Kirjoittaja Aihe: 2013-07-05 HS: ''Ranska salli asuntoni valtauksen'' (vapaa katto jne.)  (Luettu 16393 kertaa)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 923
 • Liked: 10421
 • Manner-Suomen Tasavalta
Mielipidekirjoitus, jossa käsitellään tilan haltuunottoa ja omaisuuden uusjakoa.

Tummennukset lisätty.

Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat perjantaina 5.7.2013 sivu B11
Ranska salli asuntoni valtauksen

Toivon, että järkyttävästä kokemuksestani olisi hyötyä asunnosta auringossa haaveileville, jotta kenenkään ei tarvitsisi katkerana todeta, että joku on muuttanut heidän asuntoonsa, vaihtanut lukot ja asettunut taloksi lain suojaamana.

Toteutin pari vuotta sitten unelmani: otin lainaa ja ostin yksiön Pariisista. Olen nyt maksanut yli kaksi vuotta asuntoani, mutta en ole voinut asua siinä, koska sen on vallannut vanha rouva.

Majoitin tämän ystäväni tuttavan kalustettuun yksiööni pariksi viikoksi, jotka ovat venyneet pariksi vuodeksi. Valtaaja vaihtoi lukot ja asuu ilmaiseksi asunnossa. Kun sain katkaistua sähkön, asuntovaras teki uuden sopimuksen omalle nimelleen ja pystyy näin todistamaan, että asuu virallisesti asunnossa. Kafkamainen painajainen jatkuu.

Olen kirjoittanut muun muassa eduskunnan oikeusasiamiehelle, muutamalle suomalaiselle ja ranskalaiselle ministerille, EU-edustajillemme sekä Ranskan Suomen lähetystöön ja konsulaattiin. Kehen voisin vielä vedota?

Virkamiehet pallottelevat voimattomina ongelmaa toisilleen huolimatta lukuisista vetoomuksista, kirjeistä ja soitoista.

En voi ajaa valtaajaa pois, koska laki estää sen. Joudun itse syytteeseen ja poliisin säilöön, jos ryhdyn omavaltaisesti murtamaan lukkoja.

Asuntovarkauden mahdollistaa Ranskassa vuonna 1991 voimaan tulleen 48 tunnin lain 61. artikla. Sen mukaan poliisilla ei ole oikeutta häätää asunnonvaltaajaa sen jälkeen, kun tämä on onnistunut pääsemään sisälle ja olemaan asunnossa 48 tuntia.

Olen haastanut valtaajani oikeuteen vuosi sitten, koska järkipuhe ei tehonnut, mutta hän on siirtänyt käräjäoikeuden istuntoa aina kahdella kuukaudella.

Lisäksi Ranskan asuntolain mukaan talviaikana, marraskuun ja huhtikuun välillä, ketään ei voi irtisanoa.

Internetissä on lukuisia sivustoja, joilla neuvotaan, kuinka saa vallattua asunnon tai talon. Lukuisat yhdistykset tukevat valtaajia ja toimivat kuin oikeat asunnonvälitystoimistot. Laki puolustaa valtaajia, ei omistajia!

Asia on vastoin omia oikeuskäsityksiämme. Vai onko? Voiko tällaista tapahtua Suomessa? Kaikissa EU-maissa ei ole samoja oikeuksia ja lain turvaa asuntovarkaiden varalta.


Seija Hietalahti
kielten lehtori, Helsinki

(http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=85070.0;attach=25904;image)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 923
 • Liked: 10421
 • Manner-Suomen Tasavalta
Seuraavan päivän Hesarissa oli lisää juttua asiasta: puolentoista sivun juttu asunnon hankkimisen vaikeuksista ulkomailla, ja puolen sivun jatkojuttu tästä pariisilaisasunnosta. En lainaa koko asunnonhankkimisjuttua koska se menee enimmäkseen ohi aiheen.

Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat lauantaina 6.7.2013 sivut B08 - B09
Ulkomaisissa asunnoissa piilee riskejä

--

Hankala vuokralainen jää kuokkimaan

Monissa maissa laki suojaa vuokralaista vankemmin kuin Suomessa. Esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa vuokrasopimuksen irtisanominen voi tuottaa vaikeuksia. Sinnikäs vuokralainen voi jäädä asuntoon määräaikaisen sopimuksen päätyttyä.

"Jos asukas on onnistunut tekemään sähkösopimuksen ja asettunut taloksi, häätäminen on hankalaa", [Espanjassa asianajajana 30 vuotta toiminut Liisa] Karjalainen kertoo.

Tuomioistuimissa on ruuhkaa, ja oikeudenkäynnit etenevät hitaasti.

"Ennen Espanjassa ei vuokrattu asuntoja ollenkaan, koska vuokralaisista oli niin hankala päästä eroon. Lainmuutoksen myötä tilanne on hiukan helpottunut", Karjalainen kertoo.

Espanjassa talonvaltaajille riittää kohteita. Rakennusbuumi jätti jälkeensä kolme miljoonaa tyhjillään olevaa asuntoa.Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat lauantaina 6.7.2013 sivu B09
Kaksi vuotta kestänyt pariisilainen painajainen

Valtaaja on majaillut Seija Hietalahden pariisilaisyksiössä tammikuusta 2011 alkaen vuokraa maksamatta. Asuntolain omituisuudet takaavat, ettei häätö onnistu ainakaan ennen ensi maaliskuuta.

Päivi Kerola HS


Helsinkiläinen kieltenopettaja Seija Hietalahti toteutti vuonna 2009 haaveensa ja osti eläkepäiviensä iloksi yksiön Pariisista, Montparnassen kaupunginosasta. Kaksi vuotta viime vuotta hän on yrittänyt saada asuntoonsa asettuneen valtaajan ulos, tuloksetta.

Hietalahti lupasi, että hänen ystävänsä tuttava, iäkäs leskirouva voi asua hänen asunnossaa kolme-neljä viikkoa, kunnes löytää itselleen asunnon. Viikoista tuli kuukausia.

Nainen lupasi korvata Hietalahdelle seuraavalla Pariisin-vierailulla kaiken, myös hotellikulut siitä, että Hietalahti ei voi asua omistamassaan asunnossa.

Asiasta perjantaina HS:n mielipidepalstalla kirjoittanut Hietalahti kertoo suhtautuneensa naiseen alun perin hyväuskoisesti, koska tämä oli sanonut olleensa tuomari ja tietävänsä, miten vuokra-asioiden hoito onnistuu nopeammin byrokraattisessa Ranskassa.

Viimein Hietalahti kuitenkin kyllästyi ja käski naista suorin sanoin lähtemään hänen asunnostaan.

"Hän suuttui ja sanoi, että hän tuntee lait, ja että minä en voisi tehdä hänelle mitään." Valtaaja oli oikeassa.

Hietalahti kävi miehensä kanssa joitakin kertoja asuntonsa ovella koputelemassa ja yrittämässä neuvotella valtaajan kanssa. Valtaaja soitti poikkeuksetta poliisit ja hän joutui kuulusteltavaksi. Täytyi muistaa pitää passia ja asuntoon liittyviä asiairjoja mukana.

Hietalahti kertoo ottaneensa yhteyttä Ranskan sosiaali- ja terveysviranomaisiin ja kirjoittaneensa Suomessa muun muassa pää-, ulko-, oikeus- ja asuntoministereille, eduskunnan oikeusasiamiehelle, ja Euroopan parloamentin edustajille puoluekantaan katsomatta.

Ranskan viranomaisista ei ollut apua. Suurin osa suomalaisista, joihin Hietalahti otti yhteyttä, ei edes vastannut. "Ulkoministeriöstä vastattiin, että he selvittävät, mitä he voivat tehdä."

Hietalahti yritti välttää oikeusjuttua, koska tiesi sen kestävän kauan ja maksavan paljon. Viime vuoden keväällä Hietalahti lopulta hankki asianajajan ja haastoi valtaajan oikeuteen.

Jutun käsittely määrättiin helmikuulle. Sitä kuitenkin siirretiin kaksi kertaa kahdella kuukaudella niin, että oikeus käsitteli häätövaatimusta vasta 25 kesäkuuta.

"Tuomari ilmoittaa päätöksensä 16. syyskuuta mennessä." Tämä tarkoittaa sitä, että valtaaja voi Ranskan lain mukaan asua hänen yksiössään ainakin ensi maaliskuulle asti.

Nainen saa joka tapauksessa kaksi kuukautta aikaa etsiä uutta asuntoa, ja silloin eletään jo marraskuuta, jolloin on voimassa häädön estävä talvisuoja.

Hietalahti sanoo, että valtaaja ei ole koko asumisensa aikana maksanut hänelle vuokraa. Hän maksoi itse myös sähkö- ja puhelinlaskut toukokuuhun 2012 saakka, koska ei halunnut naisen saavan todistetta siitä, että tämä asuu virallisesti asunnossa.

HS ei tavoittanut asuntoon muuttanutta naista perjantaina.

Lainaus
FAKTA

Laki suojelee asunnon valtaajaa

-Ranskan lain mukaan vuokranantajalla ei ole oikeutta mennä asunotoon sisään sen jälkeen, kun vuokralaisen muutosta on kulunut 48 tuntia. Häädön pitää tapahtua oikeusteitse.

-Marraskuun 1. päivän ja maaliskuun 15. päivän välillä on voimassa talvisuoja, jolloin ketään ei saa häätää.

-Lisäksi tuomioistuin voi määrätä häädölle vähintään kolmen kuukauden ja enintään kolmen vuoden pituisen viiveen vuokralaisen ja vuokranantajan tilanteesta riippuen.


(http://i.imgur.com/O40x8pm.jpg)
http://imgur.com/O40x8pm
« Viimeksi muokattu: 09.07.2013, 23:12:10 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 923
 • Liked: 10421
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lauantain jutussa oli myös kuva asunnosta, sellaisena kuin se oli valtaajan siellä asuessa:

(http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=85070.0;attach=25906;image)
« Viimeksi muokattu: 09.07.2013, 23:17:34 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 682
 • Liked: 10173
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
...ja kirjoittaneensa Suomessa muun muassa pää-, ulko-, oikeus-, ja asuntoministereille, eduskunnan oikeusasiamiehelle ja Euroopan parlamentin edustajille puoluekantaan riippumatta...  Suurin osa suomalaisista, joihin Hietalahti otti yhteyttä, ei edes vastannut.]...ja kirjoittaneensa Suomessa muun muassa pää-, ulko-, oikeus-, ja asuntoministereille, eduskunnan oikeusasiamiehelle ja Euroopan parlamentin edustajille puoluekantaan riippumatta...  Suurin osa suomalaisista, joihin Hietalahti otti yhteyttä, ei edes vastannut.

Maailma on kova paikka...yllättäen.  :( Pitää ottaa asioista hyvin selvää etukäteen ja ymmärtää että ulkomailla on omillaan enemmän, kertoo jälkiviisastelija Hommafoorumilla.
« Viimeksi muokattu: 09.07.2013, 23:59:56 kirjoittanut tuo mies »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

nuiv-or

 • Vieras
Helpoin keino asunnon takaisinsaannille on kerätä porukka kokoon, väijyä milloin valtaaja poistuu asunnosta ja napata se rapusta. Valtaajan kamat pihalle ja valtaaja perään.

Kuka ihme painii tällaisen ongelman kanssa 2 vuotta?

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2272
 • Nipsteri
Lainaus
Asuntovarkauden mahdollistaa Ranskassa vuonna 1991 voimaan tulleen 48 tunnin lain 61. artikla. Sen mukaan poliisilla ei ole oikeutta häätää asunnonvaltaajaa sen jälkeen, kun tämä on onnistunut pääsemään sisälle ja olemaan asunnossa 48 tuntia.

Mitä? Mikä logiikan irvikuva tuossa voi olla takana?

Ei mikään muu kuin silkka kommunismi.
Eikö tuo toimi toisinkin päin? Valtaaja nippuun ja pihalle ja takaisinvaltaus 48 tuntia ja minuutti. Problem solved.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 923
 • Liked: 10421
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kieron huumorin ystävänä jotenkin tämä kohta osui silmääni.

Lainaus
Hietalahti kertoo suhtautuneensa naiseen alun perin hyväuskoisesti, koska tämä oli sanonut olleensa tuomari ja tietävänsä, miten vuokra-asioiden hoito onnistuu nopeammin byrokraattisessa Ranskassa.

--

"Hän suuttui ja sanoi, että hän tuntee lait, ja että minä en voisi tehdä hänelle mitään." Valtaaja oli oikeassa.

:)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Veli Karimies

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 179
 • Liked: 314
 • Tampere
Ihanan mukavaa monikulttuurisuutta.

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 881
 • Liked: 5770
^ Ja mitä tekee Suomen oikeuslaitos?

Kuuluuko 15 donan remontin aiheuttavat vahingot "normaaliin kulumiseen"?

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 890
 • Liked: 8704
 • Kuka vei meidän munat?
Jokaisen vuokranantajan perussääntö numero 1:

Älä vuokraa asuntoa kenellekään edes Suomessa ennenkuin sinulla on kavereita mopokerhossa.

Sääntöä pitää laajentaa. Älä osta asuntoa edes itsellesi ellei sinulla ole kavereita mopokerhossa.

Aika hauskaaa, että näillä asunnon omistajaa vaikeuttavilla säännnöillä yritetään parantaa sitä, että persaukiset voisivat löytää kohtuuhintaisen asunnon helpommin. Lopputulos on juurikin päinvastainen. Kukaan täysjärkinen ei enää vuokraa asuntoja joten asunnon löytäminen tulee entistä vaikeammaksi ja kalliimmaksi. Kommunismi epäonnistuu aina.

Arto Luukkainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 286
 • Liked: 557
Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat perjantaina 5.7.2013 sivu B11
Majoitin tämän ystäväni tuttavan kalustettuun yksiööni pariksi viikoksi,

Minä kyllä hämmästyisin, jos joku änkeäisi asumaan tuttavansa ystävän asuntoon.
Entä millainen se "ystävä" oli, joka houkutteli tällaiseen järjestelyyn?
Senkin haluaisin tietää, kuka se asunnon omistajan ystävä oli ja onko hän edelleen kuvioissa. Onko hän auttanut ollenkaan vanhan rouvan häädössä?

Kyllä minä ainakin olisin varovainen Ranskassa, jossa sosialistit olivat niin pitkään vallassa tuhojaan tehden. Eikä Ranska muutenkaan mikään luotettavien sopimusten mallimaa ehkä ole.

En ole Arto Luukkanen vaan Arto Luukkainen eli iillä!
Iitön on se kuuluisampi.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 905
 • Liked: 9396
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Kaverini vuokrasi sijoituskämppänsä P-Afrikasta  peräisin olevalle äräbityökaverilleen. Tottakai insinöörismiehelle nyt voi vuokrata vaikka sen takuu(tus) vuokran kanssa nyt sillen kävi vähän toisin kun sovittiin tai ihan toisin mutta kuitenkin joka kuukausi sitä vuokraa paitsi ekan kk jälkeen ei enää yhtään vuokraa.

Siis äräbi eleleskeli vuodenpäivät maksamatta muuta kuin 1 kk vuokran, myös vesi ja sähkö unohtuivat maksaa. Sitten me mentiin kämpään ja kannettiin kamat siirtolavalle, jonka kaverini tietenkin maksoi, ja sarjoitettiin lukko.

Äräbin työsuhdekin päättyi kun aivan kaikki hommat johon äräbi liittyi meni ns. käteen.

Mutta eiköhän tämäkin äräbi, siellä jossain PK seudulla kärsi rasismin aiheuttamasta työttömyydestä jne vakiosetti.

Joo ja onHAN sitä hörhöä suomalaisissakin, on ja paljon.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Fincum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 946
 • Liked: 949
 • Idiootti, aina tosissaan.
Kieron huumorin ystävänä jotenkin tämä kohta osui silmääni.

Lainaus
Hietalahti kertoo suhtautuneensa naiseen alun perin hyväuskoisesti, koska tämä oli sanonut olleensa tuomari ja tietävänsä, miten vuokra-asioiden hoito onnistuu nopeammin byrokraattisessa Ranskassa.

--

"Hän suuttui ja sanoi, että hän tuntee lait, ja että minä en voisi tehdä hänelle mitään." Valtaaja oli oikeassa.

:)

Mistä tietää, että on oikein kylmä ilma? No siitä, kun lakimies tunkee kätensä omiin taskuihinsa.
Liika raha on vähemmistön ongelma, mutta ei heitäkään pidä unohtaa.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17578
 • covfefe
Seija Hietalahti, paskastania puhumaan opettanut kakkauhuttu, jonka koko elämäntyö on ollut ranskastanilaistaisen kultuurin opettaminen, on ollut senverran tietämätön opettamastaan kulttuurista, ettei edes ymmärtänyt paskastanilaista asuntolainsäädäntöä. Ajatteli vain että ostaa, vuokraa ja nauttii. No vastaavia viherperkeliden lainsäädäntökukkasia on monessa muussakin maassa mm bristaniassa.

On voinut olla mokuopettaja koko elämänsä, tehden sillä elämäntyöstä tilin, ja sitten lopulta joutuu opettamansa paskastanilaisuuden kaltoinkohtelemaksi ja menettää kaiken. Koska on koko elämänsä kuvitellut ja luullut asioita. Ehkä maailmassa on nyt yksi moku vähemmän. Tuli kyllä luvattoman kalliiksi kuvitella että Helena Petäjistön paskapuheet ja valheraportit joita ämmä on suoltanut koko työelämänsä olisivat millään lailla totuus elämästä ranskastanissa. Saivat yhden Seijan eläkepäivät pilalle.

Tarinan opetus: Älä ole Seija, vastusta mokupaskaa äläkä missään nimessä kuvittele että maikkarin paska-Petäjistön sairaat ja typerät raportit ranskastanista olisivat millään lailla totta. Kyse oli yhden huijaritoimittajan luomasta illuusiosta ja katteettomasta mediasonnasta joka maksoi niihin uskoneelle Seijalle koko elämäntyönsä.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 311
 • Liked: 4512
 • I will stand my ground
Ranskassa luvattoman asunnossa oleskelijan häätämiseen menee noin kaksi vuotta.

Suomessa maassa luvattomasti oleskelijan häätämisyritys päättyy pysyvän oleskeluluvan kautta kansalaisuuden myöntämiseen.

Kumpi näistä sitten on paskastania?

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 171
 • Liked: 17578
 • covfefe
Opiskelijan tai asumisoikeudettoman oleilijan häätäminen on eri asia kuin järjetön demlavetoinen maahanmuuttolainsisäädäntö. Edellinen koskee vuokranantajaa ja jälkimmäinen valtiossa oleilua. Valtio ei ota kantaa asuntovuokraamisen kuin vasta kiistan kärjistyttyä oikeustoimeksi.

Euoopassa on muutamia paskastanilaisia lainsäädäntökukkasia, jotka on säädetty joskus hyväänkin tarpeeseen, mutta joista on tullut vihervasemmistolaisen roskaväen käsissä ryöstön ja hävittämisen työkaluja. Esim 2 maailmansodan jälkeen vallitsi ennennäkemätön asuntokurjuus. Vastaasvasti asukkaita on ajettu kodeistaan kymmeniin miljooniin kasvavina ihmismassoina. Tämä vaikutti lainsäädäntöön monessa maassa siten että asunnon hallinta- ja  lopulta omistusoikeus siirtyi valtaajille. Neuvostoliitossa seurauksella että ihmisten onnistunut tappaminen palkittiin murhattujen asunnolla :?

Bristaniassa asuntojen valtaaminen on yhtäläinen ongelma asuntoa vuokraaville henkilöille. Sielläkin on lainsäädännössä porsaanreikiä jotka mahdollistavat yksityisen asunnonomistajan kusetuksen. Vastaava ilmiö kuin Frederikin ostamassa asunnossa jossa asunnon edullinen hinta piilottaa likipitäen sietämättömän häätöongelman. Käytännöt ja lait vaihtelevat hyvinkin paljon. Sokerina pohjalla on vaihteleva paikallisen poliisin toimenpidepriorisointi, jonka perusteella ei välttämättä lainvoimaisia päätöksiä saa pantua toimeen koska paikallinen lainvalvoja ei viitsi tai halua.

Ulkomaille muuttava suomalainen aina kusessa ja alempiarvoinen vaikka olisi miten oikeassa tms. Hän on loputon petkutuksen ja rahastuksen kohde. Säkällä voi päästä mukaviinkin oloihin, mutta alkuasukaskäräjillä tulija on aina heikoilla ja tulkinta on aina häntä vastaan. Siellä suomalainen on mamu ja toisin kuin suomessa, meno ei ole aina reilua eikä edes lainmukaista. Koska toinen osapuoli tietää että suomalaisella ei ole "ns" kaikki pelissä vaikka todellisuudessa hyväuskoinen mokuseko olisi irrottanut kaiken omaisuutensa hölmön haaveen toteuttamiseen.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Kraken

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 516
 • Liked: 329
Lainaus
Asuntovarkauden mahdollistaa Ranskassa vuonna 1991 voimaan tulleen 48 tunnin lain 61. artikla. Sen mukaan poliisilla ei ole oikeutta häätää asunnonvaltaajaa sen jälkeen, kun tämä on onnistunut pääsemään sisälle ja olemaan asunnossa 48 tuntia.

Mitä? Mikä logiikan irvikuva tuossa voi olla takana?

Ei mikään muu kuin silkka kommunismi.
Eikö tuo toimi toisinkin päin? Valtaaja nippuun ja pihalle ja takaisinvaltaus 48 tuntia ja minuutti. Problem solved.

Mietin samaa. Miksi omistaja ei käytä samoja keinoja kun valtaajakin?!
Mummo varmaan menee välillä kauppaan tai asioille. Sinä aikana lukot vaihtoon ja eikun asettumaan taloksi omaan kämppään. Sitten mummon kamat roskiin vaan.

Mitä Ranskan lakeihin tulee, niin sosialismi kyllä tuottaa yhä uskomattomampia kukkasia. Miten voidaan edes keksiä laki, että voit jäädä asumaan johonkin kunhan onnistut pysymään siinä pari vuorokautta?! Does not compute!

op

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 607
 • Liked: 325
Täysin älytönhän tuo laki on. Etenkin talvihäätökielto jossain Rivieran julmissa oloissa tuntuu suomalaisesta käsittämättömältä. Mutta maassa maan tavalla. Ranskassa byrokratia nyt vaan yhdistyy hyväveli-toimintaan pahimmillaan vielä paljon Suomeakin tehokkammin - ja ulkomaalaiset ovat tosiaankin heikommassa asemassa jo senkin takia, että mitään dokumentteja tai neuvontaa ei ole saatavissa muulla kuin ranskan kielellä (joka toisaalta on mielestäni ihan oikein).

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 708
 • Liked: 5876
Lainaus
Mietin samaa. Miksi omistaja ei käytä samoja keinoja kun valtaajakin?!
Mummo varmaan menee välillä kauppaan tai asioille. Sinä aikana lukot vaihtoon ja eikun asettumaan taloksi omaan kämppään. Sitten mummon kamat roskiin vaan.

Ehtiiköhän tuolla olla sen tarvittavan kaksi vuorokautta. Itkuinen mummo menee viranomaisten puheille ja kertoo asuntoon tunkeutuneista. Eiköhän viranomainen aika vikkelästi tule heittämään asunnonvaltaajaulkomaalaisen pellolle että mummeli pääsee takaisin lämpimään koloonsa.

jopparai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 182
 • Liked: 199
 • Perusteellisesti nuivittu
Postasin vastaavaa tarinaa Ulkomaan puolelle jonkin aikaa sitten Englannista.

http://hommaforum.org/index.php/topic,55917.msg774780.html#msg774780

Killing folk is easy, being politically correct is pain in the arse.(Achmed, the dead terrorist)
http://www.youtube.com/watch?v=3L8fIrWnXRA

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 845
 • Liked: 12876
Helpoin keino asunnon takaisinsaannille on kerätä porukka kokoon, väijyä milloin valtaaja poistuu asunnosta ja napata se rapusta. Valtaajan kamat pihalle ja valtaaja perään.

Kuka ihme painii tällaisen ongelman kanssa 2 vuotta?

Noin kai ne paikalliset vastaavat ongelmat ratkovat. Tosiaan tavarat pihalle ja uudet lukot. Jos ei ole vuokrasopimusta, eikä maksa vuokraa, niin ei kai kyseessä voi olla "vuokralainen".. :facepalm:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 845
 • Liked: 12876
Lainaus
Mietin samaa. Miksi omistaja ei käytä samoja keinoja kun valtaajakin?!
Mummo varmaan menee välillä kauppaan tai asioille. Sinä aikana lukot vaihtoon ja eikun asettumaan taloksi omaan kämppään. Sitten mummon kamat roskiin vaan.

Ehtiiköhän tuolla olla sen tarvittavan kaksi vuorokautta. Itkuinen mummo menee viranomaisten puheille ja kertoo asuntoon tunkeutuneista. Eiköhän viranomainen aika vikkelästi tule heittämään asunnonvaltaajaulkomaalaisen pellolle että mummeli pääsee takaisin lämpimään koloonsa.

Generoivat mummolle "arpajaisvoiton".  Ilmainen viikonloppuloma Rivieralla. Ahnaana ei jätä käyttämättä. Kun palaa riemulomaltaan, niin avain ei sovi lukkoihin. Voi voi. :roll:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2272
 • Nipsteri
^ loistava  ;D Pitäiskö perustaa Ranskaan häätöpalvelu.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 845
 • Liked: 12876
^ loistava  ;D Pitäiskö perustaa Ranskaan häätöpalvelu.

Perustetaan vaan, mutta mun lukion aikainen D-Ranska on vähän ruosteessa. ;)
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

nuiv-or

 • Vieras
Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat perjantaina 5.7.2013 sivu B11
Majoitin tämän ystäväni tuttavan kalustettuun yksiööni pariksi viikoksi,

Minä kyllä hämmästyisin, jos joku änkeäisi asumaan tuttavansa ystävän asuntoon.
Entä millainen se "ystävä" oli, joka houkutteli tällaiseen järjestelyyn?
Senkin haluaisin tietää, kuka se asunnon omistajan ystävä oli ja onko hän edelleen kuvioissa. Onko hän auttanut ollenkaan vanhan rouvan häädössä?

Oisko "ystävä" joku kerjäläinen, jota hesarin ämmä halusi "auttaa". Ystävästähän ei kerrota yhtään mitään. Ei ole esimerkiksi ranskalaisystävä.Ehtiiköhän tuolla olla sen tarvittavan kaksi vuorokautta. Itkuinen mummo menee viranomaisten puheille ja kertoo asuntoon tunkeutuneista. Eiköhän viranomainen aika vikkelästi tule heittämään asunnonvaltaajaulkomaalaisen pellolle että mummeli pääsee takaisin lämpimään koloonsa.

Nippusiteissä asunnon kellarissa mummo ei mene viranomaisten puheille.

Fincum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 946
 • Liked: 949
 • Idiootti, aina tosissaan.
Ei taida valtaajan häätö onnistua esitetyillä keinoin. Kas hänellä on voimassa oleva asunnon sähkösopimus, jonka oikea omistaja omalta osaltaan katkaisi, ja valtaaja pääsi väliin.
Liika raha on vähemmistön ongelma, mutta ei heitäkään pidä unohtaa.

Alkuasukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 504
 • Liked: 2272
 • Nipsteri
Ei taida valtaajan häätö onnistua esitetyillä keinoin. Kas hänellä on voimassa oleva asunnon sähkösopimus, jonka oikea omistaja omalta osaltaan katkaisi, ja valtaaja pääsi väliin.
Kai tuonkin voi purkaa, tai siis tehdä uuden itselleen.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8963
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Eikö tuo toimi toisinkin päin? Valtaaja nippuun ja pihalle ja takaisinvaltaus 48 tuntia ja minuutti. Problem solved.

Mietin samaa. Miksi omistaja ei käytä samoja keinoja kun valtaajakin?!
Mummo varmaan menee välillä kauppaan tai asioille. Sinä aikana lukot vaihtoon ja eikun asettumaan taloksi omaan kämppään. Sitten mummon kamat roskiin vaan.

Tai miksei pistä vahinkoa kiertoon. Mene katsomaan vähän rikkaammalta alueelta asuntoa, kaappaa sen omistajan häipyessä ja heittää kamat roskiin - tai mitäpä hyviä kamoja roskiin pistämään. Problem solved. Saadaan aikaan loistava yhteiskunta, jossa kaikki perseilevät toisilleen. Sitäkö on kapitalismi? Ei kiinnosta sekään sitten minua. Olen Adam Smithin kanssa samaa mieltä, että markkinatalouden suurin vihollinen on vuokraaja - "rent seeker". Se on sosiaaliloinen, joka hankkii elantonsa tekemättä mitään talouden hyväksi - vaan sitä vastoin oman monopoliasemansa turvin estää talouden rattaita pyörimästä.

Suomessakin oli pitkään laki joka salli asumattoman autitalon valtaamisen, jos se oli ollut useamman vuoden asumattomana. Haluttiin ehkäistä köyhällistön kapinat ja sitoa maattomat torpparit arvostamaan omaisuutta. Sitä tarvittaisiin nykyäänkin. Olisi paljon järkevämpää jokaisen kannalta, jos pääkaupunkiseudun neuvostokuutiopopula asutettaisiin maaseudulle itse viljelemään itselleen perunat. Valtiolta jäisi sosiaalikulut maksamatta. Kuutioasukit olisivat vapaampia - joku saattaisi jopa intoutua tekemään jotain hyödyllistä yhteisten asioiden eteen. Maaseutujen autioituminenkin saataisiin loppumaan. Ai mutta yksi ryhmähän siitä kärsisi: vuokraajat. Heidän asuntojen hintakuplaansa ja vuokriaan valtio rahoittaa. Jos ei kotimaasta löydy asukkia keskustan vuokra-asuntoon, tilataan niitä maailmalta. Kysynnän ja tarjonnan mukaisia vuokramarkkinoita ei saa päästää syntymään. Se kun romauttaisi koko asuntopommin.

Loppujen lopuksi talousjärjestelmä on pakko uudistaa rajulla kädellä; nykyisellään se ei luo vain yhä suurempia velkamääriä, joita todellisuudessa kukaan ei voi maksaa. Asuntosijoittaminen on syntynyt liiasta varallisuudesta, ja johtanut tilanteeseen, jossa ylikorkeat asuntojen hinnat estävät asumisen kaupungeissa ilman sosiaalitukia; se on järjetöntä. Asuntojen valtaaminen on myös järjetöntä - se murentaa omaisuuden suojan. Se myös kannustaa asunnon pitämiseen ennemmin tyhjillään kuin vuokraamaan sitä, joka on sekin järjetöntä. Tilanteeseen on pakko puuttua. Reduktio on yksi tapa. Muuten talousjärjestelmä romahtaa. Sitten veikkaillaan tuleeko tilalle kommunismi vai mikä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Möhömaha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 045
 • Liked: 3238
 • Koneinsinööri (todistusta ei jätetty Somaliaan)
Lainaus
Mietin samaa. Miksi omistaja ei käytä samoja keinoja kun valtaajakin?!
Mummo varmaan menee välillä kauppaan tai asioille. Sinä aikana lukot vaihtoon ja eikun asettumaan taloksi omaan kämppään. Sitten mummon kamat roskiin vaan.

Ehtiiköhän tuolla olla sen tarvittavan kaksi vuorokautta. Itkuinen mummo menee viranomaisten puheille ja kertoo asuntoon tunkeutuneista. Eiköhän viranomainen aika vikkelästi tule heittämään asunnonvaltaajaulkomaalaisen pellolle että mummeli pääsee takaisin lämpimään koloonsa.

Entä jos myy sen asunnon vaikka paikalliselle mopokerholle, joka suostuttelee omilla keinoillaan mummon muuttamaan parempaan asuntoon.
Tappiota voi tulla, mutta ne on niitä oppirahoja uimataidottomille.
The problem with socialism is that you eventually run out of other peoples' money.- Margaret Thatcher
Maahanmuutto purkkapalloina https://www.youtube.com/watch?v=H-CqJYzDSI8

Maailmanmies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 705
 • Liked: 1342
Toimii se rikastus Suomessakin jossakin määrin.

Tuttavani remontoi nyt sijoitusasuntoaan turkkilaisen jäljiltä. Viimeiset kolme kuukautta kaveri asui maksamatta vuokraa ja jätti asunnon sellaiseen kuntoon, että esimerkiksi makuuhuoneen liukuovi oli hengenvaarallinen, meinasi peiliovi romahtaa päälle. Onneksi lattiat olivat hienossa kunnossa. Kysyt, miksi? No koska muslimeilla lattia on itämaiseen tapaan peitetty kokonaan paksulla mattokerroksella. Nyt kaikki muut pinnat uusiksi ml. keittiö. Hinta-arvio 15.000 e.

Arvaa, ketä tuttavani äänestää seuraavissa vaaleissa? Persut saivat uuden kannattajan, mutta kalliiksi kävi.
Miksi alunperinkään vuokrasi sen turkkilaiselle?

Tagit: