Kirjoittaja Aihe: 2015-11-03 Saksa: Merkel ylirasittunut - kansleri syöksee Saksan kaaokseen  (Luettu 577283 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 743
 • Liked: 8656
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Ehkäpä sitten näen väärin.. omasta mielestäni kummankaan kehonliikkeet ja kasvonilmeet eivät viittaa huumoriin.. mutta jos näin todella on niin tässä vielä lisää Merkelin huumoria..

https://www.youtube.com/watch?v=UQB9A6YhSJg

Kyllä tuo kartalla leikkiminen on huumoria. Ja jopa vähän tulenarkaa Saksassa historiallisista syistä.  Osaatko saksaa.

Videon ymmärtämisessä ei tarvittu saksankielentaitoa, vaan Merkelin elekieli kertoi kaiken: Saksan lippu (=Saksa) inhottaa Merkeliä.

Merkelin lempparipuolueen Vihreiden johtajakaksikon toinen puolikas, Robert Habeck, sanoo facebookissa (myös sitaatti Habeckin kirjasta „Patriotismus – Ein linkes Plädoyer“):

„Isänmaanrakkaus on aina ollut minusta oksettava asia. En ole ikinä tiennyt mitä tehdä Saksalla enkä tiedä sitä vielä tänä päivänäkään.“


Lainaus
„Vaterlandsliebe fand ich stets zum Kotzen. Ich wusste mit Deutschland noch nie etwas anzufangen und weiß es bis heute nicht.“

https://correctiv.org/faktencheck/politik/2019/06/14/ja-robert-habeck-hat-sich-kritisch-zu-vaterlandsliebe-geaeussert/
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 905
 • Liked: 9396
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
^Video on todella kuvaava! Aivan sama asenne kaikilla meidän vastuullisilla poliitikoillamme, ääärivasemmiston samariineilla aivan avoimesti, maakuntien kalapuikkoviiksiä pitää vielä vähän yrittää hassuttaa "soumalainen työ" hölöllä.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 845
 • Liked: 12876
Ehkäpä sitten näen väärin.. omasta mielestäni kummankaan kehonliikkeet ja kasvonilmeet eivät viittaa huumoriin.. mutta jos näin todella on niin tässä vielä lisää Merkelin huumoria..

https://www.youtube.com/watch?v=UQB9A6YhSJg

Kyllä tuo kartalla leikkiminen on huumoria. Ja jopa vähän tulenarkaa Saksassa historiallisista syistä.  Osaatko saksaa.

Videon ymmärtämisessä ei tarvittu saksankielentaitoa, vaan Merkelin elekieli kertoi kaiken: Saksan lippu (=Saksa) inhottaa Merkeliä.


Kommentti oli kartalla leikkimiseen, jota kommentoitu ja johon vastasin. Ei sinun samaan keskusteluun ymppäämästäsi saksanlippuvideosta.... :facepalm:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Helsingin Sanomat: Tasainen liittokansleri on osannut myös yllättää 13.9.2021

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Monet kriiseiksi kärjistyneet teemat ovat kuitenkin näkyvissä jo Merkelin aloittaessa.

Pian vuoden 2005 vaalien jälkeen tanskalainen Jyllands-Posten herättää kohun julkaisemalla pilapiirroksia profeetta Muhammedista. Gazassa hyökätään saksalaiseen kulttuurikeskukseen. Merkel puolustaa sananvapautta monien muiden tavoin. Hän sanoo, että uskonnollisten tunteiden loukkaaminen ei oikeuta väkivaltaa.

Vielä tuolloin Merkelin tosiaan saattoi tulkita puolustavan sananvapautta, mutta myöhemmin Merkel on muuttanut monien muiden lailla suuntaa liittämällä sananvapauspuheen yhteyteen varauksen "mutta vihapuhe...", jollaisella myös Jyllands-Postenin sananvapautta aikoinaan vastustettiin ja lehteä syyllistettiin islamistien väkivallasta.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Merkelin kaudella islamistien terrori-iskut Euroopassa yleistyvät, ja myös Saksa saa niistä osansa. Oikeistopopulistinen oppositiopuolue AfD syntyy Saksaan vastalauseena velkakriisin hoidolle ja myöhemmin pakolaispolitiikalle.

Vuoden 2015 siirtolaiskriisi on Merkelin kauden leimallisimpia tapauksia. Syyrian, Irakin ja Afganistanin sotien seurauksena väkeä pyrkii Eurooppaan turvan ja paremman elämän toivossa. Tuhansittain, lopulta yli miljoona.

Merkel päättää olla sulkematta Saksan rajoja.

”Olemme selviytyneet niin paljosta. Selviydymme tästä.”

TÄSTÄ hänen ”wir schaffen das” -lauseestaan tulee legenda, käyttövoimaa niin vastustajille kuin kannattajillekin. Lause on ollut Merkelin kielenkäytössä jo kauan aikaisemminkin. Lienee arkinen sattuma, että siitä tulee yksi Merkel-brändin tunnusmerkeistä.

Siinä vaiheessa Unkarissa on jo kymmeniätuhansia siirtolaisia. Jos Merkel päättäisi toisin, seurauksena olisi todennäköisesti väkivaltainen myllerrys EU:n sisällä, minkä hän tietää. Hän on pragmaattinen.

Seurauksena todennäköisesti väkivaltainen myllerrys EU:n sisällä, jos rajat olisi pidetty kiinni ja Dublin-tapaukset lähetetty takaisin? Kerro toki lisää, ketkä ja missä.

Melkoista valkopesua kuitata Merkelin päätös, ylimielinen "wir schaffen das"-heitto ja hänen silloin ajamansa turvapaikkapolitiikka pragmaattiseksi, kun Merkel ei tehnyt mitään tulijavirtojen pienentämiseksi vaan päinvastoin vastusti raja-aitojen rakentamista ja lobbasi tulijoiden pakollista jakamista pitkin jäsenmaita, mikä houkutteli lisää ihmisiä liikkeelle. Merkel myös lisäsi jo valmiiseen Turkki-sopimukseen eurooppalaisten etujen vastaisesti kohdan, jonka perusteella Turkki on saanut lähettää Eurooppaan syyrialaisia.

Lainaus käyttäjältä: Hanna Mahlamäki, HS
Merkel osoittaa empatiaa turvapaikanhakijoita kohtaan. Mutta viimeistään kesällä 2021 kirkastuu, että siirtolaisten päästäminen Saksaan ei ole Merkelin ideologinen valinta.

Hän linjaa, että Afganistanin pakolaisia pitää auttaa pääosin Afganistanin naapurimaissa – se tarkoittaa rahan antamista riittävän ajoissa.

”Emme saa toistaa vuoden 2015 virhettä, että emme antaneet riittävästi rahaa UNHCR:lle”, hän sanoo elokuussa 2021.

Tietysti laittomien siirtolaisten päästäminen turvallisista maista Saksaan hakemaan turvapaikkaa oli Merkelin ideologinen valinta.

Afganistanin pakolaisten auttamista lähialueilla hokevat suunnilleen kaikki poliitikot sisäministeri Ohisalosta lähtien, vaikka samaan aikaan puuhaisivatkin Ohisalon lailla keinoja saada haalittua mahdollisimman paljon afganistanilaisia Eurooppaan.

Merkel ei ole koskaan myöntänyt olleensa missään suhteessa väärässä turvapaikkapolitiikassaan, ja vuoteen 2015 viitaten hän on määritellyt virheeksi sen, että EU:lla ei ollut valmiina järjestelmää, joka olisi pakottanut jäsenmaat jakamaan Kreikkaan ja muihin ulkorajamaihin saapuneet laittomat siirtolaiset, jotka halusivat jatkaa matkaa syvemmälle Eurooppaan. Tällainen järjestelmä olisi miljoonat ihmiset Eurooppaan houkutellessaan romahduttanut EU-maat, mutta sitä Merkel kai sitten pragmaattisesti tahtookin.
« Viimeksi muokattu: 13.09.2021, 11:50:06 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Yle: "Dear Angela" 25.9.2021

Lainaus käyttäjältä: Suvi Turtiainen, Yle
Saksan päätös avata rajat vuoden 2015 pakolaiskriisissä on tulkittu aidosti humanitaariseksi ilman taktikointia. Päätöksen teki kansleri, jonka oma tausta on maassa ilman kansalaisoikeuksia.

Ilman taktikointia? En muista kenenkään väittäneen Merkelin päätöstä taktikoinniksi. Vaaralliseksi, järjettömäksi ja Euroopalle vahingolliseksi kyllä, mutta en edes keksi miten sitä voisi syyttää taktikoinniksi. Tai ehkä sitä kautta, jos Merkel olisi halunnut laittomien siirtolaisten vyöryllä pakottaa Euroopan polvilleen, jotta hänen ajamansa CEAS turvapaikanhakijasiirtoineen olisi mennyt kriisin varjolla läpi, mutta toimittaja tuskin viittaa siihen.

Merkelin todellisia motiiveja on mahdoton tietää, mutta päätös oli erittäin huonosti harkittu myös humanitaarisessa mielessä, ja tuntuukin siltä, että toimittaja vain haluaa valkopestä Merkeliä vakuuttamalla tämän syyntakeettomuutta. Merkel teki eurooppalaisille pahaa hyvää tarkoittaen.

Lainaus käyttäjältä: Suvi Turtiainen, Yle
Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että Merkel olisi valmis kokemaan pakolaiskriisin uudestaan.

Talibanin vallattua Afganistanin kesän lopussa Merkel sanoi, ettei vuoden 2015 tilanne saa toistua. Merkelin mukaan viime pakolaiskriisin yksi virheistä oli jättää YK:n avustusjärjestöt ilman tarvittavaa rahoitusta sotia käyvien maiden naapurimaissa.

Se sai ihmiset lähtemään kohti Eurooppaa.

Nyt afganistanilaispakolaisille on Merkelin mukaan tarjottava riittävää apua YK:n kautta ja nimenomaan Afganistanin lähimaissa.

Tämä taas on pelkkä typerä narratiivi.

Merkel tai muutkaan Afganistanin lähialueilla auttamista hokevat mokuttajat eivät ole tulleet järkiinsä, vaan pelaavat vain aikaa suunnitellessaan, kuinka eurooppalaisten afganistanilaisia kohtaan tuntema myötätunto saataisiin lypsettyä viimeiseen pisaraan niin, että Eurooppaan saadaan haalittua mahdollisimman paljon afganistanilaisia antamatta silti poliittista asetta maahanmuuttokriitikoille.

Merkelille vuoden 2015 kriisin virhe ei ollut päästää Eurooppaan yli miljoona turvapaikanhakijaa vaan se, että laittomien siirtolaisten vaeltaminen pitkin Eurooppaa vahvisti hänen poliittisia vastustajiaan.
« Viimeksi muokattu: 25.09.2021, 18:30:25 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Die Weltin toimittaja luo kolumnissaan (10.9.2021) katsauksen Merkelin valtakauteen ja arvioi mitä jatkossa tuleman pitää. Kaikki nuo seikat ovat hyvin merkityksellisiä tällekin maalle, sillä suomalaiset poliitikot tapaavat jolkottaa joka paikkaan Saksan virtahevon perässä. Jopa kopioivat sellaisenaan tämän touhuja puheita ja kielenkäyttöä myöten.

Lainaus
Angela Merkel lähtee, myötäjuoksijat jäävät

Kun kuuntelee Merkeliä kritisoivia, niin saattaa ajatella, että Merkel on hallinnut lähes absoluuttisella tavalla. Se on puppua. Saksa on demokratia, joka tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi mahdollisuuksia osallistumiseen. Viimeisten 16 vuoden aikana ongelma on ollut kuitenkin se, että tätä keinoa on käytetty liian vähän.


Vielä muutama päivä ja Merkelin aikakausi on historiaa. Siitä ovat useimmat kommentaattorit samaa mieltä. Merkel lähtee, uusi aika koittaa. "Samaan malliin edelleen" on elinkaarensa lopussa, 2015 ei saa enää koskaan toistua. Mikään ei saa enää toistua. Kaikki on "ajateltava uusiksi".

Voisi ajatella, että Angela Merkel on hallinnut 16 vuoden ajan diktaattorin valtuuksin täysin oman makunsa mukaan piittaamatta harjoittamansa politiikan primääreistä ja sekundäärisistä seurauksista. Hän ajoi yksin läpi energiakäännöksen, salli hallitsemattoman maahanmuuton, julisti ilmastonsuojelun ensisijaiseksi asiaksi, ja onnistui jopa luokittelemaan virheeksi ja perumaan eräät vaalit[1], joiden lopputulos ei häntä miellyttänyt.

Pitkä poliittis-taloudellinen ämpäriketju

On olemassa vapailla vaaleilla valittu parlamentti, Bundestag, jonka jäsenet ovat vastuussa vain omalletunnolleen. Sen vastapainona on Bundesrat, osavaltioiden edustuselin. On 16 osavaltioparlamenttia, 16 osavaltion pääministeriä, 16 osavaltiohallitusta. On Saksan perustuslakituomioistuin, Saksan liittovaltion presidentti, perustuslakisuojavirasto, poliittisen koulutuksen liittovaltiokeskus ja osavaltiokeskukset, ja - aivan poliittis-taloudellisen ämpäriketjun lopussa - satoja, ellei tuhansia ei-valtiollisia järjestöjä, jotka saavat rahoituksen perheministeriön "Eläköön demokratia!" -projektin puitteissa. Ei voida puhua "demokratiavajeesta", pikemminkin osallistumismahdollisuuksien ylitarjonnasta.

Ketään hallituksen politiikkaa kritisoinutta, ei ole rangaistuksena ajettu maanpakoon, ei edes Preussin Siperiaan, Eifelin pimeimpään osaan. On vain niin, että Merkelin lähipiiristä kellään ei ole ollut rohkeutta nousta ylös ja pitää puhetta, joka olisi pitänyt aloittaa sanoilla: "Frau Merkel, nyt riittää, olette muninut. Olemme saaneet tarpeeksemme emmekä enää jatka samaan malliin!"

Nyt kun juhlat ovat jo loppumetreillä, niin "Führer-prinsiippi" nousee taas käyttöön kaiken syyn ja vastuun sälyttämiseksi pomon harteille. Johtajan vaihtamisesta on kuitenkin vain vähän hyötyä niin kauan kun systeemin pilarit ja myötäjuoksijat pysyvät paikoillaan. On aivan yhdentekevää kuka voittaa vaalit 26. syyskuuta: Angela Merkel lähtee, mutta hänen aikakautensa ei ole ohi.

[1] Thüringenin osavaltion pääministerivaalit, jotka FDP:n Thomas Kemmerich voitti väärin, koska sai enemmistön äänistä yllättäen ja pyytämättä AfD-puolueen tuella.

Viimeisimpien Saksan galluppien mukaan näyttää siltä, että lähtiäisikseen Merkel tekee vielä soinit, eli antaa puolueelleen "kuolemansuudelman". Jäljelle jäävät vain savuavat rauniot ja lamaantunut puolue, joka on oikeistosta liutettu monissa kysymyksissä pahasti vasemmalle (vrt. kokoomus). Samalla on vielä syöty puolueen kannatus. Merkelin valtakausi on ollut yliturmiollinen, ei vain omalle puolueelleen, vaan monille muillekin ympäri Eurooppaa. Kaikki ovat tavalla tai toisella saaneet maistaa Merkelin rohtoja ja keitoksia. Jos ei suoraan, niin sitten välillisesti.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 719
 • Liked: 10952
Eikös Saksassakin ole tavallista että hallitusneuvottelut saattavat kestää viikkokausia?

Mahtaako EUn painopiste siirtyä Ranskan suuntaan kun uusi kansleri, oli se sitten Scholz tai Laschet, astuu virkaan?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 541
 • Liked: 35805
Puolan tv kommetoi tänään saksalaista mielipidetutkimusta.

Lainaus
Tulevatko saksalaiset kaipaamaan kansleri Merkeliä? Uusimman mielipidekyselyn tulokset

Liittokansleri Angela Merkel hallitsi saksalaisia 16 vuoden ajan. Nyt neljännen toimikauden jälkeen hänen aikakautensa on päättymässä. Suurin osa saksalaisista ei jää kaipaamaan häntä. Tämä ilmenee Augsburger Allgemeine -lehden toimeksiannosta tehdystä mielipidetutkimuksesta.


Augsburger Allgemeine -lehti kysyi mielipidetutkimuksessa, että "tuletteko kaipaamaan Angela Merkeliä hänen liittokansleritoimikautensa päätyttyä?" 52% vastanneista vastasi: Ei, ehdottomasti ei tai lähinnä ei.

38% vastasi kaipaavansa Merkeliä liittokanslerinvirassa. 10% ei osannut sanoa kantaansa.

Tutkimuksen mukaan eniten Merkeliä kaivataan CDU/CSU:n kannattajien keskuudessa (63%). Afd:n kannattajien keskuudessa luku oli 2%.
(...)

Augsburger Allgemeine -lehden artikkelissa todetaan vielä, että toiseksi eniten Merkeliä jäätiin kaipaamaan vihreissä. Tämä ei ole sinänsä ihme, sillä Merkelin politiikka on ollut käytännössä hyvin vihervasemmistolaista ja avittanut melkoisesti vihreitä. Tämä on nyt kostautumassa ja näkyy jo selvästi Saksan vaalien ennakkotuloksissa - CDU on jäämässä sosiaalidemokraattien jalkoihin Merkelin seuraajaehdokkaakseen manipuloiman Laschetin myötä. Soinin tavoin Merkel ei halua luopua vallan kahvasta. Ei edes, vaikka oma puolue menisi alas viemäristä.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2021, 22:00:47 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Pallopääkissa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 150
 • Liked: 308
@-PPT- Suomessakin menee muutama viikko vaalipäivän jälkeen ennen kuin uusi hallitus on nimitetty. Suunnilleen kuukausi plus miinus. Saksassa meni viimeksi melkein puoli vuotta ennen kuin uusi hallitus nimitettiin. Voi olla että nytkin menee. Aikaisemmat vaalipäivät ja hallituksen nimityspäivät sodanjälkeiseltä ajalta:

vaalipäivä 24.9.2017, hallitus nimitettiin 14.3.2018
vaalipäivä 22.9.2013, hallitus nimitettiin 17.12.2013
vaalipäivä 27.9.2009, hallitus nimitettiin 28.10.2009
vaalipäivä 18.9.2005, hallitus nimitettiin 22.11.2005
vaalipäivä 22.9.2002, hallitus nimitettiin 22.10.2002
vaalipäivä 27.9.1998, hallitus nimitettiin 27.10.1998
vaalipäivä 16.10.1994, hallitus nimitettiin 17.11.1994
vaalipäivä 2.12.1990, hallitus nimitettiin 12.1.1991
vaalipäivä 25.1.1987, hallitus nimitettiin 12.3.1987
vaalipäivä 6.3.1983, hallitus nimitettiin 30.3.1983
vaalipäivä 5.10.1980, hallitus nimitettiin 6.11.1980, seuraava hallitus nimitettiin 4.10.1982
vaalipäivä 3.10.1976, hallitus nimitettiin 16.12.1976
vaalipäivä 19.11.1972, hallitus nimitettiin 15.12.1972, seuraava hallitus nimitettiin 16.5.1974
vaalipäivä 28.9.1969, hallitus nimitettiin 22.10.1969
vaalipäivä 19.9.1965, hallitus nimitettiin 26.10.1965, seuraava hallitus nimitettiin 1.12.1966
vaalipäivä 17.9.1961, hallitus nimitettiin 14.11.1961, seuraava 14.12.1962, seuraava 17.10.1963
vaalipäivä 15.9.1957, hallitus nimitettiin 29.10.1957
vaalipäivä 6.9.1953, hallitus nimitettiin 20.10.1953
vaalipäivä 14.8.1949, hallitus nimitettiin 20.9.1949

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 475
 • Liked: 33233
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

Saksassa demarit, vihreät ja liberaalit alustavaan sopuun hallituksesta, hiilestä aiotaan luopua vuoteen 2030 mennessä

X

Asiasta kertoo SPD:n liittokansleriehdokas, valtiovarainministeri Olaf Scholz.

Scholz sanoi puolueiden sopimuksen osoittavan, että edistykseen tähtäävän hallituksen muodostaminen on mahdollista.

X

Puolueet sopivat myös, että kaksi prosenttia maasta käytetään tuulivoimalapuistojen rakentamiseen ja aurinkopaneelien käyttöä vauhditetaan.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12146373

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 653
 • Liked: 94345
Saksassa demarit, vihreät ja liberaalit alustavaan sopuun hallituksesta, hiilestä aiotaan luopua vuoteen 2030 mennessä

Merkeleellistä meininkiä. Tarkoittaa Saksan ja Euroopan entistäkin suurempaa ja pitempään jatkuvaa riippuvuutta Putinin Venäjästä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
– Tämä vaatii valtavaa uusiutuvien energiamuotojen lisäämistä ja uudenaikaisten kaasuvoimaloiden rakentamista, jotta voimme vastata sähkön ja energian kasvavaan kysyntään seuraavan vuosikymmenen aikana kilpailukykyisin hinnoin, sanotaan yhteisessä lausunnossa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 575
 • Liked: 1446
 • Lääninsomaliksi kelpaamaton
Oheisessa pdf:ssä listaa, mistä on toistaiseksi päästy sopuun. Muutama poiminta:

-Äänestysikäraja 16 vuoteen
-Ei yleistä nopeusrajoitusta autobaanoille
-Perustuslaista poistetaan siellä oleva sana rotu.

Toteutuvatko nuo seuraavalla hallituskaudella, on sitten eri asia. Hallitussopimukseen on vielä matkaa.

https://www.tagesspiegel.de/downloads/27709590/1/sondierungspapier-15-10-21.pdf
Koska Karl Fazer ja Stockmann, siksi myös irakit, afgaanit ja somalit. Suomi on aina ollut kansainvälinen.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 363
 • Liked: 20550
Merkeleellistä meininkiä. Tarkoittaa Saksan ja Euroopan entistäkin suurempaa ja pitempään jatkuvaa riippuvuutta Putinin Venäjästä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
– Tämä vaatii valtavaa uusiutuvien energiamuotojen lisäämistä ja uudenaikaisten kaasuvoimaloiden rakentamista, jotta voimme vastata sähkön ja energian kasvavaan kysyntään seuraavan vuosikymmenen aikana kilpailukykyisin hinnoin, sanotaan yhteisessä lausunnossa.

Vihreiden hölmöilyä taas kerran samassa hengessä kuin uppiniskainen ydinvoiman vastustaminen. Siinä vaiheessa, kun tarkoituksena olisi luopua fossiilisesta energiasta, niin rakennetaankin lisää kaasuvoimaloiden muodossa. Vaikka maakaasussa pikaisesti tarkastelemalla tuleekin vain noin puolet hiilidioksidipäästöistä kivihiileen verrattuna, se ei välttämättä ole koko totuus:

Natural gas is a much ‘dirtier’ energy source, carbon-wise, than we thought
https://www.nationalgeographic.com/science/article/super-potent-methane-in-atmosphere-oil-gas-drilling-ice-cores

Lainaus
Previously, geologic sources like volcanic seeps and gassy mud pots were thought to spit out about 10 percent of the methane that ended up in the atmosphere each year. But new research, published this week in Nature, suggests that natural geologic sources make up a much smaller fraction of the methane in today’s atmosphere. Instead, the researchers say, that methane is most likely attributable to industry. Added up, the results indicate we’ve underestimated the methane impacts of fossil fuel extraction by up to 40 percent.
...
A potent greenhouse gas, methane’s carbon core and hydrogen arms are arranged in a configuration that makes it exceptional at absorbing heat. On a 20-year timescale, a methane molecule is roughly 90 times more effective at trapping heat in the atmosphere than a molecule of carbon dioxide, the greenhouse gas that wields the most control over Earth’s future warming in the long-term.
...
However, the climate cost of natural gas has relied on a basic assumption: There are less total carbon emissions from natural gas than from other sources. But in recent years a flotilla of scientific studies have brought that assumption into question, primarily by looking at how much gas is lost during the production process.

If there are very few leaks or losses along the way—less than a few percent of the total amount of gas recovered—the math breaks even or comes out ahead. But if that “leakage rate” climbs over more than about 1 percent of the total gas recovered, the budget gets fuzzy, says Robert Howarth, a climate scientist at Cornell.

One recent study found that the widely used “leakage rate” of gas in the U.S. natural gas production process could be over 2 percent. Others, looking at specific “super emitters” in major drilling regions of the US, have found even more leakage.

“Over the past few years of research I’d say the whole argument for methane for a bridge fuel is really gone,” says Howarth. “But if we go back and say we really do need natural gas for a while, that calculation depends on methane’s break-even point. And we’re not sure we’re close to that.”
...
“It’s impossible to hit those climate targets with methane in the mix,” says Lena Höglund Isaksson, a greenhouse gas expert at Austria’s International Institute for Applied Systems Analysis.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2021, 00:47:37 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/