Kirjoittaja Aihe: 2013-05-22 HU: Käynti Puhoksessa (P-harjun ostoskeskus) on kuin matka ulkomaille  (Luettu 110971 kertaa)

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 059
 • Liked: 6067
Lainaus
Poliisi teki huumausainevalvontaa Puhoksen ja Kontulan ostoskeskuksissa

16.6.2021 15.51
Uutinen

Helsingin poliisi suoritti huumausainekaupan valvontaa Puotilassa ja Kontulassa 26.5.–12.6. Valvonnan aikana kirjattiin kymmeniä rikosilmoituksia, otettiin kiinni lukuisia henkilöitä ja tehtiin takavarikoita.

Huumausainevalvonta päätettiin toteuttaa, koska poliisi on saanut paljon vihjeitä ja ilmoituksia huumausainekaupasta Puhoksen ja Kontulan ostoskeskusten alueella.

– Esimerkiksi osa alueen asukkaista ja kauppiaista on ollut huolissaan tilanteesta. Arvioimme, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden sekä kansalaisten turvallisuudentunteen ylläpitäminen vaati meiltä toimenpiteitä, sanoo valvontaoperaation johtaja, komisario Jari Friman.

Valvontaoperaatiossa selvisi, että pääosin ostoskeskuksissa ja niiden läheisyydessä myydään marihuanaa, jonka lisäksi alueilla kaupataan pienempiä määriä muita huumausaineita. Poliisi huomasi valvonnan aikana, että joissakin Puhoksen ravintoloissa ja kahviloissa harjoitetaan myös laitonta nuuskakauppaa.

– Huumausaineiden jakelu ja rahaliikenne sekä huumausainekaupan vartioiminen on ostoskeskuksilla huolellisesti organisoitu, toteaa komisario Friman.

Poliisi arvioi, että huumekauppaa harjoittavat Kontulan ja Puhoksen ostoskeskusten alueella erityisesti Pohjois- ja Länsi-Afrikasta kotoisin olevat henkilöt. Myyjät ovat osittain samoja molemmilla ostoskeskuksilla. Huumausainekauppaa tekevät Kontulassa joiltain osin myös kantaväestöön kuuluvat.

Useita kymmeniä rikosilmoituksia ja lukuisia takavarikoita

Valvonnan aikana kirjattiin kymmeniä huumausaineisiin liittyviä rikosilmoituksia.

– Valvontapaikoissa poliisi takavarikoi muun muassa marihuanaa ja amfetamiinia, subutex- ja ekstaasitabletteja, nuuskaa sekä rahaa, sanoo komisario Jari Friman.

Poliisi otti ostoskeskuksilta kiinni yhteensä 12 etsintäkuulutettua. Valvonnan seurauksena maasta poistetaan neljä henkilöä.

Jatkossa poliisi tehostaa erityisesti näkyvää valvontaa Puhoksen ja Kontulan ostoskeskuksilla. Partiot liikkuvat alueilla enemmän ja puuttuvat nopeasti mahdolliseen rikolliseen toimintaan.
https://poliisi.fi/-/poliisi-teki-huumausainevalvontaa-puhoksen-ja-kontulan-ostoskeskuksissa
« Viimeksi muokattu: 16.06.2021, 16:17:56 kirjoittanut Riukulehto »
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 699
 • Liked: 37238
^ Missä silakoiden mielenosoitukset maastapoistamisista? Miksi innovatiivisia yrittäjiä rangaistaan rasistisesti kuolemaakin pahemmilla rangaistuksilla?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 916
 • Liked: 34269
 • Ego sum Spartacus
14.05.2021, 13:07:18 kirjoitin allaolevan jutun.

Kontulan ostarilla oli tänään ilmeisesti käynnissä liikeneuvottelu tai kehityskeskustelu romanien huumekauppiaiden porukassa tai sitten oli hankala asiakas joka tarvitsi kurinpalautusta. Tuo portaikon luona oleva paikka on sopivasti suojaisa tehdä ao. porukan bisneksiä ja kepposteluja.


https://www.google.com/maps/@60.2363775,25.0863188,3a,32.4y,276.66h,83.57t/data=!3m7!1e1!3m5!1sAF1QipM93UAhzX87kBEU_opiqV3KAuP_aPpK3W4m8S0v!2e10!3e11!7i7680!8i3840

https://hommaforum.org/index.php/topic,1951.msg3306500.html#msg3306500

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 736
 • Liked: 4416
^ Missä silakoiden mielenosoitukset maastapoistamisista? Miksi innovatiivisia yrittäjiä rangaistaan rasistisesti kuolemaakin pahemmilla rangaistuksilla?

Silakat ja feministit osaavat harvinaisen taidon. Silmiensä sulkemisen ja korviensa tukkimisen, jos vastaan tulee omaa ajatusmaailmaa vastaanolevaa totuutta.

Miten voisin keskustella nykypäivän tilanteesta rakkaassa naapurimaassamme ja siitä suunnasta, jota tämä oma maamme kohti samaa suuntaa, jos vastapuoli on mykkä, kuuro sekä sokea?

Voisin keskustella ihan sivistyneesti, jos vastapuolen argumentit olisivat jotain muuta luokkaa kuin "raiskaavathan suomalaisetkin." Joo, niin tekevät, mutta katsotaanko syntyperää ja tuomioita tilastollisesti? Liian hapokasta.

Ei tässä sen kummempaa nationalismia tai höyrypäisyyttä ole taustalla. Ihmetyttää vain, että miksi silakat ja feministit eivät osaa lukea tilastoja?


Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 289
 • Liked: 39909
 • Easter Worshipper
^ Missä silakoiden mielenosoitukset maastapoistamisista? Miksi innovatiivisia yrittäjiä rangaistaan rasistisesti kuolemaakin pahemmilla rangaistuksilla?

Jos Abdul myy nappeja ja jää kiinni, Abdul voidaan palauttaa Nuubiaan.

Sen sijaan jos Abdul tulee Suomeen myymään nappeja ja Abdulin serkut ovat olleet yliedustettuina huumerikoksissa, Abdulin laukkua ei saa tarkistaa eikä Abdulia epäillä.

Sitten vasta kun ensimmäinen lapsi kuolee övereihin, poliisi saa kurkistaa Abdulin taskuun vain sillä edellytyksellä, että poliisi kurkistaa myös sadan muun henkilön taskuun, joista vähintään puolet anti-Abduleita.

Näin saadaan lopulta vaarallinen rikollinen kiinni. Vaikka överit olisi voitu välttää seuraamalla Abdulia heti rajalta ja tarkastamalla silloin tällöin, poliisi olisi näin syyllistynyt etniseen profilointiin, joka on ihmisoikeusrikos toisin kuin lapsen tappaminen ja hänen perheensä elämän pilaaminen vaarallisilla napeilla.

Huumeiden uhrit ovat yksittäisiä ihmisiä, kun taas etnisen profiloinnin uhrit kokonaisia kansakuntia tai etnisyyksiä.

Olisi mielenkiintoista kaivella, liittyykö intersektionaalisuuteen myös rikosuhrihierarkia. VHM kantiksen lapsi vs. toiseuden toteemi. Montako kumpaakin voidaan uhrata toisen statuksen varjelemiseksi?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: