Kirjoittaja Aihe: Helsingin vastaanottokeskukset  (Luettu 234811 kertaa)

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 606
 • Liked: 12248
 • old wave feminist
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #510 : 21.01.2019, 07:29:40 »
Ja Helsinki jatkaa edelleenkin ääliömäisesti pitämällä keskellä biletyspaikkoja olevan vokkinsa toiminnassa.
Toivon todella, että kyseisessä vokissa on edes ne vähät äidit ja oikeat lapset, jotka tänne asti ovat selvinneet. Hieman epäilen, noin katukuvaa ja sinne suuntaan liikkuvia miekkosia katselleena.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 082
 • Liked: 18382
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #511 : 09.03.2019, 11:08:48 »

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/752049-kallion-vastaanottokeskus-puretaan-kuva-tilalle-harvinaista-herkkua

Kallion vastaanottokeskus puretaan – kuva: tilalle harvinaista herkkua

ASUMINEN Jo varsin tiiviisti rakennettuun Kallioon tulee uudisasuntoja purettavan hotellirakennuksen paikalle.

Kallion Kaarlenkadulla sijaitsevan, ensi toukokuussa suljettavan Helsingin vastaanottokeskuksen toimipisteen tilalle rakennetaan asuinkerrostalo.

Kaarlenkatu 7:ssä sijaitseva, nykyisin vastaanottokeskuksena toimiva talo on valmistunut vuonna 1988. Rakennus oli ensimmäisen vuosikymmenensä ajan Fenno-hotellin käytössä, talon alakerrassa toimi Café Fenno. Kaupungin vastaanottokeskukseksi rakennus muutettiin vuonna 2009.

Vanhan talon purkaminen vaatii asemakaavan muutosta, joka on nyt kaavaehdotusvaiheessa.

Tontille suunniteltu asuinkerrostalo on seitsenkerroksinen ja sen pohjakerroksessa on liike- ja toimitilaa, asuntoja taloon on tulossa puolensataa. Ullakolle on tarkoitus rakentaa katettu yhteiskäyttöterassi ja muut yhteistilat. Kaavaehdotuksessa tontin rakennusoikeutta on kasvatettu liki 500 kerrosneliömetrin verran. Uudisrakennus sovitetaan korkeudeltaan ja julkisivuiltaan ympäröivään rakennuskantaan.

Vanhoista kivikerrostaloistaan tunnetulle Kallion alueelle valmistuu uusia asuinkerrostaloja harvakseltaan. Kolmas linja 4:stä purettiin vajaa kymmenen vuotta sitten vanha toimistotalo jonka tilalle nousi uusi asuinkerrostalo.

Entisiin toimistotiloihin on Kalliossa saneerattu asuntoja viimeksi esimerkiksi Toinen linja 3:ssa. Tuolloin myös samassa rakennuksessa toiminut ravintola Onda joutui etsimään uuden toimipaikan. Uusi paikka löytyi Hämeentieltä.

Uudisrakentamista Kallioon on tulossa myös Toisen linjan, Siltasaarenkadun ja Porthaninkadun rajaamaan niin sanottuun Siltasaarenporttiin, josta puretaan vanhat kaupungin toimitalot. Tilalle rakennetaan HYY Yhtymän Lyyra, joka on kansainvälinen tieteen ja talouden kortteli ja samalla asukkaiden lähipalvelu- ja ajanviettokeskus ravintoloineen. Lyyraan tulee tällä tietämällä asuntoja vain tutkijoille.

Vanhojen rakennusten purkaminen Lyyran tieltä on tarkoitus aloittaa ensi vuonna ja Lyyran arvioidaan valmistuvan vuonna 2022.
that's a bingo!

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 13259
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #512 : 09.03.2019, 11:30:10 »
^Toivottavasti muutama niistä asunnoista varataan turvapaikanhakijoille.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 082
 • Liked: 18382
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #513 : 09.03.2019, 11:37:06 »
^ eikös tuon talon joku marttakerho aikanaan koplannut itselleen hotelli->matuhotelli nyt asuintalot...

that's a bingo!

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 13259
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #514 : 09.03.2019, 20:42:05 »
^ eikös tuon talon joku marttakerho aikanaan koplannut itselleen hotelli->matuhotelli nyt asuintalot...

Se oli Marttahotelli Uudenmaankadulla eteläisessä kantakaupungissa. Vieressä oli Helsingin helpoimmaksi pokauspaikaksi rankattu yökerho/baari ja pitkäaikais- ja haasteellistyöttömiin erikoistunut työvoimatoimisto. Kaartin poliisiasemakin oli lähellä. Se mesta ei kai ole vielä lakannut. Marttaliitto hankki rahoillaan uudet hienot tilat 1800-luvun kivitalosta Lapinlahden puistikosta vastapäätä.

Fleminginkadun Fennia-Hotelli oli Kalliossa.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 462
 • Liked: 11758
 • Mullaki o kissa
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #515 : 09.03.2019, 21:43:02 »
Kaarlenkatu 7:ssä sijaitseva, nykyisin vastaanottokeskuksena toimiva talo on valmistunut vuonna 1988. ...
Vanhan talon purkaminen vaatii asemakaavan muutosta, joka on nyt kaavaehdotusvaiheessa.

Vuonna 1988 rakennettu kivitalo VANHA! MITVIT!?
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

snap

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 482
 • Liked: 1202
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #516 : 20.04.2019, 01:22:28 »
Kirkko- ja kaupunki -sivustolla on pitkähkö artikkeli, jossa käsitellään tätä Kaarlenkadun ja Metsäläntien vastaanottokeskusten lopettamista ja surkutellaan kuinka kurjaa on, kun asukkaat joutuvat pois diskovalon sykkeestä syrjemmille seuduille. Arabiankieliseltä pastori Ramez Ansaralta vähenevät myös asiakkaat. Jotkut hädänalaiset ovat alkaneet kuvitella, etteivät he olisi haluttuja täällä, ja että turvapaikan saaminen kestää siksi kauan.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/turvapaikanhakijoita-siirretaan-helsingista-eri-puolille-suomea-toiveet-ja-todellisuus-tormaavat-rytist-1 (16.4.2019)

Lainaus
Turvapaikanhakijoita siirretään Helsingistä eri puolille Suomea – ”Tunnetasolla ihmisten hätä on musertavaa”

Rahan säästäminen ja turvapaikanhakijoiden odotukset ovat ristiriidassa.

Kevään mittaan Helsingissä lakkautetaan Kaarlenkadun ja Metsäläntien vastaaottoksekukset. Turvapaikanhakijoita siirretään pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen.

Siirrot koskettavat muun muassa arabiankielisestä työstä vastaavan pastori Ramez Ansaran seurakuntaa, jonka jäseniä on siirrettyjen joukossa. Ansaran tietojen mukaan seurakuntalaisia on siirretty ainakin Itä- ja Pohjois-Suomeen.

– He ovat pääasiassa 20-45-vuotiaita miehiä, joista osa on kääntynyt kristinuskoon. Islaminuskosta kristityiksi kääntyneet eivät voi palata Irakiin, sillä heidät tapettaisiin siellä. Vaikka valtion laki sallisi uskonnonvapauden, arabimaissa heimolaki on sitä voimakkaampi. Heimolaki perustuu islamistiseen lakiin, jonka mukaan islamin uskosta pois kääntyneet on surmattava, Ansara selittää.

[..]

Pappi Ramez Ansara on huolissaan siirrettyjen psyykkisestä voinnista.

– Uskon kyllä, että siirretyt ihmiset tulevat sikäli toimeen, että he saavat heille kuuluvat tuet ja olosuhteet ovat muutenkin kunnossa. Sen sijaan henkinen hyvinvointi on uhattuna. Nämä ihmiset olivat jo muodostaneet sosiaalisia suhteita pääkaupunkiseudulla, ja joillakin oli työpaikka. Nyt he joutuivat irtisanoutumaan töistään. Samalla katkesivat siteet ystäviin pääkaupunkiseudulla, seurakuntaan ja ihan kaikkeen tuttuun ja turvalliseen, Ansara suree.

Monet Ansaran tuntemat turvapaikanhakijat ovat eläneet epävarmuudessa jo neljä vuotta. Yhtä kauan Ansara on yrittänyt tukea, lohduttaa ja valaa uskoa.

[..]

Ansaran mukaan vuosien epävarmuus on aiheuttanut sen, että Suomesta korostuvat vain muutamat negatiiviset piirteet, ja lukemattomat hyvät asiat jäävät huomiotta.

Monet turvapaikanhakijat ovat alkaneet uskoa, että viivästys turvapaikka-anomuksen käsittelyssä on tahallista.

Monet uskovat, että viivytyksen tarkoitus on saada heidät lähtemään maasta. On myös tapauksia, joissa Irakiin jäänyt vaimo ei ole enää jaksanut odottaa, vaan on katkaissut kaiken yhteydenpidon lastensa isään, Facebookia myöten, Ansara kertoo.

Seurakuntalaisten näköalattomuuden kokemukset ovat heijastuneet myös Ansaran omaan hyvinvointiin.

– Tunnetasolla ihmisten hätä on musertavaa, Ansara kuvailee.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 082
 • Liked: 18382
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #517 : 10.10.2019, 16:47:36 »

Kaarlenkadun vokista. Onko tuohon lähelle laitettu pystyyn joku toinen vokki/sijoituspaikka ?

Alueen ananaspitoisuus on kasvanut todella jyrkästi kesästä ja tuntuu siltä, että näitä 3-5 ananaspartioita tulee vastaan Karhupuiston alueella jatkuvasti.

that's a bingo!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 082
 • Liked: 18382
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #518 : 05.01.2021, 14:51:55 »
^ Huomio oli aikanaan (2019) ihan oikea ja Etu-Kallion alueen (linjat / hakis) ananas/kurdimäärä on ollut selvässä kasvussa. Keskittymiä tuntuisi olevan Hämeentien varrella olevien kerrostalojen ja ensimmäisten linjojen kohdilla. Kurdi/ananas (?) porukka tuntuu kokoontuvan mascotissa. Alueen hintatasohan on n 900-1000€/kk siedettävän kokoinen yksiö, eli kiva, että ovat saaneet töitä ja voivat hankkia tuollaisia asuntoja...  8)


Lainaus
Espoon Nihtisillassa sijaitsevan vastaanottokeskuksen toiminta lopetaan, tiedottaa Maahanmuuttovirasto.

Luona Oy:n pyörittämän, 450-paikkaisen vastaanottokeskuksen toiminta lakkaa 30. kesäkuuta 2021 mennessä. Lisäksi Vantaalla sijaitsevan Robert Huberin tien vastaanottokeskuksen paikkamäärää supistetaan 75:llä. Huhtikuun alusta lähtien keskuksen uusi paikkamäärä on 375. Yhteensä muutokset vähentävät turvapaikanhakijoiden vastaanottopaikkoja pääkaupunkiseudulla 525:llä.

Taustalla on turvapaikanhakijoiden määrän väheneminen. Maahanmuuttoviraston mukaan uusien turvapaikanhakijoiden määrä oli viime vuonna ennätysalhainen. Tammi-marraskuussa 2020 jätettiin noin 1 150 ensimmäistä turvapaikkahakemusta.

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3214392

Vähemmän "turvapaikanhakijoita" = enemmän poltettavaa / tuotantoyksikkö ( = matu).

that's a bingo!

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 13259
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #519 : 05.01.2021, 15:05:20 »

Lainaus
Espoon Nihtisillassa sijaitsevan vastaanottokeskuksen toiminta lopetaan, tiedottaa Maahanmuuttovirasto.

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3214392

Vähemmän "turvapaikanhakijoita" = enemmän poltettavaa / tuotantoyksikkö ( = matu).

Toimistorakennuksesta vastaanottokeskuksiksi muutettu rakennus jää tyhjilleen. Mitähän järkevää käyttöä sille voi keksiä, jollei tarvetta vok-reservilapasiteetille? Halutuimmat toimistotilat ovat nykyään kai kehäteitten ja raideliikenteen risteyskohdissa.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2021, 23:45:04 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 989
 • Liked: 5954
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #520 : 05.01.2021, 20:52:29 »

Kaarlenkadun vokista. Onko tuohon lähelle laitettu pystyyn joku toinen vokki/sijoituspaikka ?

Alueen ananaspitoisuus on kasvanut todella jyrkästi kesästä ja tuntuu siltä, että näitä 3-5 ananaspartioita tulee vastaan Karhupuiston alueella jatkuvasti.

Mutuilua: jokin julkisen puolen virasto on ehkä vuokrannut asuntoja veronmaksajien laskuun Karhupuiston (lähi)alueelta?

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8031
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #521 : 05.01.2021, 20:56:06 »
^Tai sitten muuallakin asuvat kokoontuvat syystä jostain Karhupuiston lähistöllä olevassa tilassa?

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 989
 • Liked: 5954
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #522 : 05.01.2021, 22:27:03 »
^Tai sitten muuallakin asuvat kokoontuvat syystä jostain Karhupuiston lähistöllä olevassa tilassa?

Tämäkin on täysin mahdollista.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 924
 • Liked: 38027
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #523 : 05.01.2021, 22:51:36 »

Lainaus
Espoon Nihtisillassa sijaitsevan vastaanottokeskuksen toiminta lopetaan, tiedottaa Maahanmuuttovirasto.

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3214392

Vähemmän "turvapaikanhakijoita" = enemmän poltettavaa / tuotantoyksikkö ( = matu).

Toimistorakennuksesta vastaanottokeskuksiksi muutettu rakennus jää tyhjilleen. Mitähän järkevää käyttöä sille voi keksiä, jollei tarvetta vok-reservilapasiteetille? Halutuimmat toimistotilat ovat nykyään kai kehäteitten ja raideliikenteelle risteyskohdissa.

Rakennus on valmistunut vuonna 1986. En olisi yhtään yllättynyt jos se purettaisiin, kyse on kuitenkin liikerakennuksesta.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #524 : 14.01.2021, 20:49:19 »
Juuri Ylen iltauutisissa kerrotaan Nihtisillan vokin sulkemisesta. Asukkailla suuri suru. Luonan lv tippuu 15%. Matut haluaa nyt omia kämppiä Helsingistä, mutta kun on niin kallista. Kyynel  :'(
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 948
 • Liked: 16103
 • junior koodari
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #525 : 14.01.2021, 21:01:19 »
Juuri Ylen iltauutisissa kerrotaan Nihtisillan vokin sulkemisesta. Asukkailla suuri suru. Luonan lv tippuu 15%. Matut haluaa nyt omia kämppiä Helsingistä, mutta kun on niin kallista. Kyynel  :'(

Asioita enempää avaamatta..voin tämän verran kertoa, että eräs murheenkryyni poistuu Nihtisillan vok:in sulkemisen myötä.

 Naisten perseestä nipistely (lue ahdistelu) Kilon alueella vähenee huomattavasti, pikkurötökset ja dullan diilaaminen vähenevät.... se mihin nämä vokissa asuneet yhteiskunnan suojatit laitellaan on sen tulevan kotoutus paikkakunnan harmi.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 924
 • Liked: 38027
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #526 : 14.01.2021, 21:06:47 »
Kaiken kukkuraksihan Nihtisillan vokissa oli pelkästään keväällä sata koronatapausta, ja laumoittain sankareita joiden kyvyttömyys noudattaa minkäänlaisia karanteeneja tai vastaavia taisi nousta melkein hallitustason ongelmaksi.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 13259
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #527 : 20.10.2022, 18:17:55 »
Juuri Ylen iltauutisissa kerrotaan Nihtisillan vokin sulkemisesta. Asukkailla suuri suru. Luonan lv tippuu 15%. Matut haluaa nyt omia kämppiä Helsingistä, mutta kun on niin kallista. Kyynel  :'(

Asioita enempää avaamatta..voin tämän verran kertoa, että eräs murheenkryyni poistuu Nihtisillan vok:in sulkemisen myötä.

 Naisten perseestä nipistely (lue ahdistelu) Kilon alueella vähenee huomattavasti, pikkurötökset ja dullan diilaaminen vähenevät.... se mihin nämä vokissa asuneet yhteiskunnan suojatit laitellaan on sen tulevan kotoutus paikkakunnan harmi.

Nihtisillan vokkia ei sitten suljettukaan kun Ukraina. Ruoan laadusta ovat ukrainalaiset valittaneet nyt uutisten mukaan, mistä sain tietää että paikka on edelleen toiminnassa. Ainakin sieltä on kohtuullisen helppo päästä aluekeskuksiin asiolle, ostoksille tai huvittelemaan. Varmaan pysyy majoituskäytössä niin kauan että se on aika suojella 80-luvun betonibrutalistisen arkkitehtuurin muistomerkkinä. Vanhojen betonirakennusten purkamisen on keksitty olevan epäekologista. Maahanmuuton vaikutuksia sekin että kaupunkikuva pysyy ennallaan rakennusten osalta.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2022, 20:54:32 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 989
 • Liked: 5954
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #528 : 20.10.2022, 19:48:34 »
Juuri Ylen iltauutisissa kerrotaan Nihtisillan vokin sulkemisesta. Asukkailla suuri suru. Luonan lv tippuu 15%. Matut haluaa nyt omia kämppiä Helsingistä, mutta kun on niin kallista. Kyynel  :'(

Asioita enempää avaamatta..voin tämän verran kertoa, että eräs murheenkryyni poistuu Nihtisillan vok:in sulkemisen myötä.

 Naisten perseestä nipistely (lue ahdistelu) Kilon alueella vähenee huomattavasti, pikkurötökset ja dullan diilaaminen vähenevät.... se mihin nämä vokissa asuneet yhteiskunnan suojatit laitellaan on sen tulevan kotoutus paikkakunnan harmi.

Nihtisillan viikkoa ei sitten suljettukaan kun Ukraina. Ruoan laadusta ovat ukrainalaiset valittaneet nyt uutisten mukaan, mistä sain tietää että paikka on edelleen toiminnassa. Ainakin sieltä on kohtuullisen helppo päästä aluekeskuksiin asiolle, ostoksille tai huvittelemaan. Varmaan pysyy majoituskäytössä niin kauan että se on aika suojella 80-luvun betonibrutalistisen arkkitehtuurin muistomerkkinä. Vanhojen betonirakennusten purkamisen on keksitty olevan epäekologista. Maahanmuuton vaikutuksia sekin että kaupunkikuva pysyy ennallaan rakennusten osalta.

Sivuhuomautuksena totean, että modernismia (ja sen eri arkkitehtuurisuuntauksia) kannattavat arkkitehdit ovat itse innostuneet suojelututtamaan rakennuksia omistajan laskuun - kas, kun suojeluttajan ei itse tarvitse maksaa sen ylläpitoa. Tähän lienee syynä se, että arkkitehdit haluavat ylläpitää illuusiota "50 vuoden päästä tätä arvostetaan" -sloganistaan ja kun tavallinen kansa ei edelleenkään arvosta laatikkotaloja, niin arkkitehtien eräs koulukunta nyt itse yrittää ylläpitää tätä kuplaa.

Ja mitä tulee vokkeihin, niin turhan monet "väliaikaiset" vokit ovat useita vuosia asukkaiden riesana. Mietinkin, että ihmeen paljon kuulee aikaisempaan verrattuna vodkakieltä* (ukraina tai venäjä) pk-seudulla.

*Assosioin molemmat kielet alkoholismiin, koska molemmat kielet kuulostavat vaan humalaisen puheelta.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 13259
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #529 : 26.09.2023, 09:45:32 »
Juuri Ylen iltauutisissa kerrotaan Nihtisillan vokin sulkemisesta. Asukkailla suuri suru. Luonan lv tippuu 15%. Matut haluaa nyt omia kämppiä Helsingistä, mutta kun on niin kallista. Kyynel  :'(

Asioita enempää avaamatta..voin tämän verran kertoa, että eräs murheenkryyni poistuu Nihtisillan vok:in sulkemisen myötä.

 Naisten perseestä nipistely (lue ahdistelu) Kilon alueella vähenee huomattavasti, pikkurötökset ja dullan diilaaminen vähenevät.... se mihin nämä vokissa asuneet yhteiskunnan suojatit laitellaan on sen tulevan kotoutus paikkakunnan harmi.https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009879730.html

Ei niitä vähennetä ... niitä otetaan vaivihkaa lisää ...

Lainaus
Espooseen rakennettuun uuteen kerrostaloon ilmestyi vastaan­otto­keskus – naapurit järkyttyivät
Espoon Miilukorvessa on rakennettu kerrostalokorttelia, jota markkinoidaan kulttuurihistoriallisella ympäristöllä ja vaihtelevilla huonekorkeuksilla. Nyt upouuteen taloon on perustettu vastaanottokeskus, naapurien mielestä vaivihkaa.

Asuuko siellä jotain natsipersuja tai NIMBYjä?

Pääkaupunkiseutu on punavihreää ja punavihreys pitää maahanmuuttoa välttämättömänä, väistämättömänä ja rikkautena. Nyt joku on järkyttynyt? Olen ihan ällikällä lyöty.

Naapureiden pitäisi ripustaa parvekkeilleen "Refugees welcome"-lakanoita ja laittaa kaffepannut tulille ja leipoa nisua pakkaseen valmiiksi.

Jokin mättää yhtälössä, jossa kymmenet tuhannet vastustavat Helsingissä rasistista hallitusta ja sitten "järkyttyvät", kun naapuriin tulee VOK.

-i-

Nihtisllan VOK on vanha jättikokoinen toimistorakennus Keran aseman luona, jonka vierellä on nyt kulttuuri-hipsteröintikäyttöön tarkoitetut Keran hallit, muuta toimisto- ja pienteollisuustilaa, Kierrätyskeskus, S-market, ja vähän kauempana asuinkerrostaloja ja hotelli. Radan toisella puolen on Nokia kampus. Asutus itse VOKIN lähellä on omakotitaloja. Ei ihan slummia juuri omakotiasujien vieressä ainakaan.

Lommila-Karhusuo-Miilukorpi sijaitsee juuri Kehä-kolmosen takana noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Espoon Ikeasta oikoreittiä. Muita lähipalveluja ovat Gigantti, Lidl, McDonald's, Gigantti, Motonet, perinekahvila, grillikioski ja vasta äskettäin mamulaksi muutettu lounasravintola. Hipsterioluttakin saa. Kaunis vanha kulttuurimaisema on systemaattisesti raiskattu myymälähalleilla ja asuntorakentamisella vuosien varrella. Hallit on rakennettu pelloille ja asuintaloja metsiin ja kallioille.

Ylämyllyntie jakaa Miilukorven paremman väen tiiviisti rakennettuun omakotialueeseen ja köyhien asumisoikeus- ja vuokrataloalueeseen, joka on rakennettu 90- ja 00-lukujen ihanteitten mukaan kaksi- ja kolmikerroksisilla pienkerrostaloilla. Siellä ollessaan tuntee kyllä mikä on oma status. Lähi-bussipysäkiltä pääsee yhteen ja toiseen suuntaa puolen tunnin välein; kymmenen minuutin kävelymatkan päässä on lisää bussiitarjontaa, mutta talvisin kävelyreitti on kyltein määrätty hiihtäjille ja jalankulkijoiden pitäisi kiertää puoli tuntia autoteiden viertä päästäkseen saman matkan. Puhdasta vittuilua niille, joille näitä uudisasuntoja yritetään tyrkyttää.

Sosiaalinen rakentaminen ei ole mennyt kaupaksi, joten asumisoikeusasuntoja jouduttiin antamaan vuokralle ja vastikkeita alentamaan määräaikaisesti. Yksi tontti oli tarkoitettu sosiaaliseen tai puolisosiaaliseen pienkerrostalorakentamiseen, mutta se ei mennyt kaupaksi ja oli puskittuneena vuosikaudet. Ainoastaan puskaan johtavat suojatien raidat kertoivat, että siinä kohtaa oli tarkoitus olla talo.

Sitten tuli nyt on rahaa vuosi 2019 ja alkoivat rakentaa valtavaa city-unelmaa siihen kohtaan ja tässä on tulos. Opetus: älä osta omakotiltaloa, jos sinulla ei ole varaa kunnon sijaintiin, etkä halua nauttia urbaanista dekadenssista tulevaisuudessa muutoin kuin kulttuurituotteiden välityksellä.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2023, 12:41:18 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 13259
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #530 : 26.09.2023, 13:08:11 »
Lainaus
MIKSI uutuuden karheat kerrostaloasunnot kehittyvässä kaupunginosassa päätettiin vuokrata vastaanottokeskukseksi?

– Maailma on hyvin erinäköinen kuin vuonna 2019, kun rakennuslupaa tontille alettiin hakemaan. En lähde asiaa kummemmin kommentoimaan kuin sanomalla, että meihin otti yhteyttä asiakas, jolla oli tarve ja meillä siihen tarpeiden mukaiset kiinteistöt, vastaa korttelia rakennuttavan Toivo Groupin toimitusjohtaja Markus Myllymäki.


[...]

Myllymäki kiertää kysymyksen siitä, onko heikentynyt markkinatilanne vaikuttanut päätökseen vuokrata kiinteistöt sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoavalle yritykselle. Hän näkee, että Luona toteuttaa asemakaavan mukaista käyttötarkoitusta, sillä sen on tarkoitus tarjota asutusta vastaanottokeskuksen asiakkaille.

[...]

Hänen mukaansa Toivo Groupin kiinteistöjen vuokrausasteet ovat hyvin korkealla.

Väite asemakaavan vastaisesta käyttötarkoituksesta sen sijaan oudoksuttaa häntä.

– En lähde kommentoimaan sen enempää tuota. Äkkiseltään kuulostaa, että aikamoisia asemakaavoituksen asiantuntijoita naapurustosta löytyy. Ajattelen, että on asuntopoliittisesti tärkeää, että erilaisessa elämän tilanteissa olevat ihmiset ja omaisuusluokat pystytään hajauttamaan samaan kortteliin.


Ylle linkatun jutun lopusta. Tulkintani boldaamastani: "Me kustaan teidän pikkuvarakkaitten naamalle ettekä voi sille mitään."
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 336
 • Liked: 51393
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #531 : 26.09.2023, 14:39:30 »
^ Onneksi kiinteistöala ja rakennusala ovat vaikeuksissa, mokomatkin epäisänmaalliset mädättäjät!
Peukutan ja hihkun jokaiselle konkurssiuutiselle 👍🏻

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 843
 • Liked: 52846
Vs: Helsingin vastaanottokeskukset
« Vastaus #532 : 26.09.2023, 14:43:54 »
^ Onneksi kiinteistöala ja rakennusala ovat vaikeuksissa, mokomatkin epäisänmaalliset mädättäjät!
Peukutan ja hihkun jokaiselle konkurssiuutiselle 👍🏻

Vaarana tietysti on että hädissään Kokoomus tilaa jostain jättivyöryn ilmaisasujia, jolle sidosryhmägrynderit saavat alkaa rakentaa asuntoja.