Kirjoittaja Aihe: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen  (Luettu 9425 kertaa)

arctic-tern

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 708
 • Liked: 3083
 • Lapintiira on vapaa lintu.
Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« : 07.09.2021, 14:33:22 »
Miten arvon foorumilaiset ovat kiinnittäneet huomiota omaan yksityisyyteensä? Netissa meitä seurataan, meistä kerätään dataa, pilvipalvelut skannaavat kuvamme ja tiedostomme. Puhelinmyyjät ja tietoturvahuijarit soittelevat, identiteettirikoksia tehdään ottamalla toisen henkilötunnuksella lainaa. Henkilö voidaan paikantaa matkapuhelimella, pankkikorttihistorialla ja jopa julkisilla kameroilla. Miten tänäpäivänä voi säilyttää tarkimmat salaisuutensa turvassa?

Itse en käytä mitään sosiaalista mediaa. Googlea en käytä, vaan duckduckgo.com -hakua. Se löytää aika hyvin tarvitut asiat, ja myös muutakin, kuin valtamedian totuuksia, joka lienee foorumilaisille kiinnostavaa. Olen siirtymässä pois Gmailista, selaimena käytän Brave -nimistä selainta, joka oletuksena blokkaa tehokkaasti vakoilua. Käyttöjärjestelmänä koneessa on helppokäyttöinen ja kevyt Ubuntu, joka ei lähetä käyttäjän tietoja mihinkään.

Työelämän puolelta monella on tiedossa vaitiolovelvollisuuden piirissa olevia asioita. Kuinka monessa laittomassa henkilörekisterissä omat tiedot ovat? Onko pankkikorttipäätteessä varkaan lisälaite? Myös kotirauha liittyy yksityisyyteen. Asioidessa ja muissa keskusteluissa hyvin moniin kysymyksiin voi vastata: Se ei kuulu sinulle. Yksityisyys on yksi ihmisoikeuksista.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 230
 • Liked: 2675
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #1 : 07.09.2021, 14:46:35 »
Minua ihmetyttää töissä sellainen että ollaan niin pirun tarkkoja tiedoista mutta silti käytetään teams, whatsapp yms. amerikkalaisia palveluita jotka vakoilevat sumeilematta, tästä taisi olla joku Snowden paljastuskin. Näin olen muistavinani.
Omasta yksityisyydestäni huolehdin samalla tavalla kuin aloittaja mutta sitten vielä se yksi tärkein: älypuhelin joka kulkee mukana siinä vasta täydellinen vakoilulaite, on varmaan tiedustelupalveluilla ruiskahtanut housuun kun sellaiset alkoivat yleistymään.
Yksityisyyttä ei enää juuri ole ja se kannattaa huomioida, menneisyys voi tulla vastaan odottamatta ja yllättäen.

arctic-tern

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 708
 • Liked: 3083
 • Lapintiira on vapaa lintu.
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #2 : 08.09.2021, 15:18:28 »
WhatsApp on Facebookin omistuksessa ja sitä käyttäessä voi hyvin olettaa, että viestit ovat reaaliajassa Yhdysvaltain tiedustelun käytössä. Mutta käytännön elämässä sitä pitkin kulkevat niin henkilökohtaisimmat kuvat, kuin työdokumentit.

Tekstiviesteihin on muuten olemassa vaihtoehto. Signal -appi salaa viestit, jos se on käytössä myös toisella osapuolella. Vaikka Edward Snowden sanoi, että luottaa Signaliin ja kehoitti kaikkia sitä käyttämään, senkin takana on yksityinen yhtiö, josta ei voi tietää sen enempää. Vainoharhaisesti voi kysyä, että haluaako käyttää tavallista tekstiviestiä, jolloin viestit ovat Suomen viranomaisten luettavissa, vai Signalia, jolloin Yhdysvaltain vakoilulla on ehkä niihin pääsy. Itse olen valinnut jälkimmäisen, parempi salata viestit Suomen viranomaisilta.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 523
 • Liked: 10258
 • Pesukarhuoletettu
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #3 : 08.09.2021, 16:58:07 »
Työminäni "velvoittaa" käyttämään someja ja käyttäytymään tietyn konseptin mukaisesti. Siinä on tullut pantua järkytyksellä merkille miten huolettomasti jotkut ihmiset jakavat tietoa elämästään "kavereilleen".

Viattoman tuntuinen selfie tai hassuttelukuva voi todellakin tulla eteen vuosia tai vuosikymmeniä myöhemmin asiayhteydestään irrotettuna ja vieläpä erittäin ammattimaisesti muokattuna. Ja jos yksityisyysasetukset ja niiden päivitykset eivät aivan olekaan hallussa ne todellakin ovat vapaata riistaa aivan kenelle tahansa.

Oma fb-profiilini on ulospäin hyvin suojattu, juuri mitään ei julkisen näkymän perusteella minusta irti saa. Toisin on monella.
Älypuhelin on melkoisen pätevä työkalu yksilön seuraamiseen, ja moni ei erilaisia äppejä lataillessaan tai uutissivuja surffaillessaan tule edes lukeneeksi mihin kaikkeen antaa suostumuksensa kun evästeitä ja asetuksia hyväksyy.

Paawon oma tietokone on Linux-pohjaisella käyttiksellä ja sillä ei nettiä tule isommin käytettyä. Työnantajan omistama läppäri ja puhelin pääasiallisimmat välineet netissä liikkumiseen, laitteissa tietoturvasyistä melkolailla viimeistä huutoa olevat turvatoimet käytössä ja erilaisille hämärille sivustoille ei laitteilla edes pääse.

Lähimmän kaveripiirin kanssa vihaviestittelyyn whatsapp käytössä, mutta viestit ovat melkoista Radio Jerevan - tavaraa, eli Raija voi nostaa syytteen mutta Taposka ei kummoistakaan esitutkintaa tekstin perusteella aikaiseksi saa. ;D
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

arctic-tern

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 708
 • Liked: 3083
 • Lapintiira on vapaa lintu.
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #4 : 10.09.2021, 11:34:35 »
Kaikilla työelämässä olevilla on juuri tuo ongelma. Omat poliittiset mielipiteet, tai edes Hommafoorumille kirjoittelu, ei ole suotavaa työnantajan tietää. Taukotiloissa, kahvihuoneissa ja käytävillä sallitut mielipiteet ovat Persujen ja Trumpin vihaaminen. Omat mielipiteet täytyy pitää salassa. Tämä ei koske vain nettikirjoittelua, vaan jopa sitä, mitä saattaa lipsauttaa suustaan aivan viattomassa keskustelussa.

Usein muuten asiakkaan tai yhteyshenkilön WhatsApp -profiilikuva ei sovi ollenkaan yhteen muuten henkilöstä vallitsevan ammattimaisen mielikuvan kanssa.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 040
 • Liked: 18279
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #5 : 10.09.2021, 11:46:22 »
Asioidessa ja muissa keskusteluissa hyvin moniin kysymyksiin voi vastata: Se ei kuulu sinulle.

Jos koen, että joku tuntematon kyselee liikaa niin yleensä kysyn, että: "Kuka kysyy ja miksi?"

Hämmästys on valtavaa ja änkytystä monenlaista kun utelu käännetäänkin toisinpäin.
that's a bingo!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 742
 • Liked: 65621
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #6 : 10.09.2021, 12:08:05 »
Ei aina jaksa huolehtia.

fb-tunnukseni on ajalta, jolloin ei tarvittu puhelinnumeroa eikä kuvallista henkilötodistusta. Toimii vielä. fb:ssä en koskaan puhu perheenjäsenistäni nimeltä. Korkeintaan poikani/tyttäreni/vaimoni tms.
Tosin fb on kyllä minut jo kaikkiin näihin verkottanut ja varmaan tietää osoitteeni ja kengännumeroni, mutta edes aavistuksen useamman mutkan takana on tuo kontaktiverkon luonti.

Millekään selaimelle tai applikaatiolle en ole tainnut antaa lupaa käyttää paikkatietoani. No mapsille olen reittihakujen vuoksi, mutta mapsiakaan en käytä juurikaan. Puhelimeen taisin juuri sallia itseni seurannan, jotta voin sitten kun seuraava kataja tai muu havupuu pahoinpidellään, katsoa puhelimesta missä itse olin sellaisena päivänä. Toistaiseksi olen pysynyt kaidalla tiellä, enkä ole tuota seurantaa tarvinnut.

Puhelinnumero löytyy fonectasta ja nimitiedot ajoneuvorekisteristä. En ole niitäkään salannut. Käytän pankkikorttia ja plussakorttia, joten pankki ja kesko tietävät missä liikun ja mitä syön.

USA:ssa en ole käynyt enkä muistaakseni missään EU:n ulkopuolellakaan sen jälkeen kun sormenjälki digitoitiin passiin. Ennen tuotahan USA:ssa vaadittiin kai viisumiin tai maahantulokaavakkeeseen jo sormenjälki. Matkailin muualla silloin.

Myheritagessa olen kytketty kahteen sukupuuhun, mutta DNA-tunnisteita en ole amerikkalaisfirmoille lähettänyt. Kun en ole etnonationalistikaan, niin ei tule oman suomalaisuuden mittaamiseksikaan tarvetta lähettää poskilimoja amerikkaan.

Käytössä somealustoista fb ja whatsapp. Linkedin pitäisi päivittää, sanoi yksi headhunter. Se näyttää liikaa facebookilta ja jotkut ekstrovertit käyttävät sitä kuin facea. Ööök tökkii. Eikö tässä maassa saa hightech-töitä ilman sitä?

-i-

MUOKS: Toisaalta voisi ajatella myös, että mitä väliä. Meitä seurataan jo niin monella tapaa ja ameriikan ja isojen poikien datakeskukset murskaavat meistä niin paljon dataa, että yhden gmailin vaihtaminen protonmailiin ei paljoa auta. Biden tietää koska nukahdan ja koska herään - jos haluaa.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2021, 12:09:54 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 073
 • Liked: 2674
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #7 : 10.09.2021, 12:17:19 »
Tossa voi käydä niin että ne teidän "varmat" emailit ja selaimet ei sitten olekkaan niin varmoja vaan keräävät vielä enemmän tietoja kuin joku gmail/edge/chrome yms.Itseäni ei nyt niin pahasti haittaa mitä tietoja noi kerää koska jos/kun tietää että ne kerää tietoa niin ei pistä niihin mitään sellaista tietoa mitä nyt ei olisi muuten saatavilla.Jos haluaisi olla varma niin käyttäisi pelkästään käteistä eikä käyttäisi mitään älypuhelinta sekä käyttäisi jotain prepaid liittymää jollain pois heitettävällä puhelimella.Sama juttu netin kanssa eli prepaid liittymä jollain käteisellä ostetulla mokkulla.Noi tietenkin lähettää paikannusdataa mutta jos vaihtaa paikkaa jatkuvasti ja liikkeestä niin ainakin se vähän hankaloittaa niiden seuraamista.

/offtopic
On tosta "vakoilusta" kai jotain hyötyä jos ne katsoo mitä porukka katsoo telkkarista eli et katso mitään p*skaa vaan itseäsi kiinnostavia sarjoja niin luulisi että niitä samanlaisia sarjoja sitten tilataan lisää.:)
« Viimeksi muokattu: 10.09.2021, 12:59:18 kirjoittanut Melbac »

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 258
 • Liked: 16506
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #8 : 10.09.2021, 12:37:25 »
^Turvalliseksi emailpalveluksi väitetty Protonmail luovuttaa käyttäjiensä IP-osoitteita muillekin viranomaisille kuin vain Sveitsin moisille - firman kotipaikka on Sveitsi.

Asiasta uutisoi eilen Fria Tider. https://www.friatider.se/protonmail-lamnar-ut-ip-nummer-till-eu-myndigheter


"Alplandets myndigheter begärde ut uppgifter 3.500 gånger under 2020, vilket är en rejäl ökning från bara 13 tillfällen 2017."

Alppimaan viranomaiset vaativat tietoja 3500 kertaa vuoden 2020 aikana, joka on roima lisäys verraten 13 tapaukseen vuonna 2017.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 040
 • Liked: 18279
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #9 : 10.09.2021, 12:38:17 »
^^
Samoilla linjoilla, eli et voi ikinä tietää kuka kerää, mitä ja miten. Esim tällä viikolla uutisoitu aserekisterivuoto Englannissa.

Oma fb on julkinen (joitakin kaveripiirille kohdennettuja juttuja) joka samalla rajoittaa sitä, mitä sinne tulee kirjoitettua. En koe tätä minkäänlaisena "sananvapauden rajoitteena" tjtn vaan olen näin valinnut ja toimin sen mukaan. Valokuvissa ei yleensä ole henkilöitä koska mitähän se kenellekkään kuuluu mitä tulee kenenkin kanssa harrastettua (toki muut ajoittain linkkaavat omissa kuvissaan, so?).

Pari vuotta sitten oli puhetta esim siitä, että esim hs/sanoma voisi kerätä homma^^n porukan nimiä vertaamalla täältä linkkiä klikannutta omaan tietokantaansa kirjautuneista. Joku "incognito" tai selaimen valinta ei auta kovin pitkälle. Sama jos on joku "salainen" laite ja laitat sen päälle kotona: bluetooth ja wifi yhteys tallennettu, jos ei omaan, niin naapurin laitteeseen.
that's a bingo!

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 230
 • Liked: 2675
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #10 : 10.09.2021, 15:22:11 »
Mitä tällä massavalvonnalla oikein tavoitellaan koska kaikki tietävät että valvotaan ja nuuskitaan. Ne jotka haluavat salata toimensa osaavat niin tehdä, vaikea kuvitella että joku asiansa osaava tero mokaisi keikan kertomalla tai viestittämällä siitä netissä niin että paljastuu. Luin joskus että kaikki tieto kerätään koska ei voi tietää mikä tieto muuttuu arvokkaaksi tulevaisuudessa. Jos mietitään vaikka jotain opiskelijaa joka kertoo netissä testanneensa pilveä tai käynyt vähän vieraissa, sillä hetkellä merkityksetöntä mutta jos tulevaisuudessa olet esim. merkittävä poliitikko... Tilanne muuttuu ja tieto onkin arvossaan. Mutta kaikki meille kriittinen infra on amerikkalaista, microsoft, apple, google, facebook yms... yms... miettikää millaisen orjan asemassa olemme, kaikissa noissa palveluissa on etäsulku mahdollisuus jota jenkit aivan varmasti käyttävät jos katsovat tilanteen olevan sellainen.  Tälläista riippuvaisuutta ei kyllä saisi olla.

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 066
 • Liked: 648
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #11 : 10.09.2021, 18:32:14 »
No eipä se teilläkään heleppoa ole tuo normaali elämä. Itseltä kyllä puuttuu face, mutta muuten kaikki cia:n ja muiden JUURI SINUA kyttäävien tiedustelutoimistojen kalut käytössä. Eikä tässä ole kyllä ollut minkäänlaista ongelmaa, vaikka rokotesirukin kiertää elimistössä.

Sellainen lisäys, että gmail on asennettu puhelimeen ja google kerää päivittäisen paikkatiedon kulkemisistani eikä se minua haittaa. Lisäksi google tuntuu kuuntelevan minua, kun muutamaan otteeseen on gmailiin pärähtänyt mainos asiasta, josta olen päivän aikana keskustellut.

Ja entäs terveystiedot; niitä et saa kirveelläkään poistettua. Niitä kerätään koko elämäsi ajan ja netistä ne löytyy. Ja taidetaanpa säilyttää viisi vuotta vielä kuolemankin jälkeen.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 742
 • Liked: 65621
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #12 : 10.09.2021, 18:38:57 »
Pari vuotta sitten oli puhetta esim siitä, että esim hs/sanoma voisi kerätä homma^^n porukan nimiä vertaamalla täältä linkkiä klikannutta omaan tietokantaansa kirjautuneista. Joku "incognito" tai selaimen valinta ei auta kovin pitkälle. Sama jos on joku "salainen" laite ja laitat sen päälle kotona: bluetooth ja wifi yhteys tallennettu, jos ei omaan, niin naapurin laitteeseen.

Monen lehden http-osoitteissa on perässä #hashtagin jälkeen merkkijono. Se merkkijono löytyy selaimesi cookieista.

Nyt kun liität linkin hommaforumille, kyseinen lehti tietää miltä selaimelta se linkki on kopioitu. Jos et ole kirjautunut lehteen tunnuksilla ja olet mobiililiittymällä netissä, niin kovin tarkkaan sinua ei saa yksilöityä pelkällä cookiella. Mutta kaikki sen lehden keräämä cookietieto (mitä olet ko. median sivuilta lukenut, mitä mainoksia klikannut jne.) on sen lehden tiedossa.

Kun editoi linkkiä ja jättää tunnisteen pois, linkki yleensä toimii ilman sitäkin. Mutta yllättäen tunniste tulee takaisin selaimen osoiteriville... Eli pitää nähdä vähän vaivaa, jos haluaa sen pois ja varmistaa, että linkki vielä toimii ilman sitä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 875
 • Liked: 3596
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #13 : 10.09.2021, 19:16:11 »
Älypuhelin on helppo tapa kerätä kaikki mahdollinen tieto ihmisen liikkeistä: GPS-koordinaatit, viestittelyhistoria ja muut pikkutiedot menevät takuuvarmasti kyseisten yritysten maiden tahoille, jotka niiden perään kyselevät. Jos eivät mene voi yrityksen toimintaan tulla yllättäviä haasteita kyseisissä maissa.

Jos kanniskelee puhelinta mukanaan on oman maan viranomaisilla minuuttien tehtävä selvittää missä tukiasemissa puhelin on rekisteröitynyt ja saada sijaintitiedot muutamien metrien tarkkuudella. Käyttöjärjestelmään kiinni pääsevät tahot saavat vielä todella paljon tarkemmat tiedot halutessaan selville.

Ylimääräiset henkilökohtaiset linkkeihin sisältyvät seurantatiedot saa tosiaan helposti pois esim. menemällä lehden sivuille suoraan ja kopioimalla sieltä pelkän raa'an urlin ilman ylimääräisiä rimpsuja kuten ikuturso opasti.

Oikeastaan ainoita keinoja välttyä tarkalta seurannalta on käyttää lankapuhelinta ja olla olematta missään sosiaalisissa medioissa mukana edes nimimerkeillä. Yksikin kirjautuminen ns. varmasti privaatilla laitteella johonkin tunnettuun palveluun rekisteröi laitteen ja sen jälkeen se pystytään yhdistämään kaikkeen mitä sillä koneella teet. Jokaisella verkkosovittimella on oma uniikki numero. Jos jonkun liikkeitä ei saada nykyään selvitettyä erittäin nopeasti ja tarkasti, tarkoittaa se sitä, että henkilö ei ole pitänyt ainakaan päällä olevaa puhelinta mukanaan, mikä jo itsessään herättää kysymyksiä...

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 460
 • Liked: 27462
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #14 : 10.09.2021, 19:46:34 »
Jokaisella verkkosovittimella on oma uniikki numero.

Tosin jos siis puhutaan verkkokortin MAC-osoitteesta, niin ainakaan pääsääntöisesti tieto käytetystä MAC-osoitteesta ei kulje paikallisverkkoa kauemmas. Tosin silti joissain tilanteissa voi olla hyödyllistä tai jopa tarpeen - jo ihan muistakin syistä kuin tietoturvasyistä - vaihtaa tilapäisesti MAC-osoite joksikin toiseksi. Esimerkiksi pyrkiessä pysymään anonyyminä, eräs asia mikä kannattaa tehdä käytettäessä jonkun toisen WLAN-verkkoa, on olla kytkeytymättä siihen koneen oikealla MAC-osoitteella.

Tokin muitakin suojautumiskeinoja kannattaa käyttää samanaikaisesti ja pitää mielessä monia mahdollisia keinoja miten esim. anonymiteetti voi murtua ja sitä, että mitkä niistä kyseisessä tilanteessa ovat relevantteja uhkia ja miten niiltä voi suojautua. Esimerkiksi vaikka ei paljastaisi oikeaa MAC-osoitetta, käyttäisi Tailsia, kovalevy olisi irrotettu, kamera teipattu, hoitaisi operaation lyhyessä ajassa ja yhdellä kertaa tarkan omia uhkia minimoivan suunnitelman mukaan, pyrkii ottamaan etukäteen imagekopiot BIOS:sta yms flashe-piireistä etukäteen vertailua varten jne, niin anonymiteetti voi murtua aivan toista kautta. Voi esimerkiksi jäädä läheisen valvontakameran kuvaan, käynnykän tukiasematiedot voivat paljastaa liikkumisen alueella, vaikka kännykkää ei käytettäisikään yhteyden muodostamiseen, kännykän kautta voidaan mm. akustisesti vakoilla tietokoneen käyttämistä jne.

Joltain NSA:n kaltaiselta toimijalta voi olla vaikea suojautua tehokkaasti pitkiä aikoja ja omasta toiminnasta tulee vaikeaa, kun pitää pyrkiä miettimään etukäteen niin tarkkaan mitä tekee ja miten tekee. Joltain heikompitasoisilta uhilta toki voi onnistua suojautumaan jo tehokkaammin ja paljon kevyemmin keinoin. Vähänkin kauemmas ulottuvan toiminnan kohdalla voi olla käytännössä mahdotonta olla jättämättä jotain jälkiä NSA:lle nuuskittavaksi, toki tietojen hyöhyllisyyttä voi pyrkiä minimoimaan eri tavoin, syöttää sekaan harhaanjohtavaa ja/tai vaikoilijoita pahasti vaikeaselkoisuutensa takia ryydyttävää dataa jne.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2021, 19:49:42 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 635
 • Liked: 3717
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #15 : 10.09.2021, 19:55:28 »
Eiköhän ainakin mailiosoitteena ole turvallisinta pitää joku perusglobaali tapaus. Muutama vuosi sitten tarkastelin erilaisia "varmoja" vaihtoehtoja, kuten juurikin tuo protonmail, ja sitten aivan kaikkein varmimmaksi väitettu joku,  jonka nimeä en enää muista, joku tuttutut.org... Johon siis saattoi itse kirjoittaa, ja kun sieltä lähetti, se piti hyväksyttää ja rekisteröidä, ja kun sai vastauksen tuohon kummalliseen osoitteeseen, niin sama homma. Jos ei tuossa vaiheessa viranomaisella tuntosarvet värähdä, niin milloin sitten?

Someen en osallistu muutenkaan. Heti alussa tajusin naamakirjan tietojenkeruutarkoituksen. Omat nuoret aikuiseni pitävät minua tuon vuoksi vanhanaikaisena...:)

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 592
 • Liked: 866
 • Vanhoillinen sivistysliberaali
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #16 : 11.09.2021, 03:19:05 »
Niin, parhaiten turvassa on kun minimoi oman somensa.

Minulla noita julkisia on vain töiden takia LinkedIn (Ei ole Faceja tms). Whatsappia tulee myös käytettyä, mutta siellä en koskaan juttele mitään ns. epäilyttävämpää.
Sähköposti, kalenterit yms menee belgialaiseen bunkkeriin, oivan nimeltämainitsemattoman palveluntarjoajan toimesta. Kämpän koneet on yhdistetty VPN:n yli Keski-Eurooppaan.

Puhelinpuolella olen asentanut LineageOS:n Sonyn puhelimeen, sillä pääsee hyvin pitkälle Googlen träkkäyksistä irti, kunhan ei asenna Google palveluita..

On silti varmaa että Google ja kaverit träkkää minkä ehtii, mutta ne silti tietää minusta paljon vähemmän mitä ne haluaisi. Mailiosoitteita pitää olla monta eri olosuhteisiin, jne..


Snorlax

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 103
 • Liked: 238
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #17 : 11.09.2021, 09:42:47 »
Kohta ei auta kuin hylätä kaikki digitaalinen.

Lainaus
Messaging and Chat Control - The End of the Privacy of Digital Correspondence

The EU decided to let providers search all private chats, messages, and emails automatically for suspicious content – generally and indiscriminately. The stated aim: To prosecute child pornography. The result: Mass surveillance by means of fully automated real-time messaging and chat control and the end of secrecy of digital correspondence. A majority of the Members of the European Parliament adopted the chatcontrol regulation on 6 July 2021.
Chatcontrol 2.0 will follow soon

But this is not the end of the story: For autumn 2021, European Commission announced that it will propose a follow-up legislation that will make the use of chatcontrol mandatory for all e-mail and messenger providers. This legislation might then also affect securely end-to-end encrypted communications. However, a public consultation by the Commission on this project showed that the majority of respondents, both citizens and stakeholders, oppose an obligation to use chat control. Over 80% of respondents oppose its application to end-to-end encrypted communications. As a result, the Commission postponed the draft legislation originally announced for July to September 2021.

Eli luvassa automaattista skannausta kaikkeen viestintään.

Lainaus
In December 2021 the EU Commission intends to make a second legislative proposal, which is to compel all providers of email, messaging and chat services to search all private messages in the absence of any suspicion.

Tästä voit katsoa miten suomalaiset asiassa äänestivät.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021, 09:46:24 kirjoittanut Snorlax »
"The ultimate goal of a revolutionary movement today must be the total collapse of the worldwide technological system."
-Theodore Kaczynski

arctic-tern

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 708
 • Liked: 3083
 • Lapintiira on vapaa lintu.
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #18 : 11.09.2021, 11:44:25 »
^Turvalliseksi emailpalveluksi väitetty Protonmail luovuttaa käyttäjiensä IP-osoitteita muillekin viranomaisille kuin vain Sveitsin moisille - firman kotipaikka on Sveitsi.

Asiasta uutisoi eilen Fria Tider. https://www.friatider.se/protonmail-lamnar-ut-ip-nummer-till-eu-myndigheter


"Alplandets myndigheter begärde ut uppgifter 3.500 gånger under 2020, vilket är en rejäl ökning från bara 13 tillfällen 2017."

Alppimaan viranomaiset vaativat tietoja 3500 kertaa vuoden 2020 aikana, joka on roima lisäys verraten 13 tapaukseen vuonna 2017.

Olin itse siirtymässä Gmailista Protonmailiin, mutta se siitä sitten. Onko foorumin ammattivakoilijoilla ja salaisilla agenteilla tietoa, millä keinolla voi lähettää viestin mahdollisimman salassa toiselle henkilölle? Onko jokin kanava olemassa vai pitääkö viesti salata? PGP -sovellus kyllä löytyy läppäristä.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 481
 • Liked: 43413
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #19 : 11.09.2021, 14:23:52 »
Kuluttajien suuri massa on tehnyt valintansa koko tässä kysymyksessä. Jos kerran ketään ei kiinnosta yksityisyys ja tietosuoja niin ne lakkaavat olemasta.

On nähty jo ettei mitään sähköpostipalvelinta voi käyttää tietoturvallisesti. Sitä kun ei lopuksi ole olemassa. Mutta, aina voi tehdä jatkuvaa jäynää vakoilijoille.

- Viestin voi kirjoittaa kuvankäsittelyllä
- Tiedostopäätteen voi poistaa ja zipata salattuna
- Libre Writer antaa asetuksista mahdollisuuden kryptata tiedoston salasanan taakse
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021, 14:27:01 kirjoittanut Ari-Lee »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 481
 • Liked: 43413
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #20 : 11.09.2021, 15:21:37 »
'operaatio'
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 620
 • Liked: 1612
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #21 : 11.09.2021, 15:37:44 »
Olen vain passiivisesti hyväksynyt sen, että Google ja CIA vakoilee mua, ja yritän olla hermoilematta asiasta. En usko, että se vakoilu vaikuttaa elämään mitenkään, ja ei ole muutenkaan ensimmäinen kerta, kun joudun hämärästi hyväksikäytetyksi jollain oudolla tavalla.

Tiedän matematiikasta, C-kielestä ja Linuxista riittävästi, että jos tulee tarve kommunikoida jonkun kanssa kryptatusti, niin uskoisin pystyväni järjestämään sen, mutta siitä tulisi vaivaa, ja ei ole tullut tarvetta vastaan vielä.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 481
 • Liked: 43413
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #22 : 11.09.2021, 15:54:37 »
G:lle on paljonkin vaihtoehtoja.

Karttapalvelu:
https://wego.here.com

Käännökset:
http://www.kääntäjä.org/

Haku & yksityisyys:
https://duckduckgo.com/

Selainlisäosana käytän:
- Browsec VPN
- https everywhere
- DuckDuckGo Privacy Essentials

Valintoja. Valintoja nämä ovat eivätkä mitään pelkotiloja.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 940
 • Liked: 2480
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #23 : 11.09.2021, 16:00:32 »
Jos jokin on ilmaista et ole asiakas vaan tuote mitä myydään Aika yksinkertaista.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 040
 • Liked: 18279
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #24 : 11.09.2021, 16:08:31 »
tekstin voi lähettää kuvakaappauksena tekstieditorista ja jos joku ulkopuolinen haluaa sen lukea, niin kuvatiedosto pitää ensin avata salasanasta, skannattava teksti, osata purkaa se analysoitavaan muotoon ja sen jälkeen kryptata se ulkopuolisen ymmärtämään muotoon ja kieleen.

esim erki ksiw ritin geri kiel istä jööt ämix edke sken ääns inäg etha nkal asti blee satt avaa teks tiää (tähän voi vielä tehdä aakkoset +1 eli a->b b->c jne muunnoksen)

toki otetun kuvan paikka+laitetiedot voi hävittää ja tekstieditoritekstiä ei tietenkään tallenneta kuvan ottamisen jälkeen

mutta onko oma viesti oikeasti niin tärkeä, että siihen kuluttaa aikaa enemmän kuin se tietokone joka analysoi tekstisi miljoonasosasekunnissa  ;D
that's a bingo!

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 460
 • Liked: 27462
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #25 : 11.09.2021, 16:30:43 »
Jos jokin on ilmaista et ole asiakas vaan tuote mitä myydään Aika yksinkertaista.

Vähintäänkin arkaluontoiset sähköpostit kannattaa salata, vaikka olisi maksava asiakaskin. Esimerkiksi Microsoftin sähköpostipalvelimille oli hiljattain massiivisia tietomurtoja, eikä Microsoftin maine muutenkaan tietoturvan suhteen ole kovin kummoinen. Vaikka palvelimelle murtautuminen voi aiheuttaa mahdollisesti pääsyä muuallekin, niin ainakin sähköpostien salaamisella pystyy suojautumaan siltä, että itse lähettämiensä viestien sisältö valuisi hyökkääjälle. Ja vaikkei edes henkilökohtaisten tietojen suhteen olisi niin varovainen, kannattaa miettiä myös sitä, että monessa työpaikassa ollaan tekemisissä tietojen kanssa, joiden vuotaminen ei olisi mitenkään toivottava asia.

Hieman samantapaisista syistä kannattaa harkita vakavasti myös sitä, että käyttää tietokoneella koko kovalevyn salausta (Windowsilla esimerkiksi VeraCrypt ja Linuxilla LUKS). Jos tietokone esimerkiksi varastetaan, niin varas ei pysty silloin saamaan tietokoneen sisältämiä tietoja haltuunsa, eikä myöskään tietokoneen sisältämien salausavainten tms avulla murtautumaan myöskään muualle. Ja etenkin LUKSin käyttämistä ei normaalisti huomaa oikeastaan muusta kuin siitä, että tietokonetta käynnistäessä täytyy kirjoittaa passphrase, eikä VeraCryptinkään muuten kuin että joskus Windows-päivitysten yhteydessä VeracRyptin joutuu ottamaan pois, jotta päivitys menisi läpi. Microsoftilla on myös oma BitLocker, mistä voi olla apua satunnaista murtovarasta vastaan, mutta suhtautuisin suuremmalla varauksella sen käyttämistä vaikka jotain NSA:ta vastaan...

Can the NSA Break Microsoft's BitLocker? - Schneier on Security
https://www.schneier.com/blog/archives/2015/03/can_the_nsa_bre_1.html

Lainaus
The Intercept has a new story on the CIA’s — yes, the CIA, not the NSA — efforts to break encryption. These are from the Snowden documents, and talk about a conference called the Trusted Computing Base Jamboree. There are some interesting documents associated with the article, but not a lot of hard information.

There’s a paragraph about Microsoft’s BitLocker, the encryption system used to protect MS Windows computers:
...
This implies that the US intelligence community — I’m guessing the NSA here — can break BitLocker. The source document, though, is much less definitive about it.
...
I don’t take this to mean that the NSA can take a BitLocker-encrypted hard drive and recover the key. I do take it to mean that the NSA can perform a bunch of clever hacks on a BitLocker-encrypted hard drive while it is running. So I don’t think this means that BitLocker is broken.

But who knows? We do know that the FBI pressured Microsoft to add a backdoor to BitLocker in 2005. I believe that was unsuccessful.
...
EDITED TO ADD (3/12): Starting with Windows 8, Microsoft removed the Elephant Diffuser from BitLocker. I see no reason to remove it other than to make the encryption weaker.

Kannattaa muuten muutenkin seurata mm. tuon yllä linkitetyn Bruce Schneierin blogia ja perehtyä muutenkin julkisesti tunnettuihin keinoihin murtaa erilasiia suojauskeinoja, tehdä tietomurtoja jne. Silloin muodostuu vähän parempi käsitys siitä, että mikä ainakin nykykäsityksen mukaan on mahdollista murtaa ja millaisilla keinoilla, jolloin pystyy paremmin miettimään, että voiko näiltä tunnetuilta uhilta jotenkin omalla toiminnallaan suojautua.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021, 16:43:38 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 851
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #26 : 11.09.2021, 16:53:03 »
Hieman samantapaisista syistä kannattaa harkita vakavasti myös sitä, että käyttää tietokoneella koko kovalevyn salausta (Windowsilla esimerkiksi VeraCrypt ja Linuxilla LUKS). Jos tietokone esimerkiksi varastetaan, niin varas ei pysty silloin saamaan tietokoneen sisältämiä tietoja haltuunsa, eikä myöskään tietokoneen sisältämien salausavainten tms avulla murtautumaan myöskään muualle. Ja etenkin LUKSin käyttämistä ei normaalisti huomaa oikeastaan muusta kuin siitä, että tietokonetta käynnistäessä täytyy kirjoittaa passphrase, eikä VeraCryptinkään muuten kuin että joskus Windows-päivitysten yhteydessä VeracRyptin joutuu ottamaan pois, jotta päivitys menisi läpi. Microsoftilla on myös oma BitLocker, mistä voi olla apua satunnaista murtovarasta vastaan, mutta suhtautuisin suuremmalla varauksella sen käyttämistä vaikka jotain NSA:ta vastaan...

Miksi käyttää luksia, kun useimissa linuxeissa on jo valmiina mahdollisuus kryptaukseen?

Tässä on muuten turvallinen sähköposti. Tosin sen käyttö edellyttää, että viestinnän toisella osapuolella on myös bitmessage käytössään.
https://wiki.bitmessage.org
L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #27 : 11.09.2021, 16:53:07 »
Olen laittanut koko käyttiksen  Veracryptin taakse. Ideana, ettei tarvitse puristella munia, jos koneet pöllitään jossain reissussa. Kai tuon joku saa auki, mutta tuskin joku satunnainen narkkari tai  älykkyydeltään samalla tasolla oleva suomalainen piliisi.

https://veracrypt.fr/en/Home.html

EDIT: Skeptikko olikin jo puhunut samat asiat. Sikäli viestini on turha.  :)
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021, 16:56:56 kirjoittanut L. Brander »
Varautumisen suurvalta

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 460
 • Liked: 27462
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #28 : 11.09.2021, 17:06:48 »
Miksi käyttää luksia, kun useimissa linuxeissa on jo valmiina mahdollisuus kryptaukseen?

Tyypillisesti Linux-distribuutioissa valmiina tarjottava salaustapa taitaa olla nimenomaan LUKS-pohjainen. Tosin jos tietokoneessa on samalla levyllä rinnalla Windows, niin voi joutua hieman manuaalisemmin säätämään miten haluaa salauksen oikein tehdä, eikä antaa asennuksen pistää koko levyä sileäksi, mitä ainakin Ubuntun asennus mielellään tarjoaa. Jos kuitenkin koko levyn saa pistää sileäksi, niin valmiina tarjottu koko leyvn salaus (ei siis vain esimerkiksi kotihakemiston salaus) on hyvä ja helppo tapa, jota kannattaa hyödyntää. Kannattaa salausta säätäessä huolehtia siitä, että myös swappi tulee salatuksi.

Tosin sitten kannattaa myös miettiä sitä, että jos on esimerkiksi valokuvia tai muuta aineistoa, jonka haluaisi mahdollisesti yllttävän kuoleman kohdalla jäävän omaisten haltuun, että miten tämä onnistuu. Tallentaako näistä esimerkiksi kopion salaamattomalle ulkoiselle levylle tai sellaiselle levylle, jossa on joku toinen passprhase, joka on annettu sellaisenaan tai osissa luotettaville omaisille kuolintapauksen varalta.

Olen laittanut koko käyttiksen  Veracryptin taakse. Ideana, ettei tarvitse puristella munia, jos koneet pöllitään jossain reissussa. Kai tuon joku saa auki, mutta tuskin joku satunnainen narkkari tai  älykkyydeltään samalla tasolla oleva suomalainen piliisi.

Myös kännyköissä kannattaa harkita käytettäväksi salausta, jottei mahdollisesti arkaluontoiset valokuvat tms, päätyisi varkaan käsiin. Eräältä tuttavaltani varastettiin kännykkä ja hän huokaisi helpotuksesta, kun oli tajunnut laittaa salauksen käyttöön, koska kännykän sisältö oli sellaista, jonka vuotaminen olisi huonossa tapauksessa voinut olla vaarallistakin joillekin.

Ja vaikka kännykkävarkaudet ovatkin yleisemåiä kuin tietokonevarkaudet, niin myös tietokonevarkauksia tehdään. Ja jopa koteihin murtaudutaan, kuten eräs toinen tuttavani sai tässä hiljattain huomata (sattui tosin olemaan kotona varkaan tunkeutuessa kotiin ja sai varasta estettyä viemästä mitään mukanaan).
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021, 17:13:42 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Snorlax

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 103
 • Liked: 238
Vs: Yksityisyys, tietoturva, vakoilu, salaaminen
« Vastaus #29 : 11.09.2021, 21:37:51 »
Kohta ei auta kuin hylätä kaikki digitaalinen.

Lainaus
Messaging and Chat Control - The End of the Privacy of Digital Correspondence

The EU decided to let providers search all private chats, messages, and emails automatically for suspicious content – generally and indiscriminately. The stated aim: To prosecute child pornography. The result: Mass surveillance by means of fully automated real-time messaging and chat control and the end of secrecy of digital correspondence. A majority of the Members of the European Parliament adopted the chatcontrol regulation on 6 July 2021.
Chatcontrol 2.0 will follow soon

But this is not the end of the story: For autumn 2021, European Commission announced that it will propose a follow-up legislation that will make the use of chatcontrol mandatory for all e-mail and messenger providers. This legislation might then also affect securely end-to-end encrypted communications. However, a public consultation by the Commission on this project showed that the majority of respondents, both citizens and stakeholders, oppose an obligation to use chat control. Over 80% of respondents oppose its application to end-to-end encrypted communications. As a result, the Commission postponed the draft legislation originally announced for July to September 2021.

Eli luvassa automaattista skannausta kaikkeen viestintään.

Lainaus
In December 2021 the EU Commission intends to make a second legislative proposal, which is to compel all providers of email, messaging and chat services to search all private messages in the absence of any suspicion.

Tästä voit katsoa miten suomalaiset asiassa äänestivät.

Huomio, persut siis äänestivät poliisivaltion puolesta!

Ketjussa aiemmin mainittu Protonmail antaa myös tiedot viranomaisille kun pyydetään. edit. tästä olikin jo aiemmin maininta.

ProtonMail Gives Up Logs on User, Then Scrubs Website of No IP Logging Claims

Eli aiemmin lainatussa viestissä todetaan, että jatkossa kaikki viestintä mahdollisesti skannataan ja viestien salauksille voi tulla loppu. Persut siis puolsivat tätä. Eli jatkossa, jos tämä esitys menee läpi niin myös Protonmailin ja vastaavien krypatut viestit pakotetaan mahdollisesti luettavaan muotoon.

Tällä hetkellä Protonmail antaa viranomaisten vaatimat tiedot, mutta opastaa käyttämään VPN:ää Protonmailia käyttäessä, jolloin tietoja ei toistaiseksi ole pakko luovuttaa viranomaisille. VPN:ää koskee eri laki, joka ei pakota antamaan tietoja.

Lyhyesti miten voit olla suht anonyymi netissä:
-osta mokkula/puhelin/tms käteisellä ilman bonuskorttia
-osta mokkulan/tms prepaid-liittymä käteisellä ilman bonuskorttia ja älä lataa siihen saldoa nettipankin tai tunnustautumisen kautta
-jos tuntuu siltä niin surffaa vielä välityspalvelimen/TOR:n kautta turvallisella selaimella (ei  esim. Google Chrome)
-älä käytä samalla mokkulalla ja liittymällä mitään palveluita, joista voi päätellä oikean henkilöllisyytesi
-vaihda prepaid/mokkula tarvittaessa jos teit jotain mistä sinut voidaan tunnistaa.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021, 22:18:25 kirjoittanut Snorlax »
"The ultimate goal of a revolutionary movement today must be the total collapse of the worldwide technological system."
-Theodore Kaczynski