Kirjoittaja Aihe: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta  (Luettu 100195 kertaa)

Octavius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 253
 • Liked: 117
 • Kiljuhuuruinen maallikko (via tyhmyri)
  • Octavius
Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« : 19.12.2008, 12:45:08 »
Astrid Thorsin, Ritva Viljasen ja Mervi Virtasen muuttama politiikka on tuonut Suomeen tänä vuonna kaikkien aikojen ennätyksen turvapaikanhakijoiden määrässä. Ensi vuonna määrä luultavasti moninkertaistuu. Asia liittyy olennaisesti myös eduskunnassa hyväksyttävään uuteen ulkomaalaislakiin, jossa siis nyt lainvastainen käytäntö saisi lainvoiman.

Kehitys on luonnollisesti johtanut valtavaan tarpeeseen saada sijoituspaikkoja turvapaikkahakijatulvalle. Sisäministeriön huippuvirkamiehet kiertävät päätyönään kuntia ja kaupunkeja houkuttelemassa niitä avaamaan uusia turvapaikkakeskuksia. Kustannukset luvataan maksaa valtion kassasta, käytännössä muutaman vuoden kuluttua päätöksestä kunnan talous romahtaa, koska valtion tuki kestää vain kolme vuotta eikä kata lähellekään kaikkia sosiaalisektorin rasitteeksi tulleita vastuita.

Idea on kerätä tähän ketjuun informaatiota kuntien ja kaupunkien päätöksenteosta myöhemmän poliittisen vastuun kantamista varten.

Parikkalan valtuusto hyväksyi pakolaisten vastaanottokeskuksen

Parikkalan valtuusto joutui äänestämään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta. Eija Tykkyläinen (krist.) ehdotti asian siirtämistä seuraavan valtuuston ratkaistavaksi.

Tykkyläisen mukaan Parikkalaan suunniteltu yksikkö on hyvä asia, mutta tilat eivät ole vielä sopivat. Hänen mielestään asuintilojen turvalaitteet vaativat asennuksia ja lainvoimaisuuden, joten tilat ovat valmiita vasta tammikuun loppupuolella.

Tykkyläinen muistutti, että myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat asua kolme vuotta tiloissa, joten he voivat jäädä myös kunnan harteille.

Myös Jani Valkeapää (sit.) sanoi, ettei Parikkalan pidä tehdä vastaanottopaikkaa pelkästään rahan takia, vaan kunnan pitää olla valmis kohtaamaan ja huolehtimaan turvapaikanhakijoista.

Tykkyläisen ehdotus kaatui äänin 27-7. Valtuusto siis hyväksyi turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikön perustamisen, toimintasuunnitelman ja yksikön talousarvion ensi vuodelle.

Kunnanhallituksen kannalla ollut kokoomuksen Kari Niiranen totesi puheenvuorossaan ennen äänestystä, että tukiasumisyksikön tuloa leimaa kiire.

- Kiire on näennäinen. Ei kukaan turvapaikanhakija joudu taivasalle. Kiire on nimenomaan valtiolla, jolla pakolaistoiminta ei tunnu olevan hallinnassa.

Ensi vuoden valtuutettu Pekka Koiso-Anttila (muutos 2008) oli tehnyt kuntalaisaloitteen, jossa hän toivoi tukiasumisyksikölle yhteistyö- ja seurantaryhmää. Lähiasukkaista koostuva ryhmä voisi tarvittaessa ehdottaa korjausliikkeitä yksikön toimintaan ja toimia turvapaikanhakijoiden luottamuselimenä.

Torstaisen valtuustokokouksen aluksi odotettiin jatkaako Heimo Tikkinen valtuuston puheenjohtajana. Hän totesi toimivansa puheenjohtajana, mutta sitoutumattomana.

Tikkinen erosi alkuviikosta keskustasta. Syynä oli se, että kolmen osaston edustajien äänestäminen estettiin Parikkalan kunnallisjärjestön syyskokouksessa.

http://www.esaimaa.fi/Uutiset---Uutiset-maakunnasta/2008/12/19/Parikkalan+valtuusto+hyv%E4ksyi+pakolaisten+vastaanottokeskuksen/200816356707/5
« Viimeksi muokattu: 31.12.2008, 08:33:29 kirjoittanut reino »
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

ihminen

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #1 : 19.12.2008, 12:50:08 »
ESITYS KAUPUNGINHALLITUKSELLE HANKESUUNNITELMAN JA SOPIMUKSEN MUUTOKSEN HYVÄKSYMISESTÄ HELSINGIN VASTAANOTTOKESKUKSEN MAJOITUSPAIKKOJEN LISÄÄMISEKSI JA TARVITTAVIEN VIRKOJEN PERUSTAMISEKSI (pdf tiedosto)
http://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaalilautakunta/Suomi/Esitys/2008/Sosv_2008-11-18_Soslk_20_El/65A2D9EB-2D2A-4F81-A099-03175DF3110E/Esitys_kaupunginhallitukselle_hankesuunnitelman_ja.pdf
« Viimeksi muokattu: 19.12.2008, 13:23:01 kirjoittanut ihminen »

JR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 765
 • Liked: 106
 • psykopaatti
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #2 : 19.12.2008, 12:56:58 »

Kanta-Hämeeseen Lammille tulee televisiouutisten mukaan vastaanottokeskus 150 pakolaiselle.

junakohtaus

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 467
 • Liked: 4375
 • Harvemmin enää täällä
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #3 : 19.12.2008, 13:09:25 »
Jouko & Weekndsoldier,

pyhitetään tää ketju vain seurannalle. Hus tuvan puolelle jatkamaan rupattelua.


PS: splittaisin ketjun mutten osaa käyttää tätä alustaa. Systeemin syytä.
Now you can jump, Pallero. Ota kääretorttua.

reino

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #4 : 19.12.2008, 13:46:08 »
Sisäministeriön budjettiesitys vuodelle 2009 löytyy linkistä (pdf käynnistyy heti). Siitä selviävät mm. turvapaikanhakijoiden vastaanoton kustannukset.
http://preview.tinyurl.com/5nnt7s

Myös Punkalaitumelle avattu ryhmäkoti alaikäisille turvapaikanhakijoille. Punkalaitumella toimi aiemmin tavallinen pakolaisten vastaanottokeskus, joka suljettiin pari(?) vuotta sitten. Nyt ankkurilasten ryhmäkodissa on 24 asiakaspaikkaa ja noin 17 työntekijää.
http://turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-11-25,104:2:578651,1:0:0:0:0:0:

Samaan ketjuun voisi laittaa myös tietoa siitä Kirkkonummella torjutusta hankkeesta.

Siirsin off-topic-keskustelun Uuninpangolle.

fabu

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #5 : 19.12.2008, 15:27:32 »
VALTIONEUVOSTON SELONTEKO EDUSKUNNALLE KOTOUTTAMISLAIN TOIMEENPANOSTA

Tästä linkistä käy selville millaista suuruusluokkaa nuo kotouttamisen kustannukset ovat ja mitenkä ne kohdennetaan.

[linkki korjattu]
« Viimeksi muokattu: 22.12.2008, 22:31:21 kirjoittanut lot »

Toni H.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 176
 • Liked: 3
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #6 : 19.12.2008, 18:38:13 »
Jotta turvapaikkakeinotteluun saataisiin jotain tolkkua, niin tuo valtion ja kuntien välinen rahanjakopelleily pitäisi lopettaa. Kunnilla pitäisi olla itse oikeus päättää, halutaanko turvapaikkakeskuksia niiden alueille vai ei. Jos asukkaiden mielipide on kielteinen, niin asukkaita pitää kuunnella. Niin yksinkertaista sen pitäisi olla. On varmaan kiva juttu asukkaalle, joka ostaa alueelta talon ja saa myöhemmin tietää sen arvonlaskusta. Ihan sama juttu kuin Töölön juoppoasuntolan kohdalla, kyse on vain kiusanteosta rehellisiä veronmaksajia kohtaan. On käsittämätöntä, että jopa ns. nopeutetussa menettelyssä turvapaikkaratkaisun tavoitteeksi on asetettu ensi vuodelle 90 päivää. Sen sijaan työntekijän oleskelulupa järjestyy viikossa. Perusteettomien tapausten käsittely on edelleen luvattoman hidasta, ja nopeuttaminen maksaisi itsensä varmasti takaisin ylläpitokuluissa. Ja ulkomaalaisten rikollisten maasta poistaminen on halpaa verrattuna kuluihin, joita he täällä aiheuttavat. Vankiloiden ylläpito ei ole halpaa.

Termi "heimoveteraanit" pisti ihmettelemään. Kuuluvatko esim. Somalian sisällissodan veteraanit siihen? ;)

Turun Sanomien uutisen mukaan:

Lainaus
Tehtyjen oleskelulupapäätösten myötä 77 prosenttia Suomeen yksinään saapuvista lapsista tai nuorista on saanut viime vuosina myönteisen päätöksen.

Ja raporttinsa perusteella sisäministeriö väittää taistelevansa ihmiskauppaa vastaan! Ihmiskauppiaat varmaan poksauttelisivat samppanjapulloja, jos saisivat tietää, että heidän bisneksensä on taas kerran tuottanut tulosta. Ankkurilapset löytävät tiensä perille. Huomioikaa myös hakijoiden kansallisuudet: Somalia, Irak ja Afganistan. Mikä mahtaa olla näiden maiden kehitystaso ja valtauskonto? Ensi vuodelle tiedossa 1 121 000 euroa lisämenoja alaikäisiin turvapaikanhakijoihin. Ja Ruotsin kiristynyt linja mainitaan syyksi tähän. Oikeasti ainut oikea ratkaisu olisi kiristää Suomen turvapaikkapolitiikkaa rankalla kädellä. Samalla rahalla, jolla kehitysmaiden väestöä sijoitetaan tänne, voitaisiin saada paikan päällä aikaan tuloksia, jotka hyödyttäisivät suurempaa ihmisjoukkoa. Itse asiassa kehitysapua voitaisiin jopa kasvattaa, jos sillä saataisiin elintasosiirtolaisuutta vähennettyä. Näyttää vaan siltä, että ei saada.

reino

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #7 : 19.12.2008, 22:36:30 »
2008-10-18 HS: Suomeen tulvii alaikäisiä turvapaikanhakijoita
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135240343472

Maahanmuuttoviraston (Migri) mukaan Suomeen saapui viime viikolla yhteensä 47 alaikäistä turvapaikanhakijaa ilman huoltajaa.

"Se on kyllä todella paljon, kun vertaa koko viime vuoteen, jolloin hakijoita oli 96", Migrin tulosalueen johtaja Susanne Tengman hämmästelee.

2008-10-28 Kaleva: Pudasjärvelle keskus turvapaikan hakijoille
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=760985

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Vesa Riekin mukaan keskustelun henki oli hyvin myönteinen.

"Tämä nähtiin mahdollisuutena. Kriittisiä puheenvuoroja oli vain muutama."

Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittilan mukaan Pudasjärvellä on tyhjillään hyvällä paikalla tiloja, jotka muuten jouduttaisiin ehkä purkamaan.

(myös kommenttiosio on rankkaa tekstiä)

2008-11-03 Kaleva: Vastaanottokeskuksissa ruuhkaa
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=761897&avaakuva=1

Turvapaikanhakijoiden kasvaneet määrät ovat ruuhkauttaneet vastaanottokeskukset Pohjois-Suomea myöten. Esimerkiksi SPR:n Rovaniemen vastaanottokeskus joutui lokakuun lopussa sijoittamaan tulijoita yli oman kapasiteetin.

Lapin alueella majoituspaikat kaksinkertaistuvat tässä kuussa, kun SPR:n Kemin vastaanottokeskus aloittaa toimintansa. Kemissä majoituspaikat sijoitetaan Rovaniemen tapaan tavallisiin kerrostaloasuntoihin.

Vielä viime vuodenvaihteessa toimintaa rahoittava sisäministeriö oli sulkemassa vastaanottokeskuksia, koska turvapaikanhakijoiden määrä oli suhteellisen vähäinen. Edellisvuonna Pohjois-Suomesta lakkautettiin 150-paikkainen Ruukin vastaanottokeskus.

Nyt tilalle olisivat tulossa Kemin 150-paikkainen keskus ja Pudasjärven 40-paikkainen alaikäisten tukiasuntoyksikkö.

Norjan ja Ruotsin tiukennus näkyy

Norjan ja Ruotsin tiukennettua omaa maahanmuuttopolitiikkaansa, vastaanottokeskusten tilanne kääntyi tänä vuonna nopeasti päälaelleen.

Syyskuun loppuun mennessä Suomeen on tullut 2 119 turvapaikanhakijaa, kun koko viime vuonna heitä saapui 1 505.

ihminen

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #8 : 19.12.2008, 23:10:20 »

Kanta-Hämeeseen Lammille tulee televisiouutisten mukaan vastaanottokeskus 150 pakolaiselle.


Lisää:

 Neuvotteluja turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta Forssaan

julkaistu eilen klo 17:02 (18.12.2008)

Hämeen TE-keskus on aloittanut neuvottelut turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi Forssaan.

Neuvottelut turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi Forssaan ovat alkaneet.

Hämeen Työvoima- ja elinkeinokeskuksen erikoissuunnittelija Leena Kallio kertoo, että paineet turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi ovat tällä hetkellä todella suuret.

Turvapaikanhakijoita tulee runsaasti muun muassa Somaliasta, ja heidän joukossaan on runsaasti alaikäisiä.

Sisäasiainministeriö suosittaa, että toimivasta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta löytyy paikat noin 150:lle ihmisille. Mikäli keskukseen sijoitetaan alaikäisiä, on sopiva paikkaluku 70, sanoo erikoissuunnittelija Leena Kallio.

Kallion mukaan Hämeen TE-keskus käynnistää myös neuvottelut turvapaikanhakijoiden sijoittamiseksi Lammille.

Hämeenlinnan kaupunki on esittänyt sisäasiainministeriölle, että Lammin Ronni on sopiva paikka turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi.

YLE Häme

http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/hame/2008/12/neuvotteluja_turvapaikanhakijoiden_sijoittamisesta_forssaan__439720.html


EDIT:
(...)
Hämeenlinnan kaupunki neuvottelee pakolaisten vastaanottokeskuksesta Maahanmuuttoviraston kanssa. Keskusta kaavaillaan Pääjärven kuntayhtymältä tyhjiksi jääviin tiloihin Lammin Ronnilla. Tämä tuo lisää töitä myös poliisille, sillä kaikki turvapaikanhakijat on haastateltava, kertoo poliisipäällikkö Jarmo Holma. Arviolta neljän poliisin työpanos tarvittaisiin turvapaikanhakijoiden parissa tehtävään työhön, hän kertoo.

- Toiveissa on saada lisäresursseja tämän työn hoitamiseen, sanoo Holma.

Poliisissa tiedostetaan myös riski ristiriitoihin Forssassa, minne puuhataan asuntoja turvapaikanhakijoille. Mahdollisia ongelmia on tosin vaikea vielä ennakoida, sanoo Holma.
(...)
http://lotta.yle.fi/rswebhml.nsf/sivut/paivan_juttu2004?opendocument&pageid=Content170205296BC

EDIT2:
(...)
Asian valmistelu on lähtenyt liikkeelle sisäministeriön maahanmuutto-osaston tiedustelusta, jossa kyseltiin kiinnostuksesta perustaa pakolaisten vastaanottokeskus. Tarvetta keskukselle on, koska turvapaikanhakijoiden määrä on ollut kasvussa kuluvan vuoden aikana.

Uudessa Hämeenlinnassa tehdyn nopean kartoituksen jälkeen varteenotettavaksi paikaksi toiminnalle on löydetty Pääjärven kuntayhtymän Lammilla sijaitseva Ronnin alue.
(...)
http://www.hameensanomat.fi/?article=89179

EDIT3:

Julkaistu 2.12.2008 1:30:50
Forssa haluaisi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen

Forssa selvittää mahdollisuuksia ottaa turvapaikanhakijoita tyhjillään oleviin kerrostaloasuntoihin. Kaupunginhallitus päätti käynnistää asiasta neuvottelut TE-keskuksen ja sisäasiainministeriön kanssa.

Tarkoituksena on perustaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus tyhjillään oleviin asuntoihin. Forssassa on tyhjillään ainakin sata vuokra-asuntoa. Kun nykyisessä työllisyystilanteessa ei ole paljonkaan vuokra-asuntojen kysyntää, kaupunki voisi osoittaa niistä noin 50 turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Suomeen on tänä vuonna tullut jo 2 500 turvapaikanhakijaa ja eri puolille maata on perustettu uusia vastaanottokeskuksia. Viime vuonna turvapaikanhakijoita saapui 1 500.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-12-02,104:2:579971,1:0:0:0:0:0:
« Viimeksi muokattu: 19.12.2008, 23:49:39 kirjoittanut ihminen »

reino

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #9 : 20.12.2008, 00:29:25 »
Forssassa on tyhjillään ainakin sata vuokra-asuntoa. Kun nykyisessä työllisyystilanteessa ei ole paljonkaan vuokra-asuntojen kysyntää, kaupunki voisi osoittaa niistä noin 50 turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Huomatkaa tämä kuvio, joka toistuu lähes joka uutisessa. Julkisella puolella (kunnilla, valtiolla, ay-liikkeellä, jne.) on tyhjillään paljon erilaisia tiloja (vuokrataloja, laitoksia, koulutuskeskuksia), joille nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei tule olemaan paljonkaan kysyntää, paitsi jos...

EDIT:
http://www.hameensanomat.fi/?article=89541
"Tuulosen kauppakeskukseen suunniteltu poliisin palvelukeskus perustetaankin Lammin kirkonkylään. Poliisipäällikkö Jarmo Holma päätti muutoksesta siksi, että kirkonkylän läheisyyteen Ronniin suunnitellaan 150 asukaspaikan pakolaisten vastaanottokeskusta.

Pakolaiskeskus teettää poliisilla paljon töitä, joten toimipisteen on syytä olla pakolaiskeskuksen lähellä. Myös ydin-Hämeen alueen lähipoliisipalvelut ja lupa-asiat hoidetaan Lammilla."

Eli nyt pakolaiskeskuksen sijainti määrää sen, missä syrjäseutujen lähipoliisipalvelut ja lupa-asiat sijaitsevat.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2008, 21:21:52 kirjoittanut reino »

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 522
 • Liked: 3701
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #10 : 21.12.2008, 20:51:42 »
Sisäministeriön maahanmuuttoyksikössä - tai mikä se nyt on nimeltään - oli muutama viikko sitten julistettu haettavaksi virka, jonka kelpoisuusehdot - ja erityisesti terveen järjen katsannossa niistä tinkiminen - johtivat ajattelemaan, että tässä taitaa olla kysymyksessä valmiiksi katsotulle ryhmälle/yksilölle sopiva tehtävä eli tuohivirsukansa älköön vaivautuko. Oppitaustasta oli tingitty ja toisaalta "käytännön kokemus maahanmuuttoasioista" tms. mainittiin kelpoisuusvaatimuksien joukossa. Asia tuotiin esille vieraskirjassa. Tämä on seurannan arvoinen asia. Löytyisiköhän tietäviä tahoja?

Mediassa on muuten jäänyt yllättävän vähälle huomiolle sisäministeriön tuore valtiosihteerinimitys. Mikä mies, mikä komppania? Tarjosiko Ritva vilpittömin mielin tuliaiskahvit?

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 027
 • Liked: 2651
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #11 : 22.12.2008, 13:18:06 »
Forssa on luultavasti Suomen ankein ja harmain kaupunki. Minulle ei tule Forssasta mieleen muuta kuin ravit ja Jonna Tervomaa. Mutta nyt saadaan sinnekin vähän elämänmenoa, sykettä ja motownia. Voisin kuvitella nuivan valkoisen paon kiihtyvän niiden osalta jotka kynnelle kykenevät, eräänlaisena 'tämä oli viimeinen niitti' -päätöksenä.

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 315
 • Tampere
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #12 : 22.12.2008, 22:27:51 »
Forssasta sen verran. Entinen pomo joka oli Forssassa elämänsä asunut sanoi kun kerran piti viedä sinne rautaa "Elä sitten pysähdy edes liikennevaloihin".

Seurannasta sen verran. Voisiko joku graafinen javascript tms nero tehdä ihan Suomen kartan jossa olisi paikkakunnittain merkattu keskukset ja tulevat sellaiset sekä niiden tilanne.

ihminen

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #13 : 29.12.2008, 09:04:57 »
Pietarsaaren pakolaiskeskus pöydälle

Oravaisten pakolaiskeskus haluaa avata 116-paikkaisen sivutoimipisteen Pietarsaareen. Kaupunginhallitus jätti asian pöydälle.

Oravaisten pakolaiskeskus haluaa avata sivutoimipisteen mahdollisimman pian, jo ennen tulevaa vuoden vaihdetta. Syynä on tilan puute. Pakolaisia on saapunut odotettua enemmän.

Pietarsaareen kaavaillaan 100 paikkaa aikuisille ja 16 ryhmäpaikkaa niille lapsille, jotka ovat saapuneet ilman vanhempiensa seuraa. Pakolaiskeskusksen henkilökuntatarve on arviolta 20.
http://www.keskipohjanmaa.net/gen/532302.asp


Pietarsaareen pakolaisia
23.12.2008 (päivitetty 23.12.2008)

Oravaisten vastaanottokeskus avaa sivupisteen Pietarsaareen. Kaupunginhallitus hyväksyi asian maanantai-iltana äänestyksen jälkeen.

Hanketta vastustivat sanomalehti ÖT:n mukaan Pro Pietarsaari-liikkeen edustajat. Sata kuusitoista-paikkainen keskus tuo kaupunkiin myös kaksikymmentä uutta työpaikkaa. Keskuksen tarkoitus on helpottaa ylikuormitusta Oravaisissa, jossa pakolaisten määrä on kasvanut viime aikoina.

YLE Keski-Pohjanmaa
http://fi.yle.mobi/maakunta/keskipohjanmaa/ns-ydmu-54c692984dc782927d4c820245324436

reino

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #14 : 29.12.2008, 09:19:27 »
Tunteeko kukaan ketään Pro Pietarsaari -liikkeen edustajaa? Mielenkiintoista nähdä, että spontaania vastarintaa nousee siellä täällä.

Tuossa vielä Octaviuksen katsaus Kirkkonummen pakolaisvauvakeskukseen, joka saatiin torjuttua paikallisten asukkaiden aktiivisuudella. Taustalla mielenkiintoisia taloudellisia kuvioita. Bisnes on bisnestä.
http://octavius1.wordpress.com/2008/11/22/pakolaisbisneksen-loyhkaava-tunkio/

ihminen

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #15 : 29.12.2008, 09:46:10 »
Kemin vastaanottokeskus laajenee huomattavasti

julkaistu tänään klo 06:46, päivitetty tänään klo 07:26 (29.12.2008)

Paikkamäärän lisäys vaikuttaa myös työntekijöiden määrään. Vastaanottokeskukseen palkattaneen yksi sosiaalityöntekijä ja yksi terveydenhoitaja lisää.

SPR:n uusi Kemin vastaanottokeskus laajenee. Keskukseen otettavien turvapaikanhakijoiden määrä on nostettu 150:stä 250:een.

Keskuksen vetäjän Pirkko Rytkösen mukaan turvapaikanhakijoita on tullut Suomeen tänä vuonna ennätyksellisen paljon. Muut vastaanottokeskukset ovat jo täynnä, ja siksi Kemin keskuksen paikkamäärää nostettiin.

Asiakasmäärän kasvu vaikuttaa myös työntekijämäärään. Tällä hetkellä Kemin vastaanottokeskuksessa työskentelee 11 henkilöä, mutta Rytkösen mukaan lähitulevaisuudessa palkataan kaksi uutta työntekijää; yksi sosiaalityöntekijä ja yksi terveydenhoitaja.

Marraskuussa avatussa Kemin vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä yli 200 asiakasta.

YLE Perämeri
http://yle.fi/uutiset/teksti/alueelliset_uutiset/meri-lappi/2008/12/kemin_vastaanottokeskus_laajenee_huomattavasti_451177.html

EDIT.

Tuleekohan tämä yleistymään vai onkohan jo yleistynyt? Ensin avataan keskus vaikkapa 100 pakolaiselle ja hetken päästä paikkamäärä tuplataan. Paikkojen lisääminen ei varmaankaan herätä niin paljon vastustusta, kuin uuden keskuksen avaaminen. Aikaisemmassa uutisessa keskuksen avauksesta 18.19.2008 Pohjolan Sanomissa luki seuraavaa:

"Kemin vastaanottokeskus voi ottaa vastaan tällä hetkellä 150 turvapaikanhakijaa, mutta Kyyhkysen mukaan määrä voi kasvaa vuoden loppuun mennessä jopa 180:een."

http://www.pohjolansanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=PSA_newssite%2FAMLayout&cid=1194608028109&p=1192554074212&pagename=PSAWrapper

Ilmeisesti tulijoita on arvioitua enemmän kun paikkojen määrä kasvoikin sadalla paikalla kolmenkymmenen sijaan
« Viimeksi muokattu: 29.12.2008, 11:30:45 kirjoittanut ihminen »

ihminen

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #16 : 30.12.2008, 09:42:58 »
Forssassa on tyhjillään ainakin sata vuokra-asuntoa. Kun nykyisessä työllisyystilanteessa ei ole paljonkaan vuokra-asuntojen kysyntää, kaupunki voisi osoittaa niistä noin 50 turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Huomatkaa tämä kuvio, joka toistuu lähes joka uutisessa. Julkisella puolella (kunnilla, valtiolla, ay-liikkeellä, jne.) on tyhjillään paljon erilaisia tiloja (vuokrataloja, laitoksia, koulutuskeskuksia), joille nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei tule olemaan paljonkaan kysyntää, paitsi jos...

(...)

Octavius käsitteli aihetta blogissaan http://octavius1.wordpress.com/2008/11/22/pakolaisbisneksen-loyhkaava-tunkio/ ja nyt törmäsin satunnaisella hakusanalla googlessa blogiin Maahanmuuttajien maihinnousu Uutisointia Lapin maahanmuuttajista, jossa oli tehty sama huomio myös Kemin kohdalla http://lapinmaahanmuutto.wordpress.com/2008/12/29/vastaanottobisnesta/

"Mietin hetken kaupungin motiiveja pakolaisten vastaanottamiselle. Olen ymmärtänyt, että pakolaiset majoitetaan Kiinteistö Oy Itätuulen omistamiin asuntoihin. Paikallisesti asunnot ovat saaneet melko huonon maineen huonon kuntonsa vuoksi, jonka seurauksena ne ovatkin suurilta osin tyhjillänsä matalasta vuokratasostansa huolimatta. Lyhyen salapoliisityöskentelyn jälkeen kävi ilmi, että Kemin kaupunki omistaa koko Itätuulen osakekannan. Kemin kaupunki siis kunnostuttaa omat huonokuntoiset asunto-osakkeensa TE-keskuksen (veronmaksajien) rahoilla. Lisäähän toiminta myös vuokratuloja kaupungin kassaan. Osakkeiden kunnostaminen nostaa niiden arvoa samalla, kun toiminta laskee ympäristön ja ympäristössä olevien hyväkuntoisten osakkeiden arvoa."

M.K.Korpela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 621
 • Liked: 226
 • Wanhan coulun conetecnicco
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #17 : 30.12.2008, 15:07:28 »
Onko mitään käppyrää joka vihjailisi turvapaikkakeskuksen perustamisen , asiakkaiden saapumisen ja hups rikollisuuden kasvun korreloivan ?  ;)
M.K.Korpela ratsastaa.
DO NOT LOOK AT LASER WITH THE REMAINING EYE
YLLÄRI !

reino

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #18 : 31.12.2008, 06:57:07 »
Ei varmasti ole sellaista käppyrää eikä sellaisia tietoja tulla julkaisemaan viranomaisten toimesta missään vaiheessa.

Joten olisiko tullut aika laatia sellainen käppyrä?  ;D Tai siis yleinen tietopaketti kunnanvaltuutetuille ja paikallisille kansalaisaktivisteille. Tietoa turvapaikanhakijamäärien kasvusta Suomessa ja esim. vastaavia lukua muista Pohjoismaista historian valossa (=tulijoita on aina niin monta kuin suostumme ottamaan). Tietoa pakolaisina maahan tulleiden työllistymisestä, syrjäytymisvaarasta, rikostilastoista. Tietoa siitä, miten pääkaupunkiseutu alkaa jo olla täynnä, joten pikkukunnat eivät enää voi laskea sen varaan, että pakolaiset ymmärtävät häipyä 3 vuoden kuluessa.

Tietoa.

Luulisin, että olisi täysin mahdollista löytää paikallisia aktivisteja jakamaan tietoa valtuutetuille ja ihmisille omilla paikkakunnillaan, jos kunnollinen tietopaketti olisi kasassa.

Justiina

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 3
 • Liked: 0
Vs: Turvapaikkakeskusten sikiäminen - seuranta
« Vastaus #19 : 31.12.2008, 07:31:03 »
Kirkkonummen Sanomat -nimisessä paikallislehdessä on viime aikoina uutisoitu pakolaiskeskuksen perustamisesta lehden levikkialueelle. Ensin tätä yksin saapuville lapsille tarkoitettua keskusta kaavailtiin Kirkkonummen kunnan alueelle, Evitskogiin, entisen Aktiivi-instituutin tiloihin. Kun tämä kunnan ja kuntalaisten selän takana valmisteltu hanke paljastui Kirkkonummen Sanomien pikku-uutisesta, alkoi sen raivokas vastustus. Enemmän kuin ymmärrettävää, sillä tällä hetkellä kyseisessä paikassa toimii myös päiväkoti ja koulu (oppilaat ovat pitkäaikaisessa evakossa varsinaisen koulun remontin tms. takia) Vanhemmat olivat luonnollisesti kauhuissaan näiden muualta saapuvien "lapsien" majoittamisesta samoihin tiloihin.

Suunnitelmasta luovuttiinkin erittäin negatiivisen vastaanoton takia ja moni ehti huokaista helpotuksesta. Sisäministeriössä ollaan kuitenkin itsepintaisia ja seuraava suunnitelma on perustaa keskus maantieteellisesti melko lähelle, mutta viereisen kunnan, Siuntion, puolelle. Kaavaillut tilat ovat Suitian linnan yhteydessä, Harjulinna -nimisessä rakennuksessa. Siuntion kunnanhallitus on Kirkkonummen Sanomien mukaan ottanut asiaan myönteisen kannan, mutta maanomistajien mielipiteitä aiotaan vielä (muodon vuoksi?) selvittää.

Pari linkkiä aiheeseen liittyen:
http://www.kirkkonummensanomat.fi/
http://www.helsinki.fi/mm/suitia/esite.pdf

reino

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #20 : 31.12.2008, 08:41:13 »
Turvapaikanhakijat pääsevät siis suoraan Suomen historian ytimeen.
(http://www.helsinki.fi/mm/suitia/fleming.gif)
Suitian linnan historiasta tarkemmin tuolla:
http://www.siuntio.fi/matkailu/suitia.htm

Eli Helsingin yliopiston tutkimustilaa ei ole varaa pitää yllä, mutta turvapaikanhakijoiden hyysäämiseen kyllä riittää rahaa.

Onkohan hankkeen takana yhä sama firma, josta Octavius kirjoitti? Todennäköisesti. Ei kai hyvästä bisneksestä kannata hevillä luopua.

Octavius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 253
 • Liked: 117
 • Kiljuhuuruinen maallikko (via tyhmyri)
  • Octavius
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #21 : 09.01.2009, 14:00:09 »
Onnea Helsingille!

Linkki

lot: pitkä linkki lyhennetty
« Viimeksi muokattu: 09.01.2009, 14:40:45 kirjoittanut lot »
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

ihminen

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #22 : 09.01.2009, 14:11:52 »
Lainaus
Turvapaikanhakijoiden uudet vastaanottokeskukset aiotaan sijoittaa entiseen Hotelli Marttaan Punavuoressa ja Hotelli Fennoon Kalliossa
(...)
Paikkoja uusiin vastaanottokeskuksiin tulee enintään 400 ja työntekijöitä 36.
(...)
Hankkeen alustava talousarvio tälle vuodelle on 9,5 miljoonaa euroa.
(...)
Helsingin sosiaalilautakunta käsittelee uusia vastaanottokeskuksia ensi tiistaina.

Halpaa lystiä Kalliossa ja Punavuoressa.

jiipik

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #23 : 09.01.2009, 14:13:08 »
Onnea Helsingille!

Linkki

Näin Helsingin asukkaana lämpimät kiitokset! Varmasti ainakin muslimiturvapaikanhakijat osaavat arvostaa sitä, että molemmat sijaitsevat Helsingin pornokauppakeskuksissa, että Kallio on täynnä alkoholia tarjoavia juottoloita ja että varsinkin Marttahotellin läheisyydessä on erityisen paljon biletyspaikkoja sekä heteroille että homoille. Kunnon tervehenkistä kotoutumista tuosta seuraa  >:( ??? >:(
« Viimeksi muokattu: 09.01.2009, 14:41:00 kirjoittanut lot »


Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #25 : 09.01.2009, 15:08:07 »
Synkkää luettavaa. Voin kuvitella kuinka maahanmuuttoministeriössä ollaan valtavan innoissaan. Kyllä nyt on järjestetty elintasopakoilasille makoisat oltavat, näin ne sopeutuvat hienoesti! Vielä ei olle keksitty, minne perheenyhdistämisen turvin saapuva seuraava aalto majoitetaan? Uskon, että Stadin asunnottomat kiittävät.

Minulla pistää nyt niin pahasti vihaksi etten oikein osaa edes muotoilla tuntojani. Tästä ei taas selvittäisi muuten, mutta onneksi on tunnin päästä heavybagin vuoro ja p*ska unohtuu edes hetkeksi. Olisi ehkä syytä olla lukematta viikonloppuna uutisia ja pistää pää pensaaseen kuten suurin osa suomalaisista taitaa tehdä, rupeaa taas uuvuttamaan.
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Janne

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 419
 • Liked: 360
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #26 : 09.01.2009, 15:14:54 »
Vielä tuosta Suitian linnan maille perustettavasta vastaanottokseskuksesta;

Tuttavapariskuntani on asunut linnan mailla, 500 metriä päärakennuksesta sijaitsevassa, Senaatti-kiinteistöjen isännöimässä pientalossa vuokralla noin 10 vuotta. Pariskunta osti hiljattain oman kiinteistön naapurikunnasta ja irtisanoi vuokrasopimuksen niin, että luovuttavat avaimet tammikuun loppuun mennessä.

He tiedustelivat, onko pientalon vuokrasopimus mahdollista siirtää tuttavalleen, jonka käyttöön talo sopisi mainiosti. Vastaus: Emme vuokraa taloa. Mitään syytä ei ilmoitettu. Nykyiset vuokralaiset eivät tienneet uusista käänteistä mitään, kunnes 15 minuuttia sitten soitin ja kerroin asiasta. Talo on huonokuntoinen, mutta saa varmasti uuden hienon asun, sillä onhan meillä veronmaksajilla rahaa laittaa se kuntoon ja tarjota asunnoksi vaikkapa somalinkielen tulkille.

Pariskunnan kauniimmalta puoliskolta pääsi syvä huokaus sattumalta oikein ajoitetun muuton johdosta.

Edit:
Suitian linna rakennuksineen ja maineen on erittäin kaunis ja rauhoittava paikka Etelä-Suomalaisessa peltomaisemassa. Ykstyisyrittäjä tuskin olisi saanut pyöritettyä tilalla kannattavaa liiketoimintaa esim. ravintola- ja/tai majoitusalalla, mutta paikka olisi ollut mitä mainioin vaikkapa mielenterveysongelmista kärsivien nuorten kuntoutukseen ja koulutukseen.

Siuntiosta on suora junayhteys Kirkkonummen kautta Helsingin rautatieasemalle, joten onneksi olkoon myös Helsinki!

Edit 2:
Suitia oli Yliopiston koetilana vielä muutama vuosi sitten, mutta toiminta lopetettiin rahanpuutteen vuoksi.

Pistää erittäin, erittäin synkäksi ja vihaiseksi.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2009, 16:29:32 kirjoittanut Janne »

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 259
 • Liked: 10472
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #27 : 09.01.2009, 15:29:15 »
Turvapaikanhakijoiden uudet vastaanottokeskukset aiotaan sijoittaa entiseen Hotelli Marttaan Punavuoressa ja Hotelli Fennoon Kalliossa

Voihan helvetti. Ainakin hotelli Fenno on tasoltaan tarpeettoman siisti ja hieno turvapaikanhakijoille, joista suuri osa ei osaa käydä edes vessassa pyyhkimättä vasenta kättään muualle kuin wc:n seiniin. Tästähän Siuntiossa saatiin kokemuksia jo ensimmäisen somppuaallon yhteydessä...

Mutta ei se mitään. Onhan meillä varaa... 
« Viimeksi muokattu: 09.01.2009, 15:32:33 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Whatsername

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 914
 • Liked: 0
 • Hardcore Superstar
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #28 : 09.01.2009, 16:22:18 »
Mutta ei se mitään. Onhan meillä varaa... 

Niin onneksi Suomella on kaikki muut asiat niin kunnossa, etta on rahaa tohonkin laittaa.  ::)
"I have nothing to declare but my genius" - Oscar Wilde

jiipik

 • Vieras
Vs: Turvapaikkakeskusten perustamisen seuranta
« Vastaus #29 : 09.01.2009, 16:34:20 »
Mutta ei se mitään. Onhan meillä varaa... 

Niin, onneksi meillä on varaa... eikä turhaa (lue: elintärkeää) rahaa tuhlata
 • perusterveydenhuoltoon
 • vanhustenhoitoon
 • poliisi- ja pelastustoimeen
 • mielenterveys- ja päihdeongelmaisten hoitoon
 • työttömyysturvaan (erit. niille, jotka ovat työssä ihan oikeasti käyneet)
 • lapsiperheisiin
 • muutenkaan niihin valtaväestöön kuuluviin, joilla on tilapäisiä elämään liittyviä ongelmia
 • jne. jne.

Miksi vain musta tai muslimi on hyysärin mielestä kelvollinen ihminen?

Tagit: