UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 210534 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 504
 • Liked: 35483
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #960 : 15.09.2020, 12:12:04 »
Saksan valtiovarainministeri Olaf Scholzilta shokkikommentti: EU:n yhteinen velka ja tulonsiirrot pysyviä keinoja

Saksan valtiovarainministerin Olaf Scholzin kommentit ovat tulleet järkytyksenä monelle, jotka ovat kuvitelleet EU-elvytysrahaston olevan kertaluonteinen toimi. Scholz toteaa Funke Medien julkaisussa, että EU-maiden yhteinen velka ja tulonsiirrot ovat EU:n talouspolitiikassa pysyviä keinoja.

(...)

Suomen Uutiset 6.9.2020.

Edellä oli Saksan kanta. Entä Ranskan? Sitä valottaa Die Weltin haastattelussa Ranskan talous- ja finanssiministeri Bruno Le Maire. Taas kohdataan historiasta tuttuja ja surullisen kuuluisia akselivaltoja. Niiden välisen akselin kehutaan vielä olevan nyt vahvempi kuin koskaan. Miten käynee pitemmällä juoksulla noiden akselivaltojen ulkopuolisille satelliiteille? Sitä ei ole vaikea arvata - käy kuten aina ennenkin, siitä tarkemmin historiankirjoissa.

Lainaus
"Angela Merkel on hyväksynyt ajatuksen yhteisistä veloista"

Ranskan talous- ja finanssiministeri pitää Berliini-Pariisi akselia vahvempana kuin mitä se on ollut ikinä. Hän haluaa pysyviä yhteisiä velkoja EU:lle. Lisäksi hän varoittaa vakavasta virheestä kanssakäymisessä Kiinan kanssa.


Taas Berliinissä. Ranskan talous- ja finanssiministeri Bruno Le Maire on toista kertaa korona-epidemian puhkeamisen jälkeen virka-asioissa ulkomailla. Ensimmäinen matka hänellä oli heinäkuussa, jolloin hän keskusteli Berliinissä virkaveljensä Olaf Scholzin kanssa. Nyt hän on taas Berliinissä euro-alueen ja EU:n finanssiministerien tapaamisessa. Le Maire saapui eilen illalla ja tämän haastattelun jälkeen hän menee Saksan talousministeriöön, jossa häntä odottaa työlounas Saksan talousministeri Peter Altmaierin kanssa.

Die Welt 14.9.2020

(...)

Referaattia keskeisimmistä kohdista:

- Welt: Korona on iskenyt pahasti kaikkiin kansantalouksiin. Miten Ranskassa?
- Le Maire: Ranska on yksi niistä maista, johon korona on iskenyt pahiten. Päätimme kuitenkin toimia nopeasti. Investoimme keväällä 470 miljardia euroa talouteemme suojellaksemme yrityksiä ja työnantajia. Rahaa on ollut jaossa myös kesällä eräille sektoreille (turismi, lentoliikenne, autoteollisuus). Toimenpiteet purivat, olemme optimistisempia tämän vuoden taloustilanteen osalta. Yksityinen kulutus oli toukokuu-elokuu välillä suurempaa kuin odotimme ja ennakoimme vuodelle 2020 lievempää taantumaan, kuin mitä aluksi pelättiin.

- Welt: EU-maat sopivat Merkelin ja Macronin aloitteesta uudelleenrakennusrahastosta. Huippukokous kesti kuitenkin pitkään ja oli riitainen. Ovatko ne ajat jo ohi, jolloin Ranska ja Saksa päättivät jotakin keskenään ja muut tulivat perässä?
- Le Maire: Kesän historialliset päätökset osoittavat aivan muuta. Oli suunnitelma ja EU-päätös taottiin kokoon Saksan ja Ranskan keskeisellä sopimuksella. Merkel ja Macron loivat perustan ennennäkemättömälle elvytyssuunnitelmalle. Merkel hyväksyi yhteiset EU-velat ja se oli vaikea päätös. Hän ansaitsee ylistystä tämän johdosta. Kriisin alusta lähtien saksalais-ranskalainen koordinointi oli avain sille, että päätös saatiin aikaan EU-tasolla. Eräät maat vastustivat aluksi eräitä sopimuksen kohtia. EU-maiden välillä ilmeni jännitteitä, väärinkäsityksiä ja tylyjä sanoja, mutta lopulta saatiin tehtyä hyvä sopimus. Meidän tulee olla ylpeitä siitä, mitä EU sai aikaan.

- Welt: Merkel on painottanut useita kertoja kokouksen jälkeen, että EU:n yhteinen velanotto on kriisi johdosta tehty poikkeus. Eri tahoilla tulkitaan eri tavoilla sopimusta. Tuleeko EU myös jatkossa ottamaan yhteistä velkaa?
- Le Maire: Toistaiseksi yhteiset EU-velat ovat kertaluonteinen päätös, reagointia nykyiseen kriisiin. Nyt ei ole aika arvioida kuinka hyvin tämä välinen toimii ja onko jatkuva yhteisten velkojen ottaminen mahdollista. Ranska on kyllä tukenut yhteisten velkojen ottamista jo kauan.

- Welt: Miten yhteinen velanotto mielestänne auttaisi?
- Le Maire: Koska se auttaa kaikkia EU-jäsenmaita toipumaan nopeammin ja torjuisi epätasaista taloudellista elpymistä, mikä on kasvattanut niin suuresti euro-alueen kansantalouksien välisiä eroja, että euro-alue olisi mahdollisesti vaarassa romahtaa. On kuitenkin ennenaikaista vetää vielä historiallista sopimusta koskevia lopullisia johtopäätöksiä. Olen varma siitä, että aika osoittaa, että yhteiset EU-velat tepsivät ja silloin meidän tulee tehdä oikeat johtopäätökset tulevaisuuden kannalta.

- WELT: Euro-alueen maiden väliset erot eivät tule katoamaan vuoteen 2028 mennessä, johon asti EU:n uusi 7-vuotissuunnitelma on voimassa. Sanotaan, että uudelleenrakennusrahasto on ensimmäinen askel kohti pysyvää varainsiirto- ja solidaarisuusmekanismia.
- Le Maire: Tulemme näkemään aikanaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Meidän on kuitenkin ymmärrettävä täysin mitä solidaarisuus tarkoittaa. Kaikkien EU-maiden tulee olla valmiita tukemaan 2-3 jäsenmaata, jotka ulkoisen shokin johdosta ovat joutuneet vaikeuksiin, joista ne eivät itse ole vastuussa. Kukaan ei ole vastuussa koronakriisistä, siksi solidaarisuus on tärkeää. Solidaarisuus tarkoittaa myös sitä, että jokainen maa on vastuussa oikean talouspolitiikan soveltamisesta ja paremmasta taloudenpidosta. Näin teemme Ranskassa. Kansallisen uudelleenrakennussuunnitelmamme koko on 100 miljardia euroa ja pääosan tästä käytämme tehdäksemme taloudestamme kestävämmän ja kilpailukykyisemmän.

- Welt: Kansalliset hallitukset joutuvat tekemään investointi- ja uudistussuunnitelmat saadakseen rahaa uudelleenrakennusrahastosta. Suunnitelmien on oltava Brysselin uudistussuositusten mukaisia. Tähän asti jäsenmaat eivät juurikaan ole niistä piitanneet. Miksi nyt kävisi toisin?
- Le Maire: Voin puhua vain Ranskan puolesta. Ranska tarvitsee päättäväisiä uudistuksia. Meillä oli tähän rohkeutta ennen kriisiä ja myös sen jälkeen. Macronin presidenttikaudella olemme tehneet perusvanlaatuisia ja vaikeita uudistuksia. Olemme perusteellisesti muokanneet uusiksi Ranskan verojärjestelmän keventääksemme yritysten tilannetta ja tulemme jatkamaan eläkejärjestelmämme uudistamista.   

---

Rahoitamme siis lähes 10 miljardin nettomaksulla EU-elvytysrahastoon ja -budjettiin mm. Ranskan talouden saattamista kilpailukykyisemmäksi. Eläkejärjestelmän uudistustakin rahoitamme ja mitä vielä.

Jutussa on taas kerran vahvistus sille, että elvytysrahastolla ei ole mitään tekemistä koronan kanssa. Se ei ole edes mikään kriteeri rahalahjojen jaolle. Olemme torjumassa poliittis-ideologisella päätöksellä perustetun keinotekoisen euro-alueen romahtamista. Eikä tuo euro-alue ole edes teoriassa toimiva konstruktio. Siksipä Neuvostoliitto-paralleeli on taas ilmeiden. Siellä systeemit aiheuttivat samanlaisia vääristymiä. Tästä kaikesta me maksamme ja kalliisti. Miksi tuhlaamme rahat maailmalle ja kärsimme siitä? Sen sijaan voisimme käyttää nuo rahat itse järkevämmin oman kilpailukykymme parantamiseen. Samoin varmistaisimme jälkipolville valoisampaa tulevaisuutta vuoteen 2058 asti kestävän velkaorjuuden sijaan. Me haaskaamme, jälkipolvet maksavat. Ei näin!
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 504
 • Liked: 35483
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #961 : 21.09.2020, 16:02:13 »
Die Weltin jutussa (22.8.2020) IFO-instituutin puheenjohtajana toiminut saksalainen taloustieteilijä Hans-Werner Sinn kritisoi EU:n toimia ja nykypyrkimyksiä. Hän kritisoi etenkin sitä, että ...

- EU ryhtyy velanottajaksi, mikä on EU:n työjärjestystä koskevan sopimuksen 311 artiklan vastaista.
- EU:ssa ollaan perustamassa etuusmekanismia, jonka puitteissa EU päättää siitä kuka saa rahaa ja jäsenmaat joutuvat takaamaan nämä rahat kiintein osuuksin, ehkä jopa yhteisvastuullisesti.
- EU:ssa on nyt käytännössä perustettu varainsiirtojärjestelmä, josta tulee itsenäinen ja joka ajan mittaan johtaa siihen, että yksittäinen maa ei kykene enää puolustamaan itseään.
- Valtioiden velkaantuminen - jota organisoidaan jatkossa Brysselistä käsin - on muuttumassa salatuksi ja piilotetuksi toiminnaksi. Jäsenmaat kuitenkin takaavat tämän samalla tavalla kuin ottaessaan itse velkaa
- EU tekee pelastustoimia painamalla lisää rahaa. Tämä vaarantaa valuutan vakauden ja uhkaa aiheuttaa vahinkoa piensäästäjille.

Ja tähän päälle lävähtää nyt Talouselämän juttu tänään, joka kertoo EU-komission uusimmasta rikoksesta. Silti jutussa ei ole pihahdetakaan noiden toimien laittomuudesta. Liekö tavallinen pulliainenkin voi nyt mennä kadulla ryöstämään jonkun ja rikos muuttuu "lailliseksi" kunhan vain muistaa sanoa, että rahat menevät EU:lle ilmaston pelastamiseen?

Lainaus
EU aikoo laskea liikkeelle 225 miljardin edestä vihreitä velkakirjoja

Euroopan unionin vihreitä velkakirjoja odotetaan markkinoilla suurella mielenkiinnolla. Niiden odotetaan näyttävän suuntaa kysynnälle ja toisaalta määrittävän vihreiden velkakirjojen kriteereitä.


– Niin markkinoiden, kehityksen kuin ilmastonmuutoksenkin näkökulmasta nämä lainat muuttavat toimintaympäristöä, sanoo Hermes Fund Managersin kestävän kehityksen korkomarkkinoiden johtaja Mitch Reznick uutistoimisto Bloombergille.

EU aikoo tänä vuonna laskea liikkeelle kaikkiaan 225 miljardin euron edestä vihreitä velkakirjoja, mikä on enemmän kuin sellaiseksi markkinoituja lainoja laskettiin koko viime vuonna. ...
(...)

Markkinoilla seurataankin kiinnostuneina, lähtevätkö tavanomaiset sijoittajat ostamaan vihreitä velkakirjoja ja millaiset jälkimarkkinat näille lainoille syntyy. Euroopan keskuspankki (EKP) ei voi ostoissaan suosia vihreitä velkakirjoja sääntöjensä takia, mutta viime kuussa EKP:n markkinaoperaatioista vastaava Isabel Schnabel kertoi, että EKP:lla on hallussaan noin 20 prosenttia sellaisista vihreistä velkakirjoista, joita keskuspankki voi ostaa.

EU:n pitää myös ennen liikkeellelaskua määritellä kriteerit vihreillä velkakirjoille. Rajanveto ei ole aina helppoa. Esimerkiksi ydinvoima on joidenkin ilmastoasiantuntijoiden mielestä hyvä välivaiheen vihreä teknologia, kun taas jotkut pitävät sitä ydinjätteen takia ympäristöriskinä.

Kun suomimedian varassa oleva tavallinen tallukka lukee jutun (tuskin edes moni tekee niin), niin hänelle jää mielikuva, että tässähän ollaan ihan normaalitoimissa. Ilmastoakin vielä pelastetaan, ei tästä vahinkoa kenellekään. Se jää helposti huomaamatta, että EU tekee sopimuksiensa vastaisen rikoksen ja viimekädessä tavallinen tallukka itse maksaa ja takaa tuon velan, josta saadut rahat pahimmassa tapauksessa valuvat akateemisten tyhjäntoimittajien jonninjoutaviin projekteihin ja puuhailuihin, elleivät päädy suoraan rikollisten kavaltamiksi. Etelässä ainakin jälkimmäinen osataan.
« Viimeksi muokattu: 21.09.2020, 16:03:47 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 54
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #962 : 21.09.2020, 21:08:17 »
Pelkkä uskosi ei tässä kuitenkaan riitä. Sanoit että elpymisväline on perussopimuksen vastainen, nyt olet liudentanut kantaasi siihen pisteeseen että ainoastaan epäilet että elpymissuunnitelmien katselmoinnissa on jotain hämärää. Mutta jos haluat todistaa elpymisvälineen olevan perussopimuksen vastainen, sinun pitäisi todistaa että katselmoinneissa on jotain hämärää, ja että tämä ei tule kompensoiduksi missään vaiheessa.

Minä en ole liudentanut kantaani. Vaan se on edelleen, elpymiväline on vieläkin perussopimuksen vastainen, ja sinä vetosit asiassa Pringle keissiin yrittäessäsi selittää että se ei olisi. Sitten vedit väitteesi hätäpäissäsi takaisin, eikä Pringle keissiä voikaan pitää sinusta ennakkotapauksena.

No mutta kulta pieni, kun väität että elpymisväline on perussopimuksen vastainen, niin sinun pitäisi todistaa että se on sitä. Eli sinun pitää todistaa että sinä olet oikeassa. Viittaat heikosti tulevaisuudessa tehtäviin elvytyssuunnitelmien katselmointiin, mutta et luonnollisestikaan pysty todistamaan niistä yhtään mitään. Sitten palaat lähtöruutuuun jossa kailotat elpymisvälineen olevan perussopimuksen vastainen, ilmeisesti koska sinä niin sanot ja koska inhoat EU:ta ja koska et halua muuta uskoa. Kanssasi keskustelu muistuttaa kohtaamista dementikon kanssa.

Tehdään näin, koska me molemmat tiedämme että kumpikaan meistä ei tule näkemään sitä katselmointia, emme sen kriteereitä emmekä perusteita, emmekä edes niitä hakemuksia, niin todistappa sinä että katselmoinneissa ei ole mitään hämärää. Tai että elpymisväline olisi edes perussopimuksen mukainen.

Ei tehdä, vaan sinä esittelet todisteet sille, että elpymisväline on perussopimuksen vastainen koska sinä olet se joka on sellaisen väitteen siitä esittänyt. Sinulla ilmeisesti on ne perusteet olemassa, kun olet kerran tullut siihen lopputulemaan että väline on sopimuksen vastainen, koska et kai ole pelkän ideologian ja ennakkoluulojen varassa lähtenyt väittämään asiassa?

Uusi-Seelanti. Siinäpä se. Kaikki EU jäsenmaat päättivät päästää koronan alueelleen mellastamaan. Sinähän kerroit tuolla toisessa ketjussa että WHO varoitti vakavasta tarttuvasta taudista jo tammikuussa ja kaikkien olisi siten pitänyt tietää että kyse on vakavasta tilanteesta ja toimia sen mukaisesti. Mutta eivät toimineet.

Aivan. Ehkä koronan tuloa ei todellisuudessa voinutkaan estää, ja olet väärässä? On aika kaukaa haettua, että "kaikki EU jäsenmaat päättivät päästää koronan alueelleen mellastamaan".

Lainaus
On ne sitten pirullisia EU:ssa, kun tekevät päätöksiä oman perussopimuksensa mukaisesti! Yllä muuten myönnät että elpymisväline sittenkin mielestäsi näyttää artiklojen mukaiselta. Tämä on jo aika kaukana alkuperäisestä väitteestäsi että se on perussopimuksen vastainen. Nyt tunnut närkästyvän lähinnä siitä, missä ajallisessa järjestyksessä asiaan liittyvää päätöksentekoa on tehty. Siitä voit puolestani närkästyä ihan rauhassa.

Ei siihen tarvita pirullisuutta. Siihen tarvitaan vain byrokraatteja ja hyödyllisiä idiootteja. Ensin päätetään perussopimuksen vastaisesti asioista. Sitten hyödylliset idiootit valjastetaan kertomaan kaikille kuinka kaikki on oikein, ilman todisteita

Sinä et edelleenkään ole todistanut elpymisvälineen olevan sopimuksen vastainen, joten voit lopettaa nämä puheet tähän.

Lainaus
Keissin substanssi on eri, mutta päätöksessään tuomioistuin avasi myös yleisellä tasolla, miten se ymmärtää artiklan 125.
No kerroppas, kuinkas se tuomioistuin ymmärtää artiklan 125? Osaatko kertoa vielä sen kuinka se ymmärrys käy yksiin koronapaketin kanssa?

Kyllä osaan, ja olen edellisissä viesteissä tämän jo sinulle avannutkin.

Lainaus
Uskotko todella? Tuskinpa vain.
Kun Euroopan kommunistit keksivät Neuvostoliiton kaaduttua että olemassa oleva EU voidaan rakentaa samanlaiseksi, ja kun se vuosikymmenten kuluessa on muuttunut hyvin samanlaiseksi kuin edeltäjänsä, niin siihen ei paljoa uskoa tarvita.
Varsinkin kun katselee kuinka "Duunaripuolue" tai "Maaseudun puolue" tai "koti uskonto isänmaa" puolue, myyvät Suomen EU:lle vasallivaltioksi henkilökohtaisten etujen toivossa, Suomen eduista vähät välittämättä. Sekä sinunkaltaisten EUfiilikoiden kertomat tarinat siitä kuinka EU on niin mahtava ja hieno asia, osaamatta kertoa mitä hyvää se EU on sitten tuonut. EUfiilikoiden jutut ovat tyhjiä tynnyreitä joka kolisevat äänekkäästi, vaan eivät sisällä mitään.

Etkö parempaa provoa kyennyt kasaamaan? Edelleen, en usko että ajattelet noin eli tuskinpa vain.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 573
 • Liked: 17701
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #963 : 22.09.2020, 17:17:41 »
No mutta kulta pieni, kun väität että elpymisväline on perussopimuksen vastainen, niin sinun pitäisi todistaa että se on sitä. Eli sinun pitää todistaa että sinä olet oikeassa. Viittaat heikosti tulevaisuudessa tehtäviin elvytyssuunnitelmien katselmointiin, mutta et luonnollisestikaan pysty todistamaan niistä yhtään mitään. Sitten palaat lähtöruutuuun jossa kailotat elpymisvälineen olevan perussopimuksen vastainen, ilmeisesti koska sinä niin sanot ja koska inhoat EU:ta ja koska et halua muuta uskoa. Kanssasi keskustelu muistuttaa kohtaamista dementikon kanssa.

Voi kulta pieni, kun väität että elpymisväline on perussopimuksen mukainen, niin sinun pitäisi todistaa että se on sitä. Eli sinun pitäisi todistaa että olet oikeassa. Viittaat olemattomasti artikloihin ja semanttisesti uudelleen keksit artiklojen tekstit että sisällöt ja tulkinnat. Vetoat ennakkotapauksena Pringle keissiin, mutta sitten se ei yks kaks olekaan ennakkotapaus, vaikka sinä sitten taas kerran väität että se on.

Elpymisväline on perussopimuksen vastainen. Ihan yksinkertaisista syistä. Taloudellisia arvioita koronan aiheuttamista kustannuksista ei ole. Rahoitus päätettiin ilman niitä arvioita lähinnä siten miten kukakin kehtasi pyytää. Valtiot jotka saavat rahaa, joutuvat keksimään niille käyttöä, ja 50% käytöstä on ohjattava asiaan jolla ei ole Koronan kanssa mitään tekemistä. Yksinkertaista ja helppoa.
Lainaus
Ei tehdä, vaan sinä esittelet todisteet sille, että elpymisväline on perussopimuksen vastainen koska sinä olet se joka on sellaisen väitteen siitä esittänyt. Sinulla ilmeisesti on ne perusteet olemassa, kun olet kerran tullut siihen lopputulemaan että väline on sopimuksen vastainen, koska et kai ole pelkän ideologian ja ennakkoluulojen varassa lähtenyt väittämään asiassa?

Olen esitellyt ne todisteet, esittelin artiklat, joista sinä kehitit uusia versioita ja sananmuotoja. Artikla 125 kieltää yhteisvastuut, ja nyt tässä elpymisvälineessä ne ovat avainasemassa.

125 artikla

(aiempi EY-sopimuksen 103 artikla)

1.   Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita jäsenvaltioiden keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi. Jäsenvaltio ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

2.   Neuvosto voi komission ehdotuksesta ja Euroopan parlamenttia kuultuaan tarvittaessa täsmentää 123 ja 124 artiklassa sekä tässä artiklassa tarkoitettujen kieltojen soveltamiseksi tarvittavat määritelmät.

Artikla 122, johon vetosit myös, taasen kertoo avustuksesta. Huomaa myös tummennettu kohta siitä materiaalisesta avusta, ei pelkästään rahallisesta.
122 artikla

(aiempi EY-sopimuksen 100 artikla)

1.   Neuvosto voi komission ehdotuksesta päättää jäsenvaltioiden välisen yhteisvastuun hengessä taloudellisen tilanteen kannalta aiheellisista toimenpiteistä erityisesti, jos ilmenee suuria vaikeuksia tiettyjen tuotteiden saatavuudessa, ennen kaikkea energia-alalla, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muiden perussopimuksissa määrättyjen menettelyjen soveltamista.

2.  Jos luonnonkatastrofit tai poikkeukselliset tapahtumat, joihin jäsenvaltio ei voi vaikuttaa, ovat aiheuttaneet tuolle jäsenvaltiolle vaikeuksia tai vakavasti uhkaavat aiheuttaa sille suuria vaikeuksia, neuvosto voi komission ehdotuksesta tietyin edellytyksin myöntää kyseiselle jäsenvaltiolle unionin taloudellista apua. Neuvoston puheenjohtaja antaa Euroopan parlamentille tiedon tehdystä päätöksestä.

Näiden perusteella, ja elpymissopparin perusteella, voidaan todeta ettei se täyty perussopimuksen sisältöä. Yksinkertaista.

Lainaus
Aivan. Ehkä koronan tuloa ei todellisuudessa voinutkaan estää, ja olet väärässä? On aika kaukaa haettua, että "kaikki EU jäsenmaat päättivät päästää koronan alueelleen mellastamaan".


Koronan tulo olisi voitu estää, jos tahtoa olisi ollut. Ei ollut tahtoa, korona tuli.

Lainaus
Sinä et edelleenkään ole todistanut elpymisvälineen olevan sopimuksen vastainen, joten voit lopettaa nämä puheet tähän.

Olen luetellut artiklat, olen luetellut perusteeni, sinä taasen olet vain jankannut että se on. Perusteita ei ole näkynyt.

Lainaus
Kyllä osaan, ja olen edellisissä viesteissä tämän jo sinulle avannutkin.

Kyllä, tämä oli se kuuluisa Pringle keissi, joka nyt taas on ennakkotapaus, mutta joka ei kuitenkaan ole.

Lainaus
Etkö parempaa provoa kyennyt kasaamaan? Edelleen, en usko että ajattelet noin eli tuskinpa vain.

Voit olla uskomatta, mutta minä kirjoitin mitä todella ajattelen. Sehän ei minua haittaa jos sinä et usko.

EDIT: koska se unohtui tästä, niin lisään sen ennen kuin kukaan ehtii kirjoittamaan uutta viestiä. Espanjalla on ongelma koronapaketin kanssa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f97748ab-60d1-4f38-8206-0a8becd23565?fbclid=IwAR1YBCXToduCQ0SR6rrUZWXpegB2lGMuUE-3MoHQgjjbBXr1DlIoto1U48U
Lainaus
Espanjan hallituksella erikoinen ongelma – mistä löytää kohteet EU:n koronatukimiljardeille?
Eilen klo 11:43
Espanjan hallitus joutuu loihtimaan uskottavia avustuskohteita EU:n tukimiljardeille.

Espanja on sukeltanut uudestaan koronaviruksen kurimukseen. Pääkaupunki Madridin epidemiatilanne on niin paha, että sinne on määrätty osittainen ulkonaliikkumiskielto. Useiden eteläisten kaupunginosien asukkaat saavat käydä vain työpaikoillaan ja pakollisilla ostoksilla.

Samaan aikaan maan hallitus on erikoisen ongelman edessä. EU:n koronakriisirahasto jyvittää avustuksia jäsenmaille tartuntamäärien suhteessa. Toisin sanoen yli 640 000 positiivista COVID-19-testiä vahvistanut Espanja tulee saamaan Brysselistä kaikkiaan noin 140 miljardin euron tukipaketin.

Mutta sitä varten hallituksen pitäisi keksiä elinkelpoisia avustuskohteita.

– Nyt kyse ei ole rahan puutteesta vaan siitä ettei meillä ole ideoita, yksi lähde kertoi Reutersille.
« Viimeksi muokattu: 22.09.2020, 17:20:02 kirjoittanut mannym »
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 280
 • Liked: 11645
 • junior koodari
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #964 : 22.09.2020, 20:38:53 »
Yle on koonnut "asiantuntijoita" palvomaan eu:n lippua, alkaako puntit tutisemaan kun pitää euvostoliittoa tämmöisillä paskaläpätyksillä puolustaa?

https://yle.fi/uutiset/3-11555284

Lainaus
Suomessa on viime viikot keskusteltu kiivaasti 27 EU-maan hallitusten sopimasta elvytyspaketista. Unioni ottaa yhteistä velkaa ja avustusrahaa jaetaan satoja miljardeja, eniten Etelä-Eurooppaan.

Joidenkin mielestä Suomen pitäisi miettiä koko suhde EU:hun uusiksi, kun perustavaa laatua olevia sääntöjä muutetaan "tosta vaan". Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit(siirryt toiseen palveluun) haluavat estää Suomen osallistumisen koko elpymispakettiin, koska niiden mielestä EU-sopimukset eivät salli yhteistä velanottoa.

Onko sellaisessa unionissa mitään mieltä, jossa jäsenmaat – mukaanlukien muuten myös Suomi – ovat kautta aikojen rikkoneet yhdessä sovittuja sääntöjä?

EU-kriittisyys on voimissaan, mutta mitä hyötyä jäsenyydestä on suomalaisille? Kysyimme 12:lta erilaiselta kansalaisia ja yrityksiä edustavalta taholta.

Suomen nettomaksu EU:lle on ollut runsaat sata euroa per kansalainen viime vuosina.

Pitkä jaaritelma,,en viitsi kopsata koko eeppistä juttua,(yle:n sivuston klikkaus on melkein ilmaista),varmaan joku  palstan analyytikko laittelee uutisena ilmestyneen kertomuksen palasiksi...Roope?
« Viimeksi muokattu: 22.09.2020, 20:46:15 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 328
 • Liked: 20470
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #965 : 23.09.2020, 22:39:06 »
Kai olette käyneet allekirjoittamassa tämän tuoreen kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista:

Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista - Kansalaisaloitepalvelu
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7224

Lainaus
Vuoden 2020 heinäkuussa Eurooppa-neuvosto saavutti yhteisymmärryksen EU:n elpymispaketista, joka käsittää 750 miljardin euron suuruisen kokonaisuuden. Suomen hallituksen linjaa kokouksessa edusti pääministeri Sanna Marin. Suomen osallistumisen lainvoimaisuus edellyttää vielä eduskunnan käsittelyä ja hyväksyntää. Elpymispaketin tarvetta on perusteltu koronan aiheuttaman talouden hyytymisen korjaavana hätäratkaisuna. Elpymispaketin vaikutukset ulottuvat kuitenkin huomattavasti koronakriisin edellyttämää pidemmälle ja laajemmalle. Elpymispaketti on kansallisesta näkökulmasta hyvin merkittävä kokonaisuus, jonka taloudelliset ja yhteiskunnalliset vaikutukset edellyttävät kansan laajaa hyväksyntää. Tämän vuoksi kansalaisaloitteessa esitetään, että elpymispaketin käsittävästä kokonaisuudesta tulee järjestää kansanäänestys.
...
Mikäli päätös Suomen osallistumisesta elpymispakettiin tullaan vahvistamaan nykyisen hallituksen muodostaman enemmistön turvin, tullaan samalla rajoittaneeksi lukuisten tulevien vaalien merkitystä Suomessa. Monet tulevat hallitukset tulisivat olemaan sidottuja nyt kaavaillun tukipaketin asettamiin ehtoihin. Kansalaisille ei siten jää mahdollisuutta tulevien äänestyspäätösten ja vaalituloksien avulla muuttaa Suomen suuntaa, mikäli nykyinen hallitus omavaltaisesti päättää Suomen liittymisestä mukaan elpymispakettiin. Sen enempää koronakriisistä kuin sitä seuraavasta elpymispaketistakaan ei ollut tietoa vuoden 2019 eduskuntavaalien aikana, joiden tuloksen oikeuttamana nykyinen hallitus muodostettiin. Tämän vuoksi olisi suomalaisen demokratian kannalta ensiarvoisen tärkeää, että näin merkittävää päätöstä Suomen ja EU:n suunnasta ei tulla tekemään ilman kansalaisten asiaan antamaa valtuutusta.

Sebastian Tynkkynen teki juuri videon aiheesta:

https://twitter.com/juha58/status/1308851228412186624
Lainaus
On vielä yksi keino, miten jättimäinen ja Suomelle kallis EU-tukipaketti... https://youtu.be/tItlbeUejbk käyttäen @YouTube

Toinen hieman vastaava aloite tässä:

Neuvoa-antava kansanäänestys Eurooppa neuvoston kokouksen lopputuleman EU:n elpymispaketista ja budjetista kaudelle 2021-27 hyväksymiseksi
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6899

Lainaus
Maastrichtin sopimuksessa on määritelty jäsenvaltioiden ja unionin väliset perusoikeudelliset valtasuhteet, joita on myöhemmissä sopimuksissa (Lissabon, Nizza ja Amsterdam) täsmennetty ja muutettu kuitenkin vain asianmukaisen perustuslaillisen valmistelun, myötäkuulemis- ja ratifiointiprosessin mukaisesti. Em. sopimuksissa rajataan, että unioni ei voi ottaa velkaa nimiinsä siten, että takausvastuut tulevat jäsenvaltioille ja että unioni tai jäsenvaltiot eivät vastaa toistensa veloista (Ns. no bailout -sääntö).

Nyt EU:n elpymispaketisssa tilanne on olennaisesti muuttumassa siten, että unionin ja jäsenvaltioiden perustuslailliset valtasuhteet olennaisesti muuttuvat kohti fiskaaliunionia ilman, että asiasta on käyty asianmukainen oikeudellinen keskustelu ja että EU:n perustamissopimus muutettaisiin asianmukaisessa prosessissa ratifiointeineen.

Suomessa asian tekee perustuslaillisesti epäselväksi, että asiaan liittyvät eduskunnan keskeiset valiokunnat; suuri valiokunta ja perustuslakivaliokunta ovat paketin hyväksymisen perustuslaillisista vaikutuksista erimielisiä.

Esitämme, että tässä tilanteessa toimiva perustuslaillinen ratifiointi toteutetaan perustuslain 53 § mukaisella neuvoa-antavalla kansanäänestyksellä.

Esitettävä kysymys: voidaanko EU:n elpymispaketista Eurooppa-neuvoston kokouksessa saavutettu neuvottelutulos hyväksyä?

Vaihtoehdot: kyllä/ei
« Viimeksi muokattu: 23.09.2020, 22:43:57 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 808
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #966 : 24.09.2020, 09:13:16 »
Kai olette käyneet allekirjoittamassa tämän tuoreen kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista:

Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista - Kansalaisaloitepalvelu
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7224
Ihmettelen että tämä kansalaisaloite ei ole saanut täällä tätä enempää näkyvyyttä. Tällä olisi mahdollista kaataa myös koko hallitus jos kansanäänestyksen tulos olisi ettei Suomi halua osallistua EU:n velkapakettiin

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 328
 • Liked: 20470
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #967 : 24.09.2020, 09:18:41 »
Ihmettelen että tämä kansalaisaloite ei ole saanut täällä tätä enempää näkyvyyttä. Tällä olisi mahdollista kaataa myös koko hallitus jos kansanäänestyksen tulos olisi ettei Suomi halua osallistua EU:n velkapakettiin

Kannattaa mainostaa näitä alotteita somessa, tuttaville jne. Suomessahan hallitus on yritänyt vakuutella, että kyse olisi vain kertaluontoisesta järjestelystä, mutta Ranskan Macron on jo riemuinnut tulonsiirtounionin syntymisestä kun piikki on saatu auki ja samaa ääntä on kuulunut Saksasta. Euroopan keskuspankkikin ilmeisesti juuri ilmoitti haluavansa saada järjestelyistä pysyviä:

ECB calls on Brussels to make recovery fund permanent
https://theunionjournal.com/ecb-calls-on-brussels-to-make-recovery-fund-permanent/

Lainaus
The European Central Bank has urged the EU to consider making its new pandemic recovery fund permanent, as it published data showing that Croatia, Bulgaria and Greece would be the fund’s biggest net beneficiaries.
...
The scheme “ensures stronger macroeconomic support for more vulnerable countries”, the ECB said.

The heaviest net losers include the “frugal four” countries that initially opposed the new fund. Austria, Denmark, Sweden and the Netherlands will all lose out on a net basis by nearly 2 per cent of pre-pandemic GDP, as will Germany, according to the central bank’s analysis.

Alkuperäinen kokonainen juttu on Financial Timesissa, jonne minulla ei valitettavasti taida olla ainakaan helppoa pääsyä, että pääsisi näkemään koko jutun. Suomessa "vastuulliset" mediat tuntuvat haluavan vaieta koko asiasta tai sitten miettivät päätä puhki, että miten tämän voisi yrittää spinnata jotenkin positiiviseen sävyyn.

Tässä vielä kertauksena vähän miten muualla on jo puhuttu pysyvän tulonsiirtounionin muodostumisesta tämän myötä:

Saksan valtiovarainministeri Olaf Scholzilta shokkikommentti: EU:n yhteinen velka ja tulonsiirrot pysyviä keinoja
https://www.suomenuutiset.fi/saksan-valtiovarainministeri-olaf-scholzilta-shokkikommentti-eun-yhteinen-velka-ja-tulonsiirrot-pysyvia-keinoja/

Lainaus
Saksan valtiovarainministerin Olaf Scholzin kommentit ovat tulleet järkytyksenä monelle, jotka ovat kuvitelleet EU-elvytysrahaston olevan kertaluonteinen toimi. Scholz toteaa Funke Medien julkaisussa, että EU-maiden yhteinen velka ja tulonsiirrot ovat EU:n talouspolitiikassa pysyviä keinoja.

Funke Medien-ryhmän lehtien haastattelussa Scholz sanoo, että yhteisellä velalla rahoitettava elpymisrahasto on koko EU:lle ja Saksalle suuri edistysaskel, jota ei enää voida vetää takaisin. Tämän on tulkittu tarkoittavan, että yhteinen velka on tullut jäädäkseen. SPD:n puheenjohtajat ovat kannattaneet yhteistä velkaa ja tulonsiirtoja. Vielä kesällä Scholz yhdessä Angela Merkelin kanssa korosti voimakkaasti, että elpymisrahasto on kertaluonteinen eikä se johda jatkossa yhteiseen velanottoon.

Scholz toteaa myös, että EU:n yhteisiä tuloja on nyt aika arvioida uudelleen. Hän näkee yhteisen EU-tason verotuksen olevan varteenotettava vaihtoehto. Scholz sanoo myös, että nyt on tulossa EU:n suurin uudistus euron käyttöönoton jälkeen.

Ranskalaisministeri FT:lle: EU:n yhteinen velka ei jää elpymispakettiin – Seuraava ”ratkaiseva taistelu” käydään yhteisistä veroista
https://www.talouselama.fi/uutiset/ranskalaisministeri-ftlle-eun-yhteinen-velka-ei-jaa-elpymispakettiin-seuraava-ratkaiseva-taistelu-kaydaan-yhteisista-veroista/e027a8e1-e821-4858-82fa-8e3e75f8025c

Lainaus
Ranska ei katso, että EU:n elvytyspaketti ja yhteinen velka jäisivät poikkeustapaukseksi.

Ranskan tuore EU-asioiden ministeri Clément Beaune kertoi Financial Timesille antamassaan haastattelussa maansa näkemyksiä EU:n tuoreeseen elvytyspakettiin ja rahoituskehysneuvottelutulokseen.

Hämmentynyt asiantuntija Vesa Vihriälä yrittää yhä ymmärtää, miten EU:n rahasto meni läpi ja mitä se tulee EU:lle merkitsemään
https://www.hs.fi/talous/art-2000006591551.html?share=3ffba54a7bd2392bdf5d93ba03313db9

Lainaus
Kriittinen keskustelu EU:sta on Suomessa vaikeaa, sanoo Vesa Vihriälä. Mutta nyt sille olisi hänen mielestään tarve.
...
Vihriälän huoli kohdistuu ennen kaikkea EU:n velkaantumismahdollisuuden luomiseen ja tapaan, jolla se tehtiin. EU:n perussopimusten mukaan yhteisestä velasta haluttiin nimenomaan pidättäytyä. Jokaisen maan piti vastata omista veloistaan.

Nyt yhteistä velkaa kuitenkin päätettiin ottaa ilman perussopimusten muutosta tai edes laajaa julkista keskustelua.

Vihriälän mukaan Euroopan komission ja neuvoston verkkosivuillakin todettiin toukokuun loppuun saakka, ettei EU:n toimintaa rahoiteta velalla. Sen jälkeen maininnat katosivat verkkosivuilta.

”Kuinka voi luottaa sitten siihen, mitä sovitaan, jos sitä näin näppärästi muutetaan?” Vihriälä pohtii.

Selkeät lakiin perustuvat perussäännöt ovat Vihriälän mukaan olleet pienten maiden etu.

”Olen ajatellut, että lakiin perustuva EU-järjestelmä on parempi kuin puhtaasti hallitusten välinen yhteistoiminta. Neuvotteluissa aina vahvemman oikeus tahtoo tapahtua.”
...
ELVYTYSRAHASTOSSA maksupuolella olevissa maissa, kuten Suomessa, Saksassa, Hollannissa ja Ruotsissa, on korostettu paketin kertaluonteisuutta. Mutta kun yhteisen EU-lainan este on kerran poistettu, yhteisvelkaa on jatkossa vaikea olla käyttämättä.

Velkaantuneet maat saattavat suhtautua entistä luottavaisemmin siihen, että vaikeuksien syntyessä muut maat ja EKP ryntäävät apuun.

Yhteistä velkaa maksetaan EU:n jäsenmaksuilla, joita korotetaan myöhemmin, sekä EU-tason veroilla, jotka täsmentyvät myöhemmin. Nämä rasittavat jäsenmaiden talouksia tulevaisuudessa, mutta sisäistetäänkö se samalla tavalla kuin valtioiden oma velka, Vihriälä pohtii.

”Nyt tässä ratkaistaan ongelma lisäämällä velkaantumista. Vähän olen huolissani siitä, että yhteistä velkaa ei sisäistetä niin isona kuin se on”, Vihriälä sanoo.

EU-rahat: Italian saama jättiavustus suututtaa sekä Suomessa että Italiassa
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/34f64c72-415b-423f-af4e-fc944b8065a4

Lainaus
–Etelä- ja itäeurooppalaiset kollegani ovat todella innoissaan tästä elvytyspaketista, ja (Ranskan presidentti Emmanuel) Macron sanoi televisiossa, että nyt on luotu ensimmäistä kertaa mekanismi, jolla yhteinen velanotto voidaan hoitaa.

–Esimerkiksi Italia saa nyt lähes 82 miljardia euron lahjan, josta Suomi joutuu ottamaan vastuulleen toista miljardia euroa. Summa on enemmän kuin Suomen tavaraviennin arvo Italiaan vuodessa, Pekkarinen sanoo.
« Viimeksi muokattu: 24.09.2020, 10:45:11 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

nochWunder

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 934
 • Liked: 4049
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #968 : 24.09.2020, 09:35:05 »
Kai olette käyneet allekirjoittamassa tämän tuoreen kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista:

Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista - Kansalaisaloitepalvelu
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7224
Ihmettelen että tämä kansalaisaloite ei ole saanut täällä tätä enempää näkyvyyttä. Tällä olisi mahdollista kaataa myös koko hallitus jos kansanäänestyksen tulos olisi ettei Suomi halua osallistua EU:n velkapakettiin

Ihmisillä ei riitä aikaa. Ihmisten huomio on yhteiskunnan kilpailluin asia. Jokainen haluaa sekuntisi. Mainostajat, paskaviihde, some, älypuheliman appit, työ, koti ja juoksevat asiat.. ja vieläpä tässä järjestyksessä. Nämä kansalaisaloitteet ovat loistava kansakunnan henkisenkunnon mittari. Valveutuneisuus on nollaluokkaa. Ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa välittää yhtään mistään ja se on tietysti kaiken tämän tarkoituskin.

Olemme eläneet jo pitkään kulutusyhteiskunnassa, jonka tärkeimpiä tavoitteita on ollut saada ihmiset etsimään jatkuvaa mielihyvää ja tyydytystä. Se on vaatinut perusarvojen kumoamista, koska hedonismia on kunnollisen ihmisen todella vaikea perustella itselleen. Uskonto on kuollut ja yhä useamman jeesuspiirit täyttää hollywood ja viheruskonto.
Elämmekö jo vuotta 1984? Ja koska se alkoi?

Harva tahtoo vielä myöntää, että tulevaisuutemme on ryöstetty meiltä ja sen saa takaisin vain väkipakolla, ja silloinkaan se ei tule olemaan enää entisensä!

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 170
 • Liked: 3554
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #969 : 24.09.2020, 10:59:06 »
Kai olette käyneet allekirjoittamassa tämän tuoreen kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista:

Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista - Kansalaisaloitepalvelu
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7224
------

Kiitos tiedosta! Kävin heti kannattamassa.

Kintermuna

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 78
 • Liked: 133
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #970 : 24.09.2020, 11:45:26 »
Hyvässä vauhdissa on tämä aloite. Toivotaan, että pysyykin. Aineksia lienee jonkinlaiseen ennätykseen jopa.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 555
 • Liked: 13294
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #971 : 24.09.2020, 14:03:11 »
Kannatettu tottakai.

Hieman hämmentävää että Eroon EU:sta .Uusi kansanäänestys aloite ei ole saanut juuri minkäänlaista boostia.

Niin täynnä pilkku ja pistevirheitä että kaippa tuo on syy sille että aloitetta ei oteta vakavasti. Kyllä se on, vaikka enteriä olisi napautettu kolmen promillen myötäisessä. Lakitekninen säätäminen on eduskunnan työtä. Eikä kansalaisaloitteen tekijän. Siitä kertoo koko homman nimi. Kansalaisaloite :)
"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 808
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #972 : 24.09.2020, 22:46:05 »
30 000 allekirjoitusta täynnä. Tämä saattaa huomenna saavuttaa tarvittavat 50k allekirjoitusta. Käykäähän allekirjoittamassa jollette jo ole.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 328
 • Liked: 20470
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #973 : 24.09.2020, 23:42:47 »
30 000 allekirjoitusta täynnä. Tämä saattaa huomenna saavuttaa tarvittavat 50k allekirjoitusta. Käykäähän allekirjoittamassa jollette jo ole.

Hommaforumin etusivulla nyt lyhyt tietopaketti aiheesta ja kummankin aloitteen kuvaajat:

Kansalaisaloitteet EU:n "elpymispaketin" torjumiseksi kansanäänestyksellä
https://cms.hommaforum.org/index.php/25-kansalaisaloitteet/75-kansalaisaloitteet-eu-n-elpymispaketin-torjumiseksi-kansanaeaenestyksellae

Lainaus
Suomessa hallitus on yrittänyt puolustella tätä Suomen kannalta erittäin huonoa elpymispakettia sillä, että kyse olisi muka kertaluonteisesta järjestelystä. Tuskin muste sopimuksessa oli kuitenkaan ehtinyt kuivua, kun alkoi jo kuulua, että kyseessä oli vain päänavaus ja nyt käytännössä järjestelystä uhkaa muodostua pysyvä tulonsiirtounioni, missä Suomelle jää onneton nettomaksajan rooli. Ranskan Macron riemuitsi, että nyt otettiin käyttöön mekanismi yhteisvastuullisiksi veloiksi, mitä on hän on jo pitkään halunnut. Ranskan EU-asioiden ministeri, Clément Beaune, katsoi että elvytyspaketti ja yhteinen velka eivät jää poikkeustapaukseksi. Myös Saksan valtiovarainministeri, Olaf Scholz, säesti sanomalla että yhteiset velat ja tulonsiirrot ovat pysyviä keinoja ja seuraavaksi aletaaan puuhata yhteisiä verojakin. Euroopan keskuspankki ilmoitti myös juuri haluavansa tukijärjestelyistä pysyviä.

Kerrottehan jos tulee mieleen jotain muita olennaisia pointteja tai lähteitä, jotka kannattaisi tuohon lisätä. Pyrin varmaan itsekin parantelemaan sitä vähän ainakin laittamalla viittaukset lähteisiin niihin kohtiin joissa niitä on käytetty tekstissä. Ajattelin, että tällaista tiivistä pakettia voisi käyttää apuna jakaessa ihmisille tietoa siitä, että miks ja miteni tätä pakettia kannattaa vastustaa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 542
 • Liked: 93393
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #974 : 25.09.2020, 11:56:25 »
Helsingin Sanomat: Suomi antoi hyväksyntänsä elpymis­paketille sillä ehdolla, että se kytketään oikeusvaltio­periaatteeseen – Nyt se näyttää vesittyvän 25.9.2020

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Kun Euroopan unionin johtajat saivat heinäkuussa sovittua satojen miljardien hätärahoituspaketista, moni päättäjä tuuletti voittoa.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán piti ”valtavana voittona” sitä, että onnistui torjumaan EU-rahoituksen sitomisen esimerkiksi hyvään hallintotapaan.

Toimittaja on siteeraavinaan Orbánia, mutta hän ei puhunut tuossa yhteydessä hyvästä hallintotavasta, joka on toimittajan oma väännös rahoituksen ehtojen sisällöstä. Esimerkiksi ministeri Tytti Tuppurainen, joka on vaatinut Unkarin rankaisemista, ei ole perustellut vaatimuksiaan hyvän hallintotavan rikkomisella vaan tunteenomaisesti yleisillä, hyvin epämääräisillä syillä.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Suomi on painottanut jo pitkään oikeusvaltioperiaatteen merkitystä Euroopan unionissa. Oikeusvaltioperiaate tarkoittaa unionin perusarvojen noudattamista. Niitä ovat muun muassa ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Jokainen jäsenvaltio on sitoutunut näihin perussopimuksessa.

Suomi on painottanut oikeusvaltioperiaatteen merkitystä ja ottanut esille Unkarin ja Puolan sen jälkeen, kun Unkari ja Puola tekivät selväksi kieltäytyvänsä EU:n määräämistä turvapaikanhakijoiden siirroista. Sen sijaan esimerkiksi Romaniaa ei ole nostettu vastaavalla tavalla puheisiin ja pääkirjoituksiin. Harva varmaan muistaa edes kuulleensa Romanian ja Slovakian suurista korruption vastaisista mielenosoituksista.

Ylipäätään Puolan ja Unkarin oikeusvaltioperiaatteella mätkiminen on meillä perustunut mahdollisimman vähän konkreettisiin kriteereihin ja todisteisiin ja sitäkin enemmän huhuihin, anekdootteihin ja epämääräisyyksiin. Helsingin Sanomissa jopa valheisiin.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Suomi kuitenkin nosti oikeusvaltioperiaatteen yhdeksi puheenjohtajakautensa päätavoitteista.

Miksi ja millä pokalla, kun hallitus kuitenkin suhtautuu vihamielisesti esimerkiksi sananvapauden kaltaiseen perusoikeuteen, joka on Suomea laajempi esimerkiksi juuri Unkarissa?

Teema oli tosiaan näkyvä Suomen puheenjohtajakaudella, ja etenkin ministeri Tuppurainen vaati kiihkeästi Puolan ja Unkarin rankaisemista, mutta edelleenkään ei laadittu yleispäteviä kriteerejä, joilla oikeusvaltioperiaaatteiden rangaistava rikkominen olisi määritelty. Tuppuraiselle kriteeriksi olisi riittänyt äänestyspäätös.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Tiukkaa linjaa ajavien jäsenmaiden mielestä rikkomuksista olisi pitänyt päättää käänteisellä määräenemmistöllä. Asia olisi siis edennyt, ellei tietty määrä jäsenmaita olisi äänestänyt vastaan.

Jotenkin tuntuu, että tavoitteena ei siis olekaan varmistaa oikeuden vaan tietynlaisen lopputuloksen toteutuminen.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Parlamentin kanta on, että mekanismin on käsiteltävä juuri oikeusvaltioperiaatetta ja sen rikkomuksia. Pahin vesitys olisi, ettei sanaa oikeusvaltio enää olisi esityksessä vaan se olisi korvattu esimerkiksi korruptiolla tai hyvällä hallintotavalla. Suomi ajaa pitkälti parlamentin linjaa.

Tämä vain osoittaa, että tietyt tahot haluavat mekanismin kriteereistä mahdollisimman epämääräiset, jotta niitä voisi soveltaa mielivaltaisesti, kun taas esimerkiksi korruptio on heille liian konkreettinen asia. EU:n korruptoituneimmaksi maaksi kun ei arvioida Puolaa tai Unkaria vaan Bulgaria. Kukaan ei ole ehdottanut Bulgarian rankaisemista tukien menetyksellä tai EU:sta erottamisella.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Elpymisrahoituskeskusteluista turhautunut Hollannin pääministeri Mark Rutte väläytti syyskuussa parlamenttikeskustelussa unionia, joka perustettaisiin uudestaan ilman Unkaria ja Puolaa. Rutte käy vaalikampanjaa, joten hänen ei tarvinnut pohtia syvällisesti heiton lainsäädännöllisiä seurauksia.

Mutta toisaalta: jos EU:n uskottavuus myös ulospäin on kiinni sen sisäisten prosessien toimivuudesta, ehkä olisi aika tehdä suurempikin organisaatiouudistus.

Eli ongelma on prosessien tehokkuus ja väärät tulokset, ei prosessien ja (liittovaltio)tavoitteiden yhä epädemokraattisempi luonne.

Ennen pitkää EU ottaa sisäisiin prosesseihinsa mallia Kiinasta, kuten se jo ottanut muun muassa sananvapauden suitsimisessa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 808
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #975 : 25.09.2020, 21:58:39 »
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustan-karna-kansanaanestysta-eun-elpymispaketista-ei-tule-jarjestaa-kaynnistaisi-fixitin-joka-on-monen-perussuomalaisen-marka-paivauni/
Lainaus
Keskustan Kärnä: Kansanäänestystä EU:n elpymispaketista ei tule järjestää – “käynnistäisi fixitin, joka on monen perussuomalaisen märkä päiväuni“

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kritisoi jyrkästi lakiesitystä kansanäänestyksen järjestämiseksi EU:n elpymispaketista.

Perussuomalaiset ovat Kärnän mukaan masinoineet valtavan kampanjan hankkeen läpiviemiseksi.

– Siihen heillä on täysi oikeus. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että mikäli tällainen kansanäänestys päätettäisiin järjestää, ei siinä tosiasiassa äänestettäisi elpymispaketin hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Siinä äänestettäisiin siitä, pysyykö Suomi EU:n jäsenenä vai ei, toteaa Kärnä Uuden Suomen blogissaan.

MIKKO KÄRNÄNmielestä on aivan absurdi ajatus kuvitella, että Suomi voisi ilmoittaa unionille kieltäytyvänsä maksamasta ja samalla kuvitella, että voisimme yhä pysyä jäseninä.

– Tämä käynnistäisi fixitin, joka on monen perussuomalaisen märkä päiväuni, hän muistuttaa.

Kärnän mukaan eroaminen tässä tilanteessa EU:sta olisi sata kertaa pahempi virhe kuin aikanaan siihen liittyminen.

– Esimerkkiä ei tarvitse kaukaa hakea. Iso-Britannian EU-ero on tullut ja tulee maalle kalliiksi. Kahdessa vuodessa maksettu hinta on jo ollut kalliimpi kuin maan kaikki EU-jäsenmaksut 47 jäsenyysvuoden aikana. Eikä se siihen jää. Talous sakkaa yhä edelleen ja maatalous romahtaa, hän arvioi.

Keskusta myöntää että se ei ole ajamassa Suomen asiaa tai demokratiaa eduskunnassa vaan he pelaavat valtapoliittista peliä


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 542
 • Liked: 93393
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #976 : 26.09.2020, 01:23:45 »
MIKKO KÄRNÄN mielestä on aivan absurdi ajatus kuvitella, että Suomi voisi ilmoittaa unionille kieltäytyvänsä maksamasta ja samalla kuvitella, että voisimme yhä pysyä jäseninä.

– Tämä käynnistäisi fixitin, joka on monen perussuomalaisen märkä päiväuni, hän muistuttaa.

Kärnän mukaan eroaminen tässä tilanteessa EU:sta olisi sata kertaa pahempi virhe kuin aikanaan siihen liittyminen.

Onko se nyt Kärnän mielestä eroaminen vai erottaminen?

EU ei voi erottaa Suomea. Eroaminen taas on omissa käsissä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 493
 • Liked: 6467
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #977 : 26.09.2020, 09:56:16 »
Lainaus
Kärnän mukaan eroaminen tässä tilanteessa EU:sta olisi sata kertaa pahempi virhe kuin aikanaan siihen liittyminen.

– Esimerkkiä ei tarvitse kaukaa hakea. Iso-Britannian EU-ero on tullut ja tulee maalle kalliiksi. Kahdessa vuodessa maksettu hinta on jo ollut kalliimpi kuin maan kaikki EU-jäsenmaksut 47 jäsenyysvuoden aikana. Eikä se siihen jää.

Eu muistuttaakin enemmän pakkoavioliittoa tai rikollisjärjestöä, kuin hyväntahtoista kumppanuutta, kun teiden erottua ei olla valmiita päästämään toista irti.

Mitä se sellainen ystävyys edes on, että pidetään toinen mukana vaikka väkisin, tekemällä erosta toiselle mahdollisimman vaikean ja kalliin.

Jos Eu olisi ihminen, se olisi pahimman luokan narsisti ja kusipää!
« Viimeksi muokattu: 26.09.2020, 10:11:20 kirjoittanut Pakkanen »

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 918
 • Liked: 3618
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #978 : 26.09.2020, 10:11:40 »
MIKKO KÄRNÄN mielestä on aivan absurdi ajatus kuvitella, että Suomi voisi ilmoittaa unionille kieltäytyvänsä maksamasta ja samalla kuvitella, että voisimme yhä pysyä jäseninä.

– Tämä käynnistäisi fixitin, joka on monen perussuomalaisen märkä päiväuni, hän muistuttaa.

Kärnän mukaan eroaminen tässä tilanteessa EU:sta olisi sata kertaa pahempi virhe kuin aikanaan siihen liittyminen.

Onko se nyt Kärnän mielestä eroaminen vai erottaminen?

EU ei voi erottaa Suomea. Eroaminen taas on omissa käsissä.

Niinpä, Kärnä antaa tuossa ikäänkuin ymmärtää että EU:n jäsenvaltioilla ei ole oikeutta tehdä tässä asiassa kansan edun mukaista päätöstä eroamatta tai tultua erotetuksi. Tämähän ei pidä paikkaansa, eikä EU:n herrat hölmölän koijattavasta apinasta luopuisi vaikka se tämän kerran ymmärtäisikin oman etunsa ja kieltäytyisi Brysselin velkavankeudesta.

Kärnän kepulaisissa mielikuvissa EU on isäntä ja Suomi on mitätön renki jonka pitäisi pokkuroida isännän mieliksi. Kärnä yrittää ojentaa renkiä, haluaa näyttää isännälle toimivansa tämän pehtoorina. Kärnä ei ymmärrä että EU:n tulisi toimia niin että kansallisvaltiot ovat isäntiä ja Brysselin pukumiehet ja jakkunaiset toimivat näiden renkinä.

On erinomaista että kansanäänestysasia päästään käsittelemään eduskunnassa tuon kansalaisaloitteen ja PS:n aloitteen ansioista. Muun hyvän lisäksi näin pakotetaan vilunkipetterit ottamaan asiaan kantaa asiaan niin kepussa kuin kokoomuksessakin.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 984
 • Liked: 3726
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #979 : 26.09.2020, 13:18:13 »
Kannatan laiskasti aloitteita, koska ne ovat yleensä hutiloituja. Tätä aloitetta kannatin kun asian huomasin.

On tärkeää, että Suomen kansa äänestää siitä hyväksyykö se EU:n perussopimusten rikkomisen. Asia on harvinaisen selvä, sillä jopa perustuslakivaliokunta totesi kosmeettisesti muuttuneen diilin ykkösversion perustuslain vastaiseksi. Myös TP on ilmaissut huolensa sopimusten tulkinnoista.

Hallituspuolueet voivat kävellä aloitteen yli (eivätkö kannata demokratiaa?), mutta joutuvat niin aktiivisesti tekemään, sen sijaan että asia vain ajautuisi läpi. Näin historiankirjoihin jää vahvempi jälki liittovaltiokehityksestä ja sen ajajista.

Luvassa on viihdyttävää kiemurtelua eduskunnassa, sillä jokaisen on valittava puolensa.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Savi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 283
 • Liked: 808
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #980 : 26.09.2020, 20:51:54 »
Vielä kerkiätte ennen 50 000 allekirjoituksen paukkumista itse käydä allekirjoittamassa tämän aloitteet

Lainaus
Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista
....
Elpymispaketti on kansallisesta näkökulmasta hyvin merkittävä kokonaisuus, jonka taloudelliset ja yhteiskunnalliset vaikutukset edellyttävät kansan laajaa hyväksyntää. Tämän vuoksi kansalaisaloitteessa esitetään, että elpymispaketin käsittävästä kokonaisuudesta tulee järjestää kansanäänestys.
....
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7224


Tommi Salminen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 121
 • Liked: 94
 • Helsingin kaupunginvaltuustoon 2021
  • Tommi Salminen Helsingin kaupunginvaltuustoon 2021
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #981 : 27.09.2020, 13:06:47 »
Ei pidä heittää kivillä niitä, jotka avoimesti ajavat EU:sta liittovaltiota. Se on ihan kunniallinen mielipide, vaikka se minun mielestäni huono idea onkin. Sen sijaan kritiikkiä kannaattaa kohdistaa niihin, jotka muka eivät halua liittovaltiota, mutta silti koko ajan tuntuvat ajavan sitä. Tässä korona-tukipaketissakin paljon toistellaan paketin kertaluontoisuutta. Mahtavatko nämä toistelijat oikeasti uskoa sitä? En tiedä kumpi on pahempi - se että he tosiaan uskovat, vai se että he eivät usko, mutta esittävät uskovansa.

Lainaus
Politiikassa kaikki väliaikainen ja kertaluontoinen tuppaa olemaan pysyvää ja toistuvaa. Mielestäni on ilmeistä, että jos nyt näytetään tällaisen toiminnan olevan hyväksyttyä, sitä tullaan saamaan lisää jatkossakin.

Vaikka näitä tukipaketteja oikeasti haluttaisiinkin, olisi prosessi silti väärä. EU:n pitäisi ensin muuttaa omat sääntönsä sellaisiksi, että näitä paketteja saisi tehdä. Jos se ei onnistuisi niin silloin pitäisi pakettien jäädä tekemättä. Sama koskee kaikkea muutakin toimintaa EU:ssa. Mistä kukaan enää muuten tietää, mitä sääntöjä pitää noudattaa ja mitä ei?

Blogikirjoitukseni EU:n tukipaketeista
Tommi Salminen Helsingin kaupunginvaltuustoon 2021. Lue ajatuksistani: www.tommisalminen.fi

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 361
 • Liked: 1692
 • Äärikansallismielinen oikeistopopulisti
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #982 : 28.09.2020, 07:17:25 »
[...]
Tässä korona-tukipaketissakin paljon toistellaan paketin kertaluontoisuutta. Mahtavatko nämä toistelijat oikeasti uskoa sitä? En tiedä kumpi on pahempi - se että he tosiaan uskovat, vai se että he eivät usko, mutta esittävät uskovansa.
[...]

Todennäköisesti ainoa vaihtoehto missä paketti todella jää kertaluonteiseksi on se, että EU hajoaa seuraavan kriisin seurauksena. Muistutukseksi siitä miten nopeasti asiat voivat muuttua, sopii Suomen Kuvalehden kansikuva 30 vuoden takaa. Siinä Jaakko Iloniemi varoittaa muuttamasta YYA-sopimusta; "Neuvostoliitto on nyt heikko, mutta ei aina". Eipä tuo Euvostoliiton esikuva kovinkaan vahvaksi muuttunut viimeisen vuotensa aikana. Ja viiden vuoden kuluttua Suomi oli jo aloittanut matkansa kohti uutta ja auvoista liittovaltiota kohti.
"Älä tue kommunisteja luottamalla keskustan ja sosialistien kommunisteille mieluisaan politiikkaan. Matkalla valtaan ollaan näet valmiita unohtamaan yksinkertaisimmatkin perustotuudet". Kokoomuksen vaalimainos, EK-vaalit 1966.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 504
 • Liked: 35483
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #983 : 01.10.2020, 21:16:26 »
Bulgarialaislehden lyhyt uutinen viitoittaa sitä, mihin suuntaan akselivallat haluavat EU:n menevän. Esitys on mielenkiintoinen sillä geopoliittinen mahtitekijä ei voi olla ilman vahvaa armeijaa ja atomipommia. Macronilla on kyllä ydinpommi, mutta Merkelillä vain mitätön armeija, jonka saksalaislehtien mukaan von der Leyen kuulemma tuhosi ja saattoi kaaokseen ennen kuin pakeni EU-komission puheenjohtajaksi. Nämä kuviot muuttuvat vieläkin mielenkiintoisemmiksi, kun huomioi, että useampikin suomalaispoliitikko on aikoinaan haikaillut EU:n oman armeijan perään, muistaakseni jopa TP:tä myöten. 

Lainaus
EU:sta on tultava mahtitekijä

Macron odottaa geopoliittista keskustelua


Fakti 1.10.2020

EU-huippukokouksessa tulee käydä geopoliittinen keskustelu. Näin ilmoitti Ranskan presidentti Emmanuel Macron, raportoi Politico-lehti.

Macron ilmoitti tukevansa esityksiä strategisesta autonomiasta. Hänen mielestään näin EU voi nousta geopoliittiseksi mahtitekijäksi.

Se mahdollistaa teollisen riippumattomuuden. Hän lisäsi vielä, että solidaarisuus Kyprosta ja Kreikkaa kohtaan ei kuulu tähän keskusteluun.

Hän odottaa EU-edustajien keskustelevan kansainvälisistä avainkysymyksistä. Macron kehottaa tarkastelemaan uudelleen taktiikkaa käydä dialogia Venäjän kanssa.

Näin puhuu siis presidentti, jonka maan pelätään yleisesti kohta päätyvän Italian, Kreikan ja Espanjan tavoin muiden EU-jäsenmaiden elätettäväksi.

EDIT lisätty juttuun viimeinen lause, joka epähuomiossa oli tippunut pois.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2020, 21:38:54 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 54
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #984 : 04.10.2020, 11:44:15 »
No mutta kulta pieni, kun väität että elpymisväline on perussopimuksen vastainen, niin sinun pitäisi todistaa että se on sitä. Eli sinun pitää todistaa että sinä olet oikeassa.

Voi kulta pieni, kun väität että elpymisväline on perussopimuksen mukainen, niin sinun pitäisi todistaa että se on sitä.

No ei se ihan noinkaan mene, vaan jos esität väitteen niin sinulla on todistustaakka, ja luulisi että sinulla on todisteetkin valmiina kun kerran olet moiseen lopputulemaan tullut. Muilla ei ole todistustaakkaa osoittaa sinun olevan väärässä. Toki olen viitannut artikloihin 122 ja 125, Pringle-keissiin, komission lakipalvelun mielipiteeseen asiasta ja Wienin konvention tulkintaprinsiippeihin tässä keskustelun lomassa.

Elpymisväline on perussopimuksen vastainen. Ihan yksinkertaisista syistä. Taloudellisia arvioita koronan aiheuttamista kustannuksista ei ole. Rahoitus päätettiin ilman niitä arvioita lähinnä siten miten kukakin kehtasi pyytää. Valtiot jotka saavat rahaa, joutuvat keksimään niille käyttöä, ja 50% käytöstä on ohjattava asiaan jolla ei ole Koronan kanssa mitään tekemistä. Yksinkertaista ja helppoa.

Ja mitä artikaa tämä mielestäsi rikkoo, ja miten? Sitäpaitsi arvioita koronan vaikutuksesta on olemassa, ne eivät vain ole lopullisia arvioita, ja Europarlamentti tulee vielä säätämään jakoperusteita.

Olen esitellyt ne todisteet, esittelin artiklat, joista sinä kehitit uusia versioita ja sananmuotoja. Artikla 125 kieltää yhteisvastuut, ja nyt tässä elpymisvälineessä ne ovat avainasemassa.

Artiklojen kopioiminen tänne jälleen kerran ei edistä asiaasi lainkaan, vaan sinulla tulisi olla niistä jotain sanottavaakin. Pringle-keississä CJEU avasi ajatteluaan tilanteista, missä rahallinen avustus jäsenmaalle on ok Art. 125 alla. On selvää että haluaisit tosi kovin että elpymisväline olisi perussopimuksen vastainen, mutta argumentteja sinulla ei ole. Artikla 125 ei kiellä apua jäsenmaille. CJEU on sanonut että taloudellista apua voidaan antaa Art. 125 alla. Art. 125 sanoo, että Neuvostolla on (komission ja parlamentin kanssa yhteistoiminnassa) valta päättää Art. 125 kieltojen tulkinnasta. Artikla 122 eksplisiittisesti sallii avun jäsenmaille.

Lainaus
Sinä et edelleenkään ole todistanut elpymisvälineen olevan sopimuksen vastainen, joten voit lopettaa nämä puheet tähän.
Olen luetellut artiklat, olen luetellut perusteeni, sinä taasen olet vain jankannut että se on. Perusteita ei ole näkynyt.

Artikloja olet kyllä luetellut, mutta kun sinulle on selitetty miten olet ymmärtänyt ne väärin, sinulta on loppunut sanottava. Olet vain kopioinut artiklat uudelleen seuraavaan viestiisi.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 573
 • Liked: 17701
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #985 : 04.10.2020, 13:26:12 »
No ei se ihan noinkaan mene, vaan jos esität väitteen niin sinulla on todistustaakka, ja luulisi että sinulla on todisteetkin valmiina kun kerran olet moiseen lopputulemaan tullut. Muilla ei ole todistustaakkaa osoittaa sinun olevan väärässä. Toki olen viitannut artikloihin 122 ja 125, Pringle-keissiin, komission lakipalvelun mielipiteeseen asiasta ja Wienin konvention tulkintaprinsiippeihin tässä keskustelun lomassa.

Niin esitin väitteen, esitin väitteelleni perusteet artiklojen tekstien perusteella. Sinä vetosit Pringle keissiin ja sen tulkintaan, sitten kertoen ettei Pringle keissi ole ennakkotapaus jota voi tässä tapauksessa käyttää. Olet viitannut artikloihin, keksien niille uusia sisältöjä, sekä muuttaen määritelmiäsi lennosta.

Totuus kuitenkin vieläkin on. Koronapaketti pistettiin pystyyn pikavauhtia, sen "elvyttävä" vaikutus ei perustu koronasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Sen avustusrahoja ei jaettu koronasta aiheutuneiden vahinkojen mukaan, sen rahoituksen perusteissa on ilmastonmuutos ja vihreät arvot, ei korona. Kappas, mitenkäs se menikään artiklojen mukaan?

Lainaus
Ja mitä artikaa tämä mielestäsi rikkoo, ja miten? Sitäpaitsi arvioita koronan vaikutuksesta on olemassa, ne eivät vain ole lopullisia arvioita, ja Europarlamentti tulee vielä säätämään jakoperusteita.


Jaa että europarlamentti tulee vielä säätämään jakoperusteita? Eli rahoitus on päätetty, perusteita säädellään vielä. Mutta mitäs artiklaa se rikkookaan. katsotaan se lopussa.

Lainaus
Artiklojen kopioiminen tänne jälleen kerran ei edistä asiaasi lainkaan, vaan sinulla tulisi olla niistä jotain sanottavaakin. Pringle-keississä CJEU avasi ajatteluaan tilanteista, missä rahallinen avustus jäsenmaalle on ok Art. 125 alla. On selvää että haluaisit tosi kovin että elpymisväline olisi perussopimuksen vastainen, mutta argumentteja sinulla ei ole. Artikla 125 ei kiellä apua jäsenmaille. CJEU on sanonut että taloudellista apua voidaan antaa Art. 125 alla. Art. 125 sanoo, että Neuvostolla on (komission ja parlamentin kanssa yhteistoiminnassa) valta päättää Art. 125 kieltojen tulkinnasta. Artikla 122 eksplisiittisesti sallii avun jäsenmaille.


Pringle keissi koski ESM mekanismia. Joka eksplisiittisesti on euroalueen taloudellisen tasapainon vuoksi pystyyn potkittu himmeli, joka sekin vaatii että jäsenmaiden on noudatettava budjettikuria ja se mekanismi ei lahjoita rahaa, se lainaa sitä. Toisin kuin koronapaketti jossa rahaa lahjoitetaan, ei lainata. Kunhan jäsenmaat keksivät niille sopivat perusteet ja kohteet.

Artikla 125 on yksinkertainen.
Lainaus
125 artikla

(aiempi EY-sopimuksen 103 artikla)

1.   Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita jäsenvaltioiden keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi. Jäsenvaltio ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

2.   Neuvosto voi komission ehdotuksesta ja Euroopan parlamenttia kuultuaan tarvittaessa täsmentää 123 ja 124 artiklassa sekä tässä artiklassa tarkoitettujen kieltojen soveltamiseksi tarvittavat määritelmät.

Kyseisen artikkelin mukaan Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, eivätkä jäsenvaltiot ole vastuussa eivätkä ota vastatakseen sitoutumuksista, mutta nyt koronapaketin myötä, unioni ja jäsenmaat ottavat vastuuta ja ottavat vastatakseen jäsenvaltioiden keskushallintojen, alueellisten tai paikallisten tai muiden viranomaisten tai julkisoikeudellisisten laitosten tai julkisten yritysten sitoumuksista, luoden ja asettaen näille niitä sitoumuksia.

Ei se sen vaikeampaa ole.

Lainaus
Artikloja olet kyllä luetellut, mutta kun sinulle on selitetty miten olet ymmärtänyt ne väärin, sinulta on loppunut sanottava. Olet vain kopioinut artiklat uudelleen seuraavaan viestiisi.

Olet kyllä yrittänyt väittää että olen ymmärtänyt ne väärin, mutta se väittäminen ei riitä. Puhuit aiemmin
Lainaus
Et ole lukenut ensinkään mitä olen kirjoittanut. Pringle keississä on oleellista se mitä oikeus sanoi siitä, missä olosuhteissa apu on Art. 125 mukaista. Koronapaketissa nuo olosuhteet luodaan mainituilla elpymissuunnitelmilla. Ei Pringle-keissi tarkoita sitä ettei artiklan sisällöllä ole merkitystä vaan sillä on merkitystä sille, miten artiklan sisältöä tulkitaan. Ja tulkinnan määrää (kuten Ebeneser oikein kirjoitti) EU-tuomioistuin, ei nimimerkki keskustelupalstalla tai edes Suomen presidentti.

Tässä yksinkertaisesti yrität käyttää Pringle keissiä ennakkotapauksena, kuinka artiklaa 125 tulisi tulkita ja kuinka koronapaketissa nuo olosuhteet luodaan. Mutta koronapaketti ja ESM ovat varsin erilaisia tapauksia ja itsekin tuossa myönnät että olosuhteita ei ole, vaan ne luodaan erikseen elpymissuunnitelmilla, niin koronapaketti ei lähtökohtaisesti ole artiklan 125 mukainen, vaan siitä byrokraattisella kikkailulla yritetään aikaansaada sellainen.

Kerroit myös kuinka
Lainaus
Jaha, nyt EU:n perussopimuksen  tekstillä ei enää olekaan sinulle merkitystä, kun on käynyt ilmi että sen sanamuotoa ei ole rikottu. Artiklassa 122 nimenomaan sanotaan että taloudellinen apu on laillista, mikä on jännitteisessä tilassa ylläolevaan kommenttiisi nähden.

Artikla 122 kuuluu vieläkin yksinkertaisesti.

Lainaus
1.   Neuvosto voi komission ehdotuksesta päättää jäsenvaltioiden välisen yhteisvastuun hengessä taloudellisen tilanteen kannalta aiheellisista toimenpiteistä erityisesti, jos ilmenee suuria vaikeuksia tiettyjen tuotteiden saatavuudessa, ennen kaikkea energia-alalla, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muiden perussopimuksissa määrättyjen menettelyjen soveltamista.

2.   Jos luonnonkatastrofit tai poikkeukselliset tapahtumat, joihin jäsenvaltio ei voi vaikuttaa, ovat aiheuttaneet tuolle jäsenvaltiolle vaikeuksia tai vakavasti uhkaavat aiheuttaa sille suuria vaikeuksia, neuvosto voi komission ehdotuksesta tietyin edellytyksin myöntää kyseiselle jäsenvaltiolle unionin taloudellista apua. Neuvoston puheenjohtaja antaa Euroopan parlamentille tiedon tehdystä päätöksestä.

Osaatko sanoa mitä suuria vaikeuksia tiettyjen tuotteiden saatavuudessa korona on aiheuttanut, jonka mukaan sitten koronapaketti vaatii avustusrahoja käytettävän 30% vihreisiin kohteisiin? Osaatko sanoa mitä ovat ne suuret vaikeudet tai vakavat uhat mitä korona on aiheuttanut jäsenvaltioille? Jonka mukaan näille annetaan taloudellista apua, josta paketin mukaan on käytettävä 30% vihreisiin kohteisiin?

Paketti on päätetty, nyt keksitään perusteita ja yritetään saada sorvattua se sellaiseen muotoon että se ei riko artikloja. Kuten itse sanoit, rahoitusperusteita sorvataan vielä. Jos ne noudattaisivat artikloja, niitä ei tarvitsisi sorvata. Case point.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 674
 • Liked: 1141
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #986 : 04.10.2020, 21:42:08 »
Laitan tähän viestiketjuun kansanedustaja Ville Tavion (ps.) lehtikirjoituksen, joka käsittelee EU-liittovaltiota. Alla oleva mielipidekirjoitus on julkaistu Kouvolan Sanomissa 28.9.2020 ja Turun Sanomissa 2.10.2020.

Lainaus
Hyväksyikö kansa nykyisen EU:n?

Euroopan unionissa suunniteltu elvytyspaketti, jota rakennetaan koronakriisiin vedoten, muuttaisi toteutuessaan unionin luonteen tulonsiirtounioniksi. Kyseessä on totaalinen muutos EU:n luonteeseen.

Suomen suunniteltu kokonaisvastuu elpymisvälineestä on valtavat 13 miljardia euroa, josta osa on takausvastuita. Suomen maksuosuus EU:n elpymisrahastoon on 6,6 miljardia euroa ja Suomi voi vastaanottaa hätärahoitusta 3,2 miljardia euroa vuoteen 2023 mennessä. Nettomaksettavaa on siis 3,4 miljardia euroa, olettaen, että Suomi osaa hakea kaiken sille kuuluvan rahoituksen. Suoran tuen lisäksi Suomi antaa myös lainoja, joiden takaisinmaksu on epävarmaa. Kokonaisuus käy kalliiksi suomalaisille. Perussuomalaisten kanta on, että jokainen valtio vastaa itse omista veloistaan.

Uskon, että Euroopassa kannattaa olla vapaakauppa-alue, kutsutaan sitä sitten EU:ksi tai joksikin muuksi. EU-liittovaltio sen sijaan ei hyödytä Suomea, koska se on siirtänyt päätöksenteon Berliiniin ja Pariisiin, missä Suomen etu ei kiinnosta.

Brexit oli EU:lle hieno mahdollisuus itsekritiikkiin ja suunnanmuutokseen, mutta EU jätti tilaisuuden käyttämättä. EU:n olisi kannattanut ottaa brexitistä opiksi ja höllentää otettaan jäsenmaiden omista asioista, mutta komissio valitsikin entistä tiiviimmän liittovaltion tien.

Tällainen muutos saa toki miettimään, onko EU:n uudistaminen realistisempaa liittovaltion hajottamisen kautta kuin nykyisessä eurokratiassa.

On aika pohtia perimmäisiä kysymyksiä. Tuliko EU:sta sellainen itsenäisten valtioiden kauppaliitto, johon vuoden 1994 kansanäänestyksellä Suomen kansa antoi suostumuksensa, vai tuliko unionista jotain aivan muuta?

Ville Tavio
kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja​​​ (ps.)

Infernaalinen_aviomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 54
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #987 : 10.10.2020, 12:52:14 »
Totuus kuitenkin vieläkin on. Koronapaketti pistettiin pystyyn pikavauhtia, sen "elvyttävä" vaikutus ei perustu koronasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Sen avustusrahoja ei jaettu koronasta aiheutuneiden vahinkojen mukaan, sen rahoituksen perusteissa on ilmastonmuutos ja vihreät arvot, ei korona.


Korona on aiheuttanut jäsenmaissa taloudellisen kysynnän katoa. Paketti elvyttää maiden taloutta. Ei ole kovin vaikeaa, mutta ah niin hirveää EU-kammoisille henkilöille. Elvytyksellä ei kannata uudelleenrakentaa hävinnyttä taloudellista toimeliaisuutta vaan sellaista jolla on enemmän relevanssia tulevaisuudessa, kuten ilmastoteknologiaa.

Pringle keissi koski ESM mekanismia.

Kyllä, Pringle koski ESM mekanismia, olet ihan oikeassa. Ja kyseisessä päätöksessään CJEU lausui yleisemminkin Art. 125:stä, kuten olen tässä jo useampaan otteeseen sinulle rautalangasta vääntäneet.

Kyseisen artikkelin mukaan Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, eivätkä jäsenvaltiot ole vastuussa eivätkä ota vastatakseen sitoutumuksista, mutta nyt koronapaketin myötä, unioni ja jäsenmaat ottavat vastuuta ja ottavat vastatakseen jäsenvaltioiden keskushallintojen, alueellisten tai paikallisten tai muiden viranomaisten tai julkisoikeudellisisten laitosten tai julkisten yritysten sitoumuksista

Annatko esimerkin jostain konkreettisesta toisen jäsenvaltion sitoumuksesta, jonka Suomi ottaa tässä koronapaketissa kontolleen? Jos EU:ssa sovittaisiin vaikka että Italia ottaa vastuulleen Lapin läänin terveydenhuollon, sillon Italia ottaisi vastuulleen toisen jäsenmaan (tässä tapauksessa Suomen) sitoumuksen. Samoin jos Ruotsi ilmoittaisi ottavansa vastuulleen Suomen liikkeellelaskeman velkakirjan, silloin Ruotsi rikkoisi tätä artiklaa.

Erilaisia avustuksia taasen on sinänsä EU:ssa jaettu jäsenmaille jo 1960-luvulta saakka mitä moninaisimpiin tarkoituksiin, lähinnä maatalouteen. Jotkut maat ovat niissä nettosaajia, toiset nettomaksajia, ja tämäkin asiantila on vallinnut jo kahden sukupolven ajan.

Artikla 122 kuuluu vieläkin yksinkertaisesti.

Lainaus
1.   Neuvosto voi komission ehdotuksesta päättää jäsenvaltioiden välisen yhteisvastuun hengessä taloudellisen tilanteen kannalta aiheellisista toimenpiteistä erityisesti, jos ilmenee suuria vaikeuksia tiettyjen tuotteiden saatavuudessa, ennen kaikkea energia-alalla, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muiden perussopimuksissa määrättyjen menettelyjen soveltamista.

2.   Jos luonnonkatastrofit tai poikkeukselliset tapahtumat, joihin jäsenvaltio ei voi vaikuttaa, ovat aiheuttaneet tuolle jäsenvaltiolle vaikeuksia tai vakavasti uhkaavat aiheuttaa sille suuria vaikeuksia, neuvosto voi komission ehdotuksesta tietyin edellytyksin myöntää kyseiselle jäsenvaltiolle unionin taloudellista apua. Neuvoston puheenjohtaja antaa Euroopan parlamentille tiedon tehdystä päätöksestä.

Osaatko sanoa mitä suuria vaikeuksia tiettyjen tuotteiden saatavuudessa korona on aiheuttanut, jonka mukaan sitten koronapaketti vaatii avustusrahoja käytettävän 30% vihreisiin kohteisiin? Osaatko sanoa mitä ovat ne suuret vaikeudet tai vakavat uhat mitä korona on aiheuttanut jäsenvaltioille? Jonka mukaan näille annetaan taloudellista apua, josta paketin mukaan on käytettävä 30% vihreisiin kohteisiin?

Ensimmäinen pykälä ei edelletä että olisi olemassa vaikeuksia tuotteiden saatavuudessa vaan se sanoo ykskantaan, että neuvosto voi komission ehdotuksesta päättää jäsenvaltioiden välisen yhteisvastuun hengessä taloudellisen tilanteen kannalta aiheellisista toimenpiteistä. Näin on toimittukin kun on päätetty elvytyspaketista ja neuvosto on myös päättänyt, että paketin osittainen suuntaaminen vihreään sektoriin on aiheellista. Pykälä mainitsee että "erityisesti" tuotteiden saatavuuden häiriintyessä neuvosto voi toimia näin, mutta artikla ei suinkaan rajoita tätä neuvoston toimivaltaa vain kyseiseen tilanteeseen. Eli kysymyksesi joka liittyy tuotteiden saatavuuteen paljastaa että olet ymmärtänyt Art. 122(1):n väärin.

Koronan aiheuttamat vaikeudet puolestaan käsittävät mm. talouden voimakkaan ja nopean supistumisen.

Eli huomaamme taas, että sen asemasta että tekisit minkäänlaista ponnistusta sopimuksen ymmärtämiseen olet kopioinut jälleen artikloja tänne ja julistanut sitten, että olet selvästi oikeassa. Näin ei kuitenkaan ole.

Argumenteissasi myös räpiköit eri suuntiin ilman mitään selkeää linjaa. Ensinhän olit sitä mieltä että rahallisen avun antaminen olisi sinänsä laitonta ja sopimuksen vastaisuus olisi siinä. Näinhän ei ole koska Art. 122 erityisesti mahdollistaa sen ja se EU johon liittymisestä Suomessa oli kansanäänestys oli jo EU joka jakoi jäsenmailleen rahallisia avustuksia joissa osa jäsenmaista oli nettomaksajia ja osa nettosaajia.

Olet muuten ehkä unohtanut sen argumentin että olisi laitonta ja sopimuksenvastaista että EU lainaa rahaa kuten tässä koronapaketissa tehdään. Perussopimuksessa ei tosin kielletä lainaamista, mutta voisit välillä meuhkata asiasta vähän eri perspektiivistä, niin keskustelun seuraaminen ei olisi muille käyttäjille tylsää.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 573
 • Liked: 17701
 • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #988 : 10.10.2020, 16:26:54 »
Korona on aiheuttanut jäsenmaissa taloudellisen kysynnän katoa. Paketti elvyttää maiden taloutta. Ei ole kovin vaikeaa, mutta ah niin hirveää EU-kammoisille henkilöille. Elvytyksellä ei kannata uudelleenrakentaa hävinnyttä taloudellista toimeliaisuutta vaan sellaista jolla on enemmän relevanssia tulevaisuudessa, kuten ilmastoteknologiaa.

Kuinkas tämä sitten osuukaan artiklojen 122 tai 125 määritelmiin? Nyt paketti sitten elvyttää maiden talouksia sinun mukaasi. Senhän piti korvata koronan aiheuttamia vahinkoja ja kustannuksia, mutta nyt sitten ei kannatakkaan korvata niitä vaurioita vaan rakentaa tulevaisuuden teknologiaa? Väitteesi pyörivät nyt villisti, sillä miten koronapaketti korvaa vaurioita tai vahinkoa taloudelle, jos sillä ei korvata niitä vaurioita tai vahinkoja?

Lainaus
Kyllä, Pringle koski ESM mekanismia, olet ihan oikeassa. Ja kyseisessä päätöksessään CJEU lausui yleisemminkin Art. 125:stä, kuten olen tässä jo useampaan otteeseen sinulle rautalangasta vääntäneet.

Ei, CJEU lausui artiklasta 125 nimenomaan ja rajaten sen Pringle keissiin. Nyt väität taas kerran että Pringle keissi on ennakkotapaus asiassa, sitähän tuo CJEU lausui yleisemminkin tarkoittaa.

Lainaus
Annatko esimerkin jostain konkreettisesta toisen jäsenvaltion sitoumuksesta, jonka Suomi ottaa tässä koronapaketissa kontolleen? Jos EU:ssa sovittaisiin vaikka että Italia ottaa vastuulleen Lapin läänin terveydenhuollon, sillon Italia ottaisi vastuulleen toisen jäsenmaan (tässä tapauksessa Suomen) sitoumuksen. Samoin jos Ruotsi ilmoittaisi ottavansa vastuulleen Suomen liikkeellelaskeman velkakirjan, silloin Ruotsi rikkoisi tätä artiklaa.


3 Miljardia euroa jotka Suomi maksaa muiden maiden "tulevaisuuden relevanttiin" toimeliaisuuteen. Koko koronapakettihan on yksi konkreettinen esimerkki siitä että Suomi ottaa toisen jäsenmaan tai unionin sitoumuksista vastuun.

Lainaus
Erilaisia avustuksia taasen on sinänsä EU:ssa jaettu jäsenmaille jo 1960-luvulta saakka mitä moninaisimpiin tarkoituksiin, lähinnä maatalouteen. Jotkut maat ovat niissä nettosaajia, toiset nettomaksajia, ja tämäkin asiantila on vallinnut jo kahden sukupolven ajan.

Suomi on ollut EU jäsen vasta vuodesta 1995. Eikä 1960 luvulla EU ollut lähellekään sitä mitä se oli 1990 luvulla, tai nyt 2020 luvulla. Euroopan Unionia ei ollut olemassa kuin vuonna vasta vuonna 1993. Sitä ennen se oli löyhä talous/kauppaliittouma.

Lainaus
Ensimmäinen pykälä ei edelletä että olisi olemassa vaikeuksia tuotteiden saatavuudessa vaan se sanoo ykskantaan, että neuvosto voi komission ehdotuksesta päättää jäsenvaltioiden välisen yhteisvastuun hengessä taloudellisen tilanteen kannalta aiheellisista toimenpiteistä. Näin on toimittukin kun on päätetty elvytyspaketista ja neuvosto on myös päättänyt, että paketin osittainen suuntaaminen vihreään sektoriin on aiheellista. Pykälä mainitsee että "erityisesti" tuotteiden saatavuuden häiriintyessä neuvosto voi toimia näin, mutta artikla ei suinkaan rajoita tätä neuvoston toimivaltaa vain kyseiseen tilanteeseen. Eli kysymyksesi joka liittyy tuotteiden saatavuuteen paljastaa että olet ymmärtänyt Art. 122(1):n väärin.

Kyllä sinun kannattaisi lukea ne artiklat kokonaan, eikä pätkäistä itsellesi sopivaa pätkää ja kuvitella että se riittäisi. Varsinkin kun katkaiset artiklan keskeltä.

1.   Neuvosto voi komission ehdotuksesta päättää jäsenvaltioiden välisen yhteisvastuun hengessä taloudellisen tilanteen kannalta aiheellisista toimenpiteistä erityisesti, jos ilmenee suuria vaikeuksia tiettyjen tuotteiden saatavuudessa, ennen kaikkea energia-alalla, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muiden perussopimuksissa määrättyjen menettelyjen soveltamista.

Huomaatko sinä se lukee siinä, se erityisesti jatkaa sitä virkettä, sen jälkeen tulee pilkku, eli se rajaa sitä neuvoston toimivaltaa kyseiseen tilanteeseen. Et siis osannut vastata kysymykseen, vaan tulkitse artiklaa irroitellen siitä yksittäisiä sanoja ja sitten keksien sille uuden merkityksen.

Lainaus
Koronan aiheuttamat vaikeudet puolestaan käsittävät mm. talouden voimakkaan ja nopean supistumisen.

Eli huomaamme taas, että sen asemasta että tekisit minkäänlaista ponnistusta sopimuksen ymmärtämiseen olet kopioinut jälleen artikloja tänne ja julistanut sitten, että olet selvästi oikeassa. Näin ei kuitenkaan ole.

Niin, Sinä et ole lainannut sopimuksen sisältöä, sen ymmärtäminen on vaikeaa kun sen sisältöä ei ole helposti saatavilla, edes sitä puolustavat eivät lainaa sitä. Sitten keksit erinäisiä perusteita sille kuinka se sopimus on artiklojen mukainen. Nyt Koronan aiheuttamat vaikeudet käsittävät, mm talouden voimakkaan ja nopean supistumisen, kumma juttu, ei tainnut olla korona joka sen teki vaan valtion toimet sen koronan johdosta. Mihinkäs se katosi se luonnonkatastrofi joka korona on?

Lainaus
Argumenteissasi myös räpiköit eri suuntiin ilman mitään selkeää linjaa. Ensinhän olit sitä mieltä että rahallisen avun antaminen olisi sinänsä laitonta ja sopimuksen vastaisuus olisi siinä. Näinhän ei ole koska Art. 122 erityisesti mahdollistaa sen ja se EU johon liittymisestä Suomessa oli kansanäänestys oli jo EU joka jakoi jäsenmailleen rahallisia avustuksia joissa osa jäsenmaista oli nettomaksajia ja osa nettosaajia.

Olet muuten ehkä unohtanut sen argumentin että olisi laitonta ja sopimuksenvastaista että EU lainaa rahaa kuten tässä koronapaketissa tehdään. Perussopimuksessa ei tosin kielletä lainaamista, mutta voisit välillä meuhkata asiasta vähän eri perspektiivistä, niin keskustelun seuraaminen ei olisi muille käyttäjille tylsää.

Ei, Olin ja olen vieläkin sitä mieltä että Rahan lahjoittaminen on sinänsä sopimuksien ja artikojen vastaista. Taloudellinen apu joka toteutetaan lainaamalla ála ESM, ei ole. Mutta EU:n velanotto ja rahan lahjoitus taasen on. Koronapaketissa muuten vieläkin otetaan velkaa ja annetaan rahaa jäsenvaltioille. ei lainata. Miksi yksikään EU maa lainaisi EU:lta rahaa toteuttaakseen EU:n määräämiä hankkeita? Kun EU ottaa velkaa, EU rikkoo kas kummaa EU artiklaa 125. Koska EU ottamalla lainaa ja lahjoittamalla rahat jäsenvaltioille, ottaa EU yhteisvastuullista lainaa ja siten rikkoo omia sääntöjään.

Se tarkoittaa nyt sitä että Eurobondit tulevat takaoven kautta, tai koronakriisin varjolla. Mutta kyllä kunnon kommunisti keksii aina selitykset sille kuinka euvostoliitto noudattaa sääntöjään, niitä noudattamatta.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 542
 • Liked: 93393
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #989 : 13.10.2020, 13:41:30 »
Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Suomi kuitenkin nosti oikeusvaltioperiaatteen yhdeksi puheenjohtajakautensa päätavoitteista.

Miksi ja millä pokalla, kun hallitus kuitenkin suhtautuu vihamielisesti esimerkiksi sananvapauden kaltaiseen perusoikeuteen, joka on Suomea laajempi esimerkiksi juuri Unkarissa?

Teema oli tosiaan näkyvä Suomen puheenjohtajakaudella, ja etenkin ministeri Tuppurainen vaati kiihkeästi Puolan ja Unkarin rankaisemista, mutta edelleenkään ei laadittu yleispäteviä kriteerejä, joilla oikeusvaltioperiaaatteiden rangaistava rikkominen olisi määritelty. Tuppuraiselle kriteeriksi olisi riittänyt äänestyspäätös.

Lainaus käyttäjältä: Jenni Virtanen, HS
Tiukkaa linjaa ajavien jäsenmaiden mielestä rikkomuksista olisi pitänyt päättää käänteisellä määräenemmistöllä. Asia olisi siis edennyt, ellei tietty määrä jäsenmaita olisi äänestänyt vastaan.

Jotenkin tuntuu, että tavoitteena ei siis olekaan varmistaa oikeuden vaan tietynlaisen lopputuloksen toteutuminen.

Tämä on tullut entistäkin selvemmäksi, kun federalistit ovat tuominneet Saksan kompromissiesityksen mahdottomaksi hyväksyä, koska siinä hylätään käänteinen määräenemmistö (määräenemmistön on vastustettava rikkomusmenettelyä) ja käytetään ihan normaalia määräenemmistöä.

Määräenemmistön luulisi tyydyttävän kaikkien demokratiavaatimukset, mutta ei, vaan kuten Ylen toimittaja Susanna Turunen ja parlamentin puolesta asiassa neuvotteleva europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (ex-Yle) lipsauttivat, vain käänteinen määräenemmistö kelpaa, koska se olisi käytännössä liki mahdottomana sama kuin automaatti, että komission tekemä päätös riittää.

Toisin sanoen kiistassa halutaan vaivihkaa siirtää päätösvalta jäsenmaiden väitetyissä oikeusvaltiorikkomuksissa jäsenmaiden enemmistöltä komissiolle. Federalistit haluavat myös poistaa EU:lta todistustaakan. Eikä tässäkään vielä kaikki, vaan syytetyltä maalta halutaan poistaa Saksan esityksen mahdollisuus puolustautua tekemällä valitus. Jäljelle jää vain komission mielivalta.

Melkoista demokratiaa tämä EU-demokratia.

Lainaus
Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että Saksan ehdottama kompromissi oikeusvaltioperiaatteen kytkemisestä EU-rahanjakoon ei ole riittävän hyvä.

EU-puheenjohtajamaa Saksa on tuonut oikeusvaltiomekanismista pöytään uuden kompromissiesityksen. Helsingin Sanomat arvioi tulosta vesitetyksi, samoin Spiegel-lehti, jonka mukaan nyt esitettävien sääntöjen vaikuttavuus olisi yhä melko heikko.

Maksatuksia ei esimerkiksi lopetettaisi automaattisesti jäsenmaiden rikkoessa pykäliä, vaan päätökseen tarvittaisiin jäsenmaiden määräenemmistö.
Yle: Marin torjuu Saksan ehdottaman kompromissin oikeusvaltioperiaatteesta EU-rahanjaossa: On voitava aidosti puuttua, jos oikeusvaltiota ei kunnioiteta 30.9.2020

Marinin, Sarvamaan, Tuppuraisen ja Helsingin Sanomien logiikalla ihmiset pitäisi voida lähettää automaattisesti vankilaan heidän rikkoessaan pykäliä, eikä päätökseen tarvittaisi oikeudenkäyntiä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset