Kirjoittaja Aihe: Mitä Labour aikoinaan Isossa-Britanniassa, sitä RKP Suomessa nyt  (Luettu 8443 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 804
 • Liked: 129884
Äskettäin paljastui, että Labour käytti 2000-luvun alussa maahanmuuttopolitiikkaa keinona muuttaa Iso-Britannia "aidosti monikulttuuriseksi" ja hankkia puolueelle uusia äänestäjiä (90 prosenttia mustista maahanmuuttajista äänestää Labouria). Kansalaisille todellista tavoitetta ei rohjettu kertoa, vaan esille nostettiin taloudelliset argumentit, jotka nekin ovat paljastuneet virheellisiksi tai vahvasti liioitelluiksi.

Vastaava kehitys on tapahtunut jälkijunassa Suomessa. En tiedä, onko täällä olemassa dokumentteja 2000-luvun maahanmuuttopolitiikan muutoksen todellisista syistä tai uskaltaisiko joku sellaisia paljastaa. Tuskin, sillä täällä ei ole pöyhitty kunnolla vielä edes 1970-luvun sisä- ja ulkopolitiikan tapahtumia.

Jotain voi päätellä ihan saatavilla olevan materiaalinkin avulla. RKP järjesti äskettäin puolueen "tulevaisuusseminaarin", jonka päällimmäisinä huolenaiheina olivat huoli ruotsin kielen aseman, ruotsinkielisten palvelujen ja samalla koko RKP:n tulevaisuudesta. Seminaarin tuloksena julkaistiin kymmenkohtainen "Kasnäsin manifesti":
Lainaus
(käännös, manifestia ei ole julkaistu suomeksi)

Kasnäs-manifesti – RKP:n teesit tulevaisuuskonferenssissa 10.10.2009

RKP – vie sinut tulevaisuuteen; osaa, toimii, kunnioittaa

1. RKP on ruotsinkielinen, liberaali kansanpuolue, joka työskentelee monikielisen Suomen puolesta, jossa johtotähtenä on sosiaalinen ja globaali vastuu, yksilön vapauden ja oikeuksien kunnioittaminen, vastuu vähemmistöistä, kuten  myös yhteiskunnan heikoimmista.

2. RKP puolustaa hyvinvointia ja painottaa yksilön vastuuta omasta hyvinvoinnistaan sekä velvollisuuksia yhteiskunnan jäsenenä. Kanssaihmisten ja ympäristön kunnioitus ovat perusta kasvavalle vapaaehtoistoiminnalle ja kansalaisaktivismille, jotka ovat tärkeä lisä julkiselle palvelulle. Sektorien yli ulottuva uudelleenajattelu ja ehkäisevät toimenpiteet mahdollistavat  voimavarojen tehokkaan käytön.

3. RKP:n mielestä yleinen hyvinvointi tarvitsee myös yksilöllistä aloitteellisuutta. Hyvinvointiyhteiskunta on kokonaisuus, johon kuuluvat hyvin toimivat perusrakenteet, ympäristönsuojelu, demokratia, osallistuminen, henkilökohtainen turvallisuus, koulutus, kestävä kehitys sekä sosiaali- ja terveydenhuolto.

4. RKP on liberaali kansanliike, jolla on vahvat pohjoismaiset juuret ja sitoutuminen Ahvenanmaahan.

5. Kaksikielisyys on kansallinen menestystekijä, joka pitää yhdistää kaikkien äidinkielten ja kulttuurien kunnioittamiseen Suomessa.

6. RKP on kulttuurien puolue, joka kunnioittaa toisenlaisuutta – ei siksi, että se olisi helppoa, vaan koska me tahdomme sitä.

7. RKP on koulutuspuolue, joka haluaa uudenaikaistaa ja varhaistaa kieltenopetusta muun muassa kielikylvyin siten, että ensimmäinen kosketus toiseen kansalliskieleen tapahtuu ennen kouluikää.

8. RKP on uussuomalaisten puolue ja se houkuttelee ja integroi maahanmuuttajat puoluetoimintaan, myös johtotehtäviin, ja vaikuttaa niin, että joka neljäs maahanmuuttaja valitsee ruotsin ensimmäiseksi vieraaksi kielekseen.

9. Yrittäjäpuolueena RKP toimii yrittäjyyden puolesta, joka innoittaa moninaisuuteen toiminnnassa, uusiin työpaikkoihin, pienyrittäjyyteen, ja painottaa tarvetta hyödyntää osaamista ja mahdollisuuksia, joita myös maahanmuuttajilla on. Yritykset rakentavat Suomea.

10. Yhä kovemmassa kansainvälisessä taloudellisessa ilmapiirissä RKP tulee olemaan ennakoiva, kasvava puolue, joka ottaa poliittisen aloitteen. Poliittinen työ vaatii usein lähivaloja arjessa, mutta kaukovaloja aloitteelliseen otteeseen ja varhaiseen puuttumiseen yhteiskuntakehityksessä. RKP on enemmän puolesta, vähemmän vastaan.

Jos RKP pystyy toteuttamaan nämä kymmenen teesiä, meistä tulee kymmenen prosentin puolue.
Kasnäs oli vasta toiminnan alku.
TODELLINEN TYÖ ALKAA NYT!

RKP ei voi juuri mitään puolueen omakseen tuntevien suomenruotsalaisten määrän vähenemiselle, joten se voi enemmän kuin tuplata kannatuksensa kymmeneen prosenttiin vain 150 tuhannen maahanmuuttajaäänestäjän avulla. Tavoitetta tukee maahanmuuton voimakas lisääminen ja ruotsin ensimmäiseksi vieraaksi kielekseen valitsevien maahanmuuttajien osuuden nostaminen 25 prosenttiin.

Ajatushautomo Magman tekemän tutkimuksen mukaan kolmannes Suomessa asuvista koulutetuista maahanmuuttajista ei aikoisi opiskella ruotsia siinäkään tapauksessa, että se edistäisi heidän uraansa. RKP:n tarkoitukseen soveltuvien maahanmuuttajien on siis oltava toisenlaisia.

Täydellinen vastaus RKP:n tarpeeseen on tietysti humanitaarinen maahanmuutto. Maahanmuuttajien määrään ja laatuun voi vaikuttaa poliittisilla päätöksillä, samoin kielivalinta on manipuloitavissa. RKP:lle sydämenasia on ruotsinkielinen tai ainakin ei-suomenkielinen kouluympäristö. Valtaväestöä huomattavasti suurempi osuus maahanmuuttajataustaisista on alaikäisiä. Pakolaisten perheenyhdistämiset ja korkea syntyvyys hidastavat nekin suomen kielen valtavirtaistumista kouluissa.

Muiden kielivähemmistöjen kasvu on RKP:ssa tähän asti koettu uhaksi, sillä niiden kautta voidaan kyseenalaistaa ruotsin kielen historiallisista syistä johtuva erityisasema suomen kielen rinnalla. RKP yrittää nyt muuttaa tuon uhan omaksi aseekseen. Jos tarpeeksi suuri osa uusista kielivähemmistöistä saadaan samalle puolelle rintamaa RKP:n kanssa, voidaan RKP:n politiikkaan kohdistettu arvostelu kääntää aina rasismiksi. Toisinaan RKP:n poliitikot ovat jo näin yrittäneet tehdäkin, mutta esimerkiksi Astrid Thors kutsumassa hänen poliittista linjaansa arvostellutta juutalaista rasistiksi ei ole poliittisesti uskottava.

Jos RKP:tä on haukuttu kielipuolueeksi, niin kohta siitä on virallisestikin tulossa "monikielipuolue". Venäläiset ja somalit voitaisiin houkutella RKP:n kelkkaan esimerkiksi ajamalla maahanmuuttajien positiivista erityiskohtelua, kuten kiintiöitä korkeakouluihin ja julkisen sektorin työpaikoille sekä maahanmuuttajien kielivaatimusten madaltamista pääsykokeissa, viroissa ja kansalaisuutta haettaessa. Vastapalvelukseksi kielivähemmistöt puolustaisivat yhtenä rintamana ruotsin kielen erityisasemaa.

Suunnitelma on win-win-strategia RKP:lle ja sen johtoryhmään poimittaville maahanmuuttajille, mutta huono uutinen suomenkielisille ja niille lukuisille suomenruotsalaisille, jotka virheellisesti samaistetaan RKP:n politiikan kannattajiksi. Se on huono uutinen myös tavallisille maahanmuuttajille, jotka tämän politiikan menestyessä jättävät suomen kielen opiskelun vähemmälle. Miksi opiskella suomea, kun samat tai jopa paremmat edut voi saada ilmankin.

RKP:n raivokkaasti ajama, järjettömältä näyttävä maahanmuuttopolitiikka muuttuu kylmän loogiseksi, kun sitä tarkastelee puolueen aseman vahvistamiseksi käytävän kyynisen valtapelin seurauksena. Saadakseen haluamansa 150 000 maahanmuuttajaäänestäjää, täytyy RKP:n tuoda Suomeen vähintään 100-200 tuhatta uutta käskytettävää maahanmuuttajaa. Kymmenessä vuodessa jo pelkästään somaleiden määrä voikin kasvaa nykyisestä 12 000:sta 50 000:een tai suuremmaksikin, kiitos maahanmuuttoministerimme reilun kahden vuoden uurastuksen. Thors taas voi kiittää arvokkaasta tuesta entistä työnantajaansa Pakolaisneuvontaa (puheenjohtaja Eva Lindberg), Pakolaisapua (puheenjohtaja Thomas Wallgren), Demlaa (puheenjohtaja Martta October) ja SPR:ä (puheenjohtaja Erkki Liikanen). SPR:n ex-puheenjohtaja on muuten Pär Stenbäck, joka lienee suurelta osin vastuussa RKP:n uudesta linjauksesta.

RKP:n nyt julkistettu linjanveto koplata yhteen oma tulevaisuutensa, ruotsin kielen asema ja maahanmuuttopolitiikka ei oikeastaan ole mitään uutta. Se vain viimein vahvistaa käsityksen, joka puolueen motiiveista on puoliksi herjana esitetty. Toivottavasti mahdollisimman monelle suomenruotsalaiselle perheelle tämä koulut, palvelut ja yhteiskunnan perustan murentava suunnitelma on se viimeinen pisara, joka saa heidät viskaamaan RKP:n alas siltä jalustalta, jolle se suomenruotsalaisten edustajana on aikoinaan nostettu. Kanske är det dags för en Förändring?Lähteitä:

Evening Standard: Blair's think tank airbrushed link between crime and immigrants 27.10.2009
Daily Mail: The outrageous truth slips out: Labour cynically plotted to transform the entire make-up of Britain without telling us 28.10.2009

RKP:n tiedote: SFP höll framtidskonferens 13.10.2009

HBL: Invandrare också på vår bakgård 17.10.2009
Olav S Melin: Ryskan utmanar svenskan som skolspråk i östra Finland 3.3.2009

Thors: Maahanmuuttajien kielikokeet saattavat olla liian tiukkoja 16.8.2008
Thors: Maahanmuuttajat voivat pelastaa kunnat lamanjälkeiseltä työvoimapulalta 12.10.2009
Thors: Puheet löysästä maahanmuuttopolitiikasta puppua 19.8.2009

MTV3: Somaliasta tulossa lisää pakolaisia 12.7.2009
Kuntalehti 3/2009: Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jorma Vuorio
Lainaus
– Todellinen pommi muhii perheiden yhdistämisessä, hän huomauttaa ja ennakoi uutta aaltoa humanitäärisin perustein oleskeluluvan tai turvapaikan saaneiden osalta. Heillä on oikeus tuoda perheensä Suomeen ja virastoon tuli jo 2008 Somaliasta noin 1400 yhdistämishakemusta. Luku noussee 4000 – 5000 henkilön tasolle lähivuosina, jolloin määrän kiihtyvä kasvu vie resurssikriisiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 980
 • Liked: 1493
 • "je m’en fous"
Se on sitten kumma kun niitä pikku pakolaislapsia ei kuitenkaa huolita ruotsinkielisiin kouluihin.
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 120
 • Liked: 42055
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Se on sitten kumma kun niitä pikku pakolaislapsia ei kuitenkaa huolita ruotsinkielisiin kouluihin.
Onko kukaan koskaan esittänyt virallista, kirjallista kysymystä RKP:lle miksi näin? Mikä oli vastaus?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

vrv

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 463
 • Liked: 86
 • Ilmasto muuttuu, Ruotsissa sataa nauloja
Yleisellä tasolla tähän sanoisin, rkp on imenyt ideologiansa olof palmelmelta. Hänen selkeä linjansa oli ottaa kansankodin huomaan vähintäin puolimiljoonaa muti... anteeksi maahanmuuttajaa. Tällä populaatiolla turvataan demareiden valta pitkälle tulevaisuuteen. Osittain se onnistuikin, mopo rupesi vaan keulimaan jo 90-luvun lopussa. No, palmehan ei ollut sitä näkemässä.

Suomen rkp on ajanut tätä linja jo vajaat kymmenen vuotta. Ensin oli tarkoitus ottaa pohjanmaan rannikkopitäjiin mamuja ja tehdä niistä samantien ruotsinkielisiä.
Ilmeisesti oma porukka löi jarrua, joten suunnitelmaa muutettettiin.

Palmesta vielä että hän oli kekkosen lisäksi ehkä pohjoimaiden nykyisen historian suurin opportunisti. Varsinainen Palmen-suvun mustalammas. Katsokaa vaikka kuvaa kun Palmen isä on ottamassa vastaan veljensä arkkua tukholman satamassa 1918 keväällä. Veljen nimi oli Olof Palme ja hän kaatui tampereen valtauksessa Ruotsalaisessa vapaehtoisjoukoissa.
"Tulkoot hurttina aroiltaan, multiin mahtuvat tänne"
Uuno Kailas

Femakko

 • Vieras
Muistutan nyt kuitenkin, että RKP ei ole riittävän vaikutusvaltainen, että se voisi yksin ajaa tätä politiikkaa ilman isompien puolueiden hyväksyntää. Eli kyllä sylttytehtaalla on Suomessa muitakin kuin rkp-läisiä, vaikka RKP:lla onkin säätiöidensä ansiosta erityisen paljon rahaa käytössään.

Joskus nimittäin täällä vaikuttaa siltä, että kaikki olisi hyvin, kunhan vain RKP:tä ja Vihreitä (ja ehkä vasureita) ei olisi olemassa. Väärin, koska mikään näistä puolueista edes yhdessä ei edelleenkään ole niin voimakas, että voisi ajaa monikulttuuripolitiikkaa sillä voimalla kuin nyt. Katse myös valtapuolueisiin ja niiden takana oleviin vaikuttajiin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 804
 • Liked: 129884
Muistutan nyt kuitenkin, että RKP ei ole riittävän vaikutusvaltainen, että se voisi yksin ajaa tätä politiikkaa ilman isompien puolueiden hyväksyntää.

Ei, mutta se on ainoa puolue, joka on sitonut tulevaisuutensa lepsun maahanmuuttopolitiikan jatkamiseen. Se myös vastaa tällä hetkellä oman ministerinsä kautta maahanmuuttopolitiikan käytännön toteutuksesta. Keskustalla ja kokooomuksella on tuntunut olevan halua säätää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta Thors on ministerinä onnistunut jarruttelemaan muutosesityksiä ja jopa pahentamaan tilannetta (ikätestien lopettaminen, palautussopimusneuvottelujen venyminen, EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan tukeminen).

Hallitus keikkuu niin pahasti muutenkin, että RKP ja vihreät on pidettävä tyytyväisenä ensi vaaleihin asti. Todennäköisesti RKP yrittää pitää kiinni itselleen elintärkeäksi muuttuneesta maahanmuuttoministerin paikasta myös ensi hallituksessa, tosin ryvettynyt ministeri tulee hygieniasyistä menemään vaihtoon. Voi käydä niinkin, että jo seuraavaan hallitukseen tulee erikseen maahanmuuttoministeri ja integraatioministeri, koska seuraavien vaalien aikaan maahanmuutto on taloustilanteen ohella valtakunnan ykkösasia.

Lainaus
Joskus nimittäin täällä vaikuttaa siltä, että kaikki olisi hyvin, kunhan vain RKP:tä ja Vihreitä (ja ehkä vasureita) ei olisi olemassa. Väärin, koska mikään näistä puolueista edes yhdessä ei edelleenkään ole niin voimakas, että voisi ajaa monikulttuuripolitiikkaa sillä voimalla kuin nyt. Katse myös valtapuolueisiin ja niiden takana oleviin vaikuttajiin.

Minusta tuntuu siltä, että kok-kesk-sdp on enimmäkseen pihalla koko maahanmuuttoproblematiikasta ja antaa siksi mielellään RKP:n ja vihreiden määrätä tahdin, kunhan saavat näiltä apupuolueilta tukea tärkeämpinä pitämissään asioissa (ydinvoima, vaalirahoitus). RKP ja vihreät taas tietävät oikein hyvin mitä ovat tekemässä ja miksi.

Kun Stefan Wallin ylisti blogissaan Thorsin kauden jäävän historiaan Suomen maahanmuuttopolitiikan vedenjakajana, niin hän ei liioitellut. Vuosien 2007-2011 harmittomilta tuntuvat päätökset tulevat näkymään ja tuntumaan vielä kymmenien vuosien päästä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 026
 • Liked: 3601
Kyllä on RKP:ltä hyvin lyhytkatseista politiikkaa, jos se kuvittelee saavansa puolueen nousuun 150 000 humanitaarisen maahanmuuttajan äänellä. Varmaan nämä 150 000 äänestäjää vaalisivat yhtä lailla RKP:n poliittista perintöä kuin suomenruotsalaista kulttuuriperintöäkin.

Puolue ansaitsisi tästä tittelin Vuoden absurdein poliittinen visio.

nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1864
RKP:n poliittinen päämäärä on aina ollut suomalaisuuden ja Suomen kielen aseman heikentäminen Suomessa. Ei niinkään Ruotsin kielen aseman parantaminen. Tähän viittaisi sekin, että ruotsinkielisiin kuntiin on otettu mielellään pakolaisia, vaikka suomalaiset on aina savustettu kyseisistä kunnista pihalle. Lisäksi esimerkiksi Vaasassa ja Pietarsaaressa on kytenyt kielisota terveyskeskuksissa/keskussairaalassa iät ajat. Nyt siellä on sitten venäläisiä tai vieläkin "etnisempiä" lääkäreitä. Suomalaiset eivät ole kelvanneet, vaikka olisivat osanneetkin sujuvaa Ruotsin kieltä.

On totta että RKP otti ensimmäisten joukossa pakolaisia Pohjanmaalle. Nytkin ruotsinkielisissä pikkukylissä on yllättävän etnistä väkeä. Ihmettelin itsekin aikoinani, että miksi ihmeessä heille opetettiin ruotsia. Monet puhui tosta "RKP tekee niistä äänestäjiä" ilmiöstä. Kannattaa myös muistaa, että pienten kuntien kuntapolitiikassa sata pakolaista muodostaa merkittävän äänestäjäkannan.

Nyt RKP tuntuu lyöttäytyneen yhteen mamujen kanssa. Henki tuntuu olevan sen suuntainen, että siellä vastustetaan suurta hirveää suomalaisten laumaa, joka yrittää ilkeästi integroida kaikki vähemmistöt kantaväestöön suomenruotsalaisista somaleihin. Globaalisti katsoen suomalaiset ei ole kovin suuri kansa. Ihmettelenkin heidän vihaa meitä kohtaan. Eihän me olla vallotettu Ruotsia. Heidän sukunsa on muuttaneet tänne vapaaehtoisesti ja he elävät täällä nytkin vapaaehtoisesti.

Tunsin joskus muutaman RKP-aktiivin ja he kyllä vihaavat suomalaisuutta sydänjuuriaan myöten. Sen sijaan monet tuntemani suomenruotsalaiset, jotka eivät ole RKP-aktiiveja, ovat mielestäni olleet aika eri linjoilla. Monesti RKP-aktiivit painostavat muita suomenruotsalaisia äänestämään RKP:tä ja kiukuttelemaan kaupan kassoilla ruotsiksi. Muuten olet huono suomenruotsalainen.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

Rankkibus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 345
 • Liked: 5
Muistutan nyt kuitenkin, että RKP ei ole riittävän vaikutusvaltainen, että se voisi yksin ajaa tätä politiikkaa ilman isompien puolueiden hyväksyntää. Eli kyllä sylttytehtaalla on Suomessa muitakin kuin rkp-läisiä, vaikka RKP:lla onkin säätiöidensä ansiosta erityisen paljon rahaa käytössään.

Joskus nimittäin täällä vaikuttaa siltä, että kaikki olisi hyvin, kunhan vain RKP:tä ja Vihreitä (ja ehkä vasureita) ei olisi olemassa. Väärin, koska mikään näistä puolueista edes yhdessä ei edelleenkään ole niin voimakas, että voisi ajaa monikulttuuripolitiikkaa sillä voimalla kuin nyt. Katse myös valtapuolueisiin ja niiden takana oleviin vaikuttajiin.
RKP ei ole parlamenttaarisesti minkään arvoinen, ei vaikka se kuinka haalisi somaleita tai muita maahantulevia muukalaisia riveihinsä.

RKP:n voima piilee sen taustajoukoissa, joilla on sitä mikä tätä maailmaa pyörittää. Kepukokkelidemari-poliitikkoja tukemalla he ostavat paikkansa auringosta eikä mistään takarivistä, vaan keskeisistä päätäntöelimistä.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Lainaus
6. RKP on monien kulttuurien puolue, joka arvostaa erilaisuutta - ei sen vuoksi että se olisi helppoa vaan sen vuoksi että tahdomme niin.

Kivasti tuossa ne perustelut monikulttuurisuudelle samassa paketissa: "koska tahdomme"... Myöntävät kuitenkin että ei se helppoa ole... emmekä tiedä mitä hyötyä siitä on mutta "tahdomme".

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 671
 • Liked: 5074
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Muistutan nyt kuitenkin, että RKP ei ole riittävän vaikutusvaltainen, että se voisi yksin ajaa tätä politiikkaa ilman isompien puolueiden hyväksyntää. Eli kyllä sylttytehtaalla on Suomessa muitakin kuin rkp-läisiä, vaikka RKP:lla onkin säätiöidensä ansiosta erityisen paljon rahaa käytössään.

Joskus nimittäin täällä vaikuttaa siltä, että kaikki olisi hyvin, kunhan vain RKP:tä ja Vihreitä (ja ehkä vasureita) ei olisi olemassa. Väärin, koska mikään näistä puolueista edes yhdessä ei edelleenkään ole niin voimakas, että voisi ajaa monikulttuuripolitiikkaa sillä voimalla kuin nyt. Katse myös valtapuolueisiin ja niiden takana oleviin vaikuttajiin.

Oletan että ongelmana on myös se, että muiden puolueiden kannalta (siis ainakin viimeaikoihin asti) maahanmuutto, pakolaisasiat jne. eivät ole olleet mielenkiintoisia asioita. Ns. valtapuolueiden kanssa on siis ollut ko. asioista helppo neuvotella. RKP lupaa tukea ja taustajoukot rahaa ja vastineeksi pyydetään jotain toisarvoista niin miksei siihen suostuttaisi. Taktikointia...
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 277
 • Liked: 18452
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Lainaus
6. RKP on monien kulttuurien puolue, joka arvostaa erilaisuutta - ei sen vuoksi että se olisi helppoa vaan sen vuoksi että tahdomme niin.

Kivasti tuossa ne perustelut monikulttuurisuudelle samassa paketissa: "koska tahdomme"... Myöntävät kuitenkin että ei se helppoa ole... emmekä tiedä mitä hyötyä siitä on mutta "tahdomme".

Ei ole helppoa, ei. Onneksi yllä mainitun toteaja Sibbon kartanossaan ei joudu itse kärsimään vaikeuksista, kunhan sormella osoittelee rasisteja siellä ja rasisteja täällä.

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 037
 • Liked: 2677
Eikö RKP:n voisi lyhentää vastaisuudessa jo MKP:ksi? Ruotsinkielisten asiat eivät kyseistä toiseudenpalvontaseuraa näytä kiinnostavan. Minua kiinnostaisi tietää mitä puoluetta äänestävät suomenruotsalaiset nuivat, jotka ovat joskus RKP:lle ääniään antaneet. Finns det någon i Homma som kan kommentera?
« Viimeksi muokattu: 16.01.2010, 00:26:08 kirjoittanut Spesialisti »

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 277
 • Liked: 18452
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Eikö RKP:n voisi lyhentää vastaisuudessa jo MKP:ksi? Ruotsinkielisten asiat eivät kyseistä toiseudenpalvontaseuraa näytä kiinnostavan. Minua kiinnostaisi tietää mitä puoluetta äänestävät suomenruotsalaiset nuivat, jotka ovat joskus RKP:lle ääniään antaneet. Finns det någon i Homma som kan kommentera?

Hmm, mutupohjalta sanoisin, että onhan noita ollut. Olisiko sitten "pakkoruotsittamiskritiikki" karsinut? Mene ja tiedä. Itse lapsuudessani paljon aikaa mm. Borgåssa viettäneenä, ja illman muuta kielirasismin uhriksi joutuneena (puolihymiö) en kuitenkaan jaksaisi kauheasti ruotsinkielestä mouhottaa. Sitten kun islamic republic of what-used-to-be-sweden nousee tuohon naapuriin, rikssvenskan puhujia muistellaan lämmöllä.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2010, 01:28:03 kirjoittanut MW »

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
RKP on muuttanut Käsnas-manifestia takautuvasti?
« Vastaus #14 : 16.04.2010, 14:22:15 »
Alkuperäinen kohta 8, eli maahanmuuttajien ruotsalaistaminen, on ilmeisesti muutettu Käsnas-manifestista. Nykyinen kohta 8 on seuraavanlainen:

Lainaus
Vi är en politisk folkrörelse och Välfärdsfinland behöver sina folkrörelser. Frivilligt engagemang skapar gemenskap och livskvalitet. Kultur-, idrotts-, hembygds- och föreningsverksamheten starker identiteten och har en viktig roll i vårt samhälle. Livsrytmen måste ge utrymme för frivilligverksamhet.

Ja sama suomeksi:

Lainaus
Olemme poliittinen kansanliike, ja hyvinvointi-Suomi tarvitsee kansanliikkeitään. Vapaaehtoinen toiminta luo yhteisöllisyyttä ja antaa elämänlaatua. Kulttuuri-, urheilu-, kotiseutu- ja yhdistystoiminta vahvistaa identiteettiä ja on merkittävä osa yhteiskuntaamme. Elämässä tulee olla aikaa vapaaehtoistoiminnalle.

Käsnas-manifesti RKP:n sivuilla: http://sfp.fi/start/kasnas/

Onneksi olin ollut kaukaa viisas ja ottanut screenshotin Käsnas-manifestin alkuperäisestä ulkomuodosta.

Linkki: http://i643.photobucket.com/albums/uu160/Justifierlol/Ksnas-manifesti.jpg

Kuva näkyy vähän pienenä, koska Photobucket ei voi uppia isompana. Jos joku keksii paremman paikan, ilmoittakoon.
« Viimeksi muokattu: 16.04.2010, 14:34:30 kirjoittanut Jiri Keronen »
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 804
 • Liked: 129884
(Toisesta ketjusta)

Vasabladet: "Kasnäs hot mot SFP:s österbottniska understöd"
Lainaus
"Kasnäsin manifesti on uhka RKP:n kannatukselle Pohjanmaalla"

RKP-vetenaari Viveca Bäck on kovasanainen kritiikissään Ruotsalaisen Kansanpuolueen tulevaisuusohjelmasta. Kasnäs-manifesti, jossa ruotsin kielellä on vain vaatimaton rooli, voi murentaa kannatusta Pohjanmaalla.

- Se, mitä RKP aikoo, on suoraan sanottuna vaarallista. Sen sijaan, että työskenneltäisiin vahvan ruotsalaisuuden puolesta, jahdataan unelmaa kymmenestä prosentista. Puoluejohtoa vaivaa vauhtisokeus.

Ulkopuolelta katsottuna RKP:n johto on ollut yksimielinen. Mutta Pohjanmaan kenttäväen keskuudessa tyytymättömyys uuteen tulevaisuusstrategiaan kasvaa, vakuuttaa Viveca Bäck.

- Suurin syy siihen, ettei arvostelumyrsky lainehdi koko ruotsinkielisessä Suomessa on kai se, etteivät ihmiset vielä täysin tajua, mitä Kasnäs-ohjelma oikeastaan käsittelee - että RKP:stä yritetään tehdä kymmenen prosentin puolue, maksoi mitä maksoi.

- Puolue on ottanut askeleen kohti traagista linjanmuutosta.

(käännös)

Nonni. RKP:n kenttäväki huomaa viimein puoluejohdon juonen. Jutussa ei häveliäisyyssyistä suoraan sanota, keiden avulla RKP:n puoluejohto kymmenen prosentin kannatuksen yrittää hankkia, mutta sehän selviää Kasnäs-manifestin alkuperäisestä luonnoksesta ja Kasnäsin kokouksen puheenvuoroista. Taas uusia liikkuvia äänestäjiä sameiden vesien kalastajille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 804
 • Liked: 129884
Mikael Lith kirjoittaa suomenruotsalaisilla ja RKP:llä olevan valinnan paikka. Joko pohjoismainen kansallismielisyys ja kulttuurikonservatismi tai riikinruotsalainen radikaali arvoliberalismi ja kulttuurinen itseinho.

Mikael Lith: Suomenruotsalaisuuden uudet tuulet Pohjalainen 16.4.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Sakuro

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 6
Vs: RKP on muuttanut Käsnas-manifestia takautuvasti?
« Vastaus #17 : 16.04.2010, 14:49:50 »
Kuva näkyy vähän pienenä, koska Photobucket ei voi uppia isompana. Jos joku keksii paremman paikan, ilmoittakoon.
http://imageshack.us/
http://tinypic.com/
ja mitä näitä nyt on.

MikkoAP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 164
 • Liked: 1119
Mikael Lith kirjoittaa suomenruotsalaisilla ja RKP:llä olevan valinnan paikka. Joko pohjoismainen kansallismielisyys ja kulttuurikonservatismi tai riikinruotsalainen radikaali arvoliberalismi ja kulttuurinen itseinho.

Mikael Lith: Suomenruotsalaisuuden uudet tuulet Pohjalainen 16.4.

Hyvä kirjoitus Lithilta

Lainaus
Onko suomenruotsalaisuuden hyväksi siis mitään tehtävissä? Ruotsin kielen saattaminen vähemmistökieleksi yleisen väestökehityksen vuoksi sekä kaksikielisten julkistaloudellisten panostusten keskittäminen ainoastaan rannikkoalueille olisivat hyvä lähtökohta. Suomenruotsalaisuuden markkinoiminen tärkeänä osana Suomen kristillis-länsimaista kulttuuria saisi suomenkielisten suosion. Riikinruotsalaisen kulttuurin orastava matkiminen sitä vastoin saa jatkossakin täystyrmäyksen valtaväestöltä. Nyky-Ruotsin vajoaminen postmodernismin syövereihin kulttuurisen itseinhon takia antaa suomenruotsalaiselle väestönosalle suuren vastuun ruotsinkielisten saavutusten säilyttämiseksi maailmankartalla. Suomi voikin olla tulevaisuudessa se maa, jossa ruotsinkielisen kulttuurin merkit ovat parhaiten nähtävissä.

Mikael Lith

Vaikka olenkin sitä mieltä, että pakkoruotsin aika on ohi, niin minusta on ihan sopivaa, että vahvasti ruotsinkielisissä kunnissa vaadittaisiin julkisiin virkoihin pääsemiseksi osoittamaan ruotsinkielen osaaminen.

Ja olen myös vahvasti sitä mieltä, että suomalaisia, suomenruotsalaisia ja Ruotsin perussvenssoneita yhdistävät kulttuuri- ja arvotekijät ovat paljon vahvempia kuin erottavat tekijät.
Syrjiminen syrjimisen lopettamiseksi on kuin naisi neitsyyden tähden tai sotisi rauhan puolesta, vai miten se menikään. - M.

TiuskeaRakki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 68
 • Liked: 1
Sinällään ok tekstiä mutta ajatus tuommoisesta natsihtavasta kansallismielisestä Viikinki-Nordenista kyllä pelottaa. Meille jäisi siinä kuviossa lähinnä sorretun vähemmistön osa -- vaikka sorto olisi tietysti imelää ihquilua siitä miten ugrit saavat olla kulttuurin vastaanottajina jne.

Sentimentti kielipanosten kohdentamisesta sinne missä niitä oikeasti tarvitaan ja kielen vapaaehtoistamisesta on kyllä semmoinen mitä voin tukea, mutta koko tyyppi alkaa kuulostaa taas aika ylimieliseltä kuvitellessaan että minun pitäisi jotenkin ihannoida nimenomaan "ruotsinkielistä" kulttuuria, koska ilmeisesti se jotenkin liittyy nimenomaan kieleen, ja itse olen kaikesta huolimatta aina ugri, joka on kielen takia jotenkin syntymävikainen kulttuurin alalla :)

Tagit: