Kirjoittaja Aihe: Media perussuomalaisista  (Luettu 31015 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 038
 • Liked: 2077
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #210 : 29.10.2021, 00:06:42 »

Kas kun suvakit ja yhdenvertaisuusvaltuutettu eivät ehdota muslimiosastoja puolustusvoimiin, vähän kuin oli Bosnian muslimeista koottu 13. Waffen-SS-vuoristodivisioona Handschar.

Mielestäni muslimeja ja ylipäätään ulkomaalaistaustaisia ei pitäisi päästää Puolustusvoimiin eikä Rajavartiolaitokseen. Ei varusmiehiksi, kantahenkilökuntaan eikä reserviin. En halua Puolustusvoimista muukalaislegioonaa enkä jihadistien koulutuskeskusta. Ulkomaalaistaustainen saattaisi vakoilla Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa ja vuotaa tietoja ties minne. Muslimi joka on suorittanut varusmiespalveluksen, voi liittyä jihadistiseen porukkaan ja hyödyntää siellä sotataitojaan. Puhumattakaan jos muslimi on ollut kapiaisena eli aliupeerina tai upseerina, hänellä on vielä suurempi arvo jihadistiporukalle.

Asevelvollisuuden pitäisi koskea vain syntyperäisiä Suomen mieskansalaisia. Puolustusvoimiin ja Rajavartiolaitokseen pitäisi ottaa töihin vain syntyperäisiä Suomen mieskansalaisia

Jos ryssä hyökkäsi, aikovatko matut mennä mukaan maanpuolustukseeen? Veikkaan että ne lähtisivät Ruotsiin tai muualle. Veikkaan että Venäjän sotilastiedustelussa ollaan vahingoniloisia Suomen matusotilaista.
« Viimeksi muokattu: 29.10.2021, 00:10:10 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 783
 • Liked: 12513
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #211 : 30.10.2021, 10:25:26 »
Suomen puolustusvoimat on instituutiona sekin perusteellisesti mädätetty. Naisten päästäminen armeijaan silloin 90-luvulla oli aivan hälyttävä todiste siitä, että instituutio on mätänemässä, ja naissotilaat ovat vaikutuksellaan sittemmin kiihdyttäneet tuota jo aiemmin virinnyttä mätänemisprosessia hätkähdyttävällä tavalla. Vrt. naispappeus.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 038
 • Liked: 2077
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #212 : 30.10.2021, 17:32:32 »
On mahdollista että puolustusvoimia käytettäisiin kansallismielisiä vastaan. Tai että kantahenkilökunnasta yritettäisiin erottaa kansallismielisiä ja varsinkin persujen kannattajia. Reserviläisjärjestöt saattavat joutua tarkkailuun ja syyniin.

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus voitaisiin korvata vapaaehtoisella lottapalveluksella. Tuossa lottapalveluksessa olisi mahdollista saada asekoulutusta jos haluaa.

Puolustusvoimissa on aina ollut virka- tai työsuhteessa siviilejä kuten toimistoporukkaa kuten kirjanpitäjiä, sihteereitä, tutkijoita, jne. Tällaisissa töissä naisia on tainnut olla alusta asti.
« Viimeksi muokattu: 30.10.2021, 17:34:55 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 770
 • Liked: 5342
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #213 : 11.11.2021, 22:38:20 »
Takaisin Tampereelle. Siellä demareiden valtuustoryhmän puheenjohtaja valehtelee Tamperelaisessa täyttä häkää Vallinin sanomisista. Demareita kismittää netissä kulovalkean tavoin leviävät videot heidän vinkumisistaan tuossa kuuluisassa kokouksessa ja yrittävät kaupunkien lakimiesten avulla painostaa persuja poistamaan nuo klipit. :D  Tampereet demarit ovat aivan erityisen urpoa porukkaa.

Jos tämä tarina vielä jatkuu, niin pitänee perustaa oma ketju Tampereen tapahtumille 2021-2024. Voi tulla mielenkiintoinen valtuustokausi.

« Viimeksi muokattu: 12.11.2021, 00:36:17 kirjoittanut Taikakaulin »
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 626
 • Liked: 2178
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #214 : 12.11.2021, 02:19:09 »
Erinomaisin huomio oli tämä:


Niillä koosteklipeillä on merkittävä osuus siihen, kuka meillä on pääministerinä. Ei oo demareita tekijänoikeudet tähän mennessä mietityttäneet.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 531
 • Liked: 101996
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #215 : 15.11.2021, 12:03:21 »
Höblässä perinteisesti PS- ja Homma-vihamielisen tutkija Ann-Cathrine Jungarin arvio Markku Jokisipilän PS-kirjasta. Jungar myöntää olevansa yksi niistä tutkijoista, joita Mäkisipilä arvostelee PS:n demonisoimisesta niin, että esittää mielipiteensä tieteellisenä totuutena.

Hbl: Har Sannfinländarna förbättrat vår demokrati? 15.11.2021  (maksumuuri)

Vähemmän yllättävästi Jungar lyttää kirjan ja Mäkisipilän näkökulmat. Mäkisipilä ei muun muassa analysoi kunnolla perussuomalaisten ekstremismiä, joka on ilmennyt puolueen johtohahmojen viharikoksina ja yhteyksinä natsistiseen Suomen vastarintaliikkeeseen.

Jungarin mukaan ei ole näyttöä Mäkisipilän käsitykselle, että PS olisi laajentanut demokratiaa antamalla äänen useammille mielipiteille. Jungar kyseenalaistaa näkemyksen, koska kaikki kansan mielipiteet eivät vahvista demokratiaa. On demokratian kannalta ihan oikein, että sananvapautta rajoitetaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 958
 • Liked: 1954
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #216 : 15.11.2021, 18:05:59 »
Onkohan Jungar analysoinut vihervasemmiston johtojahmojen yhteyksiä oikeasti vallankumouksellisiin liikkeisiin blm:sta alkaen...
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 531
 • Liked: 101996
Vs: Media perussuomalaisista
« Vastaus #217 : 08.01.2022, 12:01:26 »
Sain käsiini viime perjantain (1.10.2021) Ilkka-Pohjalaisen. Perussuomalaiset keskiössä, mutta Hommakin mainittu:

Aiheesta lisää Oula Silvennoisen parin kuukauden takaisessa kirjoituksessa, ja Homma mainittu siinäkin.

Lainaus
Kirja perussuomalaisista sivuuttaa puolueen oikeistoradikalismin

Markku Jokisipilän kirja perussuomalaisista on lähinnä tutkimukseksi naamioitu pamfletti, lentokirjanen. Sen tarkoitus on muualla kuin tasapainoisen ja tutkimuslähtöisen kuvan antamisessa kohteena olevasta puolueesta, kirjoittaa Oula Silvennoinen.

[...]

Kysymys, jonka ympärille Jokisipilän koko teos kiertyy, on Perussuomalaiset rp:n luonne osana suomalaista demokratiaa. Määrittyykö puolue ennen muuta äärioikeistolle tyypillisten teemojen, autoritaarisuuden ja nativismin kautta, vai onko se Jokisipilän kuvaama ”kansallismielinen populistipuolue”, joka täyttää suomalaisessa demokratiassa oleellista tehtävää?

Todellisuus on aina ristiriitaisempi ja sekavampi kuin teoreettiset tulkintakehykset. Siksi perussuomalaistenkin jäsenistössä ja kannattajissa on monenlaista väkeä. Ainakin osa heistä on epäilemättä sitoutunut demokratiaan ja sen toimintatapoihin, eikä erityisemmin haaveile autoritaarisesta kumouksesta tai poliittisten vastustajien ja vähemmistöjen hiljentämisestä. Varsinaisen ongelman muodostaakin se osa, joka haaveilee.

Jokisipilä ohittaa vaikkapa perussuomalaisten puoluejohtoon ja eduskuntaryhmään kuuluvien henkilöiden toistuvasti ja julkisesti esittämän ihailun Puolan ja Unkarin autoritaarisia johtajia ja järjestelmiä kohtaan. Hän ei mainitse puolueen kansanedustajien hyvin dokumentoituja esiintymisiä yhdessä uusnatsiryhmien kanssa, tai jäsenistön lukemattomia yhteyksiä ekstremistiseen äärioikeistoon. On kuin Jokisipilä ei ikinä olisi tutustunut Hommafoorumin sisältöön ja siellä kukkiviin autoritaarisiin fantasioihin perussuomalaisten yksinvallasta ja keinoista sen toteuttamiseen.

[...]

Näin alaston metodologinen naivismi olisi hätkähdyttävää jo satunnaisen kommentoijankin kynästä lähteneenä. Historioitsijataustaisen politiikan tutkijan esittämänä se on silmänkääntötemppu, josta Jokisipilä saisi kuulla missä hyvänsä historian tai politiikan tutkimuksen proseminaarissa.

Puolueiden ohjelmapaperit ovat kyllä varteenotettavia lähteitä politiikan ja historian tutkimuksessa. Ne ovat sitä ennen kaikkea normaalien, demokratiaan sitoutuneiden puolueiden kohdalla. Sellaisissa puolueissa ohjelmapapereita yleensä laaditaan huolella kuvastamaan puolueen linjaa ja ohjaamaan sen kannanmuodostusta. Kokonaan arvottomia ohjelmat eivät ole toisenlaistenkaan puolueiden tutkimuksessa.

Mutta minkään puolueen kohdalla vaatimus tutkimusaineiston rajaamisesta ennen kaikkea niiden virallisiin ohjelmiin ja julkilausumiin on absurdi ja vailla tieteellisiä tai teoreettisia perusteita. Historioitsijana Jokisipilän täytyy tietää, miten lähdeaineiston rajaaminen vaikuttaa tutkimukseen. Siksi on vaikea väistää johtopäätöstä, että hän on lähtenyt johtamaan lukijoitaan tieten tahtoen harhaan.

[...]

Jokisipilää tuntuu myös erityisesti kalvavan perussuomalaisten määritteleminen äärioikeistopuolueeksi. Hän ratkaisee ongelman esittämällä äärioikeiston sellaisin termein, että niiden sisään perussuomalaisia tosiaan olisikin hankala sisällyttää. Politiikan tutkijalta on kuitenkin voitava edellyttää sen verran teoreettisen keskustelun tuntemusta, että kykenee esittämään sen lukijoilleen oikein.

Tosiasiassa äärioikeisto (far right) on tutkimuksessa käytetty kattokäsite sekä oikeistoradikaaleille (right-wing radical) ja oikeistoekstremistisille (right-wing extremist) puolueille ja liikkeille. Perussuomalaisten retoriikka toistelee autoritarismin, majoritaarisen demokratiakäsityksen, hierarkkisen yhteiskunnan ja nativismin kaltaisia teemoja, ja on niiden kautta määriteltävissä tukevasti oikeistoradikaaliksi liikkeeksi.

Jokisipilä on halutessaan oikeutettu käyttämään jotain muuta tulkintakehystä, mutta silloin lukijalle on selitettävä, mitä hän tekee ja miksi. Nyt hän tyytyy puhaltamaan savupilven lukijansa silmille.

[...]

Vaikka pitäytyisi Jokisipilän verkonpaikkaajan logiikalla rajaamassa lähdeaineistossa, herää kysymys onko hän viettänyt liikaa aikaansa perussuomalaisten puoluejohdon kanssa seurustellen, ja liian vähän kenttäväen ja lähteiden parissa.

Lukemisen jälkeenkin kirjaa on vaikea määritellä. Tutkimus se ei ole metodologisen pohjansa huteruuden ja teoreettisen välinpitämättömyytensä takia. Tietokirjaksikaan siitä ei ole, koska kirjan luettuaan tietää perussuomalaisista vähemmän kuin ennen lukemista. Teos on lähinnä tutkimukseksi naamioitu pamfletti, lentokirjanen, jonka tarkoitus on muualla kuin tasapainoisen ja tutkimuslähtöisen kuvan antamisessa kohteena olevasta puolueesta.

Ehkä kirjalla on annettavaa niille, joiden mielestä saatavilla ei ole perussuomalaisia tarpeeksi myötäkarvaan silittävää apologiaa. Muiden ei kannata vaivautua.

Perussuomalaisten vuoden 2021 puoluekokousta seuranneille oli äänestysten väliajalla tarjolla hämmentävää ohjelmaa. Verkkoon striimattuun puoluekokouslähetykseen ilmaantui äkkiä valtakunnallisesta televisiostakin tuttu kommentaattori, professori Markku Jokisipilä.

Nyt tuo juontaja Maria Asunnan kanssa vietetty julkinen jutusteluhetki asettuu paremmin kontekstiinsa. Tilaisuutta isännöineestä puolueesta mukavia asioita kertoillut Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja kuulosti samalta kuin kirjansa.

Markku Jokisipilä: Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla (Helsinki: Otava, 2021)

Oula Silvennoinen

Kirjoittaja on dosentti ja akatemiatutkija.
Verde 9.11.2021

Onhan tuo mainiota, että Silvennoinen vaatii Jokisipilää selittämään, miksi hän ei puhu perussuomalaisista Silvennoisen lailla äärioikeistona. Savupilvien puhaltelu kuvaa nimenomaan aina niin touhukkaasti aasinsiltoja yhteen tiettyyn puolueeseen rakentelevaa Silvennoista itseään.

Äärioikeistoa hokevaa Silvennoista tuntuu erityisesti kalvavan se, ettei hän keksi argumentteja PS:n konkreettisesta politiikasta. Siksi täytyy valehdella, että tuki Puolan ja Unkarin maahanmuuttopolitiikalle onkin niiden johtajien ja autoritaarisuuden ihailua.

Lainaus käyttäjältä: Oula Silvennoinen
Tosiasiassa äärioikeisto (far right) on tutkimuksessa käytetty kattokäsite sekä oikeistoradikaaleille (right-wing radical) ja oikeistoekstremistisille (right-wing extremist) puolueille ja liikkeille.

Ei ole, koska äärioikeisto ei tarkoita yleisesti ja vakiintuneesti samaa kuin englanninkielisen tutkimuksen far right. Kuten Silvennoinen hyvin tietää ja siksi termiä käyttää, suomalaisessa kontekstissa ääri-etuliitteen mielletään viittaavan politiikassa enemmän tai vähemmän väkivaltaan, ekstremismiin ja lain rikkomiseen. Tämän välttämiseksi suomenkieliseen journalismiin onkin viime vuosina lanseerattu perussuomalaisten yhteyteen käsite laitaoikeisto.

Samankaltainen ero sanassa radikaali, joka viittaa suomenkielisenä vanhastaan vallankumouksellisiin, nykyisen yhteiskuntajärjestyksen kumoaviin tavoitteisiin (60-luku) tai jopa terrorismiin (70-luku), ei Silvennoisen lailla siihen, että puolueessa ajetaan suomalaisten etua ja kannatetaan kansallista itsemääräämisoikeutta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: