Äänestys

Paikallinen seurakunta on maahanmuuton suhteen...

osallistunut kohtalokkain seurauksin mokutukseen
17 (32.1%)
toiminut humaanisti mutta ylimitoitetusti
7 (13.2%)
tehnyt sen mitä oikeus ja kohtuus edellyttää
3 (5.7%)
pitäytynyt onnistuneesti ongelman ulkopuolella
3 (5.7%)
... en tiedä :(
23 (43.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 50

Äänestys päättynyt: 13.12.2018, 20:43:13

Kirjoittaja Aihe: Nuivat seurakuntavaalit 2018  (Luettu 17881 kertaa)

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 488
 • Liked: 8761
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Piispanvaalit Espoossa 8.10.2018
« Vastaus #30 : 08.10.2018, 13:59:30 »
Nuo kaksi naista ovat lipilaareja, eivät usko muistaakseni edes neitseestäsyntymiseen. Holma olisi paras.

Itse äänestäisin Juntusta, jos osaisin. Toivoisin oikeastaan, että hänestä tulisi piispa.

Seurakuntavaalien vaalikoneen kysymykset ovat aika kummallisia minusta, mutta sain kyllä niilläkin täysin oikeat ehdokkaat. Koneesta sai vähän sen suuntaisen käsityksen, että on keskusteltavissa jopa se vietetäänkö messua sunnuntaisin.
qui non est mecum adversum me est

newspeak

 • Vieras
Vs: Piispanvaalit Espoossa 8.10.2018
« Vastaus #31 : 08.10.2018, 14:22:47 »
Huomenna on piispanvaalit Espoossa!

Lainaus
Ehdokkaita on neljä: Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori Kaisamari Hintikka, jumalanpalveluselämän kouluttaja, teologian tohtori Juhani Holma, johtava oppilaitospappi ja kisapappi, rovasti Leena Huovinen ja Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Sammeli Juntunen.

Vaalin ensimmäinen kierros järjestetään 8. lokakuuta. Tarvittaessa toinen kierros on 1. marraskuuta. Espoon uusi piispa vihitään virkaan 10. helmikuuta 2019.

Resu koneeni ei suostu laittamaan linkkiä, Kotimaa24:stä tuo uutinen lainattu.

Holma ja Hintikka ovat ilmeisesti siirtymässä toiselle kierrokselle:

Lainaus
Piispan vaalin alustavat tulokset 8.10.2018:

Espoon hiippakunnan #piispanvaali Lohjan rovastikunnan äänet: Huovinen 24, Holma 23, Hintikka 50, Juntunen 45. Äänestysprosentti 89,3%. Äänimäärä yhteensä, kun x/3 rovastikuntaa on laskettu: Huovinen, Holma, Hintikka, Juntunen. #espoonpiispanvaali #kirkko

Espoon hiippakunnan #piispanvaali Tuusulan rovastikunnan äänet: Huovinen 46, Holma 86, Hintikka 107, Juntunen 39. Äänestysprosentti 83,2%  Äänimäärä yhteensä, kun 2/3 rovastikuntaa on laskettu: Huovinen 70, Holma 109, Hintikka 157, Juntunen 84. #espoonpiispanvaali #kirkko

 Espoon hiippakunnan #piispanvaali tuomiorovastikunnan äänet Huovinen 72, Holma 63, Hintikka 181, Juntunen 83. Äänestysprosentti 87,5% Äänimäärä yhteensä, kun 3/3 rovastikuntaa on laskettu: Huovinen 142, Holma 172, Hintikka 338, Juntunen 167. #espoonpiispanvaali #kirkko

Toinen vaali 1.11. klo 12. Toisessa vaalissa ehdolla kaksi eniten ääniä saanutta: Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma.
http://espoonhiippakunta.evl.fi/hallinto_lakiasiat/piispan-vaali-2018/

newspeak

 • Vieras
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #32 : 08.10.2018, 15:33:22 »
Vaalikoneesta löytyi seuraavanlainen kysymys:

Lainaus
1. Kirkko on auttanut Suomeen pakolaisena tulleita ja ottanut kantaa turvapaikanhakijoiden inhimillisen kohtelun puolesta. Miten mielestäsi kirkon tulisi jatkossa toimia? Valitse yksi.
 • Kirkon tulee keskittyä työssään erityisesti kantasuomalaisiin.
 • Kirkon tulee jatkossakin tukea kaikkia turvapaikanhakijoita.
 • Kirkon tulee auttaa erityisesti kristittyjä turvapaikanhakijoita.
 • Kirkon tulee erityisesti julistaa evankeliumia turvapaikanhakijoille.
https://vaalikone.seurakuntavaalit.fi/fi/

Muitakin maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä oli, mutta tämä oli ainoa valtakunnallinen kysymys, jossa edellytettiin maahanmuuttoon liittyvää kantaa.

Lainaus
Vaalikoneen toteuttaa Sangre oy, joka toteutti mm. YLE:n kunnallisvaalien vaalikoneen
http://www.info.seurakuntavaalit.fi/vaalikone

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 488
 • Liked: 8761
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #33 : 08.10.2018, 16:17:36 »
Suomen Uutisten facebooksivuilla kuulemma tänään livenä Vllle Tavio ja Laura Huhtasaari Turun Mikaelinkirkossa 18.30. Aiheena kirkko ja perussuomalaiset.

https://www.facebook.com/suutiset/
qui non est mecum adversum me est

newspeak

 • Vieras
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #34 : 09.10.2018, 00:03:09 »
^ Ehdottomasti katsomisen arvoinen parituntinen. Kaikki olivat loistavia Villestä Lauraan ja Matiakseen. Kirkon miehet vetivät shown hienosti ja toivat omia kantojaan hyvin esiin. Tavio toi hienosti juridisia näkemyksiä esille diplomaattisesti ja pohdiskelevasti ja Huhtasaaren loppupuhe sananvapaudesta oli energinen ja rohkea. Myös urkujen äärellä oltiin rohkeita ja energisia.

Kirkko & Kaupunki ja moni muukin taho sai myös kuulla metsän huudon.

Kannattaa katsoa tai ainakin kuunnella, jos ei ole vielä niin tehnyt.

newspeak

 • Vieras
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #35 : 12.10.2018, 19:05:32 »
Ympäristöasiat ovat nyt nousseet tapetille ja ne olivat esillä myös seurakuntavaalien vaalikoneessa. Ensimmäinen osa-alue eli kirkon toiminta sisälsi seuraavan väittämän, johon tuli vastata: "On tärkeää, että seurakunnallani on Kirkon ympäristödiplomi."

Mikä on Kirkon ympäristödiplomi? Lyhyesti se on kirkon sisäinen hallinnollinen väline, jolla seurakunnat tms. sitoutuvat ympäristötyöhön: "Ympäristödiplomi on seurakuntia varten räätälöity väline, joka auttaa niitä täyttämään hyvin vastuutaan luomakunnasta. Diplomi on voimassa myöntämisvuoden jälkeen neljä vuotta. Diplomi on lähes kaikilla suurimmilla seurakunnilla ja seurakuntayhtymillä ja myös useilla pienillä seurakunnilla." (linkki) Diplomin ehdot ovat tiettyjen miniehtojen täyttäminen (pääosin byrokratiaa ja henkilöstöön liittyviä toimenpiteitä, kuten vastaavan nimittäminen, työryhmät, ympäristöohjelman laatiminen, seuranta, henkilöstön koulutus jne.) sekä seurakuntien ympäristöön liittyvien toimintojen pisteyttäminen. Pisteytyksessä minimipistemäärä on 100 pistettä 500:sta, joten hyvin erilaisilla painotuksilla voidaan saada tarvittava minimipistemäärä kasaan. Luonnollisesti ympäristötoimintoja on tarkoitus jatkuvasti kehittää ja ohjeistukset muuttuvat seuraavan kerran 2020.

Tämän kaltainen toiminta on tuttua monille varmasti työelämästä, jossa työnantaja palkkaa hipsterin hippeilemään, kertomaan vihreyden ilosanomaa ja mussuttamaan mm. kopiokoneen suosiosta, kunnes kopiokone viedään kaatopaikalle ja kaikki räpläävät lopulta tablettejaan tai itsepäisimmät tulostavat kopiot kotona omaan laskuunsa. Mistään uudesta ilmiöstä ei siis ole kyse, mutta diplomin perusajatuksena on sitouttaa seurakunnan toimintaa ympäristöajatteluun pitäen sisällään myös hengellisen elämän. Tästä kehityskulusta on ollut varoittavia esimerkkejä mm. Yhdysvalloissa, jossa seurakuntia on pyritty sitouttamaan ympäristöajatteluun verotuksellisin keinoin, jolloin ei kysytä kaipaavatko seurakuntalaiset pakkovalistusta.

Vaalikoneessa ympäristöasioihin otetaan kantaa muutenkin. Lähimmäisyyteen liittyen kysytään erikseen: "Seurakuntani tulisi maailmalla edistää seuraavia asioita. Valitse korkeintaan kaksi." Vastausvaihtoehdoissa on ilmastonmuutoksen vastainen työ. Ajankohtaisissa aiheissa ympäristökysymykset ovat esillä peräti kolme kertaa kymmenestä ollen näin toisella sijalla sukupuoli- ja seksuaaliasioiden ollessa eniten esillä peräti viidellä väittämällä. "Kirkon tulee toimia edelläkävijänä oman toimintansa ilmastovaikutusten nopeassa pienentämisessä." "Kirkon tarjoiluissa ja ruokailuissa tulisi ottaa huomioon ruuan ilmastovaikutukset, esimerkiksi lihan tarjoamista tulee välttää." "Kirkon tulee pitää ilmasto- ja ympäristökysymyksiä keskeisesti esillä omassa sanomassaan ja yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössään." Lienee selvää keiden esilletuomiseksi vaalikone on kehitetty.

Kirkon ympäristödiplomia koskien nostan vielä erikseen esille väittämän "Kirkon tarjoiluissa ja ruokailuissa tulisi ottaa huomioon ruuan ilmastovaikutukset, esimerkiksi lihan tarjoamista tulee välttää."

Diplomikäsikirjan mukaan kasvisruuasta saa pisteitä välillä 1-10. "Pisteitä saa seuraavasti: Kasvisruokavaihtoehto aina saatavilla ilman erillistä pyyntöä 5 pistettä. Kokouskahvitukset on vaihdettu terveellisempään vaihtoehtoon, 2 pistettä. Kotimaisten kasvisten suosiminen tarjoiluissa, 1 piste. Seurakunnan järjestämässä ruokailussa yksi kasvisruokapäivä viikossa, 2 pistettä. Maksimipistemäärä on 10." (s.45) Lähiruoka, luomu ja Reilun kaupan tuotteet pisteytetään erikseen samankaltaisella asteikolla. Jokin kauhun tasapaino tässä lienee taustalla diplomiseurakuntien keräillessä irtopisteitä suuntaamalla varoja tietynlaisiin hankintoihin. Kun selvästi verenpainelääkkeillä hengittelevä vanhempi teologi kehuu mediassa kasvisruokaa, tälle on selvästi tietty syy...

Yhteistyö ympäristömafiaan kuuluvien järjestöjen kanssa palkitaan tietenkin runsain pistein. Erikseen tästä on mainittava kansainvälisyyteen ja lähetystyöhön liittyvä avustustoiminta joka pisteytetään välillä 5-10 pistettä, joka perustuu prosentuaaliseen osuuteen seurakunnan verotuloista. 1,8 prosentin minimiavustusmääräraha tuottaa 5 pistettä ja 3 prosenttia täydet 10 pistettä.  Tässä kohtaa tietenkin tulee väistämättä monia kysymyksiä. "Eihän pari prosenttia kovin suurelta vaikuta." "Heikko-osaisistahan pitää huolehtia ja lähetyskäskyä noudattaa." "Diakonialla on paikkansa yhteiskunnassa ja kansainvälisen välisen toiminnan kautta voidaan auttaa avuntarvitsijoita." "Ympäristöongelmat ovat merkittävä tekijä monien hädässä." "Mitä tekemistä tällä kaikella on maahanmuuton kanssa?"

Näihin liittyen diplomikäsikirja sanoo s.21 näihin toimintoihin liittyen lisäksi: "Kirkko tekee myös vaikuttamistyötä oman maan ja kansainvälisiin päättäjiin." Siksi on huomautettava, että nämä ns. yhteistyökumppanit eivät lähtökohtaisesti harjoita lähetystyötä. Kirkon Ulkomaanapu on tästä hyvä esimerkki. Se on kirkon pitkäaikainen ja tunnettu yhteistyökumppani, mutta sen kirkollisuus uskonnollisesti sitoutumattomana järjestönä on hyvinkin kyseenalainen. Sama pätee moniin diakoniaa harjoittaviin järjestöihin. Kyyninen ihminen voi perustellusti sanoa, ettei näillä järjestöillä ole muuta kuin nimellistä tekemistä kristinuskon kanssa. Järjestötoiminta voi näyttäytyä jopa kristinuskon vastaisena ja epäisänmaallisena poliittisen ja yhteiskunnallisen toimintansa johdosta. Kun ympäristöasioissa viestintää halutaan korostaa, onko kirkolla varaa täyttää kalenterinsa ja keräyksensä ihmisiä katkeroittavalla toiminnalla. Apostoli Paavali kirjoittaisi tästä varmasti kärkkään kirjeen Suomen seurakunnalle.

Vaalikoneesta:

Lainaus
Kirkolla on seitsemän virallista lähetysjärjestöä, joiden hengellinen tausta, toiminta ja linjaukset eroavat toisistaan. Valitse jompikumpi seuraavista väitteistä.

- Seurakunnan tulisi voida valikoida itselleen sopivimmat lähetysjärjestöt kumppaneiksi

- Seurakunnan tulee rahoittaa tasapuolisesti kaikkia kirkon virallisia lähetysjärjestöjä

Molemmissa vaihtoehdoissa on etunsa. Toisaalta yksittäinen seurakunta kykenee arvioimaan omat yhteistyökumppaninsa etenkin jollakin asteella. Toisaalta tasapuolisuudella on kantansa. Kansallisella tasolla tämä johtaa kuitenkin tiettyjen eturyhmien suosioon aiheuttaen eripuraan ja Suomen kirkko on perinteisesti pyrkinyt ottamaan kaikki jäsenensä huomioon tarjoten suojan kaikille. Nykytrendit huomioiden ja Kirkko ja Kaupunki-sivustoa vilkaisten, joillakin on palava halu julistautua voittajiksi jo etukäteen. Uskonnon on mukamas tehtävä tietä politiikalle. Kristinuskon on mukamas väistyttävä pakanuuden, epätoivon, gender-ideologian ja viheraatteen alta. Mitä ihania päämääriä!

Huhtasaaren sanoin: "Kirkko takaisin!"

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 973
 • Liked: 7773
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #36 : 12.10.2018, 20:09:41 »
Tein vaalikoneen. Paraskin ehdokas jakoi vain 46%:sti näkemykseni, ja tarkemmalla perehtymisellä hänkin oli surkea höttöehdokas, joka ei usko Jeesuksen olevan ainoa tie Isän tykö.

Epätoivoiset vaalit kun ilmeisesti kaikki ehdokkaat ovat surkeita.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

newspeak

 • Vieras
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #37 : 12.10.2018, 20:47:59 »
Eihän tuossa vaalikoneessa ole lopulta mitään järkeä kun ehdokkaat ja äänestäjät joutuvat arpomaan omia vastauksiaan surkean kysymysasettelun takia. Kun ehdokkaat ovat vielä sormien ja varpaiden avulla laskettavissa, kovin kummoista vastaavuutta on melko mahdotonta edes olettaa löytävänsä.

En lainkaan ihmettele sitä, että suurin osa ehdokkaista on päättänyt olla vastaamatta vaalikoneen kysymyksiin. Kirkko&Kaupunki 8.10.2018:

Lainaus
Marraskuussa järjestettävissä seurakuntavaaleissa on yli 16 000 ehdokasta. Heistä 5 000 on tähän mennessä vastannut vaalikoneen kysymyksiin. Vastausaikaa on pidennetty 19. lokakuuta asti.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/seurakuntavaalien-vaalikone-avattiin-lahes-puolet-ehdokkaista-sallisi-samaa-sukupuolta-olevien-vihkimisen-kirkolliseen-avioliittoon

newspeak

 • Vieras
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #38 : 13.10.2018, 00:42:43 »
Vilkaisu menneisyyteen, edellisiin seurakuntavaaleihin:

Lainaus
Kansanedustaja Jani Toivola on seurakuntavaalien mainoskasvo

Syksyn seurakuntavaaleja mainostetaan kansanedustaja Jani Toivolan (vihr) kasvoilla. Toivola haluaa evankelis-luterilaisen kirkon muuttuvan vaaleissa moniääniseksi ja avoimeksi.

Toivola itse erosi kirkosta TV2:n Ajankohtaisen Kakkosen kohua herättäneen Homoillan jälkeen vuonna 2010, mutta liittyi takaisin tänä vuonna samassa yhteydessä, kun hänen tyttärensä kastettiin.

- Kirkossa on käyty Homoillan jälkeen arvokeskustelua ja koen, että kirkon ovi on nyt aidosti auki kaikille. Nyt on aika vaikuttaa ja äänestää kirkosta moniääninen, mitä iso joukko toivoo, Toivola perustelee suostumustaan seurakuntavaalien mainoskasvoksi.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kansanedustaja-jani-toivola-on-seurakuntavaalien-mainoskasvo/4307124#gs.fwuzuQI

Parin kuukauden sisään tämä tuleva rötösherra ja tuolloin jo kirkon vihollinen numero 1 ilmoitti, ettei asetu ehdolle seuraaviin eduskuntavaaleihin. Mutta asettui kuitenkin. Nyt hän taas ilmoitti, ettei asetu ehdolle. Hieno malli nuorille!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 261
 • Liked: 25824
 • Easter Worshipper
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #39 : 18.10.2018, 15:53:04 »
Täytin ehdokkaana vaalikoneen.

Mieleeni jäi:
ilmastonmuutos, ilmastonmuutos, ilmastonmuutoksesta viestiminen keskeistä, ilmastonmuutos, homoliitot, homoliitoista erivapaudet, kasvisruoka, tasa-arvo, johtajille sukupuolikiintiöt, pakolaiset, pakolaiset, muunsukupuoliset.

Oli siellä muitakin kysymyksiä, mutta tuo alkoi tulla korvista.

Kaikesta päätellen kysymyksenasettelulla pyrittiin siihen, että kirkolla pitäisi olla kiintiöarkkipiispanvirka, johon pääsisi vain liberaali homoja vihkivä vihreä maahanmuuttajia majoittanut muunsukupuolinen vegaaninainen. Sitten olisi onni ja autuus ja kaikki pääsisivät taivaaseen hallelujaaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 261
 • Liked: 25824
 • Easter Worshipper
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #40 : 18.10.2018, 16:01:00 »
Eihän tuossa vaalikoneessa ole lopulta mitään järkeä kun ehdokkaat ja äänestäjät joutuvat arpomaan omia vastauksiaan surkean kysymysasettelun takia. Kun ehdokkaat ovat vielä sormien ja varpaiden avulla laskettavissa, kovin kummoista vastaavuutta on melko mahdotonta edes olettaa löytävänsä.

En lainkaan ihmettele sitä, että suurin osa ehdokkaista on päättänyt olla vastaamatta vaalikoneen kysymyksiin. Kirkko&Kaupunki 8.10.2018:

Lainaus
Marraskuussa järjestettävissä seurakuntavaaleissa on yli 16 000 ehdokasta. Heistä 5 000 on tähän mennessä vastannut vaalikoneen kysymyksiin. Vastausaikaa on pidennetty 19. lokakuuta asti.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/seurakuntavaalien-vaalikone-avattiin-lahes-puolet-ehdokkaista-sallisi-samaa-sukupuolta-olevien-vihkimisen-kirkolliseen-avioliittoon

Niin... otsikko "Seurakuntavaalien vaalikone avattiin – lähes puolet ehdokkaista sallisi samaa sukupuolta olevien vihkimisen kirkolliseen avioliittoon" jo kertoo, että vaalikone on laadittu sillä silmällä, että siitä tehdään tilastoja. Ei sillä silmällä, että perähikiän paikallisseurakuntalainen löytäisi parhaan ehdokkaan.

Ilmeisesti osa kysymyksistä koski koko kirkkoa ja osan taas sai valita paikallisseurakunta tms. (en jaksanut lukea kaikkia ohjeita ja tiedotuksia). Joka tapauksessa pienessä seurakunnassa, jossa valitaan muutama valtuutettu, pitää ottaa kantaa koko kirkon ja koko maailman huoliin liki 30 kysymykseen vastaamalla perusteluineen, mikä on aika tuskaa. Vastattuani viiteen, iski epätoivo, kun katselin kuinka hitaasti "edistymispalkki" ruudun alalaidassa kasvoi.

Pieni anarkisti minussa nosti päätään noita kysymyksiä kohtaan ja pariin kirjoitin sellaiset perustelut, että noinkohan löydän ne vielä edestäni paikallislehdestä tms.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 332
 • Liked: 18875
 • Blues for Allah
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #41 : 18.10.2018, 16:09:21 »
Ennen oli kirkko, nykyään SAK. Molemmat  yrittää vaikuttaa epäparlamenttisin keinoin.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 669
 • Liked: 7280
 • ...ääni kun on, nyt Kansanradion!
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #42 : 18.10.2018, 16:14:23 »
^ Kyllä minullakin se isovihanaikainen musketti tai polkupyörästä rakennettu Sten-konepislari on jemmassa mikäli parlamentti ei selviä kriiseistä. En sinänsä kyllä voi oikein tuomita noitakaan. Oikeasti minulla on ainoastaan puinen samuraimiekka.

Mutta seurakuntavaalikone, sain rivin sellaisia täti-ihmisiä ehdokkaikseni, maksimissaan 59% samanmielisyys. Silla lailla.
Only
Truth
Matters

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 261
 • Liked: 25824
 • Easter Worshipper
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #43 : 18.10.2018, 17:56:10 »
Mutta seurakuntavaalikone, sain rivin sellaisia täti-ihmisiä ehdokkaikseni, maksimissaan 59% samanmielisyys. Silla lailla.

Osaan noista vastasin sen verran arpakuutiolla, että en tiedä saisinko itseni kanssakaan 59% kannatusta, jos täyttäisin sen nyt sopivaa ehdokasta itselleni etsiäkseni.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lisä-Tuomas

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 70
 • Liked: 43
 • Olvidate de los (u)tópicos!
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #44 : 19.10.2018, 02:45:03 »
Vastaanpa tähänkin jotain, vaikka "yö onkin pitkälle kulunut".

Olen ehdolla, ja kyllä, täyttämiseen meni aikaa. Laitoin vielä perustelujakin pelkän "rastin ruutuun" lisäksi.

Kokeeksi täytin vaalikoneen omilla vastauksillani, ja lähin vastaavuus itseni jälkeen seurakunnassani - joka ei ole aivan pieni - oli 69%.

Osin asiaa voi selittää se, että olen outolintu, mutta se tuskin kuitenkaan kaikkea. Koneeseen oli pyritty saamaan pakotettua hajontaa muutamalla monivalintakysymyksellä "valitse 2 tai 3 näistä kymmenestä hyvästä asiasta". Toisekseen osa kysymyksistä oli sellaisia, että samalla logiikalla saattoi täyttää "osittain samaa" tai "osittain eri mieltä".

Ja edellä ikuturson esittämällä tavalla nämä niin sanotut "ajankohtaiset kysymykset" pääsevät liiankin suurella painolla esiin.

Siksi suosittelen, ettei kukaan lannistuisi matalista vastaavuuksista, vaan tutustuisi lähinnä sopivien ehdokkaiden esittämiin perusteluihin, ja valitsisi niitten pohjalta mieluisimman tai vähiten epämieluisan vaihtoehdon.

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 334
 • Liked: 2949
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #45 : 06.11.2018, 11:37:26 »
Nosto, silllä seurakuntavaalien ennakkoäänestysaika 6.-10.11 alkoi tänään tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11.2018. Ev.lut. kirkon jäsenien kannattaa käydä äänestämässä kirkon uusvasemmistolaistumiskehitystä vastaan.

Äänestäminen on aina panos-tuotossuhteeltaan tehokasta henkilökohtaista vaikuttamista. Yksi ääni on erityisen tehokas kirkkovaaleissa, joissa on tavallisia poliittisia vaaleja pienempi äänestäjäkunta ja änestäjäaktiivisuus.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 208
 • Liked: 26720
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #46 : 10.11.2018, 14:21:28 »
Ja nyt ennakkoäänestämään. Ehdokas on tiedossa. Hän on lihaasyövä valkoinen hetero mies, PS:n aktiivi, yrittäjä, sinibaretti. Ja nuiva. Ennakkoäänestyspaikka on auki klo 16.00 saakka.

Lisään vielä linkin:
https://www.seurakuntavaalit.fi/aanestajalle/ehdokkaat
« Viimeksi muokattu: 10.11.2018, 14:24:40 kirjoittanut Ari-Lee »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 334
 • Liked: 2949
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #47 : 18.11.2018, 12:06:36 »
Tänään 18.11.2018 on seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä. Käykääpä kirkkoon kuuluvat äänestämässä.

Ainakin täällä Tampereella voi äänestää klo 20 asti ja täällä kunkin seurakunnan kirkko toimii äänestyspaikkana.
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 949
 • Liked: 3851
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #48 : 19.11.2018, 06:13:39 »
Paawolla oli valinnan paikka;
Kotiseurakunnan omina ehdokkaina paikallisen ps-järjestön "hyvällä tavalla" kaappiliberaali eturiviläinen ja toisaalta änkyräkonservatiivinen kepulaisvaikuttaja.

Ääni meni lopulta ps-ehdokkaalle mutta antisipiläinen silti meni näistä läpi. En ole pettynyt, enemmän hallaa (pun intended) tekee näin päättynyt vaali seurakunnan julkiselle hyysäyshumputteluille.  8)
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

"Ei n____ Turkuun, ei n____ minnekään."

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 261
 • Liked: 25824
 • Easter Worshipper
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #49 : 19.11.2018, 23:49:28 »
Monikos lisäkseni meni hommalaisista läpi?

Itse palvelen omassa srk:ssa taas seuraavan kauden kirkkovaltuutettuna. Äänipotti vie varmaan myös kirkkoneuvostoon. Luulisin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 107
 • Liked: 6158
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #50 : 20.11.2018, 22:08:51 »
PS:n ehdokkailla ei tainnut mennä seurakuntavaaleissa mitenkään erityisen hyvin?

Onko jossain jo ollut yhteenvetoa siitä, mihin suuntaan kirkon linja todennäköisesti muuttuu näiden vaalien jälkeen? Muuttuiko kirkko entistäkin kulttuurimarksilaisemmaksi?

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 329
 • Liked: 2050
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #51 : 20.11.2018, 22:42:41 »
En päässyt äänestämään näissä vaaleissa, koska ei ollut varaa matkustaa suomeen kuntaan, jossa olen kirjoilla.
Ehdokkaan etsiminen olisi varmasti ollut minulle myös vaikeaa, koska en hyväksy puoluepoliittisia ryhmiä näissä vaaleissa lainkaan, vaan ne edustavat minulle iljetystä, oli puolue kirkkovaaleissa mikä tahansa.
 
Kirkon pitäisi pysyä kaukana kaikista puolueista aina ja iankaikkisesti!
-Aamen

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 208
 • Liked: 26720
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #52 : 20.11.2018, 23:07:45 »
En päässyt äänestämään näissä vaaleissa, koska ei ollut varaa matkustaa suomeen kuntaan, jossa olen kirjoilla.
Ehdokkaan etsiminen olisi varmasti ollut minulle myös vaikeaa, koska en hyväksy puoluepoliittisia ryhmiä näissä vaaleissa lainkaan, vaan ne edustavat minulle iljetystä, oli puolue kirkkovaaleissa mikä tahansa.
 
Kirkon pitäisi pysyä kaukana kaikista puolueista aina ja iankaikkisesti!
-Aamen

Quo vadis?
Sikäli olet niin väärässä niin väärässä ettet voi olla oikeassa. Perustelu sama kuin lähtökohta eli kun kerran tämäkin on tässä asennossa ja sitä asentoa ei voi muuttaa niin on parempi äänestää vähiten huonoa vaihtoehtoa ja tässä tapauksessa vähiten huono on parhaista parhain. Olen pahoillani, että ajattelet noin, ja pahoillani siitä ettet pääse antamaan ääntäsi.

Eiköhän heidän tärkein tehtävä ole päättää seurakunnan menoista. He eivät päätä kuka pääsee taivaaseen eivätkä tervaa kenenkään perseitä.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 329
 • Liked: 2050
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #53 : 20.11.2018, 23:32:50 »
Tämä on minun näkemykseni ja muodostunut ajan myötä.
Olen kerran käynyt äänestämässä kirkollisvaaleissa ja tällöin äänestin sitoutumatonta listaa, näin olisin tehnyt tälläkin kertaa, jos olosuhteet olisivat sallineet päästä suomeen äänestämään.

Se, että ajattelen asiasta toisin kuin monet muut, ei tee siitä väärää 8)

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 293
 • Liked: 16983
 • White Lives Matter
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #54 : 20.11.2018, 23:47:57 »
Yle 19.11.2018 klo 01:09:
"Seurakuntavaalien alustava valtakunnallinen äänestysprosentti on 14,4. Edellisissä seurakuntavaaleissa 2014 äänestysprosentti oli 15,5."

Enemmistövaalit on asia sinänsä, mutta seurakuntavaaleissa on kysymys selvästi vähemmistövaaleista.

Itsensä myyntiin laittaneen ev.lutkan kunto ja ulkonäkö on mennyt niin pilalle uskonnon sekakäytön parissa, että se ei pysty vetoamaan moneenkaan edes katukaupassa.

Sääliksi käy, mutta tuskin minkäänlainen hoitoonohjaus saa kansalaisten enemmistöä tuohon porttoon enää uskomaan.

"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 261
 • Liked: 25824
 • Easter Worshipper
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #55 : 21.11.2018, 00:24:00 »
En päässyt äänestämään näissä vaaleissa, koska ei ollut varaa matkustaa suomeen kuntaan, jossa olen kirjoilla.
Ehdokkaan etsiminen olisi varmasti ollut minulle myös vaikeaa, koska en hyväksy puoluepoliittisia ryhmiä näissä vaaleissa lainkaan, vaan ne edustavat minulle iljetystä, oli puolue kirkkovaaleissa mikä tahansa.
 
Kirkon pitäisi pysyä kaukana kaikista puolueista aina ja iankaikkisesti!
-Aamen
PS:n ehdokkailla ei tainnut mennä seurakuntavaaleissa mitenkään erityisen hyvin?

Onko jossain jo ollut yhteenvetoa siitä, mihin suuntaan kirkon linja todennäköisesti muuttuu näiden vaalien jälkeen? Muuttuiko kirkko entistäkin kulttuurimarksilaisemmaksi?

Näille kahdelle yhteisesti.

Näissä vaaleissa ei määritetä kirkon linjaa, kuten ei kunnallisvaaleissakaan valtion linjaa.
Seurakuntavaaleissa valituilla luottamushenkilöillä ei ole vaikutusvaltaa oman seurakunnan/seurakuntayhtymän ulkopuolelle. Tosin kirkkovaltuutetut pääsevät valitsemaan sekä hiippakuntavaltuustoa, että kirkolliskokousedustajia, jotka sitten ovat taas vähän kuin lääninhallitus ja hallitus.

Mitä tuloksia seurasin, niin persuja poliittisina yhteisöinä oli näissä vaaleissa todella vähän kun taas kokkarit ja sossut tunkivat joka paikkaan poliittisilla liitoillaan. Omassa kunnassa oli kaksi paikallislistaa, koska kuntaliitoksessa kaksi kirkkoa, kaksi srk-taloa, kaksi hautausmaata jne. Eli en minäkään ole puoluepoliittinen henkilö seurakunnassa. Nuiva konservatiivi sen sijaan olen ja sen käsityksen sai viimeistään vaalikoneesta...   :roll:

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 329
 • Liked: 2050
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #56 : 21.11.2018, 00:32:53 »
en minäkään ole puoluepoliittinen henkilö seurakunnassa. Nuiva konservatiivi sen sijaan olen ja sen käsityksen sai viimeistään vaalikoneesta...   

Hienoa!

guest11919

 • Vieras
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #57 : 21.11.2018, 06:20:24 »
Omassa seurakunnassa oli demareiden ja kokkareiden listat sekä lipilaarien ja konsujen listat. Lipilaarien listalaisten mielestä ilmastonmuutos ja kasvissyönti ovat kirkon tärkeintä alaa, ja jos sitä olisi vaalikoneessa kysytty, niin epäilemättä myös avioliiton muuttaminen. Nämä olivat sikälikin selvästi avioliittovaalit, että vihreät olivat lipilaarilistalla, vaikka heillä on joskus ollut oma lista. Kokkareilla oli pakko olla oma lista, koska koko porukka ei olisi halunnut olla sallitaan homoliitot ja eutanasia -listalla, ja toisaalta konsulista ei olisi nykykokoomukselle sopinut. Seurakunnan demarit taas on änkyröitä. Tällaisessa tilanteessa persujen tulee mielestäni olla konsulistalla.

Monen näin somessa vetoavan kanssaihmisiin, että tulisivat äänestään kirkollisen avioliiton muutoksen puolesta. Odotin siksi suurempaa äänestysprosenttia. Ihmisiä ei selvästikään kiinnosta enää koko avioliittoasia, kumpaankaan suuntaan.

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 615
 • Liked: 998
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #58 : 21.11.2018, 07:16:28 »
Monikos lisäkseni meni hommalaisista läpi?

Itse palvelen omassa srk:ssa taas seuraavan kauden kirkkovaltuutettuna. Äänipotti vie varmaan myös kirkkoneuvostoon. Luulisin.

-i-

Lämpimät onnittelut, @ikuturso ja muut valitut!

Minä en päässyt läpi tälläkään kerralla. Toisaalta olin kaksimiehisen ehdokaslistan äänikuningas, mikä on edistystä vuoden 2014 seurakuntavaaleihin verrattuna. Vuonna 2014 jäin kaksimiehisen listan jumbosijalle.

guest11919

 • Vieras
Vs: Nuivat seurakuntavaalit 2018
« Vastaus #59 : 21.11.2018, 07:50:10 »
Mitä ihmeen järkeä on omassa kahden hengen listassa? Kyse on kuitenkin suhteellisesta d'Hondtin vaalitavasta (miten se nyt taas kirjoitettiinkaan).