Äänestys

Oletko jo allekirjoittanut kyseisen kansalaisaloitteen?

Kyllä olen.
En ole vielä, mutta tulen allekirjoittamaan.
En aio allekirjoittaa aloitetta.

Kirjoittaja Aihe: Kuinka moni on allekirjoittanut "Kumotaan HE 124/2017 vp" kansalaisaloitteen?  (Luettu 26858 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 557
 • Liked: 26245
 • Ego sum Spartacus
Zysse se kyllä kehtaa möläytellä.

Lainaus
Kokoomuksen konkarikansanedustaja puolustaa pienipalkkaisenkin työn tekemistä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kertoo saaneensa kohua herättäneestä aktiivimallista myös raivokasta palautetta. Hän on huolissaan pienipalkkaisen työn arvostuksesta.

Zyskowicz tekee saamastaan palautteesta kaksi johtopäätöstä Verkkouutisten BenTV:ssä:

– Meillä on työttömistä osa, tietysti pieni vähemmistö, jotka kokevat, että heillä on tällainen työttömyyskorvaus-niminen perustulo: heiltä ei voi odottaa enää mitään (kenties pitkä työura takana).

– Toinen porukka näyttää olevan sellaisia, joilla on hyvä koulutus ja he eivät tahdo tunnistaa tai tunnustaa, että ammattisuoja on vain kolme kuukautta, eli sen jälkeen pitää tehdä muuta työtä (muutakin kuin koulutusta vastaavaa työtä).  Näiden ihmisten kannattaa muistaa, että näitä heidän mielestään sopimattomia töitä tekevät muut ihmiset ja saavat niistä pientä palkkaa ja maksavat verot, joilla työttömyyskorvauksia kustannetaan, Zyskowicz huomauttaa.

Hän jakaa aktiivimallikeskustelusta ”limbopalkintoja”, joista yksi menee vihreiden kansanedustaja Heli Järviselle. Hän on innostanut protestoimaan kansalaisia aktiivimallia vastaan.

– Toinen palkinto tässä limbokisassa menee vihreiden Heli järviselle, joka on kannustanut, että hei kaikki työttömät, hakekaa työkyvyttömyyseläkettä. Vältätte tämän leikkauksen, mutta samalla tukitte koko työkyvyttömyyseläkekäsittelyn.

– Ajatelkaa, sairaat ihmiset odottavat päätöstä työkyvyttömyyseläkehakmukseensa ja vihreä kansanedustaja kannustaa kaikkia niitäkin, jotka eivät ole sairaita, hakemaan työkyvyttömyyseläkettä, jotta protestoisivat tällä tavoin, Zyskowicz ihmettelee.

Zyskowiczin mukaan keskustelu on osoittanut myös sen, että työvoimapalveluihin pitää saada lisää resursseja, jotta työttömät saisivat ansaitsemansa palvelun.

https://www.verkkouutiset.fi/ben-zyskowicz-raivokkaasta-palautteesta-tama-karu-totuus-selvisi-tyon-arvostuksesta/

Redya

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 296
 • Liked: 225
Zyskowicz on ihan oikeassa. Kokonaisvaltaisesti parasta olisi, että suomalaiset työttömät aktivoituisivat ja suostuisivat ottamaan vastaan myös alkuperäistä koulutustaan vastaamattomia töitä. Suomalaisten, kielitaitoisten ja luotettavien työntekijöiden vyöryminen työmarkkinoille syrjäyttäisi kielitaidottomat puolitaitoiset maahanmuuttajat ja muuttaisi vallitsevan sosioekonomisen asetelman aivan toiseksi. Yhteiskunta myös muuttuisi huomattavasti miellyttävämmäksi, kun esim. bussikuskina olisi Erkki eikä Hassan ja siistijänä Riitta eikä Nankwanporn.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2018, 13:31:53 kirjoittanut Redya »

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14710
Jos Zyskowicz jäisi työttömäksi kansanedustajan työstään, olisiko hän valmis sopeutumisrahan jälkeen ryhtymään siivoojaksi? Aivan. Turha siis vaatia sitä muiltakaan.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 647
 • Liked: 15022
 • Kuka jos en minä
En allekirjoita, koska en tunne yhtään työtöntä enkä usko, että sellaisia on olemassa.

Ironiaa?
Hedelmistään puu tunnetaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 557
 • Liked: 26245
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
Jyväskylästä Tampereelle muuttanut Rami Hautalahti, 22, kertoo Aamulehdessä asiointikokemuksistaan työvoimatoimiston kanssa. Parasta aikaa työkokeilussa oleva Hautalahti kertoo joutuneensa karenssiin, koska ei suostunut kävelemään 20 kilometriä koulutukseen.

”Jyväskylässä asuin syrjässä, 20 kilometrin päässä keskustasta. Hain tieturvakorttikoulutukseen, mutta en voinut osallistua, koska minulla ei ollut rahaa lähteä keskustaan. En halunnut kävellä 20:tä kilometriä. Sain karenssin, kun heille ei kelvannut syyksi, että en halua kävellä 20:tä kilometriä”, Hautalahti sanoo.

”Elän taas toimeentulotuella. Jos tätä nyt voi elämiseksi sanoa. Rahat voisivat juuri ja juuri riittää, jos en harrastaisi mitään tai jos minulla ei olisi koiraa eikä autoa”, hän lisää.

Hautalahden mielestä aktiivimalli ei auta työn saamista. Hänen mukaansa työttömien rankaisemisen sijaan tulisi keksiä, miten työtöntä autetaan ja kannustetaan.

”Mitä rankaiseminen auttaa, jos haet töitä ja takaisin vain tulee lappuja, jotka kertovat, että et ole saanut työtä tai koulutuspaikkaa?”

Hän kertoo joutuneensa karenssiin myös aiemmin. Tuolloin hän oli lopettanut työkokeilun ohella tekemänsä työn.

”Olin viime vuonna töissä jakamassa mainoksia ja ilmaisjakelulehteä. Jaoin kahtena päivänä viikossa. Tein sitä työkokeilun ohella. En jaksanut, kun olin täällä koko viikon töissä.”

”Lopetin lokakuussa. Sain sen takia kahden kuukauden karenssin. Kerroin TE-toimistoon, että en jaksanut olla työkokeilussa Etapissa ja jakaa samaan aikaan mainoksia. Ajattelin, että molemmat työt onnistuvat mutta eivät onnistuneet. Miettivät kuukauden ajan ja lopuksi lätkäisivät karenssin. Perusteluni eivät kelvanneet”, Hautalahti sanoo.

Hänen katuu, että otti töitä vastaan.

”Jos en olisi mennyt töihin, en olisi saanut karenssia. Tosin en tiennyt silloin, että siitä tulee karenssi, jos lähtee töistä.”

https://www.verkkouutiset.fi/al-tyoton-kieltaytyi-kavelemasta-20-kilometria-te-toimisto-lopetti-tuet/

guest14935

 • Vieras
https://www.verkkouutiset.fi/al-tyoton-kieltaytyi-kavelemasta-20-kilometria-te-toimisto-lopetti-tuet/
https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/tyoton-rami-hautalahti-22-on-nyt-karenssissa-ja-elaa-toimeentulotuella-pitaisi-luopua-rankaisemisesta-ja-keksia-miten-autetaan-ja-kannustetaan-200665051

Tuossa se artikkeli aamulehdestä itsestään.

Mikään ei estäisi antamasta bussikortteja. Niissähän kait nykyisin maksetaan joillain korteilla käteisen sijaan.
Mutta osa koulutuksista keksitty sijoittaa niinkin ettei niihin joka paikasta bussilla pääse. Tuossa tosin kertoo itse hakeneensa sinne, joten asia hieman eri ehkä.
Ajokorteistahan onkin hupaisa ketju miten ulkomaisten kortit hyväksytään mistä vain - siinä missä suomalaisten on kortti ajettava. Kuten aiemmin ehdotettu, pakkoruotsin vaihtaminen ajokoulutukseen lapsille olisi työnhakemisen kannalta järkevää.
Ja työttömille voisi valtio liisata halvalla jonkin pienen auton jolla töitä hakea ja käydä töissä. Suurissa erissä ostamalla eivät olisi kalliita. Esim. Toyota Auris tai Kia cee'd kuljettaisi työttömät töihin, jos niitä olisi.
Aika yleistä on ettei töihin pääsekään muuten kuin autolla, useampaa jopia olen tehnyt ja oisiko puolet ollut sellaisia että hankalaa ainakin olisi muuten kuin autolla kulkea. (Olen tosin myös fillarilla ajanut keskellä talveakin töihin vaikka auto oli eikä se rahastakaan kiinni ollut vaan halusta liikkua kun oli istumatyöt joissa paikallaan piti olla koko päivä.)

Olennaisinta kuitenkin olisi noille nuorille järkätä töitä joista saa palkkaa eikä tuollaisia orjatöitä. Nuorena tarvitsee enempi kuin vanhempana joilla säästöjä jo useimmilla on. Rahaa tarvitsee paitsi töissä käymiseen, myös kumppanin etsimiseen, perheen perustamiseen, talon rakentamiseen. Nykyisessä kansanmurhamallissa tietysti suomalaisille riittää kärsiminen neukkukuutiossa kunnes kansaa ei enää ole, mutta mitään järkeä siinä mallissa ei ole, eduskuntapuolueita ei kannattaisi äänestää kenenkään. Ne tuskin edes tajuavat olevansa itsekin suomalaisia, ikiaikaisen alkuperäiskansan jäseniä.

Lainaus
Olin viime vuonna töissä jakamassa mainoksia ja ilmaisjakelulehteä.
Ennen noita ei verokirjoissa näkynyt, ovat sitten ilmeisesti nekin muuttaneet "verollisiksi."
Eihän täällä varmaan nuoria ole mutta en muuten suosittaisi työukkohommiin kuvaa laittamaan hakemukseen, kuvasta voi tulla väärä kuva että enempi kiinnostaa hiustenhoito kuin työnteko. Eri juttu jos asiakaspalvelu kyseessä, voivat kuvaa arvostaakin. Tosin itse en valinnut töihin sellasta josta kuva oli vaikka nättejä olikin kun valitsemassa olin.

Toinenkin artikkeli siellä oli.
https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/heidi-kaltti-35-huomasi-aitiyslomalla-tyopaikan-kadonneen-se-oli-sokki-koska-en-ole-ennen-ollut-tyottomana-200654942/
Lainaus
Pääsin onneksi heti työkokeiluun tänne Etappiin puolen vuoden sopimuksella.
Juuri tuo alistuminen aiheuttaa surkeat palkat ja orjatyöt. Sanoisivat mitä ajattelevat eivätkä nuolisi piiskureitaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 557
 • Liked: 26245
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo ihmettelevänsä, jos työttömille ei ole mahdollisuutta tarjota kolmen tunnin työjaksoa joka toinen viikko. Sipilää haastateltiin kiistellystä työttymyysturvan aktiivimallista Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

– Työttömän arjessa aktiivimalli tarkoittaa, että joka toinen viikko pitäisi löytää kolmen tunnin työjakso. Pidän meitä suomalaisia, joilla menee paremmin, tai yrityksiä ja työnantajia kyllä lampaina, jos emme löydä 200 000 ihmiselle joka toinen viikko kolmen tunnin työjaksoa, Sipilä sanoo.

– Haastan kaikkia suomalaisia siihen, että pelottelun sijaan lähdemme nyt hakemaan niitä malleja, joilla työtön saa aluksi kolmen tunnin työjakson kahden viikon välein, hän lisää.

Aktiivimalli on saanut runsaasti kielteistä palautetta, ja mallia vastustavalla kansalaisaloitteella on jo yli 125 000 allekirjoittajaa.

Mallin tavoitteena on Sipilän mukaan saada työtön ihminen edes pieneksi hetkeksi töihin työttömyysjakson aikana. Pääministerin mukaan keikkatyö on askel kohti unelmaduunia.

– Tämä ei ole mikään leikkaus, eikä tarkoitus ole kyykyttää ketään. Kun avointen työpaikkojen määrä kasvaa, aktivoinnin avulla on tarkoitus saada työpaikkojen ja tekijöiden kysyntä ja tarjonta kohtaamaan, Sipilä sanoo.

https://www.verkkouutiset.fi/juha-sipila-ylella-ihmettelen-jos-tyottomille-ei-loydy-kolmen-tunnin-tyojaksoa-joka-toinen-viikko/

kivimies

 • Vieras
Sipilä näköjään uskoo työvoimapulaan.  ;D

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 490
 • Liked: 29282
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Lainaus
Sipilä tukee aktiivimallia ja Jari Lindströmiä: ”Ollut itsekin työttömänä, tuntee nämä asiat”
Sunnuntai 14.1.2018

- Linström on entinen pääluottamusmies ja ollut itsekin työttömänä. Hän tuntee nämä asiat, Sipilä sanoin pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa.

Sipilän mukaan 70 prosentilla työttömistä tuki nousee aktiivimallin seurauksena ja tukeutui tässä mallia luomassa olleeseen toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n ekonomistiin Ralf Sundiin.

Sipilä muistutti, että aktiivimallissa työttömän omavastuupäivät laskevat seitsemästä viiteen, tämä vastaa hänen mukaansa mahdollista 4,65 prosentin alenemaa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801142200667309_pi.shtml

Just. Lindströmhän tässä asiantuntija onkin, koska joskus ollut työttömänä. Tällaisia nämä hallituksen asiantuntijat ovat. Yritä siinä sitten neuvoa kun tietävät ja tuntevat jokaisen työttömän tilanteen. Ja nämä samat asiantuntijat tietävät että normaalia palkkatyötä on kaikkialla.

Rohkenen väittää että jokainen työtön on oman elämäntilanteensa erikoisasiantuntija.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14710
Ei kaikista työttömistä tule kansanedustajaa ja ministeriä.  :facepalm:

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 490
 • Liked: 29282
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Ei kaikista työttömistä tule kansanedustajaa ja ministeriä.  :facepalm:

Ainakin kahdesta tuli. Simon Elo on nyt ensimmäisessään.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 606
 • Liked: 14710
Mikäs ministeri Simon Elo on? Kansankusetusministeri?

Kansanedustaja hän on ensimmäistä ja viimeistä kertaa elämässään.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 557
 • Liked: 26245
 • Ego sum Spartacus
Jari Lindström saa pian lisää asiantuntemusta työttömyydestä ja toivottavasti joutuu aktiivisesti kyykytetyksi.

Lainaus
Kouvolan Sanomat: Työministeri Lindström jäämässä pois eduskunnasta vaalikauden lopussa
”Omien kanssa taistellessa jää auttamatta toiseksi”, Uusi vaihtoehto -ryhmän Jari Lindström sanoo Kouvolan Sanomille.

Työministeri Jari Lindström (uv) aikoo jättää valtakunnan tason politiikan tämän vaalikauden päätteeksi. Lindström kertoo suunnitelmistaan Kouvolan Sanomien torstaina julkaisemassa haastattelussa.

Loput maksumuurin takana.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005273234.html

Onkohan Lindström edes maksanut velkojaan pois?

Lainaus
Velkojen ja muiden taloudellisten vastuiden suuruusluokka ja peruste - myös
kolmannen
tahon puolesta annetut sitoumukset:
asuntolaina 70.000, laina kesäasuntoon 58.000, yhteensä 128.000 €

http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1433371/Sidonnaisuudet110615.pdf/ddb37210-cd31-4e38-98a4-aefe27c873fd

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 557
 • Liked: 38793
 • Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista.
Olen ollut hammaslääkärissä. Tunnen siis ne asiat.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

guest14935

 • Vieras
Lainaus
Sipilä sanoin pääministerin haastattelutunnilla Ylen Radio Suomessa.
Sipilän mukaan 70 prosentilla työttömistä tuki nousee aktiivimallin seurauksena
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801142200667309_pi.shtml
Rohkenen väittää että jokainen työtön on oman elämäntilanteensa erikoisasiantuntija.
Ei ole, vaan työkkärin täti tietää paremmin. Ja hallitus.

Aika monella työttömällä kun ennestään talous tiukalla, rahojen pienikin vähennys aiheuttanee lukuisia maksukyvyttömyyksiä mitä myötä töihin meno ei sitten enää kannata lainkaan. Varsinkin nuoria on paljon joille ei ole säästöjä kertynyt koska töitä ei ole ollut. Tästähän oli uutinen kuinka esim. Lapissa (jossa tietty kehnolti töitä tarjolla) maksuhäiriö on kymmenesosalla väestä. Sellaisen jälkeen ei se hallituksen määräämä muuttokaan onnistu, koska uutta asuntoa ei kasvukeskuksista saa.
Mikä valtiolle on ilon päivä koska saa entistä useampia suomalaisia syrjäytettyä ja tilallehan voi tuoda moniosaajarikkauksia.
Tuo ylen haastattelutunti löytyy netistäkin ketä kiinnostaa kuunnella.  https://areena.yle.fi/1-1494210

kivimies

 • Vieras
Hallitus nosti aiemmin omavastuupäivät viidestä seitsemään ja nyt niiden palauttamista viiteen markkinoidaan jonain parannuksena.

guest14935

 • Vieras
Hallitus nosti aiemmin omavastuupäivät viidestä seitsemään ja nyt niiden palauttamista viiteen markkinoidaan jonain parannuksena.
:D

Aktiivimallia merkityksellisempään asiaan, kaikenmoisiin karensseihin, ei näytä uutisointi eikä keskustelu siirtyneen. Aika monen pienituloisen talouden ovat niillä saaneet menemään. Muutama uutinen kuitenkin haulla löytyy niistä. Esim.
https://www.talouselama.fi/uutiset/karensseista-tehdaan-tosi-paljon-valituksia-vaarantuuko-tyottoman-oikeusturva-kasittelyaikojen-venyessa/27a09eba-2035-3561-b9ed-908bea8f023c
Lainaus
Viime vuonna karensseihin johtaneita työvoimapoliittisia lausuntoja annettiin 115 809, toissa vuonna 97 967. Vuonna 2014 lausuntoja annettiin vain 77 339.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 490
 • Liked: 29282
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Ei tämä kyllä ole mikään aktimalli. Tämä on lestadiolaisen penetraatiomalli B. Jätkällä on pokkaa esiintyä töllössä ja väittää, että jokainen löytää varmasti 3 tuntia viikossa työtä.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

guest14935

 • Vieras
Ei tämä kyllä ole mikään aktimalli. Tämä on lestadiolaisen penetraatiomalli B. Jätkällä on pokkaa esiintyä töllössä ja väittää, että jokainen löytää varmasti 3 tuntia viikossa työtä.
Mikä sitä estää niin kauan kuin valtiolla luottoa riittää ja kansalla alistumista, rahaahan se vain vaatii. Sipilä kertoikin että lisää resursseja työkkäreille jollei muuten löydy.  :D
Muutama mennee puhelinmyyjäksi  :D ja loput valtiolle/yrityksille joita gulakkimallissa tuetaan, samalla laitetaan entisiä siivoojia tms. jotka vielä palkkaa sai, alta pois.

guest14935

 • Vieras
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/598910-yrittaja-sanoo-suorat-sanat-juha-sipilan-aktiivimalli-kommenteista-emme-ole
Lainaus
Ketomäki ihmettelee, onko Sipilä unohtanut, miksi yritykset ylipäätään palkkaavat työntekijöitä.
– Me palkkaamme, jos asiakas ostaa tuotetta. Tai eläköityville työntekijöille seuraajia. Emme ole sosiaalitoimisto emmekä työllisyystilastojen putsaaja. Aktiivimalli ei tuota hyviä työntekijöitä eikä hyviä työsuhteita, Ketomäki sanoo.

Kansa, orjat turpa kiinni:
https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/lukijan-mielipiteet/te-toimistolla-ei-ole-turhaa-koulutusta/
Lainaus
Minä en ainakaan tiedä yhtään turhaa koulutusta, jota TE-toimisto nykyisin järjestää. Valmennuksiin ja koulutuksiin osallistuneilta henkilöiltä kerätty asiakastyytyväisyys on ollut hyvää tai erinomaista, joten se vahvistaa näkökulmaani. Koulutus parantaa tilastojen mukaan parhaiten työllistymismahdollisuuksia.
Tiina Veijola
johtaja, Kainuun TE-toimisto
  :D
guest14935

 • Vieras
Lisää rahaa (veroilla ryöstettyä siis) poliitikkojen kavereille ja virkamiesten lahjojille:

https://www.lapinkansa.fi/lounaislappi/meri-lapin-ely-vaki-yksiin-tiloihin-saastyva-raha-mieluummin-henkilostoon-200648138/
Lainaus
Malli aktivoinut jo palvelutuottajat

Lainaus
–Henkilökohtaiset palvelut, kuten erilaiset valmennukset, ostetaan ulkopuolelta. Asiakasprosessia hoitaa siis käytännössä muu kuin te-toimiston väki. Lisäksi kasvava suuntaus on, ettei enää osteta palvelutapahtumia vaan palvelutulosta.

Lainaus
Hyttisen mukaan ostopalveluja valvotaan läpikäymällä tuottajien raportteja ja keskusteluin. Valvontakin keskittyy tuloksiin.

Vuoden alusta voimaan astunut aktiivimalli on Hyttisen mukaan lisännyt kyselyjen määrää ja aktivoinut palveluntuottajia tekemään tarjouksia.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 647
 • Liked: 15022
 • Kuka jos en minä
Ja kun ''tulokseksi'' käy mikä hyvänsä tilastoja haluttuun suuntaan muokkaava toimenpide niin pariksi tunniksi kuukaudessa työllistyvä tuo noille jo palkkion. Tai tuplapalkkion kun saa pakotettua oman firmansa pyörittämälle ''työnhakukurssille''. Tai triplapalkkion kun onnistut vielä työvoima ''viranomaisena'' yksityisen firman edustajana ilman mitään lääketieteellistä pätevyyttä päättämään että kyseinen henkilö on kuntouttavan toiminnan tarpeessa jolloin saat palkkion siitäkin että otat ko henkilön kurssille tai töihin haukkupalkalla. Ja tietysti kaiken mitä ko henkilö tekee, kun kuntouttavan työtoiminnan tuloksethan eivät kuulu kuntoutujalle vaan järjestäjälle.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 557
 • Liked: 26245
 • Ego sum Spartacus
Follow the Money

Lainaus
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) lupaa aktiivimallin takia lisäpanostuksia työvoimaviranomaisten resursseihin jo alkuvuodesta. Riittävät viranomaisresurssit ovat olleet esillä nokittelussa aktiivimallista.

Eurot lisäpanostuksiin löytyvät Orpon mukaan viime vuonna käyttämättä jääneistä työ- ja elinkeinoministeriön määrärahoista.

Orpo kertoi STT:lle valmistelevansa lisäpanostuksia työvoimaviranomaisille yhdessä työministeri Jari Lindströmin (sin.) kanssa. Peruslinjauksesta on jo sovittu hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken viime perjantaina.

Viime vuonna käyttämättä jääneitä työ- ja elinkeinoministeriön varoja voi alustavan tiedon mukaan olla jopa 70 miljoonaa euroa. Virallisia päätöksiä käyttämättä jääneiden rahojen käytöstä voidaan tehdä lisätalousarvion yhteydessä keväällä.

– Kun hallitus on sitoutunut lisätalousarvion päätökseen, työvoimaviranomaiset pystyvät jo alkuvuodesta käyttämään varoja aikaisemmin myönnettyjä enemmän, Orpo sanoi.

Kaikkea viime vuonna käyttämättä jäänyttä rahaa eli jopa 70:tä miljoonaa euroa Orpo ei työvoimaviranomaisten resursseihin lupaa.

– Sitä kaikkea en lupaa, mutta sen puitteissa riittävän resurssin, Orpo sanoi.

Työttömyysturvan aktiivimalli tuli voimaan tämän vuoden alussa. Aktiivimallissa työttömyyskorvausta leikataan 4,65 prosenttia, jos työtön ei kolmen kuukauden aikana ole tehnyt vähintään 18:aa tuntia palkkatyötä, tienannut yrittäjänä 241:tä euroa tai osallistunut työllistymispalveluihin viitenä päivänä. Eduskunta edellytti lausumassaan, että uudistuksen vaikutuksia pitää seurata ja tarvittaessa aktiivisuusehdon keinoja on laajennettava.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005527005.html?ref=rss

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 557
 • Liked: 38793
 • Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista.
Lainaus
..tarvittaessa aktiivisuusehdon keinoja on laajennettava.

Gulagia siis pukkaa.

Orjuus po'ois taikka menköön henki
niinkuin mennyt on isienki


Ovatkohan ne ihan selvillä siitä mitä ovat tekemässä?   ???
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Tagit: