Kirjoittaja Aihe: 2019-09-16 YLE: USA olisi pulassa ilman miljoonia laittomia halpatyöläisiä  (Luettu 6298 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 973
 • Liked: 94182
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Kyllähän tässä orjuudesta on kyse, ainakin Suomessa: hyötyväestö tekee ilmaiseksi töitä haittaväestölle. Haittaa aiheuttavat paitsi kehitysmaalaiset, myös heidän paapojansa. Orjaluokkaan kuuluvat etenkin yksityispuolen palkansaajat.

Vaikka kahleorjan ja vero-orjan vertailu ei kaikilta osin ole hedelmällistä, kannattaa muuten muistaa, että kahleorjat saivat isänniltään "ilmaisen" asunnon ja ylläpidon, työnteon vastikkeeksi. VHM-orjat eivät saa edes niitä, vaan joutuvat maksamaan ne itse.
« Viimeksi muokattu: 18.09.2019, 10:19:32 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

joniq

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 339
 • Liked: 445
Ennenkaikkea Suomi ei ole USA. Jo USA:n koon vuoksi maalla on erilaisia ilmastoalueita joilla harjoitetaan mitä erilaisinta maataloutta jossa kaiken sortin kerääjiä tarvitaan.Ennen nämä työt tekivät kuljeskeleva oman maan väki (muist.mm. romaani Vihan hedelmät). Elintason noustessa tämä väki väheni ja tarvittiin muita esim. meksikolaisia. Jos halutaan todella paperitonta väkeä, niin täytyy muistaa, että on aina olemassa ihmisiä jotka ovat valmiita teettämään toisilla työtä puoli-ilmaiseksi jopa orjamaisissa olosuhteissa . Tätäkö halutaan?

newspeak

 • Vieras
On aina surkuhupaisaa kuulla, miten tälläisellä massiivisella laittomien määrällä iloitaan ja siitä kerrotaan ylpeästi kuin kyseessä olisi hienokin asia. Todellisuudessa kyseessä on erittäin pitkään jatkunut ongelma, jonka on annettu päästä uskomattomiin mittasuhteisiin.

Ongelman ensivaikutukset ovat näkyneet Suomessa asti, kun ulkomaalaiset hyväksikäyttäjät ovat pitäneet paperittomia maamiehiään ja -naisiaan pahasti alipalkattuina niin partureina, siivoojia, pizzerioissa jne. Eivät ole saattaneet maksaa yhtikäs mitään tai erittäin vähän.

Niin laillisten, kuin varsinkin laittomien halpatyöläisten olemassaolo on äärimmäisen vakava ongelma paitsi työntekijöiden asemalle ja oikeuksille, niin koko yhteiskunnalle. On sekä käsittämätöntä että edesvastuutonta, että se pystytään demokraattisessa yhteiskunnassa julkisesti hyväksymään. Puhumattakaan siitä, että sitä voidaan julkisesti edistää poliitikkojen ja valtamedian taholta, kuten nyt tapahtuu.

Ja se, että ammattiyhdistysliikkeet ja niihin sidoksissa olevat - yleensä vasemmistolaiset - puolueet, eivät ole tehneet mitään halpatyövoiman pidäkkeettömän maahantuonnin estämiseksi välittömästi ja jyrkin toimenpitein todistaa ammattiyhdistysliikkeiden uskomattomasta korruptiosta ja rappiosta, mikä tekee niistä todellisuudessa työntekijöiden pahimpia edunpolkijoita ja vihollisia.

Halpatyövoima, vähäinenkin, merkitsee vähemmän verotuloja, vähemmän ostokykyä, vähemmän hyvinvointia, vähemmän työmahdollisuuksia nuorille, vähemmän tuottavaa liiketoimintaa, vähemmän yhteiskunnan vakautta, vähemmän turvallisuutta; mutta enemmän köyhyyttä, enemmän juurettomuutta, enemmän asunnottomuutta, enemmän yhteiskunnan kahtiajakautuneisuutta, enemmän harmaata taloutta, enemmän rikollisuutta ja enemmän korruptiota.

Tätä ei voi kuin allekirjoittaa!

Toki ammattiyhdistysliikkeiden puoleltakin tulee välillä kritiikkiä maahanmuuttoon liittyen. Sitä tulisi kuunnella etenkin poliittisten päättäjien korvat höröllä. Samanaikaisesti maahanmuuttajien tukemiseen liittyvistä puheista ja kirjoituksista kannattaisi etsiä ongelman ydin. Sekä elinkeinoelämän että ammattiyhdistysten edustajat ajavat pakostakin kaksilla rattailla, sillä mamuista on sekä hyötyä että haittaa. Dogmaattinen suhtautuminen erinäisiin julistuksiin on monikulttuurinormatiivisessa yhteiskunnassa kohtalokasta.

Ammattiyhdistystoiminnan historiasta löytyy lukuisia tapauksia ja suuntaviivoja, jotka ovat massamuuton vastaisia. Kaikkien etua ei voida koskaan ajaa, mutta väliaikaiset konsensukset ja sopimukset ovat kiinteä osa tätä historiaa. Nykyään maahanmuuttajien osallistuminen työelämään nähdään sokeasti voittona, vaikka halpatyövoiman vastustaminen on muinoin toiminut jopa ammattiyhdistystoiminnan kivijalkana. Epäreilun kilpailutilanteen vastustaminen on saanut monet kantaväestön edustajat lähtemään mukaan ammattiyhdistystoimintaan lähihistoriassa. Voisipa jopa sanoa, että halpatyön vastustaminen lakkautti orjuuden länsimaissa.

Historiallisista ehdottomista voitoista ovat edunvalvojat lipsuneet pahasti ja kaikki haluavat jakaa tyhjästä ääretöntä runsautta täysin tuhoisiin projekteihin. Ollaan edustavinaan kaikkia, kun totuus on jäsenpohjainen ja toiminta mitä sattuu.

Suomalaisen ammattiyhdistyksen tulee suojella suomalaista työntekijää ja hänen etuaan. Piste.

Tagit: