Kirjoittaja Aihe: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana  (Luettu 18684 kertaa)

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3841
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #90 : 17.04.2022, 23:44:59 »
Kunnon jytkyjä ja moderneita tankkeja suomessa, eikä mitään museokamaa. Lämpimästi tervetuloa harjoittelemaan!

Invalid Tweet ID
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3841
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #91 : 19.04.2022, 00:31:27 »
YOUTUBE JA TAISTELUKENTTÄ 2020 on tullut katsottua eräänkin kerran pari vuotta sitten. Nyt katsoin sen taas ja tavallaan uusin silmin.

Jos jostain syystä et ole tuota vielä katsonut, niin erittäin iso suositus!

*****
Herättää monenlaisia ajatuksia, kysymyksiä, pelkoja ja kansallismielisyyttä. Me nähdään nyt mitä tapahtuu 1000km päässä meistä. Kuten kaikki tietävät meillekin voi tulla osumaa. Isoa, tai pientä. Jos jotain, niin todennäköisesti pientä ja ennen kaikkea epäselvää toimintaa. NATO-hakemus, odotusaika jne.

Olennaisin kysymys mikä nousee mieleen, että miten valmistautunut puolustusvoimat on ihan oikeasti ja millä nopeudella ukkoja saataisiin riviin, mutta toisaalta en halua edes tietää vastausta. Absoluuttisen vastauksen kun saa vain, jos jotain tapahtuu oikeasti ja sitä ei kai kukaan tervejärkinen halua nähdä eikä kokea.

Muita hajanaisia ajatuksia videosta. Video on tehty selvästi isolla rahalla ja ammattitaidolla. Hieno video kertakaikkiaan. Tapahtumia johdetaan johtokeskuksesta kylmän viileästi ja ammattimasesti. Mitenköhän mahtaisi olla oikeasti? Pelottavan ajankohtainen video.

*****

Suomi ja suomalaiset hehkuttavat tosi paljon meidän puolustusvoimia, isoa reserviä ja maanpuolustustahtoa. Tämä on tietenkin oikein ja hieno asia. Näin teen itsekin. Mutta kuinkakohan paljon tässä nyt katsotaan asioita sinivalkoisten lasien läpi? Ettei vaan kävisi kuin kuuluisien varmuusvarastojen ovien aukaisussa... Paljon luvattiin ja mitä saatiin? Rotan syömiä maskeja, jotka riittivät muutaman päivän. Pakko USKOA, että pv:lla on asiat huomattavasti paremmassa jamassa.

https://youtu.be/bTmWCbcYwb8
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #92 : 19.04.2022, 00:56:45 »
Suomen eduskunta on antanut avustusta haitalliselle Suomi - Venäjä seuralle 825000€ tälle vuodelle 2022. Vuosina 2015 - 2021 9,8 miljoonaa €.

Suomi-Venäjä seura ei ole ystäväseura. Se on vihollismaan kaltaisesti ja agressiivisesti toimivan sotaakäyvän maan vakoiluseura. SVR ja Tehtaankatu linkittyvät kaikkialle, ja suoraan Putiniin.

Lisää aiheesta:

Vakaumusten ja periaatteiden vastainen työ
« Vastaus #12 : 15.04.2022, 04:11:04 »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 060
 • Liked: 13728
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #93 : 19.04.2022, 01:10:42 »
Tuommoisille Suomi-Venäjä seuroille ei tulisi antaa penninhyrrää julkista rahaa! Millaiset ihmiset ylipäätään hakeutuvat tuollaisten seurojen toimintoihin mukaan?

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #94 : 19.04.2022, 01:21:48 »
Kansalaisaloite

Kaikenlainen ystävyys-, yhteistyö tai muu niidenkaltainen valtion, kuntien, tai ylipäätään yhteiskunnallisen verovaroilla rahoitetun instituution tukema seura-, tai järjestötoiminta kielletään hyökkäys-sotaa käyvän valtion kanssa. Kaikki rahallinen, materiaalinen ja immateriaalinen tuki em. toimintaan on ehdottomasti lopetettava.

Aloitteen sisältö
Esitämme lain säätämistä, tai asiasta olemassa olevan lainsäädännön muuttamista, siten että kaikenlainen ystävyys-, yhteistyö tai muu niidenkaltainen valtion, kuntien, tai ylipäätään yhteiskunnallisen verovaroilla rahoitetun instituution tukema seura-, tai järjestötoiminta kielletään hyökkäys-sotaa käyvän valtion kanssa. Kaikki rahallinen, materiaalinen ja immateriaalinen tuki em. toimintaan on ehdottomasti lopetettava.

Perustelut
Koko maailma asettaa pakotteita Venäjään liittyen. Suomi on keskeyttänyt ystävyyskaupunkitoiminnan, esimerkiksi Turun ja Pietarin välillä, mutta jatkaa josta syystä, esimerkiksi, Suomi-Venäjä-Seuran kanssa yhteistyötä eli ystävyys hyökkäysvaltio-Venäjän kanssa jatkuu jopa tässä kriisitilanteessa. On käsittämätöntä, että Suomi-Venäjä-Seura edelleen toimii normaalisti Suomessa, ja sen toimintaa edelleen rahoitetaan ja siten tuetaan ystävyyttä Venäjän kanssa. Miten sotatilanteessa voidaan pitää yhteyttä tahoon, joka hyökkää itsenäistä valtiota vastaan?

Nykyinen Suomi-Venäjä-Seura (entinen Suomi-Neuvostoliito-Seura) ei ole poliittisesti sitoutumaton ja sen yhteistyö Venäjän kanssa on tiivistä. Suomi-Venäjä-Seuran tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat muun muassa Venäjän suurlähetystö sekä Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus Helsingissä. Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen taustavaikuttajiin kuuluu Venäjän ulkomaantiedustelupalvelu SVR, joka pyrkii hyödyntämään tiede- ja kulttuurikeskusta suomalaisten värväyksessä. SVR on Neuvostoliiton aikana tiedustelusta vastanneen KGB:n seuraaja. Henkilölähteiden koukuttaminen on tiedustelumaailmassa pitkäjänteistä, jopa vuosia kestävää työtä. Näin ollen Suomi-Venäjä-Seura ei edistä kulttuuritoimintaa, vaan jotain muuta. Vaikka Suomi-Venäjä-seura tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan, se ei poista seuran historiaa.

Suomi-Venäjä-Seura on saanut veronmaksajien tukea noin 9,8 miljoonaa euroa vuosina 2015-2021. Luvussa ovat mukana opetus- ja kulttuuriministeriön toiminta-avustukset ja mm. tuet kansainväliseen yhteistyöhön. Suomi-Venäjä-Seuralla on arvopapereista, osakehuoneistoista ja yritystoiminnan tuotoista kertynyt miljoonaomaisuus (ks. Talouselämä 16/2021). Yhdistyksen varallisuus on karttunut valtion tuesta. Vuonna 2021 veronmaksajat rahoittivat Suomi-Venäjä-Seuraa yli 1,4 miljoonalla eurolla. Seuraa tukivat sekä Suomi että Venäjä (Neuvostoliitto). Suomi-Venäjä-seura on saanut 2022 vuodelle tukea 825 000 euroa. Sääntöjen mukaan valtionavustuksia ei saa käyttää esimerkiksi liike- tai sijoitustoiminnan kustannuksiin, joten valtion toiminta-avustukset on lopetettava.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/10285
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #95 : 19.04.2022, 02:41:22 »
Lainaus
“Venäjä tulee käyttämään koko hybridivaikuttamisen työkalupakkiaan”
Jari Mäkäräinen 15.4.2022

Viipurin lähellä kuvatusta venäläisestä ohjusjunasta nousi pientä kohua pari päivää sitten. Samalla nousi esiin kysymys Venäjän hybridivaikuttamisesta. Vahingossa Venäjältä tuskin päästetään sosiaaliseen mediaan leviämään heidän armeijansa ja sen iskukyvyn liikkumiseen liittyviä videoita.

Kyberturvallisuuteen erikoistunut Aalto-yliopiston työelämäprofessori, sotatieteiden tohtori Jarno Limnell kommentoi asiaa AlfaTV Uutisille. Hän näkee videot nimenomaan hybridivaikuttamisena.

-Erilaiset videot ja kuvat mitä tuolta itärajan takaa enemmän tai vähemmän virallisesti tulee, niin kyllä minä lasken ne hybridivaikuttamiseksi. Samaan aikaan olisin varovainen, ettei näitä videoita lähdettäisi levittämään, koska silloin me myös lähdemme palvelemaan sitä informaatiovaikutusta, mihin pyritään. Siinähän nimenomaan on pyrkimyksenä pelotella meitä suomalaisia, herättää hämmennystä ja vaikuttaa meidän poliittiseen päätöksentekoon ja sitähän me emme halua.

-Hybridivaikuttamisen ja hybridiuhan taso on tällä hetkellä korkea ja meidän pitää Suomessakin varautua. Ja huomioida se, että kaikkeen laajaan vaikuttamiseen liittyy informaatiovaikuttaminen. Eli pyritään vaikuttamaan psykologisesti, tunteisiin ja mieliin.

Mitä kaikkea on odotettavissa?

Varsinkin Suomen Nato-ratkaisun myötä on Venäjältä odotettavissa hybridivaikuttamista yhä enemmän.

-Kyllä tässä pitää varautua realistisesti siihen, että Venäjä tulee käyttämään koko hybridivaikuttamisen työkalupakkiaan, sen erilaisia keinovalikoimia suomalaista yhteiskuntaa vastaan. Siihen liittyy esimerkiksi sotaharjoitukset meidän itärajan tuntumassa, erilaisten ihmisvirtojen tuomista rajan lähelle. Ahvenanmaan kysymys saattaa nousta esille, meriyhteyksiemme ja sitä kautta ulkomaankauppamme häiritseminen.

-Mutta sanoisin, että yksi keskeinen osa tätä hybridivaikuttamista on erilaiset kyberhyökkäykset ja informaatiovaikuttaminen. Se kyllä tavoittaa suomalaiset missä vain, me kun olemme erilaisissa digilaitteissa niin vahvasti.

-Tässä on koko suomalaisen yhteiskunnan ja jokaisen suomalaisen pidettävä pää kylmänä, koska on hyvin mahdollista että me tulemme näkemään myös sellaisia hybridivaikuttamisen keinoja, joita emme kykene täysin ennakoimaan. Silloin se pään kylmänä pitäminen ja resilienssi, vaihtoehtoisten toimintatapojen keksiminen ja sietokyky nousee keskeiseen arvoon.

-Mutta pitää toisaalta muistaa, kun puhumme turvallisuudentunteesta, että siihen voimme jokainen vaikuttaa myös positiivisesti oman lähipiirimme kautta.

https://alfatvuutiset.fi/venaja-tulee-kayttamaan-koko-hybridivaikuttamisen-tyokalupakkiaan/
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #96 : 27.04.2022, 14:16:01 »
Kaikki sopimukset voidaan heittää roskiin jos halutaan. Suomi kuitenkin kunnostelee kanavaa tuli mitä tuli. Kanava on kuin Suomi-Venäjä-Seuran virtaava jatke.

Lainaus
Venäläismedia: Venäjä uhkaa purkaa Saimaan kanavan vuokrasopimuksen, jos Suomi liittyy Natoon


Kremliä lähellä olevan Izvestija-lehden mukaan Venäjä saattaa purkaa Suomen kanssa tehdyn Saimaan kanavan vuokrasopimuksen, mikäli suhteita maiden välillä arvioidaan uudelleen Suomen mahdollisen Natoon liittymisen vuoksi.

Osittain Venäjän puolella kulkeva Saimaan kanava on Suomen tärkeimpiä vesikuljetusväyliä. Sen tämänhetkinen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2062.

– Jos Venäjän suhteet huononevat jonkin maan kanssa, hyvinä aikoina tehtyjä sopimuksia voidaan tarkastella uudelleen. Se olisi aivan luonnollista, Venäjän duuman kansainvälisten asioiden komitean varapuheenjohtaja Dmitri Novikov sanoi Izvestijalle Saimaan kanavan vuokrasopimukseen liittyen.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on jo nyt tyrehdyttänyt liikenteen Saimaan kanavalla. Yritykset ovat siirtäneet rahtikuljetuksiaan toisaalle ja luotseja lomautetaan, kertoo Yle.

Marraskuussa Venäjä ilmoitti jo puunkuljetuksen rajoituksista Saimaan kanavalla, mutta tuolloin rajoitustoimien kerrottiin liittyvän Venäjän oman metsäteollisuuden suojeluun.

Viime syksynä ja talvella Saimaan kanavalla ehdittiin tehdä jo valmistelutöitä kanavan kehittämishankkeen puitteissa, sillä Suomen oli määrä pidentää kanavan sulkuja ja kanavan vedenpintaa aiottiin nostaa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008776759.html

"Osittain Venäjän puolella" *Hörr hörr..."

Lainaus
Saimaan kanava (ruots. Saima kanal, ven. Сайменский канал, Saimenski kanal) on ensimmäisen kerran vuonna 1856 avattu kanava, joka yhdistää Saimaan vesistöalueen Lappeenrannasta Viipurin kautta Suomenlahteen luode-kaakko-suuntaisesti Suomessa ja Venäjällä. 50 vuodeksi solmittu nykyinen vuokrasopimus on ollut voimassa vuodesta 2012.

Suomen Venäjältä vuokraama Saimaan kanavan alue on erikoinen kaistale maailmassa. Maaperä on Venäjän valtion omistuksessa, mutta Suomi on vuokrannut sen pitkällä vuokrasopimuksella. Samanlaista vuokra-aluetta ei ole missään muualla maailmassa. Macao, Hongkong ja Panaman kanava olivat samantyyppisiä vuokra-alueita, mutta niiden sopimukset eivät ole enää voimassa.

Saimaan kanavaa pitkin kuljetettiin vuonna 2007 yli kaksi miljoonaa tonnia tavaraa, pääasiassa metsä- ja kaivannaisteollisuuden raaka-aineita sekä tuotteita.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Saimaan_kanava

Mitäpä jos sopimus Ahvenanmaasta heitettäisiin roskiin nyty. JA jospa lähialuerahoitusta Venäjälle tarkistettaisiin uudelleen. Onko Suomen vieläkin pakko maksaa Pietarin jätevesistä?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #97 : 27.04.2022, 14:34:12 »
Lainaus
Suomen ja Venäjän rajat ylittävä yhteistyö

Suomi ja Venäjä tekevät hankeyhteistyötä yli 1 300 kilometriä pitkän rajansa molemmin puolin. Rajat ylittävän yhteistyön ohjelmissa yhdistetään Euroopan unionin rahoitusta ja kansallista rahoitusta. EU ja ohjelmiin osallistuvat maat rahoittavat ohjelmia tasapuolisesti. Tavoitteiden ja hankkeiden valinta tapahtuu osapuolten kanssa yhdessä.

Ohjelmiin kuuluvilla hankkeilla edistetään ohjelma-alueiden taloudellista kehitystä, ympäristöyhteistyötä, rajanylitysten sujuvuutta sekä koulutus-, tutkimus- ja kulttuuriyhteistyötä.

Kehittämishankkeiden lisäksi ohjelmista rahoitetaan investointihankkeita, jotka liittyvät erityisesti rajanylityspaikkojen toimivuuden parantamiseen.

Suomen ja Venäjän raja-alueilla on toteutettu vuosina 2014–2020 kolmea EU:n Euroopan naapuruusvälineestä (ENI:stä) rahoitettua CBC-ohjelmaa:

Kolartic

Karelia

Kaakkois-Suomi–Venäjä

Ohjelmia hallinnoivat Suomen maakuntaliitot. Kolmen ohjelman puitteissa on rahoitettu 160 kehittämishanketta ja 14 investointihanketta. Ohjelmien yhteenlaskettu kokonaisrahoitus on 178,7 miljoonaa euroa.
Vuosien 2021–2027 yhteistyöohjelmat

Rajat ylittävä yhteistyö Suomen ja Venäjän välillä jatkuu tulevalla 2021–2027 ohjelmakaudella kolmen ulkorajaohjelman puitteissa. Tulevien Kaakkois-Suomi–Venäjä, Karelia ja Kolarctic rajat ylittävän yhteistyön ohjelmien valmistelu ja ohjelmointi ovat käynnissä.
Suomen ja Venäjän lähialueyhteistyö 1992–2012

Suomi ja Venäjä allekirjoittivat vuonna 1992 sopimuksen yhteistyöstä Murmanskin alueella, Karjalan tasavallassa, Pietarissa ja Leningradin alueella. Lähialueyhteistyö jatkui menestyksekkäästi yli 20 vuotta.

Sinä aikana Suomi osoitti yhteistyöhön lähes 330 miljoonaa euroa, josta rahoitettiin vuosittain noin kahtasataa kehittämishanketta.

https://um.fi/suomen-ja-venajan-yhteistyo

178,7 miljoonaa euroa raiskuulle. Mutta rahaa ei löydy sitten välttämättömiin ja tarpeellisiin toimintoihin kuten hoitoalalle.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 394
 • Liked: 24944
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #98 : 27.04.2022, 14:45:02 »

RKP:n Henrikssonin ja Vihreiden Mikkosen johdolla etenee valmiuslakiprosessi, joka järkeilee suomalaisten asuntojen ja autojen takavarikointia. Siis jos/kun itärajan yli puskee hybridilaumoja. Laumoja tulossa mahdollisesti päättymättömänä virtana, mutta jopa Hesari saati Suomen Uutiset kertovat ettei laumoja aiota sulkea rajojen ulkopuolelle.

https://www.suomenuutiset.fi/hallitus-ei-aio-estaa-laajamittaista-maahantuloa-esittavat-valmiuslailla-suomalaisten-asuntoja-ja-ajoneuvoja-kayttoonotettavaksi/

Lainaus
Perussuomalaiset ovat tyytymättömiä valmiuslain rajaturvallisuutta koskevien lainsäädäntömuutosten valmisteluun. Valmiuslain parlamentaarinen seurantaryhmä on jätetty käytännössä sivuun kiireellisestä uudistuksesta. Hallitus on sen sijaan päätynyt esittämään valmiuslakiin rajaturvallisuuteen liittyviksi toimivaltuuksiksi ajoneuvojen, rakennusten ja kiinteistöjen käyttöönottoa.


Annettavasta esityksestä uupuvat kokonaan pykälät, joilla valtiollisen toimijan vihamielisessä tarkoituksessa suorittama ihmisten työntäminen rajan yli voitaisiin estää.

– Kaikkein tärkein puuttuu. Miten hallitus on voinut päätyä siihen, että ensin hoidetaan kuntoon mahdollisuus ottaa haltuun autoja ja kiinteistöjä hybridioperaatiossa tulevien siirtolaisten auttamiseksi eikä sitä, että Suomi voisi ylipäätänsä torjua tätä täysin todennäköistä turvallisuusuhkaa, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ihmettelee.

Hesari:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008777524.html

Lainaus
HS:n tiedot: Hallituksen uusi valmius­laki lähtee edus­kuntaan torsona – Hallitus ei ole löytänyt vielä itärajaa sulkevia pykäliä
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 524
 • Liked: 10260
 • Pesukarhuoletettu
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #99 : 27.04.2022, 14:56:09 »
Suomi ja suomalaiset hehkuttavat tosi paljon meidän puolustusvoimia, isoa reserviä ja maanpuolustustahtoa. Tämä on tietenkin oikein ja hieno asia. Näin teen itsekin. Mutta kuinkakohan paljon tässä nyt katsotaan asioita sinivalkoisten lasien läpi?

Tämänkaltaisia videoita ei tehdä meikäläisille, vaan potentiaalisille Suomen valloittamisesta haaveileville Paskastaneille, nimiä mainitsematta. Pv:llä ei ole mitään tarvetta julkisuuden tai positiivisen fiban hankkimiselle, mutta tällaisilla videoilla viestitään ennaltaehkäisevästi sitä että erilaisia sotilaallisen tai hybriditasoisen perseilyn muotoja vastaan harjoitellaan yhteiskunnan tasolla aktiivisesti ja perinteisiä uhkia kyllä kyetään torjumaan.

Eli härifrån tvättas, R*****.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 944
 • Liked: 19441
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #100 : 04.05.2022, 12:51:35 »
Nordic Unmanned lentelee matalalla Hangon ja Ahvenanamaan väliä. Ei hajuakaan miksi, mutta tuskin tuo mikään leludrone on. Joku tutkii jotakin. Tai harjoittelee.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 224
 • Liked: 44359
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #101 : 04.05.2022, 15:44:28 »
On ne sekaisin, mitä ne lähettäisi, ISU-152 ja T-34 romuja jotka ovat olleet monumentteina ja lauman perunan poimijoita.

Lainaus

The country's Defense Ministry has begun transporting dozens of its heavy tanks, infantry fighting vehicles and armored personnel carriers towards the Russian border, Telegram channels report.

All equipment is transferred through the Finnish city of Tampere by rail. The Ministry of Defense has not yet commented on this situation.

“Residents of Tampere record the transfer of military equipment to the border with Muscovy,” sources say.

The reports also noted that, in addition to dozens of Leopard tanks, a large number of Soviet-made vehicles are being moved - MTLB, BMP and KSHM 1V16.

Experts note that such actions by the Finnish authorities are an escalation that could force Russia to take retaliatory measures. In their opinion, the Russian Federation can send its troops to Finland.


https://novorosinform.org/finlyandiya-perebrasyvaet-voennuyu-tehniku-k-granice-s-rf-94574.html

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #102 : 04.05.2022, 16:30:28 »
Tampereen trollin klipsi on aiheuttanut lisää trollaamista itänaapurissa. Olihan se odotettavissakin.

Lainaus
Venäjällä leviää vale­uutinen Suomen panssari­vaunujen massiivisesta siirrosta ”Venäjän vastaiselle rajalle”

Useat Venäjän turvallisuuspalveluun ja Kremliin kytkeytyvät propaganda­sivustot ovat julkaisseet valheellisia artikkeleita Suomen aloittamasta panssarivaunujen siirrosta itärajalle.

Useat Pietarin trollitehtaaseen ja Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:hen kytkeytyvät venäläiset propagandasivustot ovat jakaneet keskiviikkona valeuutista, jonka mukaan Suomi olisi aloittanut sotakaluston laajamittaisen siirron Venäjän vastaiselle rajalle.

Artikkeleissa väitetään, että Suomi on siirtänyt jo kymmeniä raskaita panssari­ajoneuvoja itärajalleen. NewsFront -sivuston julkaisemassa artikkelissa on liitettynä todisteeksi video, jossa näkyy etenemässä panssariajoneuvoja kuljettava juna. Taustalla videolta kuuluu suomenkielinen kommentti ”rupee oleen kohta ahdasta itärajalla”.

– Tällainen uutinen herättää huolta, sillä ilmoitusten perusteella Suomi on päättänyt siirtää maiden väliselle rajalle käytännössä koko raskaan aseistuksensa arsenaalin, NewsFrontin artikkelissa lukee.

– Suomalaiset pidättäytyvät tällä hetkellä antamasta minkäänlaisia virallisia lausuntoja asiasta. Asiantuntijoiden mukaan tällaisista manöövereistä saattaa seurata Venäjän vastareaktio, sivusto kirjoittaa mainitsematta kuitenkaan mitään väitetysti lähteenään käyttämää ”asiantuntijaa” nimeltä.

Todellisuudessa Suomi ei siirrä panssarivaunuja itärajalle, vaan niitä on siirretty Porin prikaatin alueella parhaillaan meneillään olevaan sotaharjoitukseen.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008792920.html

Sen videotrollin saisi puolestani muiluttaa rajan taakse.

Lainaus
Valeväitteitä panssarivaunujen siirrosta jakanut NewsFront on yksi Venäjän aggressiivisimmista propagandasivustoista, ja sitä toimitetaan Venäjän Ukrainalta valtaamalla Krimin niemimaalla.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on kertonut julkisuuteen, että NewsFront kytkeytyy suoraan Venäjän turvallisuuspalveluun FSB:hen. Yhdysvallat on lisännyt sivuston työntekijöitä myös omalle pakotelistalleen.

NewsFrontin entinen työntekijä on kertonut aiemmin saksalaiselle Die Zeit -lehdelle, että sivusto saa myös rahoitusta suoraan FSB:ltä. Sivusto julkaisee propagandamateriaalia venäjän lisäksi myös useilla muilla kielillä kuten englanniksi, saksaksi, ranskaksi, italiaksi, bulgariaksi ja espanjaksi.

Valheellisia artikkeleita Suomen panssarivaunujen ja joukkojen siirroista itärajalle ovat levittäneet myös ainakin seuraavat muut propagandasivustot: Novostivl, Osnmedia, Dialog.Ua, FBM, Voennoedelo, Russkaja planeta, Shraibikus, Discover24, Solenka, Aviapro ja Ridius.

Novorossija-niminen propagandasivusto menee johtopäätöksissään vielä NewsFrontiakin pidemmälle. Sivusto kirjoittaa nimettömiin ”asiantuntijoihin” viitaten näin:

– Asiantuntijat huomauttavat, että tällaiset Suomen vallanpitäjien toimet ovat eskalaatio, joka voi pakottaa Venäjän vastatoimiin. Heidän mukaansa Venäjä saattaa lähettää joukkojaan Suomeen.

Niimpä niin. Trollit ja trullit eivät siitä päätä.
« Viimeksi muokattu: 04.05.2022, 16:39:55 kirjoittanut Ari-Lee »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3841
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #103 : 04.05.2022, 17:43:12 »
Eiköhän tuon videon kuvannut ole vain heittänyt tommosen itäraja-jutun. Ihan kuin kuka tahansa meistä.
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #104 : 04.05.2022, 17:49:32 »
Eiköhän tuon videon kuvannut ole vain heittänyt tommosen itäraja-jutun. Ihan kuin kuka tahansa meistä.

Sou? Seuraavaksi joku idis levittelee uusnatsivideoita, mitkä uutisoidaan pahan valtakunnassa ainoana totuutena.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3841
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #105 : 04.05.2022, 18:44:08 »
Eiköhän tuon videon kuvannut ole vain heittänyt tommosen itäraja-jutun. Ihan kuin kuka tahansa meistä.

Sou? Seuraavaksi joku idis levittelee uusnatsivideoita, mitkä uutisoidaan pahan valtakunnassa ainoana totuutena.
Ei me voida ruveta varomaan sanojamme. Ei jokainen instagram tai twitter postaaja voi miettiä, että mitäköhän naapuri tuumaa.
Se aika on ohi. Ihan sama mitä sanoo, tai tekee, niin ryssä osaa ne kyllä kääntää edukseen. Eli antaa mennä vaan. Ei tarkoituksella härkkien, vaan ihan normaalisti, kuten tämänkin videon kuvaaja.
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 976
 • Liked: 25709
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #106 : 04.05.2022, 19:08:47 »
Eiköhän tuon videon kuvannut ole vain heittänyt tommosen itäraja-jutun. Ihan kuin kuka tahansa meistä.

Sou? Seuraavaksi joku idis levittelee uusnatsivideoita, mitkä uutisoidaan pahan valtakunnassa ainoana totuutena.
Ei me voida ruveta varomaan sanojamme. Ei jokainen instagram tai twitter postaaja voi miettiä, että mitäköhän naapuri tuumaa.
Se aika on ohi. Ihan sama mitä sanoo, tai tekee, niin ryssä osaa ne kyllä kääntää edukseen. Eli antaa mennä vaan. Ei tarkoituksella härkkien, vaan ihan normaalisti, kuten tämänkin videon kuvaaja.

Noinhan se on. Ja jos riittävästi ei itäystävä löydä meteriaalia, he lavastavat sitä tai käskevät juoksulaisensa sellaista tekemään...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 224
 • Liked: 44359
 • Ego sum Spartacus
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #107 : 04.05.2022, 19:45:29 »
Itse olen tuota videota lähinnä Z-liittolaisille boteille kommentoinut että venäläiset itkisivät jos he tietäisivät kuinka paljon meillä on tavaraa maanalaisissa bunkkereissa, siinähän raapivat päitään kunnes tulee tikkuja kynsien alle.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 520
 • Liked: 2060
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #108 : 13.05.2022, 19:58:51 »
Sähkön tuonti Venäjältä Suomeen keskeytyy toistaiseksi.
Iltalehti:
Lainaus
Sähkön tuonti Venäjältä Suomeen keskeytyy ensi yönä

Kantaverkkoyhtiö Fingrid: ”Ei uhkaa sähkön riittävyydestä Suomessa”


Mika Koskinen
mika.koskinen@iltalehti.fi
Tänään klo 18:33

Sähkökauppaa käyvän venäläisen Inter RAO:n tytäryhtiö RAO Nordic Oy keskeyttää sähkön tuonnin Suomeen lauantaina 14.5.2022 kello 1.00, kertoo kantaverkkoyhtiö Fingrid.

– RAO Nordicin mukaan kauppa Venäjältä tuodusta sähköstä keskeytetään toistaiseksi johtuen vaikeuksista vastaanottaa maksuja markkinoille myydystä sähköstä, Fingridin tiedotteessa todetaan.

Voi lukea RAO Nordic Oy tiedotteen aiheesta täältä. Yhtiön mukaan rahoja sähkön myynnistä ei ole tullut sen tilille toukokuun 6. päivän jälkeen.

– Toivomme, että tilanne paranee pian ja sähkökauppa Venäjän kanssa voisi jatkua, RAO Nordic Oy:n tiedotteessa sanotaan.

Fingridin mukaan Suomen sähkön riittävyys ei ole uhattuna. Sähköä on Fingridin mukaan tuotu Venäjältä viime aikoina noin kymmenen prosenttia Suomen kokonaiskulutuksesta.
...
https://www.iltalehti.fi/talous/a/6cb9ddf0-d821-49c0-ae3a-e3c4cfe8d761
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 691
 • Liked: 15428
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #109 : 13.05.2022, 20:33:11 »
Kaikki sopimukset voidaan heittää roskiin jos halutaan. Suomi kuitenkin kunnostelee kanavaa tuli mitä tuli. Kanava on kuin Suomi-Venäjä-Seuran virtaava jatke.

Suomi tosiaan kunnostelee Saimaan kanavaa, mutta ei osaa rakentaa Kymijoen kanavaa. Aikanaan tästä käytiin ihan keskustelua, että eikö olisi järkevää rakentaa kanava, joka olisi kokonaan omien rajojen sisällä, eikä maksaa vuokraa venäläisille, jotka voivat milloin tahansa sulkea kanavan. Ei vaan oo rahaa ja yleensäkin aina turvaudutaan sillä hetkellä halvimpaan ratkaisuun.

Paljon sitä aikaisemmin oli keskustelua siitä, kuinka hyvää liiketoimintaa sisävesiliikenne olisi. Eli se, että suomalainen pientonnisto olisi tuonut tavaraa Euroopasta suoraan järville. Tämäkin meni, kun saksalaiset perheyhtiöt ottivat homman haltuunsa. Nyt se on varmaan vähentynytkin, kun rekat jyräävät teillä, joiden päällysteitä ei pystytä pitämään kunnossa.
qui non est mecum adversum me est

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 751
 • Liked: 65661
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #110 : 13.05.2022, 20:55:29 »
Sähkön tuonti Venäjältä Suomeen keskeytyy toistaiseksi.
Iltalehti:
Lainaus
Sähkön tuonti Venäjältä Suomeen keskeytyy ensi yönä

Kantaverkkoyhtiö Fingrid: ”Ei uhkaa sähkön riittävyydestä Suomessa”...
https://www.iltalehti.fi/talous/a/6cb9ddf0-d821-49c0-ae3a-e3c4cfe8d761

Vääntää vaan ne tuulivoimalat pyörimään kovempaa, niin eiköhän sitä sähköä riitä...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 691
 • Liked: 15428
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #111 : 13.05.2022, 21:09:30 »
Vääntää vaan ne tuulivoimalat pyörimään kovempaa, niin eiköhän sitä sähköä riitä...

-i-

Ei ehkä vielä kannata käyttää uusinta supertekniikkaa. Tuonnin ja viennin netto on vain −1 394 MW.

https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/

En tiedä. Jos itse olisin joku investoija, joka haluaa rakentaan akkutehtaan, datakeskuksen, tai mitä näitä nyt on Kotkaan tulossa, Suomeen, niin melkein vaatisin, että sillä pitää olla optio rakentaa oma voimalaitos, ei pelkästään laitoksen omaa varajärjestelmää. Jos nyt vähän liioitellaan.
qui non est mecum adversum me est

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3841
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #112 : 27.05.2022, 10:45:52 »
YLEltä iso ja laadukas juttu (kyllä Yle tekee myös laatua :D ) zyzzien varuskunnista ja aseista meidän rajalla. Sateliittikuvia, ja selityksiä niistä. Suosittelen.

Lainaus
Rajan takana
Katso satelliittikuvista, miltä Venäjän asevoimat Suomen lähellä näyttävät.


Suomen jäsenyys sotilasliitto Natossa voi saada Venäjän lisäämään varustustaan rajalla tuntuvasti. Ukrainassa kärsittyjen tappioiden vuoksi siinä menee kuitenkin kauan.
Venäjällä on Suomen lähellä yli kymmenen varuskuntaa ja tukikohtaa. Niistä löytyy muun muassa kaksi arktisiin oloihin erikoistunutta joukkoa, uusia hävittäjiä sekä Iskander-ohjuksia. Kokonaisuus on silti heikompi kuin vuosikymmeniä aiemmin.
– Ei ole mitään mahdollisuutta sille, että näiden joukkojen voimin voisi esimerkiksi tehdä jonkinlaisen yllätyshyökkäyksen Suomeen, sanoo sotilasasiantuntija, majuri evp. Marko Eklund.
Tässä jutussa pääset tutkimaan Venäjän
https://yle.fi/uutiset/3-12434544
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 515
 • Liked: 5729
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #113 : 27.05.2022, 10:55:33 »
Kymijoenkanava olisi mainio hanke. Sitä voi perustella vihreällä siirtymällä. Sekä se aidosti hyödyttäisi muutakin maata kehä3. n ulkopuolella.

Lisäksi toivoisin vankien käyttöä työmaalla sopivissa paikoin. Se vaan kuuluisi olla vankien kanavatyömaalla. Kyse ei ole tietenkään työn tehokkuudesta, vaan rangaistuksesta. Raiskari Ahmed ja torpedo Teemu samaan ketjuun kanavaa kuokkimaan ja yöt vietetään matkasellissä.
Ooh lalaa...

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 520
 • Liked: 2060
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #114 : 08.06.2022, 15:28:20 »
Kun nyt on puhuttu uhkaavasta kansainvälisestä ruokakriisistä niin mikähän se onkaan Suomen elintarvikkeiden varmuusvarastojen tilanne?
Onko varastot täynnä (tuskin) ja tavara ei liikaa vanhentunutta?

Henkilökohtaisia varastoja itsekukin voi kerätä mutta jos ajatellaan valtakunnan tasolla ja ruuan pitäisi riittää Suomen 5,5 miljoonalle ihmiselle useammaksi kuukaudeksi.

Optimistisesti voisi ajatella että varastoja on jo nyt kevään aikana täydennetty ja tullaan kesän ja syksyn aikana täydentämään edelleen, ilman isompaa julkisuutta. Viisas hallitus saattaisi toimia niin, luulisin...

Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 787
 • Liked: 52651
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #115 : 08.06.2022, 15:34:39 »
^ Todennäköisesti mitään ei ole missään. Huoltovarmuuskeskuksella on vain niitä näkymättömiä häiverekkoja, jotka ministerin ilmoituksella lähtevät liikkeelle, tarvittaessa.

AmorEnTiemposDeCorona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 391
 • Liked: 405
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #116 : 09.06.2022, 23:33:03 »
We are Now At DEFCON-2

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ef0dae07-b3e8-4c5f-843b-4b2973eb2c94

Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio lähtivät Ahvenanmaalta äkisti kesken juhlien.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Niinistö osallistui torstaina puolisonsa ja Ruotsin kuningasparin kanssa Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlallisuuksiin.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan, että Ruotsin hovia ja Ahvenanmaan Lagtingiä eli maakuntapäiviä oli varoitettu jo ennen vierailua, että Suomen presidenttipari saattaa joutua lähtemään heti, kun Niinistön aktiivinen osuus eli puhe ja keskustelut ovat päättyneet.

– Kun presidentin oli väistämättä palattava, ei hän siten voinut jäädä muiden vieraiden kanssa seurustelemaan illalliselle, kansliasta kerrotaan viestitse.

Ruotsin hovi ja juhlien isäntä olivat ilmaisseet etukäteen ymmärtävänsä tilanteen täysin, kansliasta kerrotaan.

Syy presidenttiparin äkilliseen lähtöön ei ole tiedossa. Kanslia ei vastannut Iltalehden kysymyksiin presidentin voinnista ja milloin virallinen tilaisuus päättyi.

Ilta-Sanomien mukaan presidenttipari lensi helikopterilla takaisin Naantalin Kultarantaan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ef0dae07-b3e8-4c5f-843b-4b2973eb2c94
"A King may move a man, a father may claim a son, but remember that even when those who move you be Kings, or men of power, your soul is in your keeping alone.
When you stand before God, you cannot say, "But I was told by others to do thus."

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3841
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #117 : 06.09.2022, 12:36:09 »
Kolme, todennäköisesti Hornettia, lenteli korkeuksissa erilaisia ympyröitä Keski-Suomessa tänään. Tarkka kellonaika jääköön kertomatta. Kai niillä oli vaan normaalit treenit? Ehkäpä 1 vs 2 harjoitus. Ilmavoimien sivujen mukaan nyt ei pitäisi olla harjoituksia täällä päin, vaan harjoitukset alkavat tulevana sunnuntaina.
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3841
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #118 : 23.09.2022, 11:24:52 »
Mun mielestä rajanylitysasioiden kuuluisi olla tässä ketjussa, eikä Ukrainan sota-ketjussa.

Tämmöstä mietiskelen. Nyt kun raja on edelleen auki ja Zetaa valuu sisään, niin minne he menevät rajan ylitettyään? Jäävät Suomeen? Jatkavat muualle Eurooppaan? Jos jäävät Suomeen, niin minne tänne? Hotelleihin kuukausiksi tai vuosiksi? Sukulaisten nurkkiin? Vai niihin kiinteistöihin jotka Z on ostanut Suomesta ml. varuskuntien ym. läheisyydessä olevat?

Paljon kysymyksiä. Kenelläkään mitään tietoa, päätelmiä tai edes arvauksia?
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 176
 • Liked: 39539
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Suomen tilanne Venäjän ja Ukrainan sodan aikana
« Vastaus #119 : 23.09.2022, 11:35:08 »
Mun mielestä rajanylitysasioiden kuuluisi olla tässä ketjussa, eikä Ukrainan sota-ketjussa.

Tämmöstä mietiskelen. Nyt kun raja on edelleen auki ja Zetaa valuu sisään, niin minne he menevät rajan ylitettyään? Jäävät Suomeen? Jatkavat muualle Eurooppaan? Jos jäävät Suomeen, niin minne tänne? Hotelleihin kuukausiksi tai vuosiksi? Sukulaisten nurkkiin? Vai niihin kiinteistöihin jotka Z on ostanut Suomesta ml. varuskuntien ym. läheisyydessä olevat?

Paljon kysymyksiä. Kenelläkään mitään tietoa, päätelmiä tai edes arvauksia?
Niitä kun kertyy riittävä määrä niin perustavat tänne kansantasavallan ja kaltoin kohdeltuina pyytävät Venäjää apuun jonka jälkeen äänestävät liittymisestä Venäjään.
Minusta tulijat pitäisi majoittaa telttoihin tai parakkeihin joiden seiniin pitäisi maalata iso Z- kirjain.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Tagit: venäjä ukraina sota suomi