HOMMAN UUTISHUONE > Kotimaa

2011-11-02 ess.fi HS:n päätoimittaja: Maahanmuuttojutuista seuraa palautevyöry

<< < (2/7) > >>

kekkeruusi:

--- Lainaus käyttäjältä: JR - 02.11.2011, 23:32:41 ---HS:n päätoimittaja: Maahanmuuttojutuista seuraa palautevyöry
 21:28 - 2. marraskuuta 2011
 
Helsingin Sanomien päätoimittaja Riikka Venäläinen kertoo, että lehden maahanmuuttoaiheisista jutuista seuraa aina palautevyöry. Lukijat saattavat moittia samaa juttua toisaalta "järkyttävän rasistiseksi" ja toisaalta "vihervasemmistolaiseksi maahanmuuttajien hyysäykseksi".
-Jokaisella uutisjournalistilla on varmasti pyrkimys objektiivisuuteen, mutta kukaan ei varmasti pysty olemaan täysin objektiivinen. Kaikilla on omat lähtökohtansa, Venäläinen sanoi JSN:n ja Vähemmistövaltuutetun seminaarissa.
--- Lainaus päättyy ---
Hesarissa ei ainakaan edes yritetä olla objektiivisia. Aika heikolta näyttää muidenkin maamme median edustajien osalla.


--- Lainaus käyttäjältä: JR - 02.11.2011, 23:32:41 ---Venäläisen mukaan Helsingin Sanomat on tietoisesti pyrkinyt nostamaan maahanmuuttoa, rasismia ja suvaitsevaisuutta koskevia asioita vahvasti esiin, koska kyseessä on merkittävä yhteiskunnallinen aihe ja koska poliittinen ilmapiiri Suomessa on muuttunut.
--- Lainaus päättyy ---
Selvästikin näin, täysin puolueellisesti ja yhdestä näkökulmasta.


--- Lainaus käyttäjältä: JR - 02.11.2011, 23:32:41 ---Päätoimittaja myöntää, että suomalaismedia on sortunut esimerkiksi yleistämiseen maahanmuuttajia koskevassa uutisoinnissa.
-Maahanmuutto on suomalaisessa yhteiskunnassa varsin uusi asia, ja median tehtävä on taustoittaa, analysoida ja valita näkökulmia. Kun se tehdään nopealla varoitusajalla, on usein syyllistytty varmasti hyvinkin lyhytnäköisiin johtopäätöksiin.
--- Lainaus päättyy ---
Ei kai, voiko olla? :roll:--- Lainaus käyttäjältä: JR - 02.11.2011, 23:32:41 ---Otan kyllä piikkiini monenlaisen kritiikin, joka maahanmuuttojournalismiin liittyy.
Venäläisen mielestä tärkeintä on nyt, että maahanmuuttoon liittyvistä asioista - myös negatiivisista - puhutaan niiden oikeilla nimillä.
--- Lainaus päättyy ---
Koskahan ajattelivat aloittaa tämän?--- Lainaus käyttäjältä: JR - 02.11.2011, 23:32:41 ---Helsingin Sanomien toimituksessa on viime aikoina pohdittu paljon sitä, missä menee maahanmuuttajan raja.
-Onko maahanmuuttajan lapsi enää maahanmuuttaja, jos hän puhuu täydellistä suomea? Venäläinen kysyy.
--- Lainaus päättyy ---
Maahanmuuttaja on maahan muuttaja. Ei siinä kielillä ole merkitystä.

matkamasentaja:
Eikös se ole hyvä että juttuja luetaan ja annetaan palautetta?. Vai onko toimittajien tarkoituksena ja haaveena kyhätä kirjoitelmia joita ei kukaan noteeraa ja lue, mutta sitten aikojen päästä saa ilmoittaa että "mehän tuotiin tää julki silloin jo!".

Marius:
Olen tulkitsevinani tuosta hesarin uikutuksesta, että maahantunkeutumisen arvosteleminen tai kritisointi lukijapalautteen muodossa on hyvin huono juttu.

Mitäköhän todennäköisimmin tulee jatkossa tapahtumaan; hesarin linjan muutos objektiiviseksi tiedonvälittämiseksi, vai lukijapalautteen ja kommentoinnin mahdollisuuden täysi lopettaminen?

kekkeruusi:

--- Lainaus käyttäjältä: matkamasentaja - 03.11.2011, 04:31:33 ---Eikös se ole hyvä että juttuja luetaan ja annetaan palautetta?. Vai onko toimittajien tarkoituksena ja haaveena kyhätä kirjoitelmia joita ei kukaan noteeraa ja lue, mutta sitten aikojen päästä saa ilmoittaa että "mehän tuotiin tää julki silloin jo!".

--- Lainaus päättyy ---
Ei, vaan he pitävät itseään jonkinlaisina profeettoina, joiden "opetukset" pitäisi hyväksyä suoraan ja sellaisenaan, ilman kritiikkiä. Näinpä he kokevat itsensä kovin loukatuiksi, kun lukijaperhanat kehtaavat antaa jotain muuta kuin heidän suurta viisauttaan ylistävää palautetta.

far angst:
Valehtelemisen yksi paatunein muoto on myöntää vähän ja sen vähän alle kätkeä suuret valheet.  Nyt Hyysäri kätkee totuuden murhan sen alle, että myöntää joskus kiireessä tehneensä jonkun pikkuvirheen.  Kuis ny sillai sitte kävikään, heh-heh.

Ei Hyysäri muutu, mihinkä se hyeena hajustaan.  Valehtelu, vääristely, suodattaminen ja tahalliset väärät painotukset ovat jo niin sittaantuneet Hyysäriin ja muuhun mediaan, että eivät enää huomaa tätä.  Oma agenda on jo niin lopullisesti vääristänyt toimittajalauman maailmankuvan, että parhain päin selittely ja muu valehtelu on syrjäyttänyt totuuden, totuutta siis ei enää ole ollenkaan olemassa. 

Toimittajalauman valehtelu ja tahallinen jujuttaminen on jokapäiväistä, normaalia.  Totuus pääsee joskus vain vahingossa pujahtamaan esiin jossain sivulauseessa.

Ja sattuuhan sitä joskus sellastakin.  Kun on niin kiirus, nääs.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta