Kirjoittaja Aihe: Standardiargumentit: 6) Emme selviä ilman monikulttuurisuutta - VASTAUS ON  (Luettu 93595 kertaa)

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 323
 • Liked: 3565
Argumentti:

Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen ja putkityöt hoitaa puolalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen ajamalla bussilla. Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?

Vastaus:

Sikäli kun ei osoiteta maahanmuuttokriittisten vaativan kaikkien ulkomaalaisten vaikutteiden ulosheittoa, on väite olkiukko, yritys laittaa toisen suuhun sanoja joita sieltä ei ole tullut. Edes kaikkien maahanmuuttajien ulosheitto, jota sitäkään ei ole vaadittu, ei tarkoittaisi kaikista ulkomaalaisista vaikutteista luopumista. Ulkomaankauppa, tuontitavaran käyttö, tai ulkomaalaiset kulttuurivaikutteet eivät millään tavoin edellytä yhdenkään maahanmuuttajan läsnäoloa. Mitä tulee ulkomaalaiseen työvoimaan, on Suomessa osattu tehdä työtä jo kauan ennen nykyisten maahanmuuttajien tuloa. Se, että töitä tekevät matalapalkkaiset maahanmuuttajat työttöminä olevien suomalaisten sijaan, on ensisijaisesti poliitikkojen tekemä valinta.

Kukaan ei ole vaatinut kaikista ulkomaisista kulttuurivaikutteista luopumista, eikä voisikaan, koska maapallolla ei ole olemassa kulttuuria joka ei olisi saanut vaikutteita toisista kulttuureista. Yksien vaikutteiden ottaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän pitäisi ottaa ne kaikki. Pizzan syöminen ei tarkoita sitä, että meidän tulisi hyväksyä eläimille turhaa kärsimystä tuottavat teurastustavat. Eikä ranskalaisen muodin hyväksyminen tarkoita sitä, että meidän tulisi hyväksyä islamilainen naista alistava pukeutuminen.

Aniharva, jos kukaan, maahanmuuttokriitikko ajaa edes rajojen sulkemista. Useimmat ajavat nykyistä valikoivampaa ja Suomen ja suomalaisten eduista lähtevämpää maahanmuuttopolitiikkaa. Intialaisen insinöörin maassaolo ei voi tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi hyväksyä myös ulkomaalaiset rikolliset.

Kysymykset sekoittavat monikulttuurisuuden kulttuurivaikutteisiin. Monikulttuurisuus merkitsee useamman kulttuurin samanaikaista olemassaoloa samalla alueella, siis että esimerkiksi samassa kylässä asuu serbejä, kroaatteja ja albaaneja. Kulttuurivaikutteiden vastaanotto, hyödyntäminen ja edelleenkehittäminen ei edellytä korkeaa monikulttuurisuuden astetta, kuten nähdään vaikkapa Kiinasta, Japanista tai Koreasta. Myöskin Britannian, Saksan ja Ranskan suuruudenajat ovat osuneet aikakausille jolloin maat ovat olleet maailmanmitassa suhteellisen yksikulttuurisia.

Missä argumentti on esiintynyt?

Lainaus
Lähes kaikki maailman ihmiset saattavat saman päivän aikana nauttia kenialaista kahvia, popsia Brasiliassa kasvatettua vihannesta, syödä japanilaista sushia, hyräillä etnopoppia, soittaa suomalaisella kännykällä matkailupalveluun (joka sijaitsee Intiassa), olla saksalaisvalmisteisen auton kyydissä, kävellä italialaisissa kengissä, pukeutua kiinalaisvalmisteiseen pukuun, katsoa taiwanilaisesta televisiosta USA:ssa tehtyä filmiä, kommentoida you-tuben eteläafrikkalaista kannanottoa, napostella meksikolaisia tortilloja ja paljon muuta. Kansainvälinen interaktio on arkeamme.
Kansan Uutiset/Helena Oikarinen-Jabai: Monikulttuurisuus koskettaa kaikkia

Lainaus
Your car is Japanese. Your pizza is Italian. Your potato is German. Your wine is Chilean. Your democracy is Greek. Your coffee is Brazilian. Your tea is Tamil. Your watch is Swiss. Your fashion is French. Your shirt is Indian. Your shoes are Thai. Your radio is Korean. Your vodka is Russian. And then you complain because your neighbor is an immigrant? Pull yourself together! Copy this if you are against racism!

Netissä kiertävä vastaava kansainvälinen muotoilu
« Viimeksi muokattu: 06.04.2014, 23:08:24 kirjoittanut Ant. »
Homma is the new black.

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9911
 • Päässänne on kontrolleja
Argumentti:

Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen ja putkityöt hoitaa puolalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen ajamalla bussilla. Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?

Liiketoimintaympäristö, jossa itse toimin, ei ehkä selviäisikään ilman monikulttuurisuutta. Tiimissäni on siis varsin koulutettuja ulkomaalaisia asiantuntijoita. Eikö tässä ole kysymys samasta, kuin koko maahanmuuttokysymyksessäkin: kulttuureja on erilaisia, kuten maahanmuuttajiakin?

KphS

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 559
 • Liked: 24
 • Kööpenhaminan Sanomat
  • Kööpenhaminan Sanomat
Siis menisikö Suomi konkurssiin jos bussia ajaisikin joku muu kuin somali???  :facepalm:
Asun Tanskassa eli olen itsekin maahanmuuttaja. / En edusta kantaväestöä.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 783
 • Liked: 28350
Yhdelläkään täysin suomalaisella työpaikalla ei syödä pettuleipää maakuopassa, eikä käytetä tuohivirsuja.
Itseasiassa pettuleipää ja tuohivirsuja on nykyään erittäin hankala löytää museon ulkopuolelta, maakuoppia sentään on suvaitsevaisille ruokaloiksi jos heitä tuollainen einehtiminen kiinnostaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Topias

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 131
 • Liked: 6
Argumentti:

Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen ja putkityöt hoitaa puolalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen ajamalla bussilla.

Argumentissa niputetaan nähdäkseni kaksi asiaa monikulttuurisuuden yläkäsitteen alle: ulkomaiset tuotteet ja ulkomainen työvoima. Ulkomaisten tuotteiden ostamista harva maahanmuuttokriittinen tuskin erityisesti vastustaakaan, vaikka monet varmasti suosivatkin kotimaisia tuotteita ja osaamista erinäisistä syistä. Tähänkin liittyy epäilemättä ongelmia, mutta niissä ei ole juurikaan kyse harjoitetun maahanmuuttopolitiikan kritiikistä.

Monikulttuurisuudella maahanmuuttokriittiset tarkoittavat useamman kuin yhden kulttuurin rinnakkaiseloa saman yhteiskunnan sisällä. Erilaisten kulttuurien arvot saattavat olla ylitsepääsemättömän suuressa ristiriidassa keskenään. Tällaisten kulttuurien kohtaaminen johtaa pahimmillaan konflikteihin ja väkivaltaisuuksiin. Lievimmilläänkin jaettujen normien ja tapojen puuttuminen hankaloittaa arkista kanssakäymistä ja yhteistä eloa. Yhteiskunta toimii parhaiten, kun ihmisillä on yhteinen kulttuuri ja jonkinlainen kokemus yhteisestä edusta. Tämän ja nähtyjen vaikutusten vuoksi maahanmuuttokriittiset ovat huolissaan länsimaissa suoritettavista monikulttuurisuuskokeiluista.

Mitä tekemistä ulkomaisten tuotteiden kuluttamisella on yllä olevan kanssa, on minulle epäselvää. Kyse on globaaleista markkinoista, tavaran liikkumisesta ja vaikkapa kansainvälisyydestä, mutta monikulttuurisuutta se on korkeintaan globaalilla tasolla. Maahanmuuttokriittiset paheksuvat tällaista puurojen ja vellien tarkoituksellista sekaisin menemistä, vaikka se kuuluukin olevan usein iloista, hellyyttävää tai jotain sellaista.

Kysymykseen ulkomaisesta työvoimasta vastattiinkin jo melko osuvasti.

Siis menisikö Suomi konkurssiin jos bussia ajaisikin joku muu kuin somali???  :facepalm:

Näin yksinkertaista se on. Uskoakseni etnisistäkin suomalaisista löytyy niin it-osaajia, siivoojia kuin niitä bussikuskejakin. Jos näitä ei löydy, heitä pitäisi alkaa kouluttaa, kun heille selkeästi on paljon kysyntää. Tässä vaiheessa huomio on syytä kiinnittää Suomea vaivaavaan työttömyyteen. Miksi työvoimaa pitää tuoda ulkomailta, kun kotoperäisiäkin työttömiä riittää? Kotimaisia työttömiä ei tarvitsisi kotouttaa, eikä heille tarvitse opettaa kieltä ja kulttuuria. Heitä taas voidaan ajaa työn pariin tekemällä työnteosta kannattavampaa kuin tuilla elämistä, sikäli kun niitä työpaikkoja edes löytyy. Rakenteellistakin työttömyyttä toki on olemassa.

Maahanmuuttajia tunnutaan (jopa aivan avoimesti) haluavan matalasti palkattuihin töihin, jotka eivät kuulemma kelpaa suomalaisille. Tällä luodaan valitettavasti kaksia työmarkkinoita ja maahanmuuttajista uutta alaluokkaa, mikä on omiaan lisäämään eripuraa ja segregaatiota. Tätäkin maahanmuuttokriittiset katsovat pahalla. Koulutettujen maahanmuuttajien, joilla on jo työ tiedossa, ja jotka toimivat suomalaisilla pelisäännöillä, maahantuloon maahanmuuttokriittiset suhtautuvat huomattavasti suopeammin.

Lisäksi maahanmuuttajien tiedetään toisinaan lähettävän Suomessa tienaamiaan rahojaan takaisin kotimaahansa. Tällöin raha ei mene suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, vaan pahimmillaan jopa rikollisten ja terroristien haltuun.

Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?

Tämä on puhdas olkiukko. Maahanmuuttokriittiset eivät ole ehdottaneet tai aikoneet heittää kaikkia ulkomaalaisia vaikutteita eivätkä edes kaikkia ulkomaalaisia ihmisiä pois maasta. Maahanmuuttokriittiset haluavat politiikkaa, joka keskittyy ensisijaisesti suomalaisten etuun ja hyvinvointiin ja vasta toissijaisesti muiden kansojen tukemiseen.

Kommeli

 • Vieras
Induktiivisen päättelyn aiheuttama aistiharha, jossa yleistämällä päällisin puolin toimivan yhteiskunnan eri toimijat saman nimittäjän alle oletetaan välttämättömyydeksi tilanne, jonka ainoa looginen vastakohta rakenteellisten vikojen peittämiseksi on olkiukko, vastakkainasettelu ja pelottelu.

Ant.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 323
 • Liked: 3565
Löytääkö joku tämän argumentin jostakin? Olen varmasti lukenut tuon "senmaalaista autoa, senmaalaista ruokaa..." -argumentin tai vastaavan useammasta paikasta, mutten nyt onnistu löytämään sitä. Argumentille pitäisi kyllä olla ehdottomasti ainakin yksi lähde, jotta se ei vaikuttaisi olkiukolta.
Homma is the new black.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 480
 • Liked: 135430
Lainaus
Lähes kaikki maailman ihmiset saattavat saman päivän aikana nauttia kenialaista kahvia, popsia Brasiliassa kasvatettua vihannesta, syödä japanilaista sushia, hyräillä etnopoppia, soittaa suomalaisella kännykällä matkailupalveluun (joka sijaitsee Intiassa), olla saksalaisvalmisteisen auton kyydissä, kävellä italialaisissa kengissä, pukeutua kiinalaisvalmisteiseen pukuun, katsoa taiwanilaisesta televisiosta USA:ssa tehtyä filmiä, kommentoida you-tuben eteläafrikkalaista kannanottoa, napostella meksikolaisia tortilloja ja paljon muuta. Kansainvälinen interaktio on arkeamme.
Kansan Uutiset/Helena Oikarinen-Jabai: Monikulttuurisuus koskettaa kaikkia
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

MaisteriT

 • FM
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 314
 • Liked: 8
 • Realisti, antirasisti, vapaamielinen traditionisti
Itse asiassa kustakin standardiargumentista pitäisi kerätä korkean profiilin käyttöä, siis poliitikkoja, pääkirjoituksia, intelligentsiaa tms. käyttämässä kyseistä argumenttia.

Meidän olisi syytä ylittää minunsuomeni-soopa, jossa heitetään Suomi24-tyyppistä heikkoa argumentointia olkiukoksi.

Eli otetaanpa tyyliksi kommentoida havaitut standardiargumentit julkisessa keskustelussa linkillä tyyliin

Lainaus käyttäjältä: HS pääkirjoittaja
Lorem ipsum emme selviäisi ilman Finlaysoneita ja Stephen Eloppeja sit amet...

Standardiargumentti 1: Fazer, Finlayson, Stockmann


Tällä hetkellähän meillä on identifioituna, mutta ei täysin vastattuna seuraavat.

Standardiargumentit: 1) Fazer, Finlayson, Stockmann
Standardiargumentit: 2) Sotalapset
Standardiargumentit: 3) Työvoimapula
Standardiargumentit: 4) Suomestakin on muutettu muualle
Standardiargumentit: 5) Ne vievät meidän naiset
Standardiargumentit: 6) Emme selviä ilman monikulttuurisuutta
Standardiargumentit: 7) Suomi on aina ollut monikulttuurinen

AL: Jussi Halla-Aho (kuvassa) poseeraa tässä arkistokuvassa virallisesti puvussa. Tiistaina hänet nähtiin eduskunnassa rennoissa kesävaatteissa.

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 687
 • Liked: 7325
Kyllä selviämme, sikäli kuin monikulttuurisuudella tarkoitetaan sitä, että kuka tahansa muualta tullut voi noudattaa Suomessa oman kulttuurin mukaisia toimintamallejaan ja suomalaisten osaksi jää vikinä vietäessä.

Asiallisesti toimiva ulkomaalainen, oli kyseessä vaikkapa diplomaatti tai kauppaneuvottelija, toimii maassamme siten, ettei konfliktia synny täällä vallitsevan kulttuurin ja normiston kanssa. Tapaamiseen ei mennä hula-hula -lannevaatteessa ja sotamaalauksissa, puhuen zamba-zimba -kieltä, vaikka sellainen kuuluisi oman kansan kulttuuriin.

MaisteriT

 • FM
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 314
 • Liked: 8
 • Realisti, antirasisti, vapaamielinen traditionisti
Totta kai kulttuuriset vaikutteet keksintöjen ja kaupan muodossa ovat tarpeen. Kulttuuriset vaikutteet rikollisuuden, naisten huonon aseman ja klaanikulttuurin muodossa puolestaan eivät ole tervetulleita.

Tehdään virhe jos Toyota ja khat laitetaan samaan koriin. Kulttuuriset vaikutteet vaihtelevat, toiset ovat toivottavia, toiset eivät.
AL: Jussi Halla-Aho (kuvassa) poseeraa tässä arkistokuvassa virallisesti puvussa. Tiistaina hänet nähtiin eduskunnassa rennoissa kesävaatteissa.

gloaming

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 1052
 • sosiokulttuurinen epätasapaino
Tämä ja argumentti 7 ovat melko lähellä toisiaan ja liittyvät melko pitkälle sanan "monikulttuurisuus" erilaisiin merkityssisältöihin.

Lyhyesti: Monikulttuurisuudesta tai maailmankaupan globaalista luonteesta ei millään validilla päättelyllä seuraa (non sequitur), että yhteiskunnan kannalta vaikutuksiltaan pääasiassa haitallisia maahanmuuton muotoja ei pitäisi tällaisia muotoja edustavien muuttajien lukumäärän osalta pyrkiä rajoittamaan (= maahanmuuttokritiikki).
Jag stöder Feministiskt initiativ. Våga vara feminist! Feministiskt initiativ - Det tredje största partiet i Simrishamn.

Rouge

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 260
 • Liked: 74
Hei kuulkaas netsit, asia on niin että kaikki kulttuurit on yhtä arvokkaita ja kauniita. Ei ole yhtään väliä mistä päin tänne muutetaan, koska kaikki on yhtä hyviä. Esim. allaolevassa ei ole mitään - siis ei yhtään mitään - huvittavaa:
Argumentti:
Kohtaamme monikulttuurisuutta joka päivä. Ajamme japanilaisella somalialaisella autolla töihin työpaikalle, jonka omistaa kiinalainen irakilainen konserni. Työpaikalla työskentelemme intialaisten afganistanilaisen työkaverien kanssa eteläafrikkalaisen nigerialaisen tilauksen parissa yhdysvaltalaista kosovolaista ohjelmaa käyttäen. Lounaaksi tilaamme ruokaa turkkilaisen virolaisen omistamasta ravintolasta, jonka meille tuo pakistanilainen amerikkalainen opiskelija. Toimistomme tiloja siivoaa nigerialainen sveitsiläinen ja putkityöt hoitaa puolalainen ruotsalainen, jotka molemmat tulivat paikalle somalialaisen kiinalaisen ajamalla bussilla. Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?

MaisteriT

 • FM
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 314
 • Liked: 8
 • Realisti, antirasisti, vapaamielinen traditionisti
Impivaarakortti on muuten tämän variantti. Uskontotieteen dosentti Tuomas Martikaisen potero-Suomi on samaa huttua.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Martikainen / Tiedonantaja
Globaalia liikkuvuutta vain yhdestä näkökulmasta tarkasteleva potero-Suomi ei ole tätä päivää. Voimme sulkea silmämme ympäröivältä todellisuudelta, mutta se ei tähänkään mennessä ole auttanut
« Viimeksi muokattu: 17.03.2011, 13:55:57 kirjoittanut MaisteriT »
AL: Jussi Halla-Aho (kuvassa) poseeraa tässä arkistokuvassa virallisesti puvussa. Tiistaina hänet nähtiin eduskunnassa rennoissa kesävaatteissa.

mustanaamio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 265
 • Liked: 17
 • Ammuuu
miten me ennen selvittiin ilman monikulttuuria.suurinta moni kulttuuria oli 80 luvun alussa kun kouvolassa huoltamolle eksyi saksalainen matkalla lappiin.
Onko kaikki huume hörhöt vihreiden kannattajia.Onko pummit vasemmistoliiton kannattajia.KYLLÄ ON.

mustikka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 131
 • Liked: 170
Kai tämä argumentti on vitsi? Ei kai kukaan tosissaan vertaa näppärää pikkunissania ja kadulla maleksivaa somalialaista toisiinsa. Aika esineellistävää ;)

Kauppaa on aina käyty eri kansojen välillä. On ihan eri asia ostaa eloton esine kuin tuoda tänne ihmisiä elämään sosiaaliturvalla.

Ja minusta monikulttuurisuus kuulostaa jo itsessään ongelmalta. Monikulttuurisessa maassa on erilaisia kulttuureja, erilaisia tapoja elää. Jossain vaiheessa joku joutuu joustamaan omasta kultuuristaan, syntyy ristiriitoja ja ongelmia eikä suinkaan mitään "rikkautta". Tähän ku vielä lisätään eri uskonnot, jotka perustuvat siihen, että toinen uskonto on "väärin" niin ongelmia piisaa..

t. tosikko-mustikka

 

normi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 018
 • Liked: 2303
 • junttiälymystön etustaja
Olen selvinnyt suhteellisen hyvin vaikka en ole omaksunut yhtään sitä tiettyä kulttuuria. Outo juttu...
Impossible situations can become possible miracles

sangria del vhm

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 177
 • Liked: 17
Ajattelin heittää tähän pienen huomautuksen työpaikan monikulttuurisuudesta ja sen välttämättömyydesta. Työpaikka jossa tehdään jotain tuotetta, vaikkapa nyt siltapalkkeja, on minusta suhteellisen monokulttuurinen täysin riippumatta mitä kansallisuuksia työntekijät edustavat. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta seikasta että ko. alan ammattilaiset ovat saaneet saman tyyppisen koulutuksen, tekevät samantyyppistä ongelmanratkaisua, ovat yksinkertaisesti "samanmielista" porukkaa. Lähes ainoa erottava ja "monikulttuurinen" tekijä on kieli, joka sekin on vähäinen tekijä, sikäli että monikansallisessa työympäristössä työtään tekevät puhuvat Englantia, onko se nyt sitten sitä monikulttuurisuutta? Näen monikulttuurisuuden rummuttamisen työpaikoilla enemmän mainostemppuna kuin sellaisena tekijänä josta tarvitsisi olla huolissaan ihan valtakunnan tasolla, antaapa työporukoiden ratkaista ihan keskenään hommat.

IMHO, suvaitsevaiston kiihottuminen siitä yksinkertaisesta seikasta että on erikielisiä ja eri maista tulevia ihmisiä on käsittämätöntä.

ike60

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 955
 • Liked: 1180
 • ketku intelletku
  • Bloginpoikanen
Ajattelin heittää tähän pienen huomautuksen työpaikan monikulttuurisuudesta ja sen välttämättömyydesta. Työpaikka jossa tehdään jotain tuotetta, vaikkapa nyt siltapalkkeja, on minusta suhteellisen monokulttuurinen täysin riippumatta mitä kansallisuuksia työntekijät edustavat. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta seikasta että ko. alan ammattilaiset ovat saaneet saman tyyppisen koulutuksen, tekevät samantyyppistä ongelmanratkaisua, ovat yksinkertaisesti "samanmielista" porukkaa. Lähes ainoa erottava ja "monikulttuurinen" tekijä on kieli, joka sekin on vähäinen tekijä, sikäli että monikansallisessa työympäristössä työtään tekevät puhuvat Englantia, onko se nyt sitten sitä monikulttuurisuutta? Näen monikulttuurisuuden rummuttamisen työpaikoilla enemmän mainostemppuna kuin sellaisena tekijänä josta tarvitsisi olla huolissaan ihan valtakunnan tasolla, antaapa työporukoiden ratkaista ihan keskenään hommat.

Työpaikoilla monikulttuurisuutta ei tarvita ainakaan yrityksen menestyksen takia. Ainoat mieleeni tulevat toiminnot joissa monikulttuurisuudesta on aidosti hyötyä ovat myynti ja markkinointi. Markkinointi on kulttuurisidonnaista, joten yrityksessä täytyy olla asiantuntemusta markkina-alueen jokaisesta merkittävästä kulttuurista.

Kansantalouksien tasolla monikulttuurisuuden tarpeettomuus näkyy vielä selvemmin. Jokainen voi katsoa miten hyvin pärjäävät korealaiset ja kiinalaiset yritykset; kuinka monikulttuurista arkea niissä eletään? Myös japanilaiset ponnistivat sodan jälkeisestä kurjuudesta maailmantalouden mahdiksi suomalaista paljon yksikulttuurisemmalta pohjalta. Saksan talousihme toisen maailmansodan jälkeen tapahtui yksikulttuuriselta pohjalta; oikeastaan sikäläisen talouskoneen yskiminen alkoi vasta kun suuri määrä monikulttuurisuutta oli saatu maahan (tämä ei tietenkään tarkoita kausaatiota, mutta ei jonkinlaista syy-seuraussuhdetta voi kokonaan poiskaan sulkea).

Verrataanpa näihin jo aidosti ja perinteisesti monikulttuurisia maita kuten ex-Jugoslaviaa tai Venäjää.

Yhdysvallat muuten ei perinteisesti ole ollut monikulttuurinen vaan melko yksikulttuurinen - siksi siitä on puhuttu kansojen sulatusuunina. Asiat ovat tosin muuttuneet jenkeissä tuossa suhteessa viime vuosikymmeninä.

Kun vertaa kansantalouksien kilpailukykyä, lähes kaikki mieleeni tulevat menestystarinat ovat olleet pitkälti yksikulttuurisissa maissa ja useimmat vaisusti pärjänneet monikulttuurisissa. Tämä pätee vieläpä niin että samankin valtion sisällä monikulttuurisuuden kasvaessa on kansantalouden kasvu yleensä hidastunut.

Ateisti duunari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 73
 • Liked: 1
 • Ateisti
Lainaus
"Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?"

Yritys jossa työskentelen ei sisällä yhtä ainutta maahanmuutajaa.
Myöskään yrityksen yhteistyökumppanit eivät ole maahanmuuttajia.
Syömme töissä suomalaisessa keittiössä suomalaisten tekemää ruokaa, Paikalle ajamme kuitenkin jos jonkin maalaisella autolla koska suomessa niitä ei kerran valmisteta.
Tuohivirsutkin on kielletty jo ihan työturvallisuuden takia ja pettuleipä maistuu pahalle.

Pointtini on se, Että yritys on pärjännyt jo 33 vuotta ilman yhtä ainutta maahanmuuttajaa.

Selviämme siis ihan hyvin ilman maahanmuuttajia sekä monikulttuurisuutta.
Pelkästään suomessa toimivalle yritykselle joka ei myy palvelujaa ulkomaille on kovin vaikea keksiä mitään hyötyä monikulttuurisuudesta.
Ellei sitten aleta ajattelemaan niitä puolalaisia putkimiehiä ja virolaisia rappareita kun tekevät kaiken lähes ilmaiseksi.
Tulkkeja toki aletaan tarvita kun tämä monikultuurisuuden mukanaan tuoma maahanmuutto kasvaa.
Pidemmän päälle tuossakin tilanteessa monikulttuurisuus tuo vain lisää suomalaisia työttömiä.


Don't pray in my school, and I won't think in your church .-Unknown

http://www05.turku.fi/urban/files/alueanalyysi.pdf
Vanhan kotipaikkani multikulttia. Katso osa Lauste, 30% työttömyys josta 33% maahanmuuttajia.

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
Löytääkö joku tämän argumentin jostakin? Olen varmasti lukenut tuon "senmaalaista autoa, senmaalaista ruokaa..." -argumentin tai vastaavan useammasta paikasta, mutten nyt onnistu löytämään sitä. Argumentille pitäisi kyllä olla ehdottomasti ainakin yksi lähde, jotta se ei vaikuttaisi olkiukolta.
Mielestäni tällaisena kokonaisuutena en ole argumenttia nähnyt, mutta aina välillä jossain on tullut eteen tämä asia yhdellä esimerkillä, kuten pitsa/kebab, elokuvat/musiikki tai auto. Viime aikoina tosin vähemmän.
Näitä argumentteja kierrätetään jonkinnäköisissä sykleissä, joten on oletettavaa, että tämä tulee muotiin taas joksus.

Uudelleen ketjun läpi luettuani mielipiteeni on, että sen lisäksi, että poteromaakuoppa on olkinukke, vaatimusketju meneekin päin vastoin.
Tämä argumentti perustuu sille, että kaikki ulkomaalaiset puristetaan yhdeksi massaksi - siis mitä suvaitsevaiset väittävät kriittisten tekevän. Eikä vain ihmisiä vaan myös tavarat, ruoan, informaation ja viihteen. Kriittiset eivät ole niitä, jotka ovat vaatimessa kaiken ulkomailta tulevan kieltämistä, vaan se onkin suvaitsevainen, joka vaatii, että jos kaikkia maahan haluavia ei maahan päästetä, niin meidän täytyisi laittaa linjat tukkoon myös muilta asioilta. Esim. jos emme ota mamuja, niin meillä ei ole oikeutta kuunnella uutisia Norjasta ja tietää ABB:n teoista.
« Viimeksi muokattu: 28.08.2011, 09:40:31 kirjoittanut kolki »

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
En tiedä kuuluko se toisen otsakkeen alle, mutta käsittämättömimpiä väitteitä on että bussit eivät kulje ilman mamuja. Vai onko tämä väite pelkkä urbaanilegenda ja jonkun stand-up-koomikon kehittämä vitsi? Ei se kyllä vaikuta tervejärkisen puheelta jos joku on siinä vakavissaan.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
En tiedä kuuluko se toisen otsakkeen alle, mutta käsittämättömimpiä väitteitä on että bussit eivät kulje ilman mamuja. Vai onko tämä väite pelkkä urbaanilegenda ja jonkun stand-up-koomikon kehittämä vitsi? Ei se kyllä vaikuta tervejärkisen puheelta jos joku on siinä vakavissaan.
Taitaa se kuulua tähän ketjuun.
Itse ihmettelen, että miksi vaaditaan mamuja kuskeiksi, kun oikeasti pitäisi kysyä, mikä työssä ja palkauksessa on sellaista, minkä takia suomalaisia ei työhön löydy?

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 268
 • Liked: 39823
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Jos maahanmuuttokriittiset pääsevät valtaan ja heitämme kaikki ulkomaalaiset vaikutteet ulos, mitä sitten teemme? Syömme pettuleipää maakuopassa tuohivirsut jalassa?
Visio on karrikatyyri toisesta ääriläidasta vuosisatojen takaa. Toinen ääripäähän on että hylkäämme oman vuosisatojen saatossa omaksumamme kulttuurin ja vaihdamme sen äärimmäiseen monikulttuurisuuteen, ihan siihen varsinaiseen jota ei ääneen sanota eikä se ole japanilaista eikä eurooppalaista vaan ihan sitä aitoa ja samalta ajalta kuin edellinen. Silloin asuisimme savimajoissa, kulkisimme munasillaan, jahtaisimme naapureitamme viidakkoveitset käsissämme ja saattaisimmepa panna naapuriklaanin jäsenen pataamme.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 730
 • Liked: 11251
 • Слава Україні!
En tiedä kuuluko se toisen otsakkeen alle, mutta käsittämättömimpiä väitteitä on että bussit eivät kulje ilman mamuja. Vai onko tämä väite pelkkä urbaanilegenda ja jonkun stand-up-koomikon kehittämä vitsi? Ei se kyllä vaikuta tervejärkisen puheelta jos joku on siinä vakavissaan.
Taitaa se kuulua tähän ketjuun.
Itse ihmettelen, että miksi vaaditaan mamuja kuskeiksi, kun oikeasti pitäisi kysyä, mikä työssä ja palkauksessa on sellaista, minkä takia suomalaisia ei työhön löydy?

Olen tässä puolileikilläni harkinnut siirtyväni tilausliikenteen kuskiksi, koska mm. D -merkki lötyy kortistani.
Voisin jättää oman alani pienyrittäjän hankaluudet taakse ja siirtyä mamujen kanssa veivaamaan rattia!  :)
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

ike60

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 955
 • Liked: 1180
 • ketku intelletku
  • Bloginpoikanen
En tiedä kuuluko se toisen otsakkeen alle, mutta käsittämättömimpiä väitteitä on että bussit eivät kulje ilman mamuja. Vai onko tämä väite pelkkä urbaanilegenda ja jonkun stand-up-koomikon kehittämä vitsi? Ei se kyllä vaikuta tervejärkisen puheelta jos joku on siinä vakavissaan.
Taitaa se kuulua tähän ketjuun.
Itse ihmettelen, että miksi vaaditaan mamuja kuskeiksi, kun oikeasti pitäisi kysyä, mikä työssä ja palkauksessa on sellaista, minkä takia suomalaisia ei työhön löydy?

Itse asiassa suomalaisia kyllä löytyy pääkaupunkiseudun ulkopuolella bussikuskeiksi: palkkahan on ihan kilpailukykyinen edellytetyn koulutuksen pituuteen nähden. Linja-autonkuljettajakursseille pyrkii enemmän minimivaatimukset täyttäviä ihmisiä - kantasuomalaisiakin - kuin otetaan sisään. Mamuja tosin suositaan kurssituksessa: heille järjestetään omia linja-autonkuljettajan kursseja; jotkut koulutuksesta rannalle jääneet ovat väittäneet että heitä suositaan kursseille otossa muutenkin.

Pääkaupunkiseudulla bussinkuljettajista on pulaa. Tämä johtuu stressaavien olosuhteiden - esim. pahoinpitelyjen, joiden uhreiksi joutuu niin kantaväestöön kuuluvia bussikuskeja kuin mamujakin - lisäksi siitä, että bussikuskin palkalla ei ole varaa asua lähellä työpaikkaansa. Humanitaaristen mamujen kohdalla tämä ei ole ongelma, koska he pääsevät asumaan kaupungin vuokra-asuntoihin helpommin kuin kantaväestöön kuuluvat. Sosiaalisen sekoittamisen politiikan johdosta heitä päätyy asumaan sellaisillekin hyvien kulkuyhteyksien varrella oleville alueille kuin Ruoholahti ja Pikku-Huopalahti, joille kantaväestöön kuuluvilla bussikuskeilla ei juuri olisi mahdollisuutta päästä asumaan.

Lisäksi kuulopuheiden perusteella pääkaupunkiseudun bussiyhtiöillä on kannuste suosia mamuja työhönotossa, koska niille maksetaan siitä jotain tukea. Lisäksi kunnat (ja HSL) saattavat suosia tarjouskilpailuissa niitä yhtiöitä, joiden palkkalistoilla on paljon mamuja. Näistä väitteistä en tiedä tarkemmin, joten saattavat olla kaupunkitarinoitakin.

Tällä hetkellä tietenkin on niin, että pääkaupunkiseudun bussit eivät kulkisi ilman mamuja, koska heitä on kuljettajista sen verran suuri osuus. Tämä on kuitenkin seurausta tehdyistä poliittisista valinnoista. Asiat voisivat olla toisinkin jos päättäjät - sekä poliittiset päättäjät että virkamiehet - tekisivät toisenlaisia päätöksiä.

kolki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 557
 • Liked: 84
Täydet 5/5: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
http://mikaeljungner.fi/blogi/
Lainaus
Suomenkin menestykselle maahanmuutto on välttämätöntä. Se
lisäisi kotimarkkinoiden kysyntää, lisäisi vientiä, avaisi huikeasti osaamista
ja intoa nopeasti ja edullisesti.
Amerikkalainen tuttu professori oli vierailullaan
kysynyt Helsingin Yliopiston luentosalissa, kuinka moni paikalla oleva haaveilee
yrittäjyydestä. Muutama kymmenen kättä nousi monisatapäisessä salissa.
Professori kysyi, kuinka moni Suomessa syntynyt oli valmis yrittämään. Käsiä nousi
vain muutama. Maahanmuuttajista löytyy sitä riskinottoa, joka monelta
suomalaiselta on ainakin tilapäisesti hukassa.  Mikä parasta, voimakas maahanmuutto ratkaisisi
maatamme uhkaavan ikääntymis- ja huoltosuhdeongelman kertaheitolla.
(lihavointi  minun)

Demokraatti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) valmistautuu ulkomaalaishoitajien palkkaamiseen entistä suuremmassa määrin. Viime perjantaina KYS osallistui kansainvälisille yleisrekrytointimessuille Tallinnassa Virossa. Savon Sanomat oli mukana matkalla.

- Tämä on pään avaus. Kehitämme mallia rekrytoinnin hoitamiseen työhaastatteluineen, kielikoulutuksineen ja perehdyttämisineen. On selvää, että tulijat tarvitsevat monenlaista apua asettautuessaan uuteen maahan, sanoo KYSin rekrytointipäällikkö Marja Hietamäki.

(Savon Sanomat 17.10.2011)


MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 275
 • Liked: 18453
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Täydet 5/5: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
http://mikaeljungner.fi/blogi/
Lainaus
Suomenkin menestykselle maahanmuutto on välttämätöntä. Se
lisäisi kotimarkkinoiden kysyntää, lisäisi vientiä, avaisi huikeasti osaamista
ja intoa nopeasti ja edullisesti.
Amerikkalainen tuttu professori oli vierailullaan
kysynyt Helsingin Yliopiston luentosalissa, kuinka moni paikalla oleva haaveilee
yrittäjyydestä. Muutama kymmenen kättä nousi monisatapäisessä salissa.
Professori kysyi, kuinka moni Suomessa syntynyt oli valmis yrittämään. Käsiä nousi
vain muutama. Maahanmuuttajista löytyy sitä riskinottoa, joka monelta
suomalaiselta on ainakin tilapäisesti hukassa.  Mikä parasta, voimakas maahanmuutto ratkaisisi
maatamme uhkaavan ikääntymis- ja huoltosuhdeongelman kertaheitolla.
(lihavointi  minun)

Hah hah, "tilapäisesti hukassa". Demarisyöttöporsas. Suunnitteleeko jungner "positiivista" syrjintää maahanmuuttajataustaisille riskinottajille, siis ei pelkästään niille, jotka riskeeraavat kiinnijäämisen?

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 408
 • Liked: 1161
Ottakaa kantaa tähän peruskysymykseen: Eli minun mielestä sana "monikulttuurinen" on harhaanjohtava. Oikea sana olisi bikulttuurinen. Eihän tässä "monikulttuurissa" ole kuin kaksi ryhmää. Muut vs muslimit. Eivät muut ole vaatimassa erityiskohtelua ja erityislainsäädäntöä! Ruotsissa poliisille opetetaan jo arabiaa ja sharilain periaatteita. Miksei opeteta kiinaa, intialaista lainkäyttöä tai vietnamilaisia kohteliaisuusfraaseja? Juuri siksi, että nämä ryhmät eivät ole vaatimassa erityiskohtelua.

Eli mitä mieltä olette, olisiko sana bikulttuuri parempi, eli biku?

Tagit: