Kirjoittaja Aihe: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju  (Luettu 438196 kertaa)

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 023
 • Liked: 18248
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1710 : 15.07.2023, 21:28:17 »

Disneyn uusin:

Lumikki ja seitsemän poliittisesti korrektia kumppania:


Lumikkia esittää latino/espanjalaisen oloinen nainen (!), kyseessä joku teatteriesitys, ei elokuva.

"seven dwarves have been replaced by 'magical creatures' ". tuo maagiset olennot lienee seuraava rasistinen termi joka halutaan muuttaa korrektimpaan muotoon...

 :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
that's a bingo!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 023
 • Liked: 18248
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1711 : 03.08.2023, 18:51:04 »
Sex and the City uusimmalla tv-kaudella kansikuvassakin on enemmän kuukereita kuin pääosan esittäjiä :https://www.justwatch.com/fi/sarja/and-just-like-that/kausi-2
that's a bingo!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 071
 • Liked: 132027
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1712 : 04.08.2023, 13:54:38 »
Sex and the City uusimmalla tv-kaudella kansikuvassakin on enemmän kuukereita kuin pääosan esittäjiä :

Lainaus
And just like that… jatkaa Sinkkuelämää-sarjan tarinaa ja yrittää sovittaa alkuperäissarjan syntejä

Sinkkuelämää-sarjan jatkumo And just like that -sarja elää vahvasti woke-ajan hermolla ja yrittää paikata alkuperäisen sarjan kömmähdyksiä. Päätös sekä ihastuttaa että vihastuttaa faneja.

Johanna Juntunen

Sinkkuelämää oli oman aikakautensa kulttuuri-ilmiö, joka kertoi neljän menestyvän naisen elämästä New Yorkissa. Se rikkoi tabuja seksin puhumisesta ja esittämisestä 1990-luvun lopun televisio-ohjelmissa.

[...]

Avoimuus määriteltiin tuolloin kuitenkin eri tavalla kuin nykyään. Tällä wokismin aikakaudella 1999–2004 esitetyn sarjan valkoisuutta ja heteronormatiivisuutta kauhistellaan. Seksuaalivähemmistöä edusti vain Carrien homobestis Stanford (Willie Garson), joka vastasi pukeutumisvinkkien lisäksi myös komiikasta – välillä myös tahattomasta.

Ainoa sarjassa vieraillut mustaihoinen näyttelijä on Blair Underwood. Hän esitti viidessä jaksossa Mirandan naapuria ja ”täydellistä” poikaystävää, kunnes Miranda tuuppasi lääkäriä näytelleen Underwoodin luiskaan valkoihoisen baarimikon Steven (David Eigenberg) takia.

Synnintunnustus pitkän kaavan mukaan

Sarja palasi televisioon loppuvuodesta 2021 nimellä And just like that… tarkastelemaan keski-ikäisten ystävien luovimista nykymaailmassa ja sovittaakseen vanhat syntinsä. Tiimiin palkattiin uusia käsikirjoittajia, jotta vastaavia mokia ei pääse syntymään. Siihen kuuluu nyt sarjan luoneen Michael Patrick Kingin ja Lucas Froehlichin lisäksi seitsemän naista: Samantha Irby, Susan Fales-Hill, Rachel Palmer sekä Julie Rottenberg ja Elisa Zuritsky, jotka kirjoittivat myös Sinkkuelämää-sarjaa. Lopputuloksen pitäisi olla taattu.

[...]

Sohvi on samaa mieltä. Hän painottaa, että Sinkkuelämää-sarjan suosio johtui juuri rohkeudesta, jolla se poikkesi valtavirrasta.

- Uudessa sarjassa yritetään miellyttää kaikkia, ottaa kaikki vähemmistöt huomioon ja varotaan, että ketään ei loukata. Kaikki uudet hahmot ovat muita kuin valkoihoisia. Päätöksestä paistaa läpi, että heitä ei valittu sattumalta.

Uusien näyttelijöiden ihonväristä huolimatta
And just like that… on siis vaniljaa edeltäjänsä rommirusinaan verrattuna. Suurin yhtäläisyys sarjojen välillä ovat naiset, joilla on elämänsä ohjakset käsissään. He ovat kaikki voimaantuneita hahmoja, jotka ovat kiinnostuneita miehistä ja seksistä, mutta omilla ehdoillaan.

[...]

Samoin kuin dokumenttiaan viimeistelevä Wexley, myös oikeustieteen tohtori Nya Wallace (Karen Pittman) on musta. Hän edustaa järkeä ja logiikkaa vastapainona avioliiton kahleista vapautuvalle Mirandalle.

Pittman pitää tärkeänä, että katsojat näkevät mustaihoisen naisen voimakkaana, mutta myös haavoittuvana hahmona.

[...]

Sinkkuudesta ja yksinolosta pitää osata nauttia, sarjassa opastetaan. Miehet ovat takapenkillä, silmänruokana tai vaihdettu naisiin, kuten Mirandan tapauksessa. Menestynyt lakinainen onkin sarjan eniten muuttunut hahmo. Hän hylkää entisen elämänsä, ryhtyy opiskelijaksi ja antaa muiden kontrolloida itseään.

- Miranda on kuin haamu entisestään, kauhistelee Aku.

Hahmon löytämä ja vaalima uusi puoli seksuaalisuudestaan ei miellytä kaikkia katsojia. Joillekin Steven vaihtaminen marijuanaa polttavaan podcast-emäntä Chehen (Sara Ramirez) oli liikaa, samoin tämän seuraaminen Los Angelesiin. Nämä juonenkäänteet ovat saaneet eniten kritiikkiä amerikkalaiskatsojilta, joiden mielestä Che on syyllinen Mirandan päätökseen.

Wokeismin taakse on turvallista piiloutua, mutta kun butch-lesbon tai ei-binäärisen hahmon seksuaalisuus isketään vasten kasvoja, Cosmopolitan voi mennä valveutuneeltakin katsojalta väärään kurkkuun.

And Just Like That... jatkuu HBO Maxilla uusin jaksoin 24.8.2023 asti.
Yle 29.7.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 292
 • Liked: 26945
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1713 : 04.08.2023, 14:47:32 »
Komisario Clouseauksi on napattu kukas muukaan kuin Eddie Murphy. Murphylla on melkoiset kengät täytettävänään, nimittäin Peter Sellersin luomaa ranskalaispoliisia voisi luonnehtia ikoniseksi hahmoksi. Sellersin ensimmäinen Pink Panther sai ensi-iltansa vuonna 1963.

Saa nähdä miten onnistuu. Ylipäätään menestyksekkäiden elokuvien pohjalta tehdyt uudet elokuvat toisten näyttelijöiden, ohjaajien yms varassa epäonnistuvat aika tyypillisesti verrattuna alkuperäisiin menestyselokuviin. Tämän lisäksi toimivaa komediaa on minusta paljon vaikeampi tehdä kuin montaa muuta elokuvatyyppiä, koska komedian toimivuus voi olla niin pienistä yksityiskohdista kiinni. Lisäksi Peter Sellersin käyttämä rooliasu ei välttämättä sovi luontevasti Murphylle ja kokonaan toisenlainen asu saattaa jo olennaisesti heikentää komedian toimivuutta. Lisäksi Sellersin elokuvissa on piirteitä, joita nykyisinä PC-ilmapiirissä ei ehkä uskalleta tehdä, kuten Caton hahmo, mikä taas voi olla omiaan heikentämään komedian toimivuutta.

Mutta ehkä Eddie Murphy silti onnistuisi tekemään toimivan hahmon, koska hänellä tuntuu olevan aika paljon kokemusta komediasta. Voisi olla mielenkiintoista nähdä, jos hän onnistuisi siinä. Tässä yksi hupaisa esimerkki vuosien takaa Axel Foleyna:

Beverly Hills Cop (8/10) Movie CLIP - A Message for Victor (1984)
https://www.youtube.com/watch?v=HmNJ03s2ZuM
« Viimeksi muokattu: 04.08.2023, 15:02:38 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 701
 • Liked: 2237
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1714 : 05.08.2023, 17:03:30 »
Vaaleanpunaisesta pantteristahan tehtiin jo 15 vuotta sitten kaksi hirveää uutta elokuvaa. Niissä Steve Martin toikkaroi (ilman hattua) ja hassuilla murteilla puhuvat jenkkinäyttelijät yrittävät esittää ranskalaisia tai ties mitä.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 023
 • Liked: 18248
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1715 : 05.08.2023, 17:37:47 »
^^
Jos totta puhutaan, niin Murphyn parhaissa komedioissa jampalla on ollut aisaparina Nick Noltea ja Dan Aykroydia. Beverly Hills cop vielä meni, mutta loppu on "eläinlääkäriä" ja "nutty professoria".

Mutta, jampan live stand upit on enimmäkseen ihan kultaa. Tosin aiheena juutalaiset, ho't, italialaiset ja homot saattaisi nykyään aiheuttaa vähän ulinaa.

esim pätkä RAW'sta: https://www.youtube.com/watch?v=SQBLzotAn3M

 ;D
that's a bingo!

Epäluottamusmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 235
 • Liked: 1063
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1716 : 22.10.2023, 18:47:56 »
Netflixin sisäänrakennettu mädätys ei ole uutinen. Mutta mitä tämä kanava tekee kun luulisi että pohja on saavutettu? Kaivaa syvemmälle.

Ihan juuri "droppasi" brittiläinen scifiminisarja Bodies. Premissi on mielenkiintoinen, ajan rajat ylittävä murhamysteeri, mutta paljon mielenkiintoisempi on se maailma jonka Netflix maalaa.

Lontoo on 1890-, 1940- sekä 2020-luvuilla täynnä valkoisten brittien rasismia, äärioikeistolaisuutta, juutalaisvihaa, homofobiaa ja toiseuksien työsyrjintää. Päähenkilöinä aasialaisnaispoliisi jolla on mulattilapsi, juutalainen poliisi omituisen antisemitistisissä sodanajan poliisivoimissa ja kaappihomo edwardinaikainen etsivä Whitechapelin transujen keskellä. Koko homma alkaa kuvitteellisen äärioikeistolaisen brittiporukan vihamarssilla suoraan Helsingin Sanomien toimituksen runkkufantasiasta. Arvoitus sakenee fasistisessa tulevaisuudessa jossa valkoinen mies-isoveli (oletettavasti) valvoo kun kitukasvuinen, mahdollisesti jonkinlainen kääpiö naispoliisi tutkii samaa murhaa.

Tähän ei eläin pysty. Aion katsella koko sarjan vaikka henki menisi.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 962
 • Liked: 43573
 • Ego sum Spartacus
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1717 : 30.11.2023, 16:32:06 »
Milloinkohan saamme nähdä mustan Gaius Iulius Caesar tai Adolf Hitler hahmon?

Netflix Did it Again! Was Hannibal Barca Black?
https://www.youtube.com/watch?v=MJen933LUDw

Lainaus

Netflix is back at it once again with their politically motivated race swapping of historical characters.
Link to my video on the Carthaginians
https://www.youtube.com/watch?v=0giYY...

So where do the people who present this “truth” of hannibal Barca being black get this idea, what do they base it on? Archaeologically.
All of this stems from one specific finding, This coin. So let's talk about this coin.
What you'll notice is that the people who push this coin as a true representation of Hannibal Barca never tell you where the coin comes from, who made it, what period is from, what the historical context was when it was made. What proof they have that it indeed represents Hannibal's true features, as opposed to what we usually imagine.
Check it. They tell you nothing of this coin's origins, material, constituents, weight. I'll tell you everything there is to know about it, including the weigh, which you'll see is an actually very important aspect to consider, when we try to uncover the real history and truth about this coin.
This  coin dates to the Roman era. On the surface of this coin we see the image of an elephant with a golden bell on one side, and the face of what clearly is a black African man on the other.
The coin is usually presented as a Punic coiniage, which would allegedly show the real face of Hannibal. This is pure baseless speculation.  The coin is NOT of punic origin at all, as we'll see.
The reality is that this specific coin, of which we have several samples by the way, is not Punic, and most likely does not represent Hannibal Barca. So who does it represent then?
One thing at a time.
This is an Etruscan mint.  Also it might not have anything to do with the  second punic war either. That's still under debate.  I have a lot of interesting information to share today, so make sure to watch until the end, we'll explore several theories and discuss the pros and cons of such theories, you won't regret it I promise.

Let me show you then how I support the claim that the coin is Etruscan. If you disagree with me I'll respect it, it's your right, but at least hear me out and let me present the evidence first.

3 - An Etruscan Coiniage

As we always do the way to validate any historical statement is to cross reference it with other media. Let's start at the literary mentions of the coin. The first reference to this specific coin with the head of a black gentleman with an elephant is in a letter written by the erudite Reginaldo Sellari, dated to the second half of the 8th century. In this letter the place of the original finding is indicated, Here in Italy, in la Val di Chiana, specifically in the fraction between the regions of Umbria and Toscana including the towns of Arezzo, Chiusi, Cortona and  lake Trasimeno.

If by the end of the 1700 the numismatist (that's someone who studies coins) Joseph Eckel in his Doctrina numerorum veterum, had generally mentioned, without being fully convinced, that according to some the coiniage were of Punic origin, already “Sellari” had correctly attributed the origin of these coins to the Etruscans. That's thanks to the following letters,  written on the coin, in the Etruscan alphabet v,c,m and ś, which appear sometimes under the elephant's stomach. These were initially interpreted as the initials of several hypothetical urban centres, although they are probably just the initials of the makers or their workshop.

The coins, of which today about 40 specimens are known, are made of bronze, and weigh about 5 and a half grams each. The style is homogenous, and even though usually differences in printing may be an indication of different mints, the issuing centre was one.

4 - What did Hannibal Look like?

As we try to frame this coin culturally and contextually to the best of our abilities, we need to see where the image of Hannibal as a light skinned individual comes from instead.
Let's first look at the famous bust of Hannibal, found in Capua. The attribution of this remains still strongly debated. Was it really Hannibal or not? Difficult to say.
There are no extant autobiographies of Hannibal or Carthaginian works on Hannibal, which has resulted in a historiographical bias
However, we can find a strong inkling as we look at the other members of the Barca family, which we do find represented on the Spanish Carthaginian coin issues. At first glance we can see how these representation strongly negates the interpretation of a black or subsaharan Hannibal, as we see faces and heads which are clearly of a different phenotypic variant. Differently from this coin, these are Carthaginian mints. This is Hannibal. This is his brother Hasdrubal. This is Hamilcar, the father. Why should we believe that he looked like this, if the rest of his family looked like that?
#netflix #hanniballshow #denzelwashington


Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 871
 • Liked: 2397
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1718 : 30.11.2023, 17:56:13 »
Netflixin sisäänrakennettu mädätys ei ole uutinen. Mutta mitä tämä kanava tekee kun luulisi että pohja on saavutettu? Kaivaa syvemmälle.

Ihan juuri "droppasi" brittiläinen scifiminisarja Bodies. Premissi on mielenkiintoinen, ajan rajat ylittävä murhamysteeri, mutta paljon mielenkiintoisempi on se maailma jonka Netflix maalaa.

Lontoo on 1890-, 1940- sekä 2020-luvuilla täynnä valkoisten brittien rasismia, äärioikeistolaisuutta, juutalaisvihaa, homofobiaa ja toiseuksien työsyrjintää.

No, kaksi ekaa vuosilukua nyt faktisesti täyttävät tuon oikeastaan missä tahansa euroopan maassa. 2020 sitä ei tietenkään ole samoissa määrin. Kuten Hommafoorumiltakin voi lukea, ketään ei vihata, pilkata tai pidetä jotenkin kelvottomana ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen mukaan juuri ollenkaan, ja sellaiset rasistit nyt komennetaan joukkovoimallakin jonnekin peräkammariin häpeämään.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 686
 • Liked: 7139
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1719 : 30.11.2023, 18:13:01 »
Karthagolaiset olivat foinikialaista ja tarkemmin ottaen läheistä sukua Kanaaninmaata asuttaneiden seemiläisten kansojen kanssa. Lisäksi Afrikan pohjoisrannikon asukkaiden etnisyys ei ole DNA-testien mukaan merkittävästi muuttunut viimeisen 2000 vuoden aikana. Hannibal oli siis pitkälti nykypäivän arabien näköinen.

Aivan kuten Kleopatra-tuotanto, tämäkin tulee samaan murskaavat arvostelut. Denzel Washington nauraa matkalla pankkiin ja tuotantoyhtiö tulee tekemään isot tappiot.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 361
 • Liked: 14031
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1720 : 30.11.2023, 18:16:57 »
Rasismi kuuluu eurooppalaiseen korkeakulttuuriin. Antirasistisena eurooppalainen kulttuurielämä näivettyy ja menettää voimansa ja viriliteettinsä.

A joyless, dismal, black, and sorrowful issue:
Here is the babe, as loathsome as a toad
Amongst the fairest breeders of our clime:
The empress sends it thee, thy stamp, thy seal,
And bids thee christen it with thy dagger's point.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 742
 • Liked: 4568
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1721 : 08.12.2023, 21:16:42 »
Esimerkiksi Viikinkipäällikön esittäminen neekerinä tai Isaac Newtonin esittäminen neekerinä omii kyseisten henkilöiden kulttuurisidonnaiset saavutukset viiteryhmälle, jolle ne eivät kuulu. Tämä antaa virheellisen kuvan kyseisen viiteryhmän kulttuurin saavutuksista.

Kuinka ollakaan tumma näyttelijä esittää Isaac Newtonia Dr. Who sarjan uusimmassa jaksossa.

Ei tainnut Newtonin aikana paljon tummaihoisia yliopistoissa oikeasti olla.

Lainaus
Doctor Who's Isaac Newton star Nathaniel Curtis never actually filmed with David Tennant

Despite appearing on screen together, Doctor Who stars David Tennant and Nathaniel Curtis have never actually met on the set of the show.

Curtis appeared as Isaac Newton in ‘Wild Blue Yonder’, the second of three specials to commemorate the 60th anniversary of the BBC series.

https://www.digitalspy.com/tv/a46030366/doctor-who-isaac-newton-nathaniel-curtis-david-tennant/

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 525
 • Liked: 3559
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1722 : 08.12.2023, 23:13:21 »
Kuinka ollakaan tumma näyttelijä esittää Isaac Newtonia Dr. Who sarjan uusimmassa jaksossa.

Ei tainnut Newtonin aikana paljon tummaihoisia yliopistoissa oikeasti olla.
Kun ottaa huomioon että sarjat ja leffat ovat suurimmaksi osaksi pelkkää fiktiota ja fantasiaa, niin siinä mielessä ymmärrän esimerkiksi ihonvärin/ sukupuolen vaihdon todellisuuteen verrattuna. Kun asiaa katsoo tuon näkökulman kautta, niin on se aika säälittävää, kun monikulttuuria tuodaan esille tuolla tavalla.

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 786
 • Liked: 346
 • Persulla on näin pitkä...
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1723 : 09.12.2023, 09:24:47 »
Joko ketjussa on keretty itkeä siitä, miksi Jeesus esitetään kaikissa elokuvissa valkoihoisena, vaikka ko. alueella ei siihen aikaan asunut montaakaan arjalaisen prototyyppiä?  :P

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 361
 • Liked: 14031
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1724 : 09.12.2023, 10:34:19 »
Torinon käärinliinasta voi katsoa miltä Jeesus näytti. Aikalailla siltä miten hänet on perinteisesti länsimaisessa taiteessa kuvattukin.

Joku blondi arjalainen Jeesuksena ei toki ole kovin uskottava casting valinta, mutta toisaalta se tapaa olla merkki terveestä, itsevarmasta ja elinvoimaisesta kulttuurista. Sitävastoin se, että valkoiset kansat ja kulttuurit alkavat neekeröidä omia valkoisia sankarejaan on perustavan sairauden merkki.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 569
 • Liked: 15518
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1725 : 12.12.2023, 19:15:53 »
Vittuillessaan antoivat yhden roolin valkoiselle.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 194
 • Liked: 91599
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1726 : 12.12.2023, 19:53:02 »
Vittuillessaan antoivat yhden roolin valkoiselle.

Tämä on ilmeisesti mielikuvituksellinen hupitarina mustasta, joka lähti kopioimaan Jeesusta.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ntNS-ANoMyM&t=7s
— Monikulttuuri on kulttuurien sotaa
— Maahanmuutto on niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus ei ole vetovoimatekijä vaan hirttosilmukka
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 071
 • Liked: 132027
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1727 : 30.01.2024, 17:29:41 »
Lainaus
Kriittinen Piste - Uusi mäkihyppyyn liittyvä minisarja kerää kansainvälistä huomiota

Uusi kansainvälistä huomiota herättänyt sarja, joka ravistelee urheilunormeja. Jos katsot yhden sarjan, katso tämä.

Ylen ensi-iltansa saava minisarja Kriittinen Piste tuo telkkuun tarinan, joka on yhtä aikaa koskettava ja jännittävä. Sarja kertoo somalitaustaisesta nuoresta mäkihyppääjästä Hodanista (Fadumo Hersi), joka taistelee tiensä Suomen olympiajoukkueeseen. Sarja ravistelee normeja, jossa mäkihyppy nähdään elitistisenä ja valkoisena.

Hodanin matka huipulle ei ole helppo. Hän joutuu kohtaamaan joukon haasteita, kun hän valmistautuu olympiakarsintoihin Taivalkosken urheilulukiossa. Vaikeuksien kohdatessa Hodan päättää paeta isänsä luokse Ylitorniolle, hyläten unelmansa olympialaisista. Ylitorniolla hän kuitenkin kohtaa kolmen vanhan mäkihyppäävän miehen joukkion, joka herättää hänessä uudelleen toivon unelmaansa kohtaan. Entisen olympiaurheilija Sepon (Timo Torikka) johdolla Hodan alkaa valmistautua ratkaisevaan kisaan Ylitornion pienen pienessä hyppyrimäessä.

Sarja on saanut ennakkoon suurta huomiota kansainvälisesti.

Kriittinen Piste on enemmän kuin vain urheilusarja. Se on tarina unelmista, haasteista ja toivosta, joka sopii niin mäkihypyn ystäville kuin niille, jotka nauttivat koskettavista ja jännittävistä tarinoista. Tämä on sarja, jota et halua jättää väliin vuonna 2024.

Yle TV1 alkaen 18.2. klo 21.05
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 194
 • Liked: 91599
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1728 : 30.01.2024, 18:18:22 »
Lainaus
Kriittinen Piste - Uusi mäkihyppyyn liittyvä minisarja kerää kansainvälistä huomiota

Aivan hirveetä paskaa, näkemättä. Paljonko heterofobinen YLE on maksanut tästä rienauksesta?
https://areena.yle.fi/1-65667021

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/a/74-20021678
Kymmenet ihmiset kuvaavat TV-sarjaa Ylitorniolla – päähenkilö on somalitaustainen nainen, joka haluaa maailman parhaimmaksi mäkihyppääjäksi
...
Oululainen tuotantoyhtiö Whatevergroup kuvaa parhaillaan televisiosarjaa Kriittinen piste. Siihen tulee kolme 50-minuuttista jaksoa.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2024, 18:20:15 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri on kulttuurien sotaa
— Maahanmuutto on niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus ei ole vetovoimatekijä vaan hirttosilmukka
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 525
 • Liked: 3559
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1729 : 31.01.2024, 17:29:46 »
Lainaus
Kriittinen Piste - Uusi mäkihyppyyn liittyvä minisarja kerää kansainvälistä huomiota

Uusi kansainvälistä huomiota herättänyt sarja, joka ravistelee urheilunormeja. Jos katsot yhden sarjan, katso tämä.

Ylen ensi-iltansa saava minisarja Kriittinen Piste tuo telkkuun tarinan, joka on yhtä aikaa koskettava ja jännittävä. Sarja kertoo somalitaustaisesta nuoresta mäkihyppääjästä Hodanista (Fadumo Hersi)...
Tuntuu siltä, että nykyisin elokuvat ja sarjat saavat "kansainvälistä huomiota" ainoastaan sillä, että niissä on pääosassa, ainoastaan tai enemmistönä, muita kuin valkoihoisia henkilöitä. Juoni onkin sitten vähemmän tärkeää.

Tuossahan muuten epäsuorasti todetaan, ettei nykypäivänä ulkomaita voisi juurikaan kiinnostaa sellaiset sarjat / elokuvat, joissa on enemmistönä tai pääosassa valkoihoinen henkilö.

 Eikö mikään järjestö uskalla puuttua tuohon vakavaan piilorasismiin, jossa "oikealla" ihon värillä on väliä, joka menee kaiken yläpuolelle ja onko todellakin ihan mahdoton rasismivapaa ajatus ja käytäntö, jossa yksilöiden ihon värillä ja etnisyydellä ei ole mitään merkitystä sarjoissa ja elokuvissa?
« Viimeksi muokattu: 31.01.2024, 17:35:52 kirjoittanut Näkkileipä »

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 404
 • Liked: 11554
 • Mullaki o kissa
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1730 : 31.01.2024, 17:49:54 »
Lainaus
Kriittinen Piste - Uusi mäkihyppyyn liittyvä minisarja kerää kansainvälistä huomiota

Uusi kansainvälistä huomiota herättänyt sarja, joka ravistelee urheilunormeja. Jos katsot yhden sarjan, katso tämä.

Ylen ensi-iltansa saava minisarja Kriittinen Piste tuo telkkuun tarinan, joka on yhtä aikaa koskettava ja jännittävä. Sarja kertoo somalitaustaisesta nuoresta mäkihyppääjästä Hodanista (Fadumo Hersi)...
Tuntuu siltä, että nykyisin elokuvat ja sarjat saavat "kansainvälistä huomiota" ainoastaan sillä, että niissä on pääosassa, ainoastaan tai enemmistönä, muita kuin valkoihoisia henkilöitä. Juoni onkin sitten vähemmän tärkeää.

Tuossahan muuten epäsuorasti todetaan, ettei nykypäivänä ulkomaita voisi juurikaan kiinnostaa sellaiset sarjat / elokuvat, joissa on enemmistönä tai pääosassa valkoihoinen henkilö.

 Eikö mikään järjestö uskalla puuttua tuohon vakavaan piilorasismiin, jossa "oikealla" ihon värillä on väliä, joka menee kaiken yläpuolelle ja onko todellakin ihan mahdoton rasismivapaa ajatus ja käytäntö, jossa yksilöiden ihon värillä ja etnisyydellä ei ole mitään merkitystä sarjoissa ja elokuvissa?

Viikko sitten taisi tulla Huutokauppakeisarin alkuaikojen jaksoja uusintana, jolloin vielä huudot nousi 2€:lla :) vuotta en muista.
Huutovuoroon tuli se perinteinen Mannerheimin muotokuva, jossa Marski seisoo. Löytynee vieläkin monesta kodista.
Aki Palsanmäki otti taulun esiin, ja kuulutti huutoon Mannerheim-taulun, sitten katsoi sitä hetken, todeten, ei oo Mannerheim, tämähän on valkoihoinen. Samassa hetkessä sakset leikkasi yleisön reaktion pois eikä näytetty, mihin hintaan tuo taulu myytiin.

Suomen Huutokauppakeisari on Nelosen eli Sanoma Oy:n ohjelmistoa.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 071
 • Liked: 132027
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1731 : 31.01.2024, 18:49:21 »
Tuntuu siltä, että nykyisin elokuvat ja sarjat saavat "kansainvälistä huomiota" ainoastaan sillä, että niissä on pääosassa, ainoastaan tai enemmistönä, muita kuin valkoihoisia henkilöitä. Juoni onkin sitten vähemmän tärkeää.

Tuossahan muuten epäsuorasti todetaan, ettei nykypäivänä ulkomaita voisi juurikaan kiinnostaa sellaiset sarjat / elokuvat, joissa on enemmistönä tai pääosassa valkoihoinen henkilö.

En löytänyt netistä merkkejä sarjan "kansainvälisestä huomiosta".

Sen sijaan tuottaja/pääkäsikirjoittaja Antti Kaarlela on selittänyt motiivejaan:

Lainaus
Notably, Hodan comes from a Somali background – a story element that Kaarlela says was “essential.”

“I would say the Finnish winter sports scene is very white and very middle class, so her coming from an immigrant background into the sport plays a big part of the story,” he explains. “That is a question we wanted to ask. The vision I had in my head when I when I originally pitched this idea to YLE was what Finland would be like if we actually had a woman from an immigrant background become an icon in a very iconic sport and be cheered by the big crowds and be the one we want to make Finland proud in winter sports.”

Niin, tai mitä jos musta afrikkalainen esittäisi ikonista marsalkka Mannerheimia Ylen laadultaan kaikin tavoin ala-arvoisessa "historiallisessa draamassa", jotta päästäisiin taivastelemaan suomalaisten kielteisiä reaktioita?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 681
 • Liked: 7293
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1732 : 31.01.2024, 20:15:04 »
Somalieukko kaapu lepattaen mäkihyppääjänä?!  ;D

Ei ihme, että Pahkasika on pitänyt lopettaa. Tällaista ei olisi ikinä keksitty edes Pahkiksessa!

Ja vakava osuus: me maksamme tästä rienauksesta, jolla vedetään lokaan perinteinen suomalainen menestyslaji.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 647
 • Liked: 40913
 • The Buddha of Kerava
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1733 : 31.01.2024, 20:28:50 »
Somalieukko kaapu lepattaen mäkihyppääjänä?!  ;D

Ei ihme, että Pahkasika on pitänyt lopettaa. Tällaista ei olisi ikinä keksitty edes Pahkiksessa!

Ja vakava osuus: me maksamme tästä rienauksesta, jolla vedetään lokaan perinteinen suomalainen menestyslaji.

Ehkä tuo toimiikin juuri pahkasikana? Jos vastaan tulee, pätkän voisi katsoakin - luulen, ettei naurustani tulisi loppua, sen verran absurdia touhua sekoittuneena epätoivoiseen, suomalaisille suunnattuun vittuiluyritykseen  ;D

Varmaan toi lentävä jätesäkki-leffa voittaa Kaurismäen uusimman mykkäleffan.

( Kun puhun säkistä, en tarkoita ihmistä vaan vaatetusta, joka noille ihmisille 'kulttuurin' nimissä pakotetaan )
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 871
 • Liked: 2397
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1734 : 31.01.2024, 20:40:47 »
Somalieukko kaapu lepattaen mäkihyppääjänä?!  ;D

Ei ihme, että Pahkasika on pitänyt lopettaa. Tällaista ei olisi ikinä keksitty edes Pahkiksessa!

Ja vakava osuus: me maksamme tästä rienauksesta, jolla vedetään lokaan perinteinen suomalainen menestyslaji.

Kyllä tosta varmasti kannattaa pahastua. Mites muuten toi mäkihyppy on viimevuosina mennyt arvokisatasolla? Burkhalentäjämäisesti ehkä.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 772
 • Liked: 24875
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1735 : 31.01.2024, 20:54:00 »
Somalieukko kaapu lepattaen mäkihyppääjänä?!  ;D

Ei ihme, että Pahkasika on pitänyt lopettaa. Tällaista ei olisi ikinä keksitty edes Pahkiksessa!

Ja vakava osuus: me maksamme tästä rienauksesta, jolla vedetään lokaan perinteinen suomalainen menestyslaji.

Saunareissulla, jossa hirveässä soosissa on keksitty tuo konsepti, olisi ollut kiva olla kärpäsenä kuuntelemassa menoa.... Vauhtia olisi riittänyt.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 681
 • Liked: 7293
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1736 : 31.01.2024, 21:01:02 »
Mokutus ja woketus ovat häviäviä ääri-ideologioita. Liian moni näkee niiden mädän ytimen lävitse. Ehkä juuri siksi, loppukouristeluiden merkeissä, niissä ylitetään parodiahorisontti vuosi vuodelta entistä vauhdikkaammin. Meillä on järkevä nuori polvi kasvamassa, ja se tietää yhtä hyvin kuin mekin, että somalieukko-mäkikotkat ja mustat Mannerheimit ovat jotain todella mielipuolista ja aiheuttavat massiivista myötähäpeää rustaajiaan kohtaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 194
 • Liked: 91599
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1737 : 31.01.2024, 21:07:37 »
Seuraavassa tosiasioihin perustuvassa historiallisessa dokumentissa rampa ja sokea somalilyllertäjätär voittaa 10 000 metrin juoksun 1972 Münchenin olympialaisissa, ja Suomen somalitytöt voittavat miesten mm-kultaa 1995 päihittämällä Ruotsin Tukholman Globen-areenalla maalein 4–1, Zahra Abdullan tehdessä hijabtempun. 
— Monikulttuuri on kulttuurien sotaa
— Maahanmuutto on niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus ei ole vetovoimatekijä vaan hirttosilmukka
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 223
 • Liked: 15610
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1738 : 31.01.2024, 21:08:22 »
"Vähemmistöt mäkihyppääjinä" olisi hyvä idea komedialle, jossa voitaisiin nauraa suomalaiselle yhteiskunnalle ja kummallekin kulttuurille. Mäkihyppyhän kai lajina on hiljaa kuihtumassa pois? Tarinan lähtökohtana on kotoutumishaluinen mamunuori, joka ei tiedä miten. Paikallinen urheiluseura taas kipuilee väestön vähenemisen kanssa: miten meidän tukirahoille nyt käy? Seura keksii, että kun hankitaan toteemi hyppäämään, niin rahoja ei lopeteta. Seuraa juonenkäänteitä, joissa opitaan kummastakin kulttuurista, ja lopuksi hyppääjä alkaa menestyä, ja kaikki ovat iloisia.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 404
 • Liked: 11554
 • Mullaki o kissa
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1739 : 31.01.2024, 21:14:50 »
YLE-veroa pitää nostaa eli YLEn budjettia kasvattaa, ehdottomasti! Miettikää, millaisia Pahkasika-ideoita vielä muuttuisikaan lihaksi tuplalla nykyisestä. Voisi olla kerrassaan hulvattomia tv-ohjelmia ja -elokuvia tulossa.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.