Kirjoittaja Aihe: Vesa Puuronen -keskusteluketju  (Luettu 207678 kertaa)

hakare

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 427
 • Liked: 878
 • Ajattele, mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet !
Vesa Puuronen -keskusteluketju
« : 31.01.2013, 10:47:35 »
Nyt, kun Puuronen saa puheenvuoron kaikissa Yle:n uutisissa ja ajankohtaislähetyksissä, on syytä avata ihan oma ketjunsa tälle "asiantuntijalle". Hän on näköjään eräänlainen 24/7 -päivystävä "desantti". Mitenkähän kaveri ehtii hoitamaan Rovaniemen vapaa-ajanlautakunnan jäsenyyttään, kun on yhtenään vientiä mediamaailmassa? Kivasti on kotiseudun (lappilainen) ääntämys palautunut tyypin puheeseen.

Alla ote Yle Radio 1:n Ykkösaamun veronmaksajien maksamasta sisällöstä:
http://areena.yle.fi/radio/1818575 (heti alussa 00:45)
"Asiantuntija ei pidä yllättävänä eilistä väkivaltaista välikohtausta Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestetyssä tilaisuudessa. Tutkija Vesa Puuronen Itä-Suomen yliopistosta peilaa sitä Euroopassa tapahtuneeseen ideologiseen kehitykseen.
- Ottaen huomioon sen poliittisen ja ideologisen kehityksen, jota Suomessa ja Euroopassa yleensä on viime aikoina tapahtunut, niin tämä ei ollut mitenkään yllättävä tapahtuma, Puuronen sanoi torstaina Yle Radio 1:n Ykkösaamussa. Kirjastossa oli meneillään äärioikeistosta kertovan kirjan esittely, kun kolme tiettävästi äärioikeistolaista nuorta miestä pyrki tilaisuuteen ja puukotti yhtä järjestysmiestä, kun pääsy tilaisuuteen evättiin. Puurosen mukaan tapahtumaa kertoo yleisestä ilmapiirin kiristymisestä poliittisella keskustelukentällä. Järjestö pitää vihollisinaan vasemmistolaisuutta ja monikulttuurisuuden puolestapuhujia. - Viime kesästä lähtien, jolloin järjestön johdossa tapahtui muutoksia, sen toiminta näyttää aktivoituneen ja saaneen entistä väkivaltaisempia muotoja, Puuronen sanoo"

Muuten olen sitä mieltä, että nämä saamarin tollot voisivat mieluummin puukotella toisiaan.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2013, 13:08:02 kirjoittanut Miniluv »
Muuten olen sitä mieltä, että suvaitsevaisuus pitää kriminalisoida. Lievemmistä tekomuodoista sakkoja, mutta törkeästä suvaitsevaisuudesta (esim. turvapaikkahuijarin kätkeminen) väh. 2 vuotta kuritushuonetta.

hakare

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 427
 • Liked: 878
 • Ajattele, mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet !
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #1 : 31.01.2013, 12:02:33 »
Yllätys yllätys, V. Puuronen on oheisen projektin päällikkö Suomessa. Osoittaa aikamoista viisautta valita mm. juuri Lieksasta haastateltavia, koska siellä sattuneesta syystä saa taatusti agendaan sopivia lausuntoja.
==============
"Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteilijät ovat mukana kaikkiaan neljässätoista Euroopan maassa tehtävässä tutkimuksessa, jolla kartoitetaan nuorten aikuisten kiinnostusta poliittisiin ääriliikkeisiin. Suomessa kyselyt ja haastattelut tehdään Kuopiossa, Nurmeksessa ja Lieksassa. Työtä on pohjustettu keräämällä tietoa eri maiden oikeistopopulistisista liikkeistä. Tutkimuksen Suomen osuutta johtava tutkija Vesa Puuronen muistuttaa, että oikeistopopulistisia liikkeitä on lähestulkoon kaikissa maissa.
- Vaikka ne eivät olisi hallitusvallassa, ovat ne siinä mielessä vaikutusvaltaisia, että ne asettavat esimerkiksi aiheita julkiseen keskusteluun. Unkarissa, Kreikassa, Saksassa ja Ranskassa keskustelu pyörii paljon oikeistopopulististen puolueiden esille nostamien teemojen ympärillä.
Puurosen mukaan tutkimusaihe on mielenkiintoinen, sillä maat ovat historialtaan hyvin erilaisia.
- Yhtenä selityksenä liikkeiden nousulle on pidetty demokraatisen toiminnan ja kansalaisyhteiskunnan lyhyttä perinnettä, jolloin ei ole syntynyt vastavoimia - erilaisia puolueita ja ryhmiä - jotka esittäisivät vaihtoehtoisia ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Mutta toisaalta liikkeitä on myös vanhoissa demokratioissa, ja silloin historian katkoksiin liittyvä selitys ei ole kovin uskottava.

Islamisoiminen ja eliitin valta pelon aiheina
Yhteistä monien maiden oikeistopopulistien ajattelussa on esimerkiksi islaminvastaisuus.
- Ajatuksena on, että on käynnissä sivilisaatioiden välinen taistelu tai jopa sota. Islamin vaaraa korostetaan ja epäillään, että yhteiskuntien johtava eliitti on tehnyt liiton, jolla saadaan islamisoitua Eurooppaa. Toinen populistisia liikkeitä yhdistävä asia on käsitys kansan ja eliitin välisestä ristiriidasta.
- Siinä kansa kärsii ja eliitti nauttii kaikista eduista. Ja tämä nähdään syynä kaikkeen yhteiskunnalliseen epäoikeudenmukaisuuteen. Maahanmuutto on lähes aina asialistalla hyvin korkealla.
- Jos ajatellaan vaikka Suomen Perussuomalaisia, niin sielläkin on olemassa siipi, jota voi kutsua oikeistopopulistiseksi tai jopa äärioikeistolaiseksi. Sen keskeinen ajatus on maahanmuuttokriittisuus, johon liittyy rasistisia piirteitä. Unkarissa kritiikki kohdistuu puolestaan maan sisäisiin vähemmistöihin, kuten juutalaisiin ja romaneihin, jotka ovat asuneet siellä jo vuosisadat. Arjen kokemukset voivat tukea käsityksiä

Puurosen mukaan monien nykyihmisten pinnan alta löytyy rasistista maailmankuvaa, jonka maahanmuuttajien tulo on vain paljastanut. Nyt esitetyt käsitykset ovat kuitenkin jo vuosikymmeniä vanhoja.
- Samat ajatukset - köyhyyden, työttömyyden ja asunnottomuuden johtuminen maahanmuutosta, on esitetty jo 70-luvulla maissa joissa on ollut maahanmuuttoa jo pidempään. Mutta aina osa ihmisistä uskoo siihen. Puuronen huomauttaa, että tällaiset käsitykset vahvistuvat helposti arkikokemuksessa, vaikkei niissä perää olisikaan.
- Moni näkee että heidän elämänsä on huonompaa kuin maahanmuuttajien, tai ainakin he tulkitsevat niin. Perussuomalaisten kannatuksen nousulle on edellytyksiä
Puuronen muistuttaa, että nuorten tilanne Suomessa on esimerkiksi Kreikkaa ja Espanjaa huomattavasti parempi.
- Espanjassa ja Kreikassa yli 50 prosenttia nuorista on työttömänä, Suomessa luku on alle 20. Myös opiskelijoiden asema Etelä-Euroopassa on huono; opintotuet ovat minimaaliset, asuntotilanne on kehno ja tulevaisuuden näköaloja ei ole. Jostain on silloin löydettävä toivoa elämäänsä. Suomessa oikeistopopulistista liikehdintää kohtaan on siinä mielessä vähemmän pelkoja kuin muualla.
- Täytyy kuitenkin muistaa, ettei se ole kiinni vain taloudellisista, vaan myös maailmankuvallisista seikoista. Puurosen mukaan tällä hetkellä tutkimusaineistosta on saatu vaikutelma, että maahanmuutto ja vähemmistökysymykset ovat pinnalla nuorten puheissa.
- Osa ihmisistä on omaksunut hyvin jyrkän näkemyksen ihmisten välisiin suhteisiin ja vähemmistöihin. Vaikka meillä ei mene taloudellisesti huonosti, nuorten ideologisessa ilmapiirissä on kaikki edellytykset esimerkiksi Perussuomalaisten kannatuksen nousuun. Tällä voi olla vaikutuksia Suomen politiikkaan ja koko yhteiskunnan tulevaisuuteen."

=============
Huh huh, Suomen tulevaisuus vaikuttaa tosi synkältä. Vielä ehtisi kieltää Suomesta yhden puolueen.

« Viimeksi muokattu: 31.01.2013, 12:07:46 kirjoittanut hakare »
Muuten olen sitä mieltä, että suvaitsevaisuus pitää kriminalisoida. Lievemmistä tekomuodoista sakkoja, mutta törkeästä suvaitsevaisuudesta (esim. turvapaikkahuijarin kätkeminen) väh. 2 vuotta kuritushuonetta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 499
 • Liked: 135592
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #2 : 31.01.2013, 12:16:03 »
Puurosen mukaan ääriryhmien väkivalta ei ole vielä mitään verrattuna kansanedustajien rasistiseen ajatteluun:

Lainaus
Jo pitkään ääriliikkeitä tutkineen Puurosen mukaan ääriliikehdintää vakavampaa on kansallismielisyyden nousu.

– Vakavampi ilmiö on että oikeistolainen, erityisesti maahanmuuttoon liittyvä ääriajattelu on saanut varsin paljon julkisuutta. Lisäksi sillä on myös poliittista vaikutusvaltaa aivan toisessa mitassa, kuin pienillä äärijärjestöillä. Erittäin äärimmäistä ja rasististakin ajattelua edustavia henkilöitä istuu mm. eduskunnassa, Puuronen sanoo.
MTV3: Tutkija: Rasismi ääriryhmiä vaarallisempaa 31.1.2013
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Maastamuuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 3705
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #3 : 31.01.2013, 16:37:42 »
Puuroselle on avautumassa seuraavan hallituksen Oikeinajattelun ja Tiedotusministerin virka.

Mursu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 278
 • Liked: 2388
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #4 : 31.01.2013, 18:21:56 »
Minusta on käsittämätöntä, miten tätä Puurosta käytetään kuin hän olisi joku neutraali asiantuntija näissä asioissa. Mies on pesunkestävä kommunisti:

http://vesapuuronen.net/politiikka.htm

Mies, joka kannattaa sadan miljoonan ihmisen kuolemaan johtanutta aatetta pidetään jonain asiantuntijana ihmisoikeusasioissa. Toki kommarit muuttuivat vasureiksi Neuvostoliiton hajottua, mutta oliko tämä muka joku suuri sisäinen kääntyminen vai reaalipoliittinen muutos, kun vanha brändi ei enää myynyt.


Whomanoid

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 929
 • Liked: 391
 • Ihminen kriittisessä tilassa
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #5 : 31.01.2013, 18:30:07 »
Mies, joka kannattaa sadan miljoonan ihmisen kuolemaan johtanutta aatetta pidetään jonain asiantuntijana ihmisoikeusasioissa. Toki kommarit muuttuivat vasureiksi Neuvostoliiton hajottua, mutta oliko tämä muka joku suuri sisäinen kääntyminen vai reaalipoliittinen muutos, kun vanha brändi ei enää myynyt.

Olet väärässä: kommunismin uhrejahan on ollut ainakin 100 miljardia. Muilla planeetoilla ehkä vielä lisää... 
Väärin liputettu!

Suvaitsija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 781
 • Liked: 1010
 • Etnitön
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #6 : 31.01.2013, 18:31:56 »
"Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteilijät ovat mukana kaikkiaan neljässätoista Euroopan maassa tehtävässä tutkimuksessa, jolla kartoitetaan nuorten aikuisten kiinnostusta poliittisiin ääriliikkeisiin. Suomessa kyselyt ja haastattelut tehdään Kuopiossa, Nurmeksessa ja Lieksassa. Työtä on pohjustettu keräämällä tietoa eri maiden oikeistopopulistisista liikkeistä. Tutkimuksen Suomen osuutta johtava tutkija Vesa Puuronen muistuttaa, että oikeistopopulistisia liikkeitä on lähestulkoon kaikissa maissa.

Poliittiset ääriliikkeet = oikeistopopulistiset liikkeet? Ääriliikkeitä laitetaan tutkimaan tutkija-Puuronen, joka on itse osa yhtä ääriliikettä? Suomen tiedostavaa tieteentekoa parhaimmillaan.

 Katsotaanpa taas ihan puolueettomasti sitä tilastoa:

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/publications/europoltsat.pdf

Äärivasemmisto johtaa edelleen suvereenisti äärioikeistoa hyökkäyksissä, pidätyksissä ja tuomioissa.

"Turvapaikanhakijat ovat paikallisesti merkittävä tulonlähde. Laitoksen vuosibudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa."
-Vastaanottokeskus

"Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyys on huomattavasti muita
ryhmiä korkeammalla tasolla. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus."
-Helsingin tila ja kehitys 2013

hakare

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 427
 • Liked: 878
 • Ajattele, mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet !
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #7 : 31.01.2013, 18:59:26 »
Ote Puurosen omasta tekstistä: (http://vesapuuronen.net/politiikka.htm)
"Vuoden 2009 lopulla muutin takaisin kotiseudulleni Lappiin ja liityin välittömästi Vasemmistoliiton Rovaniemen paikallisosaston jäseneksi. Vuoden 2012 lokakuun kunnallisvaaleissa tulin valituksi Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäseneksi. Sain 126 ääntä. Vuoden 2013 alussa alkaa työ kunnanvaltuutettuna ja vapaa-aikalautakunnan (joka muodostettiin yhdistämällä entiset nuoriso-, kulttuuri-, ja liikuntalautakunta) jäsenenä. "

Kokopäivätoiminen lausuntoautomaatti ja kansainvälisen tason rasismimäärittelijä on siis siirtynyt politiikkaan. Luottamus kaveriin ei ole Rovaniemellä vielä kummoinen, koska vapaa-ajan lautakunta ei taida olla niitä ykköspaikkoja nousevalle poliitikolle. Älysi kuitenkin siirtää kirjat Lappiin, koska P-Karjalasta ei edes valtuustopaikkaa olisi herunut.

Teen nyt ennustuksen, joka varmasti toteutuu. Vesa -poika haluaa eduskuntaan erään niin kovasti rakastamansa Jussin kaveriksi. Hän tuskin pystyy lausumaan mitään ilman mainintaa tämän Jussin kauheasta pahuudesta (Präiviikin oppi-isä ym. ym.). Nykyeduskunnassa ei ole ketään, joka pärjäisi Jussille ja siksi Vesa haluaa uhrautua koko kansakunnan hyväksi vaikka tieteellinen karriääri voisi vähän eduskuntatyöstä kärsiäkin.

Jos Lapin korpikommunisti Tennilä hoksaisi vielä mainita Puurosen testamentissaan, niin kaveri menisi eduskuntaan heittämällä tällä lausuntonäkyvyydellä. Käy vähän sääliksi demareita, koska heillä ei ole nyt yhtään julkisuustäkyä tyhmää kansaa harhauttamassa. Luulisi nyt Heinäkengän pian keksivän jotain tai ainakin lopettavan Puurosen esiintymiset Yle:ssä.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2013, 19:27:11 kirjoittanut hakare »
Muuten olen sitä mieltä, että suvaitsevaisuus pitää kriminalisoida. Lievemmistä tekomuodoista sakkoja, mutta törkeästä suvaitsevaisuudesta (esim. turvapaikkahuijarin kätkeminen) väh. 2 vuotta kuritushuonetta.

hakare

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 427
 • Liked: 878
 • Ajattele, mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet !
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #8 : 07.02.2013, 16:01:07 »
Siteeraan omaa edellistä viestiäni:
" Luulisi nyt Heinäkengän pian keksivän jotain tai ainakin lopettavan Puurosen esiintymiset Yle:ssä."

Todellakin, jostain syystä Puurosen kommentteja ei ole viime aikoina näkynyt. Eilenkin A -studiossa pääsi sotahistoriatietelijä Jalonen pyörittelemään viisauksiaan, vaikka homma olisi kuulunut Puuroselle. Pikkusen on Jalosen puheen särmä pyöristynyt, jos on kyllä posketkin joulun jäljiltä pyöreämmät.
Muuten olen sitä mieltä, että suvaitsevaisuus pitää kriminalisoida. Lievemmistä tekomuodoista sakkoja, mutta törkeästä suvaitsevaisuudesta (esim. turvapaikkahuijarin kätkeminen) väh. 2 vuotta kuritushuonetta.

Vesa Puuronen

 • Nimellinen
 • Jäsen
 • ***
 • Viestejä: 21
 • Liked: 9
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #9 : 08.02.2013, 19:02:38 »
En yleensä vastaa nettisivustoilla tai muuallakaan nimimerkin suojasta esitettyihin asiallisiin enkä varsinkaan asiattomiin väitteisiin tai kannanottoihin. Tällä kertaa teen kuitenkin poikkeuksen, koska joku (nimimerkki hakare) on katsonut aiheelliseksi aloittaa tämän viestiketjun, jossa myös muutamat muut ovat esittäneet käsityksiään minusta, toiminnastani jne.
Olen jossakin määrin kiitollinen siitä, että tämä samainen hakare on kopioinut tälle foorumille lausuntojani viimeaikaisiin tapahtumiin liittyen. Tietysti se osoittaa ainakin sen, että joku on niitä lukenut, mikä ei ole vähäarvoinen asia.

Mursu-nimellä esiintyvä henkilö taas on käynyt lukemassa kotisivujani ja tehnyt niiden perusteella päätelmän, että olisin "pesunkestävä kommunisti." Pesunkestävä olen mutta kommunistiksi en ole itseäni määritellyt sitten 1980-luvun puolivälin. Jos samainen Mursu olisi viitsinyt lukea kotisivuiltani myös kirjoitukseni stalisnimista http://www.vesapuuronen.net/tapluku3.htm, hän olisi kenties huomannut, että en tosiaankaan kannata Neuvostoliitossa vuoteen 1953 vallalla ollutt stalinismia, joka oli syypää miljoonien ihmisten kuolemaan. Yksi syy siihen, että jäin pois Suomen Kommunistisen Puolueen toiminnasta oli se, että puolue ei tehnyt mielestäni kyllin selvästi pesäeroa tähän stalistiseen perinteeseen. Muita syitä oli mm. se, että puolueen sisäisessä demokratiassa ja keskusteluilmapiirissä oli mielestäni pahoja puutteita.

Nmimerkki suvaitsija taas tuo esille sen - jos oikein tulkitsen - epäkohdan, että tutkimushankkeessa, jossa toimin, määritellään ääriliikkeet oikeistopopulistisiksi liikkeiksi. Ääriliikkeiden ja oikeistopopulististen liikkeiden määrittely on asia, josta politiikan tutkijat ja muutkin ovat keskustelleen vuosikymmeniä. Asiasta ei ole mitään yhteisymmärrystä. Joka tapauksessa on ilmeistä, että oikeistopopulistisista ryhmistä, puolueista ja liikkeistä vähintäänkin osa kuuluu ääriliikkeisiin. Olemme erityisen kiinnostuneita juuri oikeistopopulistisista liikkeistä tai äärioikeistolaisista liikkeistä, koska niiden vaikutusvalta niin Euroopassa kuin Suomessakin näyttää kasvavan ja koska näiden liikkeiden toiminta on historian valossa vaaralllista. Mikäli Euroopassa olisi vakavasti otettavia vasemmistolaisia ääriliikkeitä, joilla olisi poliittista vaikutusvaltaa, tutkisimme myös niitä. Koska tutkimusresurssit ovat aina rajalliset, tutkimus on suunnattava kullakin hetkellä tärkeimmiksi arvioituihin kohteisiin. Suvaitsijalle tiedoksi mys se, että en ole minkään ääriliikkeen jäsen. Vasemmistoliitto, jonka jäsen olen, edustaa maltillista vasemmistolaista ajattelua.

Hakaralle ei ole salaisuus se, että olen ollut enemmän tai vähemmän aktiivisesti mukana politiikassa jo vuodesta 1973 lähtien, jolloin liityin Suomen Demokraattiseen Nuorisoliittoon (SDNL). En siis ole siirtynyt politiikkaan vuonna 2013 tai vuonna 2009. Lisäksi olen ollut ehdokkaana kunnallisvaaleissa, eduskuntavaaleissa ja Europarlamenttivaaleissa,  ja todennäköisesti tulen olemaan edelleenkin, jos minut hyväksytään ehdokkaaksi. Lappiin siirtymisen syy ei ollut pyrkimys menestyä politiikassa vaan se, että olen sieltä kotoisin ja halusin palata kotiseudulleni. Siitä, että sain jonkinverran ääniä kunnallisvaaleissa ja tulin valituksi valtuustoon olen kiitollinen äänestäjilleni.

Hakarelle ja muillekin tiedoksi, että todennäköisesti teillä on tilaisuus kuulla ajatuksiani rasismista ja muista kiinnostavista asioista YLE:n ykkösellä maanantaina 11.2.. 2013 klo 12.15 lähetettävän ohjelmasarjan Kurkistuksia suomalaiseen rasismiin 3. osassa. Ohjelmasarjan muuta osat ovat kuunneltavissa Ylen Areenassa ja olin haastatteltava myös sarjan 1. osassa.
Yleisesti ottaen toivoisin asiallisen keskustelun niin äärioikeistoista, oikeistopopulismista kuin rasismistakin jatkuvan. Hommafoorumi ei ole ehkä kaikkien suurimmassa määrin kunnostautunut asiallisen keskustelun edistäjänä mutta mahdotonta se ei kaiketi täälläkään ole.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 846
 • Liked: 52869
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #10 : 08.02.2013, 19:10:45 »
Arvostan Vesa Puurosen kirjautumista ja 'artikkelia' Hommalle.

Jonkinlainen 'arvostus' lienee sitten molemminpuolista, tuskin muuten olisit (täällä sinuttelemme) vaivautunut.  :)

Mika.H

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 528
 • Liked: 512
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #11 : 08.02.2013, 19:16:48 »
Yleisesti ottaen toivoisin asiallisen keskustelun niin äärioikeistoista, oikeistopopulismista kuin rasismistakin jatkuvan. Hommafoorumi ei ole ehkä kaikkien suurimmassa määrin kunnostautunut asiallisen keskustelun edistäjänä mutta mahdotonta se ei kaiketi täälläkään ole.

No kokeillaas.

Mitä mieltä olet siitä, että a) kirja Äärioikeisto Suomesta on nimetty ns tietokirjaksi?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokirjallisuus

eikö koko kirjan tarkoitus ole pelkästään täysin poliittinen?Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 920
 • Liked: 15841
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #12 : 08.02.2013, 19:19:53 »
Kiitokset Vesa Puuroselle korjauksista ja osallistumisesta keskusteluun.

Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

25 muslimia brittien alahuoneessa, joista 4 omalta listalta

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 731
 • Liked: 12517
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #13 : 08.02.2013, 19:29:50 »
Kerrassaan hienoa että keskustelijat lisääntyvät.

Minunkin mielestäni on todella kuvaavaa mediallemme että henkilöä joka on kuulunut iät ajat mm. Suomen Demokraattiseen Nuorisoliittoon (SDNL) ja kuuluu nyt vasemmistoliittoon haastatellaan jatkuvasti jonkinlaisena PUOLEETTOMANA henkilönä tai peräti TUTKIJANA.

Täysin sama asia kuin pro-israel hihhulia tai kiihkomuslimia haastateltaisiin Israel - asioissa jne.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 134
 • Liked: 26417
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #14 : 08.02.2013, 19:33:45 »
Yleisesti ottaen toivoisin asiallisen keskustelun niin äärioikeistoista, oikeistopopulismista kuin rasismistakin jatkuvan. Hommafoorumi ei ole ehkä kaikkien suurimmassa määrin kunnostautunut asiallisen keskustelun edistäjänä mutta mahdotonta se ei kaiketi täälläkään ole.

No kokeillaas.

Mitä mieltä olet siitä, että a) kirja Äärioikeisto Suomesta on nimetty ns tietokirjaksi?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokirjallisuus

eikö koko kirjan tarkoitus ole pelkästään täysin poliittinen?

Puurosen arvio kirjasta kiinnostaisi minuakin. Sitä laatimassa eivät ole todellakaan olleet mitkään alan tutkijat? Yksi maisteri, yksi kandi ja kai ylioppilas? Ja kaikki aktiivisia poliittisia toimijoita itse.

Onko siis todella kyse Puurosen mielestä tieteellisestä tutkimuksesta, vai meneekö kirja pamfletin puolelle?

T. Kiinnostunut humanisti/yhteiskuntatieteilijä.

PS: Olen tainnut osallistua sinunkin luennoillesi.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2767
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #15 : 08.02.2013, 19:36:58 »
En yleensä vastaa nettisivustoilla tai muuallakaan nimimerkin suojasta esitettyihin asiallisiin enkä varsinkaan asiattomiin väitteisiin tai kannanottoihin.

Ei se mitään. Ymmärrän, että jo tässä vaiheessa perjantai-iltaa viinihumala (vai mikä se siellä vihervasemmistossa nyt onkaan trendijuoma) on vienyt voiton. Ihmettelen kuitenkin, miten juuri äärioikeisto on saanut mielenkiiinnon, kun  kuitenkin näillä leveysasteilla äärivasemmisto mm. Stalinin muodossa on ollut paljon tuhoisampi. Sitäpaitsi äärioikeisto on Suomessa lähinnä vitsi, kun taas äärivasemmistolle löytyy sympatiaa jopa eduskunnasta, ja äärivasemmisto on tunnettu moninkertaisesta edustuksesta toisen ääriliikkeen pieksäjäisissä, kuten Koivulaakso voi sinulle varmasti vahvistaa.
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

maallemuuttaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 147
 • Liked: 51
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #16 : 08.02.2013, 19:41:17 »
Hatunnosto myös täältä.

Minua kiinnostaisi Puurosen arvio maahanmuuttokriittisyyteen liittyvistä riskeistä: Onko odotettavissa, että on syntymässä laajamittaisempaa, radikaalia maahanmuuttovastaisuutta? Esim. tämän foorumin keskustelijoiden piirissä?

Entä onko mahdollista, että uhkatekijöitä joskus liioitellaan?

Malla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 852
 • Liked: 3093
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #17 : 08.02.2013, 19:45:26 »
Hakarelle ja muillekin tiedoksi, että todennäköisesti teillä on tilaisuus kuulla ajatuksiani rasismista ja muista kiinnostavista asioista YLE:n ykkösellä maanantaina 11.2.. 2013 klo 12.15 lähetettävän ohjelmasarjan Kurkistuksia suomalaiseen rasismiin 3. osassa. Ohjelmasarjan muuta osat ovat kuunneltavissa Ylen Areenassa ja olin haastatteltava myös sarjan 1. osassa.

Odotan mielenkiinnolla.
OT:  Minisarjan toinen osa oli täysin irrallinen, mutta se on vain tuottajan vika. Minusta olisi ollut loogisempaa, että olisi edetty näin: rasismi ennen (siihen olisi voinut sisällyttää myös ne urheiluselostajien höpinät) -- miten rasismi ilmenee juuri nyt -- mahdollinen rasismi tulevaisuudessa.

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 1135
 • Hallitus ei edes kuse.
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #18 : 08.02.2013, 19:48:36 »
En yleensä vastaa nettisivustoilla tai muuallakaan nimimerkin suojasta esitettyihin asiallisiin enkä varsinkaan asiattomiin väitteisiin tai kannanottoihin.

Tervetuloa myös minun puolestani Hommaforumille. Tosin kukaanhan ei varmasti voi tietää että olet se, kuka sanot olevasi. Tämä siis huomautuksena nimimerkkikirjoittelun kritiikkiisi, jonka tuot selvästi ilmi. Minusta nimimerkin takaa esitetyt mielipiteet ja kommentit ovat aivan samalla linjalla ns. nimellisten kanssa, jos puhutaan asioista. Mitä väliä olisikaan sillä, jos jonkin aspektin esittäjä on "nimellinen" tai nimimerkki? Arvostan asiaperustaista maailman käsittelyä, en titteliperustaista taikka passintarkastusta edellyttävää, olen siis mat.luonnontieteellisesti ja teknisesti suuntautunut ja keskityn itse mieluiten substansseihin. En mene tämän syvemmälle nimellisen vs. nimimerkkisen esiintymisen eri puolien analysoimisessa, vaikka siitä voisi pitää kyllä vaikka luennon. Itse kannatan myös nimimerkkikirjoittelua, minusta asiat ratkaisee, näin lyhyesti sanottuna.


 Yleisesti ottaen toivoisin asiallisen keskustelun niin äärioikeistoista, oikeistopopulismista kuin rasismistakin jatkuvan. Hommafoorumi ei ole ehkä kaikkien suurimmassa määrin kunnostautunut asiallisen keskustelun edistäjänä mutta mahdotonta se ei kaiketi täälläkään ole.

Hommaforum on kunnostautunut syntymästään asti mitä suurenmoisimmin vapaan keskustelun alustana, pimityksen paljastajana, faktoihin perustuvan maailmanhahmotuksen mahdollistajana, sananvapauden puolustajana, asiaperustaisen keskustelun edistäjänä ja mahdollistajana massamediassa, ei vain kahvipöydässä. Hommaforumilla on ollut mitä oleellisin rooli siinä, että ylhäältä tuputettu misinformaatio ja poliittinen institutionaalinen bullshit on saanut tervejärkisen vastapoolin ja kansalaisille on tullut alusta nähdä maailma hieman paremmin sellaisena kuin se on, eikä sellaisena kuin se kansalle tuputetaan olevan.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2013, 19:50:23 kirjoittanut herra 4x »
Rakkaudesta lajiin.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 858
 • Liked: 13204
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #19 : 08.02.2013, 19:53:58 »
Puurosen näkemys sosiologiasta:

Lainaus
Tieteenalani sosiologia on poliittinen tiede. Työni ja poliittinen toimintani ovat kokonaisuus. Tarkoitukseni on vaikuttaa yhteiskuntaan niin tutkimuksieni kuin poliittisen toiminnankin avulla.

http://vesapuuronen.net/politiikka.htm

Julkaiseekohan Puuronen sellaisia tutkimuksiensa tuloksia, jotka eivät tue hänen poliittista agendaansa?  Vaikka ne olisivat uusia löydöksiä?  Vai paneeko hän ne hissukseen pöytälaatikkoon ja katsoo, antaako seuraava tutkimus poliittisesti miellyttävämpiä tuloksia?

Mikäköhän on Puurosen suhde postmodernismiin? Mitenköhän hän suhtautui Sokalin tempaukseen?

http://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_affair
« Viimeksi muokattu: 08.02.2013, 19:57:05 kirjoittanut Siili »

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 1135
 • Hallitus ei edes kuse.
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #20 : 08.02.2013, 19:57:42 »
Ei ehkä kannata tässä säikeessä mennä ikuisuusjauhantaan siitä, onko sosiologia tiede. Minulla on varsin perusteltu näkemys että ei useinkaan ole, mutta sen asian käsittely on tässä ketjussa kenties turhaa.

Mutta lyhyesti sanottuna tieteen määritelmä ei ole mielipidekysymys, ainakaan tähän asti.
Rakkaudesta lajiin.

Aapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 831
 • Liked: 2066
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #21 : 08.02.2013, 19:59:11 »
Tervetuloa myös minun puolestani Hommaforumille. Tosin kukaanhan ei varmasti voi tietää että olet se, kuka sanot olevasi.

Jos Puurosella on nimellinen-status, se lienee merkki siitä, että ylläpito on jollain tapaa tarkistanut käyttäjän henkilöllisyyden.
"Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

- Robert J. Hanlon

Emperor

 • Vieras
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #22 : 08.02.2013, 20:01:25 »
Ääriliikkeiden ja oikeistopopulististen liikkeiden määrittely on asia, josta politiikan tutkijat ja muutkin ovat keskustelleen vuosikymmeniä. Asiasta ei ole mitään yhteisymmärrystä.

Niin. Jotkut tieteet vain sattuvat edistymään, toiset vain onnistuvat luomaan itselleen dogmeja.

En ole varma asiasta, mutta ilmeisesti määrittelet perussuomalaiset oikeistopopulistiseksi liikkeeksi. Perussuomalaisethan ovat keskusta-vasemmistopuolue, joten voit aivan huoletta jättää tuon oikeisto-etuliitteen pois.

Toiseksi, populismi nykyisessä kielenkäytössä on lähinnä leimakirves. Populismi käsitteenä on tarpeeksi lavea, että sitä voidaan käyttää varsin tarkoitushakuisesti. Minä uskon, että populismia on paljonkin politiikassa, mutta se mikä näyttäytyy toiselle populismina ja toiselle ei-populismina, on taas aika subjektiivista. Populismia löytyy esimerkiksi Vasemmistoliitosta ihan reilusti.

Onko siis todella kyse Puurosen mielestä tieteellisestä tutkimuksesta, vai meneekö kirja pamfletin puolelle?

Kirja ei ole tieteellistä tutkimusta eikä sitä voida pitää tieteellisenä. Sitä voidaan pitää enemmänkin jonkinlaisena poliittisena manifestina sekä aikalaiskuvauksena tietystä näkökulmasta tiettynä aikana.

Puurosen mielipiteellä asiasta ei ole mitään merkitystä kirjan tieteellisyyteen.

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 1135
 • Hallitus ei edes kuse.
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #23 : 08.02.2013, 20:02:39 »
Tervetuloa myös minun puolestani Hommaforumille. Tosin kukaanhan ei varmasti voi tietää että olet se, kuka sanot olevasi.

Jos Puurosella on nimellinen-status, se lienee merkki siitä, että ylläpito on jollain tapaa tarkistanut käyttäjän henkilöllisyyden.

Okei, näin on.

Hommaforum on siinäkin poikkeuksellinen foorumi, että sillä on kunnon ylläpito ja nimellinen-status tosiaan tarkastetaan ennen myöntämistä.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2013, 20:04:47 kirjoittanut herra 4x »
Rakkaudesta lajiin.

herra 4x

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 115
 • Liked: 1135
 • Hallitus ei edes kuse.
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #24 : 08.02.2013, 20:09:45 »
Pitäisin varsin tervetulleena sitä, että Vesa Puuronen pysyisi foorumillamme ja syntyisi keskustelua ja väittelyä. Siis vaikka näkökannat ovat kenties aika kaukana, niin olisi hienoa, että asioista puhuttaisiin.

Tämä olisi aika merkityksellistä senkin tähden, että Puuronen on eräs huomattava kommentoiva operaattori, joka saa media-aikaa kun julkisuudessa käsitellään maahanmuuttopoliittisia asioita taikka oletettua rasismia. Puurosta voidaan ehkä kuvailla eräänä tuon asiaklusterin niin sanotuista päivystävistä dosenteista valtamedian mielestä, jolta kysytään asiantuntijan kommenttia, ja mikä sen mukavampaa jos Puurosen kanssa voisi suoraan Hommaforumilla keskustella ja väitelläkin, tiukan faktaperusteisesti mieluiten.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2013, 20:41:06 kirjoittanut herra 4x »
Rakkaudesta lajiin.

hakare

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 427
 • Liked: 878
 • Ajattele, mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet !
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #25 : 08.02.2013, 20:27:40 »
Vesa, tervetuloa joukkoon tummaan !! (Siis ihan vilpittömästi) Missähän se Jussi Jalonen vielä luuraa ? Tiedoksi US-puolella esiinnyn nimellä ja kuvalla. Vai pitäisikö sanoa esiinnyin, koska Puheenvuoron yksisäikeinen ketjutus häivyttää kiinnostavat aiheet roskan alle.

Olen erityisesti kiinnittänyt huomiota Vesan kykyihin kehittää yhä uusia rasismin määritelmiä, joita rauhantahtoinen yhteiskuntamme tuskin kaipaa. Mielestäni paljon olisi voitettu, jos ilmiselvät turvapaikkahuijarit palautettaisiin vähin äänin kotimaihinsa. Siinä kuivahtaisi niin rasismihöpinä kuin maahamuuttokritiikkikin aika vähiin.

Odotan mielenkinnolla seuraavia eduskuntavaaleja ja erityisesti Lapin valintoja, koska olisihan se aika viihdytävää saada Halla-aholle Puurosen kaltainen vastapari. Harmi vaan, että kommareiden äänisaalis taitaa kompastua äänikynnykseen Lapissa ja muuallakin.
Muuten olen sitä mieltä, että suvaitsevaisuus pitää kriminalisoida. Lievemmistä tekomuodoista sakkoja, mutta törkeästä suvaitsevaisuudesta (esim. turvapaikkahuijarin kätkeminen) väh. 2 vuotta kuritushuonetta.

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 307
 • Liked: 2651
 • minä sinä hän me te he nämä juo ne
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #26 : 08.02.2013, 20:32:34 »
Arvostan, että toveri Puuronen kävit Hommassa. Muinoin pyörin jonkun vuoden samoissa kerhoissa. Vuoden jopa SKP:ssä.

Valitettavasti voin nimelläni esiintyä vain naamakkain. Se, että huomasin yhteisiä katsantokantoja Jussi H:n kanssa ja olen siitä puhunut elämässäni avoimesti, on jo leimannut minua moniin ihmisiin päin ja jutut etenevät vasemmistolaisilla eteenpäin luonnostaan. Meillä "jussilaisilla" ei ole valtion suojelua, kuten on vasemmistoliittolaisilla.

Samaan valtion tukemaan, sori nyt vaan, neuvostosysteemiin kuuluu, että tutkimushankkeita rahoitetaan vain, jos niitä kohdistetaan oletettuihin äärioikeistolaisiin liikkeisiin. Sinä, Jalonen ja tiettävästi kymmenet muut laulatte niitä lauluja, joita teidän sallitaan laulaa. Jos muutaman kymmenen patriootin ja skinin valvomiseen ei riitä Supon toimet, äärioikeistolaisia on sitten keksittävä perussuomalaisista.

Jos olisin kunnianhimoinen tiedemies ilman poliittista taakkaa (omaa ja/tai valtion langettamaa), alkaisin tutkimaan kaikkia toimivia ääriliikkeitä. Jos ei aika riitä, niin mitä tahansa niistä. Niitä ovat mainittujen Vapausrintaman ja skinien lisäksi Arhiksen ja kavereidensa kannattamat anarkistit ja Suomeenkin hivuttautuneet islamistiset ääriliikkeet. Vanhoillislestadiolaiset ja jotkut muut lahkot ovat mielestäni ääriliike, vaikkei pyri vallankumoukseen maassa. He toteuttavat äärimmäisen ahtaita normejaan omissa yhteisöissään, mikä usein on silkkaa ihmisoikeuksien loukkaamista.

Minua kiinnostaa nähdä Tennilän ja Seppäsen teesit. Tiedän jo kokemuksesta, että Vasemmistoliiton johto niillä pyyhkii p... - vaikka nyt lattiaa, mutta saattavatpa ne herättää juttelua jäsenistön syvissä riveissä. Saramolle, Arhikselle, Lille, Dänille, jne. harmillisesti kun kannattajia on vielä toistaiseksi yliopistokaupunkien ulkopuolellakin.

Pakko sanoa vielä se päätön humanistien ajatusvoltti, että heidän mielestään silloin, kun sanon haluavani rajoittaa mahdollisimman vähiin uutta maahanmuuttoa tästä eteenpäin pyrinkin pistämään kaikki tänne jo muuttaneet siirtolaiset keskitysleireille ja myöhemmin pensseli- ja saippuatehtaisiin raaka-aineeksi.

Adolf Stege

 • Vieras
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #27 : 08.02.2013, 20:37:00 »
"Mikäli Euroopassa olisi vakavasti otettavia vasemmistolaisia ääriliikkeitä, joilla olisi poliittista vaikutusvaltaa, tutkisimme myös niitä." ;DVäitätkö, ettei niitä ole. Esim. Turkissa tapahtunut isku Usa:n suurlähetystöön. Epäillään DHKP-C  äärivasemmistolais terrori-järjestöä.

Tuolla löytyy lisää.  http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:%C3%84%C3%A4rivasemmistolaiset_terroristij%C3%A4rjest%C3%B6t


Korppi korpin silmää noki.Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 858
 • Liked: 13204
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #28 : 08.02.2013, 20:42:11 »
Pesunkestävä olen mutta kommunistiksi en ole itseäni määritellyt sitten 1980-luvun puolivälin.

Kerrot "omaelämäkerrassasi", että olit "jonkin aikaa" mukana vuonna 1986 perustetussa taistolaisessa DEVAssa.

http://vesapuuronen.net/politiikka.htm

Oliko "jonkin aikaa" DEVAn (ja Neuvostoliiton) hajoamiseen vuonna 1990?   :)

Lainaus
Yksi syy siihen, että jäin pois Suomen Kommunistisen Puolueen toiminnasta oli se, että puolue ei tehnyt mielestäni kyllin selvästi pesäeroa tähän stalistiseen perinteeseen.

Meinaatko, että nimenomaan SKP:n ja SKDL:n stalinistit savustivat devalaiset antistalinistit (Puuronen mukaanluettuna) puolueesta?  ;D

Lainaus

Muita syitä oli mm. se, että puolueen sisäisessä demokratiassa ja keskusteluilmapiirissä oli mielestäni pahoja puutteita.

Siis mielestäsi DEVA edusti laitavasemmistossa todellista demokratiaa ja avointa kesksteluilmapiiriä?


Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2276
 • Nipsteri
Vs: Vesa Puurosen elämä ja teot
« Vastaus #29 : 08.02.2013, 20:42:26 »
Lainaus
Mikäli Euroopassa olisi vakavasti otettavia vasemmistolaisia ääriliikkeitä, joilla olisi poliittista vaikutusvaltaa, tutkisimme myös niitä
Eiköhän noista löytyisi materiaalia ainakin kahteen peflettiin.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Tagit: vesa puuronen