Kirjoittaja Aihe: Kehitysapu (yhdistetty)  (Luettu 320014 kertaa)

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 932
 • Liked: 1869
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #720 : 18.04.2019, 01:51:40 »
Sivut 7-9/9.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 518
 • Liked: 66592
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #721 : 05.05.2019, 18:07:54 »
PS-Nuoret vaatii Suomen koko nykyisen kehitysavun lopettamista ja maamme irtautumista kehitysapujärjestelmästä.

Hyvä idea, kannatetaan. Gepardihatuille on maksettu palatseja jo ihan tarpeeksi.

https://www.suomenuutiset.fi/ps-nuoret-suomen-irtaannuttava-kehitysyhteistyojarjestelmasta/ (5.5.2019)

Lainaus
PS-Nuoret: Suomen on irtaannuttava kehitysyhteistyöjärjestelmästä

Perussuomalaiset Nuoret vastustaa valtiojohtoista kehitysapua.

– Vaadimme, että Suomen valtio irtisanoutuu selväsanaisesti toimimattomasta järjestelmästä, joka on jo maksanut Suomelle valtavasti antamatta meille konkreettista vastinetta.

– Vuonna 2019 valtion talousarvion mukaiset kehitysyhteistyön määrärahat ovat kokonaisuudessaan 989 miljoonaa euroa. Suomalaisten verorahat tulisi käyttää suomalaisten hyväksi – kokonaisuudessaan ja aina, PS-Nuoret painottavat.

Irti kehitysrahoituslaitoksista

Sen lisäksi, että Perussuomalaiset Nuoret vaatii kaikkien valtion talousarvion kehitysyhteistyöhön budjetoitujen menojen leikkaamista pois
kokonaisuudessaan, vaatii se Suomen irtaantumista koko järjestelmästä.

– Suomen on erottava Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma UNDP:n ja Yhdistyneiden kansakuntien teollistamisjärjestö UNIDO:n jäsenyyksistä.

– Lisäksi Suomen on vetäydyttävä kehityspankeista eli kehitysrahoituslaitoksista, joita ovat mm. Afrikan kehityspankki AfDB, Aasian kehityspankki ADB, Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD sekä Maailmanpankki, PS-Nuoret esittävät.
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike kerää nyt kannattajakortteja!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 031
 • Liked: 97813
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #722 : 12.06.2019, 11:06:54 »
Etenkin hurskastelevat vihreät kauhistelivat vuodesta toiseen viime hallituksen kehitysapuleikkauksia, vaikka eivät omissa vaihtoehtobudjeteissaan olisi palauttaneet rahoituksesta kuin murto-osan.

Näyttää siltä, että myös uuden hallituksen kehitysapukorotukset jäävät vaalipuheista huolimatta lähinnä symbolisiksi. Hallituspuolueiden kantti ei tosipaikan tullen kestä satojen miljoonien eurojen menolisäyksiä jo päätettyjen miljardien päälle saati sitten luvattua 0,7 prosenttia.

Lainaus
Kehitysyhteistyö saa Rinteen hallitukselta lisää rahaa – silti Suomi jää yhä jälkeen Pohjoismaiden vertailussa ja lipsuu YK-tavoitteesta

[...]

Uusi hallitusohjelma asettaa tavoitteekseen, että Suomen kehitysyhteistyön rahoitus on 0,41 prosenttia bruttokansantulosta vuonna 2023. Jo tämänvuotiset kehitysyhteistyön määrärahat (989 miljoonaa euroa) vastaavat tavoitetta.

[...]

Myös pääministeri Antti Rinteen (sd.) tuoreessa hallitusohjelmassa on maininta 0,7-tavoitteesta, johon koko hallitusviisikko sitoutui jo vaaliohjelmissaan.

Itse pääministeripuolue linjasi eduskuntavaalien alla, että Suomen on laadittava "uskottava suunnitelma" määrärahojen nostamiseksi YK:n tavoitteeseen vuoteen 2030 mennessä.

Hallitusohjelmassa aikataulut ovat kuitenkin jääneet kirjaamatta.
Yle 12.6.2019

On eri asia tehdä päätöksiä ihan oikeasta rahasta kuin virtuaalisesta moraalisäteilyvaluutasta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Vieras
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #723 : 13.08.2019, 18:54:05 »
Maailmanpankin toteuttamassa tarkastuksessa havaittiin epäilty kehitysyhteistyövarojen väärinkäyttö (puuttellinen dokumentointi ja epäselvyydet hankinnoissa) Afganistanin opetussektorin hankkeessa, joka oli käynnissä 2008-2017.

Suomi on tukenut hanketta vuosina 2014-2017 2,5 miljoonalla eurolla vuodessa eli yhteensä 10 miljoonalla eurolla.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kehitysyhteistyovarojen-vaarinkayttoa-epaillaan-afganistanin-jalleenrakennusrahastosta-rahoitetussa-opetussektorin-hankkeessa (13.8.2019)
Lainaus
Kehitysyhteistyövarojen väärinkäyttöä epäillään Afganistanin jälleenrakennusrahastosta rahoitetussa opetussektorin hankkeessa

Maailmanpankki on toteuttanut laajamittaisen toiminnan- ja taloudentarkastuksen hallinnoimansa Afganistanin jälleenrakennusrahaston opetussektorin EQUIP II -hankkeessa. Alustavien tulosten mukaan vuosina 2008–2017 toteutetussa hankkeessa on havaittu puutteellista dokumentointia ja hankinnoissa epäselvyyksiä.


Usean avunantajan tukeman hankkeen rahallinen arvo on 418 miljoonaa dollaria vuosina 2008–2017. Suomi tuki tätä opetuksen parantamiseen liittyvää hanketta vuosina 2014–2017 noin 2,5 miljoonalla eurolla vuosittain, osana jälleenrakennusrahaston kokonaistukea.

Afganistanin viranomaisia on pyydetty täydentämään dokumentointia. Hankintoihin liittyvien epäselvyyksien osalta tapauksen tutkinta on ohjattu Maailmanpankin riippumattomalle korruption vastaiselle toimistolle (Integrity Vice Presidency, INT). Mikäli tutkimuksissa vahvistuu, että varoja on käytetty väärin, on Maailmanpankin vakiomenettelyn mukaista aloittaa varojen takaisinperintä. Suomen tukea ei ole kuitenkaan ohjautunut hankintoihin.

Maailmanpankki ja Afganistanin hallitus suhtautuvat alustaviin tarkastuksen tuloksiin vakavasti ja Afganistanin hallitus on ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin. Suomen Kabulin-suurlähetystö yhdessä ulkoministeriön kanssa seuraa tiiviisti tutkinnan edistymistä yhteistyössä muiden avunantajien kanssa.

Koulutushankkeen päätavoitteena oli lisätä etenkin tyttöjen tasapuolista pääsyä korkealaatuiseen peruskoulutukseen. Hankkeen toteuttamisjakson aikana tyttöjen rekisteröityminen peruskoulutukseen kasvoi 1,9 miljoonasta 3,4 miljoonaan ja poikien 2,1 miljoonasta 5,5 miljoonaan. Lisäksi rakennettiin yli 8 000 uutta luokkahuonetta.


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 518
 • Liked: 66592
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #724 : 05.09.2019, 20:02:56 »
https://twitter.com/HommaMedia/status/1169590501965619201


https://www.friatider.se/afrikaner-levde-lyxliv-f-r-svenska-sida-pengar (4.9.2019)

Lainaus
Afrikaner levde lyxliv för svenska Sida-pengar

Den svenska biståndsmyndigheten Sida betalade ut över 100 miljoner skattekronor till en Afrikansk organisation. Nu visar det sig dock visat sig att ledningen använde pengarna för att berika sig själv, rapporterar Aftonbladet.

Organisationen African Enterprise Challenge Fund (AECF) fick förra året 114 miljoner kronor Sida för att stimulera småföretagande bland fattiga i Afrika söder om Sahara.

En rapport som Sida har beställt visar dock att ledningen för AECF har kunnat leva lyxliv för de svenska biståndspengarna. Vd:n har fått en kraftigt höjd månadslön på 245.000 kronor och ett nytt bonussystem har införts som ökat bonusutbetalningarna med 341 procent.

Pengarna från Sida har ledningen också använt för att regelmässigt resa i business-klass och få medlemskap i exklusiva klubbar, skriver Aftonbladet.

(...)
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike kerää nyt kannattajakortteja!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 518
 • Liked: 66592
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #725 : 02.10.2019, 02:55:12 »
https://twitter.com/HommaMedia/status/1178882479303749632


https://www.suomenuutiset.fi/tavio-ilman-kehitysapua-valtionvelka-olisi-jopa-kolmanneksi-pienempi/ (1.10.2019)

Lainaus
Tavio: Ilman kehitysapua valtionvelka olisi jopa kolmanneksen pienempi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on saanut eduskunnan tietopalvelulta laskelman, jonka mukaan Suomen valtionvelka olisi jopa kolmanneksen nykyistä pienempi, jos kehitysapua ei olisi annettu 1990-luvun alun jälkeen.

Kehitysavun nettomaksatukset vuosina 1990–2018 ovat olleet yhteensä noin 20 miljardia euroa. Jos kehitysavun antamisen sijaan nuo varat olisi sijoitettu kasvamaan korkoa korolle kahden prosentin korkokannalla, Suomella olisi nyt 25 miljardia euroa. Viiden prosentin korkotuotolla rahaa olisi peräti 35 miljardia euroa.

(...)

Valtionvelka on kasvanut yli 90 miljardia euroa vuosina 1990–2018, joten Suomi on apua antaessaan velkaantunut itse merkittävästi lisää.

Kehitysapu maksetaan velkaantumalla

Tavio korostaa, että se mihin Suomi käyttää omia rahojaan, on arvovalinta. Kun kehitysapu maksatetaan velkaantumalla, kyseessä on tulonsiirto suomalaisten tulevilta sukupolvilta muille kuin suomalaisille.

(...)
Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike kerää nyt kannattajakortteja!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 031
 • Liked: 97813
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #726 : 25.11.2019, 23:21:31 »
Lainaus
A-Talk: Lisää rahaa eläkeläisille ja bensavero pois!

Opposition vaihtoehtobudjetit syynissä. Vieraina kansanedustajat Johannes Koskinen (sd.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.), Leena Meri (ps.) ja Sari Essayah (kd.). Juontajana Sakari Sirkkanen.
Yle Areena 21.11.2019

Lainaus
Sanni Grahn-Laasonen (kok.)
Ja sitten yhtenä kysymyksenä vielä, että sanoitte, että poistaisitte tai leikkaisitte merkittävän osan kehitysavusta. Niin se on juuri sitä työtä - paitsi että se on sydämetöntä tehdä näin - niin se on lisäksi myös juuri sitä työtä, missä autetaan niitä ihmisiä niissä lähtömaissa, jotta voidaan hillitä hallitsematonta maahanmuuttoa.

Leena Meri (ps.)
Ensinnäkään me ei olla leikkaamassa kaikkea, vaan me ensinnäkin leikataan se hallituksen korotus kehitysapuun, ja leikataan siitä se määrä mikä me tarvitaan suomalaisille. Minusta se on sydämentöntä ajatella, että me viemme enemmän rahaa maasta ulos. Kyllä meidän täytyy ensisijaisesti ajatella suomalaisia. Jos mä katson tätä - en tiedä, kuinka hyvin olet tutustunut - meillä on täällä omaishoitajille, lapsiperheille, polttoaineveron alennusta, on lääkeomavastuun poistoa, keliaakikoille apua. Että onks tää sydämentöntä? Me nimenomaan panostamme eri kohteisiin. Meillä on siinä se valtava ero.

Sanni Grahn-Laasoselle ja Kokoomukselle sopi mainiosti 300 miljoonan euron leikkaus kehitysapuun vielä edellisellä hallituskaudella, eikä linjaa peruttu PS:n hallituksesta häätämisen jälkeenkään, mutta nyt kehitysapuleikkaus olisi "sydämetöntä".

Suomen kehitysavulla ei nykymuodossaan hillitä hallitsematonta maahanmuuttoa, eikä sitä ole koskaan asetettu tavoitteeksikaan. Rahat menevät harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta pääosin ihan eri paikkoihin ja eri tarkoituksiin niin, että toiminta paremminkin lisää liikkuvuutta kuin vähentää sitä.

Lainaus
Leena Meri (ps.)
Pyydän esimerkiksi harkitsemaan sitä, että miksi kehitysyhteistyörahoja on pakko nostaa. Ne on kansainvälisiä toiveita, mutta kumpi toive painaa enemmän, meidät eduskuntaan äänestäneiden toive vai se, että on jossain kansainvälisessä sopimuksessa jokin toive? Eli ei kaikki pysty niitä täyttämään, ja moni kansa ajaa omaa etuansa ensin. Että en minä nyt oikein ymmärrä sitä...

Toimittaja Sakari Sirkkanen [keskeyttää]
Tämä tarkoittaa silloin kansainvälisistä sopimuksista irtautumista!

Leena Meri (ps.)
Ei siellä mitään absoluuttista totuutta ole. Sehän on ollut alhaisempi. Ollaanko me tällä hetkellä muka oltu laittomassa tilassa? Ei pidä paikkaansa!

Johannes Koskinen (sd.)
Perussuomalaiset ovat vaatineet maahanmuuton juurisyihin puuttumista, että tällaiset hallitsemattomat väestöliikkeet estettäisiin. Se vaatii, että on sitä kehitysyhteistyötä [Meri: Kipataan lisää rahaa...], investointeja, joilla autetaan työpaikkojen luomista näille lähtöalueille, ja se on pitkällä tähtäimellä hyvinkin järkevä linja.

Toimittajan mukaan kehitysapumäärärahoja ei muka voi leikata irtautumatta kansainvälisistä sopimuksista. Kyllä voidaan. Esimerkiksi Puolassa kehitysapumäärärahat ovat bkt-osuudella verrattuna vain viidesosa Suomesta.

Kansanedustaja Koskisen ajatus, että kehitysavun kautta voitaisiin luoda lähtömaihin tarpeeksi työpaikkoja, jotka pitäisivät potentiaaliset lähtijät aloillaan, on totaalisen typerä. Ensinnäkin vaurastuminen lisää liikkuvuutta, ei vähennä sitä, ja toiseksi, jo pelkästään Afrikan väestöräjähdys on seuraavat vuosikymmenet niin massiivinen ilmiö, ettei satoja miljoonia uusia ihmisiä voi millään rahoilla tai keinoilla houkutella jäämään aloilleen, jos ovet Eurooppaan jätetään auki.

Ja tuo juurisyy-hokema ei tosiaankaan ole perussuomalaisten keksimä ja käyttämä vaan niiden, jotka kieltäytyvät hyväksymästä vetotekijöiden ratkaisevaa osuutta Suomeen ja Eurooppaan suuntutuvassa haittamaahanmuutossa. Humanitaarisen maahanmuuton ja laittoman siirtolaisuuden taustalla ei ole sellaisia eurooppalaisten ratkaistavissa olevia "juurisyitä", joilla hallitsematon maahanmuutto saataisiin aisoihin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8800
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #727 : 23.12.2019, 07:51:17 »
Rahaa voidaan syytää pois maan omilta kansalaisilta monenmoisiin kohteisiin - pääsääntöisesti rahat menevät ulkomaalaisille joko maksajien omassa maassa tai suoraan vieraiden valtioiden/kansalaisten käyttöön. Motiivina sosiaalinen, poliittinen ja rodullinen oikeudenmukaisuus. Näitä kohteita voidaan nimittää vaikka maahanmuuttajien sosiaaliavuksi tai integraation tukemiseksi tai kehitysavuksi tai globalisaation edistämiseksi tai EU:n rajojensuojeluksi tai YK:n avustuskohderahoiksi tai ilmastohätätilaveroiksi tai vähemmistöjen tukemiseksi ja miksi milloinkin. Tulos on aina sama, ks. käyrät alla.
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 031
 • Liked: 97813
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #728 : 18.03.2020, 20:18:48 »
Lainaus
Jihadismi levittäytyy kohden Afrikan länsirantaa – siirtomaatyylistä syytetty Ranska tuskailee rooliaan

Jyrki Saarikoski

Burkina Faso on väkivallan kourissa – Sahelin kriisi haastaa myös EU:n Afrikka-strategian.

Ovatko ranskalaissotilaat sankareita vai kapakkatappelijoita? Väite Maliin sijoitettujen rauhanturvaajien huonosta käytöksestä kiteyttää entisen siirtomaaisännän ongelman.

Malin Ranskan-suurlähettiläs Toumani Djime Diallo hätkähdytti ranskalaisia syyttämällä rauhanturvaoperaatiossa palvelevia ylilyönneistä. Siirtomaa-aikojen hengessä hän puhui muukalaislegioonalaisista:

– Tatuoituja sotilaita näkee Bamakon puhaisten lyhtyjen alueella. Se pelottaa ihmisiä ja aiheuttaa pahoja puheita, syytti suurlähettiläs.

[...]

Ohjelmasuunnittelija Maria Ristimäki katsoo, että Sahelin alueella on toimittu ensisijaisesti vain sotilaallisen turvallisuuden näkökulmasta.

– Väkivalta kumpuaa ihmisten sorron kokemuksista, koska laajoilla alueilla ei ole mitään toimivaa valtionhallintoa. Silloin jihadistiset ryhmät tarjoavat monille vaihtoehdon asettua korruptoitunutta keskusvaltaa vastaan.

Ristimäki työskentelee presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa CMI-järjestössä. Se keskittyy kansainvälisten kriisien ratkaisuun.

[...]

Läntisessä Afrikassa vellova kriisi on myös Euroopan ongelma. Sahelin alue on kauttakulkureitti Eurooppaan suuntautuvalle siirtolaisuudelle. Tämän vuoksi kulkutiet on pyritty tukkimaan sekä mantereella että merellä. EU:n toimia onkin arvosteltu siitä, että painopiste asettuu estämiselle, sen sijaan että alueen olojen kehittämistä olisi tuettu.

– Täytyy muistaa että suurin osa Sahelin alueen siirtolaisuusvirroista tapahtuu alueen sisällä ja maiden välillä. Vain osa yrittää Libyan kautta Eurooppaan, muistuttaa Ristimäki.

Ihmissalakuljetukseen on kuitenkin mahdollista puuttua myös kehitysyhteistyöllä:

– Ihmisten kuljettaminen on tuottoisa bisnes. Jos sen vaihtoehdoksi saadaan muita elinkeinoja, ihmissalakuljetuksen kannattavuus vähenee, muistuttaa Ristimäki. – Kysymys on siitä millaisia tulevaisuudennäkymiä nuorille tarjotaan.

Yle 18.3.2020

Älyvapaata haihattelua verovaroin tuetun CMI:n ohjelmasuunnittelijalta. Kehitysyhteistyön vaikuttavuus Eurooppaan suuntautuvan ei-toivotun siirtolaisuuden vähentäjänä on nolla tai vieläkin vähemmän, kun elintason nousu lisää liikkuvuutta.

Kukaan ei ole esittänyt uskottavaa kehitysyhteistyösuunnitelmaa, jolla afrikkalaiset saataisiin vapaaehtoisesti jäämään sijoilleen, eikä se ole mahdollinenkaan. Nykyisessä kehitysapupolitiikassa laittoman siirtolaisuuden vähentäminen ei ole edes tavoite, vaan pelkkä hurskas toive, jolla tehotonta toimintaa puolustellaan.

Sen sijaan laittoman siirtolaisuuden estämisellä sekä etenkin kehitysavun tiukalla ehdollistamisella ja eurooppalaisen turvapaikkapolitiikan uudistamisella ei-toivottu siirtolaisuus ja samalla ihmissalakuljetus saataisiin painettua murto-osaan nykyisestä. Ihmissalakuljetus lakkaisi olemasta kannattavaa, jos jokainen tavoitettu laittomasti Eurooppaan tullut palautettaisiin automaattisesti vaikka kymmenen vuoden Schengen-alue-kiellon kanssa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Methodios

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 834
 • Liked: 6432
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #729 : 18.03.2020, 20:36:04 »
Tässä ollaan hölmön ja kokemattoman punakaartihallituksemme ja typerien virkaporsaiden (STM ja THL) tunaroinnista johtuen menossa ehkä kohti kovinta taloudellista sukellusta ns miesoletettumuistiin. Tällaisissa olosuhteissa pitäisi kaikki tällaiset hattiwattihommat kuin kehitysapu ajaa kokonaan alas. Nämä sadat miljoonat tarvittaisiin elvyttämään suomalaisia pk-yrityksiä, joissa luodaan suomalaista hyvinvointia eli työpaikkoja. Se, että montako sataa miljoonaa me kippaamme kehitysapuun ei vaikuta pätkän vertaa siihen, montako notkujaa ilmestyy huutelemaan asyylin muodossa ilmaista elämää Euroopan rajoille. Toiseksi meillä ei ole mm Afrikan kurjuudesta mitään vastuuta, koska Suomella ei ole ollut yhtään siirtomaata emmekä ole kuljettaneet tänne ketään orjiksi. Päinvastoin olemme vaan olleet Ruotsin ja Venäjän alamaisia. Ja kolmanneksi sieltä kurjuudesta voi nousta ylös ihan itse eikä vaan odottaa punaisen ristin riisisäkkejä. Tästä on hyvänä esimerkkinä entiset nälkämaat Suomi, Singapore ja Etelä-Korea.

"Naiset johtavat hallitusta, get over it"
"Hei boom-boom boomer, jäitä hattuun, ota coolimmin"

Suomen pääministerin legendaarisimmat someheitot. Ja lista jatkuu..

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 304
 • Liked: 3711
 • Musta punaisin merkein
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #730 : 14.08.2020, 12:51:20 »
Luin juuri että kehitysapu rahat taas nousevat ensi vuonna. Kuinka jumankauta tämä voi olla mitenkään mahdollista tässä taloustilanteessa!!!   :facepalm: :flowerhat: KOKO VALTAKUNNAN TALOUS ON TUHOUTUMISPISTEESSÄ MUUTENKIN!

Viherkommarihallitus on menettänyt lopullisesti järkensä.
« Viimeksi muokattu: 14.08.2020, 12:57:33 kirjoittanut Mäyräkoira »
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen dieselsetä

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

Osiris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 1181
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #731 : 28.08.2020, 11:21:52 »
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006616000.html

Lainaus
UM:n salassa pidettävä raportti kritisoi Suomen kehitysyhteistyö­hankkeita Afrikassa – ”Outcome-tason tulokset ovat jääneet vaatimattomiksi”

SUOMEN kehitysyhteistyöhankkeet saavat kritiikkiä puutteellisesta valvonnasta ja vähäisistä tuloksista, käy ilmi ulkoministeriön sisäisistä tarkastusraporteista.

Sisäiset tarkastusraportit on luokiteltu salassa pidettäviksi. IS sai raportit ulkoministeriöstä tietopyynnöllä.

Sisäisen tarkastuksen yksikkö suoritti tarkastuksen Mosambikin ja Kenian maaohjelmiin vuonna 2018 ja Etiopian maaohjelmaan vuonna 2017. Tämän jälkeen yksikkö ei ole tehnyt maaohjelmiin tarkastuksia.

Sisäinen tarkastus antaa raporteissaan kritiikkiä siitä, ettei seuranta- ja valvontamatkoja Suomen tukemiin kohteisiin tehdä riittävästi.


– Hankkeiden seurannan ja valvonnan kannalta kenttäkäynnit ovat ensiarvoisen tärkeitä, sisäinen tarkastus painottaa.

Johdon vastineen mukaan kenttämatkoja pyritään lisäämään. Sisäistä tarkastusta kehotettiin ottamaan huomioon vähentyneet resurssit.

Etiopia-tarkastuksen yhteydessä johto mainitsi, että vuoden 2018 alussa Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikössä työskenteli enää 12 henkilöä, kun vielä syksyllä 2014 henkilömäärä oli 18.

Niin, että raportti julistetaan salaiseksi, koska se ei palvele ideologiaa. Pahaan saumaan nyt tietenkin ilmestyi kriittinen raportti, kun mamubisneksen jakkukalkkunat ja muut vokkiparonit kiljuvat leivän päälle lisää kinkkua ja kaviaaria, ja lapsuutensa traumojen takia sairaan hoivavietin omaavat suvikset uusia paijattavia kun entiset löysivät jo nuorempia.

No, ehkä kriittisiä raportteja salaiseksi julistamalla voidaan jatkaa valhetta vielä pari vuotta.
Jalkojemme alla on Pyhä Maa

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 585
 • Liked: 43504
 • It's gotta be PS
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #732 : 28.08.2020, 12:03:04 »
Kommenteista yksi:

Lainaus
Itse olin rakentamassa
28.8. 8:08
Työskentelin itse ns kehitysjoukoissa Afrikassa kolmisen vuotta. Meidän piti rakentaa mm 6 kaivoa ja koulurakennus 70 oppilasta varten syrjäseuduille.
Saimme ensimmäisen rakennuksen perustukset valmiiksi, mutta ei enempää, sillä kaikki rakennustarvikkeet varastettiin suoraan kuljetusliikkeen toimesta. Mukana oli mm pieni aurinkovoimala ja satelliittiantenni. Kaivoja rakennettiin yksi erään pohjoismaisen hyväntekijäjärjestön tekemänä. Loput tarvikkeet löysimme myynnistä eräällä ns rompetorilla. Mikään ei ollut kokonaisia yksiköitä.
Saimme valmiiksi sitten yhden koulurakennuksen. Siihen muutti asumaan maatalouden kehittämisestä vastaava paikallinen komissaari. Hänellä oli mm kaksi autoa, toinen mersedes ja toinen Land Rover. Katolla oli meiltö hävinneitä aurinkopaneeleita edellisen koulun työmaalta. Varkaita ha kortuptoituneita virkamiehiä. Rahat menevät ihan hukkaan ja vääriin käsiin. Osalla kehitysyhteistyöväellä myös sormensa pelissä tässä varkaiden paratiisissa.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 118
 • Liked: 11212
 • Anyone?
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #733 : 28.08.2020, 12:28:22 »
Raportista.
Lainaus

Etiopian osalta sisäinen tarkastus otti esiin, ettei maaohjelmien tulosalueille oltu määritelty tavoitteita käytännössä ollenkaan.

Yhden tulosalueen mukaan vuoteen 2025 mennessä Etiopiassa maaseudulla asuvien ihmisten tulisi olla voimaantuneita nauttiakseen kestävästä kehityksestä ja kunnollisista elinolosuhteista.


Kyllä tavoitteet täyttyy, kun niitä mitataan abstrakteilla käsitteillä. Voimaantuminen. Voi v....
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 817
 • Liked: 6450
 • Dirty white boy
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #734 : 28.08.2020, 13:51:35 »
^^^ Samasta uutisesta:
Lainaus
Ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osaston apulaisosastopäällikkö Kristiina Kuvaja viestittää IS:lle, että ensi vuonna alkavalla maaohjelmakaudella kohteiden seurantaan on erityisesti panostettu.

Panostetaan, ei tuloksia, salataan, jäädään kiinni, selitellään, panostetaan lisää... Sellainen ikiliikkuja.
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 35 650
 • Liked: 33103
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #735 : 28.08.2020, 15:05:43 »
^^^ Samasta uutisesta:
Lainaus
Ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osaston apulaisosastopäällikkö Kristiina Kuvaja viestittää IS:lle, että ensi vuonna alkavalla maaohjelmakaudella kohteiden seurantaan on erityisesti panostettu.

Panostetaan, ei tuloksia, salataan, jäädään kiinni, selitellään, panostetaan lisää... Sellainen ikiliikkuja.

Suomi maksaa itselleenkin kehitysapua. Tosin sillä kehitysavulla tehdään sitten tulosta. Lisää kehitysapua taas maksetaan, että saataisiin parempaa tulosta. Ja aina vain lisää kehitysapua koska tulee tulosta joko negatiivisena tai sitten negatiivisena.

Lainaus
Valtionyhtiö pumppaa lisää rahaa Terrafameen - tavoitteena varmistaa akkukemikaalien tuotanto
Tänään klo 12:11
Valtion kokonaan omistama Suomen Malmijalostus myöntää kaivosyhtiö Terrafamelle uutta rahoitusta enintään 80,5 miljoonaa euroa.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/d01fa645-7c82-43fc-9aee-bd593d80c179
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 334
 • Liked: 903
 • Tuleva mielipiderikollinen Raamatun lukija
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #736 : 28.08.2020, 15:43:29 »
Raportista.
Lainaus

Etiopian osalta sisäinen tarkastus otti esiin, ettei maaohjelmien tulosalueille oltu määritelty tavoitteita käytännössä ollenkaan.

Yhden tulosalueen mukaan vuoteen 2025 mennessä Etiopiassa maaseudulla asuvien ihmisten tulisi olla voimaantuneita nauttiakseen kestävästä kehityksestä ja kunnollisista elinolosuhteista.


Kyllä tavoitteet täyttyy, kun niitä mitataan abstrakteilla käsitteillä. Voimaantuminen.

Ja taas mennään. Intersektionaalinen osaamispotentiaali puhkeaa kukkaan. :flowerhat:

Lainaus
Kääriäisen mielestä sitä perusasiaa, miksi pitkään tukea saaneet maat eivät ole nousseet jaloilleen, ”ei ole haluttu kauheasti käsitellä”.

–Ulkoministeriö käyttää vanhaa liturgiaa. Ajattelin, että Ahlstonin puheenvuoron jälkeen virallisillakin tahoilla alettaisiin muokata propagandapuheenvuoroja uudestaan.

KEHITYSYHTEISTYÖMÄÄRÄRAHAT ovat nousemassa valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen mukaan ensi vuonna lähes 1,2 miljardiin euroon.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006616000.html
"Minulla on 100 miljoonan euron tuliaiset, kun tulen kotiin, oululainen Eurooppa-ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) iloitsee. Kehossa tuntuu nuutuneisuus, mutta se ei mielialaa lannista, sanoo Tuppurainen, joka pitää neuvottelutulosta hyvänä sekä Suomen että Pohjois-Suomen näkökulmasta. "Sanomalehti" Kaleva 23.7.2020

Osiris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 272
 • Liked: 1181
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #737 : 28.08.2020, 15:49:48 »
Joo, mutta kun sitä kehitysyhteistyörahaa on pakko nostaa. Ettekö ole jo oppineet, että kehitysyhteistyömäärärahojen vastustaminen jo ajatuksena itsessään rasismia sekä umpi-impiwaaralaisuutta. Taivat myös uunin luukut kolista, jos nyt ei päivittäin, niin ainakin viikonloppuisin kiljusnapsin jälkeen, senkin kottaraisenpönttööntuijottelijat.

Ei vaan, korttitalo huojuu.
Jalkojemme alla on Pyhä Maa

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 499
 • Liked: 3660
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #738 : 28.08.2020, 19:03:47 »
Kehitysavun toimimattomuus selvisi asiaan vihkiytyneille piireille vuosikymmeniä sitten. Vähäiset tulokset eivät nekään ketään oikeasti vaikuttaneet. Hanat uhkasivat sulkeutua.

Nerokas ratkaisu löytyi YK:n verbaaliosastolta. "Kehitys"-termi muutettiin "Kestäväksi kehitykseksi". Kestämätön ja tarpeeton kehitys vaihtui kaiken kattavaksi, ehdottomasti kestäväksi kehitykseksi, joka kestää myös kaikki kaikki kestämättömät ratkaisut.

Suomessakin kestävän kehityksen käsite sulautettiin kaikkeen kehitysapuun.  Vähitellen myös kaikkeen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Käsitteen omaksuivat monet yhteiskunnalliset ajattelijat, näkyvimmin ehkä maamme ainoa ei-miespuolinen presidentti.

Jäniksenkäpälä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 525
 • Liked: 352
 • Kolme ja puoli
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #739 : 28.08.2020, 19:37:29 »
Kehitysaputyö on ainoita töitä, joissa voi työllä rikastua, jos oma moraali joustaa tarpeeksi. Asutaan ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi hyvätasoisesti palvelijoitten keskellä ja asumista ei useinkaan tarvitse maksaa itse. Palkat ovat erittäin kovia ja kulutus todella minimaalista.

Työssä on myös pienet vastuut - kukaan ei valita, kunhan osaa kirjoittaa asiat tarpeeksi parhain päin projektin päätyttyä. Itseasiassa liian hyvät tulokset vaarantavat jatkoprojektit. Opetustehtävissä "ymmärretään" oppilaita, kun oppimistulokse laahaavat koko ajan jäljessä. Ja pitää tietenkin hyväksyä jatkuvat paikallisten "luontaisedut".

Uusille muistetaan vielä kertoa, että kannattaa ostaa asunto ennen ulkomaankomennusta, niin sehän käytännössä maksaa itse itsensä, kun vuokralainen maksaa asuntoa pois ja loppulainaa sitten reissun aikana säästyneistä.
Pu, pu, pu, pu, pu

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 031
 • Liked: 97813
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #740 : 26.11.2020, 18:10:03 »
Lainaus
Afrikan lapset näkevät nälkää ja suomalais­juontajat itkevät vieressä – Nenä­päivä näytti, miten vanhan­aikaista kehitys­apu­kuvasto vieläkin on, ja se on ongelma

Afrikan mantereen todellisuus on jotain aivan muuta kuin mitä populaari avustuskuvasto on vuosikymmenet antanut ymmärtää, kirjoittaa Pekka Torvinen.

EDELLISVIIKON Nenäpäivä-lähetys näytti sen taas: Afrikan kurjuudessa eläviä lapsia, aliravittuja lapsia, janoisia lapsia, alkeellista viljelyä ja tiilientekoa, pakolaisleiri, surullista musiikkia – ja kameran edessä paikan päällä itkeviä suomalaisia valkoisia juontajia.

Välissä teksti ”TOIVOA SYNKKYYTEEN” ja perinteiseen tapaan myös viihdykettä kurjuuspornon vastapainoksi, musiikkia ja huumoria.

Tai kenties kurjuusporno on vastapaino viihdykkeelle, joka tapauksessa räikeitä, jopa absurdeja kontrasteja neljän tunnin ajan tarjoava show on huippuunsa hiottu ja toimiva. Siitä todistaa lopuksi pyroefektien saattelemana paljastettu keräyssumma: yli 3,2 miljoonaa euroa lahjoituksia kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille.

Kun apu menee perille apua tarvitseville ja yksikin elämä pelastuu, on syytä iloita.

LÄHETYS kuitenkin tuntui auttamattomasti vanhanaikaiselta: mitä muuta suomalainen juontaja tekee Keniassa kuin on paikallisten tiellä? Miksi tarvitsemme juontajan kyyneleitä? Mitä jos antaisimme paikallisten vain puhua itse ja kuvata itse?

Vai onko tämä kurjuusporno todella ainoa tapa saada suomalaiset lahjoittamaan rahaa kehitysapuun?

[...]

DRAMAATTINEN kurjuuskuvasto on kuitenkin paljon vanhempaa perua, sanoo Turun yliopiston historiantutkija Essi Huuhka. Hän valmistelee väitöskirjaa, jonka aiheena on Suomen lähetysseuran 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa tekemä humanitaarinen työ Lounais-Afrikassa. Huuhka on lukenut paljon 1800-luvun humanitaarisesta toiminnasta ja ensimmäisistä avustuskampanjoista Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Huuhkan mukaan 1870-luvulla erilaisissa kirjoissa ja jossain määrin myös länsieurooppalaisissa sanomalehdissä julkaistiin kuvia muun muassa Intian nälänhädän uhreista, ja nuo kuvat ovat asettelultaan ”hyvin samantyyppisiä kuin sittemmin 1900-luvulla käytetyt”.

Kuvia käytettiin jo 1800-luvun lopulla varainkeruukampanjoissa. Samalla julkaistiin tekstejä, joissa länsimaista paikan päälle lähteneet kertovat omia silminnäkijähavaintojaan ja kuulemiaan tarinoita.

”Kuvasto joiltakin Afrikan alueilta tai Intian niemimaalta on pysynyt yllättävän samanlaisena noin 150 vuotta. Videomateriaali on tuonut kuvat entistä elävämmiksi, mutta kuvasto on yhä samanlaista”, Huuhka sanoo.

[...]

MIKSI kuvastoa yhä käytetään?

”Todennäköisesti koska se toimii. Kuvat herättävät katsojissa tunteita ja ne saavat ihmiset toimimaan ja lahjoittamaan rahaa keräyksille ja yhdistyksille”, Huuhka sanoo.

Kolonialismin ajalta peräisin olevan kuvaston muuttumattomuus on siis todiste, että kuvat todella auttavat herättelemään turvallista elämää eläviä keskiluokkaisia länsimaalaisia.

Kuvissa on kuitenkin suuria ongelmia, varsinkin jatkuvasti toistettuina.

”Onhan se kummallista, että valkoihoinen ihminen esitetään auttajana tai sankarina, joka lähtee tuhansien kilometrien päähän ja esittelee paikallista todellisuutta omasta näkökulmastaan. Paikalliset ihmiset jäävät aika passiiviseen rooliin.”

[...]

NIIN, varsin pienelle huomiolle on jäänyt, että Saharan eteläpuolisen Afrikan keskimääräinen bruttokansantuote on kasvanut 2000-luvulla yli kaksi kertaa nopeammin kuin maailman keskimääräinen bruttokansantuote.

Samalla Afrikan mantereella on jo 350 miljoonaa keskiluokkaan laskettavaa ihmistä, Afrikan kehityspankki kertoi pari vuotta sitten. Yksityinen kulutus kattaa yli puolet afrikkalaisten kansantalouksien kasvusta, ja toiseksi tärkein kasvun lähde on infrastruktuurin rakentaminen.

Kun ihmiset jaksavat yhä pohtia, miten Välimeren yli tulleilla pakolaisilla voi olla älypuhelin, vastaus on, että Afrikan mantereen todellisuus on jotain aivan muuta kuin mitä populaari avustuskuvasto on vuosikymmenet antanut ymmärtää.

THINK AFRICA -järjestön hallituksen jäsen Akin Akinsola ei henkilökohtaisesti enää jaksaisi tulla pommitetuksi eri kehitysapujärjestöjen vanhanaikaisella ja yksipuolisella kuvastolla. Hän puhuu niin sanotusta avustusteollisuudesta.

Sitä ei ole vielä lopetettu, koska se on hyvin tuottoisaa, ja monet ihmiset saavat siitä mukavan elannon”, Akinsola sanoo.

[...]

Suurimmaksi osaksi kyse on vain tietämättömyydestä. Sen muuttaminen taas vaatisi ainakin parempaa koulutusta. Kuinka paljon Afrikasta kerrotaan peruskoulussa? Ei kovin paljon. Pitäisikö kertoa enemmän? Ehkä.

”Stereotyypittäminen ja yksinkertaistaminen on helppoa, mutta se on hyvin valitettavaa.”

Ja siksi kehitysapujärjestöjen tarjoaman kuvaston pitäisi muuttua.
Helsingin Sanomat 23.11.2020

Afrikan mantereen todellisuus on todellakin jotain aivan muuta kuin karikatyyrimäisessä kurjuuskuvastossamme, mutta tavoitehan on kerätä rahaa, ei jakaa tietoa.

Ei ole sattumaa, että monet kehitysaputyöhön lähteneet palaavat takaisin kyynisinä. Avustukset jäävät saamatta ja eurooppalaisten lokoilutyöpaikat luomatta, jos muillekin ihmisille paljastetaan afrikkalainen todellisuus monimuotoisuudessaan, ja sitähän ei voida sallia.

Kaikki tämä pätee täysin myös etenkin humanitaarisen maahanmuuton kautta paisuvaan maahanmuuttoteollisuuteemme, joka työllistää valtavan määrän ihmisiä yhteiskunnan kannalta turhaan työhon. Sitäkin pidetään yllä valheellisella kurjuuskuvastolla, kuten vuonna 2015 kuvilla ja narratiivilla muka Suomeen hakeutuvista syyrialaisista naisista ja lapsista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 909
 • Liked: 1871
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #741 : 27.11.2020, 15:33:26 »
Minä olen jo pitkään ihmetellyt, miksi Afrikan kehitysapu on täysin ulkoistettu, koko muun maailman velvollisuudeksi ja täysin Afrikan ulkopuolelle? Minusta kehitysavun antaminen Afrikan heikoimmille maille, ei kuulu lainkaan Afrikan ulkopuolisille maille, vaan ainoastaan Afrikalle ja afrikkalaisten on jo korkea aika, ottaa itse täydellinen avustusvastuu ja -velvollisuus, omien maiden tukemisesta.

Toiseksi, miksei humanitaarinen maahanmuutto ole mahdollista Afrikan sisäisenä asiana ja ainoastaan Afrikkalaisten maiden välillä?

Kehitysapu on pilannut Afrikan maineen totaalisesti ja antaa erittäin negatiivisen vaikutelman, ettei Afrikka pysy taloudellisesti pystyssä, ilman muun maailman rahallista apua.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2020, 15:49:47 kirjoittanut Näkkileipä »
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 505
 • Liked: 4203
 • Puolinuiva
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #742 : 03.03.2021, 08:46:16 »
https://yle.fi/uutiset/3-11817219

Me tienataan tällä!

Lainaus
Suomi lahjoittaa yli 10 miljoonaa euroa poistaakseen kaupan esteitä Itä-Afrikassa – "Se hyödyntää suoraan suomalaisia yrityksiä", arvioi diplomaatti

Tavaroiden kuljettaminen Afrikassa maksaa kolme kertaa enemmän kuin Euroopassa, ja se on Suomellekin huono juttu, sanoo suurlähettiläs.

MOMBASA Satama Kenian toiseksi suurimmassa kaupungissa Mombasassa on valtava. Sen kautta kulkee tavaroita jopa 250 miljoonalle ihmiselle koko Itä-Afrikassa.

Mutta pitkään se oli toivottoman tehoton. Tarinat satamaan juuttuneista konteista ovat monelle suomalaiselle alueella toimivalle yritykselle tuttuja. Ei se nytkään mikään moderni satama ole, mutta paljon on tapahtunut viime vuosina.

Osaksi siitä on kiittäminen kymmenen vuotta sitten perustettua Trade Mark East Africa -järjestöä, joka tiistaina sai 10,5 miljoonaa euroa Suomelta muun muassa sataman toiminnan tehostamiseksi. Suomi on tukenut järjestöä kehitysavulla koko sen olemassaolon aikana.

– Ensimmäisenä seitsemänä vuotena onnistuimme Itä-Afrikassa vähentämään kaupankäynnin kuluja 30 prosentilla. Mombasan sataman läpi meneminen on nyt puolet nopeampaa kuin aloittaessamme. Sillä on merkitystä, koska odottaminen satamassa maksaa, sanoo Frank Martsaert, Trademark East African toimitusjohtaja.
[...]
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8006
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #743 : 03.03.2021, 10:14:26 »
^Miksi jutusta ei ilmene miten paljon suomalaisia tuotteita kulkee tuon sataman kautta? Entä kuinka suuri osa tuotteista on ilmaiseksi lahjoitettua kehitysapua tai muun nimikkeen avulla luovutettua tavaraa?

Onko kukaan katsonut DDR:n uutislähetystä Aktuelle Kameraa? Youtubesta löytyy useita vuoden 1989 lähetyksiä, aivan uskomatonta: Ceausescu, Kim il-jotain, Nicaragua, Pjongjang ja jne..., eikä yhtään mitään muuta. Suomi alkaa muistuttaa vähän samaa, siksi kannattaa verrata Itä-Saksan historiaan, jotta huomaa mitä kohti olemme menossa.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 138
 • Liked: 13796
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #744 : 03.03.2021, 10:18:50 »
Tuo 10 miljoonaa menee pääasiassa Kiinan viennin helpottamiseen, koska sitähän se suurin osa siellä liikkuva on.

Sinne meni aika ison joukon suomalaisia maksamat verot tukemaan Kiinan taloutta ja paikallisia kleptograatteja, jotka vetävät siivut projektirahoituksesta taskuunsa.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 932
 • Liked: 1869
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #745 : 03.03.2021, 18:20:49 »
Nykymuotoinen kehitysapu on lakkautettava, ja kaikki apu sitoa siihen, että kohdemaan väestönkasvu saadaan negatiiviseksi ilman maastamuuttoa ja että korruptio kitketään. Vastineeksi myönnetään helpotuksia kaupankäyntiin.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 113
 • Liked: 6207
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #746 : 23.03.2021, 14:55:08 »
Lainaus
Suomi tukee köyhimpien kehitysmaiden kaupankäyntimahdollisuuksia

Ulkoministeriö 23.3.2021 13.43
Tiedote

Suomi tukee Enhanced Integrated Framework -ohjelmaa (EIF) kahdella miljoonalla eurolla vuosina 2021-2022 köyhimpien kehitysmaiden kaupankäyntimahdollisuuksien vahvistamiseksi. Sopimus vahvistettiin 23. maaliskuuta Genevessä.

Suomi on tukenut EIF-ohjelmaa vuodesta 2008 lähtien yhteensä 23,5 miljoonalla eurolla.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari pitää Suomen tukea EIF:lle tärkeänä vähiten kehittyneiden maiden talouksien kantokyvyn vahvistamiseksi.

”Köyhimmät maat eivät ole hyötyneet kansainvälisen kaupan tarjoamista mahdollisuuksista siten kuin kestävän kehityksen tavoitteissa toivottiin. Suomen pitkäaikainen tuki auttaa vähiten kehittyneiden maiden vientiponnisteluja ja luo perustaa pandemian jälkeiselle elpymiselle. Olen myös tyytyväinen siitä, että EIF auttaa maita kehittämään talouksiaan tasa-arvoisempaan ja ilmastokestävämpään suuntaan”, ministeri sanoo.

Enhanced Integrated Framework (EIF) on vähiten kehittyneiden maiden (Least Developed Countries, LDC), avunantajien sekä kansainvälisten järjestöjen globaali kumppanuus, joka tukee LDC-maiden talouden vahvistumista ja monipuolistumista. EIF auttaa niitä hyötymään kansainvälisestä kaupasta kestävän talouskasvun edistämiseksi, työpaikkojen luomiseksi ja köyhyyden vähentämiseksi.
https://valtioneuvosto.fi/-/suomi-tukee-koyhimpien-kehitysmaiden-kaupankayntimahdollisuuksia
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 260
 • Liked: 2753
 • beep/bop/boop
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #747 : 12.06.2021, 10:37:28 »
Aika harva tietää, että Suomi on ollut sodassa viimeiset vuosikymmenet. Sota on historiamme pisin sota ja sotiminen ei ole koskaan halpaa.

Invalid Tweet ID

Lainaus
Afganistanin turvallisuustilanne on vuosien mittaan heikentynyt ja liikkuminen maassa on vaikeutunut. Kehitysavun käyttöä on entistä hankalampi valvoa.

– Katsottiin satelliittikuvista, onko koulu rakennettu, kertoo eräs kehitysapua seurannut suomalainen diplomaatti.

Afganistanissa työskennellyt diplomaatti ei esiinny jutussa nimellään, jotta voi kertoa asioista suoraan.

Monen Ylen haastatteleman asiantuntijan mielestä köyhään maahan on kipattu liikaa rahaa. Rahankäyttöä on ollut mahdoton valvoa, eikä hankkeiden hyötyä ole voitu mitata. Kun budjetti oli, se piti kuitenkin käyttää.

– Ulkoministeriöstä tuli kommenttia, että turpa kiinni, rahat menevät sinne ja sillä hyvä. Päätökset oli tehty ministeritasolla. Rahaa oli siellä itse asiassa liikaa, diplomaatti kertoo.

Samoilla linjoilla rahamääristä on tutkija Ilona Kuusi. Hänen mielestään Afganistanin tukeminen on kyllä ollut järkevää, mutta liika raha on liikaa rahaa.

YLE: Suomen pisin sota loppui tällä viikolla – Afganistanin operaatio maksoi satoja miljoonia, mutta mitä sillä saavutettiin?
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 326
 • Liked: 57326
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #748 : 12.06.2021, 11:50:15 »
On kyllä kovin "mielenkiintoista"- että Suomi jaksaa vuosikymmenistä toiseen syytää rahojaan kaiken maailman persläpiin. Mitä tällä kaikella syytämisellä on saavutettu isossa kuvassa. Ei oikeastaan muuta kuin se, että erinäiset "gepardisuikat" ovat lihoneet.

Kaikkinaiset ongelmat- mitä tällä jatkuvalla syytämisellä yritetään korjata- on eräänlaista pään seinään lyöntiä. Rahalla ei korjata kulttuurista takapajuisuutta. Kulttuurinen takapajuisuus ainoastaan kumuloituu (ilmaisen) rahan avulla.

Vallanhimo ja egoismi ovat ahneuden haisevimpia muotoja. Meillä näitä haisunäätiä riittää. Meidän järjestelmämme suorastaan haisee sisältäpäin. Mielestäni olisi toivottavaa- että jokin taho antaisi meille kehitysapuna sellaisen siivousaparaatin- joka onnistuisi kitkemään tuon löyhkän järjestelmästämme.

Suomi on kehitysmaa- mitä tulee sen kykyyn harrastaa edunvalvontaa omaa maataan- ja sen kansalaisia peilaten. Omien kansalaisten ryöstö onnistuu täällä siinä missä kehitysmaissakin- ainoastaan keinot ovat erilaiset toisiinsa verraten.

Suurin kehitysapu koko maailmalle olisi jättää nämä kehitysmaat opettelemaan elämään ihmisiksi- ja itse rakentamaan omat yhteiskuntansa kansalaistensa kannalta siedettäviksi.

Länsimaisella kehitysavulla on poikkeuksellinen kyky lisätä ongelmia. Elämme aikaa- jossa kehitysautetut rynnivät joukolla kehitysavun antajien huusholleihin. Se on melkoista kehitysapua se- kun autettavat tulevat keskuuteemme auttamaan meitä.

#tule apuun Anja

Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Pöhisijä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 145
 • Liked: 712
Vs: Kehitysapu (yhdistetty)
« Vastaus #749 : 15.06.2021, 20:18:25 »
Koronakriisi sai Britannian leikkaamaan kehitysapua lähes kolmanneksen – vaikutukset tuntuvat miljoonien naisten elämässä
Lainaus
Britannian hallitus on aiheuttanut epätoivoa eri puolilla maailmaa, kun se päätti leikata jyrkästi kehitysavun määrää tältä vuodelta. Britannian maksamasta avusta häipyy neljä miljardia puntaa eli noin viisi miljardia euroa.

Yle tykittelee taas täysillä kehitysapupropagandaa. Toisaalta jutussa suurin huoli on ehkäisyvälineiden tuleva puute, joka johtaa arviolta 14 miljoonaan ei-toivottuun raskauteen. Joku voisi sanoa jopa rasistiseksi huolta tuon porukan lisääntymisestä. Kuvitelkaa sitä itkua jos persut kampanjoisivat asian puolesta, "estä kehitysmaiden liikakansoitus, lahjoita ehkäisyrahastoon!" ;D

Tagit: