Kirjoittaja Aihe: 2014-06-08 Kaleva: Thomas Piketty, Vain talouskasvu vie eteenpäin  (Luettu 7447 kertaa)

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 714
 • Liked: 15511
 • 100% kaafir, 100% goy
Lainaus
Kysyinkin mistä hype

Sama hype kuin siinä, että Dan Koivulaakson uusin kirja saa ilmaista tilaa Voima-lehdessä.
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Niin, eli toisin sanoen hän ei juurikaan tuo mitään uutta, vaan toistelee vanhoja ennestään tuttuja ajatuksia. Kysyinkin mistä hype, kun otetaan huomioon se, että tutkimustulokset ovat aika ennalta-arvattavia moneltakin kantilta.

Keskeisin väitehän on, että maailma on palaamassa vanhaan järjestykseen, jossa varallisuus on lähinnä keskittynyt niille, joidenka vanhemmatkin olivat rikkaita. 1930-luvun laman ja sodan jälkeisen ajan uusi trendi olisivatkin vain välikaineen häiriö, ja uusi vähemmän egaqlitäärinen maailma olisi, no suunilleen sama kuin se wanha maailma.

Krittikki on (parempi ja huonompi) on kyllä nähdäkseni koskettanut sitä, onko Piketty oikeassa, ei sitä, että väite olisi ollut jotenkin itsestään selvä.'markkinaliberaali'/'uusliberaali'.

« Viimeksi muokattu: 06.08.2014, 14:07:27 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Sibis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 881
 • Liked: 1413
Aktiivieläin;
"Ok, positiivinen vaihtotase voi olla hyvä juttu. Entä kun kaikki maat ajavat yhtä aikaa positiivista vaihtotasetta? Toivottavasti olet tietoinen siitä tilinpidollisesta ominaisuudesta, että jossain täytyy samaan aikaan olla vastaava vaihtotaseen alijäämä, mikäli yhdessä maassa on ylijäämä.

Älä vain sano, ettet tullut ajatelleeksi sitä.

positiivinen vaihtotase voi olla hyvä juttu
- Kyllä koska silloin sponssia voi maksaa omalle kansalle, YK ja EU-lle ja kehitysmaille. Ei siis velkarahalla.

"Entä kun kaikki maat ajavat yhtä aikaa positiivista vaihtotasetta?"
- niinhän kaikki maat pyrkivät tekemään taatakseen kansalleen/(hallitsijoilleen!) hyvinvoinnin.

"Älä vain sano, ettet tullut ajatelleeksi sitä."
- en mä nyt ole niin tyhmä miltä näytän.

Kertonet minulle miksi öljyvaltiot, Japani, Kiina, Norja ym. hakevat ja satsaavat vaihtotaseen positiiviin? Jotkut gepardit toki kahmivat mutta usein taviskansa hyötyy.

Suomen kansa hyötyisi positiivisesta vaihtotaseesta!
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 369
 • Liked: 134445
Lainaus
Tuntuuko, että vauraus kasautuu liian harvoille? Ranskalainen tähtiekonomisti Thomas Piketty on samaa mieltä

Thomas Piketty on palannut – ja vaarallisempana kuin koskaan.

Näin julisti konservatiivinen brittilehti The Telegraph syksyllä 2019, kun taloustieteilijä Thomas Pikettyn uutuuskirja Pääoma ja ideologia julkistettiin.

Nyt teos on julkaistu suomeksi. Lähes tuhatsivuinen järkäle ilmestyi tänään tiistaina.

Mutta mikä Pikettyssä oikein on ”vaarallista”?

Ainakin kaksi asiaa: Piketty pitää talousjärjestelmään tehtäviä muutoksia välttämättöminä ja hän on tähti, jolla on vaikutusvaltaa.

Yle tutustui Pikettyn uutuuskirjan keskeisiin väittämiin.

[...]

Piketty osoittaa laajaan tilastoaineistoon perustuen, että tuloerot ovat maailmanlaajuisesti kasvaneet 1980-luvulta lähtien, kun pääomat vapautettiin ja kapitalismin nykyvaihe alkoi.

Tätä vaihetta Piketty nimittää hyperkapitalismiksi. Hänen mukaansa se uhkaa johtaa romahdukseen, ellei tulonjakoa muuteta tasaisemmaksi.

Piketty sanoo olevansa globalisaation kannattaja. Mutta hänen mukaansa kansainvälisen verotuksen on oltava tiukempaa, jotta rahan liikkeistä saatavat hyödyt jakautuisivat tasaisemmin.

– Pääoman vapaa liikkuvuus ei pudonnut taivaasta. Se sovittiin kansainvälisillä sopimuksilla, ja meidän täytyy kirjoittaa uudelleen nuo sopimukset, Piketty sanoo kustantajan tiedotteessa.

Leijonanosa talouskasvusta on vuosina 1980–2018 kasautunut maailman rikkaimmalle prosentille, Piketty osoittaa. Tämä johtuu muun muassa siitä, että pääomia on helppo siirrellä kevyen verotuksen perässä.

Pikettyn mielestä omistusten pitäisi olla avoimia ja verotuksen yhtenäistä, jotta kaikkein vahvimmatkin taloustoimijat osallistuvat yhteiseen hyvään.

[...]

Pikettyn huolena on, etteivät monet ihmiset koe hyötyneensä lainkaan globalisaatiosta tai Euroopan unionista. He jäävät osattomiksi koulutus- ja talouseliittien väliin.

Tässä piilee Pikettyn mukaan populismin ja äärilaitojen politiikan vahvistumisen vaara. Poliittinen keskustelu valtion tehtävistä on Pikettyn mukaan kaventunut lähinnä rajavalvonta- ja identiteettikysymyksiin.

Sanaa ”populismi” Piketty ehdottaa poistettavaksi kokonaan.

– Populismikeskustelun pahin seuraus on se, että se ruokkii uusia identiteettikonflikteja ja tyrehdyttää kaiken rakentavan pohdinnan, Piketty väittää.

[...]

– Piketty on ollut uraauurtava erityisesti pitkän aikavälin eriarvoistumiskehityksen mittaamisessa, sanoo Tukholman yliopiston taloustieteen professori Markus Jäntti.

– Hän on hyvä tarinankertoja, avoin erityyppisille lähteille ja hyvin laaja-alainen. Piketty yhdistää eri tieteenaloja taloustieteilijälle tyypilliseen materiaaliin, kuten kansantaloustieteen tilinpitoon.

[...]

Tieteen tähtinimet ovat maailmanlaajuisen suurennuslasin alla. Pikettyn teesit ovat herättäneet valtavasti keskustelua, ja osa taloustieteilijöistä on kritisoinut hänen päätelmiään ja ratkaisujaan löyhiksi.

Myös pääomien vapauttamisen hyviä puolia korostavat poliitikot ovat suhtautuneet Pikettyyn nihkeästi.

Jäntin mukaan yksittäisistä asioista löytyy aina keskusteltavaa, erityisesti kun työ on hyvin laaja-alaista. Hän myöntää, ettei ole itsekään kykenevä arvioimaan kaikkia Pikettyn käyttämiä tieteenaloja.

Jäntin mielestä Pikettyn suuri merkitys on keskustelun herättämisessä ja siinä, että Piketty pyrkii löytämään ratkaisuja.

– Minusta hän on tehnyt ison yhteiskunnallisen palveluksen. Ellei hän olisi tehnyt tällaista työtä, näistä asioista ei keskusteltaisi lainkaan.
Yle 9.4.2024

Telkkarijutun ja nettijutun näkökulma suunnilleen se, että Piketty on tähti. Ei sanaakaan hänen esittämistään äärivasemmistolaisista ratkaisuista, jotka Jäntin jälleen kerran annetaan kuitata sillä, että "Pikettyn suuri merkitys on keskustelun herättämisessä". Siis minkä keskustelun, kun Pikettyn ajaman politiikan sijaan Jäntti puhuu mieluummin vaikka siitä, että ei ole koskaan ollut kommunisti, vaikka on ollut SKDL:n jäsen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 766
 • Liked: 3747
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Lainaus käyttäjältä: Ylen totuus
Ranskalainen tähtiekonomisti Thomas Piketty on samaa mieltä

Tirsk boldaukselle.

Piketty heilaa kommunismia ja suomennuksen on tehnyt "tarkastanut" vasemmalle kallellaan oleva Markus Jäntti. Jos olet Pikettyn kanssaan eri mieltä, niin olet suomiklatuuran mielestä vähintäänkin paatunut fasisti, todennäköisesti jotain vielä pahempaa.

Harmi, että tämä kirja ei ole enää saatavilla:

De tio sämsta ekonomiska teorierna - Från Keynes till Piketty
    https://www.antikvaari.fi/k/wahlroos-bjorn/de-tio-samsta-ekonomiska-teorierna/001c1766df7e793858d65f64

Tähän tietysti sellainen sivuhuomautus, että Nalle "fanitti" Keynesiä, koska Kaynes kuvasi miten talous käytännössä toimii.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Maynard_Keynes


Ihmetyttää, että uutistoimisto alentuu Asterix & Obelix -tyylisin puhekuplaruusuin toistamaan kustannettua viestiä:

Lainaus käyttäjältä: STT tän päivän rokkikukosta
Talouskeskustelun ylistetty rocktähti Thomas Piketty tarjoaa nyt suomeksi ilmestyvässä kirjassaan tärkeitä ratkaisuja yhteiskunnalliseen umpikujaamme
Kirjan suomennos on ollut suurhanke, jota on vetänyt taloustieteilijä Markus Jäntti. Jäntti on Tukholman yliopiston taloustieteen professori. Hän on toiminut myös Helsingin yliopiston julkistalouden professorina ja Åbo Akademin taloustieteen professorina.
        https://www.sttinfo.fi/tiedote/70122856/talouskeskustelun-ylistetty-rocktahti-thomas-piketty-tarjoaa-nyt-suomeksi-ilmestyvassa-kirjassaan-tarkeita-ratkaisuja-yhteiskunnalliseen-umpikujaamme?publisherId=69817158&lang=fi


Johon Nalle:

Lainaus
Kun joku ääliö vasemmalta esittää veronkorotuksia” – Björn Wahlroos kertoo, mitä Suomessa ei tajuta
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ad79a8c1-277b-4282-9e11-c349850ffaff

Ja Roopen viestissä mainittu Jäntin vastapallo:

Lainaus
Taloustieteilijä Markus Jäntti vastaa Björn Wahlroosin herjoihin: En ole koskaan ollut kommunisti – ja tiedän mitä Nalle oikeasti pelkää ...
    https://demokraatti.fi/taloustieteilija-markus-jantti-vastaa-bjorn-wahlroosin-herjoihin-en-ole-koskaan-ollut-kommunisti-ja-tiedan-mita-nalle-oikeasti-pelkaa
« Viimeksi muokattu: 09.04.2024, 22:39:36 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 017
 • Liked: 5357
 • Aavikolla roskiksessa
Talous toimii nykymaailmassa pääosin niin, että aidoilta tekijöiltä viedään ilmaiseksi aito lisäarvo, ja sitten sen kääritään kakkapaketiksi turhakkeiden rikastuttamiseksi.

Toimii erityisen huonosti nollakasvua jyskyttävässä Suomessa.

Aito tutkimus, open source jne.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 717
 • Liked: 16322
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Jäntti voi kuittailla takaisin Wahlroosin menneisyydestä, mutta ei sekään varsinaista asiaa muuksi muuta: Jos verotuksella ahkerat yrittäjät ja kapitalistit savustetaan ulos maasta pääomineen, siellä jossain ulkomailla he sitten ovat, eikä takaisin houkutteleminen ole helppoa. Siinä missä ansiotulojen verottaminen ja koko verokiila karkottavat ulos maasta työvoimavaltaista vientiteollisuutta, muut tuloverot (pääomatuloverot, osinkoverot, perintöverot, jne.) karkottavat omistajia ja etenkin omistusta, siten että entistä enemmän suomalaisille tärkeän pääoman omistus löytyy ulkomailta. Suomi muuttuu vähitellen yhä enemmän tytäryhtiötaloudeksi. En tiedä, haluaako joku sitä, mutta minä ainakaan en halua.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 645
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
« Viimeksi muokattu: 02.05.2024, 12:18:30 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 714
 • Liked: 15511
 • 100% kaafir, 100% goy
Lainaus
One answer is that taxes in the 50s weren’t really high. Yes, the top marginal tax rate was 90%, but it applied to almost no one. What matters more is the average marginal tax rate – that is, the average rate paid on the next dollar of earned income. That figure tells you more about the incentives facing individuals working in the economy.

And based on data from a 2009 study by Robert Barro and Charles Redlick, the good old days in terms of economic growth were also pretty good in terms of taxes. Barro and Redlick calculated average marginal tax rates inclusive of federal income taxes, Social Security taxes, and state income taxes. In the 1950s, the average marginal rates equaled just 25%, versus 37% in the 2000s.

1950-luku ja korkea verotus? Ei oikeastaan.

https://www.aei.org/economics/public-economics/were-taxes-really-higher-in-the-1950s/
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 645
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
« Viimeksi muokattu: 12.05.2024, 15:13:10 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Tagit: