Kirjoittaja Aihe: 2009-04-04 Kriisitilanne Soini vs Halla-aho  (Luettu 11894 kertaa)

James Hirvisaari

 • Vieras
2009-04-04 Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« : 04.04.2009, 21:50:54 »
http://jameshirvisaari.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/04/kriisitilanne-soini-vs-halla-aho/

Timo Soinin pitäisi nyt ehdottomasti puolustaa tohtori Jussi Halla-ahoa, jonka ajatuksia on mediassa ja jopa oikeuslaitoksessa jatkuvasti ja tahallisesti ja epäoikeudenmukaisesti vääristelty ja murjottu.

Timo on totuttu näkemään rehtinä miehenä, joka ei omiaan hylkää.

Vaikka Jussi Halla-aho ei ole puolueen jäsen, hän on puolueen sitoutumattomana ehdokkaana tuonut kuitenkin huimasti kannatusta ja julkisuutta perussuomalaisille. Hänen rinnallaan on myös aktiivisia muita toimijoita, jotka ovat tehneet uskollisesti ja lujasti töitä puolueen hyväksi. Heitä on valtuustoissakin tällä hetkellä monia.

Propellipäille kyytiä

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että näille ”propellipäille” näytetään ovea ja käännetään selkä. Älykkäin ja tehokkain aines, uudet innokkaat kannattajat hylätään. Onko puolueesta jälleen tulossa pettyneiden maajussien fossiilinen valituskerho? Jos näin käy, kannatus laskee takaisin 1,8 prosenttiin.

Minulle henkilökohtaisesti ei ole mitään merkitystä, vaikka puolue häviäisi olemattomiin. Katastrofaalista on sen sijaan se, jos maahanmuuttokriittiset eivät löydä kritiikilleen kanavaa.

Haluan yhä uudelleen tuoda esiin, että suomalainen duunari ei takuuvarmasti halua elätikseen ylimielisiä elintasopakolaisia. Viidakon lait ja aavikon uskonto eivät mitenkään sovi näille leveysasteille. Suomea ei pidä täyttää pakolaiskeskuksilla. Mutta mistä löytyisi se kanava, jonka kautta nämä ajatukset voidaan tuoda esille? Onko todellakin käymässä niin, että PS pettää omat kannattajansa?

Halla-ahon hyllyttäminen sillä perusteella, että hänelle on kerätty kannatuslistaa ulkopuolelta, ei ole mikään oikea syy vaan ilmiselvä tekosyy dissata Halla-ahoa. Ainoa järjellinen syy hänen hylkäämiselleen olisi voinut olla rikossyyte, mutta siinäkin kohden olen muuttanut mielipidettäni. Soinin olisi ehdottomasti pitänyt alusta lähtien asettua tukemaan epäoikeudenmukaisen kohtelun kohteeksi joutunutta Halla-ahoa.

Näyttää siltä, että hellittämättömät rasismisyytökset ovat kuin ovatkin tehonneet kangeten puoluejohdon polvilleen.

Virheellinen analyysi

Viikon takainen analyysini tässä blogissa oli valitettavasti virheellinen. Olin Soinin ehdokkuudesta aluksi aivan innoissani. Luulin, että Soini tekee jymypaukun ja varmistaa murskaavan vaalivoiton. Tosiasia on kuitenkin se, että murskavoitto tulisi ainoastaan yhtälöllä Soini + Halla-aho.

Nyt on ilmeisenä vaarana juuri se, mitä Soini pelkää: puolueen hajoaminen. Taitamattomuuden ja vanhojen traumojen takia tapahtuu juuri se, minkä Soini on halunnut torjua. Tehtäköön selväksi, että väistämätön kannatuksen lasku ei ole Halla-ahon tukijoiden vaan Soinin ikioma vika.

Perussuomalaisten Hämeen piirin kevätkokouksessa Forssassa 4.4.2009 Soini otti selvän pesäeron Halla-ahoon ja asettui voimakkain sanoin vastustamaan varsinkin hänen kannattajiaan, joiden toimintaa hän väitti puoluetta hajottavaksi. Tämä asenne oli selkeästi nähdävissä jo Pressiklubi-ohjelmassa 3.4.2009.

Minusta oikeasti tuntuu, että Soini suorastaan häpeää meitä maahanmuuttokriittisiä. Raivokas vastapuoli on ilmiselvästi saanut hänetkin uskomaan sen valheen, että me olisimme vihanlietsojia ja rasisteja ja pilaamme siten puolueen mainetta. Hän lienee pelkästään iloinen päästessään meistä eroon. On ikävää saada osakseen häpeää. Oman näkemykseni mukaan juuri maahanmuuttokriittiset ovat rohkeinta sissijoukkoa, josta puolueen olisi syytä olla ylpeä ja josta löytyy aitoa suomalaista sisua.

Verenimijät

Onneksi olkoon teille totuuden väärentäjät, parjaajat ja mustamaalaajat. Te olette onnistuneet imemään perussuomalaisista veren.

Totuus on kuitenkin se, että me maahanmuuttokriittiset emme ole vihaa lietsovia rasisteja. Me olemme veri. Me olemme elämä. Me välitämme rohkeasti kansan tuntoja.

Pettymykseni on suuri. On aivan sama, mitä puolueen ulkopuolella tapahtuu, mutta pahinta on se, kun omat hylkäävät. Olen syvästi loukkaantunut puoluejohdon edesottamuksista sekä järkyttynyt sen sokeudesta ja kuuroudesta. Varsinkin omia pitäisi älytä kriittisillä hetkillä kuunnella. Tällä hetkellä maahanmuuttokriittisillä ei ole kotia.

Yksi puolueen teeseistä on ollut tämä: ”PS vastustaa: hallitsematonta maahanmuuttoa.” En suinkaan ole ainoa, joka on tullut kuvioihin mukaan juuri tuosta yhdestä ainoasta syystä. Se on myös ainoa asia, joka motivoi minua poliittiseen toimintaan. Jos sisu menee kaulaan ja kyseisestä linjasta livetään pois puolueohjelmassa, siirryn muualle. Näyttää siltä, että nyt pelätään niin kovasti rasistileimoja, että puolue on menettämässä teränsä. Tylsämielisten seura tuskin ketään kiinnostaa. Soini ja varsinkin Vistbacka on kokenut Halla-ahon lobbaamisen painostukseksi. Ainoa mahdollisuus tilanteen korjaamiseen olisi se, että puoluejohto nöyrtyisi kansan edessä ja että Halla-aho otettaisiin sittenkin ehdokkaaksi. Soini on kuitenkin sanonut, että EU-vaalien ehdokasasettelu on lopullinen.

Olen erittäin loukkaantunut ”propellipäiden” puolesta. Kenen p***e ei kestänyt merivettä?

James Hirvisaari
Asikkala

PS. Jos Halla-aho on EU-vaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana, äänestän ilman muuta häntä. Hän on ainoa selkeästi maahanmuuttokriittinen ääni valtakunnassa.  
« Viimeksi muokattu: 09.04.2009, 16:35:38 kirjoittanut Miniluv »

Alpo

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #1 : 04.04.2009, 22:00:15 »
Erittäin hyvä ja ansiokas kirjoitus. Saattaa tosin näyttää ulkopuolisille juuri tuolta puolueen "hajottamiselta", mutta omat ja omien periaatteet ovat tärkeämmät kuin "seteliselkärankaisten".

"Suvaitsevaisto" varmasti hykertelee tämänkaltaisten kirjoitusten edessä, mutta siitä vain. Kyse on periaatteista ja Suomen tulevaisuudesta. Tärkeintä olisi myös vaan saada "nukkuvillekin" kunnolla tietoa, että miksi nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa oikeasti vastustetaan ja miten sitä voisi parantaa, sillä hyysäyskampanjan ja mokutusten tiellä se idea on varmasti jäänyt jalkoihin.


Vasarahammer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 013
 • Liked: 2497
 • Ampuu puskasta
  • The hammer's gonna bring you down
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #2 : 04.04.2009, 22:06:55 »
Suvaitsevaisto pitää Persuista juuri sellaisena, kuin eilisessä Pressiklubi-ohjelmassa nähtiin. Timppa latelee sloganeita ja on lupsakka toimittajien hymistellessä taustalla.

Timpan halpahintainen populismi estää todellisten "rasististen liikkeiden" nousun eli Timppa tekee likaisen työn valtapuolueiden puolesta.
"The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant; it's just that they know so much that isn't so." -Ronald Reagan

ihminen

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #3 : 04.04.2009, 22:12:05 »
Nyt tarvitaan lisää tälläistä puhetta Persujen puolueen sisältä. Tämä antaa edes hitusen uskoa siihen että Soini uskalletaan haastaa tulevaisuudessa, ehkä jo piankin?
Selkeästi kanta esille mitä mieltä on ja miten asiat pitäisi puolueessa hoitaa. Taitaa Persujen vanhakaarti oikeasti olla jo peloissaan paikkojensa puolesta, saattaapi murrosikään tullut puolue ruveta kapinoimaan "vanhempiaan" vastaan.

Ansiokasta tekstiä jota soisi näkevän myös muiden taholta.

STP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 242
 • Liked: 0
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #4 : 04.04.2009, 22:20:55 »
Hyvä ja asiallinen kirjoitus. Minusta tuntuisi aivan samalta jos olisin jo persuksi ehtinyt. Eniten harmittaa kuitenkin persujen alistuminen ja yhtyminen yleiseen mokutushymniin.

Tällaisia kirjoituksia vain enemmän ja tietoisuus lisääntyy.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 227
 • Liked: 2484
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #5 : 04.04.2009, 22:24:29 »
Nyt tarvitaan lisää tälläistä puhetta Persujen puolueen sisältä. Tämä antaa edes hitusen uskoa siihen että Soini uskalletaan haastaa tulevaisuudessa, ehkä jo piankin?
Selkeästi kanta esille mitä mieltä on ja miten asiat pitäisi puolueessa hoitaa. Taitaa Persujen vanhakaarti oikeasti olla jo peloissaan paikkojensa puolesta, saattaapi murrosikään tullut puolue ruveta kapinoimaan "vanhempiaan" vastaan.

Ansiokasta tekstiä jota soisi näkevän myös muiden taholta.

Nimenomaan. Tällaista tekstiä olisi pitänyt tulla Teemu Lahtisen, Johannes Niemisen, Maria Lohelan ja Jiri Kerosen kaltaisilta tahoilta heti persujen ehdokasasettelun jälkeen.

Persuaktiivien pitäisi esittää kritiikkiä puheenjohtajaa kohtaan, joka koko ajan haistattelee puolueen äänestäjien enemmistölle. Nykyinen puheenjohtajanne tuhoaa puolueenne ja romahduttaa kannatuksenne takaisin yhden prosentin tienoille.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Martel

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #6 : 04.04.2009, 22:25:34 »
Nyt tarvitaan lisää tälläistä puhetta Persujen puolueen sisältä. Tämä antaa edes hitusen uskoa siihen että Soini uskalletaan haastaa tulevaisuudessa, ehkä jo piankin?

Haastaminen olisi mahdollista jo Seinäjoen puoluekokouksessa, mutta kysymys kuuluu, kannattaako? Oletetaan, että hommalaiset liittyisivät joukolla PS:iin ja kävisivät puoluekokouksessa näyttämässä närhen munat. Puoluehallituksen virkoja varmasti saataisiin, mutta kansanedustajat olisivat edelleen enemmän tai vähemmän SMP:läisiä. Rikkonainen tilanne jatkuisi hamaan tulevaisuuteen.

Kodittomat tarvitsevat kodin, mutta kannattaako sinne vanhaan persukotiin enää haikailla? Jos maahanmuuttokriittiset perustavat uuden puolueen ja irtoavat persuttimista, he ovat heti valmiiksi useamman kaupungin valtuustoissa. Huonommistakin asemista on lähdetty liikkeelle. Osa varmasti ajattelee enemmän omaa uraansa ja pysyy PS:ssa (eikä se ole synti) mutta uudessa puolueessa ei tarvitse maahanmuuttokriittisyyttä häpeillä tai peitellä.

PS on umpikuja. Umpikuja ei johda mihinkään. Sampo Terho ja Freddy Van Wongerghem nimettiin listalle vain, jotta maahanmuuttokriittisten rivit saataisiin rakoilemaan tilanteessa, jossa Halla-ahosta hankkiudutaan eroon. Soini ja Vistbacka ovat tehneet mielipiteensä selviksi.
« Viimeksi muokattu: 04.04.2009, 22:27:17 kirjoittanut Martel »

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 060
 • Liked: 7686
 • vihervasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #7 : 04.04.2009, 22:28:58 »
Kiitos Hirvisaari! Olen tänään jo katsellut, että minne voisin purkaa ajatuksiani tästä aiheesta. Teit hyvän aloituksen.

Nyt tulisi lähteä siitä, että Soini ja hänen kumppaninsa ovat pettäneet. Perussuomalaisiin ei kuitenkaan pidä kohdistaa puolueena ärtymystä, koska olen oikeastaan varma, että perussuomalaisista suuri osa kummeksuu Soinin toimintaa ja osa tuomitsee sen jyrkästi. Perussuomalaisten piirissä monet ihmettelevät nyt, mitä oikein tekisi. Tilanne tuli täytenä yllätyksenä, Sitä kyllä osattiin jollain tasolla ennakoida, siitä näkyi merkkejä etukäteen, mutta siihen ei uskottu. Ei uskottu Soinin tekevän tuollaista.

Siihen ei kunnolla uskota vieläkään. Tämä juttu ei ole mennyt jakeluun, ihmiset eivät oikein tajua mitä tapahtui, ei oikein kukaan. Ei perussuomalaisissa, ei maahanmuuttokriitikoissa eikä mokuttajaleirissä ole käsitetty Soinin temppua.

Ehkä kukaan ei tiedä mistä tässä on todella kysymys. Itse katsoisin, että Soini ja kumppanit eivät luultavasti ymmärrä mitä ovat tehneet ja miksi. He ovat vain uskoneet valheet ja uskovat niihin yhä. Heidän käsityksensä eivät ole selviä, ne on tehty musta tuntuu- otteella.

Tämä on kuitenkin hyvä tilanne. Halla-aho sai todella suurta tukea jouduttuaan näin kaltoin kohdelluksi, että persutkin purivat. Politiikka näytti hampaansa, persutkin osoittautuivat latvasta mädättyneeksi puolueeksi. Heillä on kyllä kunnolliset juuret, se on myönnettävä, mutta latvan toiminta oli juuri niin kieroa kuin tavalliset suomalaiset kokevat politiikan olevan.

Halla-ahoa ei paina poliitikon leima, hän sai sitä leimaa vastaan juuri loistavan rokotuksen. Tilanne näyttää monille vahvasti siltä, että Halla-aho taistelee politiikkaa vastaan, sanan "politiikka" kansanomaisessa, kielteisessä merkityksessä. Halla-aho on kaikkea muuta, hän on rehti ihminen. Hän on kansalaisaktivisti, joka vastustaa mädännäistä politiikkaa, tavalliselle kansalle hän on reilu suomalaisuusmies.

Soinin temppu haittaa Halla-ahon mahdollisuuksia enintään väliaikaisesti, mutta JH-a saa tästä valtavan imagoedun, joka vie häntä pitkälle. Soini teki pitkällä tähtäimellä suuren palveluksen niille, joita yritti kampittaa.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 202
 • Liked: 1237
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #8 : 04.04.2009, 22:30:16 »
Olen samaa mieltä, että persuissa on vaikea tehdä oikeasti järkevää politiikkaa. Toisaalta jos persut alkaisivat ajaa merkittävästi erilaista politiikkaa, he saattaisivat menettää niiden ihmisten äänet joihin nyt vetoavat kaikkein eniten. Ehkä uusi puolue tms on parempi ratkaisu.

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2802
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #9 : 04.04.2009, 22:34:25 »
Epäilen vahvasti että Soinin ego ei olisi kestänyt J H-a:n varmaa äänivyöryä vaaleissa.

Deus Ex

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 451
 • Liked: 0
 • Deus Ex Muro
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #10 : 04.04.2009, 22:36:31 »
Tällaista tekstiä olisi pitänyt tulla Teemu Lahtisen, Johannes Niemisen, Maria Lohelan ja Jiri Kerosen kaltaisilta tahoilta heti persujen ehdokasasettelun jälkeen.


Aivan. Oudon hiljaa ovat nuo PS:n Halla-aho/homma -siiven persut olleet. Tyyntä myrskyn edellä toivottavasti?
Pohjoisen taivaan alla kituutteli köyhä kansa. Rikkailta lainaamalla toteutti toiveitansa.

ihminen

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #11 : 04.04.2009, 22:37:04 »
Kirjoittanut: mikkoellila
Lainaus
Nimenomaan. Tällaista tekstiä olisi pitänyt tulla Teemu Lahtisen, Johannes Niemisen, Maria Lohelan ja Jiri Kerosen kaltaisilta tahoilta heti persujen ehdokasasettelun jälkeen.

Kyseisiltä henkilöiltä itsekkin odotin kannanottoja. On tietysti mahdollista että on mennyt minulta kokonaan ohi jos sellaisia on tullut.


Kirjoittanut: Martel
Lainaus
PS on umpikuja. Umpikuja ei johda mihinkään. Sampo Terho ja Freddy Van Wongerghem nimettiin listalle vain, jotta maahanmuuttokriittisten rivit saataisiin rakoilemaan tilanteessa, jossa Halla-ahosta hankkiudutaan eroon. Soini ja Vistbacka ovat tehneet mielipiteensä selviksi.

Itsekkin pohdiskellut samaa. Toisaalta en tiedä kuinka paljon puolueen jäsenistössä oikeasti on maahanmuuttokriittisiä ja sitä kuinka paljon Soini, vaimo ja Vistbacka pelkäävät valtansa ja paikkojensa puolesta, se olisi meinaan heille iso syy hankkiutua eroon Halla-ahosta. Persujen "propellipäiden" tulisi siis jollain tavoin ilmaista lukumääränsä ja se paljon kannatusta mamukriittisellä siivellä on. Sehän voi olla että se siipi onkin jo koko koneen runko. Tähän ilmeisesti pyritään myös Halla-ahon kannatuksen mittauksella EU vaaleissa?

xor_rox

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 673
 • Liked: 9892
 • Päässänne on kontrolleja
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #12 : 04.04.2009, 23:27:52 »
Kirjoittanut: mikkoellila
Lainaus
Nimenomaan. Tällaista tekstiä olisi pitänyt tulla Teemu Lahtisen, Johannes Niemisen, Maria Lohelan ja Jiri Kerosen kaltaisilta tahoilta heti persujen ehdokasasettelun jälkeen.

Kyseisiltä henkilöiltä itsekkin odotin kannanottoja. On tietysti mahdollista että on mennyt minulta kokonaan ohi jos sellaisia on tullut.


Kirjoittanut: Martel
Lainaus
PS on umpikuja. Umpikuja ei johda mihinkään. Sampo Terho ja Freddy Van Wongerghem nimettiin listalle vain, jotta maahanmuuttokriittisten rivit saataisiin rakoilemaan tilanteessa, jossa Halla-ahosta hankkiudutaan eroon. Soini ja Vistbacka ovat tehneet mielipiteensä selviksi.

Itsekkin pohdiskellut samaa. Toisaalta en tiedä kuinka paljon puolueen jäsenistössä oikeasti on maahanmuuttokriittisiä ja sitä kuinka paljon Soini, vaimo ja Vistbacka pelkäävät valtansa ja paikkojensa puolesta, se olisi meinaan heille iso syy hankkiutua eroon Halla-ahosta. Persujen "propellipäiden" tulisi siis jollain tavoin ilmaista lukumääränsä ja se paljon kannatusta mamukriittisellä siivellä on. Sehän voi olla että se siipi onkin jo koko koneen runko. Tähän ilmeisesti pyritään myös Halla-ahon kannatuksen mittauksella EU vaaleissa?

Uskoisin, että Lahtiset ja muut nuorpersut odottavat signaalia siitä, kuinka suuri Halla-ahon kannatus oikeasti on. Ennen kuin Jussi lopullisesti sanotuu irti Persuista, ei sisällä olevat (propellipäät) voi sanoa juuri mitään.

Kannatuksen suuruudesta saanemme ensimmäisiä merkkejä kun kannatuskorttien lukumäärä julkaistaan. Laittakaa niitä siis kiukulla postiin.

Mitä Persujen ja JHa:n suhteisiin tulee, olen onnellinen siitä, että pesäero on syntymässä näinkin aikaisin. Lähempänä eduskuntavaaleja, jotka ovat EU-vaaleja ilman muuta tärkeämmät, tilanne olisi huomattavasti vaikeampi.

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 187
 • Liked: 8206
 • Sameiden vesien sukeltaja
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #13 : 04.04.2009, 23:52:17 »
Tällaista tekstiä olisi pitänyt tulla Teemu Lahtisen, Johannes Niemisen, Maria Lohelan ja Jiri Kerosen kaltaisilta tahoilta heti persujen ehdokasasettelun jälkeen.


Aivan. Oudon hiljaa ovat nuo PS:n Halla-aho/homma -siiven persut olleet. Tyyntä myrskyn edellä toivottavasti?
Ei aivan. Tässä esimerkiksi Oulun valtuutettu Olli Immonen/PS/Suomen Sisu blogissaan:

2. huhtikuuta 2009
Case Jussi Halla-aho ja eurovaalit 2009
Olen hyvin pettynyt Perussuomalaisten puoluehallituksen päätökseen olla asettamatta Jussi Halla-ahoa puolueen ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin 2009. Päätös oli puoluehallitukselta selkeä virhe, sillä ainoastaan Jussi olisi voinut tarjota äänestäjille selkeän kanavan ottaa näkyvästi kantaa hallituksen löysää maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Perussuomalaisten listoilla on muutama maahanmuuttokriitikko, kuten Sampo Terho ja Freddy van Wonterghem. He ovat kuitenkin verraten tuntemattomia nimiä, eikä heidän kannatuksensa riittäne europarlamenttipaikkaan. Jos Jussi olisi asetettu ehdokkaaksi Perussuomalaisten listalle, olisi maahanmuuttokriittisten äänet saatu keskitettyä yhdelle tunnetulle ehdokkaalle. Nyt äänet hajaantuvat.

Jussi on tehnyt maahanmuuttokriittisen politiikan eteen Suomessa enemmän kuin kukaan muu, ja hän on laittanut myös itsensä likoon. Tämä olisi kannattanut huomioida puoluehallituksessa ehdokkaista päätettäessä.

Jussin olisi hyvä olla ehdolla europarlamenttivaaleissa 2009, vaikka omalla listallaan, sillä maahanmuuttokriittiset tarvitsevat nyt selkeän kanavan protestilleen. Adressimiehenäkin tunnettu kansalaisaktivisti Juha Mäki-Ketelä (KM) on alkanut kerätä Jussille valitsijayhdistykseen nimiä (2000 kpl), jolloin Jussi voidaan 28.4. asettaa tarvittaessa eurovaaleissa ehdolle omalla listallaan. Valitsijayhdistyksen kannatuslipukkeen voi tulostaa täältä.

Minulla on ollut kaksi syytä olla mukana Perussuomalaisissa. Merkittävin syy on ollut puolueen maahanmuuttokriittisyys ja toisena on tullut puolueen EU-kriittisyys. Mitä pitäisi ajatella tästä tilanteesta, kun maahanmuuttokriittisen kansanliikkeen keulakuva Jussi Halla-aho on jätetty tylysti puolueen ehdokaslistan ulkopuolelle? Vaikuttaa siltä, että Jussin kannattajien äänet kelpaavat Perussuomalaisille, mutta Jussi ei. Tämä tuntuu pahasti pelkältä Jussin hyväksikäytöltä Perussuomalaisten taholta.

Tässä ei ole mielestäni kyse ainoastaan vuoden 2009 eurovaaleista vaan siitä, onko Perussuomalaiset jatkossa toimintakanava maahanmuuttokriittisille vai ei. Puolue ei saa olla mikään itseisarvo. Se on vain väline, jonka kautta tärkeiksi koettuja asioita ajetaan eteenpäin. Puolueen kanssa ei tarvitse olla naimisissa. Siinä vaiheessa, kun puolueen linja ja toimintatavat muuttuvat oleellisesti epätoivottuun suuntaan, on aika pysähtyä miettimään kuvioita uudestaan.
Lähettänyt Olli Immonen klo 5:15
http://www.oikeasuora.blogspot.com/
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

James Hirvisaari

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #14 : 05.04.2009, 00:05:10 »
Lainaus
http://www.oikeasuora.blogspot.com/

Jep, Olli Immoselta erinomainen kirjoitus, jota en itse ollut huomannutkaan. Hemmo Koskenniemi Rovaniemeltä lienee kuitenkin ensimmäinen, joka rohkeni ilmaista suoraan mitä ajattelee:

http://hemmokoskiniemi.blogit.uusisuomi.fi/2009/03/28/perussuomalaisten-kansallinen-linja-katkaistiin-jussi-halla-aho-hyva-ehdokas/

Sata pistettä.

Albrecht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 129
 • Liked: 2
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #15 : 05.04.2009, 14:05:17 »
Erittäin hyvä kirjoitus Hirvisaarelta. Itsekin olen viime päivinä tullut tuolle linjalle. On selvästi käynyt niin, että hommalaiset kestivät sen kunnallisvaalien jälkeen alkaneen lokakampanjan, mutta persujen johto ei. Aina uudesta valheellista roskajutusta täällä oltiin Homma^^^ fiiliksissä, mutta ilmeisesti yksinkertainen puolueen johto tosiaan nieli sen kaiken propagandistisen mustamaalauksen, jota media on toteuttanut.

Ikävä tilanne tämä on, koska Soini on nyt selkeästi pistänyt välit poikki hommalaisiin ja Halla-ahoon. Mutta ei mielestäni tässä silti auta mikään muu kuin odottaminen. Ainut konkreettinen projekti on tuo valitsijayhdistys. Sen näkee tulevaisuudessa, minkä painotuksen maahanmuuttokriittisyys saa persujen vaali- ja puolueohjelmissa. Tässä tilanteessa on vain syntynyt ikävä välitila. Persut ovat olleet maahanmuuttokriittisten kanava, mutta mitään muuta ei ole varalla. Jos olisi jokin toinen puolue, niin eihän tästä asiasta täällä keskusteltaisi.

Uuden puolueen perustaminen tuntuu loogiselta, mutta miten senkään kävisi? Jäisi korkeintaan hajanaiseksi pienpuolueeksi, joka luultavimmin hajoisi riitoihin. Kaiken lisäksi kaikki rahoitukset sun muut käytännön asiat tulisivat ongelmiksi. Persutkin ovat sentään nauttineet jonkinlaista puoluetukea. Soini kyllä on ollut siinä ihmeellinen, että hän onnistunut Suomessa luotsaamaan pienpuolueen näin tunnetuksi. Soini on se karismaattinen keulakuva kuitenkin ollut.

James Hirvisaari

 • Vieras
Kriisitilanne - parhaani yritin
« Vastaus #16 : 06.04.2009, 11:30:03 »
Lähetin alla olevan viestin PS:n puoluehallitukselle ennen EU-ehdokkaiden valintaa. Tärkeä tilanneselvitys kai koettiin sekin painostukseksi.

Ystävällinen tervehdys
 
Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa puhuneen Raimo Vistbackan ajatuksiin viitaten koen välttämättömäksi ilmaista oman näkemykseni täältä Päijänteen etelärannalta Asikkalasta. Koska media ennen näkemättömästi vääristelee totuutta ja haluaa mustamaalata perussuomalaisia, haluan omalta puoleltani rohkaista puolueen johtoa pitämään joukot koossa. Tärkeintä on se, että varsinkaan omat joukot eivät usko roskapuheita. Mielestäni meidän on yhdessä puolustettava tohtori Jussi Halla-ahoa, sillä hänen kannanottonsa todellakin puhuttelevat kansan syviä rivejä. Hän ei missään tapauksessa ole vihaa lietsova rasisti, minkä uskonkin teidän kaikkien tietävän. Myöskään hänen "ympärilleen kerääntynyt joukko" ei ole mikään rasistilauma vaan aivan tavallisia suomalaisia miehiä ja naisia, jotka ovat oikeasti huolissaan maamme ja kansamme tulevaisudesta. Ennen tuomitsemista kehotan tarkasti tutustumaan esimerkiksi "Homma-foorumiin", sillä siellä käytävä keskustelu on monista muista internet-foorumeista poiketen erittäin tasokasta ja asiapitoista.
 
On varmasti paljon meitä suomalaisia, jotka emme halua täyttää Suomea pakolaiskeskuksilla.
On varmasti paljon meitä suomalaisia, joiden mielestä tonttikauppaa venäläisille pitää rajoittaa.
 
Ystävät, me tarvitsemme maahanmuuttokriittisten äänet. Meillä on edessämme historiallinen poliittinen läpimurto, kunhan pelaamme korttimme oikein. Meidän on osattava kääntää eduksemme huolestuneiden kansalaisten nimien kerääminen Halla-ahon ehdokkuuden taakse eikä nähdä sitä hajottavana toimintana. Keskustelua erittäin läheltä seuranneena tiedän, kuinka suuren kunnioituksen perussuomalaiset ovat saaneet niiltä, jotka ovat etsineet väylää ilmaista maahanmuuttokriitiikkinsä. Tulevissa vaaleissa se on nyt enemmän kuin mahdollista. Paljon on niitä, jotka ovat äänestämäisillään perussuomalaisia ensimmäistä kertaa, sekä vasemmalta että oikealta. Maahanmuuttokritiikki on EU-kritiikin ohella puolueelle erittäin tärkeä. Ajattelen niin, että rasistileiman pelossa ei nyt pidä laisinkaan tanssia parjaavan poliittisen vastapuolen ja läpimädän median pillin mukaan, vaan meidän on oltava suoraselkäisiä suomalaisia, jotka sanoin ja teoin osoitamme olevamme rohkeasti oman kansamme puolella kaikessa. Poliittinen vastustaja häpäisee itsensä moraalittomuudellaan, mutta perussuomalainen olkoon aina rehti ja rehellinen. Perussuomalaiset on monien suomalaisten ainoa toivo.
 
Ystävällisin terveisin
 
James Hirvisaari
Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja
Asikkalan Perussuomalaiset ry


Vastauksena sain ainoastaan Vistbackan tylytyksen:

"Hyvä ystävä! Toivon realismia. Minä en ole tottunut nöyrtymään uhkailujen edessä!!"

Sain kai minäkin sitten "propellipään" arvonimen. Kyllähän nämä asiat pitäisi ilman muuta fiksummin hoitaa ja kuunnella meitä kentän aktiivitoimijoita, jotka olemme ilmiselvästi paremmin perillä tilanteesta. "Neuvonantajien runsaus tuo menestyksen."

Kerpo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 639
 • Liked: 5
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #17 : 06.04.2009, 11:39:02 »
Onkohan Vistbacka kekkoistumassa 22 kansanedustajavuotensa seurauksena? Tai oikeastaan stalinisoitumassa, kun omissa joukoissakin aletaan nähdä pettureita ja selkäänpuukottajia. On siinäkin uhkailua kerrakseen, kun tarjotaan helppoja ääniä puoluerajojen yli ihan ystävyyden merkeissä. Jos ei kelpaa niin ei kelpaa.

tm65

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 16
Vs: Kriisitilanne - parhaani yritin
« Vastaus #18 : 06.04.2009, 12:53:54 »
Lainaus
"Hyvä ystävä! Toivon realismia. Minä en ole tottunut nöyrtymään uhkailujen edessä!!"

Tämä on minusta aivan eriskummallinen juttu. Millä ihmeellä nuo silmäätekevät näkevät tuossa James Hirvisaaren tekstissä uhkailua? Sitä en voi ymmärtää mitenkään.

Enkä sitä, että Timo Soini jaksaa toistaa eri meedioissa kerta toisensa jälkeen, kuinka JM-K:n nimienkeruuprojekti koetaan uhkailuna PS-puolueen eri rakennekerroksissa. Ketä se oikein uhkaa, tyhmä minä?

stubing

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 374
 • Liked: 0
Vs: Kriisitilanne - parhaani yritin
« Vastaus #19 : 06.04.2009, 13:06:06 »
Lainaus
"Hyvä ystävä! Toivon realismia. Minä en ole tottunut nöyrtymään uhkailujen edessä!!"

Tämä on minusta aivan eriskummallinen juttu. Millä ihmeellä nuo silmäätekevät näkevät tuossa James Hirvisaaren tekstissä uhkailua? Sitä en voi ymmärtää mitenkään.

Enkä sitä, että Timo Soini jaksaa toistaa eri meedioissa kerta toisensa jälkeen, kuinka JM-K:n nimienkeruuprojekti koetaan uhkailuna PS-puolueen eri rakennekerroksissa. Ketä se oikein uhkaa, tyhmä minä?
Soini ilmeisesti yrittää pelastaa irtopisteitä sysäämällä syyn Halla-ahon poisjättämisestä JM-K:lle ja Hommalle (^^^). Samalla ilmeisesti yrittäen hajottaa "vaaralliseksi" osoittautunutta Hommaa (^^^). 

ihminen

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #20 : 06.04.2009, 13:23:42 »
Soini, vaimo ja Vistbacka pelkäävät poliittiisen valtansa puolesta3. Soinilla ei varmaankaan olisi hätää, mutta luultavasti kaikki vanhat puoluejäärät eivät pidä siitä että hiekkalaatikolla on uusia kasvoja joiden lelut ovat kiinnostavammat kuin heidän. Soini kuitenkin kuuntelee vanhaa kaartia. Itse hiekkalaatikkonsa rikkoivat, eikä kukaan muu. Nyt pitäisi laidat korjata nopeasti ennenkuin kaikki hiekka valuu hukkaan.

Ei tietenkään sovi unohtaa mahdollisia seläntakana tehtyjä sopimuksia muiden puolueiden kanssa. Vanhat ja väsyneet vetoaasit pitäisi vaihtaa vankkureiden edestä tukkimasta tietä todelliseen menestykseen johon päästään kunnon suomenhevosilla.

Aasi http://fi.wikipedia.org/wiki/Aasi
Suomenhevonen http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenhevonen

E. pelkää3, ei pitäisi toistaa itseään näin paljon.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2009, 13:34:24 kirjoittanut ihminen »

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 233
 • Liked: 19105
Vs: Kriisitilanne - parhaani yritin
« Vastaus #21 : 06.04.2009, 13:28:10 »
Lainaus
"Hyvä ystävä! Toivon realismia. Minä en ole tottunut nöyrtymään uhkailujen edessä!!"

Tämä on minusta aivan eriskummallinen juttu. Millä ihmeellä nuo silmäätekevät näkevät tuossa James Hirvisaaren tekstissä uhkailua? Sitä en voi ymmärtää mitenkään.

Ylimielinen vastaus, tuollaisen voi tulkita halutessaan avoimeksi muumitteluksi, sillä perustelut puuttuivat täysin.

Maahanmuuttokriittisten lyhyt kihlaus Perussuomalaisten kanssa on sitten ohi.
Lapsi heitettiin pesuveden mukana ulos.

Maahanmuuttokriittisyys oli se kipupiste, jota persujen johdossa ei haluttu, äänestäjät ja suositut ehdokkaat kyllä kelpaavat, mutta ilman mitään muita periaatteita mitä puoluejohto suvaitsee tarjota.
Paljon parjattu puoluekonttorien valta jyllää persuissakin aivan kuten missä tahansa muussa puolueessa, nykypolitiikkaan eivät persut tarjoa mitään uutta, eikä ainakaan vaihtoehtoa.

Protestipuolue ei ole suojassa protesteilta, joten "uurnilla tavataan".


Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Vasarahammer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 013
 • Liked: 2497
 • Ampuu puskasta
  • The hammer's gonna bring you down
Vs: Kriisitilanne - parhaani yritin
« Vastaus #22 : 06.04.2009, 14:12:51 »
Vastauksena sain ainoastaan Vistbackan tylytyksen:

"Hyvä ystävä! Toivon realismia. Minä en ole tottunut nöyrtymään uhkailujen edessä!!"

Sain kai minäkin sitten "propellipään" arvonimen. Kyllähän nämä asiat pitäisi ilman muuta fiksummin hoitaa ja kuunnella meitä kentän aktiivitoimijoita, jotka olemme ilmiselvästi paremmin perillä tilanteesta. "Neuvonantajien runsaus tuo menestyksen."

Kuka on uhkaillut Vistbackaa? Vai oliko joku juonut eduskuntaryhmän jääkaapista kaikki kaljat?

Jamesin asialliseen ja vilpittomään tiedusteluun Vistbacka vastasi mahdollisimman epäkohteliaasti ja ylimielisesti. En voi uskoa tällaista.
"The trouble with our liberal friends is not that they're ignorant; it's just that they know so much that isn't so." -Ronald Reagan

ElinaElina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 549
 • Liked: 627
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #23 : 06.04.2009, 14:27:57 »
Alkaako vallesmannilla jo ikä painamaan? Onko pohojalaanen luonne ylypiyyressänsä selitys? Varsinkin jos wanhuus hiipii.
Facebookissa kiva sivu: Lieksa maahanmuutto kuvia

wjp

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 460
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #24 : 06.04.2009, 22:55:12 »
Lopettakaa jo se pers-puolueen kuolleen hevosen potkiminen.Propelihatut päähän ja kannatuskorttien hakuun. Hopi hopi! Aika kuluu! kello käy!!
I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism.

IDA

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne - parhaani yritin
« Vastaus #25 : 06.04.2009, 23:08:03 »
Lähetin alla olevan viestin PS:n puoluehallitukselle ennen EU-ehdokkaiden valintaa. Tärkeä tilanneselvitys kai koettiin sekin painostukseksi.

Ystävällinen tervehdys
 
Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa puhuneen Raimo Vistbackan ajatuksiin viitaten koen välttämättömäksi ilmaista oman näkemykseni täältä Päijänteen etelärannalta Asikkalasta. Koska media ennen näkemättömästi vääristelee totuutta ja haluaa mustamaalata perussuomalaisia, haluan omalta puoleltani rohkaista puolueen johtoa pitämään joukot koossa. Tärkeintä on se, että varsinkaan omat joukot eivät usko roskapuheita. Mielestäni meidän on yhdessä puolustettava tohtori Jussi Halla-ahoa, sillä hänen kannanottonsa todellakin puhuttelevat kansan syviä rivejä. Hän ei missään tapauksessa ole vihaa lietsova rasisti, minkä uskonkin teidän kaikkien tietävän. Myöskään hänen "ympärilleen kerääntynyt joukko" ei ole mikään rasistilauma vaan aivan tavallisia suomalaisia miehiä ja naisia, jotka ovat oikeasti huolissaan maamme ja kansamme tulevaisudesta. Ennen tuomitsemista kehotan tarkasti tutustumaan esimerkiksi "Homma-foorumiin", sillä siellä käytävä keskustelu on monista muista internet-foorumeista poiketen erittäin tasokasta ja asiapitoista.
 
On varmasti paljon meitä suomalaisia, jotka emme halua täyttää Suomea pakolaiskeskuksilla.
On varmasti paljon meitä suomalaisia, joiden mielestä tonttikauppaa venäläisille pitää rajoittaa.
 
Ystävät, me tarvitsemme maahanmuuttokriittisten äänet. Meillä on edessämme historiallinen poliittinen läpimurto, kunhan pelaamme korttimme oikein. Meidän on osattava kääntää eduksemme huolestuneiden kansalaisten nimien kerääminen Halla-ahon ehdokkuuden taakse eikä nähdä sitä hajottavana toimintana. Keskustelua erittäin läheltä seuranneena tiedän, kuinka suuren kunnioituksen perussuomalaiset ovat saaneet niiltä, jotka ovat etsineet väylää ilmaista maahanmuuttokriitiikkinsä. Tulevissa vaaleissa se on nyt enemmän kuin mahdollista. Paljon on niitä, jotka ovat äänestämäisillään perussuomalaisia ensimmäistä kertaa, sekä vasemmalta että oikealta. Maahanmuuttokritiikki on EU-kritiikin ohella puolueelle erittäin tärkeä. Ajattelen niin, että rasistileiman pelossa ei nyt pidä laisinkaan tanssia parjaavan poliittisen vastapuolen ja läpimädän median pillin mukaan, vaan meidän on oltava suoraselkäisiä suomalaisia, jotka sanoin ja teoin osoitamme olevamme rohkeasti oman kansamme puolella kaikessa. Poliittinen vastustaja häpäisee itsensä moraalittomuudellaan, mutta perussuomalainen olkoon aina rehti ja rehellinen. Perussuomalaiset on monien suomalaisten ainoa toivo.
 
Ystävällisin terveisin
 
James Hirvisaari
Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja
Asikkalan Perussuomalaiset ry


Vastauksena sain ainoastaan Vistbackan tylytyksen:

"Hyvä ystävä! Toivon realismia. Minä en ole tottunut nöyrtymään uhkailujen edessä!!"

Täytyy todeta, että itse lähetin hieman vastaavan, lyhyemmän viestin yhdelle puoluehallituksen jäsenelle ja sain huomattavasti pidemmän ja asiallisemman vastauksen.

Hän ei millään tavoin kokenut viestiä uhkailuksi vaan selitti avoimesti oman kantansa. Eli eivät kaikki puoluehallituksessa ainakaan Vistbackan kaltaisia tolloja - ei tuollaista vastausta oikein muuten voi tulkita - ole.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2009, 23:11:27 kirjoittanut IDA »

Porilainen munalla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 827
 • Liked: 169
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #26 : 06.04.2009, 23:26:33 »
Ääni menneisyydestä:
http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2000/12/39154
Lainaus
Perussuomalaisten Soini kokoaa uutta puoluetta
02.12.2000 09:13
 
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokoaa Suomeen uutta oikeistopuoluetta. Soinin mukaan Suomessa on viiden vuoden kuluttua samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa.
-Jos sellaista ei synny, olen epäonnistunut. Ja jos silloin vielä on Perussuomalaiset-puolue, en voi tästä syystä olla sen puheenjohtaja, Soini sanoo.

Soinin mielestä oikeistopopulismin niputtaminen samaan nippuun rasismin ja ulkomaalaisvastaisuuden kanssa on "liian helppo selitys". Hänen mukaansa Jörg Haiderin puolueen menestys Itävallassa ja Carl Hagenin Edistyspuolueen suosio Norjassa eivät johdu niiden ulkomaalaisvastaisuudesta tai äärioikeistolaisuudesta, vaan kyvystä puhua kansan kieltä.

Soini sanoo sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".

Soini kiertää parhaillaan maata käännyttämässä ensin omaa puolueväkeään uuden puolueen kannalle. Samalla hän sanoo etsivänsä puolueelle uutta, "profeetallista" johtajaa.

-Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti tuollaiseen 10 prosenttiin, Soini uskoo.

Oikea mies löytyi, mutta Soinilta petti kantti.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

IDA

 • Vieras
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #27 : 06.04.2009, 23:36:56 »
Tuosta vanhasta lehtijutusta saa aika pitkälle sen käsityksen, että Soini vain laskelmoi mistä saa kannatuksen itselleen ja puolueelleen ja on valmis muuttamaan puolueen linjaa sen mukaan. Nythän PS on työväenpuolue, kun kannatusta on saatavana "vasemmalta".

Vennamo teki omien kirjojensa mukaan tavallaan tietoisesti samoin, mutta hän ei muuttanut varsinaisesti omaa linjaansa vaan puhetyylin ja toimintatavat vastaamaan tavoiteltavissa olevaa kannattajakuntaa.

Jouko Piho

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 113
 • Liked: 928
  • Jouko Piho
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #28 : 06.04.2009, 23:51:32 »
On parasta perustaa uusi puolue, joka saa kannatusta kaikkialta, yli kaikkien rajojen.
Olemassa olevista viritelmistä, kuten Itsenäisyyspuolue, Suomen sinivalkoiset, Konservatiivit ja Vapauspuolue, ei taida olla kokoaviksi voimiksi.

Jouko Piho

Jiri Keronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 100
 • Victory is a tradition.
  • Helvetin puutarha
Vs: Kriisitilanne Soini vs Halla-aho
« Vastaus #29 : 07.04.2009, 00:04:07 »
On parasta perustaa uusi puolue, joka saa kannatusta kaikkialta, yli kaikkien rajojen.
Olemassa olevista viritelmistä, kuten Itsenäisyyspuolue, Suomen sinivalkoiset, Konservatiivit ja Vapauspuolue, ei taida olla kokoaviksi voimiksi.

Jouko Piho

Se suoran demokratian puolue on paras idea, jota täällä on ollut uudeksi puolueeksi. Nimi tietty on ongelma (SDP), mutta sen voi vaihtaa vaikkapa "Suoran demokratian liitoksi". Suoran demokratian liitossa olisi se hyvä puoli, että se vaikuttaisi myös neutraalimmalta kuin "puolue", vaikka teknisesti asia olisi prikulleen sama asia.

Suorasta demokratiasta voi myös johtaa oman Pim Fortuyn listan. Esimerkiksi teesin "Vähemmän byrokratiaa" voi perustella sillä, että pienempi määrä byrokratiaa tekee demokratiasta läpinäkyvämpää.
Suoraa demokratiaa ja vapautta kaikille.

Vae Victis -blogini

Tagit: