Kirjoittaja Aihe: Iiris Suomela (vihr) koontiketju  (Luettu 87778 kertaa)

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 186
 • Liked: 23246
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #300 : 24.06.2022, 00:27:52 »
Mikä näitä naisoletettuja punaviherpolitiikkoja vaivaa. Exhibitionismiako? Sanna olemattomine tissivakoineen ja pennin korpun peboineen ja nyt Iiris näyttää runsaasti reittä eduskunnan kuppilassa.

On mielenkiintoista, että siinä missä miespoliitikoille ei ole sallittu eduskunnassa edes takin riisumista kesähelteellä pukeutumissääntöjen perusteella, niin naisille tuntuu olevan suunnilleen mikä tahansa suorastaan säädytönkin sallittua. Tuokin Iiriksen asu, mistä suunnilleen istuessa haaratkin vilkkuvat, sopisi pikemminkin johonkin yökerhoon, kuin konservatiivisen paikan työpaikkapukeutumiseksi. Vihreiden Rosa Meriläinen meni jopa vielä pidemmälle käyttämällä eduskunnassa rintamerkkiä, jossa luki "Vittu haisee hyvältä" ja pukeutumalla äärimmäisen niukkaan asuun, mitä kutsuttiin roiskeläpäksi.

Suomen kuuluisin roiskeläppä on nyt museossa
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1439789

Lainaus
Nyt Meriläisen kohuhame on museoitu Työväenmuseo Werstaan kokoelmiin Tampereella, kertoo kaupunkilehti Tamperelainen.

Kohu syntyi marraskuussa 2003, kun Meriläinen saapui eduskuntaan mustassa minihameessa, jonka hän itse nimesi roiskeläpäksi.
...
Eduskunnan kohukuningattareksi tempauksillaan noussut Rosa Meriläinen herätti pukeutumisellaan paheksuntaa seuraavanakin vuonna. Silloin hän valitsi asuaan koristamaan rintamerkin, jossa luki "Vittu haisee hyvältä".

Alkuperäisessä twiitissä, missä Iiriksen paljasteleva pukeutuminen näkyi, voidaan tekstissä nähdä viittaus juuri tähän naisten itse pukeutumisellaan tekemään seksuaaliseen häirintään. Iiris kovasti nyt yrittää muiden avustuksella vaihtaa puheenaiheen siihen, että häntä onkin muka häiritty ottamalla kuva todistusaineistoksi ja kritisoimalla paljastelevaa pukeutumista, jottei puhuttaisi siitä, että hän on itse työpaikalle sopimattomalla pukeutumisellaan häirinnyt muita.

Sallittaisiinkohan eduskunnassa miehelle pukeutua vähän vastaavasti niin lyhyeen hameeseen, että haaroista vilkkuisivat alushousut tai asuun, joka paljastaisi vaikkapa napaa kohti kulkevan karvavanan - tai vaikkapa Rosa Meriläisen tapaan sukupuolielimen hajua ylistävä rintamerkki? Jotenkin rohkenen epäillä, ettei hyväksyttäisi. Siksipä yhdenvertaisuuden takia ei pitäisi tällaista kiusallista paljastelua sallia naisillekaan, etenkin kun naiset usein käyttävät tätä vallankäytön välineenä ja alkavat hyökätä miehiä kohtaan väittämällä, että naista on jotenkin häiritty, kun paljastava pukeutuminen on huomattu (tai on ainakin väitetty huomatun (*)) tms - ja tällä tavoin luodaan miehille vihamielinen ympäristö. Eduskuntaan voitaisiin laatia turvatilasäännöt, jotka kieltävät tällaisen seksuaalisesti häiritsevän paljastelun.

*) Minulle tulee mieleen hieman tätä liipaten mieleen tapaus, missä tuttavaani tavatessa, tällä oli mukanaan joku, muistaakseni lastenrattaita lykkinyt YH-nainen. En ollut itse juuri edes huomannut koko naista, enkä tietenkään olisi ollut kiinnostunut tekemään häneen lähempää tuttavuutta, mutta kuulemma jälkikäteen nainen oli sättinyt tuttavaani siitä, että tämä oli naisen mielestä häirinnyt naisen ja minun välisen orastavan romanssin alkamista ja naisen mielestä olin ollut selvästi hänestä kiinnostunut.

Vaikka YH-äidin tapauksessa nainen oli suhtautunut positiivisesti mielikuvituksessaan luomaansa käsitykseen siitä, että hänestä olisi kiinnostuttu, niin sama mekanismi toimii tapauksissa, missä nainen syyttää miestä negatiivisessa mielessä miestä siitä, että tämä olisi muka jotenkin kiinnittänyt huomiota naiseen, esimerkiksi naisen mielestä vääränlaisella katseella tms. Ja tällainen voi luoda esimerkiksi työpaikan ilmapiiristä kiusallisuuden lisäksi myös turvattoman. Heteromiehen voi olla vaikea puolustautua tällaisia perusteettomia syytöksiä kohtaan. Homo voi ehkä puolustautua paljastamalla olevansa homo, joka ei koskisi naiseen pitkällä tikullakaan, mutta syytetyllä ei pitäisi olla velvollisuutta joutua puolustautumaan ja esimerkiksi sen vuoksi joutua vastentahoisesti paljastamaan olevansa homo, mikä on yksi esimerkki siitä miksi tällainen naisten paljasteleva pukeutuminen, etenkin siihen liitettyine syytöksineen häirinnästä, niin kuin tässäkin Iiriksen tapauksessa, on omiaan tekemään tilasta turvattoman miehelle. Nythän kuvan ottanutta miestä uhataan kostotoimilla ja Matti Vanhanenkin valkoisena ritarina pyrkii saamaan aikaan porttikiellon miehelle, joka on itse tapauksen uhri:

Puhemies Vanhanen olisi valmis antamaan porttikiellon kansanedustajan salakuvaajalle – "Tässä on selvästi harkinta pettänyt totaalisesti"
https://yle.fi/uutiset/3-12507990

Lainaus
Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) olisi valmis antamaan porttikiellon eduskuntaan kansanedustajasta salakuvan ottaneelle Valta kuuluu kansalle -puolueen Jarno Vähäkainulle. Eduskunnassa selvitetään tällä hetkellä, miten tapaukseen voidaan puuttua.

– Jos suinkin säännökset antavat myöten, olen valmis antamaan porttikiellon tällaisesta menettelystä, Vanhanen sanoo.

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela joutui alkuviikosta salakuvatuksi eduskunnassa, kun Valta kuuluu kansalle -puolueen toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu jakoi Twitter-tilillään kuvan, jossa Suomela istuu eduskunnan kahvilassa pukeutuneena lyhyeen mekkoon. Kuvan saatteeksi Vähäkainu kirjoitti kokeneensa "aikamoista seksuaalista häirintää" vieraillessaan kahvilassa.
« Viimeksi muokattu: 24.06.2022, 00:52:24 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 309
 • Liked: 4409
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #301 : 24.06.2022, 00:42:51 »
Pakko kommentoida. Rosa Meriläisen väittää noin yleensä vitun haisevan hyvältä. Puhuuko omasta emättimestään vai onko haistellut muidenkin naisoletettujen örveleitä?
Harrastelijana toistasataa testanneena sanoisin, että suurin osa on ihan raikkaantuoksuisia. Paha haju on hoidettavissa oleva tulehduksen tuotos.
Emättimessä eli fjosassa on itsepuhdistusmekanismi. Ei tarvitse pestä.
No shit Sherlock!

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 933
 • Liked: 18661
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #302 : 24.06.2022, 01:09:24 »

Hyvin harvoin on saatu otettua kammottavampi kuva kuin tuo Iiris Eduskunnassa. Kuvassa näkyy inhorealistisesti mutta myös symbolisesti nyky-Suomen irvokkuus.

Tähän vielä päälle valtakunnan nolla, tuppeen sahattu Matti Vanhanen änkyttämässä valkoritarointiaan. 

Mitä minä olen tehnyt ansaitakseni tämän? Yritin kasvaa, käydä kouluja, käydä töissä. Ja palkaksi sain Iiriksen ja Matin.

Yhyyyy ... äääää ....

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 309
 • Liked: 4409
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #303 : 24.06.2022, 02:36:13 »
Poseeraus tuo mieleeni hurjan nuoruuteni. Hampurissa Reepperbahnilla näki tuollaisia sutturoita. Vanhempia Herbertstrassella. Jungen leute verboten.
Eikö näillä femakoilla ole mitään häpyä? Olen tuntenut oikeita naisia, enkä voisi kuvitella kenenkään heistä esittelevän lihojaan noin härskisti julkisella paikalla.
No shit Sherlock!

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 937
 • Liked: 12936
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #304 : 24.06.2022, 04:00:18 »
Naisten - toki meidän miestenkin - pukeutuminen yleisesti on nykyään niin mautonta, että en lähtisi yhdestä kuvasta tekemään mitään päätelmiä mihinkään suuntaan. Se on vain yksi hetki, sekunnin kymmenes-, tai jopa sadasosia, kun ihminen napataan filmille.

Kannattaisi lähteä liikkeelle siitä, että miehet pukeutuisivat asiallisesti arki- ja juhlapukuihin. Naiset kyllä seuraisivat ajan kanssa perässä. Itse en kyllä viitsi, sillä katson ansainneeni shortsit, sandaalit ja lyhythihaisen paidan vuosikausia jatkuneella epämääräisellä käytökselläni.
qui non est mecum adversum me est

Kukkahatuton täti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 052
 • Liked: 2468
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #305 : 24.06.2022, 07:29:03 »
En nyt oikein ymmärrä mistä Iiris kilahti. Hän itse pukeutui paljastavasti, ja istui vielä niin että asento korosti mekon lyhyyttä.

Kansanedustajan luulisi tietävän että koska tahansa voi joutua kuvatuksi.

Eikö eduskunnan pukeutumissännöt edellytä arvokasta pukeutumista? Vesirajahame ei sitä ole.

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 832
 • Liked: 7036
 • The Phosphorescent
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #306 : 24.06.2022, 07:34:45 »
Onhan tuo nyt ihan saatanan tyhmää. Oikeasti. Miten ääliö pitää olla, ettei tajua, että kenestäkään ei julkaista missään Twitterissä tuommoista kuvaa tuommoisilla saatesanoilla? Vaikka miten Iiriksen vetämä politiikka ärsyttäisi, ja vaikka hän pukeutuisi miten, niin ei nyt sentään ruveta laukomaan omaan maaliin, jooko. Iiriksen pukeutuminen ei liene kansanedustajakollegan asia, vaan jos siihen pitää puuttua, siihen puuttukoon vaikka eduskunnan puhemies.

Itsekin kyllä toivon, että eduskunnassa pukeuduttaisiin säädyllisesti. Hameet vähintään polvipituisia nyt alkuun eikä mitään tissivakojen esittelyjä. Samoin miehet pitkissä housuissa ja kauluspaidoissa. Ihan siksi, että voitaisiin keskittyä asioihin eikä kenenkään kehon tiirailuun. Ihmiset nyt vaan sattuvat yhä tänäkin päivänä olemaan hyvin pitkälti viettinsä vietävissä, niin voitaisiin edes minimoida ne silmänruoat edes Suomen eduskunnassa, kiitos.
Can I ever comprehend?
Will my longing ever end?
- Emperor

Demlan it-tuki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 452
 • Liked: 356
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #307 : 24.06.2022, 16:37:49 »
En nyt oikein ymmärrä mistä Iiris kilahti. Hän itse pukeutui paljastavasti, ja istui vielä niin että asento korosti mekon lyhyyttä.

Kansanedustajan luulisi tietävän että koska tahansa voi joutua kuvatuksi.

Eikö eduskunnan pukeutumissännöt edellytä arvokasta pukeutumista? Vesirajahame ei sitä ole.

siis täh. tuo kuvahan on ihan kunnon upskirt pervoilua, kun on zoomailtu istuvaa naista hameen sisään. Teeppä vastaavaa vaikka jossain julkisella paikalla, esmes terassilla hyvin nopeasti tulee palautetta. Kannattaa valita joku seurue jossa on myös naisten ukkoja mukana.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 1992
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #308 : 24.06.2022, 17:01:58 »
Onhan tuo nyt ihan saatanan tyhmää. Oikeasti. Miten ääliö pitää olla, ettei tajua, että kenestäkään ei julkaista missään Twitterissä tuommoista kuvaa tuommoisilla saatesanoilla? Vaikka miten Iiriksen vetämä politiikka ärsyttäisi, ja vaikka hän pukeutuisi miten, niin ei nyt sentään ruveta laukomaan omaan maaliin, jooko. Iiriksen pukeutuminen ei liene kansanedustajakollegan asia, vaan jos siihen pitää puuttua, siihen puuttukoon vaikka eduskunnan puhemies.
Niinpä.

Nykyisillä kännyköillä voi ottaa nopeasti, huomaamattomasti ja äänettömästi kuvia ilman että kuvattava sitä huomaa. Kuvattava ihminen katsomassa kännykkää päin ei siis tarkoita hänen olevan tietoinen kuvauksesta.

Tuollaisen kuvan ottaminen ja julkaiseminen on lapsellista käytöstä, eikä mitenkään edistä suomalaisen yhteiskunnan kehittämistä.

Ja noin ylipäätään, ihmisistä kun räpsii tarpeeksi kuvia, saa niistä vaikka miten hölmön näköisiä. Menkää katsomaan videoita ja pysäyttäkää niitä satunnaisesti eri aikoihin, niin huomaatte kuinka esimerkiksi ihmisten ilmeet voivat olla todella hölmön näköisiä. Sille on syynsä, miksi ihmiset tapaa erikseen poseerata kuvissa.
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 368
 • Liked: 4214
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #309 : 26.06.2022, 18:37:20 »
Mikä on kansanedustajan oma vastuu pukeutumisestaan ja paljasteluistaan eduskunnassa? Kuinka moni Iiriksen kuvaamisesta ja kuvan julkaisemisesta pöyristynyt on lainkaan kyseenalaistanut Iiriksen reisiensä esittelyn eduskunnan kahvilassa? Siellähän vilisee yhteiskuntamme tärkeimpiä päättäjiä, toimittajia ja kuvaajia. Kun totuus tuodaan suuremman yleisön nähtäville niin sitten tuleekin iso poru.

Tässä jupakassa ei ole kysymys mistään salakuvaamisesta vaan siitä, että suurelle yleisölle on näytetty karu totuus ;D Iiriksen pukeutumisesta ja istuma-asennosta valtakunnan ykköskuppilassa.

Halla-aho näyttää alla mallia siitä, kuinka helppoa on välttää tällaiset turhat kohut.

Pöhisijä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 200
 • Liked: 1000
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #310 : 26.06.2022, 19:09:50 »
Nykyisillä kännyköillä voi ottaa nopeasti, huomaamattomasti ja äänettömästi kuvia ilman että kuvattava sitä huomaa. Kuvattava ihminen katsomassa kännykkää päin ei siis tarkoita hänen olevan tietoinen kuvauksesta.
Tosin se ei muuta sitä asiaa, että puhelinta täytyy osoittaa kohteeseen ja se on yleensä ilmiselvää, ei kukaan semmoisessa kulmassa pidä puhelinta normaalisti. Epäilenkin, että kohde tiesi aivan hyvin joutuneensa kuvatuksi, tällä tavalla saa vain paremmat hyvesignaalit kerättyä.

Omasta puolestani kuvaamista voisi rajoittaa rankasti lainsäädännöllä, niin paljon on niitä jotka lyö kameran naamaan ja huutaa JULKINEN TILA!!1

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 749
 • Liked: 65429
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #311 : 26.06.2022, 19:19:24 »
OT
Omasta puolestani kuvaamista voisi rajoittaa rankasti lainsäädännöllä, niin paljon on niitä jotka lyö kameran naamaan ja huutaa JULKINEN TILA!!1

Varmaan noita on, ja epäilemättä ne ovatkin ongelma monille. Mutta kuvausvapauden rajoittamisessa on kuitenkin jollain tavalla kyse samasta asiasta kuin sananvapauden rajoittamisesta. Kysehän on ja pitäisikin olla ensisijaisesti siitä miten sitä otettua kuvaa käytetään julkisuudessa. Sitähän varten on jo olemassa laki. Jos jotain lainsäädäntöä pitäisi kiristää, niin sitä sitten.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“PS-edustajan pitäisi aina muistaa, että jos et ole eilakännöläinen, tipahdat.”
— Pallopääkissa

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 309
 • Liked: 4409
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #312 : 26.06.2022, 23:46:34 »
Onko mahdollista, että rehevien reisien esittely on tapahtunut ihan vahingossa? Tuli kuvasta mieleen ravintolan lihatiski, kuinka ollakkaan. Mauttomuuden huippuposeeraus oli täky, johon yksi hölmö meni vipuun.
Onko jo saatu kiinni Sannan anorektikkotakamuksen ikuistanut mestari?
No shit Sherlock!

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 724
 • Liked: 2315
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #313 : 27.06.2022, 04:06:33 »
Nykyisillä kännyköillä voi ottaa nopeasti, huomaamattomasti ja äänettömästi kuvia ilman että kuvattava sitä huomaa. Kuvattava ihminen katsomassa kännykkää päin ei siis tarkoita hänen olevan tietoinen kuvauksesta.
Tosin se ei muuta sitä asiaa, että puhelinta täytyy osoittaa kohteeseen ja se on yleensä ilmiselvää, ei kukaan semmoisessa kulmassa pidä puhelinta normaalisti. Epäilenkin, että kohde tiesi aivan hyvin joutuneensa kuvatuksi, tällä tavalla saa vain paremmat hyvesignaalit kerättyä.

Omasta puolestani kuvaamista voisi rajoittaa rankasti lainsäädännöllä, niin paljon on niitä jotka lyö kameran naamaan ja huutaa JULKINEN TILA!!1
ja "minä olen toimittaja,sä et saa koskea muhun" tms kuten se joku itseään toimittajaksi tituleeraava tyyppi huuteli poliisille kun ne otti sitä kiinni kun ei totellut niiden poistumiskäskyä.:D

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 163
 • Liked: 10390
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #314 : 27.06.2022, 09:25:50 »
Kertokaan nyt mullekin mitä sitten näkyi tuossa tyhjäpäästä otetussa kuvassa? Minä näin vain läskiset = liikunta 0, reidet joita siis nimen omaan haluttiin näyttää  :facepalm:

"Upskirt pervoilua" :D ym. kommarin lausunto alleviivaa taas kerran sen päivänselvyyden että on TÄYSIN MAHDOTONTA toimia missään asiassa siten ettei em. väki pidä meitä syyllisinä ja sen myötä teloitettavina. Pätee tietenkin teloitusjonossa vähän taaempana olevia cuckoomuksia ja muuta paskansyöjäväkeä.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 1992
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #315 : 27.06.2022, 09:42:21 »
Kannattaa keskittyä politiikan kritisointiin eikä pukeutumiseen. Suomelan pukeutuminen on minusta tyylitöntä. Ei paljaan pinnan vuoksi vaan muuten vain. Mutta sillä ei ole merkitystä, koska en ole kiinnostunut Suomelan tyylitajusta. Joskus oli joku nettisivu, johon listattiin kuvia persuista tarkoituksena tehdä ivaa heidän ulkonäöstään. Enpä tiedä arvostitteko te sitä, mutta minä en ainakaan arvostanut sitä. Ja mitä tulee ylipainoisuuteen, niin kylläpä niitä ylipainoisia persujakin on.


"Upskirt pervoilua" :D ym. kommarin lausunto alleviivaa taas kerran sen päivänselvyyden että on TÄYSIN MAHDOTONTA toimia missään asiassa siten ettei em. väki pidä meitä syyllisinä ja sen myötä teloitettavina.
Tässä tapauksessa olisi ollut hyvin helppoa välttyä syytöksiltä. Nimittäin jättämällä kuvan ottamatta tai julkaisematta. Ei lainkaan mahdotonta.


Nykyisillä kännyköillä voi ottaa nopeasti, huomaamattomasti ja äänettömästi kuvia ilman että kuvattava sitä huomaa. Kuvattava ihminen katsomassa kännykkää päin ei siis tarkoita hänen olevan tietoinen kuvauksesta.
Tosin se ei muuta sitä asiaa, että puhelinta täytyy osoittaa kohteeseen ja se on yleensä ilmiselvää, ei kukaan semmoisessa kulmassa pidä puhelinta normaalisti.
Enpä menisi sanomaan. Joissain tapauksissa kuvaaminen on varmasti ilmiselvää vaikka sitä yrittäisi peitellä, mutta kyllä salakuvien nappaaminen on mahdollista.
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 163
 • Liked: 10390
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #316 : 27.06.2022, 09:49:49 »
^Niijaku ei tehä mitään niin ei tehä virhettä.  :facepalm:
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 1992
Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #317 : 27.06.2022, 11:20:39 »
^Niijaku ei tehä mitään niin ei tehä virhettä.  :facepalm:
Satunnaisista ihmisistä salakuvien ottaminen ivallisessa tarkoituksessa = mitään ei saa tehdä. Ok.
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 933
 • Liked: 18661
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #318 : 27.06.2022, 14:13:17 »
"Salakuvan" ottaminen ja julkaiseminen oli journalistinen teko. Jossain muussa todellisuudessa siitä saisi palkintoja. Kuvassa näkyy jeesustelevan, pöntön ja arvostelukyvyttömän feministin minä. Onnittelut VKK:lle, meni paremmin kuin Putinin kanssa.

Oikea salakuva olisi sellainen missä kuvataan varkain kun Iiris nauttii oman kodin turvaa, neljän seinän sisällä, pois suurimmista ikkunoista.
« Viimeksi muokattu: 27.06.2022, 16:15:10 kirjoittanut Jorma M. »

Demlan it-tuki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 452
 • Liked: 356
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #319 : 27.06.2022, 15:13:25 »
"Upskirt pervoilua" :D ym. kommarin lausunto alleviivaa taas kerran sen päivänselvyyden että on TÄYSIN MAHDOTONTA toimia missään asiassa siten ettei em. väki pidä meitä syyllisinä ja sen myötä teloitettavina. Pätee tietenkin teloitusjonossa vähän taaempana olevia cuckoomuksia ja muuta paskansyöjäväkeä.

No otappa vaikka työpaikallasi vaikka jostakin naisesta kuva kaula-aukosta sisäänpäin hänen kumartuessaan eteenpäin ja postaa pilkallisen ja seksualisoivan saatteen kanssa sosiaaliseen mediaan. Voit sanoa pomollesi ja työkaverille, että julkinen paikkahan tämä on ja eikö mitään enää saa tehdä.

sakarit

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 420
 • Liked: 316
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #320 : 27.06.2022, 15:14:31 »
Riippumatta kohteen poliittisista mielipiteistä tai mistä vaan henkilökohtaisista asioista, herrasmies ei ikinä julkaise tuon tyylisiä kuvia ilman kuvassa esiintyjän lupaa. Toiset herrasmiehet eivät myöskään puolustele jos joku näin on tehnyt.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 337
 • Liked: 15958
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #321 : 27.06.2022, 15:32:18 »
Eduskunta antaa porttikiellon kansanedustaja Iiris Suomelaa salakuvanneelle VKK-puolueen varapuheenjohtajalle

Lainaus
Kansanedustaja Iiris Suomelasta otettiin salakuva viime viikolla eduskunnassa. Kuvaa jaettiin sosiaalisessa mediassa halventavalla saatetekstillä.

Valta kuuluu kansalle -puolueen toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu saa porttikiellon eduskuntaan otettuaan salaa kuvan kansanedustaja Iiris Suomelasta (vihr.).

Eduskunnan tiedotteen mukaan porttikielto on voimassa tämän vaalikauden loppuun. Porttikielto ei koske istunnon seuraamista täysistuntosalin lehterillä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) päätti harvinaisesta rangaistuksesta maanantaina iltapäivällä keskusteltuaan asiasta puhemiesneuvoston kanssa.

Vähäkainu otti kuvan Suomelasta eduskunnan kuppilassa viime viikon tiistaina. Kuvassa Suomela istuu eduskunnan kahvilassa mustaan mekkoon pukeutuneena.

Sosiaalisessa mediassa jakamansa kuvan yhteyteen Vähäkainu kirjoitti kokeneensa eduskunnassa “aikamoista seksuaalista häirintää”.

Puhemies Vanhanen kuvasi Vähäkainun toimintaa viime viikolla täysin sopimattomaksi käytökseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-12511998

Aikas mielenkiintoinen rangaistus, kannattaisiko jopa haastaa oikeudessa ?


that's a bingo!

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 037
 • Liked: 638
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #322 : 27.06.2022, 16:25:04 »
Eduskunta antaa porttikiellon kansanedustaja Iiris Suomelaa salakuvanneelle VKK-puolueen varapuheenjohtajalle

Lainaus
Kansanedustaja Iiris Suomelasta otettiin salakuva viime viikolla eduskunnassa. Kuvaa jaettiin sosiaalisessa mediassa halventavalla saatetekstillä.

Valta kuuluu kansalle -puolueen toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu saa porttikiellon eduskuntaan otettuaan salaa kuvan kansanedustaja Iiris Suomelasta (vihr.).

Eduskunnan tiedotteen mukaan porttikielto on voimassa tämän vaalikauden loppuun. Porttikielto ei koske istunnon seuraamista täysistuntosalin lehterillä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) päätti harvinaisesta rangaistuksesta maanantaina iltapäivällä keskusteltuaan asiasta puhemiesneuvoston kanssa.

Vähäkainu otti kuvan Suomelasta eduskunnan kuppilassa viime viikon tiistaina. Kuvassa Suomela istuu eduskunnan kahvilassa mustaan mekkoon pukeutuneena.

Sosiaalisessa mediassa jakamansa kuvan yhteyteen Vähäkainu kirjoitti kokeneensa eduskunnassa “aikamoista seksuaalista häirintää”.

Puhemies Vanhanen kuvasi Vähäkainun toimintaa viime viikolla täysin sopimattomaksi käytökseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-12511998

Aikas mielenkiintoinen rangaistus, kannattaisiko jopa haastaa oikeudessa ?

Ehdottomasti kannattaa! Virheillä lienee pienimuotoiset bileet tänään Vähäkainun porttikiellon kunniaksi. Mikäs sen parempaa Virheiden kannalta, jos saadaan uudet bileet käräjäoikeuden tuomion jälkeen.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 213
 • Liked: 10941
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #323 : 27.06.2022, 17:10:49 »
Nyt on tainnut mennä lainsäädäntövalta ja tuomiovalta vähän sekaisin. Jos on toimittu paheksuttavasti, pitää paheksua. Jos on toimittu laittomasti, annetaan asia poliisille. Jos paheksuttava asia halutaan lailla rangaistavaksi, eduskunta sitten päättäköön siitä ja säätäköön lain. Eduskunnan antamat tuomiot ovat pelkästään poliittisten vastustajien kampittamista eivätkä näytä todellakaan hyvältä.

Lainaus
Eduskunnan tiedotteen mukaan porttikielto on voimassa tämän vaalikauden loppuun.
No ei sentään loppuelämäksi ja jälkipolvetkin selvisivät rangaistuksetta, mutta kai sekin olisi ollut kuitenkin mahdollista? Missä näihin eduskunnan rangaistusasteikkoihin voi tutustua?
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 577
 • Liked: 47265
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #324 : 27.06.2022, 20:10:05 »
Jos "älykkäänä" pidetty ja kansanedustajaksi asti päässyt henkilö tuijottaa kameraan,  niin voitaisiinko jo lakata puhumasta salakuvauksesta.

Josko vaikka vain mauttoman kuva ottamisesta ja julkaisemisesta ilman lupaa?

Edes Iiris itse ei ole avannut tilannetta millään tavoin, miksi hän ei ymmärrä, että kohti osoitettu kännykkä voi kuvata. Onko hän nukkunut silmät auki tai jotain.

Jonnekin someen tai mediaan vain lipesi sana salakuva ja sitten se on ollut sellainen.

Aiemmin julkaisemassani kuvaparissa oli YLE:n kuvituskuva, jossa Iiris kiiruhtaa ovesta samalla katsoen vomakkaasti kieroon, eikä katso kameraan, eikä näin ollen varmaankaan tiennyt häntä kuvattavan. Minusta se on parempi esimerkki ei-mairittelevasta salakuvasta.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 037
 • Liked: 638
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #325 : 27.06.2022, 22:26:51 »
Jos "älykkäänä" pidetty ja kansanedustajaksi asti päässyt henkilö tuijottaa kameraan,  niin voitaisiinko jo lakata puhumasta salakuvauksesta.

Josko vaikka vain mauttoman kuva ottamisesta ja julkaisemisesta ilman lupaa?

Edes Iiris itse ei ole avannut tilannetta millään tavoin, miksi hän ei ymmärrä, että kohti osoitettu kännykkä voi kuvata. Onko hän nukkunut silmät auki tai jotain.

Jonnekin someen tai mediaan vain lipesi sana salakuva ja sitten se on ollut sellainen.

Aiemmin julkaisemassani kuvaparissa oli YLE:n kuvituskuva, jossa Iiris kiiruhtaa ovesta samalla katsoen vomakkaasti kieroon, eikä katso kameraan, eikä näin ollen varmaankaan tiennyt häntä kuvattavan. Minusta se on parempi esimerkki ei-mairittelevasta salakuvasta.

-i-

Ennen suurempia johtopäätöksiä olisi hyvä nähdä video tapahtuneesta. Onko niin, että sitä ei ole julkaistu?
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 128
 • Liked: 38910
 • Ego sum Spartacus
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #326 : 27.06.2022, 22:40:14 »
Onhan se aika ihmeellistä kuinka vähillä eväillä eduskuntaan pääsee.

2019-06-12: Iiris Suomela "20v käynyt kaikki mahdolliset talouspolitiikan kurssit ja lukenut kirjat"
https://www.youtube.com/watch?v=2IR9ArX8xOI

Iiris Suomela ja n-sana
https://www.youtube.com/watch?v=ePs3qexUzBE

Perussuomalaisten Purran ja vihreiden Suomelan siirtolaiskeskustelusta kiivas väittely
https://www.youtube.com/watch?v=ASbYLE39Izg


jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 024
 • Liked: 428
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #327 : 28.06.2022, 11:31:15 »
Eduskunta antaa porttikiellon kansanedustaja Iiris Suomelaa salakuvanneelle VKK-puolueen varapuheenjohtajalle

Lainaus
Kansanedustaja Iiris Suomelasta otettiin salakuva viime viikolla eduskunnassa. Kuvaa jaettiin sosiaalisessa mediassa halventavalla saatetekstillä.

Valta kuuluu kansalle -puolueen toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu saa porttikiellon eduskuntaan otettuaan salaa kuvan kansanedustaja Iiris Suomelasta (vihr.).

Eduskunnan tiedotteen mukaan porttikielto on voimassa tämän vaalikauden loppuun. Porttikielto ei koske istunnon seuraamista täysistuntosalin lehterillä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) päätti harvinaisesta rangaistuksesta maanantaina iltapäivällä keskusteltuaan asiasta puhemiesneuvoston kanssa.

"Salakuvaamisena on kiellettyä oikeudettomasti teknisellä laitteella kuvata henkilöä kotirauhan suojaamassa paikassa tai käymälässä, pukeutumistilassa tai vastaavassa paikassa, tai yleisöltä suljetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella tämän yksityisyyttä loukaten."

Vähäkainu otti kuvan Suomelasta eduskunnan kuppilassa viime viikon tiistaina. Kuvassa Suomela istuu eduskunnan kahvilassa mustaan mekkoon pukeutuneena.

Sosiaalisessa mediassa jakamansa kuvan yhteyteen Vähäkainu kirjoitti kokeneensa eduskunnassa “aikamoista seksuaalista häirintää”.

Puhemies Vanhanen kuvasi Vähäkainun toimintaa viime viikolla täysin sopimattomaksi käytökseksi.

https://yle.fi/uutiset/3-12511998

Aikas mielenkiintoinen rangaistus, kannattaisiko jopa haastaa oikeudessa ?

Tahallisesti vai tahattomasti jutussa sekoitetaan kaksi termiä eli salaa kuvaaminen ja salakuvaus. Luulisi kuvaamisen säännöt olevan hyvin median ammattilaisilla tiedossa puhumattakaan lain säätäjistä.

Julkisella paikalla kuten Eduskunan kuppilassa saa kuvata ketä tahansa "salaa", ennalta ilmoittamatta ja ilman kohteen lupaa.
Salakuvaus taas tapahtuu paikassa jossa on yksityisyyden suoja eli kotona, omalla pihalla jne
Esim. terveyskeskuksen odotushuone on julkinen tila = kuvia saa ottaa niin paljon kuin haluaa

Lisäksi laki erottelee kuvan julkaisun - kaikkea  mitä saa kuvata ei saa julkaista.
« Viimeksi muokattu: 28.06.2022, 11:42:58 kirjoittanut jahve »

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 16 497
 • Liked: 23504
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #328 : 28.06.2022, 12:12:54 »
Jos "älykkäänä" pidetty ja kansanedustajaksi asti päässyt henkilö tuijottaa kameraan,  niin voitaisiinko jo lakata puhumasta salakuvauksesta.

Josko vaikka vain mauttoman kuva ottamisesta ja julkaisemisesta ilman lupaa?

Narsistin egoon on mahtanut kolahtaa sellainen lommo, että se "älykkyys" on jäänyt jälleen käyttämättä.
Mikäli haluttiin oikein mainostaa tuota kuvaa ja tarkoitus on se, että mahdollisimman moni tuon kuvan näkee niin valittu metelin pito on aivan oikeaa toimintaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 040
 • Liked: 106242
Vs: Iiris Suomela (vihr) koontiketju
« Vastaus #329 : 07.07.2022, 09:45:24 »
Lainaus
Suomi jatkaa tutulla polulla

Sunnuntain tuplapalkka on esimerkki asiasta, josta on vaikea luopua, koska siitä on tullut joillekin tärkeä. Ilmiötä nimitetään polkuriippuvuudeksi.

Saska Saarikoski HS

[...]

YKSI Soininvaaran kirjan esimerkeistä on suomalainen erikoisuus: sunnuntaityöstä maksettava tuplapalkka. Sen takia ravintolat ja monet muut palvelut ovat kiinni juuri silloin, kun ihmisillä olisi aikaa käyttää niitä. Jos asioista päätettäisiin nyt, kukaan tulisi tuskin keksineeksi tällaista systeemiä, mutta kun se kerran on luotu, sitä on todella vaikeaa muuttaa.

Se huomattiin toukokuussa Soininvaaran omassa puolueessa, kun joku – ehkäpä Soininvaaran kirjaa luettuaan – oli keksinyt kirjata vaatimuksen sunnuntailisien poistamisesta vihreiden poliittiseen ohjelmaan.

ASIASTA nousi julkinen älämölö, jossa vihreitä syytettiin halusta heikentää julkisen sektorin pienipalkkaisten työntekijöiden asemaa. Kovimmassa äänessä olivat sunnuntailisistä hyötyvien työntekijäryhmien edustajat sekä vasemmistopuolueet, joille vihreiden leimaaminen köyhien kiusaajiksi oli poliittista platinaa.

Puheenjohtajana toiminut Iiris Suomela yritti selittää, että palkat eivät laske, jos sunnuntailisät jaetaan viikon muille päiville. Se oli tuuleen huutamista, koska joillekin nimenomaan sunnuntain tuplapalkka on tärkeä asia. Vihreät siis äänesti esityksen nurin, ja Suomela pyyteli sitä kovasti anteeksi. Vihreät palasi kipinkapin turvalliselle polulle.

Kirjoittaja on pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esihenkilö.
Helsingin Sanomat 7.7.2022

Puheenjohtaja Iiris Suomela ei tietääkseni koskaan ehtinyt selittämään, että "palkat eivät laske, jos sunnuntailisät jaetaan viikon muille päiville". Tällainen selitys olisikin ollut kiinnostava. Olen edelleen pelkkänä korvana, miten vihreät olisivat toteuttaneet sunnuntailisien poiston ja työvuorojen järjestämisen laskematta kenenkään palkkoja.

Sen sijaan Suomela vain heitti ohimennen tiedotustilaisuudessa, että "vähintään sama tasattais palkkoihin muuten", minkä jälkeen olikin jo kiire ottaa etäisyyttä koko ehdotukseen, kun vihreän ajattelun höttöisyys oli taas huomattu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset