Kirjoittaja Aihe: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun  (Luettu 198761 kertaa)

thinkingmind

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 188
 • Liked: 56
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #600 : 20.10.2011, 17:28:50 »
Velkakuplan aiheuttama kulutuskupla/kysyntäkupla puhkeaa 1-2 vuoden sisään)
Mikäli katsotaan likviditeettejä kansainvälisesti sekä kotitalouksien että yritysten osalta, niin kyllä kysyntä on niiannut enemmän kuin on pelkkä velan osuus. Jos FED päättää tähdätä NGDP-mittariin nykyisen toimintatavan sijaan, niin tilanne voi muuttua nopeastikin.

Tosin Suomen tapauksessa Euro on ongelma niin kauan kun EKP ei ota vastaavaa linjaa.

No jaa. Muita kohtia tekstistäsi en jaksa kommentoida, sillä hyvä olisi perusteluina käyttää todellista dataa eikä mielikuvitusta.

Ymmärrän että sinä väität vastaan koska aikaisemmin kertomasi mukaan sinun duunisi taitaa lähteä alta jos kulutuskupla/kysyntäkupla poksahtaa. Jos olet velklakuplan ja kysyntäkuplan huumassa ottanut ison asuntolainan niin sinulta menee elämä aika sekaisin jos duuni lähtee alta.

Ymmärrän myös miksi tyylisi on "en jaksa kommentoida koska olet väärässä" joka muistuttaa monikultturistien ja suvaitsevaisten argumentointia maahanmuuttokriittisille.

Kuplan ylläpitäminen onnistuu vain entistä suuremmalla lainamäärällä joka imee entistä enemmän rahaa reaalitaloudesta pankkisektorille eli kasvattaa tulevaa romahdusta.
Ilman kuplien jatkuvaa puhaltamista olisi 2000-luvun alussa ollut pikku-lama, 2001-2011 velkakuplan jälkeen nyt on tuloillaan lama mutta jos poliitikot ja pankkiirit onnistuvat vielä pinoamaan riskiä riskin päälle ja kasvattamaan velkakuplaa entisestään niin sitten parin vuoden päästä menee siemenperunatkin kun Jyrki Katainen on tuhonnut ensin suomen valtiontalouden.

Eihän velkamäärä ja kysyntä tietenkään mene yksi yhteen koska osa ihmisistä toimii rationaalisesti eli säästää enemmän nähdessään asioiden menevän jatkuvasti enemmän päin helvettiä poliitikkojen ja pankkiirien toimesta ja tuntee työttömäksi jääneen ystävän jne.
Lisäksi viranomaisten sallimien mark-to-model kirjanpitoväärennysten takia joita erityisesti jenkkipankeissa harrastetaan velan määrä on vääristynyt.
"Ongelma on se että suomen viranomaiset jakelevat turvapaikanhakijoille oleskelulupia kuin abit karkkia vaikka perusteita turvapaikan saamiseen ei ole.Kaikkiin näihin oleskelulupiin sisältyy lisäksi automaattisesti oikeus tuoda oleskeluluvan saaneen perhe suomeen suoraan sossun asiakkaaksi" -mä

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 585
 • Liked: 1526
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #601 : 20.10.2011, 18:50:28 »
Ymmärrän että sinä väität vastaan koska aikaisemmin kertomasi mukaan sinun duunisi taitaa lähteä alta jos kulutuskupla/kysyntäkupla poksahtaa. Jos olet velklakuplan ja kysyntäkuplan huumassa ottanut ison asuntolainan niin sinulta menee elämä aika sekaisin jos duuni lähtee alta.
Jos tuotannollinen vientiteollisuus loppuu, niin totta kai käy huonosti minunkin työpaikalleni. Ei siitä mitään epäilystä. Velan suhteen meinasin kirjoittaa, että velattomana on hyvä olla, mutta taitaa kyllä luottokortilla jokunen tonni velkaa hetkellisesti majailla. Tuossa mielessä uskon olevani huomattavasti paremmassa asemassa kuin moni muu. Oikeastaan en enää tarvitse töitä enkä myöskään virallista eläkettä jos reaaliomaisuudella edes jokin tolkullinen arvo säilyy. Tosin jonkinasteinen terveydenhoito ja omaisuuden suoja ovat edellytyksenä, sillä tämän ikäisenä alkaa remppaa olla eikä oikein jaksaisi aloittaa alusta.

Mutta sitten itse asiaan.

Tällä hetkellä esimerkiksi USA:n valtiontalouden suhteellinen velkaisuus on vähäisempää kuin on joskus ollut. Ei ole mitään syytä miksi vastaavantyyppisistä tilanteista ei olisi mahdollista selvitä nytkin. Taloutta tarkasteltaessa parhaisiin tuloksiin tuppaa yleensä pääsemään katsomalla mitä on tapahtunut historiassa.

Olen tuonne toiseen ketjuun jo laittanut lukuja siitä, että kotitalouksien nominaalinen velkaantuneisuus on tuntuvasti vähentynyt vuoden 2008 jälkeen. Mutta laitanpa uudelleen liitteeksi, liite 1.

Minun väitteeni on, että suuret läntiset taloudet kuten USA, UK, Saksa, Ranska ja Japani tulevat selviämään omista veloistaan. Perustelen väitettäni sillä, että USA, UK ja Japani omaavat oman keskuspankin ja valuutan, jolloin velkaantuminen ja valuutan arvo ovat omissa käsissä. Saksan ja Ranskan tilanne on heikompi, mutta Saksa on kovassa kunnossa eikä Ranskakaan oikeasti heikoilla ole. Pienet maat kuten Suomi ovat paljon heikommalla, mutta jos ei tehdä typeryyksiä niin selviäminen on mahdollista.

Suurin ongelma tällä hetkellä on likviditeettiloukussa. Velkaa eivät saa edes sellaiset yritykset, joille investoiminen olisi mielekästä ja joiden velanmaksukyky on ihan ok. Katso oheiset liitteet 2 ja 3.

Muistelen sinun esittäneen väitteitä siitä, että likviditeettiloukku ei ole todellinen. Väite on sen verran mielenkiintoinen, että oletan sinun esittävän väitteesi tueksi lukuja ja muutakin kuin omia perustelemattomia mielipiteitä.

Edit: Noiden liitteiden lähteenä oleva instanssi on varsin lähellä Jenkkilän republikaanista puoluetta. Ettei kukaan innostuisi epäilemään Obaman tukijoiden keitoksiksi.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2011, 19:00:01 kirjoittanut tyhmyri »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 038
 • Liked: 30721
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #602 : 20.10.2011, 20:07:52 »
Voisikohan se Turkkilan Matias lähettää Jykälle ja Jutalle tikkukirjaimilla kirjotetut liittymisohjeet Homma-foorumiin niin vältyttäisiin tämän suuruusluokan kömmähdyksiltä. Jykä ja Jutta voisi kysäistä neuvoa jos sattuu tällaisia visaisia propleemoja kuten prosenttilasku.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #603 : 20.10.2011, 21:34:47 »
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2669989/suomi-ei-ehtisi-menettaa-28aa-miljardia-euroa

Sekä useimmilla kansanedustajilla että useimmilla ministereilläkin on ollut se käsitys, että 14 miljardia euroa on maksimi, Paavi Arhinmäki (kuvatekstissä ilmeisesti kirjoitusvirhe, pitäisi olla Paavo) sanoo.
Suomi ei ehtisi menettää 28:aa miljardia euroa

Tuula Kärki
Euroopan väliaikainen rahoitusvakausväline on voimassa vain vuoteen 2013, painottaa ministeri Paavo Arhinmäki.

– Kyse on virheestä, jonkalaisia ei saisi tapahtua, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki sanoi torstaina Kansan Uutisille kansanedustajia kuohuttaneesta uutisesta, jonka mukaan eduskunta hyväksyessään Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen (ERVV) sitoi Suomen 14 miljardin euron takausvastuun päälle takauksista aiheutuvien korkomenojen kustantamiseen.

Torstain Helsingin Sanomat kertoi, että näin ollen summa voi nousta jopa yli 28 miljardin euron, kun Euroopan kriisimaita tuetaan. Laskelma perustuu oletukseen, että summasta maksetaan 3,5 prosentin korko 30 vuodelta.

Virhe on torstain tietojen mukaan tapahtunut valtiovarainministeriön virkamiehille, jotka ovat valmistelleet syyskuun lopulla laiksi hyväksytyn esityksen perustelut puutteellisesti.

– Sekä useimmilla kansanedustajilla että useimmilla ministereilläkin on ollut se käsitys, että 14 miljardia euroa on maksimi, Arhinmäki sanoi.

Moni kansanedustaja olikin torstaina vihainen epätäydellisestä informaatiosta.
Mikään eduskunta ei suostuisi

Arhinmäki totesi, että suomalaiset veronmaksajat eivät ole nytkään menettämänsä 28 miljardia euroa.

– Varmasti mikään eduskunta ei ole valmis antamaan tällaisia takauksia ja lainoja. Jos sellaiseen olisi tarvetta, siinä tilanteessa maailmantalous on niin pahasti romahtanut, että en tiedä, olisiko kenelläkään enää semmoisia antaa, hän toteaa.

– Kyse ei ole edes siitä, että Suomi olisi antamassa 14 miljardia euroa yhtään mihinkään. Kyse on siitä, että se on takuiden maksimi. Jokainen takuita koskeva päätös tehdään eduskunnassa erikseen.
Enimmillään 17,2 miljardia euroa

Arhinmäki toteaa, että Helsingin Sanomat on oikeassa siinä, että perusteluissa on virhe.

– Mutta en tiedä, miksi se arvioi, että korkokulut tuplaisivat pääoman, hän sanoo.

Valtiovarainministeriöstä kerrotaan, että sen inhorealistisimman laskelman mukaan summa olisi 17, 2 miljardia euroa. Kansanedustajille tosin tämäkään tieto ei kulkeutunut.
Vielä isompi summa sadassa vuodessa

ERVV on voimassa vuoteen 2013.

– Tämä kannattaa muistaa. Aikajana on hyvin lyhyt, Arhinmäki painottaa.

Suomi ei ehtisi tuossa ajassa joutua vastuuseen kyseisensuuruisista takauksista. Kun Suomen takausvastuu on nyt 1,8 miljardia euroa ja siihen mahdollisesti tuleva Kreikka-tuki kuusi miljardia euroa.

– Suuria summia saadaan, jos laina-ajaksi lasketaan vaikka sata vuotta pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi eduskunnan kyselytunnilla, jolla asia odotetusti nousi esiin torstaina.

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 499
 • Liked: 41951
 • Pysy saatana omalla pihallasi
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #604 : 20.10.2011, 22:16:43 »
...suomen pelastamiseksi pitäisi perua 14-28 miljardin takaukset ja leikata hyödyttömät byrokraatit ja heidän ideoimansa lisäbyrokratia pois (esim. liikenne- ja viestintäministeriöstä voisi irtisanoa päivässä 50% työvoimasta niin sen toimintakyky parantuisi ja virkamiesten oman olemassaolonsa oikeutukseksi suunnittelemat sekoilut vähenisivät) ja leikata kehitysapua 90% ja leikata yritystuet kokonaan pois ja samalla irtisanoa kehtysavun ja yritystukien parissa työskentelevistä byrokraateista 90% ja lopettaa sossun asiakkaiksi päätyvien maahanmuuttajien haaliminen ja lopettaa poliitikkojen egonkohotus-projektit kuten guggenheimit jne.jne...

... ja luoda Suomen vahvimmaksi vientituotteeksi vakaus ja turvallisuus. Laittaa sisäinen ja ulkoinen turvallisuus kuntoon, pankit Brasilian malliin eli pankin johtokunta vastaa pankin tappioista viimeiseen omaan markkaan asti.

Vastikkeettomat tulonsiirrot lopetetaan. Terveen ihmisen työttömyyskorvauksen ja toimeentulotuen eteen on tehtävä siivous- lumi- tai muita yleishyödyllisiä töitä.

Parlamentarismi muutetaan Sveitsin mallin mukaiseksi, eli kansalaisaloite ja sitovat kansanäänestykset.

Kaikki politiikka-media-virkamiehistö-säätiö -kytkennät ja -klikit on ruodittava pohjamutia myöten, vuosikymmenten takaa. "Maan tapa" on kriminalisoitava tosiasiallisesti.

-> Epävarma pääoma etsii vakaan sataman Suomen markasta ja uppoavan Euroopan maksukykyinen, länsimaiset arvot ja kristillisen etiikan omaava maahanmuutto alkaa vyörymään Suomeen, turvapaikkaan €uro-Paskastaneilta.

“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.” - Margaret Thatcher

Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

terrakotta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 505
 • Liked: 192
 • lähiövalas
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #605 : 20.10.2011, 23:01:33 »
14, 28 vai 38 miljardia. Törkeä temppu hallitukselta tämä pimitys valehtelematta on, mutta olisiko oikean summan tiedossa olo muuttanut yhtään mitään vakuuksien myöntämisen lopputuloksen suhteen? Epäilen että ei. Jos olisi rummutettu 38:aa miljardia, niin sitten olisi, mutta se olisi sitten ollut se summa, joka on ”pakko” hyväksyä ja joka olisi hyväksytty. Minä en luota siihen, etteivätkö Jyrki, Jutta ja loppu hallitus olisi loppujen lopuksi valmiita antamaan EU:lle mitä EU pyytää.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 307
 • Liked: 9130
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #606 : 21.10.2011, 01:17:55 »
14, 28 vai 38 miljardia. Törkeä temppu hallitukselta tämä pimitys
...
 Epäilen että ei. Jos olisi rummutettu 38:aa miljardia,...
se summa, joka on ”pakko” hyväksyä ja joka olisi hyväksytty.
Kyllä mutta eikö olekin paljastavaa, ettei edes vielä tänään kukaan poliitikko uskalla hiiskuakaan siitä tosiasiasta, että HS-pravdan alkuperäisen laskelman oli tehnyt joku vihreä teini. He toistelee sitä 28 miljardia kun se on sievempi sanoa kuin samalla laskukaavalla mutta vain oikein laskettu 38 miljardia. Tätä pyristelyä on äärimmäisen huvittava seurata ja kannattaakin kun on näin kalliit liput.

Sitten juttu siitä, että tästähän päästään kun koira veräjästä kun pysyvä vakausrahasto aloittaa kohdakkoin? Hei c'moon pahvien pahvit hallituksessa, keskittyisitte edes vähän. Suomen vastuu ei pääty pysyvän rahaston perustamisessa, eikä rahastoa tulekaan, jos emme hyväksy, joten EVVR jäisi voimaan. Onko oikeasti niin vaikeaa puhua totta? Katainen varmaankin tietää (tai mikä pelottavinta, ei ehkä tiedä?) , on paketin kasvu viimeistään pysyvän yhteydessä 2.000 miljardiin. Samaan aikaan on äärimmäisen suuri riski, että Suomen "jakoavaimen" koko kasvaa mutta ollaan niin höveleitä, että unohdetaan avain ja unohdetaan mutteri. Pelkällä 2000 miljardin potilla Suomen vastuu kasvaa ILMAN korkoja 38.800.000.000 euroon. (Summan samankaltaisuus korolliseen vastuuseen per 30 vuotta+vastavakuus on aito yhteensattuma.)

Jokainen ajatteleva olento simpanssit mukaanlukien tajuaa, että siinä on Suomen itsemääräämisoikeus pelipöydällä.

Lainaus käyttäjältä: Arhinmäki toisaalla
"– Varmasti mikään eduskunta ei ole valmis antamaan tällaisia takauksia ja lainoja. Jos sellaiseen olisi tarvetta, siinä tilanteessa maailmantalous on niin pahasti romahtanut, että en tiedä, olisiko kenelläkään enää semmoisia antaa, hän toteaa."
Ei, et tosiaan selvästikään tiedä. Se juuri tässä on niin perkuleen hämmentävää.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2011, 01:19:27 kirjoittanut Jepulis »
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 844
 • Liked: 6093
 • Järkioikeistolainen
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #607 : 21.10.2011, 08:43:04 »
Kansan Uutiset: Paavi Arhinmäki (kuvatekstissä ilmeisesti kirjoitusvirhe, pitäisi olla Paavo)

Ilmeisesti kirjoitusvirhe. Aivan varmaksi sitä ei voi kuitenkaan sanoa.

kp

 • Vieras
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #608 : 21.10.2011, 08:44:08 »
Kirjoittelin tästä kirjoituksen:
http://kallepahajoki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86337-populismi-pois-ervvn-koon-olisi-pitanyt-olla-selva-kaikille

Kusen luultavasti omiin muroihini  ;D mutta katson että kyllä tämän olisi pitänyt olla selvä kaikille. Tuo pudotus 17,1 miljardia -> 14 miljardiahan selitettiin ihan tiedotusvälineitä myöten. Jos tuo inhorealistinen arvio siis pitää paikkansa, niin tämä kertoo lähinnä kansanedustajien heikosta ymmärryksestä. Jos oikeasti varainhankinnan kulut paisuvat niihin mittoihin, mitä nyt on arvioitu, niin kyllä se taas on jo välikysymyksen paikka.

Tämä ei muuten ole millään muotoa Hesarin skuuppi. Jan Hurri (yllättäen) on kirjoittanut tästä jo 7.10:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/07/14-miljardia-ei-riita--korot-voivat-tuplata-ervv-vastuut/201114339/12


http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2669989/suomi-ei-ehtisi-menettaa-28aa-miljardia-euroa

Sekä useimmilla kansanedustajilla että useimmilla ministereilläkin on ollut se käsitys, että 14 miljardia euroa on maksimi, Paavi Arhinmäki (kuvatekstissä ilmeisesti kirjoitusvirhe, pitäisi olla Paavo) sanoo.
...
Valtiovarainministeriöstä kerrotaan, että sen inhorealistisimman laskelman mukaan summa olisi 17, 2 miljardia euroa. Kansanedustajille tosin tämäkään tieto ei kulkeutunut.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 844
 • Liked: 6093
 • Järkioikeistolainen
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #609 : 21.10.2011, 09:16:49 »
Hurri on yksinäinen valonpilkahdus toimittajien talousosaamisen synkässä yössä.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 886
 • Jouko Lilja
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #610 : 21.10.2011, 09:30:46 »
Kyllä olen aina ollut sitä mieltä että hätäilemällä ei synny kuin kusipäitä mukuloita. Tässä se nyt taas nähtiin. On joskus hyvä istua alas ja miettiä hetki ennen kuin tekee radikaaleja kauaskantoisia päätöksiä. Mutta eiväthän napinpainajat mitään mieti. Tekevät niin kuin pomo käskee. Täytyy vain osata painaa oikeaa nappia. Sekin on nähty että ei aina onnistu sekään.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 307
 • Liked: 9130
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #611 : 21.10.2011, 09:43:40 »
Tämä ei muuten ole millään muotoa Hesarin skuuppi. Jan Hurri (yllättäen) on kirjoittanut tästä jo 7.10:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/07/14-miljardia-ei-riita--korot-voivat-tuplata-ervv-vastuut/201114339/12
Kyllä panitko merkille, että toisin kuin Hesari, Hurri kirjoittaa "yksinkertaistamansa" summat auki oikein:

"Tämä pelkistävä laskutapa kertoo vuosittain maksettavien korkojen enimmäismäärän vuosien määrällä ottamatta huomioon koron korkoa tai rahan aika-arvoa. "


Se, koska Hurri käsittää mistä on puhumassa, toisinkuin hallitus tai hyysärin viherjengi.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #612 : 21.10.2011, 11:53:31 »
Kalle Pahajoki on tässä ihan oikessa, että tämä on pisteiden kalastelua, varsinkin Keskustan taholta joka yrittää vierittää edellisen hallituksen  rahanjakoa nykyhallituksen kontolle. Perussuomalaiset nyt ovat olleet kokoajan tukia vastaan.
 Voi olla, että kaikki kepulaiset eivät tienneet, mutta ainakin Mauri Pekkarinen esitti tiietämättömämpää kuin on.
 
Kun tämä häslinki päästettiin tähän saakka, että reagoitiin vasta nyt, näin saatiin maksimaalinen julkinen hyöty tästä epäselvyydestyä ja hallutukselle näkyvästi huonoa mainetta, joka toki on opposition tehtäväkin.

Sitä ei olisi tapahtunut jos se olisi huomattu käsittelyvaiheessa, tämä korjaus olisi kestänyt vajaan minuutin.  Tätä tukee myös eilinen kyselytunti:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/skt_56_2011_35_p.shtml
Pekkarisen teatraalinen hämmästys:
Lainaus
Mauri Pekkarinen/kesk: Arvoisa puhemies! Minä vielä puolustan virkamiehiä, tai näen asian niin, että tätä nyt ei voi oikein siirtää virkamiesten syyksi. Minä uskon, että me löydämme tähän yhteisymmärryksen. Mutta kun valtiovarainministeri on meille asiat esitellyt niin, että hän on verrannut 7,9:ää miljardia, joka oli vanhassa ERVV:ssä meidän vastuumme ja se sisälsi sekä sen lainapääoman että koron, niin totta kai me eduskunnassa ymmärsimme silloin, että 14 miljardia sisältää täsmälleen samalla tavalla sekä lainapääoman että koron. Minusta olisi hyvä, että hallitus tunnustaisi, että virhe tuli ei vain virkamiehille vaan myöskin hallitukselle, ja tätä kautta olisi nöyrästi valmis tekemään yhdessä eduskunnan kanssa ne korjaukset, mitä tämä asia välttämättä vaatii.

Vesa-Matti Saarakkalan  käsitys kepun ja muiden edustajien "tietämättömyydestä"

Lainaus
Vesa-Matti Saarakkala/ps:  Arvoisa herra puhemies! Ei tässä minusta ole ollut kyse mistään epäselvyyksistä. Kyllä se tieto on ollut saatavilla, että mitä nimellisvastuu tai mitä nimellispääoma tarkoittaa, eli kyllä siihen korot tulevat päälle. Ja juuri tämän takia me esitimme, että tätä ei voi pelkällä yksinkertaisella enemmistöllä täällä hyväksyä, jos sen tänne tuo. Eli se on kyllä keskustan edustajien oma ongelma, jos ette ole olleet kartalla tässä asiassa.

Onko nyt tarkoitus, että kun perustuslakivaliokunta tätä arvioi uudestaan, niin tätä arvioidaan myös sen päätöksentekojärjestyksen osalta uudestaan? Vai onko kyse vain siitä, että nyt arvioidaan, onko tapahtunut jokin kömmähdys? - Mitä ei tosiasiassa ole tapahtunut.
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 96
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #613 : 21.10.2011, 13:13:40 »
Pravdan mobiilinetin mukaan Käteinen olisi tuomassa ERVV-esityksen uudelleen eduskuntaan, jos perustuslakivaliokunta katsoo sen aiheelliseksi...

Perustuslakivaliokuntaan voi hallitus aina luottaa, viime viikollahan se viimeksi nähtiin perustuslakiuudistuksen käsittelyn yhteydessä...

Minusta tämän sickpack-hallituksen olisi jo syytä tehdä johtopäätökset ja erota.

P.S. Sellainen pieni mahdollisuus voisi syntyä ERVV:n uudesta eduskuntakäsittelystä, että Suomi siirtyisi jälleen viimeiseksi ratifioijaksi ... Ehkä jäisi vielä tekemättä kun ensi viikolla ei huippukokouksessa päästä mihinkään...
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #614 : 21.10.2011, 13:40:04 »
Mä aistin tuossa perustuslakivaliokunnan toiminnassa  sitä että  PS, keskusta ja demarit  ovat  löytänyt jollain tasolla toisensa, muutenhan tämä olisi  hallitus vastaan  oppositio ja  uutta esitystä ei tarvittaisi.  Vai onko tämä vain pykälien sanelemaa tuomaa väärää mielikuvaa?
  Toiveajattelua kait, nutta jos ei ole niin alkaa haiskahtaa että mahdollisuus  on sellainen, että pääministeri ei ole  kauaa kokoomuslainen? ;)
 
Jos ei muuta niin  ainakin tässä menee pariviikkoa ennenkuin korjattu laki on voimassa, eli onko tässä mahdollisuus että myös tämä EVVR myöhästyy ja jopa  voi kaatua. Kun ei tule huippukokouksestakaan  päätöksia kun Suomen tilanne on "lainvastainen". 

Tältä kohdin en tiedä miten nyt menetellään Suomen osalta?


Koskinen: Uusi lakiesitys kriisirahastosta todennäköinen
Lainaus
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen pitää todennäköisenä, että Euroopan väliaikaisesta kriisirahastosta vaaditaan hallitukselta uusi korjattu esitys eduskunnalle. Perustuslakivaliokunta jatkaa asian käsittelyä kuulemalla lisää asiantuntijoita.
Lakiesityksen tulkinnanvaraisuuden takia monet kansanedustajat olettivat, että 14 miljardia on takausten ehdoton yläraja. Summassa ei ole kuitenkaan huomioitu korkoja.
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 725
 • Liked: 41348
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #615 : 21.10.2011, 17:35:51 »
Tältä kohdin en tiedä miten nyt menetellään Suomen osalta?

Koskinen: Uusi lakiesitys kriisirahastosta todennäköinen
Lainaus
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen pitää todennäköisenä, että Euroopan väliaikaisesta kriisirahastosta vaaditaan hallitukselta uusi korjattu esitys eduskunnalle. Perustuslakivaliokunta jatkaa asian käsittelyä kuulemalla lisää asiantuntijoita.
Lakiesityksen tulkinnanvaraisuuden takia monet kansanedustajat olettivat, että 14 miljardia on takausten ehdoton yläraja. Summassa ei ole kuitenkaan huomioitu korkoja.

Siis todetaan, että on ollut kömmähdys, mutta kun EUvostoliitolle on jo aiemman lakikötöksen perusteella avattu piikki tämän hetkisen 780 briljardin ERVV:n velvoitteiden mukaan, kyse on vaan muodollisuudesta. Sama laki tuodaan etuskuntaan, ja siihen on lisätty sanat "plus korot". Mikään ei muutu, ja "kömmähdyksestä" on tullut laillista veronmaksajan riistoa. Kömmähdyksen allekirjoittavat myös vasurit, koska kakki on jo lahkeessa ja ei ole vaihtoehtoa.

Ja sama hallitus jatkaa ja jatkaa...

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #616 : 21.10.2011, 17:49:41 »
Laitetaan vielä yksi päivitys korkohäslingin tiimoilta. Tämä on se virallinen "totuus" Eduskunnan sivuilta, missä nyt mennään.

 Ainoa epäselvyys on minulle että onko tämä  kömmähdyslaki voimassa, vai ei.  Ihmeellistä että valiokunta kokoontuu vasta   marraskuun alussa.

Eihän  Eu voi tehdä tukipäätöksiä ennen sitä kun Suomen tilanne on selvä ja lainvoimainen? keittiöjuristina sanoisin että ei voi.
Suomen ERVV-vastuut esillä perustuslakivaliokunnassa

Lainaus
Valiokunta jatkaa asian käsittelyä marraskuun alussa.

Perustusvaliokunta pohti tänään euroalueen väliaikaiseen vakausrahastoon (ERVV) liittyvää lainsäädännöllistä ongelmaa. Valiokunta päätti jatkaa asian käsittelyä marraskuun alussa. Tänään valiokunta kuuli asiantuntijoita.
 
Valiokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen pitää mahdollisena, että hallitukselta halutaan uusi esitys, jossa takausvastuiden rajat selvitetään uudelleen.
 
Eduskunta hyväksyi aiemmin tänä vuonna hallituksen esityksen takausvastuiden korottamisesta 7,9 miljardista eurosta noin 14 miljardiin euroon. Takausvastuiden enimmäismäärästä on nyt ilmennyt tulkinnanvaraisuutta.

 
Asian käsittely valiokunnassa jatkuu 2. marraskuuta.
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

RTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 31
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #617 : 21.10.2011, 18:21:13 »
Eihän  Eu voi tehdä tukipäätöksiä ennen sitä kun Suomen tilanne on selvä ja lainvoimainen? keittiöjuristina sanoisin että ei voi.
Miksei voisi? Portugalin tukipaketti päätettiin vaikka sekä Suomessa että Portugalissa vallassa oli toimitusministeriöt, joilla ei ole mandaattia tehdä merkittäviä päätöksiä. Komission tiedottaja kommentoi tätä mandaattivajetta Portugalin osalta näin:
Lainaus
"Democratic legitimacy? It's not necessary. Apparently they had some mandate when they made the request last night. So if they were empowered last night to make the request, they are empowered to progress with negotiations," commission economy spokesman Amadeu Altafaj told EUobserver. "They simply cannot wait."
EUobserver: Portugal has 'no time' to settle democratic mandate concerns

Suomi on ERVV:n muutokset ratifioinut, eikä tämä asia muuksi muutu jollei eduskunta toisin päätä. Ja miksipä päättäisi kun hallituksella on eduskunnan enemmistö takanaan.

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #618 : 21.10.2011, 18:32:41 »
RTT  oletkin joo oikessa, Suomella on valtuudet jo sinne 7 miljardiin saakka ja nyt niitä vain laajennettaisiin lisää.  Ja siihenriittää eduskunnassa hallituspuolueiden äänet.

Tässä alkaa mennä näissä mekanismeissä jo ihan sekaisin, että ei kannattaisi tehdä omia päätelmiä enää itse, onneksi viisaammat toverit on kartalla ja korjaa :D
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6120
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #619 : 21.10.2011, 20:23:04 »
Velkakuplan aiheuttama kulutuskupla/kysyntäkupla puhkeaa 1-2 vuoden sisään)

Kuplan ylläpitäminen onnistuu vain entistä suuremmalla lainamäärällä joka imee entistä enemmän rahaa reaalitaloudesta pankkisektorille eli kasvattaa tulevaa romahdusta.
Ilman kuplien jatkuvaa puhaltamista olisi 2000-luvun alussa ollut pikku-lama, 2001-2011 velkakuplan jälkeen nyt on tuloillaan lama mutta jos poliitikot ja pankkiirit onnistuvat vielä pinoamaan riskiä riskin päälle ja kasvattamaan velkakuplaa entisestään niin sitten parin vuoden päästä menee siemenperunatkin kun Jyrki Katainen on tuhonnut ensin suomen valtiontalouden.

Eihän velkamäärä ja kysyntä tietenkään mene yksi yhteen koska osa ihmisistä toimii rationaalisesti eli säästää enemmän nähdessään asioiden menevän jatkuvasti enemmän päin helvettiä poliitikkojen ja pankkiirien toimesta ja tuntee työttömäksi jääneen ystävän jne.
Lisäksi viranomaisten sallimien mark-to-model kirjanpitoväärennysten takia joita erityisesti jenkkipankeissa harrastetaan velan määrä on vääristynyt.

Tässä viestissä on mielestäni hyvä analyysi miksi velka voi kuitenkin olla huono vaihtoehto tässä tilanteessa:
http://hommaforum.org/index.php/topic,2626.msg814721.html#msg814721

Eli varallisuus on hyvin keskittynyttä, ja jos luodaan löysää rahaa keskittyy varallisuus aina vaan enemmän. Tässä on ongelma.

thinkingmind

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 188
 • Liked: 56
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #620 : 22.10.2011, 04:09:49 »
Velkakuplan aiheuttama kulutuskupla/kysyntäkupla puhkeaa 1-2 vuoden sisään)

Kuplan ylläpitäminen onnistuu vain entistä suuremmalla lainamäärällä joka imee entistä enemmän rahaa reaalitaloudesta pankkisektorille eli kasvattaa tulevaa romahdusta.
Ilman kuplien jatkuvaa puhaltamista olisi 2000-luvun alussa ollut pikku-lama, 2001-2011 velkakuplan jälkeen nyt on tuloillaan lama mutta jos poliitikot ja pankkiirit onnistuvat vielä pinoamaan riskiä riskin päälle ja kasvattamaan velkakuplaa entisestään niin sitten parin vuoden päästä menee siemenperunatkin kun Jyrki Katainen on tuhonnut ensin suomen valtiontalouden.

Eihän velkamäärä ja kysyntä tietenkään mene yksi yhteen koska osa ihmisistä toimii rationaalisesti eli säästää enemmän nähdessään asioiden menevän jatkuvasti enemmän päin helvettiä poliitikkojen ja pankkiirien toimesta ja tuntee työttömäksi jääneen ystävän jne.
Lisäksi viranomaisten sallimien mark-to-model kirjanpitoväärennysten takia joita erityisesti jenkkipankeissa harrastetaan velan määrä on vääristynyt.

Tässä viestissä on mielestäni hyvä analyysi miksi velka voi kuitenkin olla huono vaihtoehto tässä tilanteessa:
http://hommaforum.org/index.php/topic,2626.msg814721.html#msg814721

Eli varallisuus on hyvin keskittynyttä, ja jos luodaan löysää rahaa keskittyy varallisuus aina vaan enemmän. Tässä on ongelma.

Olen samaa mieltä Jakerp:n kanssa siitä että suurinpiirtein noin liiallinen velkaantuminen aiheuttaa ongelmia.(olen yllättynyt siitä ettei tämä ollut selvinnyt sinulle aikaisemmista viesteistäni).

Jos lainaa saa helpommin niin kysyntä ja tarjonta nostavat asuntojen hinnat ja pankkiirien puhaltama lainakupla leviää asunnoista muuhun talouteen nostaen esim. huonekaluvalmistajia,huonekalukauppoja ja kaikkea muuta asumiseen liittyvää. Kaikki on hyvin eli pankkiirit,kiinteistövälittäjät ja huonekalukauppiaat jne. voivat paksusti niinkauan kuin lainakupla laajenee mutta jossain vaiheessa lainakupla ei voi enää laajentua velanmaksukyvyn vähentyessä yli-velkaisuuden tai huonontuneen taloustilanteen takia ja silloin pankeissa aletaan huolestua koska jos lainakupla ei jatka laajenemistaan niin asuntojen hinnat lähtevät laskuun ja tämä pienentää pankkien voittoja ja leviää aikanaan muuhunkin talouteen.
Silloin kun pankit ovat huolissaan niin käytetään erilaisia strategioita jotta saataisiin imettyä lisää ostajia markkinoille.

Suomessa pankkien strategiana on ollut kailottaa kaikissa talouslehdissä että "nostamme muutaman kuukauden päästä marginaaleja" jotta ihmiset menisivät hakemaan lainaa nyt ja kuplan laajentuminen pysyisi käynnissä.
Sitten pankit unohtavat marginaalien korottamisen tai sanovat mediassa että marginaalit jäävät ennalleen tiukan kilpailutilanteen takia.
Jos lainamäärän kasvu uhkaa hidastua uudestaan niin sama "marginaalin korotus ihan kohta" pelleily tehdään uudestaan.

Väärät signaalit yrityksille lainakuplan kasvun aikana kysynnän määrän noustua korkeammaksi lainakuplan johdosta johtavat virheinvestointeihin mutta vielä haitallisempi on se että pankkisektorin koon bkt:sta kasvaessa niin pankkien voitot kasvavat koko ajan suuremmiksi ja sen johdosta suuri osa älykkäimmistä ihmisistä päätyy pankkisektorille sen sijaan että he päätyisivät miettimään reaalitalouden tuotekehitystä pankeissa tapahtuvan lainavivuttamisen ja lainasijoitusinstrumenttien paketoimisen sijaan.

Ideaalitilanne olisi täydellinen asuntoluottoja myöntävien pankkien erotus liikepankeista ja samantasoinen sääntely jatkuvasti ilman löysennyksiä (jenkeissä clinton kuohitsi glass-steagallin viimeisimpinä töinään ja vivutusrajat poistettiin bushin kaudella 2004 ja lisäksi Basel-suositukset jotka ovat yksiä helvetin kuinka-rakennat-kuplan suosituksia maailmanlaajuisesti ovat syyllisiä asuntokuplaan ja pankkikuplaan) ja tasainen korkotaso (jatkuva korkojen alentamisen politiikka alan greenspanin ja trichetin ollessa kupla-arkkitehtejä oli täysin idioottimaista).

Tosin jakerp on väärässä siinä että jenkeissä olisi ollut kymmenen vuotta 0% korot! greenspan pisti koron alimmillaan 1% noin vuodeksi ja vasta Bernanke toi 0% pari vuotta sitten asuntokuplan räjähdettyä naamalle.
Jenkkien asuntokuplan suurimpia syyllisiä olivat finanssi-innovaatiot kuten no-money-down eli ei yhtään omaa rahaa asunnon ostamiseen ja jotkut pankit antoivat yli 100% lainoja eli asunnon oston verotkin maksettiin lainalla.
Sitten jenkeillä oli muutamia pankkeja jotka lihottivat itsensä jättiläisiksi lainoilla joista ei tarvinnut maksaa edes korkoja vaan korot lisättiin pääomaan (golden west, countrywide, washington mutual jne.), lisäksi oli stated income lainat joissa lainanottaja kertoi itse kuinka paljon tienaa ilman mitään tarkistuksia tai dokumentteja ja joista kaikkein hulluimmassa tapauksessa laittomasti jenkeissä oleva englanninkieltä osaamaton mansikanpoimija joka tienasi 12 000- 14 000 dollaria vuodessa sai 500 000 taalan asuntolainan.
Lisäksi pankkiireilta pitäisi vaatia hyvien tulojen vastineeksi vastaamaan omaisuudellaan myöntämistään lainoista Brasilian malliin.
"Ongelma on se että suomen viranomaiset jakelevat turvapaikanhakijoille oleskelulupia kuin abit karkkia vaikka perusteita turvapaikan saamiseen ei ole.Kaikkiin näihin oleskelulupiin sisältyy lisäksi automaattisesti oikeus tuoda oleskeluluvan saaneen perhe suomeen suoraan sossun asiakkaaksi" -mä

ukkometso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 039
 • Liked: 27
 • Nöyrä pitää olla, mutta älä koskaan nöyristele
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #621 : 22.10.2011, 11:16:19 »
Katainen  sanoi Ykkösaamussa  että Suomi ei hyväksy ervv:n kasvattamista 440 miljardista. Aikamoista höpinää kun sehän juuri  jo korotettu Eduskunnan päätöksellä 780 miljardiin?   Pitäisikö  lopettaa koko aijän  kuuntelemenin alkaa tulla jakomielinen olo. ???

Katainen odottaa isoja ratkaisuja viikonlopun EU-kokouksilta
Lainaus
Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei halua arvioida, kuinka suuri osa Kreikan veloista pitäisi mitätöidä. Katainen on erittäin huolissaan teknologiateollisuuden jumiutuneista neuvotteluista, ja niiden vaikutuksesta Suomen talouden näkymiin. Hän vetosi jälleen kerran työmarkkinajärjestöihin, jotta neuvotteluja jatketaan.
Ylen TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Katainen odottaa silti viikonlopun EU -kokouksilta isoja ratkaisuja.
Kataisen mukaan kokouksissa pitää ratkaista ainakin se tapa, miten jäsenmaissa hoidetaan pankkien pääomittaminen. Myös väliaikaisen rahoitusvakausvälineen ERVV:n kykyä tukea valtioita pitäisi vahvistaa, mutta ei rahastoa kasvattamalla.
- 440 miljardia ei voida kasvattaa, mutta se voidaan käyttää toisella tavalla.

Ja sitten muutama viikko takaperin Eduskunnassa "sattunutta":

Eduskunta hyväksyi ERVV-sopimuksen muutosesityksen sisällön
Lainaus
Käsiteltävänä olevan ERVV-puitesopimuksen muuttamisella pyritään vahvistamaan väliaikaisen vakausmekanismin tehokkuutta. Rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle annettavien takausten kokonaismäärää korotetaan 440 miljardista eurosta 780 miljardiin euroon. Tästä 726 miljardia euroa on käytettävissä olevia takauksia, koska Kreikka, Irlanti ja Portugali väistyvinä takaajina eivät anna takauksia. Takausten määräytymistapa muuttuu kokonaistakauksesta taattavan velan pääoman nimellisarvolle annettavaksi takaukseksi.

Ja tuossahan tuo korko"kömmähdyskin" viimeisenä mukana. Eduskunta siis on päättänyt velan pääoman nimellisarvosta ilman korkoja (14 mrd). Ja ennen oli kokonaistakuu, johon kuului korot.(7 mrd)!!!  Tuon olisi pitäinyt jokaisen edustajan hoksata, jopa kepulaisten.

Olisi kiva saada puolueeton vahvistus kumpiko on sekaisin minä vai Käteinen?  Vai onko tässä taas joku "kirjanpidollinen" asia vai pikku kömmähdys joita sattuu joka päivä? :D
« Viimeksi muokattu: 22.10.2011, 11:22:04 kirjoittanut ukkometso »
Nerouden ja typeryyden ero?

Neroudella on rajansa.

Ja sanonnan todeksi huomaa,  kun seuraa  Jyrki Kataista, hänen typeryydellä ei tosin ole rajoja

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 872
 • Liked: 10266
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #622 : 22.10.2011, 11:35:57 »
(http://188.138.95.82/screen/ae/22/ae22ed0525635332/0/808165.jpg)
http://naurunappula.com/808165/mrbillion-kateinen.jpg
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Rauli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 564
 • Liked: 339
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #623 : 22.10.2011, 12:27:56 »
Minua kummastuttaa VVM:n alivaltiosihteeri Martti Hetemäen tekemiset näissä kahdessa viimeisimmässä €uroon liittyvässä sotkussa. Hetemäki oli se, joka valtiovarainministeriön puolesta oli neuvottelemassa näitä Urpilaisen surullisenkuuluisia "takuutuksia" Kreikka-lainoille. Sopimushan on paljastunut paitsi äärimmäisen epäedulliseksi Suomelle myös lähestulkoon petokseksi - kaupanpäälle kovin työ oli ulkoistettu kovalla rahalla brittiläiselle investointipankille.

Hetemäki on myös viime kädessä vastuussa tästä onnettomasta tekeleestä, jonka perusteella osa kansanedustajista luuli, että ERVV vastuut olisivat maksimissaan 14 miljardia €uroa, vaikka todellisuudessa edes 28 mrd€ ei riitä, koska halutessaan ERVV voi vaatia lisätakauksia niin paljon kuin ikinä haluavat. Riittääkö edes äärettömyys takauksien määrässä ERVV:lle?

Tulee pakosta mieleen työskenteleekö VVM:n alivaltiosihteeri Suomen hallitukselle vai EU:n komissiolle – sitä verta huonoja sopimuksia hän on neuvotellut. Kenties hän odottaa saavansa tulevaisuudessa korkean viran suunnitteilla olevasta EU-valtiovarainministeriöstä?

Joka tapauksessa, nyt olisi eduskunnan suuren tai talousvaliokunnan tehtävä pakottaa Hetemäki tulemaan selvittämään, että mitä helvettiä hän siellä valtiovarainministeriössä puuhaa >:( Samalla on parasta kysyä, että minkä maan kansalainen hän on ja minkä maan etuja hän mielestään ajaa.

Se nyt on aivan selvää, että Katainen ja Urpilainen on tehtävistään niin ulkona, että VVM:n virkamiehet (yhdessä EU-kollegojensa kanssa) vievät noita kahta kuin pässejä narulla teuraaksi :facepalm:
"No one among us can complain about his death, for whoever joined our ranks put on the shirt of Nessus. A man's moral worth is established only at the point where he is ready to give up his life in defense of his convictions." - Henning von Tresckow, 21.07.1944

Kalevi Aronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 168
 • Liked: 214
 • Papparainen ajassa.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #624 : 08.11.2011, 18:30:33 »
Minusta tämän sickpack-hallituksen olisi jo syytä tehdä johtopäätökset ja erota.
Kukahan sen vastuun sitten kantaisi, eikös ne PS:n porukkakin jäänyt oppositioon korkoa kasvamaan, vaikka olisi hallituspaikkakin ollut tarjolla. Kato joku aina tekee ja loput arvostelee, vaikka oppositiosta. Näinhän se menee.
Om mani padme hum.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 294
 • Liked: 4116
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #625 : 08.11.2011, 21:22:05 »
Minusta tämän sickpack-hallituksen olisi jo syytä tehdä johtopäätökset ja erota.
Kukahan sen vastuun sitten kantaisi, eikös ne PS:n porukkakin jäänyt oppositioon korkoa kasvamaan, vaikka olisi hallituspaikkakin ollut tarjolla. Kato joku aina tekee ja loput arvostelee, vaikka oppositiosta. Näinhän se menee.
Vastuun kantaa ne, jotka pitää sanansa. Perussuomalaiset tekivät juuri näin, demarit eivät. Halituspaikka olisi edellyttänyt äänestäjille annettujen  lupausten pettämistä, joten koko hallituspaikka oli näillä ehdoilla mahdoton. Siksipä sillä jeesustelu on naurettavaa.

Kalevi Aronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 168
 • Liked: 214
 • Papparainen ajassa.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #626 : 29.11.2011, 13:33:11 »
Minusta tämän sickpack-hallituksen olisi jo syytä tehdä johtopäätökset ja erota.
Kukahan sen vastuun sitten kantaisi, eikös ne PS:n porukkakin jäänyt oppositioon korkoa kasvamaan, vaikka olisi hallituspaikkakin ollut tarjolla. Kato joku aina tekee ja loput arvostelee, vaikka oppositiosta. Näinhän se menee.
Vastuun kantaa ne, jotka pitää sanansa. Perussuomalaiset tekivät juuri näin, demarit eivät. Halituspaikka olisi edellyttänyt äänestäjille annettujen  lupausten pettämistä, joten koko hallituspaikka oli näillä ehdoilla mahdoton. Siksipä sillä jeesustelu on naurettavaa.
Siis miten niin sanansa, jos lupaa tehdä tietyt asiat, mutta ei tee, niin miten se on lupausten pitämistä?  Aika mielenkiintoinen ajatuskulku. Ymmärrän hyvin, jos se tukipakettijuttu on ainoa asia, mitä PS ajaa, mutta eikö se politiikka ole muutakin? Toisaalta ilmeisesti edellisen hallituksen tukipakettien jälkeen ei näemmä uusia tule. Politiikka on kompromissien tekoa, mutta olkoon, ei kai maksa vaivaa. Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.
Om mani padme hum.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 294
 • Liked: 4116
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #627 : 29.11.2011, 14:21:37 »
Minusta tämän sickpack-hallituksen olisi jo syytä tehdä johtopäätökset ja erota.
Kukahan sen vastuun sitten kantaisi, eikös ne PS:n porukkakin jäänyt oppositioon korkoa kasvamaan, vaikka olisi hallituspaikkakin ollut tarjolla. Kato joku aina tekee ja loput arvostelee, vaikka oppositiosta. Näinhän se menee.
Vastuun kantaa ne, jotka pitää sanansa. Perussuomalaiset tekivät juuri näin, demarit eivät. Halituspaikka olisi edellyttänyt äänestäjille annettujen  lupausten pettämistä, joten koko hallituspaikka oli näillä ehdoilla mahdoton. Siksipä sillä jeesustelu on naurettavaa.

Siis miten niin sanansa, jos lupaa tehdä tietyt asiat, mutta ei tee, niin miten se on lupausten pitämistä?  Aika mielenkiintoinen ajatuskulku.
"Mielenkiintoisempaa" olisi ollut hylätä lupaukset ja pettää äänestäjät? Lupauksista pidettiin kiinni, vaikka niitä ei päästykään toteuttamaan. Ei tässä ole mitään epäselvää, muille kuin teille Perussuomalaisten vastustaja-änkyröille, joille ei mikään ikinä kelpaa muutenkaan.

Ymmärrän hyvin, jos se tukipakettijuttu on ainoa asia, mitä PS ajaa, mutta eikö se politiikka ole muutakin?
Sanan pitäminen ei ilmeisesti merkitse sinulle mitään. Perussuomalaiset lupasivat asioita ja sen vuoksi heitä äänestettiin. Lupaukset rikkomalla on varmaa että ensi vaaleissa ei kukaan enää äänestäisi. Muiden puolueiden äänestäjä lienevät tittuneet jo jatkuvaan valehteluun ja p*skanpuhumiseen, mutta Perussuomalaisilla se ei menisi läpi. Siitä pidettiin kiinni, mitä luvattiin. Sehän sinuakin oikeasti taitaa pänniä, eikö?

Toisaalta ilmeisesti edellisen hallituksen tukipakettien jälkeen ei näemmä uusia tule.
:facepalm:

Politiikka on kompromissien tekoa, mutta olkoon, ei kai maksa vaivaa. Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.
Ilmeisesti et tajua mitä sana "kompromissi" edes tarkoittaa. Vinkkinä voin vihjata että se ei tarkoita muiden tahdon mukaan toimimista.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2011, 14:26:02 kirjoittanut kekkeruusi »

Kalevi Aronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 168
 • Liked: 214
 • Papparainen ajassa.
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #628 : 05.12.2011, 11:40:13 »

Politiikka on kompromissien tekoa, mutta olkoon, ei kai maksa vaivaa. Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.
Ilmeisesti et tajua mitä sana "kompromissi" edes tarkoittaa. Vinkkinä voin vihjata että se ei tarkoita muiden tahdon mukaan toimimista.
Aivan, mutta toisaalta poltiikka on myös yhteistyötä, kaikki puolueet sixpack-hallituksessa ovat sovittaneet näkemyksiään ja joitain asioita on saatu läpi ja joitain ei. Myös Kokkarit ovat jotuneet luopumaan monista toiveistaan. mutta PS:n avulla olisi hallitus voinut vähentää huomattavasti tukipaketteja Suomen osalta ja nythän ne ovat ilmeisesti loppu tältä erää.
Toisin sanoen lopputulos näyttää olevan PS:nkin toiveiden mukainen ja pitänee muistuttaa että Vanhanen/Kiviniemen hallituksen esittämiä ja edellisen eduskunnan päättämiä tukipaketteja tässä vielä maksellaan. Mutta kuinka kauan, se jää nähtäväksi.
Om mani padme hum.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 594
 • Liked: 5893
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suomen vakuusvaatimuksista päästiin sopuun
« Vastaus #629 : 16.05.2013, 12:04:51 »
http://www.hs.fi/talous/Suomi+hoiti+Kreikan+vakuudet+hyvin/a1368645460081

Voiskos joku jolla on lukuoikeutta jäljellä tehdä tuosta referaatin. Otsikko vaikuttaisi umpipöljältä.

Tagit: