Kirjoittaja Aihe: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)  (Luettu 590616 kertaa)

Tauno-yksi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 380
 • Liked: 855
Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« : 01.01.2013, 11:59:38 »
http://areena.yle.fi/tv/1742349

Touhu on tolkuttomampaa mitä kukaan osaa edes kuvitella. Ei ihmekkään että maassa ei oikein ole mitään tuottavaa työtä.
Tämän kannattaa jokaisen katsoa, ja ihmetellä että miksi syydämme rahaa tuonne. Todellisuus lienee dokumenttiakin karumpi sillä maasta löytyy kuplia ja epäkohtia joita tässä ei mainita.

Kreikassakin osataan tämä homma:

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20874650

Jänskää ajatella, että jos menisi paikalliseen terveyskeskukseen Suomessa, lekuri vaatisi pari hunttia kannustimia, ennen kuin suostuisi tsiikaamaan, mikä kurkussa kutittaa. Puhumattakaan siitä, että olisi sisäinen verenvuoto päällä, kuten yhdellä papalla tuossa jutussa. Lääkärin etiikassakin taitaa olla monikulttuurisia vivahteita eri puolilla maailmaa?

« Viimeksi muokattu: 30.07.2014, 14:14:40 kirjoittanut Miniluv »
Seinähullu hallitus.

EL SID

 • Vieras
http://areena.yle.fi/tv/1742349

Touhu on tolkuttomampaa mitä kukaan osaa edes kuvitella. Ei ihmekkään että maassa ei oikein ole mitään tuottavaa työtä.
Tämän kannattaa jokaisen katsoa, ja ihmetellä että miksi syydämme rahaa tuonne. Todellisuus lienee dokumenttiakin karumpi sillä maasta löytyy kuplia ja epäkohtia joita tässä ei mainita.

Samanlaista Espanjassa on kuin Suomessa. kun julkista sektoria leikataan, siirtyvät poliittiset tukityöpaikat, niin näköjään Espanjassa kuin Suomessakin, erilaisiin yhdistyksiin, joita sitten tuetaan valtio kassasta ja joiden tekemisiä valvotaan molemmissa maissa yhtä holtittomasti. Ohjelmasssa oli mainintoja espanjalaisesta yhdityksistä, suomessa niitä ovat erilaiset polittiset, kuin mamujen toimintaa kuin myös kolmannelle sektorille perustetut, valtion ja kuntien ylläpitämät "Ryypätään Yhdessä-järjestöt". Nämä huuhaa-järjestöt, keskittyvät lähinnä pyörittäjien työllistämiseen. Yhtenä esimerkkinä tämänkaltaisesta huuhaasta, siis Suomalaisesta korruptiosta, otan Vaasan Jupiterin:

http://www.jupiter.fi/www/

jonka tarkoitus oli alunperin avustaa pitkäaikaistyöttömät vapaille työmarkkinoille. Nykyään pulju tukityöllistää enemmän sivareita kuin työttömiä, ja ne jotka sinne menevät, ovat työharjoittelussa, ja tietääkseni yhtään työtöntä ei vuonna 2012 työllistynyt muualle Jupiterin kautta, mutta rahaa mangutaan, jotta Jupiterissä  vakkarina olevien työpaikat olisi turvattu. Tätä korruptiota tuntuu olevan aika vaikea kuriin, oltiiin Espanjassa tai sitten "maailman vähiten korrutoituneessa" Suomessa
« Viimeksi muokattu: 01.01.2013, 12:43:53 kirjoittanut EL SID »

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
Olli Rehnin haastattelu Iltalehdessä 31.12.2012

(http://i4.aijaa.com/b/00396/11518446.jpg)
(http://i1.aijaa.com/b/00539/11518451.jpg)

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 182
 • Liked: 7115
 • Sus siunatkoon
Olli Rehnin haastattelu Iltalehdessä 31.12.2012

Ja verkossa...
2013-01-01 IL: Olli Rehn Suomelle: "Eläkää kuten itse opetatte"
sekä
2013-01-01 IL: Olli Rehn: "Useat tiesivät Kreikan huijaavan"
Lainaus
- Kriisin alkuvaiheessa loppuvuonna 2009 eräs komissaari, joka oli aikoinaan ollut Ecofinin pöydässä päättämässä Kreikasta, totesi, että kyllähän me kaikki tiesimme Kreikan vääristelevän tilastojaan, mutta emme välittäneet siitä.

Rehnin mukaan Kreikan harjoittamaa lukujen vääristelyä ei voitu todistaa.

Selittelyä. Espanjan tauti on joka puolella. Massiiviset ja kollektiiviset rikokset kannattaa hyvin. Kukaan ei usko niiden olevan mahdollisia.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 182
 • Liked: 7115
 • Sus siunatkoon
YLE:ltä yllättävän liki kriittistä EU:n tarkastelua.

http://yle.fi/uutiset/eurokriisi_soi_eun_arvovaltaa/6433103
Lainaus
Ulkomaat 31.12.2012 klo 17:51 | päivitetty 31.12.2012 klo 17:51
Eurokriisi söi EU:n arvovaltaa
Vuonna 2012 EU-johtajat jatkoivat epätoivoisia yrityksiään taltuttaa eurokriisiä. EKP:n ohjelma ongelmavaltioiden velkakirjojen ostamiseksi rauhoitti markkinoita syksyllä, mutta euroalueen syvälliset ongelmat ovat edelleen ratkaisematta.
[...]
Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola katsoo, että eurokriisi on heikentänyt eurooppalaisen mallin vaikutusvaltaa maailmalla.

- Eurokriisi on syönyt normatiivista malliesimerkkivaltaa, joka Euroopalla on ollut. Samalla painopisteen siirtyminen sinne Aasian ja Tyynen valtameren alueelle on tuottanut tuntemuksen, että Eurooppa on yhä enemmän marginaalisessa asemassa. Maailmassa on nyt paljon muitakin malleja. Kiinan, Brasilian ja Intian nousu on tuottanut uusia malleja maailman valtioille, Aaltola sanoo.
[...]
Kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki Helsingin yliopistosta arvioi silti, että Kreikka voi joutua ulos euroalueesta jo vuoden 2013 aikana. Syynä ei Patomäen mielestä enää ole se, että Kreikan velkakirjojen korko lähtisi yhtäkkiä hirveään nousuun. Suurin ongelma on poliittinen.

- Dramaattisen huono taloudellinen kehitys ja sen poliittiset seuraukset tarkoittavat sitä, että Kreikan lähtö eurosta vuoden 2013 aikana on hyvin todennäköinen, Patomäki sanoo.
[...]
Toukokuussa Ranskassa sosialistien Francois Hollanden presidentinvaalivoitto näytti haastavan euroalueen talousmahdin, Saksan, ajaman tiukan budjettikurilinjan.
[...]
- Ranskassa Hollande on käytännössä kuitenkin hyvin pitkälle hyväksynyt nämä kurinpito-ohjelmat ja saavuttanut vain hyvin pieniä kompromisseja Saksan kanssa eikä mitään isompia muutoksia Euroopan politiikkaan. Myös Kreikassa ne voimat, jotka ovat tämän kriisin takana ja ovat pitäneet yllä vallitsevaa tilannetta, ovat edelleen vallassa, professori Heikki Patomäki sanoo.
[...]- Keskustelua pidemmän aikavälin suuntaviivoista on ollut ihan liian vähän. Koko ajan on toimittu sillä logiikalla, että nyt on pakko tehdä tämä seuraava asia, jotta kriisi ei pahene, kauhea kiire on koko ajan ja sen mukaan myös kansanedustajat ovat tehneet päätöksiä, Patomäki sanoo.

Patomäen näkemys on, että Euroopan unionissa yritetään lukita erilaisilla kansainvälisoikeudellisilla sopimuksilla kiinni yksi talouspoliittinen oppi, jossa budjettien pitää olla tasapainotettuja ja yhteensopivia kilpailukykypolitiikan kanssa.

- Tavoitteena on nimenomaan saavuttaa markkinoiden, ennen kaikkea rahoitusmarkkinoiden, luottamus ja usko tähän politiikkaan. Kansalaisten luottamuksella ja uskolla tai demokratialla ei tunnu olevan paljonkaan väliä, Patomäki arvostelee.

Kansalaisten luottamus ja usko on otettu luomalla uhka jostain vielä hirveämmästä tuhosta, jos ei toimita siten kuin  EU-politrukit sanovat. EU-politrukkien (mm. Olii Rehnin ja Jyrki Kataisen sekä kaikkien heidän EU:ssa pyörivien virkaveljien ja -siskojen) voima on edelleen hämmästyttävän suuri ja sinisilmäisyys ei ole ilmiselvästi vain suomalaisten hyve.

Luin eräät sotamuistelmat jouluaikaan. Suomen käymissä sodissa Neuvostoliiton politrukkit saivat ajettua tuhansia venäläisiä sotilaita kuolemaan mm. Äyräpään taisteluissa. Tästä on aikalaisten kertomaa venäläisten sotilaiden sanoina. Ihmismieli ei ole näköjään paljoa muuttunut ja EU-politrukit ovat esimerkkinsä valinneet. Uhan on oltava vain sopiva, niin ihmiset käyvät vaikka kuolemaan.

Hirvittävän paljon saa tapahtua ennenkuin ihmiset alkavat kyseenalaistaa "uhat" ja selitykset ja vielä enemmän saa tapahtua ennenkuin aletaan uskoa omaan vaikuttamiseen ja aletaan vaikutamaan. Tämän tosiasian suojassa EU-politrukit pystyvät toimimaan. Ennen kriisiä velkaantumiseen välinpitämättömästi suhtautuneet saavat edelleen jatkaa tehtävissä, omien sanojensa mukaan "kriisin ratkaisemista" ja kriisin varjolla oman asemansa sekä pelastamista että vahvistamista (talouskurisopimus, pankkiunioni jne jne).

Minä sanon, että moral hazard on täällä tänään.

Lainaus
uurin huoli oli uhka, että Espanjan velkataakka kaatuisi EU:n hoidettavaksi.

Miksi tästä on tehty "uhka", jota mm. YLE toistaa? Miksi EU:n pitää ottaa Espanjan velkataakka hoidettavakseen? Solidaarisuudesta espanjalaisia hyviä veljiä kohtaan, jotta Espanjan kuprun aiheuttaneet hyvät veljet pelastetaan? Kysyykö YLE/YLE:n toimittajat näitä kysymyksiä koskaan, riittävän usein ja sinikkäästi niin, että YLE:n yleisö voi tehdä omat johtopäätökset?

No tätäkin asiaa on jo käsitelty tässä ketjussa useampaan kertaan, joten en nyt itse hae enää vastauksia näihin kysymyksiin. Mutta "kertaus on opintojen äti" sanotaan.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 182
 • Liked: 7115
 • Sus siunatkoon
Tyhmyriltä hyvä STX:n rahoituspäätöstä ja EU-kumartelua yhdistävä kirjoitus

https://tyhmyri.wordpress.com/2012/12/30/telakkatuki-lain-kirjain-ja-oman-puolen-pitaminen-nykypaivan-finlandisierung/
Lainaus
Toinen arvaukseni, joka on huomattavan kyyninen ja ilkeämielinen, liittyy poliitikkojemme ajattelumalliin. Toisen maailmansodan jälkeen Suomessa opittiin nöyristely herran suuntaan ja saksankielisellä alueella asiasta käytettiin termiä ”Finlandisierung”. Vastaava ilmiö on mielestäni aivan ilmeinen nykyisessä suhtautumisessamme Brysselin vaatimuksiin. Tämä huolimatta siitä, että Ranska ilmeisesti yksinkertaisesti päätti ajaa omia kansallisia etujaan mahdollisista direktiiveistä ja niiden tulkinnoista huolimatta. Ranskan toiminnan pitäisikin olla silmiä avaava ilmiö, mutta en valitettavasti jaksa luottaa sen herättävään vaikutukseen.

Koko kirjoitus linkistä. Brysselin ohella listaisin myös Saksan ja Ranskan kumartelun kohteena.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
Vuodesta tulee vaikeampi:
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/12/31/merkel-ensi-vuodesta-tulee-vaikeampi-kriisi-ei-ole-ohi/201244560/12


Merkel: Ensi vuodesta tulee vaikeampi – kriisi ei ole ohi
EPA/WOLFGANG KUMM
Saksan liittokansleri sanoo, että ensi vuosi on taloudellisesti kuluvaa vuotta vaikeampi. Hänen mukaansa Euroopan velkakriisi ei ole lähelläkään loppumistaan, vaikka edistystä onkin tapahtunut.
Taloussanomat
31.12.2012 12:53
84

Saksan liittokansleri Angela Merkel peräänkuulutti uudenvuodenpuheessaan saksalaisilta kärsivällisyyttä.

– Joka tapauksessa meidän on oltava kärsivällisiä. Kriisi on vielä kaukana päätöksestään, hän sanoi brittilehti Telegraphin mukaan.


Merkel sanoi myös, että saksalaisten on luotava ”oma tasapainonsa solidaarisuuden ja vaurauden välillä”.

– Euroopan velkakriisi osoittaa, kuinka tärkeä tämä tasapaino on, hän sanoi.

Telegraphin mukaan  Merkelin kommentit ovat ristiriidassa Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen kommenttien kanssa. Schäuble sanoi perjantaina julkaistussa Bild-lehdessä, että velkakriisin pahin osuus olisi jo ohi.

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 623
 • Liked: 3872

Silloin muinoin, kun EU:hun liittymisestä päätettiin Suomessa niukalla äänten enemmistöllä, oli EU:hun haluavien puolueiden suurin pointti jutussa se, että ylipaisunut julkinen sektori ja valtiontalouden alijäämä olivat tulleet tiensä päähän ja mielettömien rakenteiden ylläpitämiseksi piti liittyä EU:hun. Kuviteltiin, että isot EU-maat sullovat Suomen valtion budjettien alijäämät omien rikkauksiensa tilkkeiksi ja virkamiesarmeijat kunnissa ja valtiolla voivat jatkaa elämäänsä.

Miten on käynyt? Suomesta on tullut lypsylehmä, jota kupataan tasan niin kauan, kun valtiomme saa edullista lainaa muiden alijäämien pönkittämiseen.
Oikeusministeriössä on aloitettu adressi, johon kerätään nimiä Suomen eroamiseksi EU:sta. Kirjoittakaa nyt hyvät ihmiset pilvin pimein näitä nimiänne sinne. Joka osaa, voisi laittaa linkin tänne.

Tuffa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 165
 • Liked: 83
 • Suivaantunut
Kansanäänestys Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä, löytyy linkistä:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11
liian moni päättäjä luulee tietävänsä
vaan ei tiedä luulevansa

Boltush

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 59
 • Liked: 13
Kansanäänestys Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä, löytyy linkistä:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11

Allekirjoitettu.

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
Eikö Suomikin voisi hakea EU:lta tukipakettia kun rahat ovat loppu?  :o
http://www.hs.fi/politiikka/Katainen+Rahat+eiv%C3%A4t+riit%C3%A4+hyvinvointiyhteiskunnan+yll%C3%A4pitoon/a1305632270748
Lainaus
Katainen: Rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon
31.12.2012 6:06 234
STT
Sami Kero / HS
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan Suomea on pakko uudistaa.
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan Suomea on pakko uudistaa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) varoittaa, että nykymenolla rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Siksi Suomea on hänestä pakko uudistaa.

"Hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisiin heikkouksiin on löydettävä ratkaisuja riippumatta siitä, onko suhdanne juuri nyt kuuma tai kylmä. Nyt kun suhdanne on kylmä, toimeen on tartuttava sitäkin nopeammin", pääministeri sanoo STT:lle ja sitä kautta kaikille esittämässään perinteisessä pääministerin uudenvuodentervehdyksessä.

Katainen muistuttaa, että väestön ikääntyminen kasvattaa menoja ja supistaa tuloja. Julkista taloutta rasittaa siis kestävyysvaje.

Koko syksyn ajan Katainen on toistanut samaa sanomaa eri yhteyksissä: tarvitaan rakenteellisia uudistuksia. Erityisesti väestön ikääntyminen vaatii muutoksia, joilla lisätään yhteiskunnassa tehdyn työn määrää.

Suomesta on neljässä vuodessa hävinnyt 60 000 työpaikkaa. Kataisen mukaan rakennemuutosta ja teollisuuden työpaikkamenetyksiä on vauhdittanut se, että Suomen kilpailukyky on heikentynyt.

Katainen myöntää, että osa tulevana keväänä tehtävistä ratkaisuista voi tuntua kipeiltä. Hänen mielestään ne ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kestävyys turvataan.

"On oikein laittaa tulot ja menot tasapainoon, jotta emme jätä lapsiemme maksettavaksi kohtuutonta velkataakkaa."

Pääministeri korostaa kuitenkin, että suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on lupaus huolenpidosta.

Katainen muistuttaa, ettei yksikään virkamies, julkinen palvelu tai tulonsiirto voi korvata perheen ja läheisten huolenpitoa.

"Hyvinvointiyhteiskunnan perimmäinen käyttövoima ei ole veroeuro vaan lähimmäisistään välittäminen. Voimme jokainen omilla toimillamme jokapäiväisessä arjessamme osoittaa lähimmäisillemme, että välitämme."

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
^ Sopimusteknisestä eurosta eroamisesta on ollut paljon keskustelua Kreikan mahdollisen eron osalla. Päätelmä on ollut, ettei eurosta voi erota ilman eroamista EU:sta. Sopimusten kiertäminen on kuitenkin EU byrokraattien vahvaa osaamista, ja siten Kreikalle ehdotettiin ratkaisua, jossa maa ensin eroaa sekä eurosta ja EU:sta ja välittömästi tämän jälkeen liittyy uudelleen EU:hun. Näin mentäisiin sopimuksien mukaan.

EU:ssa ei muutenkaan olla kovin vakavissaan sopimuksia noudatettu. Kaikkia on "rikottu". Muodollisesti sopimuksen rikkominen todetaan vasta kun sopiva oikeuslaitos antaa päätöksen rikkomisesta; sellaista ei ole käynyt. Suomi voisi "rikkoa" kaikkia EU sopimuksia ihan miten paljon haluaisi. Kenelläkään ei olisi mahdollisuutta haastaa Suomea niin korkeaan oikeuteen, että "rikkomisesta" tulisi juridisesti pätevää rikkomista.

Sopimukset ovat niin kuin niitä luetaan.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Boltush

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 59
 • Liked: 13
Le Figaron haastattelussa ekonomisti ja historioitsija Nicolas Baverez pitää mahdollisena, että Ranskan velkatilanne pahenee tänä vuonna tavalla, joka olisi ”katastrofaalinen” Euroopan kannalta.

http://www.lefigaro.fr/mon-figaro/2013/01/02/10001-20130102ARTFIG00434-baverez-la-france-premier-risque-pour-la-zone-euro.php

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
http://yle.fi/uutiset/olli_rehn_usa_sai_muutaman_viikon_aikaa_sopia_uusista_saastoista/6435826

Lainaus
Euron tuomiopäivän ennustajat jäivät hataralle pohjalle

Yhdysvalloissa vaikuttaa suuri joukko nimekkäitä taloustieteilijöitä, jotka julistivat euron loppua ennen kuin vuosi olisi ohi. Näin ei kuitenkaan käynyt.

- Kyse on pitkälti tuomiopäivän markkinoista, joilla useat ekonimistit pyrkivät hakemaan menestystä sillä, että he esittävät toinen toistaan kovempia ja kielteisempiä arvioita.

Rehn sanoo, että pahimmat tuomiopäivän profeetat ovat jääneet hetteiselle pohjalle.

- Pitäisi kysyä, onko näiden tuomiopäivän profeettojen uskottavuus mennyt, kun euro ei romahtanutkaan. Mielestäni jossakin määrin on.

Samaan hengenvetoon Rehn sanoo, ettei Euroopassa ole syytä tuudittautua tyytyväisyydentunteeseen. Hänen mukaansa euroalueella edessä on joka tapauksessa päätöksiä rakenteellisista uudistuksista ja julkisen talouden tasapainottamisesta, jotta euro, talouskasvu ja työllisyys ovat kestävällä pohjalla jatkossa.

Marko Parkkola

 • Vieras
Voisi myös kysyä, onko fantastisten kokoomuslaisten uskottavuus mennyt, kun 1,9 miljardia ei riittänytkään. Mielestäni on.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 970
 • Liked: 66447
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Juuri hetki sitten YLE iltauutisissa:

Olli Rehn: Eurokriisi on ratkaistu, euro ei hajonnut. EKP:n toimet ovat vakauttaneet euron ja tuomiopäivän profeetat ovat todistetusti olleet väärässä.

Se siitä sitten.

Katainen yllä olevassa lainauksessa:
Lainaus
Katainen: Rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon
...
"On oikein laittaa tulot ja menot tasapainoon, jotta emme jätä lapsiemme maksettavaksi kohtuutonta velkataakkaa."

Pääministeri korostaa kuitenkin, että suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on lupaus huolenpidosta.

Katainen muistuttaa, ettei yksikään virkamies, julkinen palvelu tai tulonsiirto voi korvata perheen ja läheisten huolenpitoa.

"Hyvinvointiyhteiskunnan perimmäinen käyttövoima ei ole veroeuro vaan lähimmäisistään välittäminen. Voimme jokainen omilla toimillamme jokapäiväisessä arjessamme osoittaa lähimmäisillemme, että välitämme."

Miten herra, joka välittää vain kreikkalaisista ja brysseliläisistä lähimmäisistään voi sanoa mitään tuollaista?
Siis ylläolevan huolen lapsiemme velkataakasta esittää fjonga ojossa Brysseliin valtiomme velaksi ottamia euroja kantava pääministerimme. Kiristäkää talouttanne ja hoitakaa vanhuksenne itse, kun valtio ei pysty kun lahjoitimme seuraavan sadan vuoden verorahanne juuri Kreikkaan.

---

Niinistön aloittamista palkkatalkoista joku palkansaajien keskusjärjestön ihme puheenjohtajanainen kitisi myös uutisissa. Palkanalennus Suomessa on saatanasta, kun nyt jos koko euroalue lähtee sisäiseen devalvaatioon, Kreikan kilpailukyky ei nouse. Päinvastoin koko euroalueen ostovoima laskee. Outo logiikka. Hänen mielestään Suomessa pitää säilyttää korkea palkkataso, jotta Kreikan vienti vetää.

Mistä näitä kansantaloutemme tappajia sikiää?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 182
 • Liked: 7115
 • Sus siunatkoon
Pakko lainata tämä toisesta ketjusta myös tänne.

Lainaus
Talous
torstaina 3.1.2013

Näkökulma
Suhteellista rahoitusta
--------------------------------------------------------------------------------
Petri SajariHS

Pää­mi­nis­te­ri Jyr­ki Ka­tai­nen (kok) oli oi­keas­sa sa­noes­saan jou­lu­kuus­sa, et­tä val­tion ei pi­dä ra­hoit­taa kan­nat­ta­ma­ton­ta te­lak­ka­teol­li­suut­ta.
Mark­ki­na­ta­lou­des­sa yh­tiöi­den on me­nes­tyt­tä­vä omil­la eh­doil­laan val­mis­ta­mal­la ta­va­roi­ta ja pal­ve­lui­ta, jot­ka pär­jää­vät tar­jous­kil­pai­luis­sa.
Pää­mi­nis­te­ri on oi­keas­sa sii­nä­kin, et­tä val­tioi­den te­lak­ka­yh­tiöil­le an­ta­ma ra­hoi­tus vää­ris­tää kil­pai­lua.
Pää­mi­nis­te­ril­tä voi­si edel­lyt­tää mark­ki­na­ta­lou­den ja so­pi­mus­ten nou­dat­ta­mis­ta myös sil­loin, kun on ky­se mak­su­ky­vyt­tö­mien eu­ro­val­tioi­den ra­hoit­ta­mi­ses­ta.
 
Vii­me vuon­na val­tio käyt­ti yh­teen­sä 4,1 mil­jar­dia eu­roa Eu­roo­pan ra­hoi­tus­va­kaus­vä­li­neen (ERVV) va­rain­han­kin­nan ta­kaa­mi­seen ja Eu­roo­pan va­kaus­me­ka­nis­min (EVM) pääo­mit­ta­mi­seen.

Ta­kauk­set ja pää­omi­tus kir­jat­tiin Suo­men jul­ki­sen ta­lou­den vel­kaan. Il­man nii­tä Suo­men jul­ki­sen ta­lou­den vel­ka suh­tees­sa brut­to­kan­san­tuot­tee­seen oli­si kak­si pro­sent­ti­yk­sik­köä ny­kyis­tä pie­nem­pi.
Ku­lu­van vuo­den ai­ka­na Suo­mi an­taa Eu­roo­pan ra­hoi­tus­va­kaus­vä­li­neel­le ta­kauk­sia val­tio­va­rain­mi­nis­te­riön ar­vion mu­kaan nel­jän mil­jar­din eu­ron ar­vos­ta.
Te­lak­ka­yh­tiö STX Fin­lan­din pyy­tä­mä 50 mil­joo­nan eu­ron pää­oma­lai­na oli­si ol­lut 1,25 pro­sent­tia pel­käs­tään val­tion ku­lu­van vuo­den ta­kauk­sis­ta ERVV:l­le.
 
Mak­su­ky­vyt­tö­mien eu­ro­val­tioi­den ra­hoit­ta­mi­sel­la ei ole saa­tu juu­ri mi­tään ai­kaan. Ke­vääs­tä 2010 krii­si on le­vin­nyt ja pa­hen­tu­nut.
STX Fin­lan­din pyy­tä­mäl­lä ra­hoi­tuk­sel­la oli­si tur­vat­tu yh­tiön ar­vion mu­kaan 20 000 hen­ki­lö­työ­vuot­ta. Ti­laus oli­si li­sän­nyt ar­von­li­sä- ja an­sio­tu­lo­ve­ro­ja val­tion kas­saan.
 
Eu­ro­val­tioi­den hä­tä­ra­hoi­tuk­seen käy­te­tyt va­rat ovat men­neet pää­asias­sa sii­hen, et­tä yli­vel­kaan­tu­neet val­tiot ovat mak­sa­neet erään­ty­viä lai­no­jaan si­joit­ta­jil­le.
Hä­tä­ra­hoi­tuk­sel­la ei siis ole "au­tet­tu" ei­kä "pe­las­tet­tu" yli­vel­kaan­tu­nei­ta val­tioi­ta, jois­sa taan­tu­ma on ra­hoi­tuk­sen eh­to­jen ta­kia pa­hen­tu­nut ja työt­tö­myys­as­te on kas­va­nut.
 
Useat si­joit­ta­jat ja eko­no­mis­tit ovat jo ke­vääs­tä 2010 läh­tien pi­tä­neet eu­ro­val­tioi­den hä­tä­ra­hoi­tuk­sia vaa­ral­li­si­na ja te­hot­to­mi­na nii­den eh­to­jen ta­kia.
Eu­ro­alueen vel­ka­krii­si ei ole pit­kään ai­kaan ohit­se. Ohit­se ei ole myös­kään Suo­men me­ri­teol­li­suu­den krii­si, jo­ta yk­si alus­ti­laus tus­kin oli­si rat­kais­sut.
 
Yh­del­lä­kään kan­san­ta­lou­del­la ei ole va­raa pil­vi­lin­no­jen ra­hoit­ta­mi­seen.
 
petri.sajari@hs.fi Kir­joit­ta­ja on HS:n ta­lous­toi­mit­ta­ja.
http://www.hs.fi/paivanlehti/#03012013/talous/Suhteellista+rahoitusta/a1357106774203

Lihavoinnit minulta. Tiukkaa tykitystä ja Pravdassa.  ???  Mitäs tässä on takana? Kokoomuksen ja demareiden avioliiton purkuako tämä enteilee?
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Kreikkalaista maan tapaa:
Skandaali iski Kreikan turismiin
"Viranomaislähteet kertovat Wall Street Journal -talouslehdelle, että tilintarkastajat ovat löytäneet kansallisen matkailutoimiston tilikirjoista jopa 12 miljoonan euron vajeen."

"Mikäli matkailutoimiston skandaali pitää laajuudessaan paikkansa, monet poliitikot voivat olla vakavan luottamuspulan edessä. Kreikan hallituksen ero voisi johtaa pahimmillaan kreikkalaisen demokratian kriisiin."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013010316514858_ul.shtml

Vähän tuntuu, että tätä sontaa löytyy tuolta niin paljon kuin jaksaa kaivella. Sokeita taksikuskeja ja kuolleita eläkkeensaajia. Hieno maa, kerta kaikkiaan. Espanja toinen samanlainen. Kyllä me ne pelastetaan!

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 437
 • Liked: 13259
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
^Pikkurahojahan nuo. Olisin odottanut edes jotain lähemmäs sataa miljoonaa euroa.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2013, 13:05:53 kirjoittanut Dilat Laraht »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Jericho

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 364
 • Liked: 79
^Pikkurahojahan nuo. olisin odottanut edes jotain lähemmäs sataa miljoonaa euroa edes.
Onhan nuo pikkurahoja yksittäin tarkastellessa, mutta todellinen ongelma on siinä, että veronkierto ja kusettaminen on heidän kansallisgeneettinen piirre.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 182
 • Liked: 7115
 • Sus siunatkoon
Vähän tuntuu, että tätä sontaa löytyy tuolta niin paljon kuin jaksaa kaivella. Sokeita taksikuskeja ja kuolleita eläkkeensaajia. Hieno maa, kerta kaikkiaan. Espanja toinen samanlainen. Kyllä me ne pelastetaan!

Ei näillä mailla ole väliä, vaikka poliitikot puhuvat aina vain näiden maiden ongelmista, missä on totta toinen puoli, nämä maat ovat kusessa oman korruptoituneisuutensa johdosta. Mitä tässä pelastetaan on pankkeja ja rahoittajia suurimmasta päästä lähtien. Näiden nimiä ei paljon ääneen lausuta, mutta on sillä nimitys "markkinoiden luottamus".

Kuitenkin oma ennusteeni on, että kriisi jatkuu, syvenee ja laajenee, kunnes otetut riskit toteutuvat siellä, missä niiden ottamisesta on päätetty. Mutta kuten pariin kertaan ketjuun nostetusta YLE Areenan linkistä Ulkolinjan La Cuenta - Kuka maksaa? -ohjelmasta saattoi nähdä, niin korruptio elää ja voi hyvin, kun joku muu maksaa riskit ja riskejä päästään siirtelemään. Rahoittajien ottamia riskejä euroalueella ollaan ahkerasti jakamassa, mitä kutsutaan vakauden turvaamiseksi.

Kyllä meitä kusetetaan ihan omien poliitikkojen toimesta kuus-nolla. Milloin tätä aletaan meillä kutsua korruptioksi ja rinnastetaan etelän valtioihin, niin ei varmaan vuosiin jos milloinkaan, mikäli äänestäjät eivät herää tähän kusetukseen vielä massiivisemmin kuin EK-vaaleissa 2011.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

PaulR

 • Vieras
No nyt ilmestyi juttu, jota osasi odottaa. Esimerkki on annettu.

Lainaus
Taantuma-Espanja tyhjentää eläkesäästöjään

Taantuman kourima Espanja on turvautunut eläkevaroihinsa rahoittaakseen julkista talouttaan, kertoo talouslehti Wall Street Journal. Tämä herättää kysymyksiä varojen riittävyydestä tuleviin eläkkeisiin.

Lehden mukaan Espanja on käyttänyt eläkerahastoaan valtionlainojen ostajana. Nyt tämä on tulossa tiensä päähän, kun vähintään 90 prosenttia 65 miljardin euron rahaston varoista on jo sijoitettu valtion joukkovelkakirjoihin.

Perälaudan häämöttäessä hallitus on alkanut nostaa rahastosta käteistä. Syyskuussa hallitus nosti rahastosta kolme miljardia euroa valtiontalouden rahoittamiseen ja marraskuussa neljä miljardia euroa eläkkeiden maksamiseen.

Yhdessä historialliset nostot ylittivät lakisääteisen nostorajan, jota on kuitenkin korotettu tilapäisesti.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/04/taantuma-espanja-tyhjentaa-elakesaastojaan/2013158/12
« Viimeksi muokattu: 04.01.2013, 11:12:57 kirjoittanut Paul Ruth »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 562
 • Liked: 96163
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Lainaus
... Espanja on käyttänyt eläkerahastoaan valtionlainojen ostajana. Nyt tämä on tulossa tiensä päähän, kun vähintään 90 prosenttia 65 miljardin euron rahaston varoista on jo sijoitettu valtion joukkovelkakirjoihin.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/04/taantuma-espanja-tyhjentaa-elakesaastojaan/2013158/12

Jos Suomi joutuu takauksiensa maksajaksi kuten tarkoitus on, suomalaisetkin saavat sanoa hyvästit eläkkeelleen.

Kiitos Jyrki. Kiitos Jutta.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2013, 11:21:53 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Onhan nuo pikkurahoja yksittäin tarkastellessa, mutta todellinen ongelma on siinä, että veronkierto ja kusettaminen on heidän kansallisgeneettinen piirre.

Samaa eurooppalaista perhettä olemme me. Samoin olivat Neuvostoliiton kommunistit aikanaan. Se on ihmisen yleinen geneettinen piirre, joka ilmenee järjestelmän tietyssä vaiheessa.

Kreikasta on tehty vain syntipukki. Siihen yritetään kohdistaa kaikkien euroopan hallitusten viat. Sama syntipukin osa voi tulla ihan hyvin pian Suomenkin kohdalle. Kaikki sen tietävät, että täällä jokainen yritys kiertää veroja kaksin käsin. Sitä ei vaan sovi kutsua veronkierroksi vaan "verosuunnitteluksi". Kaikki tietävät, että poliitikot säätävät itselleen huimia palkkoja ja pystyttävät monumentteja. Sitä ei vaan saa kutsua varastamiseksi vaan riippumattomien elinten päätöksiksi. Kaikki tietävät, että pimeää työtä tehdään, yritystukia annetaan kavereille, kaavoituksen onnistumiseksi kunnallispoliitikkoja kestitään, tuomioistuimet saavat "arvojohtajilta" ohjausta, kuntaliitosten jälkeen johtajien palkka juoksee viisi vuotta vaikka virkaa ei enää ole, virastoja, kouluja ja teitä rakennetaan ministerien kotikyliin, tyhjiä lentoasemia ylläpidetään julkisilla varoilla vaikka matkustajia ei ole, tyhjiä kauppahalleja, toimistoja ja taloja rakennetaan rakennemuutosrahoilla, suuryritykset jakavat valtion tukemia "paketteja" työttömyystilastojen vuoksi ja niin edelleen ja niin edelleen. Sitä ei vaan saa kutsua taloudelliseksi järjettömyydeksi koska niskalenkki.

Natsit syyttivät kaikesta pahasta juutalaisia. Uusnatsit syyttävät kreikkalaisia.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Jericho

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 364
 • Liked: 79
Onhan nuo pikkurahoja yksittäin tarkastellessa, mutta todellinen ongelma on siinä, että veronkierto ja kusettaminen on heidän kansallisgeneettinen piirre.

Samaa eurooppalaista perhettä olemme me. Samoin olivat Neuvostoliiton kommunistit aikanaan. Se on ihmisen yleinen geneettinen piirre, joka ilmenee järjestelmän tietyssä vaiheessa.

Kreikasta on tehty vain syntipukki. Siihen yritetään kohdistaa kaikkien euroopan hallitusten viat. Sama syntipukin osa voi tulla ihan hyvin pian Suomenkin kohdalle. Kaikki sen tietävät, että täällä jokainen yritys kiertää veroja kaksin käsin. Sitä ei vaan sovi kutsua veronkierroksi vaan "verosuunnitteluksi". Kaikki tietävät, että poliitikot säätävät itselleen huimia palkkoja ja pystyttävät monumentteja. Sitä ei vaan saa kutsua varastamiseksi vaan riippumattomien elinten päätöksiksi. Kaikki tietävät, että pimeää työtä tehdään, yritystukia annetaan kavereille, kaavoituksen onnistumiseksi kunnallispoliitikkoja kestitään, tuomioistuimet saavat "arvojohtajilta" ohjausta, kuntaliitosten jälkeen johtajien palkka juoksee viisi vuotta vaikka virkaa ei enää ole, virastoja, kouluja ja teitä rakennetaan ministerien kotikyliin, tyhjiä lentoasemia ylläpidetään julkisilla varoilla vaikka matkustajia ei ole, tyhjiä kauppahalleja, toimistoja ja taloja rakennetaan rakennemuutosrahoilla, suuryritykset jakavat valtion tukemia "paketteja" työttömyystilastojen vuoksi ja niin edelleen ja niin edelleen. Sitä ei vaan saa kutsua taloudelliseksi järjettömyydeksi koska niskalenkki.
Jos katsoo historiaa niin näyttää siltä, että Kreikasta on tehty syntipukki n+1 kertaa aiemmin.

Lainaus
Natsit syyttivät kaikesta pahasta juutalaisia. Uusnatsit syyttävät kreikkalaisia.
Hitler-kortti?
« Viimeksi muokattu: 04.01.2013, 22:19:36 kirjoittanut Jericho »

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2013/01/05/Eurokriisiin+uppoaa+yli+sotakorvausten/2013314964652/69

Lainaus
Eurokriisiin uppoaa yli sotakorvausten
5.1.2013 4:00

Suomen valtio velkaantui lisää 9,1 miljardia euroa vuoden 2012 aikana. Tällä hetkellä arvioidaan, että vuonna 2013 valtion velka kasvaisi 7,5 miljardia euroa, mutta todellisuudessa mennään samaan yhdeksän miljardin tasoon kuin viime vuonna.

Entinen oppositiojohtaja Jutta Urpilainen (sd.) arvosteli edellisiä keskustavetoisia hallituksia edesvastuuttomasta velkaantumisesta, kun velka kasvoi noin kahdeksalla miljardilla vuodessa. Kun näin on, niin voidaan todeta, että sama edesvastuuttomuus jatkuu nykyiselläänkin.

Vanhojen puolueiden edesvastuuttomuus näkyy myös eurokriisin ratkaisuyrityksissä. Niiden toimesta Suomi on vedetty semmoiselle suolle, jota maamme historiassa ei ole ennen nähty. Suomi on lähtenyt takaamaan euroalueen ongelmamaiden ja pankkien varainhankintaa. Vastuita on kertynyt toukokuusta 2010 alkaen reilusti yli 30 miljardia euroa, ja vastuut kasvavat jatkuvalla syötöllä.

Vanhojen puolueiden pää- ja valtiovarainministerit eivät tiukan paikan tullen kykene sanomaan ”ei” neuvottelupöydässä eli sitä, että Suomen piikki on pysyvästi kiinni tästä eteenpäin. Sekä tarvittaessa poistumaan paikalta lentokentälle jättäen muut ratkomaan omia ongelmiaan. Ennen pysyvän vakausmekanismin (EVM) hyväksymistä olisi kannattanut sanoa jyrkkä ei-sana. Nyt suomalaiset tukevat EVM:n kautta jopa kriisimaiden pankkeja, eivät pelkästään valtioita!

Kalliiksi käy vanhojen puolueiden euroseikkailu. Jatkosodan sotakorvaukset maksoivat suomalaisille nykyrahaksi muutettuna noin neljä miljardia euroa, ja Suomi oli sentään sodan osapuoli. Eurokriisin synnyssä suomalaisilla ei ole osaa eikä arpaa, vaan sopimusten mukaan valtiot vastaavat itse omista veloistaan. Pankkien pääomittaminen kuuluu puolestaan osakkeenomistajille tai pankkien kotivaltioille. Vanhojen puolueiden jatkuva muniminen tulee käymään kalliiksi suomalaisille.

Kauankohan mahtaa kulua siihen, kun Jyrki Kataisen hallitus hyväksyy Suomen Kreikka-lainojen leikkauksen? Toki meille luvattiin johtavien poliitikkojen suulla, että Kreikka-operaatio on voitokas (Matti Vanhanen), tai että yksikään eurooppalainen valtio ei jätä velkojaan maksamatta (Olli Rehn, Aleksander Stubb). Kannattaako luottaa vanhojen puolueiden poliitikkojen europuheisiin vai ei?

Pentti Heinonen

Hamina

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vähän tuntuu, että tätä sontaa löytyy tuolta niin paljon kuin jaksaa kaivella. Sokeita taksikuskeja ja kuolleita eläkkeensaajia. Hieno maa, kerta kaikkiaan. Espanja toinen samanlainen. Kyllä me ne pelastetaan!

Ajattele positiivisesti. Saat kohta muuta ajateltavaa kun Kypros tulee tukiluukulle ja sen korruptio nousee otsikoihin. Pressakin on umpikiero kommunisti.

Siellä on lykätty tukien parkumista presidentinvaalien yli ja ne ovat ensi kuussa.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Olli Rehn aina kannattaa näitä sokeitten saaria ja kuolleita eläkkeensaajia sekä leskiä ja tyttäriä täysillä tuloilla. Vittu että pitääkö meidän maksaa ne?
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2806
Lainaus
... Espanja on käyttänyt eläkerahastoaan valtionlainojen ostajana. Nyt tämä on tulossa tiensä päähän, kun vähintään 90 prosenttia 65 miljardin euron rahaston varoista on jo sijoitettu valtion joukkovelkakirjoihin.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/04/taantuma-espanja-tyhjentaa-elakesaastojaan/2013158/12

Jos Suomi joutuu takauksiensa maksajaksi kuten tarkoitus on, suomalaisetkin saavat sanoa hyvästit eläkkeelleen.

Kiitos Jyrki. Kiitos Jutta.

Mielenkiintoista on kuulla perustelut eläkevarojen lahjoittamiselle Lontoon cityyn.

"...Meidän on käytettävä eläkerahastomme yhteisen euroopan hyvinvoinnin turvaamiseksi. Jos emme tätä tee on uhkana vakava pankkikriisi jolloin on mahdollista että kaikki eläkkeelläkin olevat liikuntakykyiset henkilöt joutuvat pakkotöihin ympäri maailmaa NATO-joukkojen ohjaamina. Tätähän me vastuulliset kokoomuslaiset emme halua joten ehdotamme eläkerahojen lisäksi myös valtionmaiden sekä kaikkien pohjavesialueiden myymistä kansainvälisille sijoitajille. Hermostuneet markkinat on nyt kertakaikkiaan saatava rauhoittumaan. Meidän pitää kantaa vastuumme."   

« Viimeksi muokattu: 06.01.2013, 05:13:42 kirjoittanut samuliloov »

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 182
 • Liked: 7115
 • Sus siunatkoon
Koska erään totuudentorven mielestä ketju on tuomiopäivänapostolien "<piip>kerho", niin voitaneen katsoa kerhoon liittyneen tämän nimen. Toisaalta onhan Suuri Katainen tehnyt synkkiä päästöjä itsekin.  ;)

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/06/imfn-lagarde-vakavan-talouskriisin-uhka-on-suuri/2013230/12
Lainaus
IMF:n Lagarde: Vakavan talouskriisin uhka on suuri

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarden mukaan Yhdysvaltojen velkakattoongelma ja Euroopassa vallitseva taantuma uhkaavat syöstä maailmantalouden suureen kriisiin.

Taloussanomat–Bloomberg
6.1.2013 09:41

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde on huolissaan maailmantalouden tilasta. Lagarden mukaan suuren kriisin ainekset ovat nyt olemassa.
[...]
Ilman ratkaisuja edessä on globaali kriisi, sillä Yhdysvaltojen ja Euroopan talouksien koot ja niiden kauppasuhteet sekä investointikyky ovat maailmantalouden kannalta keskeisiä.

Odottaako meitä seuraavaksi maailmantalouden pelastustalkoot? Mikähän meidän osuus mahtaisi olla niissä talkoissa? Voidaanko Yhdysvaltojen liittovaltiota pitää jonkinlaisena esimerkkinä siitä, kuinka ratkaisuna esitetty liittovaltio on kyseenalaistamaton (eng. inherent) ratkaisu ylivelkaantumiseen? :) (Sarkasmimittarisi pitäisi osoittaa tässä kohtaa punaista, jos ei, kalibroi mittarisi lähimmässä Kokoomuksen valtuuttamassa huoltopisteessä.)
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Tagit: talous velka korkotaso