kulttuurien väkeä, saadaan monikulttuurista juhlaa. Jostain oudosta (tai tunnetusta) syystä Don Nazos kuvittelee että omat kulttuuriset arvot (mm se että tehdään kuten poliisi ja lainsäätäjä määrää) koskisivat monikulttuurisessa yhteisössä eläviä kulttuuriklaaneja. Ei koske.

Jos tai kun lailliset ilotulitteet loppuvat, seuraavaksi otetaan aseet esiin ja ammutaan ilmaan. Tämä on kertaluokkaa vaarallisempi harrastus kaupungeissa eikä sitä ole pystytty kitkemään vaikka poliisin poliittinen tiedottaja näin väittäisi. Ruotsissa on jo niin paljon laittomia aseita ja ilmaan ampujia että poliisi ei kykene menemään näiden kortteleihin yksinkertaisilla partioilla.

Paljon onnea rakettikiellosta ja onnea putoilevien luotien väistelyyn.
Olet aika harhainen hahmo kun kuvittelet jokaisella ei-ruotsalaisella olevan ampuma-aseita ja halua räiskiä niillä ilmaan. Lyö todisteita pöytään tai ole hiljaa.
Vaikka en mode olekaan, niin voin sanoa, että jos ruokitte liikaa niin masu rähähtää, vaikka sitten vihatulitteista. @Alaric 'n poika varmaan hoitaa tämän.

Tästähän nimenomaan on kyse. Miksei poliisia ammuskella/kivitetä järjestelmällisesti vaikka Malmöh'n vastarannalla, yhtä suuressa Szczecin'ssä? Tuskin se Itämeren veden lämpötilasta johtuu.  Vajakit usein selittää tämän vähäosaisuudella, mutta ainakin kun viimeksi katsoin, niin Sverigestania johti Puolaa (ja puolalaisessa mittapuussa rikasta Szczecin'ä) hyvinkin suuresti. Mistäköhän ero johtuisi?

Kyse ei ole siitä, että rakettien kiellon jälkeen raketti vaihtuisi 1=1 ampuma-aseeseen. Kyse on siitä, että jos on mieleltään valmis käyttämään jotain keinoja (raketteja) viranomaisia vastaan, niin silloin astetta rankempiin keinoihin (ampuma-ase) on lähempänä kuin niillä jotka eivät hyökkäile.

Voidaan ottaa vaikka tilastot Uudenvuoden jälkeen, että pommittiinko virkavaltaa enemmän Sverigestaniassa vai samankokoisessa Suomi&Viro&Latvia&Liettua-maissa. Tai ei voidakaan, koska Tukholmabadin dialogipoliisi sekosi laskuissa 50 tuntia ennen H-hetkeä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 30.12.2017, 16:17:21
Mä veikkaan että teidän dignoosi viharaketeista on väärä. Täytyy muistaa että kehareiden älykkyysosamäärä on paljon matalampi, mitä skandinaaveilla. He tekevät tuota koska se on hauskaa. Jos ilotulitteet kielletään niin varmaan jotain keppostelua tulee välipäiville mutta tuskin mitään sotaa.
Itsekin keppostelin pommeilla joskus alle 15 vuotiaana.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 20:09:33
Ehkä nämäkin keppostelut olisi jääneet tänään tekemättä, jos huomenna olisi kielletty kaupunkien keskustoissa vihatulitus. Vai mitä don buenos noches?
Lainaus

2017-12-28 20:28, Narkotikabrott, Järfälla - Aktuellt

Ungdomar som smäller smällare och skjuter raketer i Jakobsberg.

Patrullerna kontrollerar flera personer efter anmälan om att de skjutit raketer och smällt smällare.

Vid kontrollerna visar det sig att tre av de kontrollerade misstänks vara drogpåverkade. De är medtagna för kroppsbesiktning och misstänkta för narkotikabrott/eget bruk.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.2017-12-28 19:46, Ofredande/Förargelse, Sundbyberg - Aktuellt

Ungdomar som smäller smällare i Hallonbergens Centrum.

Anmälaren berättar att ungdomarna smäller smällare och skjuter raketer inne i centrum. Nu är det rökigt och brandlarmet har utlösts.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
2017-12-28 17:14, Ofredande/Förargelse, Salem - Aktuellt

Ungdomar som kastatr smällare utanför och inne i Salem Centrum.

Enligt inringaren står flera unga personer utanför ingången till centrum och kastar smällare mot förbipasserande.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.2017-12-29 03:46, Stöld/Inbrott, Täby - Aktuellt

Inbrott i container och misstänkt stöld av fyrverkerier i Arninge.

Ett antal gärningsmän har rammat en grind i anslutning till ett byggvaruhus. Därefter misstänkts de ha brutit sig in i en container för att tillskanska sig fyrverkerier.

Ingen misstänkt är gripen.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.2017-12-29 03:55, Trafikbrott, Haninge - Aktuellt

Bil skjuter raketer mot bilister på Haningeleden.

Väktare följer efter den misstänkta bilen och kan guida polisen. Polispatrull stannar bilen med fem personer.

Samtliga blir misstänkta för framkallande av fara för annan. En anmälan skrivs även om vårdslöshet i trafik.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.2017-12-29 17:13, Larm Överfall, Södertälje - Aktuellt

Larmet kommer från en buss i linjetrafik i Saltskog.

Föraren har uppgett för sin ledningscentral att ungdomar har smällt smällare både inne i och utanför bussen. Bussen står nu stilla på en hållplats och ungdomarna har lämnat.

Ingen har skadats vid händelsen och bussen har åkt vidare.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
2017-12-29 19:02, Ofredande/Förargelse, Järfälla - Aktuellt

Ungdomar som skjuter fyrverkeripjäser vid pendeltågsstationen i Jakobsberg.

Flera anmälare berättar att ungdomarna skjuter raketerna längs marken så att de smäller runt fötterna på förbipasserande. Ingen verkar vara skadad men det upplevs som mycket obehagligt.

Flera patruller har beordrats och finns i området.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.2017-12-29 21:01, Ofredande/Förargelse, Värmdö - Aktuellt

Någon kastat in smällare i en sporthall i Gustavsbergs Centrum.

Anmälaren berättar att ett gäng unga personer i 12-15 årsåldern kastar smällare och skjuter raketer i centrum.

Nu har de kastat in en smällare i ventilationssystemet till tennishallen vilket har orsakat rökutveckling i hallen där det pågår aktivitet.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 30.12.2017, 20:38:48
Lainaus

2017-12-28 20:28, Narkotikabrott, Järfälla - Aktuellt


Huumeissa oleva nuorisjoukko ammuskelee raketteja ja heittelee papatteja. Dialågipåliisi lässyttää

Lainaus

2017-12-28 19:46, Ofredande/Förargelse, Sundbyberg - Aktuellt

Nuorisojoukko ampui raketteja ja paukkupommeja ostoskeskuksen sisällä aiheuttaen palohälyytyksen. Påliisi varaa oikeuden värittää tai vähätellä kun tapauksen yksityiskohdat selviää.

Lainaus
2017-12-28 17:14, Ofredande/Förargelse, Salem - Aktuellt

Ungdomar som kastatr smällare utanför och inne i Salem Centrum.

Vihervasemmistolaisen perkeleen paskasakki kävi pommittamassa helluntaiseurakunnan tiloja. Ei riittänyt ulkopuolella tehty paukuttelu vaan niitä heitettiin sisään. Keskukseen yrittäneitä pommitettiin kuten ohikulkijoita. Dialågipåliisi varaa edelleen oikeuden valehdella ja vähätellä uskonnollista keskusta vastaan tehtyä häirintää ja uhkailua.

Lainaus
2017-12-29 03:46, Stöld/Inbrott, Täby - Aktuellt

Inbrott i container och misstänkt stöld av fyrverkerier i Arninge.

Ilotulitteita sisältävään konttiin murtauduttu ja ryöstetty. #kuinka yllättävää, länsi-paskastanin rikastajat eivät viitsineet maksaa#. Ketään ei tietenkään ole saatu kiinni eikä ilmeisesti edes oteta ..

Lainaus
2017-12-29 03:55, Trafikbrott, Haninge - Aktuellt

Bil skjuter raketer mot bilister på Haningeleden.

Autosta ammutu raketteja toisia autoja vastaan. Sillälailla. Ilmeisesti halutaan oikein onnettomuuksia ja ruumiita. Vartija seurannut tekijöitä ja ohjannut dialågipåliisin paikalle, 5 henkilöä kiinni. Ainoastaan yksi sai sakon liikenteen vaarantamisesta. Hienoa....
Lainaus
2017-12-29 17:13, Larm Överfall, Södertälje - Aktuellt

Larmet kommer från en buss i linjetrafik i Saltskog.

Föraren har uppgett för sin ledningscentral att ungdomar har smällt smällare både inne i och utanför bussen.


Nuorisojoukko paukutellut paukkupommeja bussissa ja sen ulkopuolella. Joukko pakeni kun bussi pysähtyi. Ilmeisesti länsi-paskastanin apinat eivät saaneet bussia yrityksistään huolimatta tuleen.

Lainaus
2017-12-29 19:02, Ofredande/Förargelse, Järfälla - Aktuellt

Ungdomar som skjuter fyrverkeripjäser vid pendeltågsstationen i Jakobsberg.

Ilotulitteita ammutaan juna-aseman laiturilla maatapitkin. Tarkoituksena taitaa olla maksimaalisen räjähdyksen aikaansaaminen maan pinnalla. Useita partioita paikalla, aivan saatananmoinen dialågi käynnissä. Mitään muuta ei tapahdu.

Lainaus
2017-12-29 21:01, Ofredande/Förargelse, Värmdö - Aktuellt

Någon kastat in smällare i en sporthall i Gustavsbergs Centrum...

jo kertaalleen käsitelty tennishallin ilmanvaihtokanavaan heitetty paukkupommi.

tuossa vähän raporttia länsi-paskastanin monikulttuurisesta juhlinnasta.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 30.12.2017, 20:51:59
Kiitoksia @siviilitarkkailija 'lle. Itselle kävi tuossa moka, kun sivut ei päivittynyt kunnolla ja tähän tuli vanhoja ja jo mainittuja juttuja.

Mutta uutta tulee, vaikka H-hetki on vasta huomenna:
Lainaus
Rökfylld trappa, Bennets väg.

Räddningstjänst och polis skickas till Bennets väg, med anlending av rökfyllt trapphus. På plats konstateras att rökutvecklingen kan ha orsakats av en kraftigare smällare, med materiella skador som följ
Yllättäen siis Malmöh'ssä tämä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: foobar - 30.12.2017, 21:10:07
Rikollisjärjestöjen ihailija Helsingin Sanomat on löytänyt tuoreen kulman ilotulitukset laservalonäytöksiksi -kehitykseen:

Ilotulitteet heikentävät ilmanlaatua ja kasvattavat hiukkaspitoisuuksia rajusti – Pitäisikö Suomessakin ottaa vaihtoehdoksi laservalonäytökset? (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005507976.html)

Jutun keskellä mainitaan ohimennen se, että laservalonäytösten varsinaisena syynä olisi se, että "ilotulitteita on ammuttu vaakasuoraan väkijoukossa." Tämän myötä tämä pikku yksityiskohta onkin käsitelty. No, kukapa liikaa pysähtyisi syitä kasvavalle aseellisten murhien ja tappojen, käsikranaatti-iskujen, pommi-iskujen, joukolla tehtyjen ryöstöjen, autopalojen ja jatkuvien joukkoraiskausten takana miettimään kun on mahdollisuus saada ilmanlaadullisesti hyvät ja muutenkin upeat laservaloesitykset palkkiona monikulttuurisesta yhteiskunnasta!
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 30.12.2017, 21:58:08
Jos sanoman toimittelijat sattuisivat kokoontumaan toimitalonsa ulkopuolelle päivittelemään ilotulitteiden vaakasuoraan ampumisen vaaraa, ja vaatimaan laserin käyttöä vaihtoehtona, ja jos en tietäisi miten vitun vaarallinen laite teholaser on, mielellään tulisin huitomaan vihervasemmistolaisen valhemedian edustajia heidän itsensä vaatimalla "vaarattomammalla vaihtoehdolla". Ihan vain iloksi, mutta laser ei ole mikään lelu- humalassa juhlivan joukon käsissä ne olisivat aivan järkyttävät sokaisuvälineet.

Ilotulite muodostaa silmille vaaran, laser sensijaan sammuttaa näköelimen pysyvästi jos sattuu osumaan hetkeksikään silmään. Teholaserin pyyhkäisy silmään on silmälle äärimmäisen vaarallista että jos pitäisi valita tulenko ilotulitteen paukuttamaksi vai laserin sokaisemaksi, niin valinta ei ole vaikea.

T 72 vaunun laser-etäisyydenmittari poltti pieniä mäntyjä poroiksi, mutta sepä olikin aika saatanmoinen peli jollaisen kantaminen oli melkoinen urakka. Valitettavasti pienimmät teholaserit ovat hitonmoisia pelejä nekin, ja näyttävät eräät aivan harmittomilta taskulampuilta, mutta säde on tarkasti syytä pitää pois silmistä. Jotenkin huvittavaa joskin järkyttävää että paine- ja palovamman sijaan ehdotetaan pysyvästi sokaisevaa välineistöä. Ai niin..vihervasemmistolainen persereikämedia varmaan kuvittelee että känninen lauma jaksaa ja haluaa osallistua jonkun toisen järjestämään näytökseen kun vaihtoehtona on kanssaihmisten sokaisu kannetavilla riemulasereilla.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: duc - 30.12.2017, 23:18:17
Kurittomat parikymppiset, jotka vihaavat kantaruotsalaisia tai huvittelevat heidän kustannuksellaan ja käyttävät yleisen kaaoksen ja pelon aiheuttamiseen raketteja ja pommeja, ovat merkki, miten tuo "nuoriso" on tyystin jäänyt kasvatusta vaille tai tarkoituksella kasvatettu perseilemään. Tämä ketju toi mieleeni kolmen vuoden takaisen somalinuorison tuherruskeppostelu, johon somali, nykyään forumin jättänyt, nimimerkki "me" totesi mm. näin:
- -
Koska tiedät perusperttiä paremmin somalit, kysymys: Mikä mättää, että juuri somalit ovat nousseet otsikoihin tämänkaltaisessa touhussa? Meneekö jokin kasvatuksessa vinoon vai mikä?

Kavatus ja kai se on myös se kulttuuri. Somaliperheiden arkea voi kuvata yhdellä sanalla ja se on kaaos. Ei kuria, ei vanhemmuutta, ei mitään. Ainoa kasvatus keino mitä vanhemmat osaavat on äärimmäinen väkivalta ja kuri, mutta sellaista ei Suomessa voi harrastaa sossunpelossa, joten he ovat ottaneet toisen vaihtoehdon eli antavat lapsensa sitten tehdä mitä huvittaa.
- -

Dialogipoliisi on auttamatta myöhässä ns. pellossa kasvaneen parikymppisen miesjoukon kanssa varsinkin, jos tuolle joukolle on (kotona tai moskejoissa) opetettu, että vääräuskoiset ovat halveksittavia ihmisiä, joiden pelottelu raketein ja pommein on sopivaa ajanvietettä tai vaikka suuran 9,29,
Lainaus
Taistelkaa niitä vastaan, jotka, vaikka ovat saaneet Kirjoituksen, eivät usko Jumalaan eivätkä viimeiseen päivään, eivät pyhitä sitä, minkä Jumala ja Hänen lähettiläänsä ovat selittäneet pyhäksi, eivätkä tunnusta totista uskontoa, taistelkaa, kunnes he auliisti maksavat veronsa ja tunnustavat alistuvansa.
käännös Islamopas (http://www.islamopas.com/koraani/009.htm), korrektia tulkintaa ja soveltamista.

Vaikka kyse ei olisi uskonnonharjoituksesta vaan (pelkästään) kurittomasta huvittelusta, raketti ja pommi -perinne on karannut jo aikoja sitten Ruotsin poliisin hallinnasta (Näin voitaneen todeta myös keharien raiskausperinteestä). Sekös vielä kiihdyttää perseilijöitä, kun he huomaavat, etteivät viranomaiset voi heille mitään. Jää nähtäväksi onnistuuko Ruotsissa Norjassa omaksuttu ilotulitteiden täyskielto. Epäilen, ettei. Kehareita on liian paljon ja he ovat oppineet, ettei poliisi voi heille mitään.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Tabula Rasa - 30.12.2017, 23:36:09
Ja nykyään tuollainen sytyttäväkään laser ei ole enää mitenkään urakalla kannettava: https://www.youtube.com/watch?v=IzUoe-9bKa0
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Bona - 31.12.2017, 10:34:03
Saako tähän ketjuun laittaa myös mahdollisia Suomi-havaintoja? Niitä olisi hyvä kerätä johonkin, jotta nähtäisiin, onko kyse sattumasta vai alkaako ilmiö levitä tänne päin.

Eilen moottoritiellä valoisaan aikaan joku ampui raketin tien päälle melko matalalle. Yritin vilkuilla tien sivuun, näkyisikö tekijöitä, mutten nähnyt vilaustakaan heistä. Vain sankahko rakettisavu tuprusi aivan tien vieressä.

Onhan mahdollista, että lapset olivat saaneet raketteja käsiinsä ja ajatelleet moottoritien viereisen vallin hyväksi ammuntapaikaksi, olihan se tarpeeksi kaukana asutuksesta Mutta kuka ampuu valoisaan aikaan raketteja, ellei tarkoituksena ole nähdä hyvin aiheuttamansa vahinko?

Edit: poistin yksityiskohtia.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: chacha2 - 31.12.2017, 10:54:34
Poliisillle soitettu paikalle jopa  20 kertaa Helsingborgissa eilisyön aikana,
muuallakin Skånessa rakettinuorukaiset työllisti poliisia tiheään tahtiin:
Lainaus
Våldsamt raketskjutande i natt – Helsingborg värst utsatt

Polisen i Skåne har varit nedringd med anmälningar om vildsint skjutande med fyrverkerier. Värst har läget i Helsingborg varit, med 20 inrapporterade incidenter under kvällen och natten.
...

– Nej, Helsingborg verkar vara ett ställe där man inte vill vara ute och gå med sina barn eller husdjur just nu, säger Åsa Emanuelsson, kommunikatör vid polisens ledningscentral.

... ...
Inga personskador har noterats vid något av fallen från lördagsnatten, men väl människor som känt sig attackerade och rädda.
– Raketer mot bilar, raketer på torget, raketer som skjuts rakt in i bostadsområde, läser Åsa Emanuelsson från listan över Helsingborgshändelser.
I Svedala kom anmälningar vid midnatt om ett gäng som körde runt i en bil som man slängde smällare ifrån. Senare sköts det i samma centrum raketer in i en biltvätt.
Brottsrubriceringarna vid de enskilda fallen ser olika ut, det kan röra sig om allt från brott mot ordningslagen till allmänfarlig ödeläggelse. Men ingen av nattens raketskjutare har kunnat identifieras.
– Det som brukar ske när vi kommer är att de här gängen försvinner åt olika håll, säger Åsa Emanuelsson.

https://www.sydsvenskan.se/2017-12-31/valdsamt-raketskjutande-i-natt-helsingborg-varst-utsatt

Eikä ketään rakettiampujaa saatu kiinni.
Jengiti juoksevat poliisia karkuun.

Ja poliisi toteaa että Helsingborg ei vaikuta olevan semmoinen paikka missä haluaa olla ulkona kävelyllä eläinten tai lastensa kanssa tällä hetkellä.

Että sillälailla...
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Bona - 31.12.2017, 12:04:17
^^Jatkan vielä: on mahdollista, ettei rakettia ollut tarkoitus ampua niin matalalle. Luulisi, että jos olisi ollut tarkoitus osua autoon, olisi myös osuttu ainakin autojen korkeudelle, ei kai se tähtääminen niin vaikeaa ole. Nyt poksahdus tapahtui autojen yläpuolella.

Mitä arvelette, tahallista vai ei? Onko havaintoja muualta?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Vänkääjä - 31.12.2017, 12:26:54
^^Jatkan vielä: on mahdollista, ettei rakettia ollut tarkoitus ampua niin matalalle. Luulisi, että jos olisi ollut tarkoitus osua autoon, olisi myös osuttu ainakin autojen korkeudelle, ei kai se tähtääminen niin vaikeaa ole. Nyt poksahdus tapahtui autojen yläpuolella.


Ei tähtääminen vaikeaa ole - osuminen on. Tuollainen uudenvuoden ilotulitusraketti kun on pahviputki josta ruutikaasut ohjataan ulos toisesta päästä. Siihen kun lisätään laukaisua varten kylkeen teipattu puukeppi, joka entisestään epätasapainottaa tuota projektiilia, on tähdättyyn kohteeseen osuminen ihan tuurista kiinni.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 31.12.2017, 12:51:11
Jos sanoman toimittelijat sattuisivat kokoontumaan toimitalonsa ulkopuolelle päivittelemään ilotulitteiden vaakasuoraan ampumisen vaaraa, ja vaatimaan laserin käyttöä vaihtoehtona, ja jos en tietäisi miten vitun vaarallinen laite teholaser on, mielellään tulisin huitomaan vihervasemmistolaisen valhemedian edustajia heidän itsensä vaatimalla "vaarattomammalla vaihtoehdolla". Ihan vain iloksi, mutta laser ei ole mikään lelu- humalassa juhlivan joukon käsissä ne olisivat aivan järkyttävät sokaisuvälineet.

Ilotulite muodostaa silmille vaaran, laser sensijaan sammuttaa näköelimen pysyvästi jos sattuu osumaan hetkeksikään silmään. Teholaserin pyyhkäisy silmään on silmälle äärimmäisen vaarallista että jos pitäisi valita tulenko ilotulitteen paukuttamaksi vai laserin sokaisemaksi, niin valinta ei ole vaikea.
:facepalm:
Kieltäydyt siis ymmärtämästä että laser showlla oltaisiin vain korvaamassa kaupungin virallinen ilotulitus. Mistä sait päähäsi että kansalaisille alettaisiin jakelemaan teholasereita? Ajattelitko ihan oikeasti että olet ainoa ihminen joka tietää teholaserin vaarallisuuden?

Suomessa ei saa käyttää teholasereita ilman lupaa missään. Jokainen konsertti jossa käytetään lasereita joutuu anomaan luvan. Hakemukssa pitää ilmetä mikä on se turvallinen paikka mihin laserit kohdistetaan. Ulkotapahtumiin on vaikea saada lupaa teholasereille.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Aksiooma - 31.12.2017, 12:51:28
Parin tunnin sisällä kolmetoista poliisitehtävää liittyen rakettinuoriin:

På mindre än två timmar gjordes i natt 13 anmälningar. Här är listan:

* 00.06 - Svedala

* 00.10 - Rosengård, Malmö

* 00.50 - Helsingborg

* 01.12 - Helsingborg

* 01.17 - Knislinge

* 01.22 - Trelleborg

* 01.25 - Helsingborg

* 01.49 - Staffanstorp

* 01.53 - Knislinge

* 01.53 - Helsingborg

* 02.01 - Helsingborg

* 02.01 - Helsingborg

* 02.01 - Bårslöv

http://www.lokaltidningen.se/2017-12-31/-Anmälningar-om-farligt-raketsmällande-strömmar-in-456219.html (http://www.lokaltidningen.se/2017-12-31/-Anmälningar-om-farligt-raketsmällande-strömmar-in-456219.html)

Ihan reipasta menoa. Tässä uutisessa toinen lista ja dialogipoliisin haastattelu, joka ei tiedä mistään mitään: https://www.expressen.se/kvallsposten/enorma-problem-med-raketskjutningar-i-natt/

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Bona - 31.12.2017, 12:57:52
^^Jatkan vielä: on mahdollista, ettei rakettia ollut tarkoitus ampua niin matalalle. Luulisi, että jos olisi ollut tarkoitus osua autoon, olisi myös osuttu ainakin autojen korkeudelle, ei kai se tähtääminen niin vaikeaa ole. Nyt poksahdus tapahtui autojen yläpuolella.


Ei tähtääminen vaikeaa ole - osuminen on. Tuollainen uudenvuoden ilotulitusraketti kun on pahviputki josta ruutikaasut ohjataan ulos toisesta päästä. Siihen kun lisätään laukaisua varten kylkeen teipattu puukeppi, joka entisestään epätasapainottaa tuota projektiilia, on tähdättyyn kohteeseen osuminen ihan tuurista kiinni.

Totta. Mitä enemmän pohdin asiaa, sitä varmemmaksi tulen siitä, että se oli tahallista. Ilmeisesti mitään ei ole sattunut kuitenkaan, kun en löydä mediasta mitään mainintaa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 31.12.2017, 13:34:50
Jos sanoman toimittelijat sattuisivat kokoontumaan toimitalonsa ulkopuolelle päivittelemään ilotulitteiden vaakasuoraan ampumisen vaaraa, ja vaatimaan laserin käyttöä vaihtoehtona, ja jos en tietäisi miten vitun vaarallinen laite teholaser on, mielellään tulisin huitomaan vihervasemmistolaisen valhemedian edustajia heidän itsensä vaatimalla "vaarattomammalla vaihtoehdolla". Ihan vain iloks...

 :facepalm:
Kieltäydyt siis ymmärtämästä että laser showlla oltaisiin vain korvaamassa kaupungin virallinen ilotulitus.

Voi kuule. Opettelisit lukemaan ja ymmärtämään luetun. Toiset ilottelee kaupungin kanssa, toiset ilottelee kaupungilla. Minusta hesarin toimituksen (joka muuten on lasitalossa ja täysin suojaton laserilla tehtyä hyökkäystä vastaan) ei olisi kannattanut avata laser-mato-purkkia, koska heidät voi kärventää ja sokaista mutta vartioidensa juoksu tekijöiden kiinnisaamiseksi on todennäköisesti toivotonta sijainnin takia, niin olisin itse mieluummin ollut ihan hiljaa koko vaihtoehdosta. Meillä on jo ihan tarpeeksi niitä jotka laserilla sokaisevat (tai ovat yrittäneet sokaista) laskeutuvia lentokoneita. Jos tai kun väki äkkää että kaupungissa pako ja tuho ovat huomattavasti helpompaa, koko laser-vaihtoehto on suorastaan ääliömäistä.

Lainaus
Mistä sait päähäsi että kansalaisille alettaisiin jakelemaan teholasereita?

Rahaa vastaan netistä saa, edellyttäen ettei tulli ole hereillä. Itseasiassa en ajatellut että jaettaisiin mitään mutta kun kansalaiset (ties mistä maasta) ajavat autolla rakettikontin viereen ja murtautuvat sisään varastaen kaiken, jää jotenkin tunne että oli sääntö mikä hyvänsä, tuon paskasakin kanssa mistään noudattamisesta ei tule mitään.

Lainaus
Ajattelitko ihan oikeasti että olet ainoa ihminen joka tietää teholaserin vaarallisuuden?

En. Mutta Vihervasemmistolaisen valhemedian toimituksessa oleva väki edustaa niitä jotka eivät tiedä eivätkä ymmärrä millaista verta kaivavat nenästään vai sanonko "silmästä".
Lainaus
Suomessa ei saa käyttää teholasereita ilman lupaa missään. Jokainen konsertti jossa käytetään lasereita joutuu anomaan luvan. Hakemukssa pitää ilmetä mikä on se turvallinen paikka mihin laserit kohdistetaan. Ulkotapahtumiin on vaikea saada lupaa teholasereille.

Voi vittu. Koko tämä rakettisota edustaa ilmiötä jossa laki täysin yksiselitteisesti tuomitsee ja rankaisee ilotulitteiden väärän käytön mutta kun perkele maa on täynnä niin saatanan tyhmää porukkaa joka luulee että pelkkä laki muka riittää tai se että kun on riittävästi perseilijöitä , niin se mikä on laitonta muuttuukin sallituksi tai ei rangaistavaksi.

Uudet teholaserit on hiton pieniä laitteita. Niitä ei erota heikkotehoisista kuin tunnuskilven tekstin perusteella ja sillä että toinen voi oikeasti sytyttää ja polttaa siinä missä toinen vain valaisee. Jos sattuisin työskentelemään lasitalossa en todellakaan menisi julkisuuteen huutelemaan laserin perään vaikka likainen tuplaulkoikkuna söisi kuinka kivasti laserin tehoa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Maailmanmies - 31.12.2017, 13:39:26
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/ruotsin-ilotuliteliiton-kriisikokous-perinteiset-raketit-kiellett%C3%A4v%C3%A4-uuden-vuoden-v%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4yt%C3%B6sten-vuoksi-1.174504 (5.1.2017)

Lainaus
Ruotsin ilotuliteliitto ehdottaa perinteisten rakettien kieltoa, kertoo Ruotsin televisio SVT verkkosivuillaan.

Liitto ehdotti asiaa tämänpäiväisessä kriisikokouksessaan, joka pidettiin uutenavuotena tapahtuneen rakettikaaoksen vuoksi. Eri puolilla Ruotsia ihmisiä, autoja ja taloja päin ammuttiin ilotulitteilla.

Liitto haluaa kieltää klassiset raketin näköiset ilotulitteet, jotka ovat tikun päässä ja jotka ammutaan taivaalle. Tämäntyyppiset ilotulitteet on jo kielletty Norjassa, SVT kertoo.

Poliisin mukaan rakettien ampumisesta ihmisiä, taloja ja autoja päin on muodostunut Malmössä viime vuosina jo perinne, kertoo SVT.

Pelkästään Göteborgin alueella poliisi sai uutenavuotena puhelimitse noin 90 ilmoitusta siitä, että raketteja oli ammuttu vaarallisella ja piittaamattomalla tavalla.

Länsi-Ruotsin poliisin mukaan ilmiö ei ole uusi, mutta rakettien suuntaaminen poliisia ja pelastuslaitosta kohti on yleistymään päin.

Taas yksi esimerkki siitä kuinka arabien ja muiden lähi-itäläisten perseily ja piittaamattomuus iskee kantaruotsalaisiin ja muuttaa yhteiskuntaa yhä enemmän näiden ehdoilla toimiviksi. Ilotulitekiellot, naiskarsinat, jne. MeToo-kampanja jossa ahdistelijoiden implikoidaan olevan kantaruotsalaisia eikä arabeja.


Lainaus kuntoon. Kyseessä on sitten vuoden vanha uutinen.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Aksiooma - 31.12.2017, 14:46:08
Taas yksi esimerkki siitä kuinka arabien ja muiden lähi-itäläisten perseily ja piittaamattomuus iskee kantaruotsalaisiin ja muuttaa yhteiskuntaa yhä enemmän näiden ehdoilla toimiviksi. Ilotulitekiellot, naiskarsinat, jne. MeToo-kampanja jossa ahdistelijoiden implikoidaan olevan kantaruotsalaisia eikä arabeja.

Kehitysmaalaisia kun tuodaan Eurooppaan asumaan, niin kehitysmaan tavat ja kulttuurit tulevat väkisin mukana, vähän kuin kaupanpäälle. Monikulturismi on tällaista. Pakko kieltää, koska keharit eivät voi luonnolleen mitään.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: s384 - 31.12.2017, 17:34:22
On kyllä todella ikävää ettei yksikään ruotsalainen ymmärrä millään kuvata tuota sikailua omalla puhelimellaan kun muuten koko kansakunta on kuin liimattu älypuhelimiensa näyttöihin kiinni. Mikä siinä on niin haastavaa saada sen puhelimen kamera päälle?

Minusta olisi äärimmäisen tärkeää saada tuollaisesta aivan mahdottomasta sikailusta rehellistä videokuvaa jotta muukin maailma näkisi mikä on todellinen meininki Ruotsissa ja myös siksi ettei vasemmistolaiset taas tuttuun tapaan pääse vähättelemään ja peittelemään tuota menoa kun kunnolliset videotodisteet puuttuvat. Kun kaikki näkisivät videolta mitenkä törkeästi ohikulkijoita tulitetaan, joutuisivat monikulttuurin puolustajat vaikeaan tilanteeseen kun niillä ei olisi mitään uskottavaa valhetta jolla perustella moista käytöstä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Tabula Rasa - 31.12.2017, 17:43:51
On kyllä todella ikävää ettei yksikään ruotsalainen ymmärrä millään kuvata tuota sikailua omalla puhelimellaan kun muuten koko kansakunta on kuin liimattu älypuhelimiensa näyttöihin kiinni. Mikä siinä on niin haastavaa saada sen puhelimen kamera päälle?

Minusta olisi äärimmäisen tärkeää saada tuollaisesta aivan mahdottomasta sikailusta rehellistä videokuvaa jotta muukin maailma näkisi mikä on todellinen meininki Ruotsissa ja myös siksi ettei vasemmistolaiset taas tuttuun tapaan pääse vähättelemään ja peittelemään tuota menoa kun kunnolliset videotodisteet puuttuvat. Kun kaikki näkisivät videolta mitenkä törkeästi ohikulkijoita tulitetaan, joutuisivat monikulttuurin puolustajat vaikeaan tilanteeseen kun niillä ei olisi mitään uskottavaa valhetta jolla perustella moista käytöstä.

Eikös tässä ketjussa ollut jo yksi linkattu video? Ja lisää löytynee kun viitsii etsiä. Se sitten ettei kaikkeen vain yksinkertaisesti taivu.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: -PPT- - 31.12.2017, 17:47:55
Pohjimmainen ongelma tässäkin tapauksessa on länsimaalainen ja varsinkin ruotsalainen vätystely ja vellihousuilu. Jos kansa ei olisi niin munatonta niin tuollaisia rakettiperseilijöitä, olivat he minkämaalaisia tahansa, vedettäisiin turpiin. Kyllä se viesti menisi perille millainen ilonpito on sallitun rajoissa ja millainen ei.

Mutta eihän se Ruotsissa käy päinsä eikä muuten Suomessakaan.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: ämpee - 31.12.2017, 17:53:58
On kyllä todella ikävää ettei yksikään ruotsalainen ymmärrä millään kuvata tuota sikailua omalla puhelimellaan kun muuten koko kansakunta on kuin liimattu älypuhelimiensa näyttöihin kiinni. Mikä siinä on niin haastavaa saada sen puhelimen kamera päälle?

Ehkä he haluavat pitää sen puhelimensa ?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: s384 - 31.12.2017, 18:22:23
On kyllä todella ikävää ettei yksikään ruotsalainen ymmärrä millään kuvata tuota sikailua omalla puhelimellaan kun muuten koko kansakunta on kuin liimattu älypuhelimiensa näyttöihin kiinni. Mikä siinä on niin haastavaa saada sen puhelimen kamera päälle?

Ehkä he haluavat pitää sen puhelimensa ?
No luulisi että sitä osaisi kuvata vähän kauemman matkan päästä siten että puhelin on kädessä ja osoittaa vähän sinnepäin, muttei niin että kädet suorana eteenpäin jolloin häiriköt näkevät heti että niitä kuvataan.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 31.12.2017, 18:50:17
Täällä Kantsussa jytkähti vasta äsken ensimmäistä kertaa. Sverigestaniassa taas on paukkunut jo pari viikkoa.

Expressen (https://www.expressen.se/gt/brand-i-flerfamiljshus-evakuering-med-stegbil/) kirjoittaa, että neljä asuntoa on ottanut damagea kun yksi asunto syttyi palamaan vihatulitteista Jöötiborgin Hjällbossa. Koko helq talo evakuoitiin.

Minua joskus huvittaa tämä sverigestanialainen keskustelukulttuuri, jossa ongelmista puhuminen on tehtävä kiertoteitse koska oikeasta ongelmien aiheuttajista ei saa puhua. Nyt Afrobladet (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/213nAx/nyar-ar-pa-liv-och-dod-for-hunden-sixten) kirjoittaa jutun kuinka jotain tarttis tehdä paukuttululle, koska jutun koiralla on epilepsia.

Edit: Pikkukeppostelua tai fishingiä:
Lainaus
2017-12-31 11:12, Brand, Linköping - Aktuellt

Brand i soptunna - fyrverkeripjäs trolig brandorsak.

10:47 SOS larmade räddningstjänst och polis till en idrottsplats i Hjulsbro med anledning av en brand utomhus.

Det brann med öppna lågor ur en papperskorg. Papperskorgen stod intill en läktare.

11:11 Branden höll sig till soptunnan och kunde snabbt släckas av räddningstjänst. En fyrverkeripjäs anträffades i soptunnan och troligen är det den som är brandorsaken.

En anmälan om skadegörelse genom brand kommer att upprättas. Det finns ingen misstänkt för skadegörelsen.


Pikkukeppostelua jälleen:
Lainaus
2017-12-31 17:37, Ofog barn/ungdom, Landskrona
Raketer i trapphus, Östergatan.

Polis skickas till Östergatan, där ungdomar skjuter raketer inne i trapphus.

Paukkuja ammuttu kaupassa:
Lainaus
2017-12-31 17:44, Larm Överfall, Växjö - Aktuellt

Smällare och raketer i butik, Teleborg, Smedsvängen.

Polis skickas till en livsmedelsbutik på Smedsvängen, där ett överfallslarm kommer från en av kassorna. Det ska ha smällts smällare och skjutits raketer i butiken, men när polis får kontakt är det lugnt i butiken.

Polisen Kronoberg
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 31.12.2017, 19:02:09
Malmöh'ssä nuorukaiset tulittaa junaa:
Lainaus
2017-12-31 17:43, Ofog barn/ungdom, Malmö
Raketer mot tåg, Pågastationen, Oxie.

Polis skickas till Pågastationen i Oxie, där det sjuts raketer mot tågen.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 31.12.2017, 19:12:16
On kyllä todella ikävää ettei yksikään ruotsalainen ymmärrä millään kuvata tuota sikailua omalla puhelimellaan kun muuten koko kansakunta on kuin liimattu älypuhelimiensa näyttöihin kiinni. Mikä siinä on niin haastavaa saada sen puhelimen kamera päälle?

Minusta olisi äärimmäisen tärkeää saada tuollaisesta aivan mahdottomasta sikailusta rehellistä videokuvaa jotta muukin maailma näkisi mikä on todellinen meininki Ruotsissa ja myös siksi ettei vasemmistolaiset taas tuttuun tapaan pääse vähättelemään ja peittelemään tuota menoa kun kunnolliset videotodisteet puuttuvat. Kun kaikki näkisivät videolta mitenkä törkeästi ohikulkijoita tulitetaan, joutuisivat monikulttuurin puolustajat vaikeaan tilanteeseen kun niillä ei olisi mitään uskottavaa valhetta jolla perustella moista käytöstä.
Yleisesti ottaen keharien kuvaaminen ei ole järkevää. Mutta koitin etsiä juutuubista videoita, mutta suurin osa on tuota viimevuoden Möllevångstorgetin videoita.

Mutta tässä on yksi video (https://youtu.be/-zHvH0M_KQw), yllättäen Malmöh'stä ja yllättäen juuri Rosengårdista. Tuo ei enää ole lähelläkään mitään pikkupoikien keppostelua. No, katsokaa itse.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: MiljonääriPlayboy - 31.12.2017, 19:27:26
https://www.youtube.com/watch?v=Bs3gGostYFI

(videolla kehikset ilmeisesti ilotulittelee Malmössä)

Mistäs näistä tietää koska ja missä on oikeasti kuvattu, mutta upattu viime juhlallisuuksien jälkeen 1.1.2017.

Siellä näyttää n. 0:20 kohdassa dialogipoliisikin suorittavan vauhdikkaan taktisen vetäytymisen. Ja miksei suorittaisi, kaikki näyttää sujuvan rauhallisesti, turvallisesti, ja ennen kaikkea täysin pykälien mukaan, kun ei sitä rakettikieltoa ole. Jos sellainen rakettikielto olisi, niin Malmön Reinikaiset varmaankin kiireisen vetäytymisen sijaan pistäisivät Transitin jämäkästi parkkiin ja rupeaisivat pidättämään kehiksiä laumoittain? Vai mitä Nacho-poju? Niinkö se silloin menisi?  ;D ;D

e:typo

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Golimar - 31.12.2017, 19:32:39
^ Tuo on viime vuonna kuvattu video ja oli muistaakseni jonkun Ruotsalaisen verkkolehden sivulla.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Econ101 - 31.12.2017, 19:37:30
Mutta tässä on yksi video (https://youtu.be/-zHvH0M_KQw), yllättäen Malmöh'stä ja yllättäen juuri Rosengårdista. Tuo ei enää ole lähelläkään mitään pikkupoikien keppostelua. No, katsokaa itse.

Ei, kyllä tämä on Rautatientori A.D. 1989  :roll:
Eeppinen klippi, kiitos.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: diipadaapa - 31.12.2017, 19:51:43
Onhan se ironista, että sotaa paenneiden suurin intohimo on paukutella raketteja. Ehkä tämä on sitä onnistunutta kotouttamista - pojat ovat kuin kotonaan  :facepalm:
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: ämpee - 31.12.2017, 19:53:54

Mutta tässä on yksi video (https://youtu.be/-zHvH0M_KQw), yllättäen Malmöh'stä ja yllättäen juuri Rosengårdista. Tuo ei enää ole lähelläkään mitään pikkupoikien keppostelua. No, katsokaa itse.

Sotaa paossa ja kuitenkin on tullut koti-ikävä ?
No, katsokaa todellakin itse.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Totuus EPT - 31.12.2017, 20:07:03
Onko tuossa jotain kädestä ammuttavia patoja kun vaakaan menevät. Siinä sitä onkin kivaa sotimista. karvalapset leikkii vaarallisesti, mutta mitä leikkipoliiseja tuolla on jos ei ketään oteta kiinni? Se tässä eniten ihmetyttää. Tuo Ruotsalainen keskustelukulttuuri on ihan perseestä kun ei asioiden oikeilla nimillä puhuta. Tämä on sitä kehitysmaalaistamista, opetellaan sietämään kehitysmaalaisten kulttuurisia tapoja... Minua ei tasan kiinnosta tuollainen kehitysmaalaistaminen.

Suhtaudun kaiken kieltämiseen vihamielisesti, ei kehitysmaalaisten perseilyn takia pidä mitään ilottelua kieltää, Swedujen pitäisi opettaa nuo tavoille tai maasta ulos!
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: VeePee - 31.12.2017, 20:23:29
Mitä enemmän opin kehitysmaalaisten kulttuurista sitä enemmän haluan pitää heidät poissa euroopasta ja erityisesti Suomesta.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Java - 31.12.2017, 20:47:40
Naapuri yhtiön (rivari) irakit ampuivat äsken raketteja pihaltaan :facepalm: kävin kertomassa mielipiteeni moisesta, uskoivat kerrasta!
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 31.12.2017, 21:52:40
Joo, katsokaa vaan tuo video. En nyt puhelimella onnistu kaivamaan lisää. PT-mediassa (https://pt-media.org/2017/12/31/rakettikaaos-taydessa-vauhdissa-monissa-ruotsin-kunnissa/) on jotain juttuja mitä ei ole täällä. (Lisäksi pidempi seuranta Malmöh'n naapurikunnassa olevasta yli 70 vuotiaiden "turva-asunnosta, mitä nuorukaiset ovat pommittaneet jo yli vuoden). Yhtä videota en nyt löytänyt, se klassikko, missä dialogopoliisi saapuu Rosengårdiin ja saa ties kuinka monta tuliannosta heti päällensä.

Naapuri yhtiön (rivari) irakit ampuivat äsken raketteja pihaltaan :facepalm: kävin kertomassa mielipiteeni moisesta, uskoivat kerrasta!
Tässä on yksi ero, mikä on Suomen ja Sverigestanian välillä. Me suomalaiset emme ole niin lampaita kuin svedut. Toinen huomio on se, että Suomessa ei vielä ole ihan täydellisiä matughettoja. Jos sellaisessa joku menisi sanomaan jotain tuollaista, niin tulisi kymmenen arabiinoa kimppuun ja sairaalakeikka.Nyt se kliimaksi kohta alkaa, kun kello on kohta yhdeksän. Koko Skåne näyttää olevan kuin yhtä sotatannerta. Varmaan samanlaista kuin oli 80-luvulla steissillä, ainakin jos don buenos nochesilta kysytään:
Lainaus
2017-12-31 19:47, Ofog barn/ungdom, Landskrona
Smällare mot bilar, Föreningsgatan.

Polis skickas till Föreningsgatan, där det kastas smällare mot bilar.

20:16 Polis har sökt i området, men ingen finns kvar på plats.2017-12-31 19:53, Skadegörelse, Växjö - Aktuellt

Smällare mot fönster, Ljungfällevägen / Smedsvängen, Teleborg.

Polis skickas till Ljungfällevägen/Smedsvängen, där man haft sönder ett fönster på en skola med smällare.

20:36 Polis möter väktare på skolan. En anmälan om skadegörelse skrivs på fönstret. Polis är klar på plats. Det finns ingen misstänkt för skadegörelsen.

Polisen Kronoberg
2017-12-31 20:26, Ofog barn/ungdom, Helsingborg
Fyrverkerier på skolgården, Ringstorpsvägen.

Polis skickas till Ringstorpsvägen, där man skjuter raketer på en skolgård. Man ska även skjuta mot förbipasserande.2017-12-31 20:28, Ofog barn/ungdom, Karlskrona
Ungdomar som skhuter raketer, Valhallavägen, Galgmarken.

Polis skickas till Valhallavägen, Galgmarken, där ungdomar skjuter raketer.
2017-12-31 20:35, Ofog barn/ungdom, Lund
Raketer mot bussar och förbipasserande, Nordanväg.

Polis skickas till Nordanväg, där ungdomar skjuter raketer på bussar och förbipasserande.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 31.12.2017, 22:14:01
En nyt löydä sitä videota mikä piti teillä näyttää, mutta tässä on muutama:


Dialogipoliisi tulee Rosengårdiin vuonna 2007. (https://youtu.be/IasJKOZqkZM)

Nuoriso ampuu dialogipoliisia Råbyssä viimevuonna. (https://youtu.be/F3xCqFt8LXU)

Mies tekee harmittoman pikku kepposen dialogipoliiseille, jotka on jo valmiina mellakkakilpien kanssa. Vuodelta 2015. (https://youtu.be/xW-5_fOGhRk)

Norrköpingissä hyökätään dialogipoliisia vastaan, uutisklippi. (https://youtu.be/KIejabP2RN8)

Joku skriimaa kun dialogipoliisi tulee paikalle ja lähtee karkuun. (https://youtu.be/tz_Yl3AIcwI)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 31.12.2017, 22:52:06
Kantaruotsalaisten, poliisinsa sekä pelastushenkilöstön raketeilla ampuminen lienee joku poliittinen tai kulttuurillinen vastarinta- tai herätystoiminto. Minusta tuntuu että tässä menee pahantahtoisten ja ylemmyyskompleksisten ruotsalaisten logiikka vitulleen.

Ruotsalainen poliittisten pakolaisten avustuslogiikka

1. Pelastan maailman hädänalaisia ja asutan heidät Ruotsiin
2. Pelastettujen tehtävänä on ihailla ja palvella heidät pelastaneen yhteiskunnan parempiosaisia ja muutakin infrastruktuuria.

Modernin poliittisen pakolaisen logiikka

1. Otan mielelläni vastaan tarjotun etuuden
2. En katso olevani miltään osin velvollinen korvaamaan tai edes tottelemaan Ruotsin minuun tai kulttuuriselle ryhmälleni tuottamia palveluja, ja jos olen Ruotsissa syntynyt, koen vihaa tuota ylemmyyden täyttämää ja minuun alentuvasti suhtautuvaa kantaruotsalaisten joukkoa vastaan.

Koska modernissa yhteiskunnassa yhden ihmisen kyky protestoida tai kertoa pahaa oloaan on lähes olematon(vaikka periaatteessa ulkoisesti asioiden pitäisi olla hyvin), ammun yhteiskuntaa ja Ruotsia edustavia raketilla.

Ruotsissa väestöryhmien väliset taloudelliset ja yhteiskunnalliset erot ovat jo niin suuria, että ennen pitkää ilotulitteet vaihtuvat tulitteisiin. Kun poliisi ei enää kykene ylläpitämään järjestystä, jäljelle jää sotilashallinnon ja ulkonaliikkumiskieltojen vaihtoehdot, mutta koska Ruotsissa ei ole riittävän suurta omaa armeijaa, sen on lopulta pakko pyytää naapureitaan osallistumaan. Koska kun yksi pohjoismaa kiristää otettaan järjestäytyneestä rikollisuudesta, jos kaikki eivät ole mukana, tekijät vain pakenevat naapuriin ja toiminta palaa käytännössä välittömästi entiselleen, kun miehityshallinnon ja ulkonaliikkumiskieltojen valvonnasta luovutaan.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 31.12.2017, 23:41:17
Minä näkisin tämän siten, että kyseessä on joko kehitysmaalaisille ominainen kaaoksen aiheuttaminen ja sitten lisäksi se viha elättäjiään kohtaan. Kehitysmaalaisilla lisäksi on joku hinku ampua jallajallaa taivaalle, niin raketit ovat ehkä hieman aseisiin verrattavia.

Tätä ilmiötä voisi pohtia vaikka ensivuonna lisää.

Kaverin vaimo sanoi, että "ulkona äänet muistuttaa sotaa", josta alkoi inttimuistelot. Siitä tuli vaan mieleen, että luulisi niiden sotaa ja pommituksia paenneiden nyt sitten valittaa eniten näistä äänistä. Luulisi, että lehdissä olisi sadoittain juttuja, kuinka sodan ja kranaakeskityksien keskeltä viimeisillä voimillaan ensimmäiseen rauhalliseen maahan eli Sverigestaniaan tulleet kertovat kuinka heille tulee traumoja näistä pommitusten äänistä. Tai heidän lapsilleen. Eikös he sotaa ole paenneet? Miksei tällaista ilmiötä nähdä lainkaan.

Samalla tavalla varmaan sitten nämä sotaa ja rynnäklökiväärien tulta paenneet ovat itse ensimmäisenä sellaisia, etteivät ainakaan itse ammuskele koska ovat päässeet turvaan. Mutta kun näitä ampuu keharit. Luulisi niiden sotaa ja luotisadetta pakoon lähteneiden laittavan ainkin amot lapsensa kuriin, ettei harrasta pienessä mittakaavassa sitä miksi vanhempansa ovat pakoon lähteneet. Mutta eihän se näin tietenkään mene, vaikka se loogisesti niin olisikin.

Ei nähdä johtavien imaaminen lausuntoja siitä, kuinka tuollainen ei käy. Ei tähänkään perseilyyn halua puuttua edes matut itse. Sverigestanialainen ei voi puuttua, koska se on aina rasismia.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Alaric - 31.12.2017, 23:42:42
https://pt-media.org/2017/12/31/rakettikaaos-taydessa-vauhdissa-monissa-ruotsin-kunnissa/ (31.12.2017)

Lainaus
Rakettikaaos täydessä vauhdissa monissa Ruotsin kunnissa

Rakettikaaos on täydessä käynnissä useilla paikkakunnilla. Uusruotsalaiset ampuvat tulitteita päin ihmisiä ja autoja.

Södertäljen Hovsjössä yksi henkilö loukkaantui kun joukkio ampui huoneiston ikkunan läpi hätäraketteja sisälle huoneistoon. Poliisin saapuessa paikalle ampuivat nuorukaiset raketteja päin poliisia. Tässä yhteydessä yksi sivullinenkin loukkaantui.

Poliisi otti paikalta kiinni kaksi henkilöä ja takavarikoi raketteja.

Växsjössä uusruotsalaiset ampuivat kaupan sisällä raketteja. Malmössä Oxiessa taas ammuttiin junia. Landskronassa palolaitos on ollut koko viikon tulituksen kohteena. Myös Eskilstunassa, Sandvikenissä ja Svedalassa kerrotaan poliisien joutuneen rakettitulituksen kohteeksi.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 31.12.2017, 23:52:01
Lainaus
Uudenvuoden juhlat sikaillen käyntiin ympäri Suomen: ”Humalainen porukka ammuskelee raketteja päin ihmisiä”
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201712312200637830_u0.shtml
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Skeptikko - 01.01.2018, 00:06:01
Mutta tässä on yksi video (https://youtu.be/-zHvH0M_KQw), yllättäen Malmöh'stä ja yllättäen juuri Rosengårdista. Tuo ei enää ole lähelläkään mitään pikkupoikien keppostelua. No, katsokaa itse.

Värillisiä valoja ja kipinöitä sen kuin lentelee. Melkein kuin jossain Tähtien sodassa tai muussa tieteiselokuvassa raketti-insinööreineen.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Totuus EPT - 01.01.2018, 00:08:07
Lainaus
Uudenvuoden juhlat sikaillen käyntiin ympäri Suomen: ”Humalainen porukka ammuskelee raketteja päin ihmisiä”
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201712312200637830_u0.shtml
Natsosille pitää löytää kissojen koirien avulla hyysärilehdistön juttuja, että kyllä Suomessakin osataan perseillä. Ruotsissa vaan nämä perseilijät tekee rakettiroiskintaa ihan selvin päin ja viranomaisia päin varsinkin. Don natsosi jatkaa samaa linjaa mitä mitä suvakkimedia jakaa, perselijöitä pitää löytää vain Suomalaisista.  Voimavarojen perseilyjen ilmoittelu ei kuulu tietenkään asiaan.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Skeptikko - 01.01.2018, 00:08:15
Pohjimmainen ongelma tässäkin tapauksessa on länsimaalainen ja varsinkin ruotsalainen vätystely ja vellihousuilu. Jos kansa ei olisi niin munatonta niin tuollaisia rakettiperseilijöitä, olivat he minkämaalaisia tahansa, vedettäisiin turpiin. Kyllä se viesti menisi perille millainen ilonpito on sallitun rajoissa ja millainen ei.

Britanniassahan on laitettu isoimpien islam-paukuttelijoiden yms varalta pistetty tarkka-ampujat paikalle.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 00:08:54
Lainaus
Uudenvuoden juhlat sikaillen käyntiin ympäri Suomen: ”Humalainen porukka ammuskelee raketteja päin ihmisiä”
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201712312200637830_u0.shtml
Tämä on tuttu vajakkiargumentti: "Joo, ei ole mitään varaa sanoa, kyllä meilläkin!"

Sama jos yhden saunakaljan viikossa juovalle sanottasiin, ettei sinulla ole mitään aihetta arvostella viikossa korin kossua juovaa ihmistä, koska itsekin juot alkoholia. Tämä on kuultu jo miljoonaan kertaan, keksikää nyt uusia kun on jo Uusi Vuosi.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Titus - 01.01.2018, 00:22:18

fb:n livestreamia göteborg/malmo akselilta:

https://www.facebook.com/livemap/#@56.52616947342751,13.01605224609375,8z


joissakin videiossa missä ananakset palleroi kaduilla, niin matuja ns muumisti

välillä ei uskoisi, että nämä tulee Ruotsista...

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 00:31:09
Nyt tulee jo niin paljon juttua, ettei pysy mukana. Ja H-hetkeen on vielä 30 min.

Hjulstan matughetossa nuorukaiset nähtävästi koittaa pysäyttää metroa raketeilla:

Lainaus
2017-12-31 21:14, Ofog Barn/Ungdom, Stockholm - Aktuellt

Samtal om ungdomar som sköt raketer i Hjulsta tunnelbana.

Polis beordrades till tunnelbanestation Hjulsta efter uppgifter om att ett tiotal ungdomar sköt raketer nere i tunnelbanan.

Då polis kom till platsen hade läget lugnat ned sig. Ett antal personer kontrollerades och en minderårig person rapporteras för att ha på sig raketer. Denne avvisades också från platsen.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.

@Titus , saako noita katsottua ilman FB-tiliä? Möllevångstorgetilta jos olisi liveä, niin kova sana. Vaikka siellä on nyt varauduttu siihen, että pääsevät sanomaan tilanteen olleen muka edellistä vuotta parempi.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: s384 - 01.01.2018, 00:32:52
Lainaus
Uudenvuoden juhlat sikaillen käyntiin ympäri Suomen: ”Humalainen porukka ammuskelee raketteja päin ihmisiä”
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201712312200637830_u0.shtml

Siis, oletko sinä ihan tosissasi sitä mieltä että koska Suomessa on joku ampunut humalassa raketteja muita ihmisiä päin, niin siitä syystä muilla suomalaisilla jotka eivät ole ampuneet raketteja muita ihmisiä kohti, ei ole mitään oikeutta kritisoida maahantunkeutujia jotka ampuvat raketteja tahallaan muita ihmisiä kohti?

Että pitäisi vain olla täysin hiljaa näistä ongelmista ja antaa niille hyväksyntä kun joskus 80-luvulla oli joku joka ampui keskustassa raketteja maata pitkin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 01:00:00
Se olisi nyt sitten se H-hetki.

Katsotaan millaista kaaosta tulee. Ja tämähän hiipuu tästä sitten aamuun mennessä, mutta rakettisota jatkuu vielä hiipuen noin 10 päivää.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Golimar - 01.01.2018, 01:18:19
Sellaisilla ruotsalaisilla jotka ovat kyllästyneet monikulttuuriin on näitä nuorukaisia tarkoittava sana kaosblatte.

Laserturkkilainen on aika hyvä esimerkki noista nuorukaisista.

https://www.youtube.com/watch?v=esVuKP7k974&feature=youtu.be&t=13
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Siili - 01.01.2018, 01:28:16
Lainaus
Uudenvuoden juhlat sikaillen käyntiin ympäri Suomen: ”Humalainen porukka ammuskelee raketteja päin ihmisiä”
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201712312200637830_u0.shtml

Niin, ja ajattele:  Uudessa Seelannissa(kin) kännikalat ovat perseilleet ilotulitteiden kanssa!

http://www.newshub.co.nz/home/new-zealand/2017/12/coromandel-bushfire-reportedly-caused-by-drunk-fireworks-escapade.html

Veli Nachos ei ilmeisesti osaa lukea threadien otsikoita, tai sitten ei ymmärrä lukemaansa.   :)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: räsänen - 01.01.2018, 01:41:04
Tai sitten todellisuus tekee niin perhanan kipeää. Parempi antaa niiden jotka eivät halua nähdä totuutta, elää rauhassa omassa rinnakkaistodellisuudessaan. Vänkääminen ei johda mihinkään, se on nähty.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 01.01.2018, 01:43:08
Suomessa poliisi toimii ja ottaa vaaran aiheuttajat kiinni, Ruotsissa ei ota. Tällä on seurauksensa kuten sillä että Suomessa on parempi poliisi.

Yleensä olen kriittinen poliisin toimintaa kohtaan mutta kiitostakin olisi annettava. Työ on vaikeaa, piittaamattomuus johtaa anarkiaan ja anarkia väkivaltaan. Kiitoksia Suomen poliisille.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Econ101 - 01.01.2018, 02:14:22
Olikohan tämä jo linkattu? Expressen veti yhteen jo alkuillasta lukuisat rakettisikailut. Laitan tämän tähän, kun linköpingiläispoliisi kommentoi osuvasti poliisin kohtaamaa näkymää.

" Ungdomarna sprang som gaseller på savannen, åt alla håll när vi kom till platsen så det är svårt för oss att lista ut vem som sköt, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till tidningen."
Eli:
Nuoret jouksivat kuin gasellit savannilla eri suuntiin, kun saavuimme paikalle, joten on vaikea tietää kuka ampui [ilotulitteita], sanoo Lars-Göran Nilseryd Itä-Götanmaan poliisista.   ;D

https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-utryckningar-efter-raketkaos-pa-nyarsafton/
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Skeptikko - 01.01.2018, 03:35:28
Laserturkkilainen on aika hyvä esimerkki noista nuorukaisista.

https://www.youtube.com/watch?v=esVuKP7k974&feature=youtu.be&t=13

Saisiko jonkun pikatiivistelmän suomeksi? Googlen automaattitekstityksestä ei saanut mitään tolkkua.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 01.01.2018, 03:54:04
Lainaus
Mohamad Kassem Fadi (Laserturken) förklarar i reportaget att han tänker mörda massmedias ”Lasermannen 2” efter att först ha stympat honom. Därefter tänker han mörda alla förmodade svenskar med samma efternamn. Flera individer har polisanmält Mohamad Kassem Fadi för hans uttalanden. Han har sedan dess bett om ursäkt för sina uttalanden i kanal 5.

Mohammed Kassem Fadi (laserturkkilainen) kertoo murhaavansa (suom huom #valhe-) massamedian lasermies 2:n leikattuaan sitä ennen tämän korvat ja kielen. Tämän jälkeen hän kertoo tappavansa kaikki samannimiset ruotsalaiset. Useamman rikosilmoituksen jälkeen hän on pyytänyt anteeksi sanomisiaan kanava 5:llä.

suom huom # luonnollisesti länsi-paskastanin påliisi ei ole pannut tikkua ristiin ko kiihottajan tuomitsemiseksi. Tosin on jokusen kerran lapsuudessaan saanut pampusta. Kokee vääryyttä jota aikoo itse väkivalloin muuttaa oikeaksi. Eräänlainen länsi-paskastanin "risumies" mutta toisin kuin suomen risumies, tämä näyttäisi olevan vakavissa vahingoittamisaikeissa. Älykkäästi yrittää tappaa väkeä autollaan kaahailemalla lähiön kaduilla mikä on politisoituneen oikeuslaitoksen mukaan hyväksyttävää. Tai sitten yrittää välttää joutumasta ammutuksi...mikä on hyvä syy haistattaa nopeusrajoituksilla paskat.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Roope2 - 01.01.2018, 04:48:27
Otsikko Sydsvenskanissa:

Poliisi uudenvuoden aatosta: Tähän mennessä ei mitään vakavaa. Ilotulitteita ammuttu kohti junia, busseja, poliisia sekä rappukäytävissä. Pelastuslaitoksella hektinen ilta.


https://www.sydsvenskan.se/2018-01-01/polisen-om-nyarsafton-inget-allvarligt-hittills

Eli tämä on sveanmaalaista "normaalia" elämää.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Siili - 01.01.2018, 11:25:49
Olikohan tämä jo linkattu? Expressen veti yhteen jo alkuillasta lukuisat rakettisikailut. Laitan tämän tähän, kun linköpingiläispoliisi kommentoi osuvasti poliisin kohtaamaa näkymää.

" Ungdomarna sprang som gaseller på savannen, åt alla håll när vi kom till platsen så det är svårt för oss att lista ut vem som sköt, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till tidningen."
Eli:
Nuoret jouksivat kuin gasellit savannilla eri suuntiin, kun saavuimme paikalle, joten on vaikea tietää kuka ampui [ilotulitteita], sanoo Lars-Göran Nilseryd Itä-Götanmaan poliisista.   ;D

https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-utryckningar-efter-raketkaos-pa-nyarsafton/

Freudilainen lipsahdus? Eikö olisi ollut poliittisesti korrektimpaa verrata vaikkapa poroihin tundralla?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 13:59:13
Tässä muutama dialogitiedote alkuillalta, tänne ihan jälkipolvien ihmeteltäviksi. Jo ihan tiedotemäärää seuraamalla myös erilaiset palot on lisääntyneet paljonkin, mm. roskakontteihin, paperinkeräyspisteisiin, tms. on heitelty pommia ja sitten ne palaa.

Lainaus
2017-12-31 21:27, Misshandel, Hässleholm - Aktuellt

Gnistor från raket på person, Tormestorp.

Polis skickas till Tormestorp, där en 13 -årig kille fått gnistor på sig från en raket. Gnistorna ska inte ha orsakat någon större skada, men polis på plats skriver en anmälan om misshandel.

Polisen Skåne00:07 Östersund. Ungdomar som skjuter raketer mot hus. Polis åker till platsen, men hittar inga ungdomar.01:19 Vemdalen. En person skjuter bangers mot en folkmassa. Han omhändertas av ordningsvakter. Patrullen skriver anmälan och mannen omhändertas för fylleri.2017-12-31 22:22, Misshandel, Kristianstad - Aktuellt

Glöd på person från raket, Kristianstad.

Polis skickas till en adress i Kristianstad, där en kvinna uppger att hon fått glöd på sig, från en raket som hon fått skjuten på sig. Polis skriver en anmälan.

02:05 En anmälan försök till misshandel skrivs. Rakekten har exploderat ca två meter från kvinnan, och innehållet i den träffat henne. Hon ska inte fått några skador.17-12-31 22:52, Bråk, Sölvesborg
Raketskjutning, Östra Storgatan.

Polis skickas till Östra Storgatan, där ungdomar skjuter med raketer, och verkar bråka. Polis åker till platsen.

23:57 Polis har kontrollerat området, men ingen anträffas. Polis lämnar utan åtgärd.

Organisation
Polisen Blekinge17-12-31 23:16, Brand, Ystad
Brand i klädcontainer, Fridhemsgatan.

Polis och räddningstjänst skickas till Fridhemsgatan, där det brinner i en klädcontainer.

00:02 Branden är släckt. Polis skriver en nmaälan skadegörelse genom brand.

Organisation
Polisen Skåne
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: chacha2 - 01.01.2018, 14:05:55
Kristianstadissa , paikkakunta jonka asukasmäärä ainoastaan vähän päälle 40 000!, on ollut väkivaltaisia mellakoita,
rakettisota , sun muuta:

Lainaus
Polis och räddningstjänst besköts med raketer – hindrades från släckinsats

I samband med en utryckning till en containerbrand vid Ingelstadsgatan på Gamlegården i Kristianstad blev polisen attackerade med både raketer och stenkastning och tvingades vid något tillfälle att backa och invänta förstärkning.

Och räddningstjänsten blev hindrad från att släcka två bränder på Charlottesborg på samma sätt strax efter tolvslaget.


Räddningstjänst och polis åkte till Gamlegården vid klockan 00.43. I samband med branden där blev personal beskjuten.

– När polis kom till platsen sköt man raketer och kastade stenar, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisen i region syd, om händelserna i natt. ...
...

Polisen meddelar på nyårsdagens morgon att man assisterat räddningstjänsten både på Charlottesborg och Näsby. Efter att fler patruller kommit till undsättning ska stämningen ha lugnat sig. Ingen polis ska ha skadats fysiskt.

Polisen kommer att skriva anmälningar om våldsamt upplopp på både Näsby och Charlottesborg.
http://www.kristianstadsbladet.se/nyheter/polis-och-raddningstjanst-beskots-med-raketer-hindrades-fran-slackinsats/

Ajattele, ei edes mikään iso kaupunki kyseessä.
Vaan pikkukaupunki, mutta kaukana idyllisestä enää.  :-[
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18 ...ilo-tulite...
Kirjoitti: siviilitarkkailija - 01.01.2018, 14:09:19
Jo nyt voidaan sanoa että länsi-paskastanissa ei kyetä ilo-tulittamaan. Sana on ilo-tulite ja teko on ilo-tulittaminen. Tilalla on monikulttuuriväkivaltainen tulittaminen ja tulipalojen sekä häiriön ja vaaran aiheuttaminen.

Svedupellelle ei saa antaa mitään aihetta iloon. Elävät monikulttuurihelvetillisessä liemessä jossa kenenkään ei saa olla mukavaa. Tämä poliittinen väkivaltavalinta on hyväksyttävä myös Suomessa tosiasiana. Idässä Vladimir Putin on tosiasia. Lännessä monikulttuuriväkivalta on tosiasia.

Me emme voi naapurin mielipuolisuudelle mitään oli naapuri idässä tai lännessä. Olkaamne siis suomalaisia.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 14:29:32
Meinasin juuri sanoa, että Kristianstadissa on ollut kyllä meininkiä.

Tässä on myös ne tiedotteet näiden joukossa, laitetaan nämä talteen tänne, koska ne ajan mittaan naapurin dialogipoliisin sivuilta häviää:

Lainaus
2018-01-01 00:08, Ofog barn/ungdom, Västervik
Raketskjutning, Stationsgatan, Bökensved.

Polis skickas till Stationsgatan, där ungdomar skjuter raketer in i byggnader.

Organisation
Polisen Kalmar län2018-01-01 00:10, Ofog barn/ungdom, Kristianstad
Fyrverkerier mot förbipasserande, Jakobs väg.

Polis skickas till Jakobs väg, där ungdomar skjuter fyrverkerier mot förbipasserande.

Organisation
Polisen Skåne2018-01-01 00:30, Våld/Hot Mot Tjänsteman, Kristianstad - Aktuellt

Kristianstad. Våldsamma upplopp på Näsby och Charlottesborg.

Polis fick under kvällen och natten biträda Räddningstjänsten på både Näsby och Charlottesborg med anledning av flera bränder. Det brann bland annat på en balkong, i ett sopkärl, i en container och i en bil.

Vid tolvslaget hade det samlats mycket folk på båda ställena och det sköts mycket raketer. Polisen blev angripna med både raketer och stenkastning och tvingades vid något tillfälle backa och invänta förstärkning. Fler polispatruller anslöt och efter en stund hade det lugnat ner sig på båda ställena.

Polisen kommer att skriva anmälningar om våldsamt upplopp på både Näsby och charlottesborg. Ingen är gripen i nuläget.

Ingen polis har skadats i samband händelserna.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.2018-01-01 00:43, Brand, Kristianstad - Aktuellt

Brand i container, Ingelstagatan.

Polis och räddningstjänst skickas till Gamelgården, där det brinner. I samband med branden, skjuts det raketer mot polisen. Samtidigt kommer larm om barnd i en bil på Näsby, dit räddningstjänst och polis skickas.

01:14 Det har varit våldsamt upplopp, och kastats både sten och raketer mot polispatruller i Näsby. 2018-01-01 00:45, Brand, Stockholm - Aktuellt

Brand på Balkong i Husby nu släckt.

Polis åker tillsammans med Räddningstjänst till en adress i Husby med anledning av en brand på en balkong.

Oklar omfattning och brandorsak.

Uppdatering klockan 01:10:
Räddningstjänsten har nu släckt branden. Det verkar inte som att branden har spridit sig in i lägenheten.

Uppdatering klockan 00:30:
I samband med släckningarbetet dök ett gäng maskerade ungdomar upp på platsen och det avfyrades raketer mot poliser. Inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt men flertalet poliser kallades till platsen.

Ett par personer avlägsnades från platsen.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.(18-01-01 03:15, Brand, Kristianstad
Bil som brinner, Näsbychaussén.

Polis och räddningstjänst skickas till Näsbychaussén, där en bil brinner. Det är samma bil som brunnit tidigare under kvällen.

03:30 Polis är klar på plats)00.18 Trollhättan, misshandel på Hullsjögatan.
Några personer skjuter raketer mot andra personer på platsen. Några personer försöker förklara för dem olämpligheten blev de aggressiva och en av dem fick ta emot knytnävsslag, troligen bruten näsa. Polis till platsen som tar upp en anmälan, ingen gripen.Kl 22:24 Ungdomar skjuter raketer mot ett hus på Brynäs i Gävle.

Kl 22:36 Ungdomar skjuter raketer mot fönster och hus på Gärdet i Bollnäs.

Kl 00:50 Ungdomar kastar smällare mot balkonger på Andersberg i Gävle.

Kl 01:11 Fyra personer bryter sig in i container i Barrsätra i Sandviken. Containern har varit försäljningsplats för fyrverkerier men vid inbrottet är den tom bortsett från kartonger utan innehåll.

2:33 Ungdomar smäller smällare och skjuter raketer i ett trapphus på Norra Köpmangatan i Gävle.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Supernuiva - 01.01.2018, 14:44:17
Lisätään tähän vielä nostonomaisesti se tieto, että Ruotsissa saa kuluttajille myydä raketteja vielä ensi vuonna, mutta sitten myynti kielletään. Vuodenvaihde 2018/2019 jää näillä näkymin viimeiseksi, jolloin ruotsalaiskuluttajat saavat ostaa raketti-ilotulitteita. Patojen tms. myynti kuitenkin jatkuu - ainakin toistaiseksi.

Suomen media uutisoi, että Suomen taivaalle ammuttiin viime yönä noin 10 000 kiloa metalleja. Onko Ruotsin media tehnyt vastaavaa uutisointia? Mietin tässä yhteydessä sitä, että myytäisiinkö Ruotsissa huomattavasti enemmän ilotulitteita kuin Suomessa?

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 15:00:00
Olikohan tämä jo linkattu? Expressen veti yhteen jo alkuillasta lukuisat rakettisikailut.

https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-utryckningar-efter-raketkaos-pa-nyarsafton/
Minunkin piti mainita tästä. Pitkä juttu, joka on siis julkaistu ennen varsinaista kliimaksia. Sverigestanialaiseen tapaan jutun otsikkoa muutettiin siten, että nyt siihen oli tietenkin laitettu matu. Siis kun myös matupariskunta oli saanut rakettia kohti: "Zahra, 34: "De Sköt Mot Mig Och Min Man" | Kvällsposten"Tuosta Kristianstadin jutusta voisi kaivaa enemmänkin tietoa, kunhan ehtii. Onko @valla_valla tekemässä juttua? Muutenkin koko Skåne oli yhtä sotatannerta eilen. Tuossa edellisessä on viitteitä siitä, että ne on koittaneet saada viranomaisia paikalle uudestaan, kun ovat polttaneet saman autonkin kahteen kertaan.

Muutenhan se paikkakunta on verrattavissa esim. Raumaan. Tai jos haluaa mieltää sen isomman kaupungin lähellä olevaksi kunnaksi, niin Järvenpää tai Hyvinkää olisi myös aika hyvä vertaus.

Edit: Kristianstadissa sytytettiin juuri taas tulipalo (https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Handelser/Skane/2018-01-01-1338-Brand-Kristianstad/). Taitaa meno ja meininki jatkua...Malmöh'n Möllevångstorgetilta oli videota ja uutista. Siellä nyt oli sitten tällä kerralla joku konsertti, joten ei pelkästään yleistä hillumista. Dialogipoliisia oli enemmän ja nyt ne oli autojensa vieressä. Viimeksi ne vaan ajeli ristiinrastiin torin ympärillä. Myös kunnan järjestämä ilotulitus oli isompi, että huomio kiinnittyy muualle. Siltikin Malmöh'ssä perseiltiin oikein urakalla vihatulitteiden kanssa.Tässäkin ketjussa olevaa han-argumenttia käytetään epäsuorasti myös sverigestanialaisessa keskustelussa. Afrobladet kirjoittaa (https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article27167055.ab), kuinka Saksassa kaksi kuoli ilotulitteisiin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Oppilas - 01.01.2018, 15:24:58
Lainaus
Uudenvuoden juhlat sikaillen käyntiin ympäri Suomen: ”Humalainen porukka ammuskelee raketteja päin ihmisiä”
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201712312200637830_u0.shtml

Hätäkeskuksen twiiteistä voi jokainen lukea, että tuossa on otsikkoon nostettu Riihimäellä tehty hätäilmoitus, jossa noin kymmenen humalaisen ihmisen joukkion kerrottiin ammuskelevan raketteja päin ihmisiä.

Mediassa tämä on ns. Klikkiotsikko. Muita ilmoituksia samankaltaisista tapahtumista ei hätäkeskuksille tullut illan ja yön aikana. Tämä oli siis aito ns. Yksittäistapaus, hajaantukaa.

PS. Mielenkiintoista, että tämä yksi ilmoitus sopivasti nousi otsikoihin :flowerhat:
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 01.01.2018, 16:04:05
Lainaus
Uudenvuoden juhlat sikaillen käyntiin ympäri Suomen: ”Humalainen porukka ammuskelee raketteja päin ihmisiä”
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201712312200637830_u0.shtml
Tuosta saa sen käsityksen että humalainen porukka kiertää ympäri Suomea sikailemassa ja ammuskelemassa raketteja ihmisten joukkoon.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: writer - 01.01.2018, 16:51:30
Kristianstadissa , paikkakunta jonka asukasmäärä ainoastaan vähän päälle 40 000!, on ollut väkivaltaisia mellakoita,
rakettisota , sun muuta:

Lainaus
Polis och räddningstjänst besköts med raketer – hindrades från släckinsats

I samband med en utryckning till en containerbrand vid Ingelstadsgatan på Gamlegården i Kristianstad blev polisen attackerade med både raketer och stenkastning och tvingades vid något tillfälle att backa och invänta förstärkning.

Och räddningstjänsten blev hindrad från att släcka två bränder på Charlottesborg på samma sätt strax efter tolvslaget.


Räddningstjänst och polis åkte till Gamlegården vid klockan 00.43. I samband med branden där blev personal beskjuten.

– När polis kom till platsen sköt man raketer och kastade stenar, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisen i region syd, om händelserna i natt. ...
...

Polisen meddelar på nyårsdagens morgon att man assisterat räddningstjänsten både på Charlottesborg och Näsby. Efter att fler patruller kommit till undsättning ska stämningen ha lugnat sig. Ingen polis ska ha skadats fysiskt.

Polisen kommer att skriva anmälningar om våldsamt upplopp på både Näsby och Charlottesborg.
http://www.kristianstadsbladet.se/nyheter/polis-och-raddningstjanst-beskots-med-raketer-hindrades-fran-slackinsats/

Ajattele, ei edes mikään iso kaupunki kyseessä.
Vaan pikkukaupunki, mutta kaukana idyllisestä enää.  :-[

kastade stenar...

Suomen mediassa ei sanaakaan Ruotsin tapahtumista...
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Eino P. Keravalta - 01.01.2018, 17:12:53
Lainaus
Suomen mediassa ei sanaakaan Ruotsin tapahtumista...

Mikä taas todistaa sen, että toimittajat vallan hyvin tietävät, että tilanne Ruotsissa osoittaa valtamedian pakkosyöttämän monikultturismin epäonnistuneen ja vaikenevat ideologisista syistä.

Jos uusnatsi olisi heittänyt edes pyyhekumin, siitä revittäisiin alpakan kokoiset otsikot!

Meillä on toisinsanoen valemedia.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Veikko - 01.01.2018, 17:17:38
^ M.O.T.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Hamsteri - 01.01.2018, 17:35:28
Lisätään tähän vielä nostonomaisesti se tieto, että Ruotsissa saa kuluttajille myydä raketteja vielä ensi vuonna, mutta sitten myynti kielletään. Vuodenvaihde 2018/2019 jää näillä näkymin viimeiseksi, jolloin ruotsalaiskuluttajat saavat ostaa raketti-ilotulitteita. Patojen tms. myynti kuitenkin jatkuu - ainakin toistaiseksi.


Öh, onko tämä 100% varma? Sittenhän ne varmaan jälkijunassa kieltävät Suomessakin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Lahti-Saloranta - 01.01.2018, 17:51:18
Lisätään tähän vielä nostonomaisesti se tieto, että Ruotsissa saa kuluttajille myydä raketteja vielä ensi vuonna, mutta sitten myynti kielletään. Vuodenvaihde 2018/2019 jää näillä näkymin viimeiseksi, jolloin ruotsalaiskuluttajat saavat ostaa raketti-ilotulitteita. Patojen tms. myynti kuitenkin jatkuu - ainakin toistaiseksi.
Nyt "nuoriso" iloisena pitää hauskaa ja paukuttelee pommeja ja ampuu raketteja. Meno saattaa tuntua hurjalta mutta onko kukaan miettinyt sitä mitä "nuoriso" mahtaa tehdä jos vihastuvat siitä että heidän huvittelunsa kielletään.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 18:34:24
Tuosta kiellosta sen verran, että raketti on sellainen suunnattava, mutta "sytytä ja unohda" tyylinen. Mutta padat taas on sellaisia, että niistä tulee useampi jytky. Voihan sitäkin pitää käsissä ja pommittaa sillä, mutta sen kanssa pitää olla enemmän vahingoittamistarkoitusta kuin raketilla.

Löysin yhden videon (https://youtu.be/vxs5PnUTMUQ) Malmöh'n Möllevångstorgetilta. Nyt tosiaan dialogipoliisi oli jalkautunut paikalle, niin se ei ollut samanlaista kaaosta kuin viimeksi. Silti paukkuja ammuskeltiin miten sattuu, muttei läheskään samassa mittakaavassa. Niillä on kuitenkin ollut extrasatsaus (https://youtu.be/xievFrPAJow) tuonne torille.

BTW, video kestää 2 min. 29 sek. Siinä näkyy satoja ihmisiä. Laskekaa videolta ruotsalaiset (pl. dialogipoliisit). Tarjoan kaljat jos joku pääsee laskussa yli kymmenen.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 01.01.2018, 18:38:54
Ja muistakaa nyt, että nuorukaiset ovat vielä lomilla, jos edes käyvät koulussa. Ja pommia riittää, niin mikäs siinä, ammuskellaan sitten kun niitä nyt on jäljellä.
Lainaus
2018-01-01 15:50, Ofredande/Förargelse, Haninge - Aktuellt

Ungdomar i Handen sköt raketer mot bilar och förbipasserande.

Samtal inkom till Ledningscentralen om att ett antal yngre personer stod och sköt raketer mot bilar och förbipasserande. En av raketerna ska ha varit nära att träffa en bil.

Polis påträffade de aktuella personerna på platsen, bland annat en minderårig med en väska full av smällare. Smällarna togs i beslag och en anmälan om brott mot Lagen om brandfarliga och explosiva varor kommer att upprättas. 

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Peltipaita - 01.01.2018, 18:48:57
Lisätään tähän vielä nostonomaisesti se tieto, että Ruotsissa saa kuluttajille myydä raketteja vielä ensi vuonna, mutta sitten myynti kielletään. Vuodenvaihde 2018/2019 jää näillä näkymin viimeiseksi, jolloin ruotsalaiskuluttajat saavat ostaa raketti-ilotulitteita. Patojen tms. myynti kuitenkin jatkuu - ainakin toistaiseksi.
Nyt "nuoriso" iloisena pitää hauskaa ja paukuttelee pommeja ja ampuu raketteja. Meno saattaa tuntua hurjalta mutta onko kukaan miettinyt sitä mitä "nuoriso" mahtaa tehdä jos vihastuvat siitä että heidän huvittelunsa kielletään.
Seuraukset voivat todellakin olla arvaamattomattomat. Saattaa olla että jo vuonna 2023 ilotulitteiden kielto puretaan ja toimentulotukeen liitetään tuhti Uuden Vuoden rakettipaketti.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Tuomas Tähti - 01.01.2018, 20:12:22
Olin Tukholmassa Skärholmenin kaupunginosassa 26.–30.12.2017. Havaitsin päivittäin pari kolme rakettia asuinalueella kauppakeskuksen lähellä pian hämärän tultua. Määrä ei siis ollut suuri, mutta alueen asukas kertoi minulle, että päivittäinen ilotulitekäyttö oli alkanut jo lauantaina 23.12.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: valla_valla - 01.01.2018, 22:23:40
Tuo rakettisota alkaa aina ennen joulua ja jatkuu pari viikkoa tammikuun puolelle. Se on vakio. Kehiksillä on joku ihme fiksaatio raketteihin. Ne jotenkin kilahtaa kun saavat paukutella.

Voi olla, että tuo rakettikielto tulee voimaan, mutta ne osaa kyllä tilata niitä netistä ja rakentaa ite niitä.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: chacha2 - 02.01.2018, 09:40:44
Helsingborgissa on tapahtunut vakavampi räjähdys asuintalon rappukäytävässä.
Ainakin yksi henkilö vakavasti loukkaantunut.
Vielä ei tiiedossa mikä on räjähtynyt - kenties , tofennäköisesti, jotain järeämpää kuin rakettia..
Asuintalo evakuioidaan- talon vakavien vahinkojen vuoksi
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-explosion-i-helsingborg/
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 02.01.2018, 09:50:31
Löysin yhden videon (https://youtu.be/vxs5PnUTMUQ) Malmöh'n Möllevångstorgetilta. Nyt tosiaan dialogipoliisi oli jalkautunut paikalle, niin se ei ollut samanlaista kaaosta kuin viimeksi. Silti paukkuja ammuskeltiin miten sattuu, muttei läheskään samassa mittakaavassa. Niillä on kuitenkin ollut extrasatsaus (https://youtu.be/xievFrPAJow) tuonne torille.

BTW, video kestää 2 min. 29 sek. Siinä näkyy satoja ihmisiä. Laskekaa videolta ruotsalaiset (pl. dialogipoliisit). Tarjoan kaljat jos joku pääsee laskussa yli kymmenen.
Tänne aiemmin kirjoittaineden mukaan kiellot ja poliisin läsnäolo ei vaikuttaisi mitenkään rakettien ampumiseen. Tämä video todistaa täysin päinvastaistaista. Stadissakin ammuskelu katkui pari vuotta kiellon jälkeen ja loppui sitten. Samoin kävisi ruotsissakin.

Helsngissä amuttiin vielä eilen aika paljon raketteja.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Pakkanen - 02.01.2018, 10:06:41
^ No shit sherlock

Jos noin, niin kielletään rakettien apumisen päin ihmisiä lisäksi myös joukkoraiskaaminen, häpeämurhaaminen yms. kehari perseily. Eikun...

Säännöt tehoaa vain sääntöjä arvostaviin.

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 02.01.2018, 10:07:41
^ No shit sherlock

Jos noin, niin kielletään rakettien apumisen päin ihmisiä lisäksi myös joukkoraiskaaminen, häpeämurhaaminen yms. kehari perseily. Eikun...

Säännöt tehoaa vain sääntöjä arvostaviin.
Kertoisitko yksityiskohtaisesti miten edellä mainittuja voidaan valvoa?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Pakkanen - 02.01.2018, 10:13:48
^ No shit sherlock

Jos noin, niin kielletään rakettien apumisen päin ihmisiä lisäksi myös joukkoraiskaaminen, häpeämurhaaminen yms. kehari perseily. Eikun...

Säännöt tehoaa vain sääntöjä arvostaviin.
Kertoisitko yksityiskohtaisesti miten edellä mainittuja voidaan valvoa?

taikasana > säilöön > identiteetin selvittäminen > tp prosessi tai karkoitus

Jos tp prosessi = laitosmainen sopeuttaminen yheiskuntaan > koevapaus valvojalla tai karkoitus ihan menestymisen mukaan

Nythän tilanne on se, että yhteiskuntaamme päästetään täysin tuntematonta ja yhteiskuntakelvotonta ainesta, jotka eivät kunnioita kanssamme samoja asioita.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 02.01.2018, 10:28:14
^ Ei liity valvontaan mitenkään. Selitä miten voidaan valvoa sitä mikä tapahtuu neljän seinän sisällä.

Rakettien valvonta toimii juuri siksi ettei sitä voi tehdä piilossa.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Tabula Rasa - 02.01.2018, 10:37:03
^ Ei liity valvontaan mitenkään. Selitä miten voidaan valvoa sitä mikä tapahtuu neljän seinän sisällä.

Rakettien valvonta toimii juuri siksi ettei sitä voi tehdä piilossa.

Miten vankilassa voidaan valvoa mitä tapahtuu neljän seinän sisällä? Ei toimi? Ja rakettien ampuminen tapahtuu varsin helposti piilossa kun poliisikaan ei uskalla tulla alueelle kuten ruotsin no-go-zoneilla tapahtuu.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Pakkanen - 02.01.2018, 11:19:47
^ Ei liity valvontaan mitenkään. Selitä miten voidaan valvoa sitä mikä tapahtuu neljän seinän sisällä.

Rakettien valvonta toimii juuri siksi ettei sitä voi tehdä piilossa.

Tapahtuuko taharrush piilossa neljän seinän sisällä - EI
Pystyykö taharrusta valvomaan - KYLLÄ
Tapahtuuko taharrusta Euroopassa - KYLLÄ
Kuka tuhertaa ?

Jos pystyy tuhertamaan, pystynee moniosaaja myös ampumaan raksuja.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: valla_valla - 02.01.2018, 11:25:26
Tietenkin rakettikielto hillitsee vähän ammuskelua, mutta tuskinpa se kokonaan lakkaa. Nimittäin kehitysmaista tulleet eivät ole niinkuin tavalliset ihmiset. Ne eivät toimi kuten ihmiset toimivat. Raketit saa ne jonkinlaiseen allahu akbar-transsiin, ne on aivan täpinöissään, kuin teini-ikäinen koiranpentu, joka töhöttää ulkoiluun lähtöä. Ei sellaista voi hillitä, että ei mennäkään ulos.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 02.01.2018, 13:50:16
Löysin yhden videon (https://youtu.be/vxs5PnUTMUQ) Malmöh'n Möllevångstorgetilta. Nyt tosiaan dialogipoliisi oli jalkautunut paikalle, niin se ei ollut samanlaista kaaosta kuin viimeksi. Silti paukkuja ammuskeltiin miten sattuu, muttei läheskään samassa mittakaavassa. Niillä on kuitenkin ollut extrasatsaus (https://youtu.be/xievFrPAJow) tuonne torille.

BTW, video kestää 2 min. 29 sek. Siinä näkyy satoja ihmisiä. Laskekaa videolta ruotsalaiset (pl. dialogipoliisit). Tarjoan kaljat jos joku pääsee laskussa yli kymmenen.
Tänne aiemmin kirjoittaineden mukaan kiellot ja poliisin läsnäolo ei vaikuttaisi mitenkään rakettien ampumiseen. Tämä video todistaa täysin päinvastaistaista. Stadissakin ammuskelu katkui pari vuotta kiellon jälkeen ja loppui sitten. Samoin kävisi ruotsissakin.

Helsngissä amuttiin vielä eilen aika paljon raketteja.
Vaikuttaa se alueellisesti jotenkin, kuten Möllevångstorgetilla. Tosin sielläkään ei ollut mitään kieltoja. On sinulta täysin epärehellistä sanoa, että jonkun yksittäisen paikan kiellolla vaikutettaisiin kokonaistilanteeseen. Jos vihatulitteet kielletään Malmöh'n keskustassa, niin se ei estä mm. nuorukaisia hyökkäämästä viranomaisten kimppuun lähiöissä. Jotkut muut katsos ajattelee kokonaisuuksia, eikä ruotsalaisittain vain siten, että millä saadaan estettyä se mistä viimeksi tuli niitä kaaosvideoita eniten.

Harmi kun minä vaan en kuullut täällä Kannelmäessä yhtään jytkyä eilen. Mutta kerro nyt mihin rappukäytävään (https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Handelser/Vastra-Gotaland/2018-01-02-0550-Sammanfattning-kvall-och-natt-Vastra-Gotaland/) niitä jytkyjä heiteltiin eilen Helsingissä, kun varmaan Suomessa on sama meno kuin naapurissakin.

Varmaan pataljoona dialogipoliiseja rauhoittaa meiningin aika monessa paikkaa. Kyse ei ole tästä, vaan siitä, että maa on sellaisessa tilassa, että dialogipoliisipataljoonia tarvittaisiin sadassa paikassa samaan aikaan.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Hämeenlinnan Oraakkeli - 02.01.2018, 13:56:40
Tietenkin rakettikielto hillitsee vähän ammuskelua, mutta tuskinpa se kokonaan lakkaa. Nimittäin kehitysmaista tulleet eivät ole niinkuin tavalliset ihmiset. Ne eivät toimi kuten ihmiset toimivat. Raketit saa ne jonkinlaiseen allahu akbar-transsiin, ne on aivan täpinöissään, kuin teini-ikäinen koiranpentu, joka töhöttää ulkoiluun lähtöä. Ei sellaista voi hillitä, että ei mennäkään ulos.
Raketit vie paljon tilaa ja ne on helppo tullissa poimia. Salakuljetetuilla ilotulitteilla tuskin on sellaisia katteita että salakuljetuskaan kannattaisi, joten eiköhän rakettien kielto toimi.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 02.01.2018, 14:13:07
Tietenkin rakettikielto hillitsee vähän ammuskelua, mutta tuskinpa se kokonaan lakkaa. Nimittäin kehitysmaista tulleet eivät ole niinkuin tavalliset ihmiset. Ne eivät toimi kuten ihmiset toimivat. Raketit saa ne jonkinlaiseen allahu akbar-transsiin, ne on aivan täpinöissään, kuin teini-ikäinen koiranpentu, joka töhöttää ulkoiluun lähtöä. Ei sellaista voi hillitä, että ei mennäkään ulos.
Raketit vie paljon tilaa ja ne on helppo tullissa poimia. Salakuljetetuilla ilotulitteilla tuskin on sellaisia katteita että salakuljetuskaan kannattaisi, joten eiköhän rakettien kielto toimi.
Minulla on ehkä joku "oikeus" hieman puolimoderoida tätä ketjua, kun itse halusin tätä nostaa esille. Eikä kyse ole rakettien kiellosta, vaan siitä, viedäänkö ruotsalaisilta ilotulitteet siksi, että ne on kehareille vihatulitteita.

Tai sitten pohdintaa itse ilmiöstä, koska kehareille vihatulitteet on perseilyn välikappale.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 02.01.2018, 18:26:44
@Alaric tai muut modet. Kohta voisin perustaa erillisen Pohjoismaiset pommi-iskut ketjun, mihin voisi tästäkin laittaa alkutäytteeksi nämä Helsingborgin jytkyä koskevat uutiset, koska kyseessä ei ole vihatulitesota.

Tänään siis Jöötiborgissa heitettiin vihatulitteita kerrostalon rappukäytävään. Äsken Upplands Väsbyssä taas tuli ilmoitus kuinka moottoritien ylimenevältä sillalta heiteltiin autoja vihatulitteilla. Tämä on hieman epäselvä ilmoitus, joten kyseessä saattaa olla polisfishing:
Lainaus
2018-01-02 16:54, Ofredande/Förargelse, Upplands Väsby - Aktuellt

Personer på en gångbro kastar smällare mot trafiken.

Enligt vittnet/förbipasserande står det personer på en gång/cykelbro som går över E4 mellan Bredden och Rotebro. Personerna kastar ner smällare mot trafiken som passerar under.

När patrullen kommer till platsen har personerna lämnat och vad som är känt har inget fordon träffats av smällarna.

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: chacha2 - 02.01.2018, 18:46:45
Rakettiriehumista Svedalassa.
Raketteja kohti ihmisiä ja poliisia.
Artikkelissa on videopätkä.
Kannattaa katsoa :
Lainaus
Tre gripna – raketer avfyrades mot Svedalabor och polisen

Totalt larmades tio patruller till centrala Svedala för att styra upp det som polisen beskriver som en kaosartad nyårsafton. Tre personer har gripits för att ha avfyrat fyrverkerier mot både allmänhet och polis.
– Det här har passerat alla gränser, säger Nena Ermin, tillförordnad gruppchef för områdespoliserna på Söderslätt.
https://www.sydsvenskan.se/2018-01-02/tre-gripna-raketer-avfyrades-mot-svedalabor-och-polisen

Poliisi toteaakin , jälleen , että kaikki rajat on tässä ylitetty.

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Titus - 02.01.2018, 22:41:41

^ pitiköhän paljonkin katsella videoita läpi, että löytyi valkonaamavideo (jossa kukaan ei näytä kylläkään ampuvan mitään)...  :roll:

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Kemolitor - 03.01.2018, 11:21:40
Expressen-lehdessä Maria Rydhagen laittaa asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen. Rasistit ovat ikäviä ja tympeitä ihmisiä eikä heillä ole yhtään ystäviä, joten ainoa ajankulu rasisteilla uuden vuoden aattona on väsäillä nettiin vihakirjoituksia ilotulitusraketeista.

Miettikää nyt itsekin: Maria on 48-vuotias, koko hänen ikänsä on Ruotsissa ammuttu raketteja uutena vuotena. Nyt rasistit väittävät, että raketteja ovatkin koko hänen ikänsä ammuskelleet Lähi-idästä tulleet teinit. Rasistien jutuilla ei todellakaan ole rajaa.

Lainaus
Hur kunde rasisterna kidnappa smällar-eländet – OCKSÅ?
-----
För en sak är klar: Svenska rasister har inte många vänner. I alla fall inte av den typen som bjuder på fest på nyårsafton.

Tragiskt många av hatets talespersoner hade både TID och LUST att sitta vid datorn under årets festligaste kväll och mata ut hemmagjorda analyser om varför det skjuts raketer.

HELA KVÄLLEN.

Ni som känner en rasist – ha medlidande med er vän.

Bjud in honom (eller henne) till fest nästa nyår.

Rasisten behöver det.

Rasisten kan inte hantera all sin fritid vid tangentbordet. Rasisten BEHÖVER något vettigt att göra.

För övrigt har jag seriöst börjat undra om rasismen verkligen är värd suffixet ”ism”. Det brukar ju betyda ungefär ”system av tankar” (som humanism eller liberalism till exempel).

Men rasism är ju varken tankar eller system.

Det som rasisterna kommer med är random vanföreställningar som de spyr upp och kletar fast på lite vilken företeelse som helst.

Det konstigaste jag har sett var när en mejlskrivare menade att det var muslimernas fel att Lasse Berghagen ställt in en föreställning i Malmö.

Exakt hur gick den kopplingen?

Outgrundliga äro rasistens tankebanor.

Raketskjutandet har de uppenbarligen också kidnappat. HUR BÄR DE SIG ÅT? De pekar ut tonåringar från Mellanöstern som skyldiga för en sedvänja som pågått varje nyår (och tidigare även påsk) – i alla fall under hela min livstid. Och jag är 48.
-----
Koko juttu:
Expressen: Hur kunde rasisterna kidnappa smällar-eländet – OCKSÅ? (https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/maria-rydhagen/hur-kunde-rasisterna-kidnappa-smallar-elandet-ocksa/)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Kni - 03.01.2018, 12:01:04
Tämä ei liity Sverigestaniin mutta laitan ihan vertailuksi:

Lainaus
Ilotulite räjähti kerrostalon sisällä Turussa – seiniltä löytyi myös kananmunia

Paikalla saapui palokunta. Selvisi, että palon oli aiheuttanut ilotulite. Joku oli pamauttanut tulitteen pyöräsuojassa.

Tulitteen pamauttajasta ei ole tietoa.

Rostedt kertoo, että paikalla pyöri paljon nuoria. Kohteessa oli myös heitetty kananmunia seinään, mikä viittaa nuoriin tekijöihin.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005509724.html

Keppostelu sattui uudenvuoden päivän iltana Halisissa, mikä on erittäin rikastunut alue, Varissuon jälkeen varmaan Turun rikkain. Voihan se olla Pekkakin tai Dimitri mutta todennäköisyys monikulttuuriselle ilonpidolle on kuitenkin melko suuri.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Don Nachos - 03.01.2018, 12:40:43
Tietenkin rakettikielto hillitsee vähän ammuskelua, mutta tuskinpa se kokonaan lakkaa. Nimittäin kehitysmaista tulleet eivät ole niinkuin tavalliset ihmiset. Ne eivät toimi kuten ihmiset toimivat. Raketit saa ne jonkinlaiseen allahu akbar-transsiin, ne on aivan täpinöissään, kuin teini-ikäinen koiranpentu, joka töhöttää ulkoiluun lähtöä. Ei sellaista voi hillitä, että ei mennäkään ulos.
Missä transsissa oli suomalaiset kun ampuivat vuodesta toiseen toisiaan roomalaisilla kynttilöillä? Ampuminen loppui vasta kun roomalaiset kynttilät kiellettiin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 03.01.2018, 13:23:04
Tietenkin rakettikielto hillitsee vähän ammuskelua, mutta tuskinpa se kokonaan lakkaa. Nimittäin kehitysmaista tulleet eivät ole niinkuin tavalliset ihmiset. Ne eivät toimi kuten ihmiset toimivat. Raketit saa ne jonkinlaiseen allahu akbar-transsiin, ne on aivan täpinöissään, kuin teini-ikäinen koiranpentu, joka töhöttää ulkoiluun lähtöä. Ei sellaista voi hillitä, että ei mennäkään ulos.
Missä transsissa oli suomalaiset kun ampuivat vuodesta toiseen toisiaan roomalaisilla kynttilöillä? Ampuminen loppui vasta kun roomalaiset kynttilät kiellettiin.
Hillitse nyt syömistäsi vähäksi aikaa.

Jos ISIS ampuu huomenna Lontooseen ydinpommilla, niin don nachos on ensimmäisenä vähättelemässä tapahtumaa huuten Hiroshimaa ja Nagasakia.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Java - 03.01.2018, 17:23:37
Tämä ei liity Sverigestaniin mutta laitan ihan vertailuksi:

Lainaus
Ilotulite räjähti kerrostalon sisällä Turussa – seiniltä löytyi myös kananmunia

Paikalla saapui palokunta. Selvisi, että palon oli aiheuttanut ilotulite. Joku oli pamauttanut tulitteen pyöräsuojassa.

Tulitteen pamauttajasta ei ole tietoa.

Rostedt kertoo, että paikalla pyöri paljon nuoria. Kohteessa oli myös heitetty kananmunia seinään, mikä viittaa nuoriin tekijöihin.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005509724.html

Keppostelu sattui uudenvuoden päivän iltana Halisissa, mikä on erittäin rikastunut alue, Varissuon jälkeen varmaan Turun rikkain. Voihan se olla Pekkakin tai Dimitri mutta todennäköisyys monikulttuuriselle ilonpidolle on kuitenkin melko suuri.
Somalit, Irakit ja kulmahousut ovat Halisissa kyllä isosti edustettuna, Irakit vissiin tuolla pääosin kurdeja. Jos ei syyliset tuosta joukosta löydy, ihmettelen..
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Kemolitor - 06.01.2018, 15:48:47
Vi Gillar Olika -lehdessä laitetaan asiat oikealle paikalleen parin päivän takaisessa jutussa. Ensinnäkin Youtubeen latailtu video, joka muka esittää Rinkebytä onkin oikeasti Algeriasta vuodelta 2016. Lisäksi paikallispoliitikko kertoo Rinkebyssä olleen ihan mukavaa ja rauhallista uuden vuoden aattona:

Lainaus
Nyårsvideo från ”Rinkeby” sprids – är från Algeriet 2016

Det är rubriken på ett klipp som på ett par dagar efter nyårsafton fått nästan 400 000 visningar på Facebook och delats över 2 000 gånger.

I videoklippet ses personer skjuta fyrverkerier på en gata, mitt bland byggnader och andra människor. Många i kommentarsfältet förfasas över det inträffade – men vad alla inte vet är att klippet inte är filmat i Stockholmsstadsdelen Rinkeby. Det är från Algeriet.

Enligt Metro har samma filmklipp laddats upp av flera användare på Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=xyWeWcX7IBI) under 2016. Det rör sig om firandet av högtiden El Mouloud och flera liknande klipp visar samma händelse från andra synvinklar.

Lokalpolitikern: ”Det är oansvarigt”

Elvir Kazinic (S) är ordförande i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd. När han får informationen om filmen blir han besviken.

– Det är oansvarigt att man lägger ut sådana här saker och ännu mer oansvarigt att man säger att det är från Rinkeby. Det här har ingenting med oss att göra.

Han var själv i Rinkeby på nyårsafton och upplevde det som ganska lugnt. Kazinic tycker det är tråkigt att det sprids falsk information om stadsdelen bland dem som inte bor där.

– Vi har våra problem som vi ska bekämpa tillsammans men ibland känner man att det är lite överdriven information härifrån. Det finns många bra människor och bra grejer här i Rinkeby.

Koko juttu:
Aftonbladet: Nyårsvideo från ”Rinkeby” sprids – är från Algeriet 2016 (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1EozR/nyarsvideo-fran-rinkeby-sprids--ar-fran-algeriet-2016)
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Kemolitor - 02.02.2018, 22:05:54
Oppilaat olivat kahtena päivänä laukoneet raketteja koulussa, joten koulu laitettiin kiinni.

Lainaus
Elever sköt raketer – skola fick stänga

Elever på Angeredsgymnasiet har avfyrat fyrverkeripjäser inne på skolan under två dagar.

– I torsdags fyrades tre pjäser av, då beslutade vi att stänga skolan, berättar Patrick Gladh, rektor.

Den drivande eleven har gripits, men också i dag fredag ryckte polis ut till skolan sedan en fyrverkeripjäs fyrats av inne på skolan.

Man ser mycket på allvarligt på från skolledningen. I synnerhet händelserna i torsdags.

– Många kände en stor otrygghet, det gäller både personal och elever. Vi kände att det bästa var att stänga skolan i det skedet, säger Patrick Gladh.

Pjäserna fyrades av på flera håll inne på gymnasiet.
-----
Också i dag fredag larmades polis till Angeredsgymnasiet sedan en fyrverkeripjäs avfyrats på skolan.

– Vi fick larmet klockan 13.53. Också ambulans och räddningstjänst larmades dit, men  dessa kallades tillbaka av oss eftersom pjäsen bara orsakat en mindre skada inne på en toalett, berättar Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polis var kvar på plats tills skolan stängde.

Skolan fick stänga

– Också i dag var det en elev som går på skolan som avfyrade fyrverkeripjäsen. Vi har identifierat denne och eleven är avstängd. Samma sak gäller de vi identifierade i går, berättar Patrick Gladh.

Skolans ledning kommer att ha extra möten i helgen för att diskutera den uppkomna situationen.

– Vi måste ha fokus på trygghet för eleverna och våra anställda. I dag hade vi väktare på plats på skolan.

– Det är troligt att vi har det också när skolan öppnar på måndag, men vi diskuterar också den uppkomna situationen med polis.

Expressen: Elever sköt raketer – skola fick stänga (https://www.expressen.se/gt/elever-skot-raketer-skolan-fick-stanga/)

Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Skeptikko - 02.02.2018, 22:42:22
Lainaus
Koko juttu:
Aftonbladet: Nyårsvideo från ”Rinkeby” sprids – är från Algeriet 2016 (http://Nyårsvideo från ”Rinkeby” sprids – är från Algeriet 2016)

Tässä toimiva linkki:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1EozR/nyarsvideo-fran-rinkeby-sprids--ar-fran-algeriet-2016

PS, kylläpä tuo riikinruotsi kuulostaakin rumalta, ainakin tuon naistoimittajan lausumana.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Kemolitor - 03.02.2018, 16:04:41
Lainaus
Koko juttu:
Aftonbladet: Nyårsvideo från ”Rinkeby” sprids – är från Algeriet 2016 (http://Nyårsvideo från ”Rinkeby” sprids – är från Algeriet 2016)

Tässä toimiva linkki:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/J1EozR/nyarsvideo-fran-rinkeby-sprids--ar-fran-algeriet-2016

Kiitos, korjasin alkuperäiseen viestiin.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Golimar - 28.12.2018, 15:43:53
Lainaus
Ruotsissa tulee voimaan ensi vuonna uudet säädökset ilotulitteiden käytöstä.

Kaikkiin kepillisiin raketteihin tarvitaan lupa kunnalta. Puolestaan rakettien myyjien on varmistettava, että ostajalta lupa löytyy. Asiasta kirjoittaa muun muassa Mitt i -julkaisu. (siirryt toiseen palveluun)

Uudenvuodenaatto on viimeinen mahdollisuus tavalliselle ruotsalaiselle valaista taivas omilla ilotulitusraketeilla, kun pitkään valmistellut uudet säännöt otetaan käyttöön kesällä 2019.

– Kaikille ilotulitusraketeille, joissa on keppi, vaaditaan lupa, sanoo Mikael Ekeberg uudet säännöt valmistelleesta Ruotsin turvallisuusvirastosta. Luvan saaminen edellyttää koulutusta rakettien ampumiseen liittyen.

Kyseessä on viimeisin askel ilotulitteita koskevien säännösten tiukentamisesssa. Vuonna 2014 Ruotsissa kiellettiin isommat pommi-ilotulitteet. Pienemmät papatit kiellettiin jo vuonna 2002.

Muutosten taustalla on ilotulitteiden käytöstä aiheutuvat onnettomuudet. Joka vuosi yksinomaan Tukholman läänissä 20 ihmistä loukkaantuu vakavasti ilotuliteonnettomuuksissa. Koko maassa viime vuonna ilotuliteonnettomuuksissa loukkaantui 121 ihmistä.

Uusien sääntöjen pyrkimyksenä onkin vähentää loukkaantumisia. Norjassa ilotulitusraketit ovat olleet kiellettyjä jo pidemmän aikaan.

– Norjassa on nähty, että vaikutus onnettomuustilastoihin on hyvä, sanoo Mikael Ekberg.

Ekebergin mukaan nettikauppa on kuitenkin ongelma, sillä yhä useampi tilaa ilotulitteita maista, joissa niiden myyntiä ei rajoita. Tällaisten maiden ja tullin kanssa tarvitaankin lisää yhteistyötä, toteaa Ekeberg.

Paukuttelulle korvaajia
Ruotsissa yhä useampi kunta on luopunut uudenvuoden ilotulituksista. Osa on korvannut ilotulitukset lasershow'lla, joka on myös lemmikkiystävällisempi, sillä siitä ei koidu kovaa pauketta.

Tänä vuonna ilotulituksesta luopuvien joukkoon liittyy länsi-ruotsalainen Vänersborgin kunta. Taustalla ovat ympäristösyyt. Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun)kuntalaiset olivat toivoneet, että Vänersborg olisi kestävän kehityksen kunta kaikilla osa-alueilla, niinpä ilotulitus peruttiin.
Suomessa Espoo on ensimmäisenä kaupunkina korvaamassa raketit laservaloesityksellä.

https://yle.fi/uutiset/3-10572947
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: käpykaarti - 28.12.2018, 15:48:30
Lainaus
Joka vuosi yksinomaan Tukholman läänissä 20 ihmistä loukkaantuu vakavasti ilotuliteonnettomuuksissa. Koko maassa viime vuonna ilotuliteonnettomuuksissa loukkaantui 121 ihmistä.

Eli Tukholmabadissa vakavia loukkaantumisia 20, ja sitten koko muussa Staniassa 100. Aika kova keskittymä, sanoisin.

Mutta syitä tähän en uskalla arvella.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: internetsi - 28.12.2018, 15:51:19
Reporadio antaa taas asiasta aivan väärän kuvan. Vähän kuin tuon verran olisi ollut muka vahingoissa loukkaantuneita. Ei. Ne loukkaantumiset tulee siitä, että keharit käyttää niitä väkivallan välineenä joskin voivat itsekin loukkaantua siinä kun väkivaltaa harjoittavat.
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Syämmistynyt - 28.12.2018, 16:01:44
On se kyllä kumma, että kiinalaisten keksimien ilotulitteiden kanssa on Euroopassa pärjätty satoja vuosia.  Ainahan on loukkaantumisia tullut, mutta noin pääsääntöisesti on tiedetty, että juhlissa voidaan paukutella raketteja, eikä siitä sen kummempaa.  Niin nyt, viimeisten vuosien aikana tilanne on yltynyt niin pahaksi, että ilotulitteet pitää kieltää.  Nyt vaan häveliäästi naamioidaan ympäristösyillä ja koirien pelkäämisellä, mutta oikeasti Euroopassa on nyt niin impulssikontrollitonta väkeä, että räiskivät ilotulitteita kuin kotipuolen sotatantereilla.   Mitähän seuraavaksi?
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Golimar - 28.12.2018, 16:07:00
Matujengi rakettijekutti Trollhättänissa. Raketteja ammuttiin ja paukkupommeja heitettiin parvekkeille, talojen katoille ja myös sivulliset, vartijat sekä poliisi joutuivat hyökkäyksen kohteeksi. Poliisi ei saanut ketään henkilöä kiinni.

Lainaus
........................Det var klockan 00.44 natten till fredag som polisen larmades till Kronogården i Trollhättan, som klassas som ett "utsatt område".

Detta sedan ett större gäng ungdomar med cirka 20-30 inblandade gick omkring och sköt raketer och kastade smällare.

"När polispatrullen kommer till platsen skjuts det även raketer mot polismännen", skriver polisen i sin händelserapport.

Polisen blev kvar i området i över en timme tills läget lugnade sig.

Enligt Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst, ska gänget ha "skjutit hejvilt" mot hustak och balkonger, och sedan alltså mot blåljuspersonalen, säger han till SVT Väst. De så kallade ungdomarna ska även ha kastat smällare och skjutit raketer mot ordningsvakter i området och mot personer ur allmänheten.

Nästa år förbjuds raketer på pinne helt i Sverige, och polisen i region Väst välkomnar denna lagändring.

– Vi ser fram emot den nya lagstiftningen där man begränsar inköp. Många använder sig inte av fyrverkerier för att njuta av innehåller, man använder det för andras liv och hälsa, säger Hans Lippens till SVT.

Detta var andra natten i rad som polisen besköts med raketer i Kronogården. Ingen blev träffad eller skadad, men enligt polisen är det bara en tidsfråga innan det händer.

Ingen person ska ha heller ha gripits av polisen.

http://www.friatider.se/ungdomsg-ng-besk-t-polisen-med-raketer
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Golimar - 01.01.2019, 19:52:01
Lainaus
.................Tällä hetkellä näyttää olevan kaksi kaupunkia, joiden ongelma-alueilla rakettiterrori on riistäytynyt kokonaan käsistä. Aiemmin olemme kertoneet Kristianstadin Näsbyn ongelmalähiöstä, jossa rakettiterrori on jatkunut villinä jo muutaman päivän. Nuorukaiset ovat useaan otteeseen ampuneet raketteja mm. pelastustehtävissä olleita palolaitosta ja ambulanssihenkilökuntaa kohti. Palolaitos joutui yhdessä tapauksessa lopettamaan sammutustyöt ja perääntymään paikalta.

Uppsalassa sytytettiin viime yönä Stenhagenin ongelma-alueella useita autopaloja. Kun poliisi saapui ensimmäisenä paikalle joutuivat partiot rakettikeskitykseen. Raketteja ammuttiin luultavasti ohiajaneista autoista. Osumatarkkuus ei tälläkään kertaa ollut paras, henkilövammoja ei aiheutunut.

Poliisiliitto on paheksunut viranomaisten ampumista. SVT:n uutisssa kerrottiin, että raketti-iskut ovat uhka demokratialle ja sellainen ei voi jatkua......................

https://pt-media.org/2018/12/31/rakettiterrori-taydessa-vauhdissa/
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Golimar - 01.01.2019, 20:47:44
Lainaus
..........Teinijoukko ampui raketteja ohikulkijoita kohti Helsingin keskustassa - vaarallinen teko tallentui videolle..................

Videolla nuoret hihkuvat, kun heidän rakettinsa suhahtavat aivan kävelijöiden kintereille.

Rakettien ampumista ihmisiä kohti kesti Tekkalan mukaan puolisen minuuttia, kunnes hän näki poliisiauton kääntyvän kulman takaa ja nuorten lähtevän karkuun.

Yleisjohtaja, komisario Esa Pennanen Helsingin poliisilaitokselta kertoo, ettei kyseisestä tapahtumasta ole tullut heille hätäilmoitusta, mutta partio on silti saattanut käydä paikalla.

Yleisjohtajan mukaan Helsingissä ilmoitettiin uudenvuodenyönä muutamista muista tapauksista, joissa raketteja oli ammuttu kohti ihmisiä...................

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/27a518fb-dcad-4d66-ae51-2f6078c5c531
Otsikko: Vs: 2017-12-27 Sverigestanian rakettisota 17-18
Kirjoitti: Dangr - 01.01.2019, 20:56:16
^Kuuluuko tuossa alussa allahakbari?

Edit: Samaa kuullut muutkin, keskustelua ketjussa "YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta"