Kirjoittaja Aihe: 2016-05-27 Euroopan komission uudet audiovisuaalisäännöt (vihapuhe mainittu)  (Luettu 22029 kertaa)

Peltipaita

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 361
  • Liked: 11444
  • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Täytyy vaan lisätä sarkasmia. Tyttö raiskasi viisi ulkomaalaista miestä lenkkipolulla.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

kivimies

  • Vieras
Lainaus
Verkkojätit Facebook, Twitter, Youtube ja Microsoft aikovat tehostaa verkon vihapuheen torjuntaa. EU-komissio kertoo sopineensa niiden kanssa käytännöistä, joilla vihapuheen leviämistä ehkäistään internetissä Euroopassa.

Yhtiöt sitoutuvat poistamaan niille perustellusti ilmoitetut vihapuheviestit yleensä vuorokauden kuluessa. Ne myös lupaavat kouluttaa henkilöstöään säännöllisesti asiassa.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-2000001190814.html

Saksalainen digioikeuksia ajava sivusto vuosi EU-komission suunnitelmat vihapuhujien päänmenoksi:

EU-komissio haluaa uuden sääntelyn, jolla sosiaalisen median yhtiöt pakotetaisiin poistamaan vihapuhetta ja "disinformaatiota", lisäksi EU-komissio haluaa perustaa uuden viraston valvomaan kyseisiä yhtiöitä. Sääntely voisi pohjautua tuohon edellämainittuun vuoden 2016 sopimukseen.

Säätelyä perustellaan sillä, että eri EU-mailla on eri käytäntöjä vihapuheen suhteen (kaikki maat eivät ilmeisesti pidä vihapuhetta suurimpana uhkana). EU-komissio aikoo antaa lakiesityksen asiasta 2020 mennessä.

EU rajoittaa sananvapautta, mutta sitä ei saa valtapuolueiden mukaan arvostella tai sanoa sen kehittyvän kohti Neuvostoliitttoa. VMP.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006183664.html (25.7.2019)
Lainaus
Komissio suunnittelee EU-sääntöjä vihapuheen kitkemiseksi

Euroopan komissio valmistelee tuntuvia kiristyksiä sosiaalisen median alustojen sääntelyyn koko Euroopassa, osoittaa julkisuuteen vuodettu komission sisäinen asiakirja. Komissio pohtii EU-tasoista sääntelyä esimerkiksi vihapuheelle, algoritmien läpinäkyvyydelle ja poliittiselle mainonnalle sosiaalisessa mediassa. Harkinnassa on myös uuden viraston perustaminen sosiaalisen median yhtiöiden valvontaan.

Komission mukaan EU-sääntely on tarpeen, sillä nykyinen verkkosisältöjä ja -yhtiöitä koskeva lainsäädäntö on vanhentunutta, puutteellista ja vaihtelee maittain. Sirpaleisuus ja huono ennakoitavuus vaikeuttavat eurooppalaisten internetyhtiöiden kasvua.

Viranomaisten on myös vaikea puuttua ongelmatapauksiin. Komission virkamiesten valmisteleman muistion mukaan EU-mailla on erilaisia määräyksiä sen suhteen, kuinka sosiaalisen median yhtiöiden on puututtava alustallaan leviävään laittomaan vihapuheeseen, mikä vaikeuttaa vihapuheen torjumista. Myös rajat ylittäviä sosiaalisen median disinformaatiokampanjoita on vaikea torjua ilman EU-tasoista sääntelyä. [...]

Lakiesityksen valmistelu on vasta hyvin varhaisessa vaiheessa. Sanomalehti Financial Times kertoo, että komissio aikoo antaa lakiesityksen vuoden 2020 lopulla. EU:ssa komissio tekee lakialoitteet, mutta lopulta päätökset ovat jäsenmaiden ja EU-parlamentin käsissä.

« Viimeksi muokattu: 25.07.2019, 10:34:01 kirjoittanut kivimies »

kivimies

  • Vieras
EU-tuomioistuin vaatii Facebookia poistamaan missä tahansa EU-jäsenmaassa vihapuheeksi määritellyn sisällön maailmanlaajuisesti.

Tämän jutun sinne vei itävaltalainen vihreä poliitikko. Onpas yllätys.  :roll:

https://www.hs.fi/talous/art-2000006260466.html?share=63339a878e4d820fe5afceb0b370a37a (4.10.2019)
Lainaus
Facebookille häviö EU-tuomioistuimessa: EU:ssa vihapuheeksi tuomittu materiaali poistettava maailmanlaajuisesti

Somejätti Facebook on hävinnyt oikeuskiistan EU-tuomioistuimessa. Tuomioistuin päätti, että kansalliset tuomioistuimet EU-maissa voivat määrätä verkkopalveluja poistamaan alustoiltaan vihapuheeksi määriteltävää sisältöä maailmanlaajuisesti.

Oikeustapaus sai alkunsa Itävallassa, jossa vihreiden poliitikko Eva Glawischnig-Piesczek vaati oikeudessa Facebookia poistamaan päivityksiä. Tuomioistuimen mukaan ne häpäisivät häntä ja ne saattoi nähdä ympäri maailmaa.

Päätöksen myötä someyhtiöt, kuten Facebook ja Twitter, joutuvat valvomaan palveluissaan julkaistavaa sisältöä ja poistamaan herjaavaksi tai vihapuhetta sisältäväksi tuomittua materiaalia aiempaa tiukemmin. [...]

Tagit: